Ηγουμενίτσα: Βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας
Φαινόμενα ακατανόητης μανίας διαδραματίζονται σε βάρος της Δημοτικής περιουσίας με καταστροφές φυτικού υλικού και βανδαλισμούς στους καθρέφτες διευκόλυνσης έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου», τους οποίους ο Δήμος είχε τοποθετήσει άμεσα, κατόπιν αιτήματος που αφορούσε στην ασφάλεια των διερχομένων και κυρίως των μαθητών.  
Πρόκειται για θλιβερά συμβάντα, τα οποία δεν χαρακτηρίζουν μια πολιτισμένη κοινωνία και δυστυχώς στρέφονται εναντίον των δημοτών, αφενός γιατί δημιουργούν δυσλειτουργία σε χώρους και υποδομές, που χρησιμοποιούν οι πολίτες και αφετέρου γιατί τους χρεώνουν με συνεχείς δαπάνες αποκαταστάσεων.
Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους νέους βανδαλισμούς και δηλώνει παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου να παύσουν να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία σαφώς στρέφονται κατά των ίδιων των δημοτών και κατά της τοπικής κοινωνίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας Ηγουμενίτσα: Βανδαλισμοί Δημοτικής περιουσίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την εφαρμοσμένη διατροφή των αιγοπροβάτων

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την εφαρμοσμένη διατροφή των αιγοπροβάτωνΟ Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: 

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΩΡΑ:10.45
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ “ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ” 

10.45-11.00 Προσέλευση 
11.00-11.05 Χαιρετισμοί 
11.05-11.30 Διαχειριστικές παρεμβάσεις και διατροφή ακριβείας στις εκτροφές αιγοπροβάτων. Ομιλητής: Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής,
                     Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Α.Π.Θ 
11.30-12.00 Οι μυκοτοξίνες στις ζωοτροφές και ο ρόλος τους στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Ομιλητής: Ηλίας Γιάννενας, Επίκουρος Καθηγητής,
                     Εργαστήριο Διατροφής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Α.Π.Θ 
12.00-12.30Ερωτήσεις - Συζήτηση
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την εφαρμοσμένη διατροφή των αιγοπροβάτων Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την εφαρμοσμένη διατροφή των αιγοπροβάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στην Παραμυθιά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1o: Aποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.

ΘΕΜΑ 2o: Αποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.

ΘΕΜΑ 3o: Καθορισμός ετήσιας επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ», για το έτος 2020.

ΘΕΜΑ 4o: Ορισμός δικαιούχων αποζημίωσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 1417/τ.β/25-04-2018 Φ.Ε.Κ.

ΘΕΜΑ 5o: Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου, για την Γενική Συνέλευση του δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων.-

ΘΕΜΑ 6o: Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.

ΘΕΜΑ 7o: Συγκρότηση οργάνου για τη διενέργεια σφράγισης και αποσφράγισης και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Σουλίου και ορισμό μελών.

ΘΕΜΑ 8o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».

ΘΕΜΑ 9o: Δ΄ Kατανομή πιστώσεως 32.840,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

ΘΕΜΑ 10o: Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σουλίου.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση των εργασιών της σύνδεσης των Σουλιωτοχωριών με την Εγνατία

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Ολοκληρώθηκε η 1η φάση των εργασιών της σύνδεσης των Σουλιωτοχωριών με την Εγνατία


Ενα βήμα πριν την ασφαλτόστρωση και την χρήση, βρίσκεται ο δρόμος που θα συνδέει την Εγνατία στο ύψος του Ελευθεροχωρίου με τα Σουλιωτοχώρια την Αγία Κυριακή και το Πετούσι, μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έργο αναμένεται να μπει στην τελική φάση της υλοποίησης με την ασφαλτόστρωση και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης εντός και εκτός της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα κατοίκων και επισκεπτών καθώς ο εν λόγω δρόμος θα συνδέει και θα εξυπηρετεί μετακινήσεις που γίνονται τοσο από τον τοπικό πληθυσμό οσο και για τουρισμό και αναψυχή προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου, άλλα και προς τις κοινωτητες Αγιας Κυριακής και Πετουσίου.

Ειδικότερα, η υπό βελτίωση οδός έχει ως αφετηρία την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου σε απόσταση 5.2 περίπου χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, ενώ το πέρας της οδού εντοπίζεται στην Τ.Κ. Κουκουλιών του Δήμου Σουλίου.

Το έργο εχει συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ
Read More »
Ολοκληρώθηκε η 1η φάση των εργασιών της σύνδεσης των Σουλιωτοχωριών με την Εγνατία Ολοκληρώθηκε η 1η φάση των εργασιών της σύνδεσης των Σουλιωτοχωριών με την Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών 


Επαναλειτουργεί από 1-12-2019 το Οδοντιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών μετά την παραίτηση του Οδοντιάτρου λόγω συνταξιοδότησης. 

Ενημερώνεται το κοινό ότι εκτός του Οδοντιατρείου στο Νοσοκομείο λειτουργεί και Οδοντιατρείο στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας που στεγάζεται στο χώρο του ΤΕΠ . 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (2664360228 ) για περισσότερες πληροφορίες
Read More »
Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό


Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, στην Εγνατία οδό, πριν την είσοδο της σήραγγας Δωδώνης, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα.

Νταλίκα εξετράπη της πορείας της, έπεσε πάνω στο διαχωριστικό διάζωμα και μέρος του οχήματος κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ο οδηγός της νταλίκας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα, όπως και μία λωρίδα προς τα Γιάννινα, έκλεισαν προσωρινά, αφού στο οδόστρωμα έπεσαν καύσιμα του οχήματος τα οποία απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική.

Read More »
Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση εντός του πλοίου

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019
Ηγουμενίτσα: Χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση εντός του πλοίου


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για τραυματισμό 91χρονου επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''HELLENIC SPIRIT'' Ν. Χανίων 30, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό το λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο 91χρονος μετά από πτώση εντός του ανωτέρω πλοίου τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα την πρόκληση θλαστικού τραύματος και άμεσα μέλη του πληρώματος του πλοίου του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.
Με τον κατάπλου του ''HELLENIC SPIRIT'' στο λιμένα Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση εντός του πλοίου Ηγουμενίτσα: Χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση εντός του πλοίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Σελίδες