Ορθή επανάληψη: Στην Ηγουμενίτσα το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας - Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Read More »
Ορθή επανάληψη: Στην Ηγουμενίτσα το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας - Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Ορθή επανάληψη: Στην Ηγουμενίτσα το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας - Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Το καλοκαίρι το αντάμωμα Ηπειρωτών της Γερμανίας από τον σύλλογο Νταχάου / Κάρλσφελντ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018


Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ηπειρωτικής Κοινότητας Νταχάου / Κάρλσφελντ και περίχωρων.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στο Μεγάλο Αντάμωμα Ηπειρωτών , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νταχάου τον προσεχή Ιούνιο.

Φιλοδοξία μας είναι να προσελκύσουμε ετεροδημότες από όλες τις γωνίες του κόσμου προσφέροντας την ευκαιρία να ανταμώσουμε με οικείους, συγγενείς και φίλους, ώστε να απολαύσουμε μια πανδαισία πολιτιστικών δρώμενων που προγραμματίζονται στα πλαίσια του μεγάλου Ανταμώματος.

Παραδοσιακές μουσικοχορευτικές παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις, ημερίδα ιστορίας και πολιτισμού, διάθεση αναμνηστικών, αναβίωση παλιών εθίμων της ιδιαίτερης πατρίδας μας αποτελούν τα συστατικά της διοργάνωσης ενός πραγματικά μεγάλου θεματικού Ανταμώματος.

Προσκαλούμε όλους τους Ηπειρώτες και μη, να προσφέρουν ενεργά με τη συμμετοχή τους, στην διοργάνωση των μουσικοχορευτικών και θεατρικών δρωμένων.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ανιδιοτελώς στην διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και να στηρίξουν ενεργά το Μεγάλο Αντάμωμα, να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 15.02.2018, στα τηλεφωνά και τον πρόεδρο της κοινότητας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλα τα μέλη της επιτροπής μεγάλου Ανταμώματος για τη συμμετοχή τους.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Δοκόπουλος
Τηλ.:+49 (0) 176 5868 8732 


Read More »
Το καλοκαίρι το αντάμωμα Ηπειρωτών της Γερμανίας από τον σύλλογο Νταχάου / Κάρλσφελντ Το καλοκαίρι το αντάμωμα Ηπειρωτών της Γερμανίας από τον σύλλογο Νταχάου / Κάρλσφελντ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

H Aντιγόνη Φίλη για την παράδοση του νέου απινιδωτή στην Γλυκή

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Με αφορμή την παράδοση του νέου απινιδωτή στον πολιτιστικό σύλλογο Γλυκής Ποταμιάς, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Παρουσία πλήθους πολιτών και της δημοτικής αρχής στο τοπικό διαμέρισμα Γλυκής Ποταμιάς παραδόθηκε εχτές στον Πολιτιστικό Σύλλογο κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από την Περιφέρεια Ηπείρου, δωρεά της τράπεζας Πειραιώς την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Πρόκειται για τον έκτο κατά σειρά απινιδωτή που τοποθετεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο νομό Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα στο Αστυνομικό Μέγαρο και στο Δρέπανο, Σαγιάδα, Γαρδίκι, Παγκράτι και Γλυκή) με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Πάντα με την ευχή για το καλύτερο αλλά και έτοιμοι για το χειρότερο!"


Read More »
H Aντιγόνη Φίλη για την παράδοση του νέου απινιδωτή στην Γλυκή H Aντιγόνη Φίλη για την παράδοση του νέου απινιδωτή στην Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας κόβει τη πίτα του στην κορυφή του Γκορίλα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018
Read More »
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας κόβει τη πίτα του στην κορυφή του Γκορίλα Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας κόβει τη πίτα του στην κορυφή του Γκορίλα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Oικογενειακά επιδόματα 2017: Έως σήμερα η υποβολή Α21

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Α21 για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που αφορούν το 2017.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην παραπάνω καταληκτική ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ σύστημα taxis).

Ο ΟΓΑ έχει ήδη ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα και όσους δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2017 προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Σημειώνεται ότι για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες θα υποβληθούν έως 15/01/18 η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Α ’ τριμήνου 2018.


Read More »
Oικογενειακά επιδόματα 2017: Έως σήμερα η υποβολή Α21 Oικογενειακά επιδόματα 2017: Έως σήμερα η υποβολή Α21 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Η Ομοσπονδία της Μουργκάνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Read More »
Η Ομοσπονδία της Μουργκάνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Η Ομοσπονδία της Μουργκάνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Ηπείρου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018


Προτάσεις για τη δράση «Κέντρα Κοινότητας» μπορούν να καταθέσουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Η προκηρυσσόμενη πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, σε Δήμους της Περιφέρειας (που δεν έχουν ήδη ενταγμένη συγχρηματοδοτούμενη πράξη για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας), με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων (δύναται να ληφθεί υπόψη και ο de facto πληθυσμός).

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα που συστήνονται και εποπτεύονται από τους Δήμους.

Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 113.640 ευρώ. Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 18-1-2018 έως 22-2-2018 και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Άμεσης Αξιολόγησης.


Read More »
Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Ηπείρου Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ασκηταριά - μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018


Ασκηταριά-μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος υπάρχουν στη Θεσπρωτία και μπορούν να προσελκύσουν προσκυνητές... 
Πρόκειται για το ασκηταριό του Αγίου Αρσενίου του ερημίτη στο Μορφάτι, για το ασκηταριό του Οσίου Νείλου στο Γηρομέρι και το ασκηταριό αγίου Αρσενίου στη Βέλλιανη, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα, απρόσιτα και άγνωστο στο ευρύ κοινό. 
Σε μια μικρή σπηλιά, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική απότομη πλαγιά του μικρού βουνού Ερημίτης (518 μ.) και σε μικρή απόσταση νοτιοανατολικά του χωριού Μόρφη (παλιό Μορφάτι) της επαρχίας Μαργαριτίου, είναι χτισμένο ένα εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Αρσένιο. 
Το ασκηταριό, σύμφωνα με επιγραφή που υπάρχει στη δεξιά άκρη του χτιστού τέμπλου της, ιστορήθηκε από τους Χιονιαδίτες αγιογράφους Αναστάσιο και Παντούλη, το 1872. 
Το ασκηταριό του οσίου Νείλου, βρίσκεται επάνω από το δρόμο που οδηγεί από Φιλιάτες προς Τσαμαντά. 
Στην εξωτερική πλευρά του τοίχου που βρίσκεται στην είσοδο της σπηλιάς, σώζεται τοιχογραφία Αρχάγγελου και άλλες στο εσωτερικό της, του 14ου αιώνα. 
Μπορεί κανείς να προσκυνήσει στον σπηλαιώδη ναό στη βάση του βράχου. 
Στα βουνά της Παραμυθιάς σε μια απόκρημνη τοποθεσία πάνω από το χωριό Βέλλιανη βρίσκεται το ασκητήριο του Αγίου Αρσενίου που τιμάται ιδιαίτερα από τους περίοικους στις 8 Μαΐου.


 
Read More »
Ασκηταριά - μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος στη Θεσπρωτία Ασκηταριά - μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018
https://3.bp.blogspot.com/-VFZirIFdNUY/WhZ5SZ5xCrI/AAAAAAABoQM/ECmllseAtiUQs4JgaaeyQt6M_XOaohN0QCLcBGAs/s1600/foto1.jpg

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες προχθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας εκκίνησης των κύριων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Ανκόνα Ιταλίας, παρουσίασε βλάβη στον προθερμαντήρα/λέβητα, με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή λειτουργίας των κύριων μηχανών. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EUROFERRY OLYMPIA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 111 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018
https://3.bp.blogspot.com/-r0N6YfkjlNw/WRCWaei8SVI/AAAAAAABiMk/hKIii6I2d78pHUyX4CRnemQjxMRjuXCyACLcB/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ:
-ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ,ΜΠΑΡΜΑΝ,ΜΑΓΕΙΡΕΣ,ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ,
ΛΑΝΤΖΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Ή ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
-ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ/ΤΗΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ, ΜΑΣΕΡ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ


 
Read More »
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Chocolat, Αγίων Αποστόλων 45, λιμάνι Ηγουμενίτσας, απέναντι από το ΚΤΕΛ
Τηλέφωνο για παραγγελίες: 2665022911

Read More »
Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Πανεπιστήμιο Ηπείρου: Ιδρύονται διετή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018


Το Πανεπιστήμιο Ηπείρου αλλάζει δομή και μορφή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ιδρύονται 10 τμήματα και καταργούνται όσα υπολειτουργούν και έχουν υψηλό κόστος για το κράτος, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας όπου θα δημιουργηθούν δύο διετή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης με αντικείμενα την Ιχθυοκαλλιέργια και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Θα ιδρυθούν παράλληλα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα θεσμοθετηθεί ερευνητικό κέντρο που θα περιλαμβάνει τέσσερα Ινστιτούτα:
 • Βιοεπιστημών
 • Περιβάλλοντος και αειφόρου Ανάπτυξης
 • Υλικών και Υπολογιστών
 • Ανθρωπιστικών σπουδών.
Θα λειτουργήσουν διετή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως:
 • Γαλακτοκομία και τυροκομίας στα Ιωάννινα
 • Αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη Μονή Βελλά
 • Ιχθυοκαλλιέργειας και ισχθυοκομίας στην Ηγουμενίτσα
 • Διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ηγουμενίτσα
 • Αγροτουριστικών επιχειρήσεων στην Πρέβεζα
 • Εξυπηρέτησης θαλάσσιου τουρισμού στην Πρέβεζα
 • Θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Άρτα
 • Θα ιδρυθούν παράλληλα δύο νέες σχολές:
 • Γεωπονίας, τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα
 • Εφαρμογών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Άρτα

Τα νέα τμήματα τα οποία εντάσσονται στις υφιστάμενες σχολές:
 • Τμήμα νοσηλευτικής Ιωάννινα
 • Τμήμα Λογοθεραπείας Ιωάννινα
 • Τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτα
 • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζα
 • Τμήμα Γεωπονίας Άρτα
 • Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής Άρτα
 • Τμήμα Διαπολιτιστικής Επικοινωνίας Πρέβεζα

Τα τρία νέα τμήμα:
 • Τμήμα Επιστημών, Τροφίμων και διατροφής στην Άρτα
 • Τμήμα Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα
 • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στα Ιωάννινα


Read More »
Πανεπιστήμιο Ηπείρου: Ιδρύονται διετή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα Πανεπιστήμιο Ηπείρου: Ιδρύονται διετή κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες