Blog Pop-up

Φάνης Μπέλλος-“Αυτό είναι το έργο μας και αυτές οι προκλήσεις της νέας θητείας”

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Φάνης Μπέλλος-“Αυτό είναι το έργο μας και αυτές οι προκλήσεις της νέας θητείας” 


Ποια είναι τα κύρια κίνητρα που σας ώθησαν να αποφασίσετε να είστε εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Καραγιάννη?

Όπως έχω ήδη δηλώσει, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, μου ανέθεσε θέσεις ευθύνης σε τομείς δύσκολους και εξαιρετικά νευραλγικούς. Δουλέψαμε μαζί, σαν ομάδα, και πετύχαμε πολλά. Αντίστοιχα πολλά δρομολογήσαμε για την επόμενη μέρα του Δήμου με πολύ κόπο και τη συμμετοχή όλων. Αυτό το έργο, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε, με στόχο πάντα την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Γιάννη, της ομάδας που τον στελεχώνει αλλά και των συνεργατών του, ανανεώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε το σύνθημα του συνδυασμού είναι: Συνεχίζουμε μαζί… Μιλάμε με πράξεις!…

Πώς κρίνετε το έργο σας μέχρι σήμερα?

Η τετραετία που πέρασε είχε πολλές δυσκολίες. Συνέπεσε με αρκετές «κρίσεις», με πρώτη και καλύτερη αυτή του Covid που δημιούργησε πολλές λειτουργικές δυσκολίες και όχι μόνο. Θα απαντήσω όμως σύντομα και περιεκτικά: στο διάστημα της διαχείρισης του Δήμου από την παρούσα Δημοτική Αρχή, καταφέραμε να δημοπρατήσουμε 26 έργα, προμήθειες και υπηρεσίες, συνολικού προϋπολογισμού 18.500.000 € περίπου. Σημειώνω ότι αναφέρομαι μόνο στις δημοπρατήσεις και όχι σε παρεμβάσεις μικρότερου προϋπολογισμού οι οποίες που στο σύνολό τους αγγίζουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επίσης. Από αυτά, 6 έργα είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα υπόλοιπα 20 αφορούν διεκδικήσεις και εντάξεις της παρούσας. Προϋπολογιστικά, οι συμβασιοποιήσεις έχουν αγγίξει ποσοστό ίσο με 99%. Σε σχέση με τα οικονομικά του Δήμου γενικότερα, καταφέραμε μια αύξηση του Προϋπολογισμού του Δήμου που αγγίζει το 100%, μέσω των χρηματοδοτήσεων από νέες εντάξεις έργων προμηθειών και υπηρεσιών σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Νομίζω ότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Και μετά λόγου γνώσεως θα πρότειαν να τους καταγράψετε ως αριθμούς ρεκόρ για την ιστορία του Δήμου.

Πώς κρίνετε τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον κ. Θ. Μπρέστα και ΝΑΙ με επικεφαλής τον κ. Α. Ντάνη?

Η εμπειρία μου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης μετράει πολλά χρόνια. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ζω σε αυτό τον τόπο και γνωρίζω τους ανθρώπους του, μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να κρίνω, ως ένα βαθμό πάντα, με μια διαφορετική ίσως ματιά τα πράγματα. Ξεκινώντας από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρώ τον κ. Μπρέστα έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει τον εαυτό του στην κοινωνία και αναμένω με χαρά να παρακολουθήσω την πορεία του και σε αυτό το στίβο μάχης. Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του είναι επίσης γνωστό ότι προέρχονται αμιγώς από το χώρο της αριστεράς, άξιοι και ενεργοί συμπολίτες μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Δεν μπορώ να μην εκφράσω τη λύπη μου για την απουσία του κ. Κουτσή από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο που ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος πολιτικά, εύστοχος και διαβασμένος. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο κ. Μπρέστας θα τον αντικαταστήσει επάξια.

Αναφορικά με το συνδυασμό ΝΑΙ του κ. Ντάνη και ξεκινώντας από τον ίδιο, θα πω τα εξής: Γνωρίζω τον κ. Ντάνη προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια. Νέος επιστήμονας, με αξιοσύνη που δεν αμφισβητείται. Φυσικά η απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου καταγωγής του αποτέλεσε μια έκπληξη για μένα, όπως και για πολλούς άλλους, δεδομένης της μακρόχρονης απουσίας του από τα «πάτρια εδάφη». Σε κάθε περίπτωση ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει όταν πλέον δούμε το σύνολο των εξίσου ικανών και άξιων υποψηφίων συμπολιτών μας και τις τοποθετήσεις τους στα αντίστοιχα συμβούλια. Δεν μπορώ βέβαια να μην τονίσω ότι με ξενίζει ο μηχανισμός με τον όποιο στελεχώθηκε το ψηφοδέλτιό του μέσα σε 20 σχεδόν ημέρες, ειδικά σε μια εποχή που ο αποχρωματισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρείται επιβεβλημένος. Αποτελεί όμως θετική έκβαση για τον τόπο η προσθήκη ενός ακόμη συνδυασμού στο terrain για την εξασφάλιση τουλάχιστον της πολυφωνίας. Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους.

Πως κρίνετε τις έως τώρα τοποθετήσεις των αντίπαλων συνδυασμών αναφορικά με τα προβλήματα του Δήμου?

Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις του κ. Μπρέστα, από όσα μέχρι σήμερα έχω παρακολουθήσει, αγγίζουν κάποια ζητήματα τα οποία αποτελούν και δικούς μας προβληματισμούς, τα οποία έχουν μερικώς δρομολογηθεί, με τα υπόλοιπα να αποτελούν άμεσες προτεραιότητές μας.

Από την άλλη, οι τοποθετήσεις του κ. Ντάνη σε πρόσφατη συνέντευξή του σε σχέση με τις προτεραιότητές του για την ανάπτυξη του Δήμου, με έκαναν να αναρωτηθώ. Αφενός αναρωτήθηκα για τον ίδιο και για το πώς μπορεί να θέτει ως προτεραιότητες πράγματα που έχουν σχεδόν στο σύνολό τους ήδη δρομολογηθεί ή ακόμη χειρότερα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης από την παρούσα δημοτική αρχή. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι ως υποψήφιος Δήμαρχος με παρουσία ενός μήνα, σε έναν τόπο από τον οποίο απουσιάζει εδώ και χρόνια, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τα προβλήματα, καθώς και τα πεπραγμένα μιας τετραετίας. Αναγνωρίζοντας όμως την καλή του πρόθεση και διάθεση για προσφορά, αναρωτιέμαι για ποιό λόγο δεν τον προστάτεψαν σε αυτές του τις δημόσιες δηλώσεις οι ίδιοι οι συνεργάτες του, ειδικά όσοι φαίνεται να έχουν συμβάλλει και στην απόφασή του να θέσει εαυτόν ως υποψήφιο Δήμαρχο. Θα αναμένω πάντως με ενδιαφέρον και την ανακοίνωση του προγράμματος του συνδυασμού του.

Ποιες είναι τα κυριότερα διαχειριστικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Σουλίου κατά την άποψή σας?

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των μικρών Ο.Τ.Α. που καταγράφηκε και στα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού του 2021, είναι η συρρίκνωσή τους. Η μείωση του πληθυσμού του Δήμου Σουλίου, κάτω από τον πληθυσμό «ασφαλείας» των 10.000 κατοίκων, συνεπάγεται αυτόματα τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, επομένως και των δυνατοτήτων για επεμβάσεις, βελτιώσεις, αποκαταστάσεις, έργα κλπ. με χρήση των ιδίων πόρων του. Ταυτόχρονα, οι ευκαιρίες για συμμετοχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα επίσης μειώνονται αισθητά, για Δήμους με τα δικά μας νέα πληθυσμιακά δεδομένα. Σε ότι αφορά τις δαπάνες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κάλυψη του ενεργειακού κόστους που αποτελεί μια από τις δαπάνες που βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, αποτελεί ένα τεράστιο θέμα επίσης. Αξίζει επίσης αναφοράς η έλλειψη μόνιμου ανθρώπινου δυναμικού, η υποστελέχωση του Δήμου, η οποία δυσχεραίνει κατά πολύ τη διαχείριση, με το υπάρχον προσωπικό να υπερβάλλει πολλές φορές εαυτόν για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η έκταση της περιοχής διοικητικής ευθύνης του Δήμου παραμένει η ίδια, οι υποδομές σε πολλές περιπτώσεις είναι ομολογουμένως προβληματικές, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και οι πόροι μειώνονται, οι εξισώσεις που πρέπει να λυθούν είναι δύσκολες. Ευτυχώς η παρακαταθήκη που δημιουργήθηκε την προηγούμενη τετραετία σε σχέση με διεκδικήσεις προσωπικού, αλλά και μελέτες και προτάσεις χρηματοδότησης αποτελεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας για την επόμενη μέρα του Δήμου.

Ποιές είναι οι κύριες προτεραιότητες σας για την ανάπτυξη του Σουλίου ως Δήμου?

Οι προτεραιότητες που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν τη βάση για την πορεία του Δήμου προς το μέλλον. Αφορούν τους δημότες σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες. Και οι προτεραιότητες καθορίζονται από τις συνθήκες, που δεν είναι τοπικές αλλά παγκόσμιες. Η ενεργειακή κρίση είναι ένας από τους παράγοντες που σίγουρα θα καθορίσουν τον τρόπο που θα κινηθούμε στα επόμενα χρόνια. Το ίδιο και η περιβαλλοντική. Οφείλουμε να προστατέψουμε τα δώρα της φύσης, που κάνουν αυτό τον τόπο αυτό που είναι. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει επίσης συνθήκες που προβληματίζουν ιδιαίτερα. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η ανάπτυξη του τουρισμού η ανάδειξη του τόπου και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Θα μπορούσα να αναπτύξω το θέμα ιδιαίτερα εκτενώς, θα προτιμήσω όμως να δείτε τα επιμέρους στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω αλλά και όσα μικρότερα και μεγαλύτερα θα παρουσιαστούν, έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, το δημότη του Δήμου Σουλίου, για την βραχυπρόθεσμη αλλά κυρίως μακροπρόθεσμη ευημερία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες του Δήμου Σουλίου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου?

Είμαστε ένας Δήμος μικρός, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Δήμου Σουλίου να είναι πραγματικά οι δικοί μας άνθρωποι. Οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας, συγγενείς εξ αίματος, εξ’ αγχιστείας, φίλοι και γνωστοί. Εμείς που ασχοληθήκαμε με τα κοινά την τελευταία τετραετία, αλλά και όλοι όσοι προστέθηκαν στην ομάδα μας σε αυτοί την εκλογική μάχη, έχουμε ένα και μόνο κοινό στόχο: να σταθούμε δίπλα στο δικό μας άνθρωπο, το δημότη του Δήμου Σουλίου. Με γνώμωνα το έργο μας και οδηγό το πρόγραμμά μας, θα πορευτούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Καλώ τους συνδημότες μου να αποφασίσουν με το χέρι στην καρδιά. Εμπιστεύομαι την κρίση τους και υπενθυμίζω ότι η στιγμή του παραβάν και της κάλπης είναι εντελώς προσωπική! Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε όλους δίπλα μας!


Read More »
Φάνης Μπέλλος-“Αυτό είναι το έργο μας και αυτές οι προκλήσεις της νέας θητείας” Φάνης Μπέλλος-“Αυτό είναι το έργο μας και αυτές οι προκλήσεις της νέας θητείας” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου κυνηγού από τα χωριά του Σουλίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου κυνηγού από τα χωριά του Σουλίου


Μεγάλη ολονύκτια επιχείρηση ηταν σε εξελιξη για τον εντοπισμό ηλικιωμένου κυνηγού από τα χωριά του Σουλίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άντρες του Α. Τ. Παραμύθιας και του Α. Τ. Τυριας, μέλη της Ε. Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου μετα την συνδρομή του προέδρου Νίκου Παπαγρηγορίου με την διάθεση οχήματος και θηροφυλακα, καθώς και εθελοντές.

Ευτυχώς η υπόθεση είχε αίσιο τέλος καθώς ο κυνηγός εντοπίστηκε σημερα περίπου στις 12:00 κοντά στην Τύρια ελαφρά τραυματισμένος, καθώς το όχημα του εξετράπη απο άγνωστες προς το παρόν συνθήκες σε δυσπρόσιτο σημείο. Μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Κ. Υ. Παραμυθιάς για τις πρώτες βοήθειες και είναι καλα στην υγεία του


Read More »
Πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου κυνηγού από τα χωριά του Σουλίου Πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό ηλικιωμένου κυνηγού από τα χωριά του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Παράταση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Παράταση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα και των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την εγγραφή των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Η παράταση που δίνεται αφορά τους:

* Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

* Επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις

* Επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης

* Αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, με διακρίσεις σε επιστημονικές Ολυμπιάδες (καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν εφαρμόζεται ηλεκτρονική εγγραφή, παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής τους στις Γραμματείες των Ιδρυμάτων).
Read More »
Παράταση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Παράταση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Άδεια σχολικής παρακολούθησης: Εξτρα τέσσερις ημέρες σε γονείς για ενημέρωση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Άδεια σχολικής παρακολούθησης: Εξτρα τέσσερις ημέρες σε γονείς για ενημέρωση

Η εργατική νομοθεσία προβλέπει για τους εργαζόμενους γονείς χορήγηση άδειας σχολικής παρακολούθησης και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (www.kepea. gr) επισημαίνει 10 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι γονείς παιδιών ηλικίας έως 18 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους (συμπεριλαμβάνεται και το νηπιαγωγείο) ή μέσης εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας:

• Δικαιούχοι της άδειας σχολικής παρακολούθησης των παιδιών και εν γένει της παρουσίας τους στο σχολείο είναι όλοι οι εργαζόμενοι γονείς, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

• Η διάρκεια της άδειας ορίζεται έως τέσσερις εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος (συνολικά και για τους δύο γονείς, εφόσον εργάζονται).

• Η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής μαθήτρια, ανεξάρτητα από το εάν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι και ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων στην επιχείρηση.

• Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών.

• Δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που χορηγούνται στους εργαζομένους.

• Οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα.

• Εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν και ενημερώνουν με υπεύθυνη δήλωσή τους για πόσο χρόνο ο καθένας θα κάνει χρήση της άδειας.

• Εάν ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, συλλογικών συμβάσεων ή κανονισμών εργασίας, εφαρμόζονται αυτές.

• Την άδεια δικαιούνται και οι γονείς παιδιών με αναπηρία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, που φοιτούν σε δομή ειδικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ή είναι ενταγμένα και παρακολουθούν προγράμματα σε κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρίες και ειδικά εκπαιδευτήρια.

• Η άδεια σχολικής παρακολούθησης μπορεί να χορηγείται και κατά την ημέρα του αγιασμού, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και κατά τις ημέρες των σχολικών εορτών ή εκδηλώσεων, επειδή ο γονέας μπορεί να ενημερωθεί και κατά τις ημέρες αυτές για θέματα λειτουργίας του σχολείου, για την επίδοση του παιδιού, ενώ μπορεί να ενημερώσει και να συζητήσει γενικότερα θέματα ή προβλήματα που αφορούν τη φοίτηση, τη συμπεριφορά και την ένταξη του παιδιού στη σχολική μονάδα.
Read More »
Άδεια σχολικής παρακολούθησης: Εξτρα τέσσερις ημέρες σε γονείς για ενημέρωση Άδεια σχολικής παρακολούθησης: Εξτρα τέσσερις ημέρες σε γονείς για ενημέρωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίαςΣτον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνεχείς συζητήσεις, καταλήγουν στην απόφαση να αναβάλλουν κατά μία εβδομάδα τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Στην αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι και των πέντε υποψηφίων, ενώ οι τελκές αποφάσεις θα ληφθούν με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -που αναμένεται απόψε ή αύριο, Παρασκευή.


Η διαδικασία του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και του δευτέρου (σ.σ. εφόσον προκύψει) στις 24 Σεπτεμβρίου.


Read More »
Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Δράσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Δράσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ενώ παράλληλα διεξάγει ραντεβού συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 η διεπιστημονική ομάδα πραγματοποίησε δράσεις σε 13 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ηπείρου σε Ιωάννινα, Δολιανά, Παρακάλαμο, Βροσίνα, Νεοχώρι και Κομπότι Άρτας, Μέτσοβο, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Παραμυθιά όπου ενημερώθηκαν 1.126 μαθήτριες και μαθητές και 54 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αρκετών σχολικών μονάδων της Ηπείρου. Οι ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν βασίζονται σε εγκεκριμένες από το ΙΕΠ δράσεις του ΚΕΘΕΑ («Εθισμός και εφηβική ηλικία» και «Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης διαδικτύου σε μαθητές/μαθήτριες»).

Το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων υπήρξε έντονο και φάνηκε πως τέτοιου είδους ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποιούν τα άτομα, ενισχύουν τα εργαλεία άμυνας αλλά και παράλληλα τροφοδοτούν τους επαγγελματίες με τις νέες απόψεις και τις στάσεις των νέων απέναντι στις σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Επικοινωνία για πληροφορίες και οργάνωση ενημερωτικών δράσεων
Τηλ: 2651037812
E-mail: km@kethea-epirus.gr
Ιστοσελίδα: www.kethea-epirus.gr
Read More »
Δράσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου Δράσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»


Με κεντρικό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας παρουσία του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Μάντζου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννη Τσίμαρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβολοι για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε τους στόχους της Παράταξης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα και οι θέσεις του ίδιου και των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων.

«Στόχος του συνδυασμού μας είναι να χτίσουμε τα σταθερά εκείνα θεμέλια, που χρειάζονται για την ανάπτυξη την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και η κάθε γωνιά της Περιφέρειας μας επιδιώκουμε να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε μια συντονισμένη συνολική αναπτυξιακή δυναμική.

· Στόχος μας η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών της με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

· Θέλουμε μία Ήπειρο που να παράγει κοινωνικό πλούτο και να τον διαμοιράζει δίκαια και ισόρροπα σε όλες τις περιοχές.

· Στόχος μας η Άρτα και η Πρέβεζα να καταστούν προπύργια της πράσινης ανάπτυξης βασισμένης στο φυσικό περιβάλλον και στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τους

· Στόχος μας η Θεσπρωτία να καταστεί όχι μόνο πύλη προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και πρότυπο διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο με την ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομές που απαιτούνται.

· Στόχος μας τα Γιάννενα να καταστούν σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού της της περιοχής μας»

ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ζούμπας τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει ως πρώτο μέλημα την βελτίωση της ποιότητας των πολιτών στην κάθε Περιφέρεια χωρίς να εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μάντζος ανέφερε μεταξύ άλλων για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αυτές οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Σας ευχαριστώ που ενώσατε τις δυνάμεις σας για μια αλλαγή που τελικά έχει ανάγκη όχι μόνο η Ήπειρος, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Θεσπρωτία αλλά όλη η χώρα.

Το πολιτικό μας κόμμα, το πολιτικό μας κίνημα, ως κίνημα λαού είχε πάντα άρρηκτους δεσμούς με την αυτοδιοίκηση και τον χώρο της αποκεντρωμένης εξουσίας. Άρα για εμάς η μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι σημαντική.

Οι Περιφέρειες ως μικρές κυβερνήσεις, όπως λέγαμε κάποτε και έτσι είναι σε μεγάλο βαθμό, δεν πρέπει να αφήνονται, να γίνονται φέουδα της κυβέρνησης, γι’ αυτό το λόγο, έχει ιδιαίτερη σημασία η κεντρική κομματική στήριξη σε υποψηφίους, σε πρόσωπα όπως ο Στεφανος που αφιερώνουν την πολιτική τους διαδρομή και απηχούν τις δικές μας αρχές και αξίες.

Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κομβικό ρόλο να υποδείξει στον Τομέα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περιφερειακή ανάπτυξη σημαίνει καλύτερη ζωή και σιγουριά»

Στον δικό του χαιρετισμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ιωάννης Τσίμαρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι ακηδεμόνευτη. «Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την πραγματική ανατροπή, όλοι θα είμαστε δίπλα σας και προσβλέπουμε σε εσάς.»

Στο τέλος της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.


Read More »
Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Ο μύλος του Σουλίου και η “ανάπλασή” του Γράφει ο Κώστας Γιαννάκης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Ο μύλος του Σουλίου και η “ανάπλασή” του
Γράφει ο Κώστας ΓιαννάκηςΟ μύλος του Σουλίου και η “ανάπλασή” του Αρχικά η εγκατάλειψη και στη συνέχεια “ενδιαφέρον”.

Αλήθεια εσείς οι τοπικοί άρχοντες ο Δήμος η Περιφέρεια, όταν θελήσατε να παρέμβετε στον συγκεκριμένο χώρο πως το αποφασίσατε;
Κάνατε κάποια μελέτη;
Ποιος έκανε την μελέτη; Είδε έστω κάποιες παλαιές φωτογραφίες;
Είχατε αντίληψη της μορφολογίας του χώρου;
Θα κάνατε αποκατάσταση- αναπαλαίωση ή θα γκρεμίζατε ότι υπήρχε και θα πράττατε κατασκευαστικά ότι ο “μελετητής” νόμιζε κατά την αντίληψη του;

Φάση πρώτη της “ανάπλασης”

Βαριά μηχανήματα στο πρανές και για να ανέβουν την πλαγιά, την ξέχωσαν και ξερίζωσαν τα πλατάνια που είχαν απομείνει.
Από ότι ξέραμε η περιοχή μετατράπηκε σε ένα απέραντο νεκροταφείο, με ξεχωμένη την πλαγιά, τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και ξεχωμένη την βασική πηγή

Ρώτησα τις δημοτικές αρχές το περσυνό καλοκαίρι 2022: Γιατί η παρέμβαση στο χώρο έγινε με τόσο βαριά σκαπτικά μηχανήματα και έγινε τόση ζημιά στο περιβάλλοντα χώρο του μύλου ? τι ήθελαν να πετύχουν;

Απάντηση: δεν έγινε καμιά ζημιά θα δεις το αποτέλεσμα και μετά θα μιλήσουμε.
Σε νέα όχληση αφού επί αρκετούς μήνες δεν έγινε τίποτα.
Απάντηση: το έργο έχει εγκαταλειφθεί από τον ανάδοχο και πρόκειται να ανατεθεί σε νέο ανάδοχο.
Μετά ένα χρόνο φετινό καλοκαίρι 2023.
Ενώ δεν ήθελα να αντικρίσω το ρημαδιό, ενημερώθηκα από συγχωριανούς μου, ότι έχουν γίνει κάποιες νέες παρεμβάσεις , κατασκευάστηκαν κάποια σκαλοπάτια, τοίχοι, κανάλια νερού.
Επισκέφτηκα λοιπόν την περιοχή.

Είδα τότε την δεύτερη φάση της “ανάπλασης”.

Αυτό δεν είναι αναπαλαίωση ή αποκατάσταση του φυσικού και παραδοσιακού περιβάλλοντος αλλά ένα κιτσαριό σε όλο του το μεγαλείο!
Κύριοι εσείς που θέλατε να σώσετε ή στην καλύτερη να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της περιοχής τόση ασχετοσύνη δεν το περίμενα!
Αυτό το πράγμα που πάτε να διαμορφώσετε δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που οι πρόγονοι μας είχαν κατασκευάσει.
Οι πρόγονοι μας δεν είχαν φωτισμό στα τοιχάρια ούτε χρησιμοποιούσαν το έτοιμο άσπρο τσιμέντο για να χτίσουν τους τοίχους τα καλντερίμια τα κανάλια του νερού, τα δε σκαλοπάτια δεν ήταν από μπετόν.

Ειλικρινά δεν μπορώ να αντικρίζω μια καταστροφή και να μην αντιδρώ.
Ένα δέντρο (πλάτανο) σε αυτήν την περιβόητη ανάπλαση δεν είδα να φυτεύεται. Πλατάνια υπήρχαν στην περιοχή και τώρα είτε από την αρρώστια τους, είτε από την απερίγραπτη “ανάπλαση “, είτε γιατί από την δεύτερη πηγή το νερό καθ’ όλο το 24ωρο διοχετεύεται σε παρακείμενη επιχείρηση, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα, κείτονται νεκρά.
Η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ….
Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ της περιοχής θέλει σχεδιασμό, οι δε μελέτες των παρεμβάσεων θα πρέπει να σέβονται το παραδοσιακό φυσικό και περιβαλλοντολογικό κάλους της περιοχής .

Η ευαισθησία για την περιοχή είναι βιωματική.
Μεγάλωσα εκεί, άλεσα πολλές φορές στάρι και καλαμπόκι μαζί με το μυλωνά Σιώζο (Θεόδωρο) Λούτση.

Θα σταματήσω εδώ γιατί θα φανώ πολύ δυσάρεστος και όλοι θα νομίζουν ότι διακατέχομαι από εμπάθεια σε κάποιους.
Έκκληση στην νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές, παρακαλώ μην συνεχίσετε με την ίδια προχειρότητα και καιροσκοπικά (λίγο πριν από εκλογές), τις όποιες εργασίες.
Οι μελέτες και όλος ο σχεδιασμός να εξεταστεί εκ νέου.
Η περιοχή μας λόγω της μορφολογίας του εδάφους, είναι από τις πιο φτωχές παραγωγικά, αλλά από τις πιο όμορφες περιοχές.
Δεν είναι καταδικασμένη η περιοχή μας , πρέπει να αναδειχτεί και να αναπτυχθεί, αρκεί αυτοί που θέλουν να ηγηθούν να το θέλουν πραγματικά, αλλά και να το ΜΠΟΡΟΥΝ.


Κώστας ΓιαννάκηςRead More »
Ο μύλος του Σουλίου και η “ανάπλασή” του Γράφει ο Κώστας Γιαννάκης Ο μύλος του Σουλίου και η “ανάπλασή” του Γράφει ο Κώστας Γιαννάκης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Παρουσιάζει ψηφοδέλτια για Δήμο και Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωσή στο θέατρο Καρκαμισι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Παρουσιάζει ψηφοδέλτια για Δήμο και Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωσή στο θέατρο ΚαρκαμισιRead More »
Παρουσιάζει ψηφοδέλτια για Δήμο και Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωσή στο θέατρο Καρκαμισι Παρουσιάζει ψηφοδέλτια για Δήμο και Περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωσή στο θέατρο Καρκαμισι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Market Pass: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Market Pass: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση


Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι νέες αιτήσεις για τους δικαιούχους που επιθυμούν να λάβουν το Market Pass, ενώ η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ, οι πληρωμές του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν:

Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023:

α) για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023

β) για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Έως την 5η Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,

τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,

τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:

είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους,

είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί.

Υπολογισμός των ποσών οικονομικής ενίσχυσης

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα τέκνα.

Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Τονίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης. Ωστόσο, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.
Read More »
Market Pass: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση Market Pass: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο ο Θανάσης Ντάνης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο ο Θανάσης ΝτάνηςRead More »
Εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο ο Θανάσης Ντάνης Εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο ο Θανάσης Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Αντώνη Μπέζα με εκπροσώπους της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Συνάντηση Αντώνη Μπέζα με εκπροσώπους της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της νεοσυσταθείσας Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου και Περιχώρων Δήμου Ηγουμενίτσας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ηλία Νικολάου και τον Αντιπρόεδρο Σωτήρη Χήρα.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας παρουσίασαν τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Μαργαριτίου, που επικεντρώνονται κυρίως στον τουρισμό και δευτερευόντως στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Μπέζας με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είχαμε μια πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που ήταν για μένα ιδιαίτερα χρήσιμη. Η συνεργασία μας με την Αδελφότητα θα συνεχιστεί.

Το Μαργαρίτι που αποτελούσε βασικό διοικητικό κέντρο της Θεσπρωτίας είναι ουσιαστικά παραμελημένο τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να δείξουμε ενδιαφέρον και να του προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι ο οδικός άξονας κόμβος Εγνατίας- κόμβος Πάργας, την κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήσαμε όταν ήμουν Υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά τη χρήση του υπό αποπεράτωση νέου Δημοτικού Μεγάρου, θέλω να δηλώσω ότι δεν δεσμευόμαστε από οποιαδήποτε απόφαση, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Το ζήτημα αυτό πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να εκφράσει την άποψή της η τοπική κοινωνία και στη συνέχεια οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει και το οποίο θα έχει πρόσφατη τη λαϊκή εντολή».
Read More »
Συνάντηση Αντώνη Μπέζα με εκπροσώπους της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου Συνάντηση Αντώνη Μπέζα με εκπροσώπους της Αδελφότητας Αποδήμων Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί ,ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, την 8η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης :

Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023.
Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2022.
Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου χρηματικής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Ιουνίου2023.
Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου χρηματικής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Ιουλίου2023.
Απόδοση λογαριασμού και απαλλαγή υπολόγου εντάλματος προπληρωμής.
Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής Προέδρου Κοινότητας Καλλιθέας.
Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπ/σμού οικ. έτους 2023 .
Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Read More »
Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 57χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Διακομιδή 57χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 57χρονου ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 57χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 57χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα ΗγουμενίτσαςRead More »
Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Ηγουμενίτσας Οι υποψήφιοι του Γιάννη Λώλου στη δημοτική κοινότητα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Καραγιάννη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Καραγιάννη
Read More »
Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Καραγιάννη Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Διασυλλογικός αγώνα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Διασυλλογικός αγώνα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα

Ο σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων Θεσπρωτίας ΚΟΥΣΤΩ συμμετέχει με την ομάδα τα ΣΠΑΡΑΚΙΑ. με τους Παρασκρυή Παπαδοπούλου και Αλέξανδρο Γερασιμίδη. 
Καλή επιτυχία στην ομάδα

Read More »
Διασυλλογικός αγώνα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα Διασυλλογικός αγώνα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή


Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το κέντρο της Ηγουμενίτσας, αποτελεί την «καρδιά» του Δήμου. Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και
Αλληλεγγύης», που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7. 30 στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την
αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων της πόλης της Ηγουμενίτσας, δηλαδή του αστικού κέντρου του Δήμου.
Επιπρόσθετα, προτείνουμε την καθιέρωση ειδικής σχέσης στενής συνεργασίας με την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο αυτής. Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής σχέσης, η επικοινωνία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και της Κοινότητας θα είναι
διαρκής και μόνιμος, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των προβλημάτων, τη δρομολόγηση των ενεργειών αντιμετώπισής τους, καθώς και το σχεδιασμό των απαραίτητων έργων,
δράσεων και παρεμβάσεων, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
Το όραμα αυτό, αποτελεί πλέον κοινό κεκτημένο του Συνδυασμού. 

Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας που θα το υποστηρίξουν, είναι οι ακόλουθοι:
•ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΟΛΓΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
•ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΩΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•ΒΑΛΑΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ
•ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
•ΚΟΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
•ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΚΑΣΜΗΡΙΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
•ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
•ΞΕΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΗΛΙΑ
•ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
•ΣΑΝΝΑ ΑΡΕΤΗ του ΘΕΟΧΑΡΗ
•ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΣΤΥΡΟΠΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Read More »
Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Ξεκινάνε οι προπονήσεις στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Ξεκινάνε οι προπονήσεις στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας


Έναρξη προπονήσεων για την νέα αγωνιστική χρονιά 2023-24 για το ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσουν και οι προπονήσεις .
Οι ώρες προπόνησης για τα Τμήματα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού είναι το ακόλουθες:


Καλή αθλητική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες για την ομάδα μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6942067830.

Read More »
Ξεκινάνε οι προπονήσεις στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ξεκινάνε οι προπονήσεις στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Δωρεά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο Ηγουμενίτσας .
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσας
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθησαν χθες (06-09-2023) ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας, οι κατηγορούμενοι, πρωινές ώρες της 5-9-2023 αφαίρεσαν ποδήλατο αξίας -300- ευρώ από το κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας.

Επίσης, διακριβώθηκε ότι την 3-8-2023 αφαίρεσαν από δημόσια υπηρεσία διάφορα εργαλεία αξίας περίπου -870- ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μεταπώλησαν σε επαγγελματία της περιοχής.

Όλα τα αντικείμενα, ποδήλατο και εργαλεία ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ο 42χρονος που τραυμάτισε 31χρονο ναυτικό | Ανακοίνωση του λιμενικού

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ο 42χρονος που τραυμάτισε 31χρονο ναυτικό | Ανακοίνωση του λιμενικού


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 31χρονου μέλους πληρώματος (Ύπαρχος) του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΕΡΚΥΡΑ» Ν.Π. 10093.

Συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 42χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε τον Ύπαρχο στον καταπέλτη του πλοίου κατά την φόρτωση του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος για παράβαση του άρθρου 308 ¨Απλή Σωματική Βλάβη¨ του Π.Κ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ο 42χρονος που τραυμάτισε 31χρονο ναυτικό | Ανακοίνωση του λιμενικού Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ο 42χρονος που τραυμάτισε 31χρονο ναυτικό | Ανακοίνωση του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα παρουσιάζει επίσημα το συνδυασμό του για το Φιλιάτι ο Βασίλης Τζίγκος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Τη Δευτέρα παρουσιάζει επίσημα το συνδυασμό του για το Φιλιάτι ο Βασίλης Τζίγκος


Ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος σας προσκαλεί στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος • Όραμα • Συνεργασία • Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.30 στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για όλους μας.
Σας περιμένουμε!
Read More »
Τη Δευτέρα παρουσιάζει επίσημα το συνδυασμό του για το Φιλιάτι ο Βασίλης Τζίγκος Τη Δευτέρα παρουσιάζει επίσημα το συνδυασμό του για το Φιλιάτι ο Βασίλης Τζίγκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη Ντάνη στο δημαρχείο Σουλίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Επίσκεψη Ντάνη στο δημαρχείο Σουλίου


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 5/9/2023 στο Δημαρχείο Σουλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθανάσιος Ντάνης, με υποψήφιους του συνδυασμού ΝΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

Ο κ. Ντάνης, με τους συνεργάτες του, ευχήθηκαν στον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο κ. Καραγιάννη καλό αγώνα, πολιτικό πολιτισμό σε ήρεμο κλίμα, χωρίς άσκοπες και ανώφελες αντιπαραθέσεις, που εκ των πραγμάτων δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν. Προσωπικός στόχος και επιδίωξη, καθώς και όλης της ομάδας είναι το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου νικητής να είναι ο Δήμος Σουλίου και οι πολίτες του.
Read More »
Επίσκεψη Ντάνη στο δημαρχείο Σουλίου Επίσκεψη Ντάνη στο δημαρχείο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Στράτος Ιωάννου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Στράτος ΙωάννουΣτο Νοσοκομείο Πρέβεζας, με ελαφρά τραύματα, νοσηλεύεται ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε.

Το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Στράτος Ιωάννου εξετράπη της πορείας του στην περιοχή του Μιχαλιτσίου.

Στο όχημα επέβαινε μόνο ο ίδιος ο οποίος μετά το τροχαίο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Στράτος Ιωάννου παραμένει για νοσηλεία στη Χειρουργική Κλινική.
Read More »
Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Στράτος Ιωάννου Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Στράτος Ιωάννου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της ΠαράταξηςΉπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της ΠαράταξηςΉπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»Με κεντρικό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας παρουσία του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Μάντζου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννη Τσίμαρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβολοι για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε τους στόχους της Παράταξης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα και οι θέσεις του ίδιου και των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων.
«Στόχος του συνδυασμού μας είναι να χτίσουμε τα σταθερά εκείνα θεμέλια, που χρειάζονται για την ανάπτυξη την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και η κάθε γωνιά της Περιφέρειας μας επιδιώκουμε να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε μια συντονισμένη συνολική αναπτυξιακή δυναμική.
• Στόχος μας η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών της με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής
• Θέλουμε μία Ήπειρο που να παράγει κοινωνικό πλούτο και να τον διαμοιράζει δίκαια και ισόρροπα σε όλες τις περιοχές.
• Στόχος μας η Άρτα και η Πρέβεζα να καταστούν προπύργια της πράσινης ανάπτυξης βασισμένης στο φυσικό περιβάλλον και στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τους
• Στόχος μας η Θεσπρωτία να καταστεί όχι μόνο πύλη προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και πρότυπο διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο με την ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομές που απαιτούνται.
• Στόχος μας τα Γιάννενα να καταστούν σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού της της περιοχής μας»
ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ζούμπαςτονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει ως πρώτο μέλημα την βελτίωση της ποιότητας των πολιτών στην κάθε Περιφέρεια χωρίς να εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Επικρατείας,Δημήτρης Μάντζοςανέφερε μεταξύ άλλων για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αυτές οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Σας ευχαριστώ που ενώσατε τις δυνάμεις σας για μια αλλαγή που τελικά έχει ανάγκη όχι μόνο η Ήπειρος, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Θεσπρωτία αλλά όλη η χώρα.

Το πολιτικό μας κόμμα, το πολιτικό μας κίνημα, ως κίνημα λαού είχε πάντα άρρηκτους δεσμούς με την αυτοδιοίκηση και τον χώρο της αποκεντρωμένης εξουσίας. Άρα για εμάς η μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι σημαντική.

Οι Περιφέρειες ως μικρές κυβερνήσεις, όπως λέγαμε κάποτε και έτσι είναι σε μεγάλο βαθμό, δεν πρέπει να αφήνονται, να γίνονται φέουδα της κυβέρνησης, γι’ αυτό το λόγο, έχει ιδιαίτερη σημασία η κεντρική κομματική στήριξη σε υποψηφίους, σε πρόσωπα όπως ο Στεφανος που αφιερώνουν την πολιτική τους διαδρομή και απηχούν τις δικές μας αρχές και αξίες.

Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κομβικό ρόλο να υποδείξει στον Τομέα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περιφερειακή ανάπτυξη σημαίνει καλύτερη ζωή και σιγουριά»
Στον δικό του χαιρετισμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ιωάννης Τσίμαρηςανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι ακηδεμόνευτη. «Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την πραγματική ανατροπή, όλοι θα είμαστε δίπλα σας και προσβλέπουμε σε εσάς.»
Στο τέλος της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Read More »
Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της ΠαράταξηςΉπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» Μήνυμα ενότητας στην πρώτη πολιτική συνάντηση της ΠαράταξηςΉπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

62χρονη τουρίστρια άφησε στην Πάργα την τελευταία της πνοή

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
62χρονη τουρίστρια άφησε στην Πάργα την τελευταία της πνοήΤην τελευταία της πνοή στο ξενοδοχείο που διέμενε στην περιοχή της Πάργας άφησε μία 62χρονη τουρίστρια από την Ολλανδία.

Η 62χρονη παραθέριζε στην περιοχή μαζί με τον σύζυγό της. Κατά την διάρκεια της νύχτας αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της.

Ο σύζυγός της προχώρησε σε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Read More »
62χρονη τουρίστρια άφησε στην Πάργα την τελευταία της πνοή 62χρονη τουρίστρια άφησε στην Πάργα την τελευταία της πνοή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον ΑντώνηΤο αναπηρικό κίνημα απ΄ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη τη χώρα έχει εξοργιστεί και ταυτόχρονα θρηνεί για τον χαμό του 36χρου συμπολίτη μας με αναπηρία, με τον βάναυσο τρόπο που έγινε και ήρθε στη δημοσιότητα και στη γνώση όλων μας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του Αντώνη και ταυτόχρονα ζητά την απονομή δικαιοσύνης για τον τραγικό χαμό του.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

 Ενώ η Ελλάδα έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία είναι πλέον Νόμος του κράτους από το 2012, το άρθρο 8, για «την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας (…) σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, την ενθάρρυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία», καθώς και την καταπολέμηση «των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των επιβλαβών πρακτικών που αφορούν σε άτομα με αναπηρία», παραμένει κενό γράμμα.

Δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι φορέων και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα εξακολουθούν να αγνοούν το πώς να επικοινωνούν με τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακουστική αναπηρία, αναπηρία όρασης και νοητική αναπηρία. 

Οι συμπεριφορές που υιοθετούνται και αναπαράγονται προς τους πολίτες με αναπηρία έχουν ως βασικές αιτίες αφενός τις προκαταλήψεις και τα εμπεδωμένα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία, θεωρώντας τους αρκετά συχνά ως «πολίτες» που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άτομα χωρίς αναπηρία, αφετέρου πολλοί συχνά οι πολίτες με αναπηρία προσεγγίζονται ως «αντικείμενα» οίκτου ή ως πολίτες «δεύτερης» κατηγορίας και όχι ως υποκείμενα φορείς δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το αναπηρικό κίνημα ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη και διεκδικεί πολιτικές ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινωνίας, που θα καλλιεργήσουν την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα προάγουν την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και όλων των πολιτών για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις

Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή.

Read More »
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό (+ΦΩΤΟ)


Την άλλη όψη του νομίσματος, μετά το φρικτό πνιγμό πολίτη στον Πειραιά, βίωσαν οι ναυτικοί πλοίου στην Ηγουμενίτσα, σε δρομολόγιο που μόλις ξεκινούσε με προορισμό την Κέρκυρα, όταν οδηγός επέμενε να επιβιβαστεί παρά το ότι το πλοίο βρισκόταν σε φάση αναχώρησης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών, κατά τη διαδικασία απάρσεως του επιβατηγού, προσήλθε αγροτικό ΙΧ και ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα και δεδομένου ότι δεν ειχε εκδοθεί εισιτήριο είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί. Ωστόσο ο οδηγός απαίτησε να επιβιβαστεί και πάτησε γκάζι αιφνίδια παρασύροντας τον ανθυποπλοίαρχο.
Από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο πλοίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον ναυτικό και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαγνώστηκε εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα στο πόδι.
Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας από τους Λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας σε ανακοίνωσή του τονίζει:
Σήμερα Τετάρτη 6/9/2023 και ώρα 19:30 στον λιμένα Ηγουμενίτσας και κατά την διαδικασία απάρσεως του ΕΓ/ΟΓ Κέρκυρα προσήλθε αγροτικό ΙΧ. Ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα, σημειωτέον ότι δεν είχε καν εκδοθεί εισιτήριο, είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί και ο οδηγός απαιτώντας να επιβιβαστεί αιφνίδια κίνησε το όχημα και παρέσυρε τον ανθυποπλοίαρχο. Από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που επέβαινε στο πλοίο του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΚΥ Ηγουμενίτσας που διαγνώστηκε εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα κάτω άκρου. Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη από τους λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο στο ΚΛ Ηγουμενίτσας. Καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας, τηρώντας διαχρονικά τους κανονισμούς ασφαλείας καθώς και τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων που μπορούν να αποβούν μοιραία για την ανθρώπινη ζωή, ζητάμε την ιδιαίτερη μέριμνα των αρχών προς αποφυγή παρόμοιων συμβάντων. Θα προσκομίσουμε στο ΚΛ Ηγουμενίτσας το υλικό φωτογραφικό και βίντεο που υπάρχει στη διάθεση μας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

ΕΛΣΤΑΤ: Με ρυθμό 2,7% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2023

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
ΕΛΣΤΑΤ: Με ρυθμό 2,7% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2023Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο του 2023, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,3%, με αιχμή τις επενδύσεις και την κατανάλωση.

Σημειώνεται ότι, το Α΄ τρίμηνο εφέτος σημειώθηκε άνοδος του ΑΕΠ κατά 2% σε ετήσια σύγκριση, ενώ μεταξύ των τριμήνων δεν υπήρξε μεταβολή. Ενώ πέρυσι, η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο ήταν 7,1% σε ετήσια σύγκριση και 0,5% σε τριμηνιαία.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σε ετήσια βάση καταγράφηκαν οι εξλης μεταβολές:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 2,0% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2022.

*Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 7,9%.

*Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 0,1%. *Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 1,8%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,3%.

*Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 0,6% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2022. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 1,2% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,1%.

Από τρίμηνο σε τρίμηνο οι μεταβολές των κυριότερων μακροοικονομικών μεγεθών σε όρους όγκου με εποχική διόρθωση έχουν ως εξής:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2023.

*Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 0,3%.

*Oι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 1,2%. *Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 9,8%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,4%.

*Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 1,0% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2023. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,4%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,2%.
Read More »
ΕΛΣΤΑΤ: Με ρυθμό 2,7% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2023 ΕΛΣΤΑΤ: Με ρυθμό 2,7% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Προσβασιμότητα και υποδομές για ΑμεΑ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Της Ροζίτας Τσώνη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Προσβασιμότητα και υποδομές για ΑμεΑ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Της Ροζίτας ΤσώνηΗ αναπηρία εμφανίζεται στη ζωή πολύ συχνότερα από ότι οι περισσότεροι νομίζουμε. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός της πραγματικής, ανεπίστρεπτης κατάστασης για ένα άτομο με αναπηρία, υπάρχει ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που προκαλεί αδυναμία εκτέλεσης λειτουργιών, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ίδια την κοινωνία στην οποία ζούμε, τις απαιτήσεις και τα εμπόδια που θέτει στα άτομα με αναπηρία.

Πόσο αλήθεια δυσκόλευε τη ζωή ενός ανθρώπου μιας βαριά μορφής δυσλεξία όταν η Ελλάδα αποτελούσε μία χώρα, αγροτικής παραγωγής με μεγάλα ποσοστά αναλφαβητισμού; Αυτό σημαίνει ότι η βλάβη γίνεται αναπηρία κυρίως λόγω των συνθηκών στις οποίες ζούμε. Όσο περισσότερες απαιτήσεις και δυσκολίες περιλαμβάνει το περιβάλλον μας τόσο «βαρύτερα» εκδηλώνεται η αναπηρία.

Ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευπαθείς ομάδες. Θυμάμαι σε ένα οικογενειακό ταξίδι μας σε ένα πολύ οργανωμένο και προσβάσιμο μέρος ένα από τα παιδιά μου, σε μικρή τότε ηλικία να με ρωτάει: «Γιατί σε αυτό το μέρος υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με αναπηρία;».

Συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη ατόμων με αναπηρία γύρω μας γιατί δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές προσβασιμότητας με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα τους να κυκλοφορούν και εντέλει να βιώνουν αποκλεισμό και απομόνωση.

Εάν δούμε το ζήτημα συνολικά, η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου. Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Η πόλη μας χρειάζεται πολλά ακόμη για να γίνει προσβάσιμη. Η κακή κατάσταση των δρόμων, η έλλειψη πεζοδρομίων στις γειτονιές, η ουσιαστική προσβασιμότητα σε δημόσια κτήρια και σε σχολεία, η έλλειψη παιδικής χαράς ΑμεΑ είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με προτεραιότητα.


Ζω δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, δύο από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης. Η κατάσταση των δρόμων και τα πεζοδρομίων γύρω από το σχολικό αυτό συγκρότημα θυμίζουν άλλες εποχές (όχι με την καλή έννοια)…

Επιπλέον, η Ηγουμενίτσα αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει καμία κτιριακή υποδομή για ειδικά σχολεία. Τόσο το ειδικό δημοτικό, όσο και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας φιλοξενούνται σε άλλους χώρους με τα όποια προβλήματα προκύπτουν από αυτό. Ένα άλλο σημαντικότατο ζήτημα είναι η δημιουργία στέγης αυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ. Το έργο αυτό είναι άκρως απαραίτητο και θα απάλλασσε από ένα μεγάλο άγχος γονείς παιδιών με αναπηρία που ανησυχούν για το μέλλον τους.

Τέλος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αυτονομίας των ΑΜΕΑ, χρειάζεται να παρέχονται από το Δήμο στοχευμένα θέσεις εργασίας. Για να υπάρξει έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια θα μπορούσε να παραχωρηθεί προτεραιότητα σε αποφοίτους ΕΕΝΕΓΥΛ (Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων) σε επιλεγμένες θέσεις.

Η εφαρμογή προνοιακών πολιτικών δεν βελτιώνει τη ζωή μόνο των άμεσα ωφελούμενων, βελτιώνει τη ζωή όλων μας.


Δρ. Ροζίτα Τσώνη
Φυσικος Ειδικης Αγωγής
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό του Παν. Νταή,

Read More »
Προσβασιμότητα και υποδομές για ΑμεΑ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Της Ροζίτας Τσώνη Προσβασιμότητα και υποδομές για ΑμεΑ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Της Ροζίτας Τσώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Συντάξεις: Νέο σενάριο για τους εγκλωβισμένους οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Θα λαμβάνουν 30% έως 50% της σύνταξης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Συντάξεις: Νέο σενάριο για τους εγκλωβισμένους οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Θα λαμβάνουν 30% έως 50% της σύνταξης
Στο στάδιο της ποσοτικοποίησης – κοστολόγησης βρίσκεται η διάταξη για τον απεγκλωβισμό των περίπου 20.000 οφειλετών ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών προκειμένου να ανοίξει η πόρτα προς τη συνταξιοδότησή τους.

Το νέο σενάριο που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας προβλέπει την αύξηση των ορίων οφειλής προκειμένου οι εν λόγω οφειλέτες να συνταξιοδοτηθούν , καταβάλλοντας παράλληλα ένα ποσοστό της σύνταξής τους της τάξης του 30 % έως 50%.

Σήμερα, το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει δυνατότητα έκδοσης σύνταξης για οφειλές έως €20.000 (ή €6.000 για ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ) με μηνιαία παρακράτηση των οφειλών από την καταβαλλόμενη σύνταξη. Υπάρχουν, αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι με χρέη άνω των υφισταμένων ορίων, οι οποίοι παρότι έχουν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα ηλικιακά όρια, δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Η ρύθμιση θα προβλέπει την αύξηση των ορίων στα 30.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 10.000 ευρώ για τους αγρότες , χωρίς να γίνεται παρακράτηση του συνόλου της σύνταξης έως ότου η οφειλή μειωθεί κάτω από το νέο όριο.

Δηλαδή, ο οφειλέτης θα λαμβάνει το 30%-50% της σύνταξής του ( δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το ποσοστό) ενώ θα παρακρατείται το υπόλοιπο ποσοστό για την αποπληρωμή του υπερβάλλοντα ποσού.

« Κλειδί» για να ενεργοποιηθεί ο απεγκλωβισμός θα είναι ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου « οι ασφαλισμένοι με ανεξόφλητες οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ που υπερβαίνουν τα ανωτέρω όρια, και έως ένα ανώτατο πλαφόν, θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με αυστηρό έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων προκειμένου να διαχωριστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές από αυτούς που πράγματι βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική. Επομένως, εάν κάποιος χρωστάει ένα υπέρογκο ποσό αυτό υπονοεί ότι δεν πλήρωνε εισφορές για δεκαετίες και, ουσιαστικά, χρησιμοποιούσε τις οφειλόμενες εισφορές ως κεφάλαιο κίνησης. Προφανώς, δεν θα επιβραβεύσουμε αυτή την πρακτική.

Η ρύθμιση που σχεδιάζουμε προβλέπει πως για οφειλές άνω των €20.000 (ή €6.000 για αγρότες) και έως το ανώτατο πλαφόν που θα ορίσουμε, θα εκδίδεται η σύνταξη αλλά θα καταβάλλεται μικρότερο ποσοστό της . Όταν η οφειλή μειωθεί στο αντίστοιχο όριο, θα ισχύει η υφιστάμενη διαδικασία, με συμψηφισμό της εναπομείνασας οφειλής με τμήμα της σύνταξης σε 60 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή μόλις ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.»

Για παράδειγμα, αυτοαπασχολούμενος που χρωστάει 30.000 ευρώ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης πλέον μπορεί να λάβει την σύνταξη του με τη νέα ρύθμιση. Εάν η σύνταξη του είναι 800 ευρώ, θα λαμβάνει 240 εως 400 ευρώ το μήνα και θα παρακρατείται το υπόλοιπο ποσό μέχρι η οφειλή να πέσει κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ και στη συνέχεια να αποπληρωθεί σε 60 δόσεις.

Ο έλεγχος της περιουσίας θα γίνεται ακόμη και με άρση του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων και στη συνέχεια, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται για «στρατηγικό κακοπληρωτή», αλλά για επαγγελματία που βρέθηκε σε μια περίοδο αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, θα βγαίνει η συνταξιοδοτική απόφαση. 

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν καταθέσεις θα γίνεται απαιτητό να καλυφθεί ένα μέρος της οφειλής και στη συνέχεια θα παρέχεται το δικαίωμα να εντάσσεται στη ρύθμιση με την μηνιαία παρακράτηση.
Read More »
Συντάξεις: Νέο σενάριο για τους εγκλωβισμένους οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Θα λαμβάνουν 30% έως 50% της σύνταξης Συντάξεις: Νέο σενάριο για τους εγκλωβισμένους οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Θα λαμβάνουν 30% έως 50% της σύνταξης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ


ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η διαδικασία της υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής για επιλογή στα Δημόσια ΙΕΚ έως και την ΤΡΙΤΗ 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.Για τις ηλεκτρονικές σας εγγραφές επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Read More »
Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας ΜαρίναςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι με τον Αλέκο Καχριμάνη στη Θεσπρωτία – Απολογισμός από τον Περιφερειάρχη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Οι υποψήφιοι με τον Αλέκο Καχριμάνη στη Θεσπρωτία – Απολογισμός από τον ΠεριφερειάρχηΤο έργο που έχει εκτελεστεί στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ζητώντας όπως είπε, από αυτό να κριθεί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε σημαντικές παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται από το ΕΣΠΑ τα οποία αποτελούν και την βάση για την επόμενη θητεία. Στην επόμενη τετραετία μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιόνιας- Πρέβεζας και ο δρόμος Πάργας- Μεσοποτάμου.

Για τα δύο μεγάλα έργα που είναι σε εκκρεμότητα, αυτού του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Πάρκου Υψηλής Έρευνας, δεν προέκυψαν ειδήσεις καθώς ο Περιφερειάρχης ανέφερε όσα είναι ήδη γνωστά. Το μεν πρώτο στο στάδιο των μελετών και το δεύτερο στην αναζήτηση δανείου.

Χαρακτήρισε την παράταξη ως «παράταξη της αποτελεσματικότητας» και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» είναι η αυτοδιοικητική παράταξη της Ηπείρου που γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες του τόπου, απολογείται μόνο στους Ηπειρώτες. Το ψηφοδέλτιό της αποτελείται από έμπειρα στελέχη, αλλά και νέα πρόσωπα που με τις ιδέες και τις προτάσεις τους εμπλουτίζουν το σχέδιο της.

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Αθανάσιου Θωμάς DEPARTMENT MANAGER H&M ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γιόγιακα Μαρίνα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γκαμπρέλας Δημήτριος EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Δηλαβέρη Ρεγγίνα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Κωνσταντίνου Χρήστος ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Λάμπρου Αλκιβιάδης ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ
Μαρκοπούλου- Κιτσιλή Λαμπρινή ΑΓΡΟΤΗΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Μπέλλου Αναστασία ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Μώκος Δημήτριος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Παπαγρηγορίου Νικόλαος ΕΜΠΟΡΟΣ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Πιτούλης Θωμάς ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ-
Σάσση Παναγιώτα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Τζάνης Γεώργιος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Χρήστου- Βαρβάρα Αλεξάνδρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
Read More »
Οι υποψήφιοι με τον Αλέκο Καχριμάνη στη Θεσπρωτία – Απολογισμός από τον Περιφερειάρχη Οι υποψήφιοι με τον Αλέκο Καχριμάνη στη Θεσπρωτία – Απολογισμός από τον Περιφερειάρχη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:
Ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Εισιτήρια ΚΤΕΛ:
Με έκπτωση 50% μπορούν να μεταβούν με τα ΚΤΕΛ στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές και οι νεοδιότιστοι εκπαιδευτικοί, καθώς η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν με την επίδειξη της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους, να αγοράζουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των Υπεραστικών Λεωφορείων της Ομοσπονδίας.

Ακόμα, ανακοινώνονται εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια.

Αεροπορικά εισιτήρια από την εταιρεία SKY express:

H εταιρεία SKY express ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρέχει έκπτωση ύψους 30% για την έκδοση δέκα (10) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο, για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας.

Η διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω έκπτωσης έχει ως ακολούθως:

– Οι δικαιούχοι θα λάβουν την Πέμπτη, SMS με έναν μοναδικό κωδικό

– Το SMS θα περιέχει και ένα λινκ για τη σελίδα της Sky express σχετικά με την προσφορά/έκπτωση

– Στη σελίδα μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων (όνομα, επώνυμο, mail, τηλέφωνο και τον κωδικό τον οποίο έλαβαν), θα λαμβάνουν στο e-mail τους τον σχετικό εκπτωτικό κωδικό, ώστε να τον εισάγουν κατά τη διαδικασία κράτησης/αγοράς του εισιτηρίου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ευχαριστεί θερμά τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και την αεροπορική εταιρεία SKY express για την άμεση ανταπόκρισή τους στον αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των ανωτέρω διευκολύνσεων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Read More »
Μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της κοινότητας Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της κοινότητας Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό του Παναγιώτη ΝταήΌπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το κέντρο της Ηγουμενίτσας, αποτελεί την «καρδιά» του Δήμου. Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7. 30 στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων της πόλης της Ηγουμενίτσας, δηλαδή του αστικού κέντρου του Δήμου.

Επιπρόσθετα, προτείνουμε την καθιέρωση ειδικής σχέσης στενής συνεργασίας με την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο αυτής.

Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής σχέσης, η επικοινωνία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και της Κοινότητας θα είναι διαρκής και μόνιμος, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των προβλημάτων, τη δρομολόγηση των ενεργειών αντιμετώπισής τους, καθώς και το σχεδιασμό των απαραίτητων έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Το όραμα αυτό, αποτελεί πλέον κοινό κεκτημένο του Συνδυασμού. Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Ηγουμενίτσας που θα το υποστηρίξουν, είναι οι ακόλουθοι:

•ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΟΛΓΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
•ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΩΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•ΒΑΛΑΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ
•ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
•ΚΟΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
•ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΚΑΣΜΗΡΙΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
•ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
•ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
•ΞΕΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΗΛΙΑ
•ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
•ΣΑΝΝΑ ΑΡΕΤΗ του ΘΕΟΧΑΡΗ
•ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΣΤΥΡΟΠΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Read More »
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της κοινότητας Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της κοινότητας Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Σελίδες