https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ιδού τι συναντάς στον πηγαιμό για την Μπέλα Βράκα

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Ιδού τι συναντάς στον πηγαιμό για την Μπέλα Βράκα


Η τουριστική ανάπτυξη σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση... Προαπαιτούμενο είναι τα έργα υποδομής.

Βασικότερο ο δρόμος πρόσβασης!

Η παραλία Μπέλα Βράκα, των Συβότων, είναι απ' αυτές που προβάλλονται καρά κόρον μέσα από όλα τα έντυπα, το διαφημιστικό υλικό που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Ηπείρου και από το διαδίκτυο.

Δικαίως άλλωστε καθώς πρόκειται για μία από τις ωραιότερες της περιοχής.


Με την διαφορά ότι η πρόσβαση στην Μπέλα Βράκα είναι σχεδόν αδύνατη.

Ιδού λοιπόν τι συνάντησαν μπροστά τους, όσοι σήμερα θέλησαν να την επισκεφθούν.

Έναν δρόμο κατεστραμμένο από τις θεομηνίες του χειμώνα καθώς οι μήνες που ακολούθησαν δεν ήταν αρκετοί ώστε οι αρμόδιοι να φροντίσουν για την αποκατάστασή του...

Κι ένα πρόχειρο «οδόφραγμα» με πέτρες και παλούκια, τα οποία μόνο σε τριτοκοσμική χώρα θα έβλεπε κάποιος.

Όποιος μετά απ' αυτή την αναπάντεχη συνάντηση, εξακολουθεί να επιθυμεί να φτάσει μέχρι την παραλία, πρέπει να αφήσει το αυτοκίνητο, να φορτώσει τα πράγματα και να κάνει τον υπόλοιπο δρόμο με τα πόδια...

Ίσως κάποιοι να σκέφτηκαν ότι οι τουρίστες θα πρέπει να γυμνάζονται κιόλας στις μέρες των διακοπών και φρόντισαν να παρέχουν «δύο σε ένα».

Καλά τα λόγια λοιπόν και οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό, αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα...

Εκτός αν ορισμένοι, βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, για να μετατρέψουν τις παραλίες σε ιδιωτικές!

Οι αρμόδιοι ας απαντήσουν..
 
 
Read More »
Ιδού τι συναντάς στον πηγαιμό για την Μπέλα Βράκα  Ιδού τι συναντάς στον πηγαιμό για την Μπέλα Βράκα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Μία ομάδα νέων αποφάσισαν "να δώσουν ζωή" στην Παλιά Σαγίαδα

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Μία ομάδα νέων αποφάσισαν "να δώσουν ζωή" στην Παλιά Σαγίαδα

 
«Πριν από λίγο καιρό, μπήκε δυναμικά στη ζωή μου μια ομάδα νέων ανθρώπων. Συναντηθήκαμε στα ερείπια της Παλιάς Σαγιάδας και αποφασίσαμε να ξαναδώσουμε ζωή στα χαλάσματα».
 
Με αυτά τα απλά, αλλά μεστά λόγια, ο Μιχάλης Πασιάκος που ζει στην περιοχή και ασχολείται με την ιστορική έρευνα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου του, μεταφέρει στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την θέληση και την προσδοκία μιας ομάδας νέων, να «ζωντανέψουν» το χωριό, που τον Αύγουστο του 1943 κάηκε από τους Γερμανούς και εγκαταλείφθηκε.
 
Ένας γραφίστας, μία δασκάλα χορού, μία δικηγόρος, ένας μελισσοκόμος και ένας ιχθυολόγος, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα της κρίσης και, με συνοδοιπόρο τον Μιχάλη Πασιάκο, να αναζητήσουν το μέλλον τους μέσα από την ιστορία και την πολιτισμική ταυτότητα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Παλιάς Σαγιάδας. 
 
Τους τελευταίους 3 μήνες, όλοι εργάζονται πυρετωδώς για να προετοιμάσουν πολιτιστική εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει και το εγχείρημά τους. 
 
Το απόγευμα της 21ης Αυγούστου θα ξεκινήσει περιήγηση στα παλιά μονοπάτια του χωριού, ενώ μία αρχαιολόγος και δύο αρχιτέκτονες, θα δώσουν σε όλους τους επισκέπτες πληροφορίες για τον τόπο. 
 
Να σημειωθεί, πως όλο αυτό το διάστημα η ομάδα των νέων ανθρώπων καθαρίζει την περιοχή με πολύ μεράκι, προκειμένου να αναδειχτεί το παλιό χωριό. 
 
Το βράδυ, στο αλώνι θα πραγματοποιηθεί παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στην ανθολογία υπερφυσικών διηγήσεων, δηλαδή, ιστοριών και μαρτυριών ανθρώπων της περιοχής, που αφορούν στοιχειά ,νεράιδες και ξωτικά και τις οποίες έχει διασώσει ο Μιχάλης. 
 
Ένα μουσικό γλέντι θα κλείσει τη βραδυά.
 
Για τον Μιχάλη Πασιάκο που ζει στη Σαγιάδα, τον τόπο του, το τελευταίο παραλιακό χωριό της Θεσπρωτίας πριν τα σύνορα με την Αλβανία και είναι πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, η έρευνα και η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, έχει χαρακτήρα βιωματικό. 
 
«Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ την περιοχή μου. Ζω ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, ψάχνοντας παλιά γεφύρια και ξεχασμένες λέξεις. Με μαγεύουν οι άγριες ορχιδέες όταν πρωτοφυτρώνουν την άνοιξη και φωτογραφίζω τα φαράγγια του ποταμού Καλαμά και του μυθικού Αχέροντα. Πριν από λίγο καιρό μπήκε δυναμικά στη ζωή μου μια ομάδα νέων ανθρώπων. Συναντηθήκαμε στα ερείπια της παλιάς Σαγιάδας κι αποφασίσαμε να ξαναδώσουμε ζωή στα χαλάσματα. Ονειρευτήκαμε βιβλία για νεράιδες και ξωτικά, για παλιές ξεχασμένες φωτογραφίες και κείμενα από χαμένους κώδικες. Ονειρευτήκαμε γιορτάσια σε παλιά αλώνια και μουσικές. Ονειρευτήκαμε κόσμο πολύ να μας συντροφεύει…»
 
Η δασκάλα χορού Μελίνα Κυρτάτα, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή, όπως λέει, μαγεύτηκε από την φυσική ομορφιά του τόπου, την κουλτούρα και την ιστορία του. 
 
«Προορισμός μου εκείνη τη φορά, ήταν η Θεσπρωτία. Συγκεκριμένα, το χωριό του φίλου Λάζαρου, η Σαγιάδα. Δύο μέρες μετά, έχω την πρώτη μου επαφή με την Παλιά Σαγιάδα και η εντύπωσή μου ίδια με τώρα, οχτώ μήνες μετά. Μαγεία. Παρουσία του Μιχάλη, στυλοβάτη τολμώ να πω της Ηπείρου κι όχι μόνον, αναπτύσσεται μία νέα ομάδα συνύπαρξης και συνδημιουργίας. Προσωπικά, η δύναμη αυτού του τόπου συνάδει με την εσωτερική μου διάθεση, ώστε μέσω της συλλογικότητάς μας να υλοποιηθούν ιδέες, με κυριότερη αυτών, την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου ετούτου.»
 
Ο γραφίστας Λάζαρος Αναστασιάδης αξιοποιεί την εμπειρία του, ακολουθώντας το όραμά του. Λέει χαρακτηριστικά: «Μετά από χρόνια στην Αθήνα, εργαζόμενος στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας επέστρεψα στην περιοχή μου μαγεμένος από τη φυσική ομορφιά, την πολιτιστική κληρονομιά και τον απλό τρόπο ζωής. Οραματίστηκα μέσα από τη συλλογικότητα της ομάδας ανθρώπων, την ομορφιά του χώρου και της ιστορίας του, την εφαρμογή των γνώσεων και της εμπειρίας μου σε συνεργασία με την ομάδα την ουσιαστική ανάδειξη του τόπου και την δημιουργία ενός βιώσιμου, αναδραστικού τρόπου ζωής στην περιοχή μου».
 
Η Παλιά Σαγιάδα που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού πάνω από την ακτή, κατά το παρελθόν λόγω της γεωγραφικής της θέσης γνώρισε άνθιση του εμπορίου, ειδικά την περίοδο της Ενετοκρατίας στα Ιόνια. 
 
Ζωντανοί μάρτυρες της ιστορίας της και της ακμής που γνώρισε κατά το παρελθόν, είναι τα ερείπια των πετρόχτιστων επιβλητικών σπιτιών με τις κτητορικές επιγραφές και τα λιθανάγλυφα σύμβολα, η πλατεία και η εκκλησίες. 
 
Μάλιστα, κατά τα μέσα του 15 αιώνα είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε Ενετούς και Τούρκους για την κυριαρχία της. 
 
Ο Τούρκος περιηγητής, ο Εβλιά Τσελεμπή που έφτασε στην Παλιά Σαγιάδα αναφέρει πως το χωριό γνωρίζει ακμή, έχει 160 σπίτια, χάνια και πολλές εκκλησίες, ενώ σημαντικής σημασίας είναι το λιμάνι της που αποτελούσε μεγάλο εμπορευματικό σταθμό για τα Ιωάννινα, την Λάρισα και τα Τρίκαλα. 
 
Η Παλιά Σαγιάδα καταστράφηκε τον 19ο αιώνα δύο φορές από ισχυρούς σεισμούς, όμως ξανακτίστηκε, ενώ απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό το 1912. 
 
Τον Αύγουστο του 1943 οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό και οι κάτοικοι σκόρπισαν στις γύρω περιοχές και την Κέρκυρα. 
 
Το 1950, το κράτος τους παραχώρησε λίγα σπίτια στην παραλία, όπου εκεί αναπτύχθηκε το νέο χωριό, η σημερινή Σαγιάδα.
Read More »
Μία ομάδα νέων αποφάσισαν "να δώσουν ζωή" στην Παλιά Σαγίαδα Μία ομάδα νέων αποφάσισαν "να δώσουν ζωή" στην Παλιά Σαγίαδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Αυτοκίνητο σταμάτησε ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των λουομένων

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Αυτοκίνητο σταμάτησε ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των λουομένων

 
 
Παρ᾽ὀλίγο τραγωδία,στην παραλία Αλωνάκι του δήμου Πάργας (σε κοντινή απόσταση από την Αμμουδιά) δίπλα από τον Όρμο του Οδυσσέα, όταν ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που βλέπετε στις φωτογραφίες αντί να βάλει όπισθεν έβαλε από λάθος την πρώτη ταχύτητα,με αποτέλεσμα το όχημα να κατευθυνθεί προς τον γκρεμό και αν δεν σκάλωνε σε ανάχωμα,θα έπεφτε στο γκρεμό και μοιραία θα κατέληγε επάνω στους λουόμενους,οι όποιοι σοκαρισμένοι,δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί και πόσο τυχεροί είχαν σταθεί!!!
 
Τελικά ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρείας οδικής βοήθειας Χρηστάκης assistance (αδελφοί Χρηστάκη),έγινε ο απεγκλωβισμός του αυτοκινήτου
Read More »
Αυτοκίνητο σταμάτησε ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των λουομένων Αυτοκίνητο σταμάτησε ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των λουομένων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

ΚΚΕ Παραμυθιάς : Συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε.

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
ΚΚΕ Παραμυθιάς : Συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε.


Η Κ. Ο. Παραμυθιάς του ΚΚΕ, σας καλεί σε συγκέντρωση – συζήτηση που οργανώνει στις 9:00 μ.μ. την ΤΡΙΤΗ 21/07/2015 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς.

Θέμα : Τα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε. και οι θέσεις του ΚΚΕ Ομιλητής θα είναι ο Δώρης Δήμας στέλεχος του ΚΚΕ
Read More »
ΚΚΕ Παραμυθιάς : Συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε. ΚΚΕ Παραμυθιάς : Συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 49χρονος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Συνελήφθη 49χρονος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία


Συνελήφθη, χθες (15.07.2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 49χρονος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία Συνελήφθη 49χρονος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα


Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική-λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε., κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη παντού.

Μετά και τη νέα συμφωνία, 3ο μνημόνιο που φέρνει νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων, μέτρα που θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των 2 προηγούμενων μνημονίων, μέτρα που προβλέπουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα που σαρώνουν ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και μεγαλύτερη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.

Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, συγκροτούμε επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα εργατικά σωματεία της δύναμης του, τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, καλούμε κάθε πρωτοπόρο και αγωνιστή, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, επιτροπή αλληλεγγύη στην Ηγουμενίτσα! Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση-δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «κανένας μόνος του».

Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!

Συνάδελφοι,

Γείτονες μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους.

Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση!

Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας σε χώρους δουλειάς τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους πλειστηριασμούς.

Να αποτρέψουμε με την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Η επιτροπή αλληλεγγύης να γίνει γνωστή παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών. 


την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ.

στο Εργατικό Κέντρο

Οργανωνόμαστε Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Read More »
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Αγώνες Kick Boxing & πυγμαχίας, καθώς και επίδειξη Brazilian Jiu Jitsu και Aikido στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Αγώνες Kick Boxing & πυγμαχίας, καθώς και επίδειξη Brazilian Jiu Jitsu και Aikido στην Ηγουμενίτσα


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ένα αθλητικό event με αγώνες Kick Boxing και πυγμαχίας, καθώς και επίδειξη Brazilian Jiu Jitsu και Aikido...
Ο πιστοποιημένος δάσκαλος Άρης Πάνου, προπονητής των συλλόγων:
A.S. KOLOSSOS IOANNINON, (Kick Boxing, Muay Thai, ΠΥΓΜΑΧΙΑ)
Πας Γιάννενα-(Πυγμαχία) & 
Θεσπρωτικός Σύλλογος Πυγμαχίας,
καλεί συλλόγους από την δυτική Ελλάδα να συμμετάσχουν σ' αυτή την υπέροχη βράδια!!!

Εγκαινιάζει μια καινούργια εποχή στον χώρο των πολεμικών τεχνών στην περιοχή της Θεσπρωτίας!!
 
Μαζί του ο Thomas Sisoyrkas, πιστοποιημένος δάσκαλος στο Brazilian Jiu Jitsu , Aikido & MMA σε μια μοναδική επίδειξη δεξιοτήτων!!!

HOSTED by dj/mc ilito nigma!!!
Guest djs: George Tsokas , Xri Panagiotidis Kwstis Dados and many more....
Photoshooting by FeelFamous.gr ( Fotis Sid)
 
Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Ηγουμενίτσα & thesprotiaball.gr

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ (αναμένεται & προπώληση)

------------------------------------------------------------------------
EXECUTIVE SPONSORS: Dejavu , Hypster , Stretto Cafe , Social all day cafe , Wind Ηγουμενίτσας
Read More »
Αγώνες Kick Boxing & πυγμαχίας, καθώς και επίδειξη Brazilian Jiu Jitsu και Aikido στην Ηγουμενίτσα Αγώνες Kick Boxing & πυγμαχίας, καθώς και επίδειξη Brazilian Jiu Jitsu και Aikido στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο ΣουλίουRead More »
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Από 11 μέχρι 15 Αυγούστου η εμποροπανήγυρη στη Γλυκή

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Από 11 μέχρι 15 Αυγούστου η εμποροπανήγυρη στη Γλυκή


Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη για το έτος 2015, διάρκειας πέντε (5) ημερών σύμφωνα με τον Ν. 2323/΄95 άρθρ. 2 παρ. 1, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3377/΄05, τον Ν. 3577/΄07 και το άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, θα διεξαχθεί στο Δήμο Σουλίου και στην Τ. Κ. Γλυκής κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι 15 Αυγούστου 2015 επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Ο χώρος που θα διατεθεί για την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως θα είναι στην Τοπική Κοινότητα Γλυκής και στη θέση Πλατεία Γλυκής συνολικού εμβαδού 1600 τ. μ. Στον ανωτέρω χώρο θα αναπτυχθούν ογδόντα έξι(86) παραπήγματα, διαστάσεων καθενός μέτρων : 3 Χ 3 (9 τ. μ.), με μία πρόσοψη τριών (3) μέτρων, με την επιμέλεια και την ευθύνη του Δήμου μας. Στα ανωτέρω παραπήγματα συμπεριλαμβάνονται έξι ( 6 ) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και ένα (1) παράπηγμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περίπτερο του Δήμου.

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται).

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου από 20/7/2015 ημέρα Δευτέρα έως και την 31/7/2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00., με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

-Αστυνομικό δελτίο ταυτότητας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής (για τους αλλοδαπούς).

-Ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα (για τους αλλοδαπούς)

-Ταμειακή απόδειξη έτους 2015.

-Έναρξη από την εφορεία.

-Βεβαίωση εγγραφής ασφαλιστικού φορέα.

-Βιβλιάριο υγείας για όσους πωλούν είδη τροφίμων.

-Υπεύθυνη δήλωση για κατοχή πυροσβεστήρα &Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών αποδέχεται τα όσα αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό λειτουργίας της Θρησκευτικής Εμποροπανήγυρης Γλυκής .

τα οποία θα υποβάλλονται είτε ατομικά, είτε με εξουσιοδότηση προσώπου θεωρημένη από Κ. Ε. Π. ή Αστυνομικό Τμήμα, ή από συμβολαιογράφο (η μή κατάθεση δικαιολογητικών επισύρει αποκλεισμό της αίτησης).

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται).

Καθορίζει ως τέλος χρήσης των χώρων της εμποροπανηγύρεως ανά παράπηγμα το ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €) για τα έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για τη διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και το ποσό των τριακοσίων ( 300,00) ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ογδόντα ( 80) παραπήγματα.

Η ημερομηνία της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί μετά τις 31/7/2015. 
 
Read More »
Από 11 μέχρι 15 Αυγούστου η εμποροπανήγυρη στη Γλυκή Από 11 μέχρι 15 Αυγούστου η εμποροπανήγυρη στη Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015
Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Ένας 43χρονος αλλοδαπός διακινητής και τέσσερις (04) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διαπιστώθηκε πως μετέφερε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επιπλέον σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα έγγραφα του οχήματος, προέκυψε ότι η άδεια κυκλοφορίας ήταν πλαστή.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015 Rating: 5