Έκτακτο: Θετικός και ο σύζυγος της 71χρονης που νοσηλεύεται στο Φιλιάτι

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020

Έκτακτο: Θετικός και ο σύζυγος της 71χρονης που νοσηλεύεται στο Φιλιάτι

Θετικός είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr και ο σύζυγος της 71χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φιλιατών με κορωνοϊό, από την Παρασκευή.

Σε δείγμα που λήφθηκε σήμερα από τον 75χρονο σύζυγο της 71χρονης και στάλθηκε για εργαστηριακό έλεγχο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε πως και ο ίδιος είναι θετικός στον cobid-19.

Ο 75χρονος είναι ασυμπτωματικός και παραμένει σε απομόνωση στην οικεία του, ενώ και η σύζυγός του, που παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο σε απομονωμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών, είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Και οι δύο είχαν παρευρεθεί σε κηδεία σε χωριό της Πρέβεζας, από όπου φαίνεται να προέρχονται και δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στο Νομό Πρέβεζας.


Read More »
Έκτακτο: Θετικός και ο σύζυγος της 71χρονης που νοσηλεύεται στο Φιλιάτι Έκτακτο: Θετικός και ο σύζυγος της 71χρονης που νοσηλεύεται στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Μανιταροστιγμές στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020

Μανιταροστιγμές στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας Read More »
Μανιταροστιγμές στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας Μανιταροστιγμές στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συλλυπητήρια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την απώλεια συναδέλφου

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Θεσπρωτία: Συλλυπητήρια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την απώλεια συναδέλφουΤο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων στην οικογένεια και τους οικείους της συναδέλφου Λιάκου Στυλιανής , που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. 

Η συνάδελφος Στυλιανή υπηρετούσε στο Δήμο Σουλίου ως καθαριστήρια στο Επαγγελματικό Λύκειο Παραμυθιάς για αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την τραγωδία. Ήταν μόλις 54 ετών. 

Θα την θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση. 

ΤΟ Δ.Σ
Read More »
Θεσπρωτία: Συλλυπητήρια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την απώλεια συναδέλφου Θεσπρωτία: Συλλυπητήρια του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την απώλεια συναδέλφου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Τα δύο νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020

Τα δύο νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ.

Η μία περίπτωση αφορά 71χρονη γυναίκα με καταγωγή χωριό της Παραμυθιάς, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών από το μεσημέρι της Παρασκευής και για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από εχτές το βράδυ.

Η δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορά δείγμα 23χρονου με καταγωγή τη Θεσπρωτία, ο οποίος όμως κατοικεί στην Αθήνα.

Προσμετρήθηκε όμως στη Θεσπρωτία, βάσει του ΑΜΚΑ του.

Read More »
Τα δύο νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία Τα δύο νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

30 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 2 νέα στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
30 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 2 νέα στη Θεσπρωτία
Σήμερα, 18/10/2020, δηλώθηκαν 438 επιπλέον κρούσματα. Από τα 406 εγχώρια κρούσματα, τα 32 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Αναλυτικά:
- 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 53 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε Άρτας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε Εύβοιας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας Κύθνου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιονίων Νήσων
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα στην Π.Ε Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
• 25 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
30 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 2 νέα στη Θεσπρωτία 30 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 2 νέα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα - 9 ακόμα θάνατοι σε μία ημέρα

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα - 9 ακόμα θάνατοι σε μία ημέραΣυνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα - 9 ακόμα θάνατοι σε μία ημέρα Ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα - 9 ακόμα θάνατοι σε μία ημέρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Αντάλλαξαν τα κλοπιμαία με ηρωίνη

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Αντάλλαξαν τα κλοπιμαία με ηρωίνηΣυνελήφθησαν, χθες (17-10-2020) το απόγευμα σε διαφορετικά σημεία της πόλης της Άρτας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 46 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών από δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έγιναν την 16 και 17-10-2020 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ και ένα tablet, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας συνελήφθησαν δύο ακόμα ημεδαποί, ηλικίας 46 και 48 ετών, διότι όπως προέκυψε προμήθευσαν με ποσότητα ηρωίνης τον 23χρονο, λαμβάνοντας ως αμοιβή τα ανωτέρω κλοπιμαία. 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του 46χρονου και του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (5,92) γραμμαρίων, 
ζυγαριά ακριβείας, 
σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης, 
το κλεμμένο tablet. 

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Αντάλλαξαν τα κλοπιμαία με ηρωίνη Αντάλλαξαν τα κλοπιμαία με ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παράνομη αμμοληψία από ποτάμι

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παράνομη αμμοληψία από ποτάμι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθησαν χθες (17-10-2020) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να προβαίνουν σε αμμοληψία από την όχθη του ποταμού με τη χρήση μηχανήματος έργων και Ι.Χ. Φορτηγού, χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παράνομη αμμοληψία από ποτάμι Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για παράνομη αμμοληψία από ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Η αστυνομία για το χθεσινό θανατηφόρο στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020

Η αστυνομία για το χθεσινό θανατηφόρο στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)

Χθες (17-10-2020) το απόγευμα στο 59ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αρχαγγέλου – Νεράιδας Θεσπρωτίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας, ανετράπη και εν συνεχεία κινούμενη ανεξέλεγκτα παρέσυρε 54χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή στην άκρη του οδοστρώματος. 
Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πεζής και ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας.  
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Read More »
Η αστυνομία για το χθεσινό θανατηφόρο στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ) Η αστυνομία για το χθεσινό θανατηφόρο στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Νεκρός 87χρονος από πτώση σε γκρεμό

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Νεκρός 87χρονος από πτώση σε γκρεμόΝεκρός βρέθηκε ένας 87χρονος στο Βελεντζικό της Άρτας τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ηλικιωμένος είχε φύγει από το σπίτι του με προορισμό το κτήμα που βρισκόταν σε μικρή απόσταση για φροντίσει τα οικόσιτα ζώα.

Οι ώρες περνούσαν χωρίς να επιστρέψει με αποτέλεσμα οι δικοί του να ανησυχήσουν και να ενημερώσουν τις αρχές.

Η επιχείρηση αναζήτησης που ξεκίνησε είχε τραγικό επίλογο καθώς ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη πλαγιά και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σπίτι του.

Όπως εκτιμούν οι αρχές ο 87χρονος γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στο γκρεμό και να χάσει τη ζωή του.
Read More »
Νεκρός 87χρονος από πτώση σε γκρεμό Νεκρός 87χρονος από πτώση σε γκρεμό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Μοιραίο στάθηκε το κυνήγι για έναν 57χρονο - Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020
Μοιραίο στάθηκε το κυνήγι για έναν 57χρονο - Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμόΧωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από χαράδρα στην Βήσσανη Πωγωνίου, ένας 57 χρόνος κυνηγός ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο γκρεμό.

Τον άτυχο άνδρα αναζήτησαν οι φίλοι με τους οποίους είχε πάει μαζί για κυνήγι. Όταν δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και αμέσως κλιμάκιο μαζί με άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν να επιχειρούν για τον εντοπισμό του.

Τελικά τον εντόπισαν μέσα σε δύσβατη χαράδρα και αφού χρειάστηκε να διασχίσουν ποτάμι, τον παρέδωσαν στον ασθενοφόρο. Στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 57χρονος κυνηγός καταγόταν από γειτονικό χωριό το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Read More »
Μοιραίο στάθηκε το κυνήγι για έναν 57χρονο - Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό Μοιραίο στάθηκε το κυνήγι για έναν 57χρονο - Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες