Φέτος το Πάσχα βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρώτικα προϊόντα

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Φέτος το Πάσχα βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρώτικα προϊόντα


Τώρα που ο τόπος μας μάς χρειάζεται, επιλέγουμε ΗΠΕΙΡΟ.

Αγοράζουμε και βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρωτικά προϊόντα κάθε είδους: κρέας, ψάρια, τυροκομικά, αυγά, ζυμαρικά, κρασί, μέλι, λάδι, ελιές, φρούτα, βότανα, οπωροκηπευτικά κ.α.

Παραγγέλλουμε έγκαιρα στον κρεοπώλη μας το αρνί ή το κατσίκι και ζητάμε να είναι από ντόπιους κτηνοτρόφους.

Στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, για να βγει η Ήπειρος την επόμενη μέρα αλώβητη και δυνατή.
Read More »
Φέτος το Πάσχα βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρώτικα προϊόντα Φέτος το Πάσχα βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρώτικα προϊόντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν μπορεί, μας κάνουν πλάκα...

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Δεν μπορεί, μας κάνουν πλάκα...


Πριν από 3 περίπου μήνες, μετά από έναν έντονο νοτιά, η θάλασσα και μαζί της η άμμος, βγήκαν στο οδόστρωμα, στην παραλία του Δρεπάνου.

Οι ημέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούσαν, μέχρι που φύση ανέλαβε να απομακρύνει την εναποθετημένη άμμο.

Όλοι περάσαμε από το σημείο και όλοι χρειάστηκε να περάσουμε με τα οχήματά μας πάνω από την άμμο, ειδικά στο σημείο από το Ostria προς το Μακρυγιάλι.

Και όλοι όσοι περάσαμε από το σημείο διαπιστώσαμε πως ο δρόμος έχει καθαριστεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Κι όμως...

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου 2020, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Πορφύρη, με απευθείας ανάθεση, δόθηκαν 5.800€ +ΦΠΑ σε ιδιώτη, για να απομακρύνει την άμμο, που είχε απομακρύνει ήδη η φύση, καθώς και για την απομάκρυνση της άμμου από την γλύστρα σκαφών που βρίσκεται πίσω από το κάμπινγκ.


Η δε τεχνική περιγραφή του έργου όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, για ακόμα μία φορά, μόνο τεχνική και μόνο περιγραφή δεν είναι.

Μία αόριστη περιγραφή, χωρίς το Αναλυτικό Τιμολόγιο Οικοδομικών Εργασιών και χωρίς αναλυτικό προϋπολογισμό.


Ακόμα και εάν οι εργασίες ήταν απαραίτητες, 7.192€ (μαζί με τον ΦΠΑ) για δουλειά μίας (;) ημέρας, νομίζουμε ότι είναι πάρα μα πάρα πολλά.

Σίγουρα κάποιος μας κάνει πλάκα.

Μόνο που το όλο θέμα πλέον με τα τεκταινόμενα στον ΟΛΗΓ, δεν είναι καθόλου αστείο και θα πρέπει να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και από αυτούς που τους διόρισαν σε αυτή τη θέση.
Read More »
Δεν μπορεί, μας κάνουν πλάκα... Δεν μπορεί, μας κάνουν πλάκα... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Τομεάρχης στη Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας ο Θεσπρωτός Ν. Γκαμπρέλας

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Τομεάρχης στη Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας ο Θεσπρωτός Ν. Γκαμπρέλας


Με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιου Κονταδάκη, ορίστηκε ως τομεάρχης στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας, ο Θεσπρωτός κ. Νικόλαος Γκαμπρέλας.

Ο κ. Γκαμπρέλας θα είναι ο συνδέσμων μεταξύ της Γραμματείας και της νομαρχιακής της Κέρκυρας με στόχο, την επίτευξη καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του κόμματος.

Είναι ο δεύτερος Θεσπρωτός που ορίζεται τομεάρχης, μετά από τον Βασίλη (Λάκη) Ντάνη, ο οποίος είναι τομεάρχης στη ΝΟΔΕ της Άρτας.
Read More »
Τομεάρχης στη Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας ο Θεσπρωτός Ν. Γκαμπρέλας Τομεάρχης στη Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας ο Θεσπρωτός Ν. Γκαμπρέλας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου)

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου) 


Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Παρασκευή 10 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται από χθες ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη. 
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με την υγεία του ασθενή να είναι σταθερά βελτιωμένη. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, με την υγεία του ασθενή να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 
Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή . 
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα τέσσερα νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν εχθές είναι αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. 
· Από το σύνολο των εκατόν είκοσι ένα δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση . 
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια σαράντα εννέα (349) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2, των οποίων τα αποτελέσματα δειγμάτων αναμένονται. 
· Ένα δείγμα πιθανού περιστατικού επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2. 
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση . 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα ένα (31) δείγματα εκ των οποίων τα είκοσι εννέα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται πλέον τριάντα επτά άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα 17 νέα άτομα προσήλθαν από την περιοχή της Πάργας, όπου διέμεναν με τροχόσπιτα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
Read More »
Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου) Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Κορωνοϊός: Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Mαΐου, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Read More »
Κορωνοϊός: Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία Κορωνοϊός: Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νέες αφίξεις εγκλωβισμένων τουριστών στο κάμπινγκ Δρεπάνου

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Ηγουμενίτσα: Νέες αφίξεις εγκλωβισμένων τουριστών στο κάμπινγκ Δρεπάνου


Νέες αφίξεις, 17 ακόμα εγκλωβισμένων τουριστών, είχαμε το πρωί της Παρασκευής στο κάμπινγκ Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για δύο Τσέχους, δύο Άγγλους, έναν Γερμανό και 12 Γάλλους, οι οποίοι βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα και έχουν εγκλωβιστεί, μετά από το κλείσιμο των συνόρων.


Τα 17 άτομα έρχονται να προστεθούν στους 20 τουρίστες που βρίσκονται εδώ και δέκα περίπου ημέρες στο κάμπινγκ, και είναι δύο Ελβετοί, δύο Ολλανδοί, έξι Άγγλοι, οκτώ Γάλλοι και δύο Γερμανοί. 

Τα 37 άτομα περιμένουν τις πρεσβείες των χωρών τους, να οργανώσουν επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενώ μέχρι τότε θα φιλοξενούνται στο κάμπινγκ του Δρεπάνου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέες αφίξεις εγκλωβισμένων τουριστών στο κάμπινγκ Δρεπάνου Ηγουμενίτσα: Νέες αφίξεις εγκλωβισμένων τουριστών στο κάμπινγκ Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Σε ολική καραντίνα οικισμός Ρομά - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Σε ολική καραντίνα οικισμός Ρομά - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού


Συναγερμό στον θάλαμο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα από τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη , Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Πρόκειται για τον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό.

Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, διαπιστώθηκε πως ο 32χρονος είχε 31 επαφές. Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορωνοϊό τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Παράλληλα θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.

Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από χθες 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.
Read More »
Σε ολική καραντίνα οικισμός Ρομά - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού Σε ολική καραντίνα οικισμός Ρομά - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρίες εμπόρων στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Διαμαρτυρίες εμπόρων στην Ηγουμενίτσα


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα.

Και αυτό διότι, ενώ με απόφαση της κυβέρνησης έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους, βλέπουν γνωστό πολυκατάστημα - S/M που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας, πέρα από τα είδη βασικής ανάγκης (τρόφιμα), να συνεχίζει να εμπορεύεται είδη ένδυσης και υπόδησης.

Αρκετοί μάλιστα τοπικοί επιχειρηματίες που επικοινώνησαν μαζί μας, σκέφτονται να προσθέσουν έναν ακόμα ΚΑΔ στην επιχείρησή τους και συγκεκριμένα για το εμπόριο τροφίμων, ώστε στα κλειστά μαγαζιά τους με ρούχα ή παπούτσια, να βάλουν ένα ράφι με 2 συσκευασίες μακαρόνια, πουλώντας παράλληλα και τα βασικά τους εμπορεύματα, όπως κάνει και το γνωστό πολυκατάστημα.

Κατά την άποψή μας, οι τοπικοί επιχειρηματίες, που βλέπουν τα έσοδά τους να έχουν μηδενιστεί, έχουν απόλυτο δίκιο και πρέπει να υπάρξει μαζική και συντονισμένη αντίδραση, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.

Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε το τί θα γίνει, εάν οι έμποροι υλοποιήσουν τις σκέψεις τους και ανοίξουν, δια της πλαγίου, τα καταστήματά τους.
Read More »
Διαμαρτυρίες εμπόρων στην Ηγουμενίτσα Διαμαρτυρίες εμπόρων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας - Να ανακληθεί η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας - Να ανακληθεί η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο


Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αλλά και τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες συνέπειες που για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα –όπως φαίνεται-θα μας ακολουθούν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει στην γνωστή νεοφιλελεύθερη ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων, για των εξυπηρέτηση των δικών της μεγάλων οικονομικών παραγόντων, με την στήριξη των οποίων αναδείχτηκε κυβέρνηση. 

Αξιοποιεί το γεγονός ότι ο λαός μένοντας σπίτι του, προσπαθώντας να βρει λύσεις για την επιβίωσή του, η κυβέρνηση προχωρεί στην ομολογημένη διακήρυξη της για την πώληση των μετοχών των 10 δημόσιων περιφερειακών λιμένων, με προτεραιότητα αυτό της Ηγουμενίτσας. 

Η εσπευσμένη διακήρυξη για πρόσληψη οικονομικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ (προσκόμιση προσφορών μόλις για δέκα μέρες μέχρι 14-4-2020), αποδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του λιμένα Ηγουμενίτσας, επιλογή που είναι σε πλήρη αντίθεση με την διεθνή πρακτική. 

Ιδιαίτερα για την Ηγουμενίτσα η κατάσταση δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, με δεδομένη την καθυστέρηση στον επανακαθορισμό του αιγιαλού από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες, στον Δήμο Ηγουμενίτσας. 

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα ότι τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες θα αποδοθούν στον δήμο ήταν στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας. 

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την σπουδή του ΟΛΗΓ για δημοπράτηση των δυο αναψυκτηρίων στην περιοχή του Δρεπάνου, ζώνη που ανέκαθεν θα έπρεπε να διαχειρίζεται από τον Δήμο, χωρίς μάλιστα την σύμφωνη γνώμη του. Η ενέργεια αυτή υποδηλώνει από μόνη της την πρόθεση ιδιωτικοποίησης των πάντων αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και κυρίως την διαχρονικά εκφρασμένη διεκδίκηση από όλα τα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ηγουμενίτσας. 

Αν η νέα διοίκηση του ΟΛΗΓ ΑΕ θέλει να βάλει το αποτύπωμα της όσο ακόμα έχει πρόσβαση στα οικονομικά του, ας προχωρήσει σε έργα υποδομής σε όλο το μήκος της ακτής αναβαθμίζοντάς τη, σε συνεννόηση με τον Δήμο. Δεν είναι λογικό όμως να παρεμβαίνει στην διαχείριση και τον μελλοντικό σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής, δεσμεύοντας τη με τις αποφάσεις της. 

Ανεξάρτητα από τις επιλογές αυτές Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παραμένει σταθερά στην άποψη και αγωνίζεται η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και κάθε ενέργεια η οποία είναι εμπόδιο στην υλοποίηση της πρότασης αυτής, όπως η δημοπρασία για τα αναψυκτήρια, να ανακληθεί. 

Διευκρινίζουμε ότι το μοντέλο της υπό-παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, σύμφωνα δηλαδή και με τη διεθνή πρακτική, όπου το Δημόσιο κρατά την ιδιοκτησία και αξιοποιεί μέσω ΣΔΙΤ, συγκεκριμένους τομείς ή εγκαταστάσεις των λιμανιών που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμιά σχέση με την πλήρη παραχώρηση και πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που επιλέγει η ΝΔ. 

Καλούμε τους συμπολίτες σε συστράτευση για να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών. ΖΗΤΑΜΕ 

---ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. 

--- ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 

---ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 

---ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Read More »
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας - Να ανακληθεί η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας - Να ανακληθεί η δημοπράτηση των καταστημάτων στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020
Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία


Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και το ιταλικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη έκαναν γνωστό ότι σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Οι απαιτούμενες προϋποθέσεις είναι να έχουν χάσει την εργασία τους, τον χώρο στον οποίο είχαν καταλύσει ή να έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, με πλοίο που απέπλευσε από τον λιμάνι της Ανκόνα, για την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.

Η αποστολή στοιχείων των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, grcon.rom@mfa.gr. Η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, θα ανακοινωθεί εγκαίρως σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι πολίτες που θα επαναπατριστούν από την Ιταλία πρέπει να μείνουν για δυο εβδομάδες σε υποχρεωτική απομόνωση σε κλειστές δομές με έξοδα του ελληνικού κράτους.
Read More »
Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 10, 2020 Rating: 5

Σελίδες