Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση σχετικά με χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση σχετικά με χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθη σήμερα (11-06-2023) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας αλλοδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως υπεύθυνος, στο οποίο έκανε χρήση μουσικής, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας αυτής.


Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση σχετικά με χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση σχετικά με χρήση μουσικής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ήπειρος: Εντυπωσιακή πρωτιά στην πτηνοτροφία!

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ήπειρος: Εντυπωσιακή πρωτιά στην πτηνοτροφία!

Ιωάννινα και Άρτα παράγουν από συστηματικές εκτροφές κάτι παραπάνω από το μισό κρέας κοτόπουλου που παράγεται σε όλη την χώρα.
Το ποσοστό που κατέχει ο Νομός Ιωαννίνων ανέρχεται στο 43,6% και βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα ενώ ο Νομός Άρτας με το 9,3% της συνολικής παραγωγής βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Μεταξύ Ιωαννίνων και Άρτας μεσολαβούν οι Περιφερειακές Ενότητας Εύβοιας και Πιερίας.
Η Ήπειρος σε επίπεδο περιφέρειας κατέχει την πρώτη θέση καθώς παράγει περίπου το 53% από το σύνολο της χώρας.
Βάσει των καταχωρημένων στοιχείων στην εφαρμογή «Άρτεμις» του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην οποία καταγράφονται οι πραγματοποιηθείσες σφαγές στα εγκεκριμένα σφαγεία, το 2021 οδηγήθηκαν για σφαγή περίπου 138 εκατ. ορνίθια κρεοπαραγωγής αποδίδοντας περίπου 260 χιλιάδες τόνους κρέατος. Τα ορνίθια αυτά εκτράφηκαν σε 1.117 πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Στατιστικής και Τεκμηρίωσης του ΥπΑΑΤ η ετήσια παραγωγή κρέατος πουλερικών το 2022 εκτιμάται ότι ανήλθε περίπου στους 283 χιλιάδες τόνους, εκ των οποίων το 98,5% δηλαδή περίπου οι 279 χιλιάδες τόνοι αφορά σε κρέας ορνίθων. Από αυτούς περίπου οι 271 χιλιάδες τόνοι προέρχεται από συστηματικές μονάδες εκτροφής ορνιθίων κρεοπαραγωγής. Το 80% περίπου της συνολικής παραγωγής κρέατος ορνιθίων διοχετεύεται στην αγορά από μόλις 10 επιχειρήσεις και παράγεται από αυτές και τους συνεργαζόμενους με αυτές παραγωγούς.
Το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας υπολογίζεται ότι τοποθετήθηκαν για εκτροφή περίπου 153 εκατομμύρια νεοσσοί ορνιθίων κρεοπαραγωγής.
Read More »
Ήπειρος: Εντυπωσιακή πρωτιά στην πτηνοτροφία! Ήπειρος: Εντυπωσιακή πρωτιά στην πτηνοτροφία! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Νεκρή στους Πάδες βρέθηκε τουρίστρια – Σε εξέλιξη η έρευνα

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Νεκρή στους Πάδες βρέθηκε τουρίστρια – Σε εξέλιξη η έρευναΝεκρή στους Πάδες Κόνιτσας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής μία 59χρονη τουρίστρια. Η 59χρονη είχε ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κόνιτσα όπου ήθελε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που οργάνωνε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Στις 9 του μήνα δεν είχε φτάσει στην φίλη της που την ανέμενε και την επόμενη μέρα από το οικογενειακό της περιβάλλον δηλώθηκε εξαφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου όπου και διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου είχε δοθεί από τα Άρματα.
Το πρωί της Κυριακής και κατά την έρευνα που έκανε η Αστυνομία η 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή στη θέση «Αγία Μαρίνα» στους Πάδες.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η γυναίκα είχε σταματήσει το αυτοκίνητό της στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια είχε βγάλει τραπεζάκι και καρέκλα τα οποία βρέθηκαν τοποθετημένα στην άκρη του δρόμου, για να γευματίσει.
Φαίνεται ωστόσο ότι δεν είχε δέσει το χειρόφρενο του οχήματος το οποίο πιθανότατα άρχισε να κινείται και στην προσπάθειά της να το σταματήσει, την παρέσυρε.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη ενώ στο σημείο αναμένεται να γίνει αυτοψία από Ιατροδικαστή.
Read More »
Νεκρή στους Πάδες βρέθηκε τουρίστρια – Σε εξέλιξη η έρευνα Νεκρή στους Πάδες βρέθηκε τουρίστρια – Σε εξέλιξη η έρευνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Γιορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η "Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Γιορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η "Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Εορτάστηκε σήμερα στην Ήπειρο, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», με επίσημες δοξολογίες που τελέστηκαν σε Ιερούς Ναούς των πόλεων των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

Η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με σκοπό την επιβράβευση και την αναγνώριση της προσφοράς των απόστρατων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν μετά τη δοξολογία δεξιώσεις, ενώ αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Read More »
Γιορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η "Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» Γιορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η "Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου για το Μακρυγιάλι

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου για το Μακρυγιάλι


Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου κατέθεσε γραπτή επερώτηση για την ισοπέδωση της παραλίας στο Μακρυγιάλι. Στην συγκεκριμένη περιοχή ακριβώς όπως και στο Λούρο, χωρίς καμία μελέτη και αδειοδότηση, άγνωστο στο πλαίσιο ποιας σύμβασης, η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε παρεμβάσεις δήθεν για τον επιφανειακό καθαρισμό της παραλίας ενώ στην πραγματικότητα έγινε απομάκρυνση των αμμοθινών και ισοπέδωση του χώρου με βαρέως τύπου μηχάνημα έργου.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας

Η παραλία στο Μακρυγιάλι βρίσκεται σε θεσμοθετημένη ζώνη Natura ΖΕΠ GR212001 ''Εκβολές (Δέλτα) Καλαμά'' και ΕΖΔ GR212005 ''Υγρότοπος Εκβολών Καλαμά και Νήσος Πρασούδι''.

Πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που κινδυνεύει από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης τα οποία επιταχύνονται με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Ο κίνδυνος να «φύγει» η παραλία και να ενωθεί η θάλασσα με τη λιμνοθάλασσα γίνεται κάθε χρόνο και πιο μεγάλος, ενώ τους δύο τελευταίους χειμώνες τα έντονα καιρικά φαινόμενα μας έδειξαν «εικόνες από το μέλλον» με τα νερά της θάλασσας να καταπίνουν την παραλία και να πλημμυρίζουν το δρόμο.

Να σημειωθεί ότι οι θημώνες Ποσειδωνίας που δημιουργούνται στην παραλία και υπήρχαν πριν το όργωμα και την ισοπέδωση, πρέπει να διατηρούνται άθικτοι στις παραλίες και τις ακτές γιατί συμβάλλουν στον σχηματισμό αμμοθινών, σταθεροποιούν την ακτή.

Η παραλία πριν την παρέμβαση

Αντίθετα η αντίληψη της περιφέρειας περί «ανάπτυξης» έχει σαν αποτέλεσμα αντί να προστατεύεται το περιβάλλον -από το οποίο μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες αντλούν κέρδη- να καταστρέφεται το περιβάλλον για να γίνουν θέσεις στάθμευσης, ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων κλπ

Για το θέμα υπάρχει σχετική βιβλιογραφία και επιστήμονες της περιοχής έχουν τοποθετηθεί προτείνοντας εξειδικευμένες μελέτες που να προσδιορίζουν τους μηχανισμούς δημιουργίας των διαβρωτικών φαινομένων. Με βάση αυτές τις μελέτες πρέπει να γίνουν τα αναγκαία τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης και την μακροπρόθεσμη προστασία της ακτής, προφανώς με τις αντίστοιχες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι επιστήμονες πολύ σωστά προτείνουν και μελέτες για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή ώστε να καθοριστεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ορθολογικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης και όχι μονο του Δρέπανου-Μακρυγιαλίου. Με μια τέτοια ολοκληρωμένη μελέτη μπορεί να καθοριστεί και η φέρουσα ικανότητα αλλά και το είδος και οι θέσεις που μπορεί να αναπτυχθεί τουριστική δραστηριότητα.

Όπως σε όλα τα ζητήματα έτσι και στην περίπτωση του Μακρυγιαλίου η επιστήμη μας δίνει λύσεις οι οποίες βάζουν το περιβάλλον και τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη.

Ακριβώς επειδή η επιστημονική κοινότητα έχει ασχοληθεί με το θέμα, αναδεικνύονται οι βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και του ΟΛΗΓ στον οποίο ανήκει η χερσαία ζώνη. Ο ΟΛΗΓ παραχωρεί χωρίς καμία μελέτη τη λειτουργία καντινών στην περιοχή (την προηγούμενη χρονιά είχαν παραχωρηθεί 12 άδειες και φέτος ήδη 8). Στο όνομα της αύξησης των εσόδων του οργανισμού αλλά και της αύξησης των κερδών των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου, συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί μαζί με την πλήρη περιβαλλοντική καταστροφή θα αφανίσει και τους επιχειρηματίες.

Η μεταβολή της παραλίας από το 2015, 
επεξεργασία εικόνας απο www.thespro.gr

Ο επικεφαλής Γιώργος Πρέντζας και περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου” Τίνα Ζέκα και Κώστας Κωτσαντής καλούν τον κ. Περιφερειάρχη να απαντήσει

Στο πλαίσιο ποιου έργου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας έγινε η καταστροφική παρέμβαση . Με ποια απόφαση και ποιο προϋπολογισμό, πότε υπογράφηκε οποιαδήποτε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΛΗΓ στον οποίο ανήκει η χερσαία ζώνη.

Αν εκπονήθηκε και εγκρίθηκε οποιαδήποτε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και βάση αυτής έγινε η παρέμβαση.

Αν υπήρχε σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ μιας και πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή Natura.

(Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας η γραπτή επερώτηση οφείλει να απαντηθεί, πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου).
Read More »
Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου για το Μακρυγιάλι Ερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου για το Μακρυγιάλι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Στους top 6 προορισμούς για rafting ο Αχέροντας

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Στους top 6 προορισμούς για rafting ο ΑχέρονταςΑπό τον Άραχθο και το Βοϊδομάτη, στους Λούσιο και Αχέροντα! Έξι ποταμοί της Ελλάδας, εκτός από φυσική ομορφιά, χαρίζουν κατάλληλο σκηνικό για τους ορκισμένους θαυμαστές του ράφτινγκ και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού
Η travel έκδοση του Reader, παρούσιάζει τους top προορισμούς για ράφτινγκ στην Ελλάδα:

Άραχθος
Ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας και ο τρίτος από τους κυριότερους ποταμούς της Ηπείρου, έχει συνολικό μήκος 135 χιλιόμετρα και πηγάζει από την βόρεια Πίνδο ενώ εκβάλει στον Αμβρακικό κόλπο. Μία εύκολη διαδρομή ράφτινγκ, ιδανική για αρχάριους, ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. Στη διαδρομή, συναντά κανείς πηγές να αναβλύζουν από σχισμές βράχων, καταρράκτες να τρέχουν από ψηλά στο ποτάμι και σπάνια είδη πουλιών να φωλιάζουν στα απόμακρα βράχια του φαραγγιού.

Βοϊδομάτης
Ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αώου, οι κύριες πηγές του βρίσκονται κάτω από το χωριό Βίκος. Με συνολικό μήκος 15 χιλιόμετρα, η ονομασία του προέρχεται από τις σλαβικές λέξεις voda (νερό) και mati (πηγή). Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, καθώς και το φαράγγι του Βίκου που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς. Ο Βοϊδομάτης είναι κατάλληλος για διάφορα αθλήματα, όπως κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ταυρωπός
Ρέει στους νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας και έχει μήκος 78 περίπου χιλιόμετρα. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά στο δυτικό τμήμα του νομού Καρδίτσας, περνάει στο νομό Ευρυτανίας και κατά μήκος της κοιλάδας του υπάρχουν λιγοστές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πευκοδάση και δάση Ελάτης καθώς και μερικά πέτρινα γεφύρια. Από το 1967 ο ποταμός χύνεται στη λίμνη Κρεμαστών, ενώ πριν από τη δημιουργία της ενωνόταν με τον ποταμό Αχελώο. Η διαδρομή των 10 χλμ., που προσφέρεται για ράφτινγκ, θα σας μαγέψει, ωστόσο μια έκπληξη σας περιμένει για το τέλος, όταν θα κατεβείτε από τη βάρκα για να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Εύηνος
Αναμφίβολα o Εύηνος Ποταμός αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ράφτινγκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς απέχει μόλις 2.5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας. Το βουνό και το ποτάμι προσφέρονται αντίστοιχα όλο το χρόνο για πληθώρα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από ανθρώπους που αγαπούν όχι μόνο τη φύση, αλλά και την περιπέτεια. Θεωρητικά είναι ένα «εύκολο» ποτάμι 2-3ης βαθμίδος και ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe – Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

Λούσιος
Ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων, μαγεύει τους λάτρεις του ράφτινγκ. Η κατάβαση ξεκινάει από τη γέφυρα του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο. Κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα νερά, μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα, οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία. Ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό, όπου το ράφτινγκ γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με την ιστορική πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου να κλέβει τις εντυπώσεις.

Αχέροντας
Μια υδάτινη διαδρομή 15, περίπου, χιλιομέτρων, συνολικής διάρκειας 5-6 ωρών, ξεκινά από τη Γέφυρα των Σερτζιανών και καταλήγει στη Γλυκή. Έχει σε γενικές γραμμές συνεχόμενα περάσματα 3ου – 4ου βαθμού δυσκολίας, σκάλες, που όλα καταλήγουν σε ήρεμο νερό. Προς το τελείωμα της διαδρομής, υπάρχει το Τσαγκαριώρικο ρέμα που πηγάζει από τα χωριά του Σουλίου και τον μύλο του Ντάλα. Αμέσως μετά, συναντά κανείς την Σκάλα της Τζαβέλαινας, το ιστορικό μονοπάτι που ένωνε τα δυτικά παράλια της Πρέβεζας με το Σούλι. Η κατάβαση δεν γίνεται με βάρκες ράφτινγκ, γιατί είναι στενό φαράγγι, αλλά με μονοθέσια, διθέσια ή τριθέσια σκάφη.

Read More »
Στους top 6 προορισμούς για rafting ο Αχέροντας Στους top 6 προορισμούς για rafting ο Αχέροντας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Επίτιμος δημότης Ηγουμενίτσας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Επίτιμος δημότης Ηγουμενίτσας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα


Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα με ποδοσφαιρικό χρώμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, η τελετή αναγόρευσης του Χουάν Ραμόν Ρότσα σε επίτιμο δημότη Ηγουμενίτσας.

Στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Θεσπρωτός - Αλμωπός Αριδαίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δ. Πάκος, ανακοίνωσε στον Ελληνοαργεντίνο προπονητή του Θεσπρωτού την 167/2022 απόφαση του Δ.Σ και του την επέδωσε υπό μορφή παπύρου.


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος παρέδωσε στον Χουάν Ραμόν Ρότσα το μετάλλιο της πόλης.

Ο προπονητής, εμφανώς συγκινημένος, επανέλαβε τους άρρηκτους δεσμούς που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια που ζει και εργάζεται στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα και ευχαρίστησε καταχειροκροτούμενος, το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του επεφύλαξε.
Read More »
Επίτιμος δημότης Ηγουμενίτσας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα Επίτιμος δημότης Ηγουμενίτσας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Φιλιατών κ. Τζίγκου με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Φιλιατών κ. Τζίγκου με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού


Με ιδιαίτερη συγκίνηση συναντήθηκα με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο (Λ.Σ) κ. ΤΙΦΤΙΚΙΔΗ Παύλο και ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που απασχολούν τη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Φιλιατών.
Με διαβεβαίωσε οτι μέχρι τέλος του μήνα το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ανήκει στο Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας και είχε διατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος θα επανέλθει και πάλι στον Λ.Σ Σαγιάδας.
Τον ευχαριστούμε για την σπουδαία και σημαντική του βοήθεια καθώς και όλο το προσωπικό τόσο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας όσο και του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας για το τεράστιο έργο που επιτελούν στον Τομέα ευθύνης τους.
Read More »
Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Φιλιατών κ. Τζίγκου με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Φιλιατών κ. Τζίγκου με τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ξεκίνησε η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση


Επιχειρήσεις και φορείς προβάλλουν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους στην 21η Πανηπειρωτική Έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ιωάννινα.

Επιχειρήσεις από την Ήπειρο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, φορείς και τιμώμενη Περιφέρεια το Βόρειο Αιγαίο, που δίνει δυναμικό παρών.

Την έκθεση διοργανώνει και φέτος η εταιρεία «Κύκλος» με σκοπό όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της Λάμπρος Μπασέκης να αποτελέσει το μέσο προβολής της επιχειρηματικότητας και να συμβάλλει στην γνωριμία των επιχειρήσεων με το κοινό της περιοχής.

Στα εγκαίνια μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάκης Χρυσοστόμου τονίζοντας την σημασία της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ενώ σημείωσε ότι η Ήπειρος μπορεί να αποτελέσει και επιχειρηματικό προορισμό.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι η Πανηπειρωτική έκθεση ήταν αυτή που έδωσε πριν μερικά χρόνια το έναυσμα στην Περιφέρεια για να ξεκινήσει να δίνει το παρόν σε διοργανώσεις του εξωτερικού. Έτσι είναι σχεδόν κάθε χρόνο παρούσα στις μεγαλύτερες εκθέσεις προβολής ενώ συνήθως συνδυάζει την παρουσία της με αυτή των παραγωγών, ειδικά του πρωτογενούς τομέα.

«Μέσα από τις συμμετοχές σε εκθέσεις είδαμε μικρούς παραγωγούς να γίνονται μέγιστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια κάθε χρόνο διοργανώνει στην περιοχή μικρές εκθέσεις προβολής των προιόντων δίνοντας έτσι την δυνατότητα και σε μικρότερους παραγωγούς να γνωριστούν με το καταναλωτικό κοινό.

Δύο Αντιπεριφερειάρχες από το Βόρειο Αιγαίο βρέθηκαν στα Γιάννινα με αφορμή την Έκθεση πιστεύοντας ότι έτσι δημιουργείται μία ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε δύο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Σεραφείμ Λιάπης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πανηπειρωτικό θα είναι ανοιχτή ως την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κυριακή : 10:00-14:00 & 17:30-22:30

Δευτέρα – Τετάρτη : 17:30-22:30Read More »
Ξεκίνησε η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξεκίνησε η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Ημέρα και ώρα διανομής:
Δευτέρα 12/06 από 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ.

Το πακέτο περιέχει:
Ζυμαρικά σπαγγέτι (δυο συσκευασίες)
Χυλόπιτες
Σάλτσα ντομάτας (δυο συσκευασίες)
Αλάτι (500γρ)
Ζάχαρη (2 κιλά)
Φακές (500γρ. δυο συσκευασίες)
Φασόλια ξερά (500γρ. δυο συσκευασίες)
Φρυγανιές
Μέλι (400γρ)
Γάλα συμπυκνωμένο (δυο τεμαχια)
και μπισκότα.

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον:
Διπλή ποσότητα των τροφίμων.

Με εκτίμηση,
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά
Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023ΗΡΑΚΛΗΣ, Τον Φλεβάρης του 1931 Ιδρύθηκε στους Φιλιάτες το Αθλητικό Σωματείου με το όνομα ¨ΗΡΑΚΛΗΣ¨ με πρωτοβουλία των Στ. Ιασιμόπουλου, Γρ.Φ. Τσώνη, Σοφ. Ιωακειμίδου κ.α. Ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ 1932 Κάποια ονόματα τα οποία βρήκαμε σε δημοσιεύσεις: τερματοφύλαξ Αράπης, Γούλας και Ζάνες, οπισθοφύλακες, Χούσος, Κάσος, Βασιάδης, μέσοι Ιασημόπουλος, Τσώνης, Κοτσώνης, Κερίμης, και Σ. Ιωακειμίδης κυνηγοί.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ (1932 απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)

Κατά την παρελθούσαν Κυριακήν συνηντήθησον εις το γήπεδον του Γυμναστηρίου Φιλιατών εις φιλικόν αγώνα και αι δύο ποδοσφαιρικαί Ομάδες «Ηρακλής» Φιλιατών και Οικοτροφείου Αρρένων, διατεθεισών των εισπράξεων υπέρ του μαθητικού Συσιτίου της πόλεώς μας.

Κατά το πρώτον ημιχρόνιον αι ομάδες εξήλθον ισόπαλοι.

Κατά το β’ όμως η ομάς Οικοτροφείου επιτυγχάνει τρία τέρματα έναντι ουδενός. Δέον να σημειωθή ότι αμφότεραι αι ομάδες έπαιξαν με τέχνην και εντός των ορίων του καλού παιχνιδιού. Η ήττα του «Ηρακλέους» οφείλεται εις το ότι παίκται παίζουν μάλλον ατομικό παιγνίδι, και ενώ του Οικοτροφείου πειθαρχούντες παίζουν διά λογαριασμόν της ομάδος και με μικρές πάσες.

Επίσης την ομάδα του «Ηρακλέους» ηδίκησε και ο τερματοφύλαξ Αράπης, οποίος δεν ήτο εις την φόρμα του.

Αι συνθέσεις των ομάδων;;;; είχον ως εξής:

Οικοτροφείου: Χειμαριός τερματοφύλαξ, Γούλας και Ζάνες, οπισθοφύλακες, Χούσος, Κάσος, Βασιάδης, μέσοι Ιασημόπουλος, Τσώνης, Κοτσώνης, Κερίμης, και Σ. Ιωακειμίδης κυνηγοί.

Μετά την λήξιν του παιγνιδιού ο διευθυντής του Οικοτροφείου κ. Μήτσος Φραγκίσκος προσέφερεν αναψυκτικά εις τους παίκτας αμφοτέρων των ομάδων.

σ.σ. Ο σημερινός ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών επανιδρύθηκε το 1986 απο τον Βύρωνα Μέμμο.
Advertisements

Read More »
ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

«Ο Δρόμος των Ηρώων» από το ΓΕΣ περνά και από την Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023

«Ο Δρόμος των Ηρώων» από το ΓΕΣ περνά και από την Ήπειρο


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της συμβολής του Στρατού Ξηράς στη διατήρηση των εθνικών παραδόσεων, της ιστορικής μνήμης και της ενίσχυσης της αντίληψης της πολιτιστικής προσφοράς, προέβη στη σύνταξη οδικού χάρτη με τίτλο «Δρόμος των Ηρώων».

Ο οδικός χάρτης περιέχει τόπους, μουσεία και μνημεία, τα οποία αποτελούν ορόσημα στο «δρόμο» της απελευθέρωσης της Ηπείρου και της Μακεδονίας, αλλά και των αγώνων κατά των δυνάμεων κατοχής.

Σκοπός της δράσης «Δρόμος των Ηρώων» είναι η ανάδειξη των μουσείων και των μνημείων που αποτυπώνονται στον οδικό χάρτη και τα οποία έχουν συνδεθεί με σημαντικά ιστορικά στρατιωτικά γεγονότα της χώρας μας.Read More »
«Ο Δρόμος των Ηρώων» από το ΓΕΣ περνά και από την Ήπειρο «Ο Δρόμος των Ηρώων» από το ΓΕΣ περνά και από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας της 25ης Ιουνίου 2023

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Θεσπρωτία: Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας της 25ης Ιουνίου 2023


Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 για το αρχείο πατήστε εδώ

Καθορισμός ειδικού εκλογικού τμήματος και καταστήματος ψηφοφορίας ετεροδημοτών στο νομό Θεσπρωτίας, για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 για το αρχείο πατήστε εδώ
Read More »
Θεσπρωτία: Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας της 25ης Ιουνίου 2023 Θεσπρωτία: Καθορισμός εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας της 25ης Ιουνίου 2023 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Θυσία στο βωμό της τουριστικής "ανάπτυξης" η επιβίωση του Δρεπάνου | Αποκαλυπτικό βίντεο με drone

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Θυσία στο βωμό της τουριστικής "ανάπτυξης" η επιβίωση του Δρεπάνου | Αποκαλυπτικό βίντεο με drone 


Ήταν Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, όταν μετά από ένα 24ωρο έντονων καιρικών φαινομένων, αναδείχθηκε ο σοβαρός και άμεσος κίνδυνος διάβρωσης που απειλεί την παραλία του Δρεπάνου, με εντονότερο το φαινόμενο στην περιοχή του Μακρυγιαλίου.

Οι εικόνες που καταγράψαμε τότε, προκάλεσαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 σύσκεψη φορέων, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θέμα την επιτακτική ανάγκη προστασίας της ακτής του Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου, η οποία επλήγη βάναυσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Οι αποφάσεις που ελήφθησαν τότε συνοψίζονταν σε έξι κατευθύνσεις:
1. Άμεσος περιορισμός της ανθρώπινης παρέμβασης (ανεξέλεγκτη τοποθέτηση καντινών κλπ).
2. Άμεση αποκατάσταση των αμμοθινών, με την φύτευση δέντρων και την παρέμβαση με τοιχίο στα σημεία που υπάρχει διάβρωση του δρόμου.
3. Προστασία και την περιφρούρηση του Δρεπάνου από παρεμβάσεις και ενέργειες που επιδεινώνουν το πρόβλημα
4. Άμεση εκπόνηση μελέτης για τα αίτια του προβλήματος και την διαμόρφωση προτάσεων διάσωσης του Δρεπάνου.
5. Επιμήκυνση του διαύλου, προκειμένου να ελεγχθεί η ταχύτητα των διερχόμενων πλοίων σε ολόκληρο το μήκος της παραλίας Δρεπάνου - Μακρυγιαλίου
6. Ενεργοποίηση της πολιτείας για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.
Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δύο χρόνια μετά και τίποτα από τα παραπάνω δεν έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματιστεί.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αν όλα μείνουν ως έχουν σήμερα η παραλία σε μικρό βάθος χρόνου θα πάψει να υφίσταται.
Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, η μεγαλύτερη και πολυσύχναστη παραλία της Ηγουμενίτσας, να χαθεί κάτω από τα νερά.

Οι καντίνες και οι ξαπλώστρες
Είναι οφθαλμοφανές στο βίντεο που ακολουθεί, πως στα σημεία που έχει αποψιλωθεί η βλάστηση για να τοποθετηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες καντίνες και να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα είναι εντονότερο.
Πέρσι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, παρά τις αντιθέσεις της δημοτικής αρχής, παραχώρησε 12 θέσεις καντινών και άλλες τόσες για την ανάπτυξη ξαπλωστρών και ομπρελών.
Φέτος, μέχρι στιγμής, ο ΟΛΗΓ έχει παραχωρήσει 8 άδειες καντινών (αλήθεια, με ποια πρόσκληση και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν το ποιοι θα τις λάβουν;).
Θα μπορούσε βέβαια η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, εάν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη σωτηρία της παραλίας, να μην επιτρέψει την τοποθέτηση των καντινών στα ίδια σημεία, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη φύση να προσπαθήσει να επανέλθει. 
Και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, να ελέγχει τακτικά εάν τηρούνται οι όροι της παραχώρησης αλλά και η νομοθεσία του ελληνικού κράτους.


Ο καθαρισμός της παραλίας
Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες, από ειδικό αλλά βαρύ μηχάνημα, το οποίο καθάρισε την παραλία του Δρεπάνου και το Μακρυγιάλι. Δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία κάποιοι επιτήδειοι και ισοπέδωσαν ένα ακόμα κομμάτι από αμμοθίνες, για να επεκτείνουν το ..."μαγαζάκι" τους.
Ο διάλογος για το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε φωτιά, με άλλους να συμφωνούν με τον τρόπο που έγινε ο καθαρισμός και άλλους να διαφωνούν.


Κανένας βέβαια από αυτούς που σχολιάζουν, παρόλο που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από το αντικείμενο, το "παίζουν" ειδικοί.
Αξίζει να σημειώσουμε πως για τις παρεμβάσεις στην παραλία, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τι λένε οι ειδικοί
Oι συστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και άλλων επιστημονικών οργανώσεων προς τοπικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους διαχειριστές ακτών και παραλιών που αναφέρουν ότι οι θημώνες Ποσειδωνίας πρέπει να διατηρούνται άθικτοι στις παραλίες και ακτές, ενώ η χρήση κάθε βαρέως μηχανικού εξοπλισμού και η εφαρμογή πρακτικών που σκάβουν οργώνουν, ή ισοπεδώνουν την ακτή, θα πρέπει να αποφεύγονται
Μόνο τα ανθρώπινα απορρίμματα θα πρέπει να αφαιρούνται χειρωνακτικά, ή με τη χρήση ελαφριών εργαλείων χειρός. 
Σε πολυσύχναστες ακτές χωρίς διάβρωση ενδείκνυται η αφαίρεση μικρών τμημάτων θημώνων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των λουόμενων στη θάλασσα. Όταν υπάρχουν πολύ μικρές ποσότητες ξεβρασμένων φύλλων Ποσειδωνίας ενδείκνυται η επί τόπου ταφή τους κάτω από την άμμο, ή η επιστροφή τους στη θάλασσα (υπό ευνοϊκές συνθήκες ανέμου και κύματος).

Στο παρελθόν, με άρθρα της, είχε παρέμβει δημόσια καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις καθώς διαθέτει και την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση η Βιβή Μπέζα, Δρ. Χημικός Ωκεανογράφος, Επικ. Καθηγήτρια Χημείας Υδάτινων και Αγροτικών Οικοσυστημάτων στο Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. (Δείτε τα άρθρα της ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Δυστυχώς ούτε αυτή εισακούστηκε.

Το κρινάκι της θάλασσας (Pancratium maritimum)
Ο κρίνος της θάλασσας ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος (IUCN, 2014), γνωστό από την αρχαιότητα αφού απεικονίζεται σε αγγεία και τοιχογραφίες σε αρχαία Κνωσό και Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αγριολούλουδα της χώρας μας και στολίζει τις αμμώδεις παραλίες μας. 
Ανθίζει σε όλο το μήκος της παράκτιας ζώνης του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας έως και το Μακρυγιάλι, από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα του Σεπτέμβρη όπου τελειώνει και η ανθοφορία του.


Το κρινάκι της θάλασσας μεταξύ άλλων, με το ισχυρό κι εκτεταμένο του ριζικό σύστημα, που φτάνει σε βάθος μέχρι και 1,5 μέτρο, συγκρατεί το σαθρό αμμώδες έδαφος δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση άλλων φυτών. Έτσι το παράκτιο ανάγλυφο γίνεται πιο ανθεκτικό στην αιολική διάβρωση
Σύμφωνα με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου (Παράρτημα Ηγουμενίτσας), σε πολλά σημεία της περιοχής έχει εξαφανιστεί παρόλο της πολλαπλασιαστικής δεινότητας και της ανθεκτικότητάς του, λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος των ακτών από τον άνθρωπο. 


Η έντονη και υπέρμετρη τουριστική ανάπτυξη, η αλόγιστη εκμετάλλευση της παραλίας, η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, η στάθμευση τροχοφόρων και ΙΧ, κτιριακές κατασκευές χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, η άγνοια των επισκεπτών που πολλές φορές το κόβουν ή το ξεριζώνουν, ο καθαρισμός της παραλίας με μηχανικά μέσα και πολλοί άλλοι παράγοντες αποτελούν αιτίες της ταχείας μείωσης των πληθυσμών του. 
Ο Φορέας Διαχείρισης εφιστά την προσοχή σε επισκέπτες και λουόμενους της περιοχής για την προστασία του κρίνου της θάλασσας που ομορφαίνει την παραλία Δρεπάνου, αλλά απειλείται άμεσα από κοπή, εκρίζωση, περπάτημα αλλά και την οδήγηση πάνω στις αμμοθίνες, προκαλώντας τεράστια οικολογική βλάβη τόσο στον οικότοπο όσο και στο σπάνιο αυτό είδος.

Δείτε το ως ήταν το Μακρυγιάλι το 2015 και πως είναι σήμερα

Read More »
Θυσία στο βωμό της τουριστικής "ανάπτυξης" η επιβίωση του Δρεπάνου | Αποκαλυπτικό βίντεο με drone Θυσία στο βωμό της τουριστικής "ανάπτυξης" η επιβίωση του Δρεπάνου | Αποκαλυπτικό βίντεο με drone Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Κτηνοτρόφος έπεσε σε χαράδρα στη Θεσπρωτία - Ανασύρθηκε τραυματισμένος

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Κτηνοτρόφος έπεσε σε χαράδρα στη Θεσπρωτία - Ανασύρθηκε τραυματισμένος


Τραυματισμένος ανασύρθηκε ένας κτηνοτρόφος το βράδυ του Σαββάτου (10/6) όταν έπεσε σε χαράδρα, σε ένα δύσβατο σημείο στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας.
Ο κτηνοτρόφος βρισκόταν κοντά στο ποιμνιοστάσιό του όταν έπεσε στη χαράδρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανασυρθεί εύκολα από το σημείο.
Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 Πυροσβέστες όπου ανέσυραν τον κτηνοτρόφο.
Read More »
Κτηνοτρόφος έπεσε σε χαράδρα στη Θεσπρωτία - Ανασύρθηκε τραυματισμένος Κτηνοτρόφος έπεσε σε χαράδρα στη Θεσπρωτία - Ανασύρθηκε τραυματισμένος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines


Η εταιρεία μας Kerkyra Lines αναζητά νέους με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για μόνιμη εργασία στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων στην Ηγουμενίτσα.
Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ:
Read More »
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για μπουφέ και σέρβις

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ζητείται προσωπικό για μπουφέ και σέρβις


Ζητείται προσωπικό για το μπουφέ και το σέρβις, από κατάστημα στην Ηγουμενίτσας
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2665022700
Read More »
Ζητείται προσωπικό για μπουφέ και σέρβις Ζητείται προσωπικό για μπουφέ και σέρβις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Ζητείται μαγείρισσα σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα και εργαζόμενη στο service, απαραίτητη η γνώση αγγλικής γλώσσας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες 6944110364
Read More »
Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα


Ζητείται γραφίστας/ρια για πλήρη ή μερική απασχόληση στην Κέρκυρα. 
Επικοινωνία στο τηλέφωνο 6977813959 στο email: print4ukerkyra@gmail.com
Read More »
Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023
Ζητείται προσωπικό για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Ζητείται νέος - νέα για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεστρίνη. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6942692246
Read More »
Ζητείται προσωπικό για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Ζητείται προσωπικό για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες