https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΕχοντας επίγνωση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βιώνει σήμερα η χώρα και η Ελληνική κοινωνία συντασσόμαστε με το πλειοψηφικό αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας όπως αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που δεν επιθυμεί στην παρούσα χρονική στιγμή την διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Επειδή όμως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα , εάν ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος της χώρας όπως εκφράζεται από τα κόμματα και τους βουλευτές που δεν θα δώσουν θετική ψήφο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας , δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας για σταθερότητα και αποφυγή εκλογών τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο λαός θα τους κρίνει . Θεωρούμε ότι στην κρίσιμη για την πατρίδα χρονική συγκυρία η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα έχουμε ευθύνη αλλά έχουμε και θέσεις στο ΠΑΣΟΚ στο πώς θα γίνει η ανασυγκρότηση της χώρας στην εποχή μετά τα μνημόνια στην πορεία προς την κανονικότητα της χώρας και την ανάπτυξη που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Θεωρούμε και θέλουμε τον Γιώργο Παπανδρέου πρωταγωνιστή σε αυτή την προσπάθεια αφου αναλογιστεί την ιστορική μας πορεία και αφουγκραστεί την ενότητα που είναι διακαής πόθος αλλά και διαχρονική κατάκτηση του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε τον Γιώργο Παπανδρέου εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ για το καλό της χώρας και της παράταξης. Η όποια πολιτική του πρόταση επιβάλλεται να δοκιμαστεί και να υποστεί τον διάλογο και την κριτική μέσα από τα όργανα και τις καταστατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου θα συζητηθούν όλα και θα δρομολογηθεί διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας. Ο Πρόεδρος και τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ επιβάλλεται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουν την ομαλή πορεία προς το Συνέδριο με συνοπτικές και γρήγορες διαδικασίες.

Εχουμε ευθύνη όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ να μην επιτρέψουμε στη γενιά μας να ζήσει το δραματικό τέλος της ιστορικής πορείας του Κινήματός μας , τέλος που μπορεί να προκύψει μόνο από την διάρρηξη της ενότητάς μας ως πολιτικού χώρου , γιατί θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να προσφέρει πολλά στην ανασυγκρότηση της Ελληνικής κοινωνίας στην εποχή μετά την κρίση . Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε την ενότητα στην κορυφή για να μπορεί να σφυρηλατηθεί και η ενότητα στη βάση του Κινήματός μας.

Ενότητα και αγώνας πάνε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελληνική κοινωνία και την Πατρίδα.
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΑΛΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΡΤΑΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic


 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών δεν συμβιβάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Όπως έχει αποκαλυφθεί πίσω από τα τραγικά ναυάγια, βρίσκονται σοβαρές παραλήψεις της αξιοπλοΐας των πλοίων, με οδυνηρές συνέπειες για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες.

Η πυρκαγιά στο ιταλικών συμφερόντων και ναυλωμένο από την «ΑΝΕΚ» πλοίο «NORMAN ATLANTIC», κατέληξε σε τραγωδία, με 10 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών αρχών μέχρι αργά χθες βράδυ, και με μεγάλο αριθμό αγνοουμένων. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πλοίο και έζησαν οι 478 επιβαίνοντες (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΕΝ) από το ξημέρωμα της Κυριακής είναι συγκλονιστικά και τονίζουν τις μεγάλες ευθύνες της ιταλικής κυβέρνησης, που είχε το πρόσταγμα και της ελληνικής, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Το γεγονός αυτό έχει γεννήσει πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν με ακρίβεια και να ελεγχθεί αυστηρά η τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Πρώτο, ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς, αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης, αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου και γιατί δεν έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά από την αρχή;

Δεύτερο, με δεδομένο ότι κάθε καθυστέρηση σε περίπτωση πυρκαγιάς εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των επιβαινόντων, γιατί ενώ η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 περίπου το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Δεκέμβρη, απομακρύνθηκαν μόνο 150 επιβάτες με σωσίβιες λέμβους και παρέμεινε στο πλοίο μεγάλος αριθμός επιβαινόντων, σε μια περιοχή (ανοικτά της Κέρκυρας) που μπορούν, παρά τις συγκεκριμένες (χωρίς υπερβολές) άσχημες καιρικές συνθήκες, να συμβάλλουν έγκαιρα στην επιχείρηση διάσωσης παραπλέοντα πλοία, πολεμικά πλοία, ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερα παντός καιρού;

Τρίτο, Ποιο είναι το ιστορικό του πλοίου, αν είναι μετασκευασμένο οχηματαγωγό, αν δικαιολογείται η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών και οχημάτων, αν η οργανική σύνθεση του πλοίου κάλυπτε τις ανάγκες, και αν ήταν επαρκή και λειτούργησαν τα μέσα διάσωσης;

Τέταρτο, Ποιο είναι το ιστορικό των ελέγχων του πλοίου, πως αντιμετωπίστηκαν οι παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις Λιμενικές Αρχές στην Πάτρα, που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα "EQUASIS"(www.equasis.org), παρατηρήσεις πολύ σοβαρές που αφορούν την αξιοπλοΐα του «NORMAN ATLANTIC».

Σε κάθε περίπτωση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC», και οι όποιες παραλήψεις στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θέτουν με επιτακτικό τρόπο την άμεση πραγματοποίηση συστηματικού ελέγχου στα επιβατικά πλοία για την τήρηση των κανόνων προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Με την πρακτική που ακολουθήθηκε, διαμορφώθηκαν συνθήκες μιας μεγάλης ναυτικής τραγωδίας.

Αυτή είναι πραγματικότητα. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν στην κόψη του ξυραφιού, είχαν μεγάλο «ρίσκο». Οι επιβάτες και το πλήρωμα ήρθαν στη θέση του «μελλοθάνατου» και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί αντικειμενικά, με σοβαρότητα.

Από αυτήν τη σκοπιά, με σεβασμό στους οκτώ νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους επιβαίνοντες και στις οικογένειές τους, αλλά και σε όσους πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, με προσεκτική εκτίμηση των δυσκολιών μιας τόσο σύνθετης διαδικασίας, απαιτείται πολύ αυστηρή αντιμετώπιση των κρίσιμων ερωτημάτων που προκύπτουν, ώστε να βγουν, με την παρέμβαση του εργατικού κινήματος, ουσιαστικά συμπεράσματα. Να μην περάσει η λογική της συγκάλυψης, να καταλογιστούν ευθύνες και να διεκδικηθούν μέτρα που θα εμποδίσουν την επανάληψη παρόμοιου ναυτικού εγκλήματος.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις πρακτικές του εφοπλιστικού κεφαλαίου η οποία, ανεξάρτητα από διαχειριστή, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική που σημαδεύει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που στο κυνήγι του κέρδους τόσα χρόνια μειώνει τον αριθμό του πληρώματος και αντιμετωπίζει ως κόστος τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τις υποδομές και τα μέσα που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό είναι το καθοριστικό ζήτημα που βρίσκεται πίσω από κάθε ένα ναυτικό έγκλημα. Αυτή είναι η βασική αιτία των ναυτικών τραγωδιών που συστηματικά γίνεται προσπάθεια να συσκοτιστεί με την αναζήτηση «εξιλαστήριων θυμάτων» και να υποκατασταθεί από το «ανθρώπινο λάθος», που κι αυτό εκδηλώνεται στο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι παρεμβάσεις των εφοπλιστικών εταιρειών και η γενικότερη αντεργατική πολιτική.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να γυρίσουν την πλάτη στις λογικές και τα διλλήματα του ευρωμονόδρομου, να οργανωθούν στα σωματεία και να ενισχύσουν τη λαϊκή συμμαχία, για να ανατρέψουμε την πολιτική των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου) 
 
 
Στις 30 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου, και αφού συγκροτήθηκε σε σώμα, διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας έχουν ως εξής :
Πρόεδρος : Νάστας Αντώνιος, Δήμαρχος Πάργας.
Αντιπρόεδρος : Βαρτελάτου Στυλιανή,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρέβεζας.

Εκτελεστική Επιτροπή :
Τακτικά
1) Νάστας Αντώνιος,  Πρόεδρος
2)Σίσκας Ιωσήφ, Αντιδήμαρχος Δήμου Πάργας Μέλος
3)Λώλης Ηλίας Αντιδήμαρχος Δήμου Ηγουμενίτσας  Μέλος .

Αναπληρωματικά
Παππάς Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρέβεζας.
Read More »
Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου) Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5

Στην κατάψυξη όλη η Ήπειρος Στους -10,3 Μέτσοβο και Πληκάτι, -3,3 το Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Δείτε τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
Στην κατάψυξη όλη η Ήπειρος
Στους -10,3 Μέτσοβο και Πληκάτι, -3,3 το Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς
Δείτε τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα


Read More »
Στην κατάψυξη όλη η Ήπειρος Στους -10,3 Μέτσοβο και Πληκάτι, -3,3 το Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Δείτε τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα Στην κατάψυξη όλη η Ήπειρος Στους -10,3 Μέτσοβο και Πληκάτι, -3,3 το Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Δείτε τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5

"Άγνωστοι" βανδάλισαν το άγαλμα του Ζέρβα και όλη τη πόλη της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
"Άγνωστοι" βανδάλισαν το άγαλμα του Ζέρβα και όλη τη πόλη της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

 
 Άγνωστος ή άγνωστοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας βανδάλισαν με σπρέι το άγαλμα του Στρατηγού Ζέρβα στο μνημείο στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας.

 

Όλη η πόλη είναι γραμμένη με τα ίδια συνθήματα από το άγαλμα του Ζέρβα και το Πάνθεον, εώς τη πλατεία δημαρχείου και τον πεζόδρομο.
 
 
 

Πόσο καμάρι και υπερηφάνεια θα πρέπει να νιώθει ο πατέρας αυτού που έκανε αυτές τις πράξεις; 
Φαντάζομαι ότι ποτέ δεν του είπε ότι αν ο Στρατηγός Ναπολέον Ζέρβας δεν είχε πολεμήσει τους Γερμανούς και τους Αλβανοτσάμηδες συνεργάτες τους, αυτός σήμερα ίσως δεν θα μπορούσε με ένα σπρέι να κάνει αυτά τα πράγματα !!!!!!

 

Εκτός και εάν είναι απόγονος των εγκληματιών πολέμου, τους οποίους πέταξε πέρα από τα σύνορα ο Στρατηγός Ζέρβας, οπότε για την υπόθεση θα ήταν καλό, πέρα από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, να ασχοληθούν και άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους.

Read More »
"Άγνωστοι" βανδάλισαν το άγαλμα του Ζέρβα και όλη τη πόλη της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) "Άγνωστοι" βανδάλισαν το άγαλμα του Ζέρβα και όλη τη πόλη της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5

Εννιά άτομα υπέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014
Εννιά άτομα υπέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτία


 Σε εννιά άτομα κατέληξε τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, για να τα προτείνει στα κεντρικά του κόμματος, ώστε να αξιολογηθούν και να επιλεγούν οι 4 που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό Θεσπρωτίας στις εκλογές τις 25 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τους:
 1. ΒΙΛΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
 2. ΓΚΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 3. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 4. ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
 5. ΜΗΤΣΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 6. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 7. ΝΤΑΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
 8. ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
 9. ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΣΤΥΡΟΠΗ
Και οι εννιά είναι μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Θεσπρωτία.
Read More »
Εννιά άτομα υπέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτία Εννιά άτομα υπέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014 Rating: 5