22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (22) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(14) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-11- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 22 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο των εμπόρων του Λαμπόβου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
Ευχαριστήριο των εμπόρων του Λαμπόβου


Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων εμπόρων στο Λάμποβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, που ομόφωνα αποφάσισε την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, αντιθέτως με άλλους Δήμους που στάθηκαν λίγοι και κατώτεροι των περιστάσεων, ματαιώνοντας καθιερωμένες παραδοσιακές εμποροπανήγυρεις .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κύριο Φάνη Μπέλλο και την Επιτροπή της εμποροπανήγυρης που πραγματικά ήταν δίπλα μας και φρόντισαν για την υποδειγματική διεξαγωγή με άψογο τρόπο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο της Θεσπρωτίας και των όμορων περιοχών που μας επισκέφτηκαν και μας στήριξαν για άλλη μια φορά.

Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και του χρόνου ελεύθερο.
Read More »
Ευχαριστήριο των εμπόρων του Λαμπόβου Ευχαριστήριο των εμπόρων του Λαμπόβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ο ποδηλατικός τουρισμός στο επίκεντρο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
Ο ποδηλατικός τουρισμός στο επίκεντρο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου


Με αντικείμενο την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού, και κατόπιν ομόφωνης έγκριση του ελληνικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists Federation), κατά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, με θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό, συστήνεται στην Ελλάδα το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για το EuroVelo.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο (National EuroVelo Coordination Center Greece) θα λειτουργεί βάσει μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε τέσσερις φορείς:
- Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
- Στο υπουργείο Τουρισμού με εκπρόσωπο την υφυπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη.
- Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με εκπρόσωπο τον πρόεδρό της και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
- Στον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο» με εκπρόσωπο τον διευθυντή ανάπτυξης του οργανισμού, κ. Σπύρο Παπαγεωργίου.

Το EuroVelo
Το EuroVelo είναι ένα δίκτυο που συνδέει ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει 17 ποδηλατικές διαδρομές με μήκος που ξεπερνά τα 51.000 χιλιόμετρα πιστοποιημένων διαδρομών και διασχίζει 42 χώρες, ενώ όταν ολοκληρωθεί, προβλέπεται να ξεπεράσει τα 70.000 χλμ.
Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο περίπου 5,3 εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι κάνουν διακοπές με ποδήλατο στην Ευρώπη, συνδυάζοντας συχνά το ταξίδι τους και με άλλα μέσα μεταφοράς.

Οι ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα
Την Ελλάδα διατρέχουν τρεις ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές (EV8, EV11 και EV13). Ειδικότερα:
Στη Δυτική Ελλάδα η Μεσογειακή διαδρομή EV8, (5.900 χλμ.): ξεκινά από το Καντίθ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει, μέσω Ηγουμενίτσας στην Αθήνα, διατρέχοντας σε ελληνικό έδαφος, τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής.
Από τον Βορά στον Νότο, η διαδρομή EV11 (6.000 χλμ.): ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, διατρέχοντας τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.
Η διαδρομή EV13 (10.400 χλμ.) ξεκινά από τον Αρκτικό Ωκεανό και τη θάλασσα του Μπάρεντς στα σύνορα Νορβηγίας και Ρωσίας και καταλήγει στην Μαύρη Θάλασσα διασχίζοντας την Ελλάδα σε δύο τμήματα. Από τον Προμαχώνα Σερρών έως την Εξοχή Δράμας και από τον Κυπρίνο έως τις Καστανιές Έβρου, κατά μήκος του Άρδα ποταμού, διατρέχοντας τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο
Σκοπός του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου είναι να μελετά και να συντονίζει τις απαραίτητες εργασίες για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών, αλλά και να ενημερώνει τους φορείς ώστε να ενθαρρύνεται η χρήση τους.
Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των ποδηλατικών διαδρομών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά ώστε να αναδειχθούν μικρά χωριά και κωμοπόλεις που διασυνδέονται μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Υποστηρίξαμε το αίτημα για τη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου ‘‘EuroVelo’’ που θα προωθήσει στην Ελλάδα τον ποδηλατικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα δυναμικό τομέα που συνδυάζει τις ήπιες μορφές μετακίνησης με τη δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος από κοντά την ομορφιά της ελληνικής φύσης. Επόμενο βήμα είναι να επεκτείνουμε τις διαδρομές και σε άλλες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, το πεδινό ανάγλυφο της οποίας ευνοεί ιδιαίτερα τη χρήση του ποδηλάτου».
Από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε: «Το πρώτο βήμα για την συντονισμένη και άρτια προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην χώρα μας μόλις έγινε. Η επέκταση των διεθνών ποδηλατοδρόμων EuroVelo στην πατρίδα μας αποτελεί καταλύτη στην προσπάθεια εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και του επαναπροσδιορισμού του επί τη βάση των αρχών της βιωσιμότητας. Η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων και των δύο Υπουργείων για τη δημιουργία επιτέλους Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου EuroVelo στην πατρίδα μας, αποδεικνύει έμπρακτα την πολιτική βούληση για στρατηγική επένδυση σε νέες, βιώσιμες μορφές τουρισμού που αναδεικνύουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ομορφιές της Ελλάδας, ιδίως δε της ελληνικής υπαίθρου».


Πηγή: Reporter.gr
Read More »
Ο ποδηλατικός τουρισμός στο επίκεντρο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ο ποδηλατικός τουρισμός στο επίκεντρο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νομούς της Ηπείρου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νομούς της ΗπείρουΗ Πρέβεζα έχει πλέον την πρωτιά των εμβολιασμών στην Ήπειρο και μάλιστα με ποσοστά ιδιαίτερα υψηλά. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί για τον πληθυσμό που διαμένει μόνιμα στην περιοχή ανέρχονται στο 64,4%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νομός Θεσπρωτίας ο οποίος από την αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας παρουσίασε υψηλά ποσοστά ενώ τα χαμηλότερα εξακολουθούν να καταγράφονται στο Νομό Ιωαννίνων.

Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό Ιωαννίνων μόλις που έχουν σπάσει το φράγμα του 50% ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης που κρίνουν και την γενικότερη πορεία δεν φτάνουν ούτε στο 54%.

Τα νέα ραντεβού είναι περιορισμένα και παρότι εισερχόμαστε στον χειμώνα δεν καταγράφονται αυξητικές τάσεις.

Η εικόνα στην Ήπειρο αναλυτικά

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 58.96%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 57.22%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 61.40%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 59.45%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 53.43%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 51.76%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 66.34%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 64.41%
Read More »
Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νομούς της Ηπείρου Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νομούς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Συγχαρητήρια στον ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΣΟΥΛΑ Απόστολο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Συγχαρητήρια στον ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΑπόστολοΤην Κυριακή 03/10/21 πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά στην πόλη της Ηγουμενίτσας το «Il Porto Triathlon Igoumenitsa» με την συμμετοχή πολλών αθλητών από όλα τα μέρη της Χώρας οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο.

Για άλλη μια φορά και αυτός ο αγώνας είχε άρωμα Λιμενικού Σώματος με την συμμετοχή του ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΣΟΥΛΑ Απόστολου ο οποίος υπηρετεί στα Περιπολικά Σκάφη του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας.

Με την πρώτη του συμμετοχή σε αυτού του είδους την διοργάνωση και στην πιο δύσκολη κατηγορία αυτή της OLYMPIC,κατάφερε να τερματίσει 42ος σε σύνολο 121 συμμετεχόντων με συνολικό χρόνο και στα τρία αγωνίσματα 03:14:33.

Η συμμετοχή Λιμενικών δείχνει για άλλη μια φορά ότι τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος παράλληλα με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα καταφέρνουν να δείχνουν και το αθλητικό πρόσωπο που διακατέχει το Σώμα.

Συγχαρητήρια στον Συνάδελφο μας και του ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες σε μελλοντικές συμμετοχές σε οποιοδήποτε άθλημα επιλέγει να συμμετάσχει.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Συγχαρητήρια στον ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΣΟΥΛΑ Απόστολο Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Συγχαρητήρια στον ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ Λ.Σ. ΤΑΣΟΥΛΑ Απόστολο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Γιρομέρι Θεσπρωτίας | Κυριακή στο Χωριό Ξανά | ΕΡΤ3

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021

 Γιρομέρι Θεσπρωτίας | Κυριακή στο Χωριό Ξανά | ΕΡΤ3 


Read More »
Γιρομέρι Θεσπρωτίας | Κυριακή στο Χωριό Ξανά | ΕΡΤ3 Γιρομέρι Θεσπρωτίας | Κυριακή στο Χωριό Ξανά | ΕΡΤ3 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

"Ποτάμι" η παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021

"Ποτάμι" η παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε "ποτάμι" μετατράπηκε για ακόμα μία φορά, η παραλιακή της Ηγουμενίτσας, από το ύψος της παιδικής χαράς μέχρι και την εκκλησία, κυρίως στο ρεύμα προς το κέντρο της πόλης, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό εδώ και χρόνια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη συσσώρευση των βρόχινων υδάτων, παρόλα αυτά κανένας από τους αρμόδιους δεν φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να αναζητήσει και να δώσει λύση.

Read More »
"Ποτάμι" η παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) "Ποτάμι" η παραλιακή της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Ατύχημα για οδηγό φορτηγού μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021

Ατύχημα για οδηγό φορτηγού μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, εντός του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όταν ο οδηγός φορτηγού, πραγματοποιώντας ελιγμό στην προσπάθεια επιβίβασής του, δεν υπολόγισε σωστά τα όρια της προβλήτας.

Αποτέλεσμα το φορτηγό να βρεθεί στο κενό και να ακινητοποιηθεί πάνω στην προβλήτα.

Προανάκριση τα τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ατύχημα για οδηγό φορτηγού μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ατύχημα για οδηγό φορτηγού μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Προβλήματα από τη νεροποντή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021

Προβλήματα από τη νεροποντή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η δυνατή βροχή που πέφτει εδώ και αρκετές ώρες στη Θεσπρωτίας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σε διάφορα σημεία του νομού.

Σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Σαγιάδας, όπου υπάρχουν σοβαρές καταπτώσεις χωμάτων στο οδόστρωμα.

Πρόβλημα υπάρχει και στο γνωστό σημείο, στη διασταύρωση προς τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, στο παλιό φυλάκιο Αγίου Θεοδώρου, όπου έχει ξεχειλίσει το εκεί ρέμα.

Ο δρόμος προς τη Λωρίδα Σαγιάδας έχει αποκλειστεί από άντρες της αστυνομίας, ενώ η κίνηση προς το τελωνείο Μαυροματίου διεξάγεται από τη μία λωρίδα.


Read More »
Προβλήματα από τη νεροποντή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Προβλήματα από τη νεροποντή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Εισαγγελία Αλβανίας: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021
Εισαγγελία Αλβανίας: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε


Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα σχετικά με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και το πόρισμά της είναι ότι ο Κ. Κατσίφας αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ανεπίσημες πηγές και αναφέρουν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Εν κατακλείδι, οι αλβανικές αρχές, υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι.

Read More »
Εισαγγελία Αλβανίας: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε (+ΒΙΝΤΕΟ) Εισαγγελία Αλβανίας: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες