Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018


Σε μια σεμνή τελετή στη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου και συστεγάζεται, έγινε η ακολουθία του Αγιασμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20:00. Την ακολουθία τέλεσε o αιδεσιμολογιότατος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κα Παναγιώτα Αλεξάνδρου, προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Δήμου, εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών και αρκετοί Δημότες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη τον πρώην Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Ελευθέριο Κώστα και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Δημήτρη Πάκο, ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους του Κέντρου κι επεσήμανε την αναγκαιότητα, τόσο της συγκεκριμένης Δομής όσο και του συνόλου των Προνοιακών Δομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη στήριξη-καθοδήγησή του χάρη στην οποία υλοποιήθηκε ένα πλέγμα Προνοιακών Δομών με επίκεντρο την προσφορά στους πολίτες.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμπληρωματική των Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Απασχολεί μία ΠΕ Ψυχολόγο και μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό. Παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:
Υποδοχή και Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο
Συμβουλευτική Υποστήριξη
Συνεργασία και διασύνδεση με Υπηρεσίες και Δομές
Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης
Συνεργασία στην Ανάπτυξη του Δικτύου Εθελοντισμού
Εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου

Η υλοποίηση της πράξης θα έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες (02/10/2017-30/09/2020) με δυνατότητα παράτασης, ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στις 112.320,00 €.


Read More »
Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Η Σουλιώτισσα Ελπίδα Τόκα στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018Η αθλήτρια στίβου του Σ.Δ.Υ. Αργολίδας Ελπίδα Τόκα, που κατάγεται από τη Σαμωνίβα Σουλίου, κλήθηκε από την Εθνική ομάδα για να συμμετάσχει στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη Ταραγόνα της Ισπανίας από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου. 
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύλλογο της. 
Η Ελπίδα Τόκα, που προσπαθεί να συνδυάζει τις σπουδές της (μετά την ορκομοσία της ως Βιολόγου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια. 

Στην ελληνική αποστολή, μετέχουν εκτός από την Ελπίδα Τόκα και άλλοι 39 κορυφαίαοι αθλητές και αθλήτριες στίβου, που έχουν κατακτήσει αξιόλογες διακρίσεις σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. 
 
Θυμίζουμε ότι στους Μεσογειακούς αγώνες του 2013, οι Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Δουβαλίδης, είχαν κατακτήσει τα χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα του ύψους και 110μ. εμπόδια αντίστοιχα και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, ήταν τρίτη στην δισκοβολία, ενώ οι Μάκης Στεργιούλης και Γρηγορία Κεραμιδά, είχαν κατακτήσει μετάλλια με τις ομάδες 4Χ100μ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα. 
Επίσης, η Ελπίδα Τόκα, εκπροσώπησε πέρσι την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φοιτητικό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊπέι της Κίνας και κατέκτησε την 14η θέση στο αγώνισμα των 400μ εμπόδια.

Η 40μελής ελληνική ομάδα στίβου, είναι ικανή να διεκδικήσει εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και μετάλλια σε πολλά αγωνίσματα.

Στους φετεινούς Μεσογειακούς αγώνες θα συμμετάσχουν με υψηλές προσδοκίες, εκτός από την Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ εμπόδια) και Ραφαέλα Σπανουδάκη (100 μέτρα), αθλήτριες που έχουν ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και η Ελπίδα Τόκα (400 μ εμπόδια), η οποία διεκδικεί να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ και να πιάσει το όριο που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. 
Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν και νεαρότεροι αθλητές και αθλήτριες, που θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.


 
Read More »
Η Σουλιώτισσα Ελπίδα Τόκα στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας Η Σουλιώτισσα Ελπίδα Τόκα στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και διερεύνησης της υπόθεσης, έπειτα από τη σύλληψη 35χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (19-06-2018) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν ως προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών στον 35χρονο.

Επίσης στην κατοχή του 45χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για πώληση ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Επιτροπές Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών στις Π.Ε. Ηπείρου.

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ.2 του άρθρου 7 του π.δ της 13.04.1929 (ΦΕΚ 153 Α’) όπως αντικαταστάθηκε με την παραγρ.1.α του άρθρου 42 του Ν.4030/2012 (ΦΕΚ 249 Α’), ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας ορίζει Επιτροπές Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Ηπείρου.

Παρακαλούμε όσους ιδιώτες αρχιτέκτονες μηχανικούς, μέλη του Τ.Ε.Ε και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών/Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Επιτροπές Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών στις Π.Ε. Ηπείρου και έχουν ειδίκευση ή εμπειρία σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων, να αποστείλουν συμπληρωμένη το δελτίο συμμετοχής που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης http://www.apdhp-dm.gov.gr/enimerosi/deltia-typou.html καθώς και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Τα δελτία συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στην έδρα της ΔΙΠΕΧΩΣ Ηπείρου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας το αργότερο μέχρι τις 25.06.2018.

Μπορείτε επίσης να τα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email: estrapatsaki@apdhp-dm.gov.gr ή με fax στο 26510- 90227.

Πληροφορίες : Δνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου ΑΠ.Δ.Η.-Δ.Μ.
κα Στραπατσάκη , τηλ. 2651090242


Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Επιτροπές Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών στις Π.Ε. Ηπείρου. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Επιτροπές Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών στις Π.Ε. Ηπείρου. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Για απάτες σε διαδικτυακές αγορές χονδρικής, προειδοποιεί το επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εφιστά την προσοχή στις επιχειρήσεις του νομού μας, στις ενδεχόμενες αγορές τους από εταιρείες του εξωτερικού και ιδιαίτερα διαδικτυακά, καθώς πολλοί επιτήδειοι καταχρώνται την επωνυμία μεγάλων εταιρειών και επιχειρούν να εξαπατήσουν πελάτες, προβαίνοντας σε πωλήσεις προϊόντων, τα οποία δε σκοπεύουν να αποστείλουν.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επισήμανσης το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των ανταποδοτικών του υπηρεσιών προς τα Τακτικά του Μέλη και σε συνάρτηση με τον ρόλο που επιτελεί για την προστασία τους, αξιοποίησε την γνώση και την εμπειρία του σε θέματα διακρατικών συνεργασιών και ενήργησε καίρια αποτρέποντας, για μία ακόμη φορά, απάτη σε βάρος επιχείρησης του Νομού μας.

Έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από Τακτικό Μέλος του για τον έλεγχο της αξιοπιστίας εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου από την οποία επρόκειτο να προμηθευτεί μεταφορικό μέσο, προέβη σε κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την διερεύνηση του ζητήματος.

Από τον έλεγχο του προτιμολογίου που είχε χορηγηθεί στο Μέλος μας, διαπιστώθηκε ασυμφωνία των στοιχείων τιμολόγησης και των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο που θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή), και στην συνέχεια σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Ηνωμένου Βασιλείου και πολύ περισσότερο την πολύτιμη συνεργασία του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο, επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για περίπτωση απάτης, αποτρέποντας την οικονομική απώλεια του μέλους.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με την δημοσίευση της επισήμανσης του κινδύνου απάτης για την ευαισθητοποίηση σας, με την αναφορά της ανωτέρω ενδεικτικής περίπτωσης, επιθυμεί παράλληλα να κάνει γνωστό ότι τα Τακτικά Μέλη του, πέραν του πλήθους των υπηρεσιών που απολαμβάνουν, μπορούν επιπλέον να αισθάνονται ότι έχουν στο πλευρό τους έναν αξιόπιστο σύμμαχο για τις διακρατικές τους συνεργασίες.


 
Read More »
Για απάτες σε διαδικτυακές αγορές χονδρικής, προειδοποιεί το επιμελητήριο Θεσπρωτίας Για απάτες σε διαδικτυακές αγορές χονδρικής, προειδοποιεί το επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018


Φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα μια σημαντική εκδήλωση.

Πρόκειται για την 32η Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa όπου θα συμμετέχουν εκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την εκδήλωση αυτή έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η τοπική Λέσχη φίλων Vespa της Ηγουμενίτσας - “Vespa Club Igoumenitsa”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-26 Αυγούστου 2018 στον χώρο του Camping Δρεπάνου.

Αναμένεται η προσέλευση εκατοντάδων φίλων της Vespa απ’ όλες τις Λέσχες της Ελλάδας, ενώ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και φίλοι της Vespa από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Θα είναι ένα πραγματικά σημαντικό event για όλη την περιοχή της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

Θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων όπως συναυλίες, καλλιστεία Vespa, οργανωμένες πορείες, κοντινές διαδρομές και άλλες εκδηλώσεις που πρόκειται να προβάλουν τον τόπο μας και να αποτελέσουν διαφήμιση για την περιοχή.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθούν στον Νομό Θεσπρωτίας και αξίζει να υποστηριχθεί απ’ όλους τους φορείς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για να δείτε το αναλυτικό πλάνο Χορηγιών της εκδήλωσης – ζητήστε το στο email: vespa.club.igoumenitsa@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα Facebook του Vespa Club Igoumenitsa εδώ: https://www.facebook.com/vespa.club.igoumenitsa/

Read More »
Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018 Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων Vespa στην Ηγουμενίτσα, 23-26 Αυγούστου 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018


Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας.
Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια εορτασμού για την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση της τοπικής μας (1988 – 2018), θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, την 22 και 24 Ιουνίου 2018.
Την 22-06-2018, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, στην αίθουσα εκπαίδευσης της Δ.Α. Θεσπρωτίας, από τα μέλη και τους φίλους της τοπικής μας, οι οποίοι παρακαλούνται να αφιερώσουν 5 λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας μία φιάλη αίμα, για τον ιερό σκοπό της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη ένδυσης - υπόδησης, προκειμένου αυτά να παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, αντίστοιχα, για να διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας.
Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Τοπικής μας, που βρίσκεται στο β' όροφο της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Την 24-06-2018, ημέρα Κυριακή, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανηπειρωτική φιλική συνάντηση, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων τοπικών διοικήσεων Ηπείρου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.
Θα ακολουθήσει, το καθιερωμένο πλέον, 4o Barbeque Party, στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας.
SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της φιλίας)


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Paramythia XC OPEN 2018 - Παννελλήνιος Αγώνας Παραπέντε

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Ο Ορειβατικός και Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς, κατόπιν πρότασης στην Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς, με την έγκριση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και με την συνεργασία του Δήμου Σουλίου, διοργανώνει από 21 Ιουνίου – 24 Ιουνίου πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (FAI cat.2) τετραήμερης διάρκειας μαζί με την ημέρα προπόνησης, και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.livetrack24.com/events/PARA2018

Στην περιοχή εκτός από τις πτητικές δυνατότητες, μπορείτε να συνδυάσετε άριστα κ τις διακοπές σας αφού οι παραλίες αλλά και ο ποταμός Αχέροντας είναι πολύ κοντά!
Ενδεικτικά, από Παραμυθιά:
Αχέροντας -Γλυκή 15 λεπτά
Πάργα 35’
Σύβοτα 40’
Πλαταριά 30’
Ηγουμενίτσα 25’

Στα περισσότερα ξενοδοχεία θα υπάρχει έκπτωση, με κάποια να έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση για πολύ χαμηλές τιμές! Επίσης υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε χώρο για κατασκήνωση με ζεστό νερό και wc.

Επικοινωνία:
asparamythias@gmail.com
Κώστας Πάλλας 6945706461
Σάκης Κοράκης 6975100400
Δημήτρης Νάκος 6972083603

Χορηγοί επικοινωνίας:
paramythia-online.gr
thespro.gr
Arta tv
epirusgate


Read More »
Paramythia XC OPEN 2018 - Παννελλήνιος Αγώνας Παραπέντε Paramythia XC OPEN 2018 - Παννελλήνιος Αγώνας Παραπέντε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA - Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας»

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018Νέες συνέργειες στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου και ανάπτυξη κοινού σχεδίου δράσης σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές και τις χερσαίες συνδέσεις, με σκοπό τη δημιουργίας νέα δυναμική και ευνοϊκού πλαισίου συνεργασίας για τους λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA: Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα.

Η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής- Ιονίου και η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τις Διατροπικές Συνδέσεις με την Ενδοχώρα, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργούν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο συνεργασίας για τους Λιμένες και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Πιστεύουμε σθεναρά στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μεταφορικής αλυσίδας και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο κυρίως στόχους:

· Στην παροχή αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες των λιμένων.

· Στην οργάνωση και προώθηση της συνεργασίας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας σε νέες αγορές.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, διοργανώνει την εν θέματι Ημερίδα θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, όσο και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Κύριος στόχος είναι, σε επίπεδο Μακρο-περιφερειακής, αλλά και Ευρωπαϊκής προτεραιότητας να προωθηθεί ο προτεινόμενος μεταφορικός διάδρομος ADRIETA και να συζητηθούν πιθανές συνέργειες και σύνδεση με τον υφιστάμενο μεταφορικό διάδρομο που ενώνει Ιταλία-Ισπανία.

Οι συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ λιμένων Αδριατικής - Ιονίου με λιμένες που εξυπηρετούν σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και το λιμένα του Burgas, είναι ένα καθοριστικό πρώτο βήμα. Ως αποτέλεσμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 5 Μαΐου 2017, συστήθηκε Τεχνική Επιτροπή σε επίπεδο Λιμένων η οποία συνεδρίασε στις 03/11/2017 και προχώρησε στην διαμόρφωση ενός Μνημονίου Συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση κοινών θεμάτων και την αναζήτηση κοινών λύσεων μέσα από συνεργασίες. Η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών αλλά και η κοινή συμπόρευση σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή δραστηριοποίησης μας θα δώσουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ως εκ τούτου η θεματολογία της Ημερίδας θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

· Ο διατροπικός διάδρομος ADRIETA ως έννοια και ο ρόλος των λιμένων ως κύρια κομβικά σημεία.

· Απαιτήσεις και προσδιορισμένες ανάγκες του διατροπικού διάδρομου ADRIETA από τους φορείς παροχής υπηρεσιών και τους παρόχους υποδομών μεταφορών.

· Οριζόντιες συνέργειες και συνεργασίες με υφιστάμενα και προγραμματιζόμενα σχήματα μεταφορών.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA - Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας» Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA - Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά»

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 21.30' στο Ψυχαγωγικό Κέντρο «ΠΡΑΣΙΑ» στο Μαυρούδι του Δήμου Ηγουμενίτσας «ΗΜΕΡΙΔΑ» με θέμα: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά». 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν από κάθε Σωματείο, ένας (1) πρώην ποδοσφαιριστής ή ένας (1) πρώην παράγοντας - είτε βρίσκεται εν ζωή είτε όχι - που έχει διακριθεί και έχει προσφέρει στο χώρου του ποδοσφαίρου. 

Θα τιμηθούν επίσης πρόσωπα από τον χώρο της διαιτησίας, πρόσωπα που έχουν διακριθεί κατά το παρελθόν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που με τις αποφάσεις τους έχουν συμβάλει στην βελτίωση του αθλήματος.

Για την ΕΠΣ Θεσπρωτίας
Ο πρόεδρος 
Ιωάννης Παππάς
Read More »
ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά» ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018


Πωλείται γαιωτεμάχιο συνολικού εμβαδού 5.188 μ2 ,στην θέση Αγία Παρασκευή Συβότων του δήμου Ηγουμενίτσας, του νομού Θεσπρωτίας.

Το γαιωτεμάχιο έχει πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος νησιά των Παξών και την Νότιο Κέρκυρα.

Απέχει από την θάλασσα 350,00 μ., έχει δρόμο νερό και ρεύμα.

Με άδεια Δόμησης, κατάλληλο και για τουριστικές επιχειρήσεις.

Τηλ.επικ.6932388522 


 

Read More »
Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες