https://picasion.com/

Από σήμερα οι αιτήσεις για 12 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015
Από σήμερα οι αιτήσεις για 12 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου


Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Πέμπτη 4 Ιουνίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις για τις 12 θέσεις 2μηνης εργασίας στο Δήμο Σουλίου για τις δράσεις αντιπυρικής προστασίας.

Οι θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι: 9 θέσεις: Εργάτες/τριες καθαριότητας - γενικών καθηκόντων
2 θέσεις: Οδηγοί Φορτηγού
1 θέση: Χειριστής Μηχανημάτων έργων (τσάπας-JCB)
Απαραίτητα δικαιολογητικά:Για την ειδικότητα ΥΕ εργατών/τριών γενικών καθηκόντων:
- Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου, πρόσφατης έκδοσης, για την μόνιμη κατοικία του υποψηφίου.
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
- Κάρτα ανεργίας ή Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο υποψήφιος είναι άνεργος.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί απασχόλησης ή μη του υποψηφίου για διάστημα 12 μηνών από την ημέρα της αίτησης του ως εποχικό προσωπικό σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ.1 του ν.2190/1994. .Για ΔΕ29 Οδηγών Φορτηγού & ΔΕ28 Χειριστών Μηχανημάτων έργων (τσάπας- JCB): Όπως για την ειδικότητα ΥΕ εργατών/τριών γενικών καθηκόντων και συμπληρωματικά ανάλογα με τα ειδικά –τυπικά προσόντα που διαθέτει ο υποψήφιος.

Πληροφορίες: Tηλεφωνικό κέντρο Δήμου: 2666360100-2666360104.
Read More »
Από σήμερα οι αιτήσεις για 12 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου Από σήμερα οι αιτήσεις για 12 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015 Rating: 5

Πανβαλκανικό το προσκύνημα στη Παναγία τη Πλατανιώτισσα στη Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015
Πανβαλκανικό το προσκύνημα στη Παναγία τη Πλατανιώτισσα στη Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς
 
Γράφει ο πατήρ Ηλίας Μάκος

Ένα μικρό εκκλησάκι, της Παναγίας της Πλατανιώτισσας στη Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς, βρίσκεται μέσα στο κοίλωμα ενός υπεραιωνόβιου πλατάνου, στον επαρχιακό δρόμο Παραμυθιάς - Ηγουμενίτσας. Το εκκλησάκι εντός του πλατάνου δεν είναι παλαιό, ωστόσο το δένδρο είναι υπεραιωνόβιο.

Ο «πλάτανος του αράπη», όπως τον ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι σημείο αναφοράς. Το δέντρο, που η ηλικία του δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί και ονομασία του, "του αράπη", δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, έχει και ιστορική αξία, αφού στην περίοδο του Β' παγκοσμίου πολέμου ήταν το σημείο, όπου κάτοικοι της Κρυσταλλοπηγής (παλαιά Σέλλιανη) έστηναν ενέδρες σε Γερμανούς στρατιώτες.

Στη δεκαετία του 90 παραλίγο να καεί, όταν μετανάστες, θέλοντας να προστατευτούν από τη βροχή και το κρύο, κατέφυγαν σ' αυτό και άναψαν φωτιά. Ο πλάτανος δεν κάηκε και ντόπιοι,με αφορμή αυτό το γεγονός, πήραν την απόφαση να φτιάξουν το εκκλησάκι. Κοντά σ’ ένα χώρο, όπου βρέθηκαν ίχνη από παλιότερο μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου. Αυτό το ταπεινό εκκλησάκι, έφτασε να γίνει πανβαλκανικό προσκύνημα, αφού περνούν από κεί και Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και ανάβουν ένα κεράκι.

Σκύβοντας κανείς, εισέρχεται στο εσωτερικό του, διαπιστώνοντας έκπληκτος, ότι υπάρχει, λόγω της φυσικής μορφολογίας, δομή κανονικού ναού, που ενισχύουν οι πολλές εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και αγίων. Μέσα σ' αυτό το εκκλησάκι αντιλαμβάνεται κανείς, αν και στριμωγμένος, ότι υπάρχει και Εκείνος. Ο Χριστός. Όχι μόνο ως υπόδειγμα, αλλά και για να μας βοηθάει για την υπερπήδηση κάθε εμποδίου.

Και παίρνει το χαρούμενο μήνυμα: "Μεθ' ημών ο Θεός". Είναι κοντά μας. Είναι πάντα κοντά μας. Το ατύχημά μας είναι ότι λησμονούμε την παρήγορη αυτή πραγματικότητα. Αν κατορθώναμε, μέσα και σ' αυτό το εκκλησάκι, να συνειδητοποιήσουμε την συνεχή παρουσία του Θεού, θα ήμασταν πολύ διαφορετικοί απ' ό,τι είμαστε. Θα ήμασταν άνθρωποι ήρεμοι, ειρηνικοί, ισορροπημένοι, ευτυχισμένοι. Είναι άλλο εντελώς πράγμα να πιστεύουμε στην ύπαρξη του Θεού και άλλο να αισθανόμαστε κοντά μας την παρουσία Του.Άλλο είναι να πιστεύουμε, πως υπάρχει Θεός και εντελώς άλλο είναι να αισθανόμαστε, ότι είναι "μεθ' ημών ο Θεός".Read More »
Πανβαλκανικό το προσκύνημα στη Παναγία τη Πλατανιώτισσα στη Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς Πανβαλκανικό το προσκύνημα στη Παναγία τη Πλατανιώτισσα στη Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015 Rating: 5

Κοντά μας από το Σάββατο η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015
Κοντά μας από το Σάββατο η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ)
 

Ανοίγει το Σάββατο το πρωί τις πύλες του και υπόσχεται ένα ακόμα μοναδικό καλοκαίρι, το beach bar MIKRI AMMOS στα Σύβοτα.

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα καταπράσινο παραθαλάσσιο χωριό.

Το τοπίο αγκαλιάζεται από μια ακτογραμμή με μοναδικό μπλε και δημιουργεί μία άκρως ειδυλλιακή εικόνα.
Η παραλία της Μικρής Άμμου είναι έξω από το χωριό με κατεύθυνση προς την Πέρδικα, ακριβώς μετά την παραλία της Μέγα Άμμου.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία ξεκούρασης με ξαπλώστρες χειροποίητες και φτιαγμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. 
Στο μαγαζί απολαμβάνει κανείς, εκτός από την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων, την ενέργεια και θετική διάθεση από το φιλικό προσωπικό μας 

Η παραλία της Μικρής Άμμου είναι ένας κλειστός όρμος με καθαρά κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν απ’το υπέδαφος. 
Ο γυαλός είναι αμμώδης και το χρώμα της θάλασσας υπέροχο. 
Ο όμορφος πυθμένας της είναι ιδανικός να τον εξερευνήσει κανείς με μάσκα. 

Εξωτικά cocktails, δροσεροί καφέδες, smoothies αλλά και νόστιμα snacks σας περιμένουν στη mikri AMMO. Κάθε μέρα κι ένα πάρτυ στο lounge beach bar με ανεβαστική μουσική και ενέργεια στο φουλ. 

Το beach bar «Mikri Ammos» καθιερώνεται ως το σημείο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς προσφέρει πολύ καλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. 

Το εστιατόριό μας προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με ιδιαίτερες γεύσεις και Gourmet Πινελιές.  


Read More »
Κοντά μας από το Σάββατο η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ) Κοντά μας από το Σάββατο η Μικρή Άμμος στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015 Rating: 5

Παραδόθηκε στον ΟΛΗΓ η μελέτη για το εμπορευματικό κέντρο

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015
Παραδόθηκε στον ΟΛΗΓ η μελέτη για το εμπορευματικό κέντρο


H Re.De-Plan Consultants, ως επικεφαλής κοινοπραξίας με τις Μετρογεωνετ και Ευπαλινος Τεχνική, ολοκλήρωσε το επιχειρησιακό σχέδιο για το εμπορευματικό κέντρο Θεσπρωτίας.

Η Re.De-Plan Α.Ε. Consultants ανακοίνωσε ότι "συνεχίζοντας την επιτυχημένη επαγγελματική της δραστηριότητα στην ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ελληνική επικράτεια συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας".

Η εταιρεία ως επικεφαλής της Ένωσης των εταιριών «Re.De-Plan Α.Ε. Consultants» - «ΜΕΤΡΟΓΕΩΝΕΤ Α.Ε» - «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», εκπόνησε, μόλις πρόσφατα, με επιτυχία τις αναγκαίες Τεχνικές Μελέτες (τοπογραφική, κυκλοφοριακή, πολεοδομική, κ.λπ.) και το Επιχειρησιακό Σχέδιο/ Μελέτη Βιωσιμότητας του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, έπειτα από Διεθνή Διαγωνισμό που διενήργησε η Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ. (Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας).

Στην εν λόγω μελέτη η Re.De-Plan Α.Ε. Consultants "αντλώντας πρότυπα και παραδείγματα από τον σχεδιασμό αντίστοιχων επενδύσεων που η ίδια έχει μελετήσει/ αδειοδοτήσει και υλοποιήσει επεχείρησε και πέτυχε να αναδιαταχθεί ριζικά ο μέχρι πρόσφατα γνωστός σχεδιασμός του έργου που ήταν ένας από τους παράγοντες που δεν επέτρεψαν την κατασκευή του έως σήμερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που ήδη έχει παραληφθεί από την Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ προσδιορίστηκαν, για πρώτη φορά για λογαριασμό του Οργανισμού, όλες οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροι του έργου με τρόπο, μεγέθη και διαδικασίες που το καθιστούν πλέον συγκεκριμένο, εφικτό και υλοποιήσιμο σε προβλεπτό χρόνο".

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που πρότεινε η Εταιρεία αποτελεί πλέον το πλαίσιο κοινής αποδοχής των τοπικών φορέων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου και απασχολεί τους θεσμούς της περιοχής σε διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις μεταξύ των οποίων και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25/05/2015 με θέμα «Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών – Ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Με το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας η Re.De-Plan AE Consultants "συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή της στην ανάπτυξη Εμπορευματικών Κέντρων (Επιχειρηματικά Πάρκα Επιχειρήσεων Εφοδιαστικής Αλυσίδας/ Logistics Parks) σύμφωνα με τις πρόσφατες ρυθμίσεις του ν.4302/2014 αντλώντας δύναμη από την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλει η ενδιαφερόμενη αγορά της ιδιωτικής οικονομίας και εμπειρία από τις ανάλογες εφαρμογές επενδύσεων Επιχειρηματικών Πάρκων για τη μεταποίηση, του ν.3982/2011 που η ίδια έχει διαχειριστεί, ενώ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να εργαστεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου".
 
Read More »
Παραδόθηκε στον ΟΛΗΓ η μελέτη για το εμπορευματικό κέντρο  Παραδόθηκε στον ΟΛΗΓ η μελέτη για το εμπορευματικό κέντρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015 Rating: 5

Ακόμα τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015
Ακόμα τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΤρεις (03) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να επιχειρούν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ακόμα τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ακόμα τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015 Rating: 5