Ηγουμενίτσα: Jagermeister party σήμερα στο Social All Day Cafe

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Jagermeister party σήμερα στο Social All Day Cafe Ηγουμενίτσα: Jagermeister party σήμερα στο Social All Day Cafe Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Με πολύ κέφι και χαρά πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή που για πρώτη χρονιά φέτος διοργάνωσαν οι μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Οι μικροί μαθητές χόρεψαν, έπαιξαν, αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους, γεμίζοντας την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με χαμόγελα, χαρούμενες φωνές και ζωντάνια.

Προχωράμε με νέες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους μικρούς μαθητές στα πλαίσια καλλιέργειας της μεταξύ τους αλληλεγγύης και ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται!
Read More »
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Παραδόθηκε το πρώτο αυτοτελές τμήμα της Ιόνιας Οδού

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παρουσία του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ολγας Γεροβασίλη, πραγματοποίησε τη δέσμευση του απέναντι στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου την οποία έδωσε στις αρχές του μήνα: Την παράδοση του πρώτου αυτοτελούς τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας οδού.

«Μέχρι τέλος του χρόνου γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες ένα τμήμα του δρόμου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, στις 9 Δεκέμβρη.

Σε μία συμβολική κίνηση και θέλοντας να καταδείξει τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση έναντι των Ελλήνων πολιτών μέσω της ολοκλήρωσης μίας σειράς σημαντικών έργων με όρους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη να παραδώσει «εκείνος σε ένδειξη της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται το σημερινό τμήμα του δρόμου στους πολίτες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας». Γιατί όπως είπε, «πρέπει να υπάρχει ο άνθρωπος που θα διαμορφώσει και το κλίμα της καλής συνεργασίας και των καλών σχέσεων. Κι αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης».

Ο υπουργός Επικρατείας κ.Αλέκος Φλαμπουράρης από την πλευρά του, αναφέρθηκε «στις συνθήκες στις οποίες παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Στα έργα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και συνολικά σε ένα κράτος και μια κοινωνία, τα οποία ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δυσκολίες, οι οποίες δεν προέρχονταν μόνο από τις αντικειμενικές συνθήκες οι οποίες υπήρχαν, αλλά και από αυτούς οι οποίοι τις δημιούργησαν. Από τη μια μεριά εσωτερικές δυνάμεις, αλλά και από τις εξωτερικές δυνάμεις, οι λεγόμενοι δανειστές, οι οποίοι συνεχώς πίεζαν την Κυβέρνησή μας να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερα μέτρα, τα οποία θα οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή».

Νωρίτερα, το λόγο πήρε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:«Σήμερα ήμουνα από τους πρώτους που περάσαμε αυτό το κομμάτι και αισθάνθηκα τη διαφορά. Ξέρουμε όλοι ότι μια από τις αιτίες που η περιφέρεια και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου, υστέρησαν αναπτυξιακά τα τελευταία χρόνια, είναι και η οδική απομόνωση».

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε επίσης, ότι «Κάθε βήμα λοιπόν που μας φέρνει πιο κοντά στη λύση του προβλήματος, όπως είναι αυτό το σημερινό σημαντικό βήμα, μας φέρνει και πιο κοντά σε άλλους τόπους, τόπους ανάπτυξης. Και βεβαίως όχι μόνο της ανάπτυξης τοπικά, καθώς η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου θα σημάνει τη σύνδεση δυο περιφερειών και τεσσάρων νομών».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η σημερινή παράδοση του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού και η εν συνεχεία λειτουργική ολοκλήρωσή του, τον Μάρτιο του 2017 δεν ήταν κάτι αυτονότητο «Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μια μάχη για την ολοκλήρωση των έργων, παράλληλα με τη μεγάλη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Στην επιθέωρηση που πραγματοποίησαν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ο κ. Σπίρτζης με τον κ. Φλαμπουράρη και την κ.Γεροβασίλη λίγο πριν την παράδοση του ολοκληρωμένου τμήματος, διαπίστωσαν ότι οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «Το έργο της «Ιόνιας Οδού» βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης του. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Κυβέρνηση μας πέτυχε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγάλει την «Ιόνια Οδό» από το πλήρες τέλμα». Και πρόσθεσε: «Η συνέχιση των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεπαγόταν τη μη ολοκλήρωση των έργων. Και οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Αρκεί κανείς να σκεφτεί, ότι θα επιστρέφαμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά ακόμη σε ρήτρες».

Εξήγησε ακόμη, ότι «Θα χρειαζόμασταν πάνω από ένα μνημόνιο για τους αυτοκινητόδρομους, για τα πέντε έργα παραχώρησης. Είναι προφανές, ότι μέλημά μας ήταν και είναι η λειτουργική ολοκλήρωση των έργων τέλος Μαρτίου του 2017».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι «με την ολοκλήρωση των έργων θα υπάρχει εντός του 2017 η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος». Τόνισε δε εμφατικά, ότι είναι

«Είναι καθήκον μας, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια. Στη συνέχεια είναι επίσης καθήκον μας, να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς κόμβους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός».Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού, μήκους 196 χιλιομέτρων θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Υπογράμμισε ότι έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών, καθώς θα δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα αστικά και αγροτικά κέντρα των προαναφερθεισών περιοχών.

Το οδικό τμήμα της Ιόνιας οδού που παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας.

Το εν λόγω τμήμα, έρχεται να συνδεθεί με το ήδη λετουργούν, (Κεφαλόβρυσο έως Κουβαρά), δημιουργώντας ένα αυτοτελές οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου θα μειωθούν αισθητά οι χρονοαποστάσεις και θα δώσει μια πρώτη ανάσα στους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραδοθεί μέσα στο Φεβρουάριο το τμήμα από την Κλόκοβα μέχρι και τα όρια του τμήματος που παραδόθηκε σήμερα, δίνοντας ουσιαστικά στην κυκλοφορία το μισό αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, δύο μήνες νωρίτερα από τη συμβατική ημερομηνία περάτωσης του έργου.Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου ΣπίρτζηΧρόνια πολλά και καλές γιορτές να έχουμε και καλή χρονιά.

Κύριοι Δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, όλοι γνω ρίζουν την εγκατάλειψη εδώ και 10ετίες της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Όλοι γνωρίζουν τον εφιάλτη που ζούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στις οδικές μεταφορές και τις μετακινήσεις, κυρίως οι πολίτες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 2006 που υπεγράφησαν οι συμβάσεις παραχώρησης, η απομόνωση αυτή υπήρξε πιο έντονη. Από την Κόρινθο έως το Ρίο και από το Αντίριο έως τα Γιάννενα, ο δρόμος, ο αιματοβαμμένος αυτός δρόμος, θύμιζε μονοπάτι παρά εθνική οδό.

Το Φεβρουάριο του 2015 που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, εννέα χρόνια μετά την έναρξη των αυτοκινητόδρομων, δυστυχώς τα μεγάλα έργα οδοποιίας ήταν τελματωμένα, κολλημένα, με πλήθος προβλημάτων.

Η Ιόνια Οδός περίπου 200 χιλιόμετρα, έπρεπε το 2015 να έχει παραδοθεί στο σύνολό της. Δυστυχώς το Φεβρουάριο του 2015 δεν είχαν ολοκληρωθεί καν οι απαλλοτριώσεις, οι αρχαιολογικές εργασίες, η μεταφορά δικτύου κοινής ωφέλειας.

Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μια μάχη για την ολοκλήρωση των έργων, παράλληλα με τη μεγάλη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η συνέχιση των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεπαγόταν τη μη ολοκλήρωση των έργων. Και οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Αρκεί κανείς να σκεφτεί. ότι θα επιστρέφαμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά ακόμη σε ρήτρες.

Θα χρειαζόμασταν πάνω από ένα μνημόνιο για τους αυτοκινητόδρομους, για τα πέντε έργα παραχώρησης. Είναι προφανές, ότι μέλημά μας ήταν και είναι η λειτουργική ολοκλήρωση των έργων τέλος Μαρτίου του 2017.

Είναι επίσης προφανές ότι οι συμβάσεις που παραλάβαμε, ήταν συμβάσεις που δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον. Βελτιώθηκαν μετά από μια κοπιαστική διαβούλευση όλων των συντελεστών και με καλή διάθεση όλων των συντελεστών. Έτσι με την ολοκλήρωση των έργων θα υπάρχει εντός του 2017 η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος.

Πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση που κάναμε, την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων που μετέφεραν πολίτες με άτομα με ειδικές ανάγκες. Ειδικά τιμολόγια για τους συχνούς, καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα.

Είναι καθήκον μας σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια. Στη συνέχεια είναι επίσης καθήκον μας, να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς κόμβους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός.

Βλέπω τον Δήμαρχο Αγρινίου. Ενα από τα συνοδά έργα που πρέπει να γίνουν στην Πρέβεζα και σε άλλες περιοχές. Η Ιόνια Οδός περιλαμβάνει 19 κόμβους, 9 σταθμούς εξυπηρέτησης, 4 σήραγγες πολύ μεγάλες, 17 μεγάλες γέφυρες, 3 κέντρα συντήρησης και θα παραδοθεί σε λίγους μήνες στο σύνολό της από τον Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί το τμήμα από την Κλόκοβα μέχρι το σημείο που θα παραδοθεί σήμερα, στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης, τις εργοληπτικές εταιρείες για την προσπάθεια που έκαναν, αλλά και για τις ενέργειές τους. Γιατί πρέπει να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Αν δεν είχαν συμμετάσχει με τον τρόπο που συμμετείχαν στην ολοκλήρωση των δρόμων, θα είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα και αυτοί δεν θα ολοκληρώνονταν.

Φίλες και φίλοι, όπως λέμε συνέχεια, τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν Υπουργό, σε κανέναν Περιφερειάρχη, ή Δήμαρχο. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Αυτοί είναι και οι χρήστες, αυτοί είναι που τα χρηματοδοτούν. Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και το κόστος των έργων. Για να γίνει όλο αυτό που κάναμε με τους αυτοκινητόδρομους και τα μεγάλα έργα, απαιτούνταν συλλογική δουλειά και θεσμικές αλλαγές. Υπάρχει ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και για τις παραχωρήσεις. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη των προηγούμενων.Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους.​​Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων​

.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπουργέ θα μας πείτε δυο λόγια για αυτή την πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό; Τι σημαίνει για το Υπουργείο και τι σημαίνει κυρίως για την περιοχή;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πιστεύω ότι το Υπουργείο αποδεικνύει την πολύ εντατική δουλειά που έχει γίνει και τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εργολήπτες, γιατί είναι σημαντικό και πρέπει να το αναφέρουμε.

Για την περιοχή δεν είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσει κανείς. Μια απλή διέλευση μέσα από την Αμφιλοχία και από τους οικισμούς της περιοχής, μιλάει από μόνη της. Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία και των μόνιμων κατοίκων και των διερχόμενων. Είναι πολύ κακές οι συνθήκες οδικής ασφάλειας. Αυτά όλα με αυτό το κομμάτι βελτιώνονται. Πιστεύουμε και προσπαθούμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου από την Κλόκοβα μέχρι την Αμφιλοχία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δρόμο και τέλος Μαρτίου να δοθεί και η σήραγγα της Κλόκοβας και ο υπόλοιπος δρόμος μέχρι την Εγνατία, μέχρι τα Γιάννενα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μείνει κάποιο υπόλοιπο για μετά το Μάρτη;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι. Πιθανόν εάν χρειαστεί σε ένα σημείο να γίνουν κάποιες πρόσθετες εργασίες, αλλά ο δρόμος θα είναι σε λειτουργική ολοκλήρωση.

Και εδώ θα ήθελα να πω κάτι. Εκτός από το θεσμικό πλαίσιο που διορθώσαμε για να μην έχουμε στα έργα τα προβλήματα που τα καθυστέρησαν τόσο πολύ, θα είναι καλό και η συνείδηση κάποιων πολιτών να είναι διαφορετική. Εάν τρέξουμε το νέο δρόμο θα δείτε ότι πολύ μεγάλα τμήματα του δρόμου δεν παραδίδονται γιατί κάποιος αρνιόταν στο παρελθόν, μέχρι να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο, για 100 μέτρα να παραδώσει ένα οικόπεδο που είχε και μάλιστα ένα οικόπεδο στη μέση του πουθενά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μόνο για να ….

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Για να πάρει λεφτά παραπάνω εκβιάζοντας ή τους εργολάβους. Για τις απαλλοτριώσεις και την αποζημίωση που θα βγάλει το δικαστήριο, ούτε την αρνήθηκε ποτέ κανείς, ούτε μπορεί να κάνει και διαφορετικά.

Αυτά θα είναι καλό και σαν κοινωνία να τα λέμε για να μην υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις σε τόσο σημαντικά έργα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας πεις και δυο λόγια για το Άκτιο – Αμβρακία για το τι πρόκειται να γίνει;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως. Όπως γνωρίζετε το Άκτιο – Αμβρακία έχει τέσσερις εργολαβίες που καθυστερούν κι αυτές πάρα πολύ. Έχουμε καθυστερήσεις με πάρα πολλά προβλήματα. Η μία σύμβαση προχωράει κανονικά, έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η πρώτη.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η πρώτη. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Για τις υπόλοιπες τρεις θα προγραμματίσουμε μια – μια εργολαβία σκούπα για την ολοκλήρωση του έργου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μια δήλωση για το Πάτρα – Πύργος. Επαναδημοπρατήθηκε η τέταρτη εργολαβία.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εγινε η τέταρτη δημοπρασία Πάτρα – Πύργος και πολύ σύντομα θα γίνει και η Πέμπτη. Κι αυτό είναι μια απάντηση σε όσους κινδυνολογούσαν όλο αυτό το διάστημα ότι κόλλησε αυτό το έργο και σε όσους ήταν γυρολόγοι δημιουργώντας γεγονότα που δεν υπήρχαν.

Συνεχίζουν κάποιοι να λαϊκίζουν ακολουθώντας τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Καλό θα είναι όταν δεσμευόμαστε για κάτι να γίνεται . Και να υπάρχει καλή πίστη από όλες τις πλευρές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ. Καλορίζικο.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Να είστε καλά. Read More »
Παραδόθηκε το πρώτο αυτοτελές τμήμα της Ιόνιας Οδού Παραδόθηκε το πρώτο αυτοτελές τμήμα της Ιόνιας Οδού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

ΙΧ βρέθηκε στο χαντάκι έπειτα από τροχαίο ατύχημα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Ένα ΙΧ βρέθηκε στο χαντάκι, έπειτα από τροχαίο ατύχημα το οποίο συνέβη το μεσημέρι στην έξοδο της πόλης της Πρέβεζας, λίγο μετά το κατάστημα Λαινά.

Συγκεκριμένα, τα δύο ΙΧ οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας εξόδου της πόλης, και σύμφωνα με μαρτυρίες η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική όταν το προπορευόμενο όχημα επιχείρησε να στρίψει αριστερά προς ΒΙΠΕ, δεν έγινε αντιληπτό από τον οδηγό του οχήματος που ακολουθούσε με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα να βρεθεί στο χαντάκι.

Από το τροχαίο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές των αυτοκινήτων. 
Στο σημείο για την απομάκρυνση των οχημάτων βρέθηκε η οδική βοήθεια Xristakis Assistance, ενώ προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.  
Read More »
ΙΧ βρέθηκε στο χαντάκι έπειτα από τροχαίο ατύχημα (+ΦΩΤΟ) ΙΧ βρέθηκε στο χαντάκι έπειτα από τροχαίο ατύχημα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μοναδική δημοτική βραδυά την Τετάρτη στο SHISHA

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Τετάρτη 28/12... 
Ωρα έναρξης 22:00... 
τραγούδι : Δημητρης Τζιμας ... 
Κλαρίνο : Θοδωρής Χαλιασος ... 
Μαζι τους στο τραγούδι η : Ρανια Θεοχαρη .. !!!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μοναδική δημοτική βραδυά την Τετάρτη στο SHISHA Ηγουμενίτσα: Μοναδική δημοτική βραδυά την Τετάρτη στο SHISHA Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Παραμυθιά με skateboard (+BINTEO)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Φέτος τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης έρχεται με διαφορετική άποψη για την διασκέδαση! 

Προσπαθεί να μας αλλάξει νοοτροπία με τον δικό του τρόπο! Ας τον ακολουθήσουμε! 

Καλά Χριστούγεννα και THINK DIFFERENT! ;)


Filmed by Gorilla team using the Nikon D7000 in 1080p with Glidecam HD 2000 for the stabilizing shots and a Benro tripod.
Edited by Gorilla Team using Adobe Premiere Pro CC.

Gorilla Team:
Alexandros Mastoras https://www.instagram.com/alexandros....
Giorgos Kalogiors https://instagram.com/gkalogiros/
John Hovolos https://instagram.com/jthovolos/
Fanis Kourtis https://www.instagram.com/fkourtis/

Music : 1st: Deck The Hall With Boughs of Holly (Instrumental)
2st: Another Christmas Rock Medley
Support the artist here : https://itunes.apple.com/album/id1167...

MSboarding
https://www.facebook.com/msboardingco/

Subscibe/Εγγραφή on YouTube :
https://goo.gl/JirIo7
Like us on Facebook : https://www.facebook.com/gorillaenter...
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/gorilla_ent...
Follow us on Twitter: https://twitter.com/gorillateam2015

Read More »
Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Παραμυθιά με skateboard (+BINTEO) Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Παραμυθιά με skateboard (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες: Μια χοροεσπερίδα το 1932

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Από την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΣ ΤΟΥ Π.Π.Ι.Π.Π.

Το εσπέρας του παρελθόντος Σαββάτου έλαβε χώραν η επιμέλεια και φροντιδι των ευγενεστάτων του Π.Π.Ι. τ. Π. Φιλιατών Κυρίων εν Συμπράξει μετά των Κυρίων της Διοικούσης Επιτροπής του αυτού Παραρτήματος, διοργανωθείσα χοροεσπερίς, υπέρ του συσσιτίου των απόρων μαθητών της πόλεώς μας.

Η χοροεσπερίς εδόθη εις την φιλοτεχνώς, τη καλλιτεχνική του κ. Δ. Αρώνη φροντίδι, εστολισμένην αίθουσαν του κ. Κ. Βενέτη.

Συνολικά κρινομένη η χοροεσπερίς επέτυχε αι δε εξ αυτής εισπράξεις υπήρξαν ικανοποιητικαί. Κατά συνέπειαν και ως προς τον σκοπόν της είχε επιτυχίαν αυτή.

Παρέστησαν οι Έπαρχος Θυάμιδος κ. Αθανασάκος, ο Μουφτής Φιλιατών, ο Φρούραρχος κ. Στρατήγης, ο Υπομοίραρχος κ. Μακρυνιώτης, ο Επιθεωρητής κ. Φωτόπουλος μετά της Κυρίας του, ο Ειρηνοδίκης κ. Αντωνόπουλος μετά της Κυρίας του, ο Έφορος κ. Παπαδόπουλος μετά της Κυρίας του, ο κ. Μουσά Ντέμης, αι αξιωματικοί κ. κ. Μπιτζαράκης μετά της Κυρίας του, Ράφτης μετά της Κυρίας του, Πρίφτης μετά της δ)ίδος θυγατρός του, ο κ. Αθ. Κέκας μετά της Κυρίας του, ο κ. Βράσκος μετά της Κυρίας του και μετά της δ)δος αδελφής της, ο κ.κ. Χέλμης καθηγητής, Αντ. Μαυρούδης, Χ.Γώγκας ιατροί, Μεταξάς, Τσατσόπουλος, Στάρρας δημοδιδάσκαλοι, Σ. Καραδήμας Β. Παπαγεωργίου, Ε. Κοτσώνης, Σ. Βέκος, Δ. Ζούλας κ.α.

Περί την εννάτην και ηυμσίαν προσέρχεται η ευγενώς, λόγω του σκοπού της χοροεσπερίδος παραχωρηθείσα Μουσική του Εθν. Οικοτροφείου υπό τους ήχους της οποίας πρώτος σέρνει το χορό ο κ. Αθανασάκος.

Παύει σε λίγο η Μουσική και επωφελείται του μικρού τούτου διαλείμματος ο κ. Αρώνης να συνάψη τας πρώτας, υπό τους ήχους του ιδιοκτήτου ραδιοφώνου του κ. Χρ. Γώγκα χαρτοπολέμου αψιμαχίας. Και σε λίγο η μάχη γενικεύεται. Ηλεκτρίζονται οι παρευρισκόμενοι, οι τσέπες γεμίζονται βιαστικά με κομφετί, και λουλουδίζουν παρδαλές αι Κυρίαι της συγκεντρώσεως. Σύγχρονα καταφθάνουν τα πρώτα μπουκάλια μπύρας και το κέφι ζωηρεύει.

Η Μουσική παίζει ένα φοξ δεύτερο και φεύγει.

Κι ο φωνογράφος τίθεται εις ενέργειαν διά να εξυπηρετήση την εκτέλεσιν του τοιχοκολλημένου προγράμματος το οποίον, φευ, πολλάκις κατεστρατηγήθη.

Τα εγχώρια όργανα τοποθετημένα σε μια γωνιά. Περιμένουν τη σειρά τους. Και σε λίγο το παράγγελμα δίδεται- . «Στα Σάλωνα» – .

Ο κ. Φωτόπουλος σέρνει το χορό που σε λίγο γίνεται τρικούβερτος για να κρατήση απάνω απ’ ώρα. Τους Κυρίους διαδέχονται αι Κυρίαι στους Ελληνικούς χορούς με επί κεφαλής την Κυρία Αθ. Κίτσου που ενθουσίασε όλους με τον Ζαγορίσιο της «Αράχωβα» .

Επανερχόμεθα εις το πρόγραμμα του χορού. Φοξ, Ταγκό, Φοξ..

Τα ζεύγη στροβιλίζονται, οι ολίγες σχετικώς ντάμες γίνονται ανάρπαστες το κέφι διαρκώς ζωηρεύει οι Ελληνικοί χωροί ανακατεύονται με τους Ευρωπαϊκούς οι ήχοι του φωνογράφου και τα τραγούδια των χορευτών με τους ήχους των εγχωρίων οργάνων και της μικράς μαντολινάτας των κ.κ. Στάρρα, Βράσκου, Τσατσόπουλου, Μαυρουδη Φωτεινού κ.τ.λ. τα κομφετί με τον αφρό της μπύρας και μονάχα ο κ. Ι. Σιαλμάς δεν ανακατεύεται σε τίποτε σφινωμένος σε μια γωνιά και – ασφυκτικά γι’ αυτόν – περικυκλωμένος από τες κυρίες της παρέας του.

Το σεμνόπρεπο και ζωηρό γλέντι διαρκεί εως την 4ην περίπου ώραν της πρωΐας, τελειώνει με τας υπό την οδηγίαν και γαλοπρεπή προφοράν του κ. Μαυρούδη θαμασίως εκτελεσθείσας καντρίλιας και επισφραγίζεται με την εκ μέρους του κ. Αθανασάκου προτροπήν όπως δοθή και άλλη χοροσπερίς επί τη ευκαιρία των Απόκρεω την οποίαν οι πλείστοι των παρευρισκομένων ασμένως αποδέχονται.

Εις τε τοις Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χορούς διεκρίθησαν άπασαι αι Κυρίαι και άπαντες οι Κύριοι. Πιο πολύ διεκρίθη ο κ. Πρίφτης που απετέλεσε την ψυχήν της Παρέας, το πρόγραμμα για την καταστρατήγησίν τουτής οποίας επωφελήθη ο κ. Μπιτζαράκης να δείξη δείγματα του θαυμασίου Κρητικού χορού του, ο κ. Έπαρχος διά την εξαιρετικήν του προτίμησιν δι’ όλους τους χορούς ανεξαιρέτως, οι αποτελούντες το γκρουπ Κύριοι για τα θαυμάσια κομμάτια μαντολινάτας των ο κ. Επιθερητής για την μετά φειδούς – χρήσιν του χαρτοπολέμου- δις εκαπέλωσε τον Αρώνην με ολόκληρο το κουτί του ο κ. Έφορος για την αφάνειαν του ο κ. Φωτεινός ως συνήγορος του κ. Πρίφτη ο κ. Μαυρούδης με της καντρίλιες και τα γαλλικά του κ.α.

Τέλος όλοι διεκρίθησαν και κανένας αδιάκριτος.

ΔΙΠΙΚRead More »
Φιλιάτες: Μια χοροεσπερίδα το 1932  Φιλιάτες: Μια χοροεσπερίδα το 1932 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Συνελήφθησαν, χθες (26-12-2016) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράν (έναν 28χρονο άνδρα και μία 45χρονη γυναίκα) καθώς και δύο υπηκόους Ιράκ (έναν 27χρονο άνδρα και μία 25χρονη γυναίκα, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της).

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα πλαστά διαβατήρια Δανίας και πλαστές ταυτότητες Ιταλίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ, ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Το κορίτσι με τα σπίρτα" σήμερα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "ΤΟ ΑΒΓΟ"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Είσοδος Ελεύθερη


Read More »
Ηγουμενίτσα: "Το κορίτσι με τα σπίρτα" σήμερα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "ΤΟ ΑΒΓΟ" Ηγουμενίτσα: "Το κορίτσι με τα σπίρτα" σήμερα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "ΤΟ ΑΒΓΟ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στα 4,4 εκ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Στο ποσό των 4.320.032 ευρώ έφτασε για το 9άμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τα κέρδη να φτάνουν τα 2.108.750 ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα έξοδα άγγιξαν το ποσό των 2.211.182 ευρώ. 
Ο κύκλος εργασιών είναι μειωμένος κατά 5,31% σε σχέση με τοαντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σημαντική κατά 10,50% είναι και η μείωση στα έξοδα σε σχέση με πέρυσι. 
Η συνολική εικόνα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτιμάται ως θετική, καθώς υπάρχει αύξηση των κερδών σε ποσοστό 0,01%, με σαφώς βελτιωμένα τα οικονομικά μεγέθη. 
Επισημαίνουμε ότι ο ΟΛΗΓ λειτουργεί τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας και μοναδικός μέτοχός του είναι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στα 4,4 εκ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Στα 4,4 εκ. ευρώ έφτασε ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος για κλοπή από ξενοδοχείο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Συνελήφθη, χθες (26-12-2016) το μεσημέρι στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 24χρονος δράστης, χθες νωρίς το πρωί, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου δράστη κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.
Read More »
Συνελήφθη 24χρονος για κλοπή από ξενοδοχείο Συνελήφθη 24χρονος για κλοπή από ξενοδοχείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Είχε κρύψει στη κουκούλα του κάμπριο 14,5 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Συνελήφθη, προχθές (25-12-2016) το πρωί, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένου ελέγχου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο αναδίπλωσης της πτυσσόμενης κουκούλας του οχήματος, τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (14.490) γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (85) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Είχε κρύψει στη κουκούλα του κάμπριο 14,5 κιλά κάνναβης Είχε κρύψει στη κουκούλα του κάμπριο 14,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι στην Ηγουμενίτσα με πλαστά δελτία ταυτότητας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016


Δύο 21χρονοι Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από έλεγχο των αστυνομικών αρχών.

Οι Τούρκοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πλαστά δελτία ταυτότητας των Γερμανικών αρχών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας οι δράστες είχαν εισέλθει στη χώρα μας παράνομα από αφύλακτη διάβαση στον Έβρο.

Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την Ηγουμενίτσα με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, όμως δεν κατάφεραν να περάσουν τον έλεγχο της αστυνομίας.Read More »
Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι στην Ηγουμενίτσα με πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι στην Ηγουμενίτσα με πλαστά δελτία ταυτότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Διαβάζοντας άρθρα στον τοπικό τύπο κατάλαβα γιατί η χώρα μας έχει φτάσει πλέον στο σημείο χωρίς επιστροφή. Κάτι κοτζαμπάσηδες της κακιάς ώρας, ενθυμούμενοι τις περιόδους ανομίας και παρανομίας στις οποίες διήγαν τις θητείες τους στις τοπικές δημοτικές αρχές, νομίζουν ότι είναι υπεράνω των νόμων επειδή από την πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν τις επόμενες εκλογές έκαναν ότι τους καπνίσει  με  υπερβολικά ή και τεράστια έξοδα σε βάρος των συμπολιτών τους! Βέβαια δοθείσης της ευκαιρίας κάποιοι έβγαλαν και τρελά λεφτά εκμεταλλευόμενοι την μεγαλομανία των εν λόγω κοτζαμπάσηδων!

Αναφέρομαι σε πρόσφατο δημοσίευμα στο οποίο γνωστός αδιάφθορος αλλά και πολλάκις, κατά τις δικές του ρήσεις, παρανομήσας δημοσιογράφος (και τζάμπα συγγραφέας) καταγγέλλει πάλι, εν μέσω της οξύνοιας που τον διακρίνει λόγω ψυχοσύνθεσης, ψυχολογίας και λοιπών άλλων προτερημάτων που διαθέτει, την προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Φιλιατών για «εγκληματική αδιαφορία» όσον αφορά τα λεγόμενα «Ιαματικά Σαγιάδας»!

Θα τονίσω εξ αρχής ότι δεν κατακρίνω τις προθέσεις του εν λόγω κοτζαμπάση αλλά την αλαζονεία του και την μεγαλομανία του και όλα τα λοιπά χαρακτηριστικά που ως γνωστόν διαθέτει! Και εκτός αυτών ο αναπαράγων ψευδείς ειδήσεις δημοσιογράφος θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί και με την μόρφωσή του. Θα πρέπει να μάθει να διαβάζει τους νόμους αλλά και να πράττει σύμφωνα με αυτούς και μετά να γράφει ότι του κατεβάσει η κούτρα του!

Αν φυσικά διαβάσει, και επιπλέον έχει την δυνατότητα να κατανοήσει,  ο Ζορό της τοπικής κοινωνίας την με αριθμό 340/27-4-2012 Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, στην οποία αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα του, και, σύμφωνα με την οποία, ψευδώς και ίσως σκόπιμα, καταγγέλλει αδιαφορία της πρώην δημοτικής αρχής να νομιμοποιήσει το έκτρωμα που ο ίδιος έστησε και βάφτισε ως «Ιαματικά Σαγιάδας», θα πρέπει να καταλάβει, ότι η εγκύκλιος αυτή μνημονεύει τις υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του ν.3498/2006, επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων. Αφορά δηλαδή μόνο όσες επιχειρήσεις λειτουργούσαν νόμιμα το έτος 2006.

Στις επιχειρήσεις αυτές αναφέρεται το άρθρο 39  του νόμου  4049/2012 (ΦΕΚ 35/23-2-2012) «Ρύθμιση θεμάτων ιαματικών πηγών», το οποίο μνημονεύει η εγκύκλιος και αναφέρει ότι:  «Οι προθεσμίες οι οποίες ορίστηκαν με τον νόμο αυτό παίρνουν παράταση μέχρι 31.12.2012 και συνεπώς οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του ν. 3498/ 2006 επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν, χωρίς να τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις μέχρι την ημερομηνία αυτή».

Εξάλλου ίδια ακριβώς παράταση δόθηκε στις εν λόγω επιχειρήσεις που λειτουργούσαν το 2006  και με την εγκύκλιο ΑΠ 514313/23-10-2013 του ΕΟΤ με την οποία παρατάθηκε το καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών μέχρι 31-12-2014 για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Όπως δε αναφέρουν οι εγκύκλιοι «οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του ν.3498/2006, επιχειρήσεις υδροθεραπευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς να τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, με την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν κατ έτος πριν την έναρξη της λειτουργίας τους, στο Τμήμα Ιαματικών Πηγών του Ε.Ο.Τ εκτός των άλλων και Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/86) του αρμόδιου Διευθυντή της επιχείρησης υδροθεραπευτηρίου στην οποία να αναφέρεται ότι η εν λόγω επιχείρηση υδροθεραπευτηρίου υφίστατο κατά την δημοσίευση του ν.3498/2006 με συνημμένο το ΦΕΚ ίδρυσης της επιχείρησης».

Άρα σύμφωνα με τα γραφόμενα του «αδιάβαστου???» δημοσιογράφου θα μπορούσε και η επόμενη δημοτική αρχή να προβεί μέχρι 31-12-2014 στην «αναγνώριση» των Ιαματικών Λουτρών.

Για να υπάρχει νόμιμη λειτουργία Ιαματικών Λουτρών, για να ιδρυθεί δηλαδή επιχείρηση εκμετάλλευσης ιαματικών λουτρών, πρέπει να πληρούνται οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Διαδικασία αναγνώρισης ιαματικών πόρων (πχ λασπόλουτρα) προβλέπεται από τον νόμο  3498/2006 (ΦΕΚ 230/24-10-2006), από το άρθρο 39 του νόμου 4049/2012 (ΦΕΚ 35/23-2-2012) «Ρύθμιση θεμάτων ιαματικών πηγών», από την 16655/22.12.2006 απόφαση Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης (Φ.Ε.Κ. Β' 1932/2006), από την  ΚΥΑ 14759/09.11.2011 (ΦΕΚ 2657/2011 τεύχος Β’ και την απόφαση Υπ. Τουρισμού 1721/04.02.2013 (ΦΕΚ 188/2013).

Για να υπάρξουν λοιπόν τα Ιαματικά Λουτρά Σαγιάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, τα σημαντικότερα  που προβλέπονται είναι:

 - Απαιτείται έγκριση από τον Ε.Ο.Τ για κάθε εκμετάλλευση και ταυτόχρονα χορήγηση ειδικού σήματος. Η διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων ανήκει στον Ε.Ο.Τ. Οι φυσικοί πόροι που αναγνωρίζονται ανήκουν κατά κυριότητα στον ΕΟΤ ανεξαρτήτως της κυριότητας του εδάφους!

- Απαιτείται απόφαση αναγνώρισης  Ιαματικών Λουτρών η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

            - Απαιτείται προηγούμενη έγκριση του Ε.Ο.Τ. όλων των μελετών που αφορούν την εγκατάσταση πριν από την υποβολή του σχετικού φακέλου στην πολεοδομική υπηρεσία για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Στην περίπτωση που η έκδοση άδειας για οικοδομικές εργασίες αναφέρεται σε ακίνητο που απέχει εκατό (100) μέτρα από την ακτογραμμή, απαιτείται να γίνει, με ποινή ακυρότητας της πράξης αυτής, ο καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2971/2001.

- Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

-Υδρολογική μελέτη, ραδιολογική έκθεση, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, υγειονομική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα.

- Βεβαίωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας: 1) για την καλή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, και 2) για την καλή λειτουργία του συστήματος επεξεργασίας των χρησιμοποιηθέντων ιαματικών φυσικών πόρων.

- Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, του αιτούντος νομικού προσώπου, από τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπο η οποία να συνοδεύεται από τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη σύσταση και λειτουργία του στην οποία δηλώνεται ο προς έγκριση διακριτικός τίτλος της επιχείρησης.

- Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Επιχείρησης

-Καταχώριση στο Μητρώο του Ε.Ο.Τ όπου επίσης καταχωρίζονται επίσης τοπογραφικά διαγράμματα του ακινήτου επί του οποίου αναβλύζει ιαματική πηγή ή αντλείται ιαματικός φυσικός πόρος, τίτλοι κυριότητος του ακινήτου, πάσης φύσεως αναλύσεις, ιατρικές εκθέσεις, υδρογεωλογικές μελέτες, αναλυτικά σχέδια υφιστάμενων ή μελλοντικών εγκαταστάσεων άντλησης ή εκμετάλλευσης, σχέδια μέτρων προστασίας, εκθέσεις ελέγχων διαφόρων αρχών, εκθέσεις ελέγχων του Ε.Ο.Τ., αντίγραφα αδειών για τις εγκαταστάσεις εκμεταλλεύσεως και κάθε είδους στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου.Από αυτά τι υπήρξε?

Δεν υπήρξε καμία μελέτη του χώρου και των κτιρίων στα οποία έγιναν οι εγκαταστάσεις.  Δεν υπήρξε έγκριση του Ε.Ο.Τ. όλων των μελετών που αφορούν την εγκατάσταση πριν από την υποβολή του σχετικού φακέλου στην πολεοδομική υπηρεσία για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Δεν ζητήθηκε και δεν υπάρχει καμία οικοδομική άδεια και όλες οι εγκαταστάσεις έχουν γίνει  παράνομα σε απόσταση πολύ μικρότερη των 100 μέτρων από την ακτογραμμή (σε 15 μέτρα δηλαδή).  Δεν υπήρξε έγκριση από τον Ε.Ο.Τ της  εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα χορήγηση ειδικού σήματος. Δεν υπήρξε απόφαση αναγνώρισης  Ιαματικών Λουτρών η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Δεν συστάθηκε - ιδρύθηκε ποτέ επιχείρηση – νομικό πρόσωπο για την εκμετάλλευση για να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η ίδρυση και για να υπάρχει νόμιμη σύσταση και λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών και άρα δεν ήταν, ούτε θα μπορούσε να ήταν, ποτέ νόμιμη η λειτουργία τους. Δεν είχε νόμιμο εκπρόσωπο και ΑΦΜ. Δεν μπορούσε να εισπράττει χρήματα και να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Δεν μπορούσε να συμβληθεί με κανένα ταμείο για να παρέχει υπηρεσίες. Δεν μπορούσε να προσλαμβάνει και να απασχολεί προσωπικό.

Και για να το ξεκαθαρίζουμε!

Άσχετα που τα λεγόμενα Ιαματικά Λουτρά Σαγιάδας δεν υπήρχαν καν το 2006 ώστε να αναγνωρισθούν, ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ, επιχείρηση εκμετάλλευσης των ιαματικών λουτρών η οποία να έχει νομική υπόσταση, να διαθέτει άδεια λειτουργίας, να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά, να έχει νομιμοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο από κρατικό φορέα για να εκμεταλλεύεται τα Ιαματικά Λουτρά Σαγιάδας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

Τα λεγόμενα Ιαματικά λουτρά Σαγιάδας δεν είχαν ποτέ νόμιμη υπόσταση λειτουργίας! Δεν θα μπορούσαν ποτέ να λειτουργήσουν νόμιμα έτσι όπως έγινε η «κατασκευή» τους!

Όλα όσα έγιναν και προέκυψε η κατασκευή αυτή έγιναν παράνομα και χωρίς καμία επίσημη αναγνώριση, άδεια ή μελέτη.

Υπήρχε μόνο η πράξη του ΚΕΣΥ για τις όντως θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης!

Αλλά με τα όσα γράφει μάλλον να δικαιολογηθεί ο ίδιος για την ολιγωρία του προσπαθεί μεταβιβάζοντας τις ευθύνες που έχει για την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την παρανομία με την οποία «έστησε» τα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, Ιαματικά Λουτρά! Προσπαθεί δηλαδή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προβάλλοντας ψευδείς ειδήσεις!

Μερικοί αντί να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν απλά πετάνε τα λεφτά στις λάσπες!! Βέβαια έτσι είχαν μάθει τον καιρό της σπατάλης και της ανομίας και της μη σύννομης διάθεσης των κονδυλίων. Με κεφαλοτύρια και μυζήθρες περιφερόταν στα γραφεία των αρμοδίων για να εισπράξουν χρήματα τα οποία διέθεταν κατά το δοκούν!Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε στο http://stavroskostaras.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html τι προβλέπουν  οι ισχύοντες νόμοι και υπουργικές αποφάσεις. Read More »
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφό του προς τις Περιφέρειες, ζητά να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι για όσες εκμεταλλεύσεις βοοειδών παρουσιάζονται στη βάση των εμβολιασμών μέχρι 31.12.2016, με ανεμβολίαστο το ζωικό τους κεφάλαιο, θα αποστέλλεται άμεσα ο κωδικός της εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος στο πλαίσιο των απαιτήσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, θα προβαίνει στην περικοπή του συνόλου των οικονομικών ενισχύσεων που λαμβάνουν οι κάτοχοι των εκμεταλλεύσεων αυτών, κατά ποσοστό που ανέρχεται σε 20%.

* Σε περιπτώσεις μη συνεργασίας θα προτείνεται ακόμη και η ολική περικοπή των ενισχύσεων μέσω του ΟΣΔΕ.
Read More »
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση των εμβολιασμών κατά της οζώδους δερματίτιδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Σελίδες