Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας


Σε ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας. Η συναυλία έγινε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιελάμβανε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία και από τους μαθητές του τμήματος φωνητικής του ωδείου. Η καμεράτα εγχόρδων και το μουσικό σύνολο των βιολοντσέλων παρουσίασαν κλασικά έργα των Bach, Beethoven και Handel. Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας ταξίδεψε το κιθαριστικό σύνολο, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της κιθάρας κ.Μάκη Βλάχου. Οι προχωρημένοι μαθητές της Σχολής πιάνου έπαιξαν αποσπάσματα από τη «Λίμνη των Κύκνων» και άλλα γνωστά κλασικά κομμάτια. Την παράσταση όμως έκλεψαν οι μικροί μαθητές της μουσικής προπαιδείας που παρουσίασαν μια ηχοϊστορία.

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές και καθηγητές του ωδείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα και μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ.Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γκίκας καθώς και η αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ κ. Ισμήνη Δήμα.

Read More »
Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο Επικαιροποίηση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και Έγκριση της B΄ Φάσης (Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας 2015-2019.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 2ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 3ο Επί αιτήματος Αχιλλέα Μώκου του Σταύρου κατοίκου Παραποτάμου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Επί αιτήματος ομορρύθμου εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΑΡΚΑΜΠΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – ΜΠΑΡΚΑΜΠΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ο.Ε.» για μείωση ετήσιου μισθώματος.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 5ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση προαύλιου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 6ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 7ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου» του πρώην Δήμου Μαργαριτίου.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε.1» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση 4ης μερικής τροποποίησης της μελέτης του έργου: «’Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε.1» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δίμηνες συμβάσεις), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Ιανουάριο 2016, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 12ο Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής (άρθρο 217 ΔΚΚ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 515 γραμμάρια κάνναβης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 515 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, σήμερα (22.12.2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 26χρονου, βρέθηκε κρυμμένη κάτω από τη θέση του οδηγού, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (515) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους (1,6) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος χρησιμοποιούσε το παραπάνω όχημα ως μέσο απόκρυψης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 26χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 515 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 515 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών


Οι μεν (της συμπολίτευσης) ψήφισαν με τα δύο χέρια αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, υποσχόμενοι μειώσεις… Οι δεν (της μείζονος αντιπολίτευσης) καταψήφισαν τις αυξήσεις, όχι επειδή διαφωνούσαν με αυτές, αλλά επικρίνοντας την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής…

Πάντως, όσα διαχειριστικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν, η αλήθεια δεν κρύβεται. Σε μια περίοδο οξύτατης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, όπου τα λαϊκά στρώματα (εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και αγρότες) έχουν γονατίσει, ο Δήμος μας προχωρά σε μια ακόμη αύξηση δημοτικών τελών, στοχεύοντας ειδικά στους πιο αδύνατους και στους κατοίκους των περιοχών του Αχέροντα και του Σουλίου.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκέμβρη ήταν αποκαλυπτική και διδακτική για τον ρόλο που παίζει η Δημοτική Αρχή. ρόλο τοπικού φορομπιχτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού στον οποίο δεν διαφωνεί φυσικά ούτε η μείζων αντιπολίτευση… Όποιος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, άκουσε ότι για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ευθύνονται κάποιες κολώνες ηλεκτροφωτισμού που καίνε «στο γάμο του Καραγκιόζη» ή τα φώτα στα γήπεδα 5x5 που μένουν αναμμένα ως αργά το βράδυ!!! Μια πιο προσεκτική ματιά όμως πάει το πράγμα αλλού. Προφανώς είναι αύξηση στα τέλη, είναι αποτέλεσμα της πετσοκομμένης κρατικής επιχορήγησης αλλά και της πιστής εφαρμογής της περίφημης αρχής της ανταποδοτικότητας. Τα πράγματα είναι καθαρά. Θέλεις υπηρεσίες; Θα πληρώσεις!

Μα, για σταθείτε! Λίγα πληρώνουμε κάθε χρόνο σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσους φόρους, εισφορά αλληλεγγύης, φόρο επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.α.; Ασφαλώς και ΟΧΙ! Πληρώνουμε πάρα πολλά (αναλογικά πολλά περισσότερα από τους μεγαλοεπιχειρηματίες) , όμως θα πρέπει να πληρώσουμε και άλλα στο μακρύ χέρι του κράτους που λέγεται Τοπική (αυτό)Διοίκηση.

Είναι πλέον καθαρό ότι η οικονομική ασφυξία στο Δήμο θα συνεχιστεί. Μέσω δε αυτής, η μετατροπή του Δήμου σε Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών θα ενταθεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να καλέσει τους δημότες μας, τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, να την αντιπαλέψουν και όχι να μάθουν να ζουν ακόμη πιο φτωχικά και μίζερα.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους κατοίκους αυτού του τόπου μέσα από τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να βγουν στο δρόμο και να δηλώσουν αγωνιστικά την αντίθεση τους σε αυτήν την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εμάς φτωχότερους.


Υ.Γ. Και για να μην βιαστούν να μας αποδώσουν την ρετσινιά του ανέξοδου φωνακλά, να υπενθυμίσουμε ότι στους Δήμους που δραστηριοποιούνται κομμουνιστές δήμαρχοι, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, είχαμε μειώσεις– ανάσα των δημοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα και αυξήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει για εμάς ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ, τρεις λέξεις που λατρεύουν οι κα Μπραΐμη, ο κος Σακαρέλης και τα επιτελεία τους.

…Η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Δεκέμβρη με θέμα τον προϋπολογισμό...
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στους  οποίους ανέλυσε τον βασικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που έχει να κάνει με την πρώτη αξιολόγηση και τη ρύθμιση του χρέους, με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου.

Αυτό που φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός είναι πως έχει απομείνει το 20% των προαπαιτούμενων, ενώ για το ασφαλιστικό διευκρίνισε, πως προκειμένου να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να οδηγείται και σε ορισμένους συμβιβασμούς.

Ο Πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε πως τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται μεταξύ των οποίων και το ασφαλιστικό είναι το τελευταίο εμπόδιο που έχει να περάσει η κυβέρνηση. 

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να συναντήσει όλους τους βουλευτές μέχρι την Πρωτοχρονιά, ώστε  από τις αρχές του νέου χρόνου η κυβέρνηση να είναι «μια γροθιά» στις δύσκολες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.
Read More »
Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Read More »
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο του ΦΟΠ για την βοήθεια στην επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής της Παραμυθιάς

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Ευχαριστήριο του ΦΟΠ για την βοήθεια στην επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής της Παραμυθιάς

 
 
Το Δ. Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστεί από καρδιάς, όλους του επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Παραμυθιάς, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Σουλίου, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας ενίσχυσαν οικονομικά για την αγορά μουσικών οργάνων.

Ήδη μερικά όργανα έχουμε προμηθευτεί για τις ανάγκες της φιλαρμονικής, η οποία από 25/11/2015 άρχισε κανονικά πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα. Είναι σημαντικό να τονιστεί, πως η οικονομική βοήθεια αυτή, απαραίτητη για την επαναλειτουργία της φιλαρμονικής, που ήταν απαίτηση και όραμα όλης της τοπικής κοινωνίας, μας δόθηκε απλόχερα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία.

Με ευκαιρία τις γιορτές που έρχονται, ευχόμαστε σε όλα τα μέλη, φίλους και μαθητές των τμημάτων του Φ. Ο. Π., καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016. 
 
Παραμυθιά 22 Δεκεμβρίου 2015
Το Δ. Σ. του Φ. Ο. Π.
Read More »
Ευχαριστήριο του ΦΟΠ για την βοήθεια στην επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής της Παραμυθιάς Ευχαριστήριο του ΦΟΠ για την βοήθεια στην επανίδρυση της ιστορικής φιλαρμονικής της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Τ.Κ. Ασπροκκλησίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Ευχαριστήριο της Τ.Κ. Ασπροκκλησίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


Ο πρόεδρος, τα μέλη και κάτοικοι  της Τ.Κ. Ασπροκκλησίου, με την παρούσα επιστολή,  θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη και τους περιφερειακούς συμβούλους, που παρά τις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, έχουν ανταποκριθεί σε θετικά σε αιτήματα κατοίκων. 

 

Με οργάνωση, μεθοδικότητα, συνεχή προσπάθεια και συλλογική εργασία, αξιοποιώντας τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους, προσέφεραν έργα πνοής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων 

 

Είμαστε σίγουροι, πως η συνεργασία μας και στο μέλλον, θα είναι εξίσου αποτελεσματική, προς όφελος των συμπολιτών μας.
Read More »
Ευχαριστήριο της Τ.Κ. Ασπροκκλησίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Ευχαριστήριο της Τ.Κ. Ασπροκκλησίου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Φιλιατών

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Φιλιατών


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας του ΓΝ Φιλιατών στα πλαίσια του έργου " Επέκταση - Αναδιαρύθμιση του ΓΝ Φιλιατών "

Από 21/12/2015 μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα τμήματα στεγαζόταν στον λυόμενο κτήριο στην είσοδο του Νοσοκομείου για περισσότερο από μια δεκαετία .

Το έργο " Επέκταση - Αναδιαρύθμιση του ΓΝ Φιλιατών " συμβασιο-

ποιήθηκε το 2009 με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μήνες . Έπειτα από πολλά προβλήματα που ανέκυψαν ολοκληρώθηκε η μεν λειτουργία της επέκτασης

τον Δεκέμβριο του 2014 και ακολούθησε η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας .

Ενημερώνουμε το κοινό ότι μπορεί να απευθύνεται για οποιαδήποτε

θέμα στο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου όπου έχουν συγκεντρωθεί όλες οι υπηρεσίες του.

Read More »
Μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Φιλιατών Μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Άγνωστος έκλεψε 87χρονο μέσα στο σπίτι του

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Άγνωστος έκλεψε 87χρονο μέσα στο σπίτι του


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής δράστη, που διέπραξε ληστεία, χθες (21.12.2015) το απόγευμα, στη Βαλανιδούσσα του Δήμου Πάργας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε από ανοικτή πόρτα στο σπίτι 87χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησε, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Read More »
Άγνωστος έκλεψε 87χρονο μέσα στο σπίτι του Άγνωστος έκλεψε 87χρονο μέσα στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου;
Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας

 
 
Ήδη έχουν περάσει 90 ημέρες, από την στιγμή που η εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με έκθεση αυτοψίας από μηχανικό της υπηρεσίας, διαπίστωσε τα προβλήματα στην στατικότητα του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι και κοιμητηριακός ναός.

 
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χουλιαρά, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μελέτη αποκατάστασης του ναού, καθώς ο ιστορικός ναός κινδυνεύει. Αλώστε η έκθεση αυτοψίας που παρουσιάζει αποκλειστικά η Paramythia-online.gr, είναι ξεκάθαρη αφού αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κατάσταση του ναού κρίνεται κρίσιμη.

 
90 ημέρες μετά και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη, με την εκθεση να εχει κοινοποιηθεί τόσο στην Μητρόπολη Παραμυθιάς όσο και στον Δήμο Σουλίου.

 
Απαντήσεις για την διαδικασία αναστύλωσης Ιερών Ναών, μας έδωσε η Υπηρεσία Δομήσεως του Κεντρικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς επικρατεί εκκωφαντική σιωπή, μιας οι υπεύθυνοι επικοινωνίας κατά την προσφιλή τους στάση, δεν μας απαντούν στα ερωτήματα μας. 
 
 
 
Για την ενημέρωση του κόσμου, έχουμε απευθύνει 3 φορές το ερώτημα μας, σχετικά με το τι συμβαίνει στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου και για το τι διαδικασία προβλέπεται να ακολουθηθεί, ωστόσο ως συνήθως, δεν λάβαμε καμιά απάντηση.

 
Οσον αφορά το πρόβλημα του κόστους της μελέτης, φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί, καθώς το τεχνικό γραφείο Τάτσης Δημήτριος & Τάτση Τερέζα, έχει προσφερθεί αφιλόκερδος να συντάξει την σχετική μελέτη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ευρέσεως προγράμματος χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr η σύνταξη της μελέτης βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έτσι ώστε να προωθηθεί στην περιφέρεια Ηπείρου για την αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης.

 
Δείτε στις φωτογραφίες, την κατάσταση του Ι.Ν του Αγίου Νικολάου, καθώς και την έκθεση αυτοψίας της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, η οποία έχει κοινοποιηθεί τόσο στην Μητρόπολη Παραμυθιάς όσο και στον Δήμο Σουλίου.  

Read More »
Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο Τετάρτη

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο Τετάρτη


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο Τετάρτη  Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου


Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 8ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας»,προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Καναλίου» προϋπολογισμού 35.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Εμβολιασμός και σήμανση των αδέσποτων ζώων (σκύλων ) στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ Ν. Σαμψούντας» προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στην περιοχή Κ.Τ.Ε.Ο. Δ.Δ. Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 26.500,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Πρέβεζας» προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδού και περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας» προϋπολογισμού 15.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του έργου: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ (Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2016»,προϋπολογισμού 4.500,00 € και ορισμό τριών μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Προκαταρκτικές εργασίες ανάδειξης και μικροεργασίες αρχαιολογικού χώρου Ιμαρέτ», προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση αρδευτικού αύλακα Καπαρελίου Τ.Κ. Θεοδωριάνων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Αρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

11. Έγκριση Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Εταιρείας προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Παράρτημα Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση του έργου: «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», λόγω ένταξης του έργου «ως έργο γέφυρα» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

12. Έγκριση τροποποίησης του έργου 5 της υφιστάμενης Προγραμματικής Σύμβασης που συνάφθηκε και συνυπογράφηκε στις 24 Απριλίου 2014, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΤΟΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-02).

13. Έγκριση τροποποίησης του έργου 5 της υφιστάμενης Προγραμματικής Σύμβασης που συνάφθηκε και συνυπογράφηκε στις 24 Απριλίου 2014, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ–ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-01)».

14. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας /Π.Ε. Καστοριάς, Δήμου Νεστορία και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου: «Αναπροσαρμογή και τροποποίηση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ΥΠΕ της μελέτης:«Ε.Π.Μ. Γράμμου-Κόνιτσας-Πωγωνίου»ακριβής τίτλος: «Επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) των περιοχών του δικτύου NATURA 2000: «Κορυφές Όρους Γράμμος» (GR 1320002) και εκπόνηση Ε.Π.Μ. για την περιοχή: «Όρος Δούσκον, Ωραιόκαστρο, δάσος Μερόπης, κοιλάδα Γορμού, λίμνη Δελβινακίου» (GR2130010)», προεκτιμώμενης αμοιβής 15.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ), και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

15. Έγκριση ανάθεσης της Περιφέρειας Ηπείρου, στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. υλοποίησης της μελέτης: «Υλοποίηση προγράμματος προώθησης του Τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan), σε συνδυασμό με ποδηλατικές και πεζοποριακές διαδρομές» προϋπολογισμού 8.610,00 €.

16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστού κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 55.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

17. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Iωαννιτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση και λειτουργία Μετεωρολογικών & Ατμοσφαιρικών Σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.

18. Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου»,συνολικού ποσού 71.856,60€, ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.

19. Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή , αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60€ (με ΦΠΑ) ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.

20. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Μάρα» της Τ.Κ. Καρβουναρίου του Δήμου Σουλίου,Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η η κα Φλωρένια Λιόλιου. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

21. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης του έργου (Υποκατηγορία Α2): «Δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, στη θέση «Νήσος Γάιδαρος», Αμβρακικού Κόλπου, Δήμου Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

22. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η): «Υφιστάμενη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας πέστροφας, στη θέση «ΒΡΙΤΣΟΥΛΙΑ», Τ.Κ. Καταρράκτη, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Γεώργιος Δημοθεόδωρος .(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).

23. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης του έργου (Υποκατηγορία Α2,ομάδα 1η, α/α/ 4):«Συντήρηση κόμβου εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά»,Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας, Π. Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου- Δ/νση Τεχνικών Έργων.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

24. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(κατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής δυναμικότητας 64.750 πτηνών πάχυνσης, ήτοι 259 Ι.Ζ.(αύξηση από 26.000 πτηνά σε 64.750 πτηνά), με υδρογεώτρηση εγκατεστημένη και λειτουργούσα στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου του Δ. Ζίτσας.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΣΙΑ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Read More »
Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας
 
 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια, που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν δύο 25χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις, που έγιναν στην Ανατολή Ιωαννίνων:
Απογευματινές ώρες της 25-10-2015, διέρρηξαν διαμέρισμα απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή και κοσμήματα.
Απογευματινές ώρες της 27-10-2015, διέρρηξαν μονοκατοικία απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο των ερευνών και κατόπιν συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα


Read More »
Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες ευχές Περιφερειάρχη Ηπείρου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Χριστουγεννιάτικες ευχές Περιφερειάρχη Ηπείρου


Read More »
Χριστουγεννιάτικες ευχές Περιφερειάρχη Ηπείρου Χριστουγεννιάτικες ευχές Περιφερειάρχη Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Άγονος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λογιστή στη ΔΕΥΑΗ Νέα προκύρηξη με ετήσιο μισθό 33.210€

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Άγονος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λογιστή στη ΔΕΥΑΗ
Νέα προκύρηξη με ετήσιο μισθό 33.210€


Στις 15/12/2015  διεξήχθη δημόσιος διαγωνισμός για την Λογιστική υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ,  για τη χρήση  2016 .  

Στο διαγωνισμό προσήλθε και έλαβε  μέρος , μόνο ο λογιστής Α ́τάξης :  ΘΩΜΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ .   
Η επιτροπή διαγωνισμού συνέταξε το Πρακτικό Ι σύμφωνα  με το οποίο παρελήφθη και ελέχθη ο φάκελος των δικαιολογητικών συμμετοχής .  
Εντός των δικαιολογητικών κατατέθηκε υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζομένου ,  στην οποία δηλώνει ότι   «δεν δύναται να έχει ο ίδιος καθημ ερινή φυσική παρουσία στην ΔΕΥΑ Ηγου ενίτσας »  σε αντίθεση   με τα οριζόμενα στο άρθρο  12  της διακήρυξης .  
Κατόπιν τούτου η προσφορά του ΘΩΜΑ ΘΕΟΧΑΡΗ απορρίπτεται και αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού .  
Συνεπώς ο διαγωνισμός απέβη άγονος και η οικονομική προσφορά επιστρέφεται στο διαγωνιζόμενο.

Στην συνεδρίαση της ΔΕΥΑΗ την 16η Δεκεμβρίου, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η διενέργεια νέου πρόχειρου  μειοδοτικού  διαγωνισμού,  με  σφραγισμένες προσφορές,  με  κριτήριο  κατακύρωσης  τη  χαμηλότερη  τιμή ,  προϋπολογισμού   27.000 €  (πλέον ΦΠΑ) ή  33.210 €  (με ΦΠΑ 23%)

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Ηγουμενίτσα στα γραφεία της ΔΕΥΑH στις 24/12/2015 ,  ημέρα  Πέμπτη, ώρα έναρξης κατάθεσης προσφορών η  09 .00 π.μ. και ώρα λήξης 10.00 π.μ.  μπροστά σε επιτροπή της ΔΕΥΑH

Μόλις 8 ημέρες δηλαδή μετά την απόφαση και χωρίς να έχει δημοσιευθεί πουθενά.

Μειοψήφησαν (αν και είχαν ψηφίσει στον προηγούμενο διαγωνισμό με τους ίδιους ακριβώς όρους) ο κ .  Μιχαήλ Ευστρατίου και η κ .  Αικατερίνη Μονάχου, που διαφώνισαν με την τριετή προϋπηρεσία Α ́ τάξης ,  που να αποδεικνύεται βάσει επίσημα δημοσιευμένων ισολογισμών των πέντε τελευταίων ετών   και με τον προϋπολογισμό της  μελέτης   27.000,00€ ( πλέον ΦΠΑ )  ή   33.210,00€  (με ΦΠΑ  23%)».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Read More »
Άγονος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λογιστή στη ΔΕΥΑΗ Νέα προκύρηξη με ετήσιο μισθό 33.210€ Άγονος ο διαγωνισμός για την πρόσληψη λογιστή στη ΔΕΥΑΗ  Νέα προκύρηξη με ετήσιο μισθό 33.210€ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

http://blogs.sch.gr/atgkikas/files/2013/12/Xmas.jpg

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου 
Και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» 
Σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα 
Και ο Καινούριος Χρόνος να φέρει σε όλους Υγεία, 
Αγάπη και Εκπλήρωση των προσδοκιών
Read More »
Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ευχές του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
 
 
Την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων σε δάση και δασικές εκτάσεις ζητά ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Προς τους:
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Κατασκευή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις - Πρότυπες Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις»

Με το Ν. 4280/2014 (παρ. 1, Άρθρο 47Α), δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις ή, στην περίπτωση μη ύπαρξης τέτοιων στην περιοχή ενδιαφέροντος, εντός δασών. Επίσης, με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (46296/ΦΕΚ2002/Β/14-8-2013) προβλέπεται η χρήση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων για την κατασκευή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δυναμικότητας μέχρι 1400 προβάτων, 100 αγελάδων και 15.000 πτηνών σε προστατευόμενες περιοχές, όπως οι περιοχές NATURA. Στο άρθρο 4 της Κ.Υ.Α., προβλέπεται για την αδειοδότηση τελεσίδικη απόφαση χαρακτηρισμού της έκτασης. Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα, η διάταξη αυτή καθιστά στην πράξη ανενεργό το άρθρο 47Α του Ν. 4280/2014 καθώς και τη διάταξη του Ν.4056/2012 (παρ. 5, Άρθρο 13) με την οποία τίθεται στα Δασαρχεία προθεσμία τριών μηνών για απάντηση επί των αιτήσεων που υποβάλλονταν, αλλιώς αυτές εθεωρούντο ως εγκριθείσες.

Η διαδικασία αδειοδότησης δυσχεραίνεται - σε σημείο να καθίσταται απαγορευτική η κατασκευή κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε δασική έκταση - και από το πλήθος και το είδος των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τις εγκαταστάσεις που απαλλάσσονται από περιβαλλοντική αδειοδότηση ή υπάγονται στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, δικαιολογητικά τα οποία καθορίζονται σε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Α. 115973/6088/ΦΕΚ2961/Β/3-11-2014).

Οι αλληλοαναιρούμενες διατάξεις, κυρίως σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την έγκριση των αιτήσεων αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα σε κτηνοτρόφους που δραστηριοποιείται σε ορεινές περιοχές, όπως συμβαίνει κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν προτίθενται να τροποποιήσουν τις προαναφερόμενες διατάξεις της Κ.Υ.Α. 46296 και της Απόφασης 115973 σε ο,τι αφορά τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και με σκοπό την επίσπευση της έγκρισης των Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων εντός ενός μηνός από την ημέρα υποβολής τους στην αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Πάγωσε και ο ποταμός Βίκος (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Πάγωσε και ο ποταμός Βίκος (+ΦΩΤΟ)

 
 
Ομίχλη, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Ιωαννίνων.
 
Υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες λόγω της πυκνής ομίχλης.
 
Στα ορεινά του Νομού το θερμόμετρο δεν ανεβαίνει πάνω από το μηδέν!
 
Στην περιοχή του Ζαγορίου,ο ποταμός Βίκος, που είναι παραπόταμος του Βοϊδομάτη, πάγωσε!!!
 
Οι εντυπωσιακές εικόνες με τα παγωμένα νερά του ποταμού είναι από την περιοχή των Κήπων, κάτω από το πανέμορφο τρίτοξο γεφύρι «Καλογερικό» ή «Πλακίδα».
Read More »
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Πάγωσε και ο ποταμός Βίκος (+ΦΩΤΟ)  ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Πάγωσε και ο ποταμός Βίκος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Σοφία Νίκου: Η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με την αναπηρία

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015
Σοφία Νίκου: Η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με την αναπηρία

 
 
Η Νίκου Σοφία είναι πρόεδρος στο σύλλογο Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Θεσπρωτίας.
Όπως μας λέει, όλη η ζωή της είναι συνδεδεμένη με το κομμάτι της αναπηρίας.
«Η αδερφή μου – ένα χρόνο μεγαλύτερή μου- γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και είμαστε αχώριστες».

Με ποια αφορμή ασχοληθήκατε με το σύλλογο;

Το θεώρησα απόλυτη εξέλιξη της ζωής μου αφού η αδερφή μου είναι άτομο με αναπηρία.

Πως αντιμετωπίζετε το θέμα της αναπηρίας;

Το θέμα της αντιμετώπισης της αναπηρίας είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο καθένας μας είτε έχει κάποιο άτομο με Αναπηρία στην οικογένειά του είτε όχι αντιμετωπίζει την κατάσταση διαφορετικά.
Ευτυχώς έχω μια μητέρα –με όλη τη σημασία της λέξης-, που ουδέποτε μου επέτρεψε να σκεφτώ την αδερφή μου σαν κάτι «διαφορετικό».
Πάντοτε μας συμπεριφερόταν το ίδιο. Το ίδιο προσπαθώ να περάσω και εγώ στον γιο μου!

Πόσο αλλάζει η καθημερινότητα;

Η ζωή μας έχει τις καλές μέρες και φυσικά και τις κακές. Αυτό όμως δε συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες;
Με την αδερφή μου, θα βγούμε για καφέ, θα πάμε για ψώνια, θα βγούμε για φαγητό.

Τι γίνεται με τις κοινωνικές σχέσεις

Τα ΑμεΑ που αυτή τη στιγμή είναι στην ηλικία των 30 + είναι μαζί από παιδιά. Έχουν αναπτύξει φιλίες και μοιράζονται χαρές και λύπες στον χώρο τους το ΚΔΑΠμεΑ «Εργαστήρι».

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας οδήγησε στην ίδρυση αυτού του συλλόγου;

 
 
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1993 σε μια εποχή που η Θεσπρωτία δεν υποστήριζε καμία δομή Ειδικής Αγωγής και οι γονείς των παιδιών με αναπηρία αναζητούσαν τα αυτονόητα για τα παιδιά τους. Η μητέρα μου ξεκίνησε δειλά δειλά να βρει μια αίθουσα έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να απασχολούνται για λίγες ώρες. Εκείνο το διάστημα εκφράστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Συλλόγου που θα ήταν το στόμα, τα μάτια και τα αυτιά των παιδιών με Αναπηρία.

Από ποιους στελεχώνεται ο σύλλογος;

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας είναι ο Βαγγέλης Τσώνης αδερφός ΑμεΑ, Γραμματέας η Έλενα Κάσσαρη αδερφή ΑμεΑ, Ταμίας η Μπόλωση Μαρία αδερφή ΑμεΑ, Μέλη Κώτση Αγγελική μητέρα ΑμεΑ, Μπουρσινού Πόπη φίλη του συλλόγου και Κήττου Άρτα μητέρα ΑμεΑ.

Απ’ότι βλέπετε εμείς τα αδέρφια έχουμε αναλάβει ενεργό ρόλο!

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως μέλη;

Μέλος στο σύλλογο μας μπορεί να γραφτεί ο οποιοσδήποτε, είτε είναι Γονέας είτε φίλος των ατόμων με Αναπηρία.

Τι υπηρεσίες προσφέρει;

Βασικό μας μέλημα είναι πρώτα απ’ όλα η χαρά των παιδιών. Σε όλες τις γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) αγοράζουμε δώρα για όλα τα σχολεία που εκπροσωπούμε. Σίγουρα τους προσφέρουμε δύο εκδρομές το χρόνο σε προορισμό που επιλέγουν οι ίδιοι, και φυσικά στη γιορτή τους την 3 Δεκεμβρίου κάνουμε εκδηλώσεις που πρωταγωνιστούν οι ίδιοι.
Πέρσι κάναμε μια φωτογράφηση μόδας με τα ΑμεΑ που είχε φοβερή απήχηση στον κόσμο και φέτος γυρίσαμε ταινία μικρού μήκους.

Πόσο βοηθάνε τα social media;

Εννοείτε πάρα πολύ! Ο Σύλλογος μας τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον έχει ακουστεί παντού μέσω του internet.

Ποιοι οι στόχοι σας;

Όνειρό μας είναι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν τον χώρο τους καθότι οι γονείς μεγαλώνουν, τα αδέρφια μεγαλώνουν, τα ίδια τα παιδιά μεγαλώνουν..

Ποια είναι η σχέση του συλλόγου με τους κατοίκους της γύρω περιοχής;

Εμείς στην επαρχία είμαστε πολύ τυχεροί γιατί γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αγκαλιάζουμε τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Αυτό συνεπάγεται ότι το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς μας βγαίνει αβίαστα. Και πέρσι στην φωτογράφηση μόδας αλλά και φέτος στην ταινία μας δούλεψαν εθελοντικά πάνω από 60 άτομα .

 
 
Συμμετέχουν άτομα χωρίς αναπηρία ή αποκλείονται από τις δραστηριότητες;

Φυσικά και συμμετέχουν! Μα αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Να μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι μαζί; Θυμάμαι μια χρονιά στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις μας είχαν έρθει τα προσκοπάκια της Ηγουμενίτσας , ηλικίας 6 –8 και ζωγραφίσαν ένα graffiti με τα παιδιά μας.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Η προσβασιμότητα είναι ένας μικρός γολγοθάς. Η φωτογράφηση που είχε κάνει πέρσι ο φίλος του συλλόγου , λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας μαζί με τον φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου νομίζω αποτυπώνει ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!

Στη μέχρι τώρα πορεία, θα θέλατε να αναφέρετε τη συμβολή του συλλόγου σε θέματα διεκδικήσεων για Α.με.Α.;

Ο σύλλογος μας είναι μέλος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΣΑμεΑ όπου μέσα από αυτούς τους συλλόγους διεκδικούμε και εμείς τα δικαιώματά μας.

Ποια είναι η κρατική βοήθεια στις προσπάθειες σας;

Σαν σύλλογος ουδέποτε πήραμε κάποια κρατική επιχορήγηση, ότι κάνουμε το κάνουμε με τη βοήθεια του κόσμου της Θεσπρωτίας. Ο κάθε όμως πολιτικός ηγέτης του Δήμου μας είναι πάντοτε στο πλευρό μας και στήριγμα για εμάς.

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα;

Σήμερα με όλη αυτήν την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας το κομμάτι της αναπηρίας είναι αυτό που βάλλεται περισσότερο. Οι συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα μειώνονται ή καταργούνται τελείως με ότι συνεπάγεται αυτό. Και φυσικά με όλη αυτήν την κατάσταση η δημιουργία νέων δομών παραμένει στάσιμη.

 
 
Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους σκέφτονται να συμμετάσχουν αλλά διστάζουν;

Ότι επιβάλλεται να συμμετέχουν. Ναι φυσικά το να είσαι σε έναν σύλλογο παιδιών με αναπηρία είναι πολύ δύσκολο αλλά όταν στο τέλος της ημέρας παίρνεις εκείνη την αγκαλιά τους που δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά μόνο αγάπη αξίζει πραγματικά!

Τι θα θέλατε να στείλετε σαν μήνυμα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα;

Θα ήθελα να πω στους γονείς που έχουν παιδί με κάποια αναπηρία πρώτα απ’όλα να καταλάβουν ότι είναι το Παιδί τους. Ότι θα πρέπει να το αγαπάνε για αυτό που είναι. Να του μιλάνε, να μην έχουν κόμπλεξ και να του προσφέρουν φυσικά και πνευματικά ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν να γίνει ανεξάρτητο.

Συνέντευξη για το 4disabled.gr Τάσος Μώκας kivotosexelixis.gr

Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την σελίδα σας τους δασκάλους και διευθυντές των 4 σχολείων ειδικής Αγωγής που εκπροσωπούμε για την άψογη συνεργασία μας και για το υπέροχο έργο τους, τον κόσμο της Ηγουμενίτσας που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Read More »
Σοφία Νίκου: Η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με την αναπηρία Σοφία Νίκου: Η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με την αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες