Πρόσκληση του επιμελητηρίου προς φορείς της Θεσπρωτίας για στήριξη της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας κατά τη διενέργεια διαγωνισμών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας, και που την βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, η μόνη ελπίδα στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε για να οραματισθούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη.

Το πιο ζωντανό κύτταρο κάθε τόπου και κράτους είναι η επιχειρηματικότητα, στην οποία απευθύνεται πρωτίστως το κράτος για την απόκτηση εσόδων για να μπορεί να παρέχει προνοιακές υπηρεσίες, αλλά και εμείς, οι συγγενείς και τα προσφιλή μας άτομα, για να αποφύγουμε την ανεργία και να μπορέσουμε να εργασθούμε και να ζήσουμε αξιοπρεπώς τους ίδιους και τις οικογένειές μας.

Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πλήττεται από σωρεία εξωτερικών παραγόντων αλλά δυστυχώς και εσωτερικών παραγόντων (όπως η επιλογή καταστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από άλλες περιοχές ή το διαδίκτυο).

Επειδή γνωρίζουμε ότι η περιοχή μας διαθέτει επάρκεια σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά και ανταγωνιστικών τιμολογιακά, προϊόντων και υπηρεσιών, σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας για στήριξη και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, ακολουθώντας και υλοποιώντας, καθ’ όλα νόμιμες και τυπικές, πρακτικές και διαδικασίες.

Εφόσον συμφωνείτε με την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, παρακαλούμε:

Α) να μας προωθείτε έγκαιρα τον οποιοδήποτε διαγωνισμό προμήθειας υλικών ή υπηρεσιών του φορέα σας ή των εποπτευόμενων από εσάς φορέων, ώστε να τους αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας και να τους προωθούμε ηλεκτρονικά στις Θεσπρωτικές επιχειρήσεις,

Β) κατά την εκπόνηση των διαγωνισμών σας, και στα πλαίσια πάντα της χρηστής διοίκησης και των ισχυουσών νομοθεσιών, παρακαλούμε να συμπεριλαμβάνετε κριτήρια που θα προκρίνουν την ανάληψη των έργων από επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Θεσπρωτία, και

Γ) σε περιπτώσεις που οι ειδικές ανάγκες της φύσης των ανατιθέμενων εργασιών ή προμήθειας ειδών απαιτούν άμεσες ενέργειες και απ’ ευθείας ανάθεση αυτών, παρακαλούμε αφενός αυτές να πραγματοποιούνται σε τοπικές επιχειρήσεις, και στο μέτρο του δυνατού εκ περιτροπής, και αφετέρου αυτές να πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις ή αναδόχους που διαθέτουν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και σας παρακαλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή σε υποκείμενες ή εξαρτώμενες δομές της υπηρεσίας σας (όπως επιτροπές σχολικές ή εκκλησιαστικές κλπ, συλλόγους και διευθύνσεις) για την επίτευξη του πλέον διευρυμένου και βέλτιστου αποτελέσματος.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του φορέα μας είναι τηλ. 26650 29480 έως και 29488, και οι ώρες επικοινωνίας από 08:00π.μ. έως και 15:00μ.μ.

Οι Διαγωνισμοί / προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος / προκηρύξεις, μπορούν να αποστέλλονται ως ακολούθως: μέσω Fax στο 26650-29489 ή μέσω Email στα cci@e-thesprotias.gr & mitroa2@e-thesprotias.gr , είτε και με την χορήγηση απλής φωτοτυπίας στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυρά Βασιλικής 13, 1ος Όροφος Ηγουμενίτσα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Πρόσκληση του επιμελητηρίου προς φορείς της Θεσπρωτίας για στήριξη της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας κατά τη διενέργεια διαγωνισμών Πρόσκληση του επιμελητηρίου προς φορείς της Θεσπρωτίας για στήριξη της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας κατά τη διενέργεια διαγωνισμών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας αύριο οι οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016
http://trikkipress.gr/wp-content/uploads/2014/03/fortiga.jpg

Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας θα βρεθούν αύριο και οι οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης του νομού Θεσπρωτίας, μαζί με τα οχήματά τους, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Συντεταγμένοι με την βούληση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και κόντρα στα μέτρα της επαγγελματικής εξόντωσης μας, συμμετέχουμε αύριο 04\02\2016, ως Σωματείο Φ.Δ.Χ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην 24ωρη Παννελαδικη απεργία, παρατάσσοντας τα φορτηγά παραπλεύρως των τοπικών οδων δίχως να εμποδίζεται η κυκλοφορία".
Read More »
Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας αύριο οι οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας αύριο οι οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΤΟ 1990 (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

 
Την 22/7/1990 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκέπτεται το ιστορικό χωριό της Μουργκάνας, τον Λειά Φιλιατών.

Η φωτογαφία είναι κάπως ... σουρεαλιστική και τραβήχτηκε στον ξενώνα του χωριού. 
Από αριστερά ο συγγραφέας της Ελένης, Νίκος Γκατζογιάννης συνομιλεί με κάποιον συνδαιτημόνα, ο συνεργάτης μας Αντώνης Βενέτης προωθεί προς τον πρωθυπουργό Κων/νο Μητσοτάκη ένα λιλιπούτειο Λειώτη, η κα. Μαρίκα Μητσοτάκη κάτι γράφει, ο πρωθυπουργός τρώει και ο νεαρός τότε Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με τον τότε νομάρχη Θεσπρωτίας.
(φωτο: αρχείο Α.Ν.Β.)
Read More »
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΤΟ 1990 (+ΦΩΤΟ) Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΤΟ 1990 (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Κλειστή η παλιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από το Σάββατο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016
http://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2015/01/erga-620x330.jpg

Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε. Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, εντός της Τ. Κ. Παραποτάμου», από 06-02-2016, 8πμ μέχρι 08-02-2016, 8μμ, πρόκειται να γίνει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από και προς Ηγουμενίτσα, μέσω Νεοχωρίου και Εγνατίας οδού και από και προς Φιλιάτες, μέσω Σκάλας Φιλιατών.

Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε επίκαιρα σημεία διασταυρώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού.

Ζητάμε την κατανόησή σας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Κλειστή η παλιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από το Σάββατο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας Κλειστή η παλιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από το Σάββατο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό αυτοκίνητο, που έλαβε χώρα χθες (02-02-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση, συνελήφθη σήμερα (03-02-2016) το πρωί, ένας 16χρονος ημεδαπός Ρομά ενώ την ίδια κατηγορία, αντιμετωπίζουν δυο ακόμα ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 31 και 24 ετών, τα πλήρη στοιχεία των όποιων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χθες (02-02-2016) το μεσημέρι, αναρριχήθηκαν στην καμπίνα φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας), με σκοπό να κλέψουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγό του φορτηγού και τράπηκαν σε φυγή.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

ΑΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο, που επέβαλε μαζί με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και όπως υπαγορεύουν ΕΕ- ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί τώρα να καταφέρει το τρίτο και πιο σκληρό πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με το νέο σχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή στων συντάξεων που πέρασε στις αρχές φθινοπώρου, επιδιώκει την κατεδάφιση του εναπομείναντος συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης που θα τσακίσει τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική τους. 
 
Περικόπτει δραστικά (κατά 15%-30%) τις ήδη (κατά 45%) μειωμένες την τελευταία πενταετία, κύριες συντάξεις, μέσα απ’ την ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, ξανακόβει τις, ήδη πετσοκομμένες, επικουρικές συντάξεις, καταργεί κλιμακωτά την επόμενη τριετία το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και αυξάνει τις εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί συγκαλύψει τη βαρβαρότητα του αντιασφαλιστικού σχεδίου της με μια επικοινωνιακή εκστρατεία παραπλάνησης που στηρίζεται στα ψεύδη ότι «προστατεύει τις συντάξεις», «ενισχύει χαμηλές συντάξεις», «αποκαθιστά δικαιοσύνη και την ισονομία στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης», ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» με το «κουαρτέτο» των επιτρόπων των «θεσμών» των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο της είναι μια υπάκουη συγγραφή των μνημονιακών δεσμεύσεων, που σαρώνει συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές νέων και παλιών ασφαλισμένων και ισοπεδώνει, με την ενοποίηση των ταμείων, στο χειρότερο επίπεδο τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κανένας δεν μένει έξω από αυτή τη νέα άγρια αντιασφαλιστική επιδρομή. Νέοι και παλιοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν τις βαριές και μακρόχρονες συνέπειες της. Αποτελεί στόχο του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι κι ο λαός από τη διεκδίκηση στοιχειωδών και κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων τους, όπως η ασφάλιση και η σύνταξη. Να θεωρηθούν τα δικαιώματα αυτά «προσωπική τους υπόθεση». 
 
Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, άμεσα να συγκροτηθεί ένας πανεργατικός-παλλαϊκός αγώνας, να οργανωθούν μαζικές, συντονισμένες και κλιμακούμενες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις για να αποκρουσθεί το πέρασμα της.

Κόντρα στην αδράνεια και στην τακτική μιας απεργίας και ενός συλλαλητηρίου της τελευταίας στιγμής, όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επιβάλλεται οι εργατικές και λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις μέσα στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, και σε όποιες άλλες μορφές λαϊκής οργάνωσης μπορεί να συγκροτηθούν (επιτροπές ανέργων, εργαζομένων, μεταναστών), να δράσουν από σήμερα για να χτιστεί ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης που να φράξει το δρόμο στην αντιασφαλιστική επίθεση που προωθούν η ΕΕ , το ΔΝΤ , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα.
Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
 
Να συγκροτήσουμε μέτωπο αντίστασης και πάλης του λαού ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Όλοι στην Απεργία της 4ης Φλεβάρη-Συγκέντρωση, Πλατεία Δημαρχείου 10.00πμ
Read More »
ΑΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Στα Ζαγοροχώρια το νέο βίντεοκλιπ του Γιάννη Πλούταρχου σε σκηνοθεσία του Γιαννιώτη Μενέλαου Συκοβέλη (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016
 
 
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το νέο βίντεο-κλιπ του Γιάννη Πλούταρχου στη μαγευτική ομορφιά της Ηπειρωτικής φύσης.
 
Το τραγούδι «Θέμα χρόνου» σε μουσική Φοίβου και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια για το οποίο έγινε το κλιπ είναι το δεύτερο single του album που κυκλοφορεί το Φεβρουάριο από τηHeaven Music. 
 
Το πρώτο τραγούδι «Μια καλησπέρα» που έφτασε στις πρώτες θέσεις των Ελληνικών ραδιοφώνων ήταν ο προπομπός και με το «Θέμα χρόνου» κυκλοφορεί το album από την πρώτη συνεργασία του Γιάννη Πλούταρχου με το Φοίβο.
 
Η σκηνοθεσία είναι του Μενέλαου Συκοβέλη και το σενάριο είναι μια ερωτική ιστορία με δυσκολίες κι αισθητικές αναφορές σε παραμύθια.
 
Η ιδέα του μάνατζερ Άκη Ευαγγέλου με καταγωγή από την Ήπειρο, να γίνουν τα γυρίσματα στην περιοχή και η πλήρης αποδοχή της από τη διεύθυνση μάρκετιγκ της HEAVEN, οδήγησαν τον αγαπημένο ερμηνευτή στην πανέμορφη μα κι άγρια φύση των Ζαγοροχωρίων.
 
Με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός ο Γιάννης Πλούταρχος επέδειξε απίστευτες αντοχές, επί 6 συνεχόμενες ώρες, σε πραγματικά δύσβατα μονοπάτια αλλά κι εξαιρετική διάθεση συνεργασίας με τους Γιαννιώτες επαγγελματίες της παραγωγής
Δ/νση Φωτογραφίας: Κώστας Λιούγκος,
Steadicam: Ιάσωνας Μουσελίνης,
Οπερατέρ: Αντώνης Βρόικος,
Τεχνικός - Ηλεκτρολόγος: Διονύσιος Γκαραμέτσης,
Φροντιστής: Πάνος Ζυγούρης
, ενώ οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι κι αυτοί από την πόλη των Ιωαννίνων. 
 
Τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Zagori Suites στη Βίτσα.Ο Γιάννης Πλούταρχος φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο OLYMPIC, στο κέντρο των Ιωαννίνων, έκανε βραδινές βόλτες στην πόλη και γευμάτισε σε εστιατόρια απολαμβάνοντας τις τοπικές σπεσιαλιτέ.
 

Read More »
Στα Ζαγοροχώρια το νέο βίντεοκλιπ του Γιάννη Πλούταρχου σε σκηνοθεσία του Γιαννιώτη Μενέλαου Συκοβέλη (+ΦΩΤΟ) Στα Ζαγοροχώρια το νέο βίντεοκλιπ του Γιάννη Πλούταρχου σε σκηνοθεσία του Γιαννιώτη Μενέλαου Συκοβέλη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

 
Την επείγουσα πρόσληψη εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών για τη φροντίδα των καρκινοπαθών παιδιών στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα νοσοκομείων ζητά ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα νοσοκομείων»

Σοβαρή έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνεται στα τρία Παιδιατρικά Ογκολογικά Τμήματα της Αθήνας («Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Ελπίδα»), στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς και στα δύο Παιδιατρικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης («ΑΧΕΠΑ» και «Ιπποκράτειο»). Τα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες χρήζουν εξειδικευμένης και συστηματικής θεραπείας από έμπειρο προσωπικό. Οι εξειδικευμένοι γιατροί δεν επαρκούν ωστόσο για τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων περιπτώσεων παιδικού καρκίνου και οι εφημερίες καλύπτονται σχεδόν αποκλειστικά από ειδικευόμενους γιατρούς.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά την επάρκεια νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στις παραπάνω μονάδες καθώς σε δέκα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους αναλογεί μόλις ένας νοσηλευτής. Η παροχή βοήθειας εκ μέρους των γονέων προφανώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους εξειδικευμένους νοσηλευτές ενώ παραλείψεις λόγω φόρτου εργασίας μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην απώλεια ζωής, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν είναι σε θέση να τηρούν πλήρες ιστορικό της νοσηλείας.

Η συμβολή του προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι» έχει συμβάλει μερικώς στην αποσυμφόρηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας στα τρία Παιδιατρικά Ογκολογικά Τμήματα της Αθήνας ενώ η πρόσληψη εννέα επικουρικών γιατρών και ενός Ακτινοφυσικού κατόπιν μέριμνας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» δεν καλύπτει τη μόνιμη και διαρκή ανάγκη της πρόσληψης εξειδικευμένων γιατρών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ως άνω νοσοκομειακά τμήματα,

- Εάν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και η σχεδιαζόμενη κατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομειακό τμήμα.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων - συνελήφθη ένας 17χρονος

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις κλοπές.

Ειδικότερα, ο 17χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας:
κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07-09-2011, διέρρηξε πόρτα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
κατά το χρονικό διάστημα από 05-10-2013 έως 10-11-2013, διέρρηξε δύο φορές κατάστημα – αποθήκη ενδυμάτων, αφαιρώντας συνολικά διάφορα ενδύματα, κοσμήματα, εργαλεία και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.
κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22-11-2013, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσε διάφορα ενδύματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας.

Read More »
Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων - συνελήφθη ένας 17χρονος Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων - συνελήφθη ένας 17χρονος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Με ειδικά κριτήρια και χωρίς γραπτές εξετάσεις οι προσλήψεις 11.500 εκπαιδευτικών στο δημόσιο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Με ειδικά κριτήρια και χωρίς γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών. Ο αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 10.000 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τη νομοθετική ρύθμιση ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ, θα προωθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι), τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), την ειδίκευσή τους και, τέλος, κοινωνικά κριτήρια.
Read More »
Με ειδικά κριτήρια και χωρίς γραπτές εξετάσεις οι προσλήψεις 11.500 εκπαιδευτικών στο δημόσιο Με ειδικά κριτήρια και χωρίς γραπτές εξετάσεις οι προσλήψεις 11.500 εκπαιδευτικών στο δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 30/01/2016 Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την 06:00 ώρα της 04 Φεβρουάριου 2016 ημέρα Πέμπτη έως την 06:00 ώρα της 06 Φεβρουάριου 2016 ημέρα Σάββατο, με προοπτική κλιμάκωσης. 
 
Επίσης το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μ/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 04 Φεβρουάριου 2016 με έναρξη την 06:00 (αφορά τις δρομολογιακές γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας - Παξών). 
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου Δείξτε την αγάπη σας προσφέροντας λίγο από το αίμα σας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Πολλοί από εσάς ενδεχομένως δεν έτυχε να χρειαστείτε μέχρι σήμερα αίμα..μακάρι ποτέ να μη χρειαστείτε ούτε εσείς ούτε οι δικοί σας άνθρωποι. 
 
Αναρωτιούνται κάποιοι γιατί "αγωνιζόμαστε" τόσο για την αιμοδοσία..
 
Να...ξέρετε....δεν περνάει μέρα που να μη χτυπάει το τηλέφωνο του πατέρα Θεόδωρου και κάποιος συντοπίτης ή όχι, γυναίκα, άντρας ή παιδί, νέος ή γέρος, χρόνια ασθενής ή θύμα κάποιου ατυχήματος να ζητάει μία , δύο ή και περισσότερες φιάλες αίματος από την "αιμοδοτική τράπεζα" του Ναού μας.
 
Για αυτό κάθε τόσο σας καλούμε και σας ξανακαλούμε να έρθετε κι εσείς και να προσφέρετε λίγο από το χρόνο και το αίμα σας. 
 
Γιατί ξέρουμε πώς κάθε φιάλη είναι πολύτιμη και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τη ζωή ενός ανθρώπου.
 
Στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως 1 στους 2 θα χρειαστεί έστω και 1 φιάλη αίματος στη ζωή του. 
 
Εγώ ή εσύ... 
Μπορεί και οι δύο!
 
Εγώ θα δώσω λίγο αίμα μήπως και το χρειαστείς!
Θα δώσεις κι εσύ;;;;;;;;;;;;;
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου Δείξτε την αγάπη σας προσφέροντας λίγο από το αίμα σας Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου Δείξτε την αγάπη σας προσφέροντας λίγο από το αίμα σας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016
http://blogs.gossip-tv.gr/g-north/wp-content/uploads/2012/04/rapti.jpg

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας και το 1° Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 8 Φεβρουάριου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας (Λόρδου Βύρωνα 2), στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι:
  • κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου 
  • κ. Βασίλης Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας 
  • κ. Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας 
  • κ. Γιώργος Κύλλας, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Θα μιλήσουν οι:
  • κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα
  • κα Ελεάνα Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Χριστίνα Τζέλλου, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Αντίθετο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στη απελευθέρωση άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016Το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας είναι αντίθετο με κάθε απελευθέρωση ζώου στην φύση .

Είτε αυτό αφορά άγρια σαρκοβόρα ζώα ή θηράματα .

Αν κάποιο είδος εκλείψει, δυστυχώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επανενταχτεί, διότι το περιβάλλον που ζούσε έχει καταστραφεί και έτσι δεν έχει ουδεμία ελπίδα επιβίωσης .

Αυτό συμβαίνει και με τα θηράματα που απελευθερώνουν κάθε χρόνο στην φύση οι κυνηγετικοί σύλλογοι .

Είναι ζώα ανυποψίαστα, άδολα, μεγαλωμένα στην σκλαβιά και χωρίς καμία ελπίδα επιβίωσης .

Μετά από επικοινωνία μας με τον Αρκτούρο, βεβαιωθήκαμε ότι ουδέποτε απελευθερώθηκαν Λύκοι ή άλλα ζώα στην περιοχή μας .

Δεν πιστεύουμε ότι ο Αρκτούρος, μια τόσο μεγάλη Μ.Κ.Ο. με τέτοια δράση παγκόσμια θα έκανε κάτι τέτοιο χωρίς να έχει τις σχετικές άδειες .

Σε κάθε περίπτωση η απελευθέρωση ζώων είτε στο φυσικό είτε στο αστικό περιβάλλον είναι εγκληματική ενέργεια και διώκεται απο τον νόμο .

Αν πέσει σε οποιουδήποτε την αντίληψη κάποιο τέτοιο γεγονός πρέπει να καλέσει τις αρχές ή να απευθυνθεί σε μας .
Read More »
Αντίθετο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στη απελευθέρωση άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον Αντίθετο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στη απελευθέρωση άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δικηγόροι

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δικηγόροι τoυ νομού, αύριο Πέμπτη ημέρα γενικής απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 
Η κατάληψη θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί, μέχρι και τις 1 το μεσημέρι.

Read More »
Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δικηγόροι Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δικηγόροι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα παραμείνει κλειστό λόγω απεργίας των Υπαλλήλων του, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις με αφορμή το Ασφαλιστικό ζήτημα, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των τοπικών Εμποροεπαγγελματικών Οργανώσεων και Συλλόγων, και εντός του πλαισίου της Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. 

Ως εκ τούτου, το διάστημα αυτό, δεν θα καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου, από τις υπηρεσίες του φορέα. Οι Εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κλειστές αύριο και οι καφετέριες

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καφετεριών και καταστημάτων εστίασης Θεσπρωτίας "ΟΜΟΝΟΙΑ" το μεσημέρι της Τετάρτης, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Έτσι, καλεί όλα τα μέλη του και τους συναδέλφους, να κλείσουν τα καταστήματά τους, από τις 8 το πρωί, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.


Read More »
Θεσπρωτία: Κλειστές αύριο και οι καφετέριες Θεσπρωτία: Κλειστές αύριο και οι καφετέριες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, την 1/2/2016, και σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε: 
 
Την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από 2 έως και 8 Φεβρουαρίου 2016 διατυπώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
 
Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα.
 
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ
• Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
• Παραγραφές - προθεσμίες
• Αναστολές πλειστηριασμών
• Αιτήσεις προσωρινών διαταγών
• Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό. Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.
 
Αναβολές : 
Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση - στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου - να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Read More »
ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Πενήντα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας Πέτρου Μπέμπη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

 
Συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του Νοσοκομείου Φιλιατών Πέτρου Μπέμπη. Γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1880 και απεβίωσε στην Αθήνα το 1965. 
 
Τα οστά του έχουν μεταφερθεί και ενταφιαστεί στον χώρο του νοσοκομείου Φιλιατών, που υπήρξε δικό του δημιούργημα στο μεγαλύτερο μέρος του. 
 
Σε μία μικρή συγκέντρωση των τοπικών κοινωνικών παραγόντων στους Φιλιάτες, στο σχολείο Μελά, ο Πέτρος Μπέμπης ρίχνει την ιδέα του νοσοκομείου με τόση θερμουργό πίστη, ώστε να ριζοβολήσει και να μεγαλουργήσει και να μετουσιωθεί σε έργο. 
 
Συστήθηκε πανεπαρχιακή επιτροπή συλλογής εράνων για την αντιμετώπιση των δαπανών ανεγέρσεως του κτιρίου. 
 
Για την υλοποίηση του σκοπού ο Πέτρος Μπέμπης έλαβε από την κυβέρνηση Βενιζέλου 400.000 δρχ. 
 
Με το αξίωμα του γερουσιαστή ταξίδευε στην Αμερική, Καναδά και Αίγυπτο και συγκέντρωσε το 1/4 της όλης δαπάνης. 
 
Στη δεκαετία του '30 το έργο θεωρήθηκε και ήταν πράγματι τιτάνιο. 
 
Τα τεχνικά μέσα ανέγερσης κτιρίων ήταν πρωτόγονα. 
 
Ο λοστός και τα φουρνέλα αντί του σημερινού κομπρεσέρ. 
 
Την άμμο, ασβέστη και πέτρα την μετέφεραν τα μουλάρια και το νερό οι γυναίκες ζαλωμένες με βαρέλες. 
 
Οι κρατικές πιστώσεις ανύπαρκτες. 
 
Το νοσοκομείο έγινε με τον δίσκο της επαιτείας που περιέφερε ο Πέτρος Μπέμπης στο εξωτερικό και εσωτερικό της Ελλάδος. 
 
Το Νοσοκομείο λειτούργησε μετά τον πόλεμο του '40 και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των Θεσπρωτών και του στρατού. 
 
Και συνεχίζε μέχρι σήμερα την προσφορά του.
 
Read More »
Πενήντα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας Πέτρου Μπέμπη  Πενήντα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας Πέτρου Μπέμπη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

I.X. τούμπαρε στην Εγνατία, σώος ο οδηγός (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


 
Οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος λίγα λεπτά πριν τις 00.00 και κάτω απο συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ,εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανετράπη ,κοντά στον κόμβο Περιστερίου στην Εγνατία Οδό ,στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Ιωάννινα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς έχει να μετρά μόνο υλικές ζημιές.

Τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας του Α.Τ Ιωαννίνων.
Read More »
I.X. τούμπαρε στην Εγνατία, σώος ο οδηγός (+ΒΙΝΤΕΟ) I.X. τούμπαρε στην Εγνατία, σώος ο οδηγός (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Περιοδικό Step: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους Φεβρουαρίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

http://4.bp.blogspot.com/-myrHRf_9Bnk/VrGzsTHPxZI/AAAAAAAAbvM/jHwo_smVpI4/s291/Step%2B1.png
 
Το τεύχος του Φεβρουαρίου είναι ήδη έτοιμο, με ύλη πλούσια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο τεύχος Φεβρουαρίου έχουμε αφιέρωμα στον Πύργο Κούλια της Παραμυθιάς, στο παραδοσιακό χωριό Φοινίκι, στο ξωκλήσι του Βουβοποτάμου, στον εξωτικό Κοκκινοπηλό και στο ελαιοτριβείο στην Πάργα με ιστορία 100 ετών. 
 
Ακόμα θα διαβάσετε στην στήλη Αγροτικές υποθέσεις για την επιδότηση των 9000 για δέντρα, ένα αφιέρωμα στον δάσκαλο Φ¨ωτη Αθανασίου και στο βιβλίο του "Γραμματική Αρβανίτικης Γλώσσας", συμμετέχουμε στην κίνηση "Σώστε τον ποταμό Καλαμά", αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου, αυτό της Πρέβεζας και φυσικά οι στήλες με τις συμβουλές του κτηνίατρου και του γεωπόνου, τα Βότανα & υγεία, τα νέα της τεχνολογίας κ.α. 
 
Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα:ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Σελ 4: Πύργος Κούλια: στα πόδια του όλη η Παραμυθιά!!!
Σελ 6: Πάργα: Ένα ελαιοτριβείο με ιστορία 100 χρόνων!
Σελ 8: Φοινίκι: Παραδοσιακό κάλλος
Σελ 10: Σώστε τον ποταμό Καλαμά
Σελ 11: Φώτης Αθανασίου, ο δάσκαλος… "Γραμματική Αρβανίτικης Γλώσσας"
Σελ 12: Fanari Press - Η δική μας σελίδα: Το ξωκλήσι του κάμπου στον Βουβοπόταμο Πρεβέζης.
Σελ 13: Preveza today: Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου είναι στην Πρέβεζα!
Σελ 14: Σημαντικά & Ασήμαντα
Σελ 16: Κοκκινοπηλός, εξωτική ομορφιά
Σελ 18: Αγροτικές υποθέσεις
Σελ 19: Πρώτες βοήθειες στο κουτάβι
Σελ 20: Βότανα & Υγεία
Σελ 21: Ο Γεωπόνος συμβουλεύει
Σελ 22: Τι σημαίνει το όνομα μου;
Σελ 23: Πάμε σαν άλλοτε!!!
Σελ 24: Μύθοι & Αλήθειες
Σελ 25: Παράδοση στην γεύση
Σελ 26: Γυναικεία θέματα
Σελ 27: Τα νέα της τεχνολογίας και των social media
Σελ 28: Η ώρα της χαλάρωσης
Read More »
Περιοδικό Step: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους Φεβρουαρίου  Περιοδικό Step: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους Φεβρουαρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας, του Τοπικού Τμήματος ΣΚΛΕ Θεσπρωτίας, στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς!

Ήταν πρώτη επίσημη εκδήλωση για το νέο έτος, όπου και παρευρέθηκαν τα περισσότερα μέλη του Τμήματος . 
 
Η τυχερή της εκδήλωσης ήταν η Ζώη Βίκη που κέρδισε μαζί με το φλουρί και τρία βιβλία. 
 
Επιπλέον, ο πρόεδρος Θανάσης Χασκής με μια ευγενική χειρονομία έδωσε στο κάθε μέλος από ένα βιβλίο.

Τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς επίσης να ευχαριστήσει δημοσίως τους χορηγούς της εκδήλωσης :
. Valentino ζαχαροπλαστείο (προσφορά της βασιλόπιτας).
. Αγγελιοφόρος βιβλιοπωλείο ( προσφορά ενός λογοτεχνικού βιβλίου).
. ΣΚΛΕ Αθηνών (προσφορά δυο βιβλίων Κοινωνικής Εργασίας).
 
Ευχόμαστε σε όλους, για το νέο έτος Υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των στόχων που έχουν τεθεί.
Read More »
Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Θεσπρωτίας Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη στο Δημαρχείο, πραγματοποίησαν μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενα από τον δάσκαλο τους κ. Στέργιο Παλπάνη.
 
Τα παιδιά, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους, με τον Δήμαρχο να υπόσχεται να τα υλοποιήσει άμεσα. 
 
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ντάνης καθώς και η Πρόεδρος την Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Χριστίνα Τζέλλου. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια δράσης για την ανακύκλωση, τα παιδιά δώρισαν στον Δήμαρχο την αφίσα που σχεδίασαν και του ζήτησαν να την προωθήσουν μαζί στους πολίτες. 
 
Τα παιδιά επισκέφθηκαν επίσης το ΚΕΠ και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει από την προϊσταμένη, κα Σουζάνα Καπνίση. 
 
Έπειτα ενημερώθηκαν για τις Οικονομικές Υπηρεσίες από την Διευθύντρια κα. Ανθίππη Λουκά και τέλος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες από τις Μηχανικούς του Δήμου, κα. Χριστίνα Γόγολου και κα. Γιάννα Τζοβάρα. 
 
Ενημερώθηκαν τέλος και για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
Γεμάτοι νέες γνώσεις αλλά και ικανοποιημένοι από τη αποδοχή των αιτημάτων τους από τον Δήμαρχο, οι μαθητές μας χαιρέτισαν και επέστρεψαν στη σχολική τους τάξη για να συνεχίσουν τα μαθήματα τους.
Read More »
Επίσκεψη στο Δημαρχείο, πραγματοποίησαν μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Επίσκεψη στο Δημαρχείο, πραγματοποίησαν μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα
                                     
1 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΠΑΣ
2 ΤΡΙΤΗ ΝΤΑΗΣ
3 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
4 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
5 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΣ
6 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ.ΚΟΤΙΝΑΣ  – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ   
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΤΙΝΑΣ
7 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.
8 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
9 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΡΗ
10 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
11 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
13 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΛΙΑΚΟΥ – ΚΟΥΡΗ – ΚΟΥΦΑΛΑΣ     
 3μ.μ έως  πρωί ΛΙΑΚΟΥ
14 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΠΑΣ
15 ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΤΑΗΣ
16 ΤΡΙΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
17 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
18 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΝΤΟΣ
19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑΣ
20 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.- 3μ.μ. ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ. – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ  – ΚΟΝΤΟΣ
 3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.
21 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
22 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΥΡΗ
23 ΤΡΙΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
24 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
25 ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
26 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΙΑΚΟΥ ΕΦΗ
27 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΠΑΠΠΑΣ – ΑΣΠΙΩΤΗΣ – ΜΑΚΡΙΔΗ 
 3μ.μ έως  πρωί ΠΑΠΠΑΣ
28 ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΤΑΗΣ
29 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Θρήνος από τον θάνατο 20χρονου και 22χρονου σε τροχαίο δυστύχημα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


 
 
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο νεαροί, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το βράδυ.
 
Από τη σφοδρή σύγκρουση, έχασαν τη ζωή τους ένας 20χρονος από τον Άγιο Σπυρίδωνα και ένας 22χρονος από την Στρογγυλή
 
Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι νεαροί και κινούνταν επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας, ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε κυριολεκτικά στην είσοδο σούπερ μάρκετ της περιοχής.
 
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Φιλιππιάδας.
Read More »
Θρήνος από τον θάνατο 20χρονου και 22χρονου σε τροχαίο δυστύχημα Θρήνος από τον θάνατο 20χρονου και 22χρονου σε τροχαίο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου»

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016


Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η δεινή οικονομική κρίση που έχει εισβάλει σε όλα τα σπίτια των μέσων οικονομικά οικογενειών έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων και παρενεργειών στους μαθητές, όπως, εκτός του βιοποριστικού, η αύξηση του άγχους, η αύξηση της βίας και η μείωση της επίδοσης στο σχολείο.

Τραγικοί λοιπόν αποδέκτες όλης αυτής της κατάστασης είναι παιδιά τα οποία βιώνουν ένα επισφαλές κλίμα, που γεννά στα ίδια φόβο και έντονο θυμό.

Ωστόσο, τα παιδιά έχουν την ανάγκη να μεγαλώσουν συναισθηματικά ασφαλή και με αυτοπεποίθηση, να μπορούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να τους συμπαρασταθούμε και να τους παρέχουμε συναισθηματική βοήθεια με έμφαση στην επαύξηση των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Σύλλογος προχωρά στην οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον δήμο της Ηγουμενίτσας. 
 
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου". 
 
Η εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών προσφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Όσοι μαθητές, αλλά και εθελοντές εκπαιδευτικοί επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου. Τηλ.2665022019, 22780

Read More »
Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου» Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες