Ημιβύθιση σκάφους στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Ημιβύθιση σκάφους στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας , για ημιβύθιση του Ε/Γ -Τ/Ρ πλοίου «ΜΕΡΛΙΝ» Ν.Κ. 385 στο λιμένα Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ημιβύθιση και επικάθιση του ανωτέρω σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες και χωρίς να έχει εισροή υδάτων .


Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν εμποδίζεται η ασφάλεια ναυσιπλοΐας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης του λιμένα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους για την άμεση ανάληψη των ενεργειών τους.
Read More »
Ημιβύθιση σκάφους στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Ημιβύθιση σκάφους στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Διακομιδή νεογέννητου βρέφους, από το λιμένα Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Διακομιδή νεογέννητου βρέφους, από το λιμένα Κέρκυρας προς το λιμένα ΗγουμενίτσαςΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε σήμερα οι διακομιδή νεογέννητου βρέφους, από το λιμένα Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Read More »
Διακομιδή νεογέννητου βρέφους, από το λιμένα Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας Διακομιδή νεογέννητου βρέφους, από το λιμένα Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Πέντε κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Πέντε κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 5
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Πέντε κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Πέντε κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

516 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 300 διασωληνωμένοι

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
516 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 300 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5545 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3271 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
516 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 300 διασωληνωμένοι 516 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 300 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη σε πολλές περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη σε πολλές περιοχές του δήμου ΗγουμενίτσαςΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη σε πολλές περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας Διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη σε πολλές περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 20 Ιανουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για την Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Έγκριση λειτουργίας κατά την ημέρα του Σαββάτου, για το έτος 2021, της υπηρεσίας είσπραξης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την είσπραξη τελών από τη δημοτική αγορά. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη παρατηρητηρίου Πέρδικας». 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Συβότων». 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου "Έργα ανάπλασης κέντρου πόλης Ηγουμενίτσας (οδοί Γρ. Λαμπράκη, Ελ. Βενιζέλου, 23ης Φεβρουαρίου, Ολύμπου, Ζαλόγγου)». 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Εισήγηση ΕΠΖ για την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.000,00τ.μ. από τμήμα του με αριθμό 2 τεμαχίου διανομής Πέρδικας έτους 1956 (αναμόρφωση 1972) της Κοινότητας Πέρδικας Δήμου Ηγουμενίτσας για την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εισήγηση ΕΠΖ για την μεταβίβαση του με αριθ. 113/Α οικοπέδου, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 150 στην θέση «Βουνίστρα» της Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη του. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εξέταση αιτήματος χορήγησης περιπτέρου στην Κοινότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Τροποποίησης της απόφασης σύστασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής". 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος- Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Έκφραση γνώμης επί των ΜΠΕ δραστηριότητας «Φ/B Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 15,028 MWp στην Τ.Κ. Σπαθαραίων Δ.Ε. Μαργαριτίου Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΕ Θεσπρωτίας” στη θέση «Κοκκινόχωμα 1» με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ABO WIND A.G.». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Έκφραση γνώμης επί των ΜΠΕ δραστηριότητας «Φ/B Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 15,028 MWp στην Τ.Κ. Σπαθαραίων Δ.Ε. Μαργαριτίου Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΕ Θεσπρωτίας” στη θέση «Κοκκινόχωμα 2» με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ABO WIND HELLAS A.E.». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Έκφραση γνώμης επί των ΜΠΕ δραστηριότητας «Φ/B Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 15,028 MWp στην Τ.Κ. Σπαθαραίων Δ.Ε. Μαργαριτίου Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΕ Θεσπρωτίας” στη θέση «Ξενές» με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ABO WIND A.G.». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Επί αιτήσεως «Σωματείο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Πολυνερίου» για παραχώρηση αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Πολυνερίου για στέγαση του συλλόγου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση 24ωρης λειτουργίας και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2021. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο Συνελήφθη τη Δευτέρα (18-01-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο. 
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (740) γραμμαρίων. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας« Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως », ατάκα της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία “η Παριζιάνα”!! Τη συγκεκριμένη ταινία μάλλον έβλεπαν παρέα η κυρία Καπνίση Σουζάνα και τοπικό ειδησεογραφικό site της περιοχής όταν απαντούσαν στην ανακοίνωση του συλλόγου μας. Δεν εξηγείται αλλιώς!! 

Είναι σίγουρο τελικά ότι έχετε πρόβλημα στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Άλλα αναφέρουμε στην ανακοίνωση και σε άλλα απαντάτε. Την επόμενη φορά, αποκλειστικά για εσάς, θα βάζουμε υπότιτλους για να γινόμαστε πιο κατανοητοί. Εκτός εάν από την πρεμούρα σας να δικαιολογήσετε τη στάση της δημοτικής αρχής χρησιμοποιείτε “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. 

Να σας απολογηθούμε γιατί χρησιμοποιούμε την σφραγίδα του Συλλόγου στις ανακοινώσεις, εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα να το κάνουμε !! Να σας απολογηθούμε όμως γιατί ως «αγωνιστής» όπως αποκαλείται τον πρόεδρο , δεν βγαίνει μπροστά να σας στηρίξει που διώκεστε , για πειθαρχικό διοικητικό παραπτώμα, και όπως η ίδια είπατε στο δημοτικό συμβούλιο εκτελούσατε εντολές του γενικού γραμματέα του δήμου … Δεν θα το κάνουμε …Αυτό θα ήταν κατάντια! Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως 

Όπως κατάντια είναι, να παρακαλάς εργαζόμενους να περάσουν τις δικές σου απόψεις και στους υπόλοιπους. Κατάντια είναι να παρακαλάς τους εργαζόμενους να περάσουν τα δικά σου πιστεύω σε εμάς. Κατάντια είναι να προκαλείς διάσπαση στους εργαζόμενους για προσωπικά σου οφέλη. 

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το συγκεκριμένο θέμα. 

26 εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά να διεκδικήσουν την εργασιακή τους σχέση σε αορίστου. Ούτε την δική μας γνώμη ζήτησαν, ούτε την δική μας καθοδήγηση. Εφόσον αυτόν τον δρόμο διάλεξαν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να τους στηρίξουμε. Δική τους επιλογή για το ποιο δικηγορικό γραφείο επέλεξαν, βλέπετε δεν ειμαστε ντίλερ μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην Αθήνα όπως είναι κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστες εξ Αθηνών (ξέρετε εσείς.). 

Αυτό που ζήτησαν οι 26 εργαζόμενοι ήταν ένα . Να είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί και αυτό κάναμε, ήμασταν δίπλα τους όταν κάλεσαν οι 26 την πρόεδρο του νομικού προσώπου Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου να δεσμευτεί την στήριξη τους , ήμασταν διπλά τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΚΠΟ, ήμασταν διπλά τους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Ήμασταν παρόν γιατί αυτό επιτάσσει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, να είμαστε δίπλα τους, να αφουγκραζόμαστε την αγωνιά τους και να τους στηρίζουμε. Όχι να γινόμαστε εκ των υστέρων προφήτες. 

Και επειδή μιλήσατε για κουκιά, η αντιπολίτευση δεν ήταν αυτή που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των εργαζομένων και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι έχει την πλειοψηφία με 14 συμβούλους . Nαι η Oχι ; Πόσες ψήφους έχει η αντιπολίτευση 13 και μια του κ. Δημάκου 14. Πόσες είχε η δημοτική αρχή 13. Γιατί πέρασε με την διπλή ψήφο του πρόεδρου κ. Μαρτίνη η θέση της δημοτικής αρχής ; Από ποια παράταξη έλειψε σύμβουλος; Δεν είναι από την παράταξη του κ. Γόγολου που στηρίχτηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Και επειδή αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, από σύμβουλο, οι γραμματικές γνώσεις του προέδρου, θα ανταπαντήσουμε με ερώτηση. Πώς λέγεται αυτός που έξω από το δημοτικό συμβούλιο λέει άλλα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για μια μελλοντική θέση αντιδημάρχου ψηφίζει άλλα ; 

Εμείς έχουμε το ελάττωμα θέλετε, την τόλμη να πούμε , να λέμε ανοικτά τι είμαστε και δεν κρυβόμαστε . Και από αυτήν την σκοπιά αντί αυτό να εκτιμηθεί στους καιρούς που ζούμε, μεταφράζεται με έναν τρόπο που πιθανό να βολεύει κάποιους. 

Εσείς λοιπόν συνδικαλιστές που αυτοαναγορεύστε αγωνιστικοί, διεκδικητικοί ακηδεμόνευτοι και ακομμάτιστοι αλήθεια πείτε μας μια ανακοίνωση που να έχετε αναφερθεί έστω σε μια δημοτική αρχή στο Σούλι, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσας. Αλήθεια ποια είναι ακριβώς αυτή η διαφορετική οπτική και άποψη που υπερασπίζεστε και επιδιώκετε να περάσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη παράταξη σας ; 

Μήπως η μη συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις -δυναμικές διεκδικήσεις; 

Μήπως η επιδίωξη ενός Συλλόγου που δεν θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική- αντιλαϊκή πολιτική, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; 

Μήπως η καλλιέργεια αυταπατών ότι τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με την αγαστή σχέση-συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή; Κάτι που θα ήθελε η τελευταία ώστε να περνάνε χωρίς αντίσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις που συμπλέουν με τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Αυτοδιοίκησης, που αποδέχονται την τιμωρητική αξιολόγηση, την εφαρμογή όλων των αντεργατικών Οργανισμών των Δήμων, την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να είναι επιφυλακτικοί και να μην υποκύψουν στις πιέσεις . Αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Απαιτούμε: 

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ø Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Read More »
Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στον Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021
Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στον Δήμο Σουλίου Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ως παράταξη καταψηφίσαμε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. 

Οι λόγοι για τους οποίους καταψηφίσαμε ήταν οι παρακάτω: 

· Συνεχίζεται και το 2021 η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Αυτή η μείωση δεν είναι μόνο απόλυτη αλλά και κυρίως σχετική. Και αυτό γιατί ακόμη και αν παρατηρούνται κάποιες επιμέρους αυξήσεις σε πόρους, αυτές είναι πολύ πιο κάτω από τις συνεχώς μεγαλύτερες ανάγκες (σε προσωπικό, υποδομές, υλικά κ.α). 

· Ως ένα σημαντικό ποσοστό, ο προϋπολογισμός του Δήμου μας (και των περισσοτέρων της χώρας) είναι “ασκήσεις επί χάρτου” διότι άλλα προϋπολογίζονται και άλλα εκτελούνται (πολύ λιγότερα). Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος των έργων αφορούν σε προγράμματα της ΕΕ που ναι μεν ψηφίζονται όμως το πότε ακριβώς θα εκτελεστούν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. 

· Συνεχίζεται η σκληρή δημοτική φορολόγηση των δημοτών μας μέσα από τα δημοτικά τέλη που ως γνωστόν αυξήθηκαν υπέρμετρα την περσινή χρονιά. Αιτία της μεγάλης αύξησης είναι η περίφημη ανταποδοτικότητα αλλά και το ιδιωτικό εργοστάσιο απορριμμάτων που χρίζει ιδιαίτερης μέριμνας από το κράτος μιας που του προσφέρει εγγυημένα έσοδα μέσω της σκληρής φορολόγησης του λαού (σε ποιον άνεργο, εργάτη, μικροεπαγγελματία ή αγρότη παρέχονται εγγυημένα έσοδα; -ρητορικό ερώτημα). 

· Απουσιάζει από τον προϋπολογισμό (όπως και από Τεχνικό Πρόγραμμα) ένα οργανωμένο σχέδιο αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας διότι η ουσιαστική πολιτική προστασία είναι εκτός σχεδιασμού τόσο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων όσο και της ΕΕ. Απουσιάζει επίσης ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων ομάδων. Τι έγινε ο σχεδιασμός για τη διεκδίκηση του πρώην οικοτροφείου για την κατασκευή γηροκομείου; (είναι το 3ο συνεχόμενο συμβούλιο που θέτουμε το θέμα και δεν λαμβάνουμε καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή). 

· Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι προϋπολογισμός του Δήμους μας αλλά ένα σχέδιο του “Οικονομικού Παρατηρητηρίου” που τον ελέγχει και τον εγκρίνει πριν ακόμη συζητηθεί. Άλλωστε με τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό νόμο της ΝΔ ουσιαστικά η συζήτηση του προϋπολογισμού θέτει την αντιπολίτευση εκτός διαδικασίας διότι δεν υπάρχει καν αρνητική ψήφος. Ο τρόπος που λειτουργούν Πλέον οι Δήμοι έχουν «καταντήσει» το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής και κατ’ επέκταση της παράταξης του Δημάρχου ακόμη και αν αυτή δεν έχει ούτε καν τη σχετική πλειοψηφία. Και μερικές ακόμη παρατηρήσεις: 1. προβλέπουμε ότι προσεχώς θα έρθουν και άλλες αυξήσεις δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων και αυτό γιατί από τη μία οι δήμοι θα αναλαμβάνουν και άλλες αρμοδιότητες χωρίς εξασφαλισμένους κρατικούς πόρους και από την άλλη θα ενισχύεται το “σφιχτό αγκάλιασμα” με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο (π.χ ΜΕΑ, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων κ.α). 

2. είναι τουλάχιστον εξοργιστικό οι δημότες του δήμου μας να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος και οι εταιρίες να αποδίδουν στον δήμο (ως οφείλουν) τα χρήματα αυτά όποτε “γουστάρουν”. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι η πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της ενώ οι μισές τουλάχιστον από τις άλλες ιδιωτικές εταιρίες έχουν ξεχάσει να πληρώσουν εδώ και μήνες. Φυσικά δεν χρειάζεται να αντιπαραβάλλουμε τι γίνεται όταν ένας αδύναμος οικονομικά δημότης αργήσει να πληρώσει το ρεύμα… 

3. συζητήσαμε έναν ακόμη προϋπολογισμό που καλείται να υλοποιήσει ένας δήμος με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να καλυφθούν, ούτε φυσικά και καμία διάθεση διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Στην αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού του δήμου λόγω της χρόνιας πολιτικής μηδενικών προσλήψεων θα προστεθεί και η περαιτέρω αποδυνάμωση με τη μελλοντική μεταφορά υπαλλήλων (με δυσμενείς όρους) στους αναπτυξιακούς οργανισμούς (που και το Συμβούλιο μας έχει υπερψηφίσει- χωρίς τη δική μας ψήφο).
Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στον Δήμο Σουλίου Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Τα βενζινόπλοια Σαγιάδα - Κέρκυρα, πριν 88 χρόνια…

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Τα βενζινόπλοια Σαγιάδα - Κέρκυρα, πριν 88 χρόνια… 

(απο μια επιστολή που έστειλαν ταξιδιώτες απο του Λιά στην εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)
Τα βενζινόπλοια Κερκύρας

Αγαπητή «Θεσπρωτία»

Ξέροντας το πραγματικό σου ενδιαφέρον για τον τόπο μας παίρνουμε το θάρρος να σου απευθυνόμαι αυτό γράμμα διαμαρτυρόμενοι διά την κατάστασιν των βενζινοπλοίων που εκτελούν την συγκοινωνία μεταξύ Κερκύρας- Σαγιάδος και τα να πάλιν. 
Οι υποφαινόμενοι ταξειδιώτες επιστρέφοντας στο χωριό και στα σπίτια μας την περασμένη Τετάρτη εκ Πατρών μέσω Κερκύρας κοντέψαμε να σκυλοπνιγούμε εις το μεταξύ του αναφερομένου νησιού και του λιμένος Σαγιάδος καν αλλιώς σταμάτησεν η μηχανή του βενζινοπλοίου καταμεσής της θάλασσας και με καιρό φουτούνα και βροχερό.

Τι τραβήξαμε ένας Θεός το ξέρει. Αλλά και στη Σαγιάδας που μείναμε λόγω της περασμένης ώρας δεν καλοπορέψουμε. Οδύσσεια έγινε το ερημο ταξίδι μας. Και πληρώσαμε να τ’ άλλο στην «παληοβενζίνα» δραχ. 35 κατ’ άτομο παρά την υπόσχεσιν του κ. Μπέμπη ότι θα ενεργήση το κατέβασμά του.

Κι ένα ακόμη που μας ήρθε στο νού όταν σταμάτησε το πλοίο ερμαίο των ανέμων και των αφρισμένων κυμάτων: η έλλειψις σωσιβίων. Φαίνεται πως τα σωσίβια για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν πλάτες τους εμπόρους όπως ακούσαμε για λόγους ευκολονόητους και παίρνουν ναύλο 35 δρ. είναι είδος πολυτελείας.

Νομίζουμε πως τα δύο Λιμεναρχεία έχουν καθήκον να τους υποχρεώσουν να προμηθευτούν οι κυβερνητές των πλοίων αυτών σωσίβια. Εν πάση περιπτώσει εμείς τους καθιστώμεν υπευθύνους για κάθε απευκταίο.

Με αγάπη
Οι καλοί σου φίλοι
Ανδρέας Χαϊδής, Ανδρέας Βενέτης, Γρ. Κούμπης, Κ. Χαραμόπουλος
Λειά 12/12/1931
Read More »
Τα βενζινόπλοια Σαγιάδα - Κέρκυρα, πριν 88 χρόνια… Τα βενζινόπλοια Σαγιάδα - Κέρκυρα, πριν 88 χρόνια… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες