Εγκατάλειψη και πλήρης αδιαφορία το ΑΠΟΛΙΣ και τα παραλιακά καταστήματα του Δρεπάνου - Του Ιωάννη Θεοχάρη

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019

Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να κατανοήσουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι απλά διαχειριστές καταστάσεων, με δημοσιοϋπαλληλική σκέψη, χωρίς όραμα και χωρίς τα χαρίσματα του ηγέτη, από την κατάσταση που επικρατεί στο Άπολις στο Τσιπουρίκι και στα παραλιακά καταστήματα του Δρεπάνου.

Η χρονίζουσα κατάσταση εγκατάλειψης των μισογκρεμισμένων παραλιακών καταστημάτων στο Δρέπανο, ενώ προσπαθούμε να αναπτύξουμε το τουριστικό μας κεφάλαιο και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, δεν μας τιμά σαν πόλη.

Το άλλοθι των φορέων που εμπλέκονται δεν μπορεί να καλύψει κανέναν που, με πράξεις ή παραλείψεις, άφησε να εξελιχτεί έτσι μια κατάσταση. και, αν για τα παραλιακά καταστήματα υπάρχει θέμα εμπλεκόμενων φορέων και νομιμότητας των εγκαταστάσεων, στο Άπολις, που δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα, και είναι δημοτική περιουσία, τι ακριβώς έκαναν οι αρμόδιοι?

Τα λάθη και οι παραλείψεις τους έχουν φέρει ένα στολίδι για την περιοχή μας σε κακή κατάσταση και, η περαιτέρω εγκατάλειψη του, θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του! Δεν υπήρξε πρόβλεψη, κατά τις προηγούμενες εκμισθώσεις, όσο αναφορά την κατάσταση των υποδομών κατά την παράδοσή τους, και, επιπλέον, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη να συμπεριληφθούν οι εκεί υποδομές σε κάποιο πρόγραμμα ή στα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, για αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση των εγκαταστάσεων. Παραμένει έρμαιο στις ανθρώπινες παρεμβάσεις και στις φυσικές καταστροφές.

Η συντήρηση του, με ταυτόχρονη εγκατάσταση και λειτουργία παιδικής χαράς π.χ και άλλων υποδομών στις οποίες απασχολούνται παιδιά, θα έκανε την συγκεκριμένη τοποθεσία ιδανικό προορισμό για οικογένειες και όχι μόνο.


Το ότι τέθηκε σε δημοπρασία στις 30 Ιαν 18, η οποία απέβη άγονη παρότι το τίμημα ήταν πολύ μικρό (300 ευρώ μηνιαίως) δεν είναι κάτι που δικαιολογεί την απραξία της δημοτικής αρχής. Άλλωστε ποιος σώφρων επιχειρηματίας θα επενδύσει σε ένα κτίριο το οποίο έχει υποστεί τέτοιες καταστροφές, οι οποίες επεκτείνονται συν τω χρόνω. Απλά, ως πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας της και θεώρησε ότι εκεί τελειώνει το καθήκον της, η νυν Δημοτική Αρχή, όσον αφορά την συντήρηση της δημοτικής περιουσίας.

Το ότι αν λειτουργούσαν περισσότερες επιχειρήσεις, θα προσέφεραν θέσεις εργασίας σε νέους, στους οποίους ο δείκτης ανεργίας έχει χτυπήσει κόκκινο, αφορά τους τοπικούς άρχοντες η όχι ?

Το ότι είναι ντροπή, πρακτικά και αισθητικά για την περιοχή μας, τους αφορά?

Εκ του αποτελέσματος μάλλον όχι.

Θεοχάρης Ιωάννης του Δημητρίου
Υποψήφιος σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας
με την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και τον Γιάννη Γόγολο

Read More »
Εγκατάλειψη και πλήρης αδιαφορία το ΑΠΟΛΙΣ και τα παραλιακά καταστήματα του Δρεπάνου - Του Ιωάννη Θεοχάρη Εγκατάλειψη και πλήρης αδιαφορία το ΑΠΟΛΙΣ και τα παραλιακά καταστήματα του Δρεπάνου - Του Ιωάννη Θεοχάρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Στον συνδυασμό του Σπ. Ριζόπουλου στην Θεσπρωτία ο Δημήτρης Γκαμπρέλας

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Το δυνατό χαρτί του συνδυασμού Ριζόπουλου στην Θεσπρωτία, φαίνεται πως είναι ο επιχειρηματίας από την Μαζαρακιά κ. Δημήτριος Γκαμπρέλας .

Ο κ. Γκαμπρέλας είναι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων με έδρα την Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο το γενικό εμπόριο.

Εδώ και αρκετά χρόνια ενισχύει δεκάδες ομάδες και αθλητικούς συλλόγους της Θεσπρωτίας, ενώ είναι αντιπρόεδρος της ομάδας του Θεσπρωτού και μέλος του ΔΣ του Α.Σ. Μαργαριτίου.

Ο κ. Γκαμπρέλας είναι 39 ετών και είναι "πρωτάρης" πολιτικά, αφού είναι η πρώτη φορά που ασχολείται ενεργά με την πολιτική σκηνή, ζητώντας την ψήφο των Θεσπρωτών, για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσπρωτίας.

Αυτό ωστόσο δεν τον εμποδίζει στον αγώνα του, τον οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και αγαπητός σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία.
Read More »
Στον συνδυασμό του Σπ. Ριζόπουλου στην Θεσπρωτία ο Δημήτρης Γκαμπρέλας Στον συνδυασμό του Σπ. Ριζόπουλου στην Θεσπρωτία ο Δημήτρης Γκαμπρέλας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη μίας 34χρονης πρώτες πρωινές ώρες

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Στη σύλληψη μίας 34χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο , με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη μίας 34χρονης πρώτες πρωινές ώρες Ηγουμενίτσα: Σύλληψη μίας 34χρονης πρώτες πρωινές ώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019
Συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας αμέσως μετά τις εκλογές

Η ανάπτυξη μιας γόνιμης και επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Σουλίου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος με τον πρύτανη του Ιδρύματος Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρύτανη και αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στον κύκλο των προεκλογικών επισκέψεων του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου.

Ο Ν. Κάτσιος εξέφρασε στον κ. Πρύτανη τη δέσμευση του για στενή συνεργασία του δήμου Σουλίου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε μια σειρά από βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα. Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ενημέρωσε τον κ. Τρ. Αλμπάνη για την εποικοδομητική συνεργασία που ήδη έχει αναπτύξει η δημοτική του παράταξη με τους επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμέσου της απόδημης Παραμυθιώτισσας κ. Άννας Κούρτη, Καθηγήτριας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, η οποία έχει οριστεί ως Συντονίστρια της παράταξης για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου.

«Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα είναι ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σουλίου, καθώς θα αποτελέσει τον στρατηγικό σύμβουλο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου» ανέφερε ο Ν. Κάτσιος στον κ. Πρύτανη, ενώ στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, επιβεβαίωσαν την κοινή τους απόφαση για στενή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Αλμπάνης διαβεβαίωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου ότι θα είναι αρωγός των προσπαθειών της νέας δημοτικής αρχής για αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας στο δήμο Σουλίου, καθώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενισχύει τις συνεργασίες του με την αυτοδιοίκηση της περιοχής. Μάλιστα δεσμεύτηκε να υπογράψουν αμέσως μετά τις εκλογές ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το δήμο Σουλίου που θα επικυρώνει έμπρακτα αυτή την εποικοδομητική συνεργασία.

Ο Ν. Κάτσιος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αποτελέσει ο δήμος Σουλίου πεδίο μελέτης για την πανεπιστημιακή έρευνα και κατέθεσε στον κ. Πρύτανη συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν την απαρχή της προγραμματικής σύγκλισης των δύο φορέων.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι: «Με όρους εξωστρέφειας ανοίγουμε τους ορίζοντές μας προς τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής αλλά και της χώρας και δημιουργούμε συνέργειες που θα επιφέρουν αμέσως μετά τις εκλογές υπεραξία ανάπτυξης στο Δήμο Σουλίου. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μόνον η αρχή».

Read More »
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Οι έξυπνες πόλεις θέλουν κι εργατικούς ανθρώπους - Γράφει ο Σταύρος Κωστάρας

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Η ενσωμάτωση μερικών τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας δεν μας κάνει απαραίτητα και ικανούς να τις διαχειριστούμε! Η εξυπνάδα από μόνη της δεν αρκεί όταν χρειάζεται και πολλή δουλειά!
Μελετώντας μιαν ανάρτηση ειδικού, κατά τα άλλα, επιστήμονα, ο οποίος θέλησε με τα γραφόμενά του να «παντρέψει» την τεχνολογία και την αποδοτικότητα στην εφαρμογή της, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
- Πως γίνεται με την ονομασθείσα έξυπνη «διαχείριση των καυσίμων και του στόλου των οχημάτων» του δήμου, η κατανάλωση των καυσίμων από 174.000 ευρώ που ήταν το 2016 να ανέλθει στο ποσό των 200.000 περίπου ευρώ το 2018? Δεν το θεωρώ και πολύ έξυπνο να αυξάνονται οι δαπάνες όταν η τεχνολογία υποτίθεται χρησιμοποιείται για την μείωση αυτών!
- Φαίνεται όμως πως σε κάτι «λειτούργησε» η έξυπνη πόλη σε ένα τουλάχιστον πεδίο αφού οι δαπάνες επισκευής των οχημάτων, οι οποίες παρέμεναν «κρυφές» για τα έτη 2017 και 2018, μην αναφερόμενες με επαρκή στοιχεία στο «Διαύγεια», άρχισαν να δημοσιεύονται πρόσφατα με τα προβλεπόμενα στοιχεία!!! Το αν μειώθηκαν ή όχι το είδαμε στον απολογισμό της δημοτικής αρχής από όπου προέκυψε ότι ενώ το 2018 δαπανήθηκαν περίπου 91.000 ευρώ, για το 2019 τα χρήματα αυτά έγιναν περίπου 155.000.
- Πόσο μας στοίχισε η ψηφιοποίηση του Δήμου? Από μια ματιά στα εντάλματα πληρωμών προκύπτει ότι μέσα σε 1,5 μόλις χρόνο ξοδεύτηκαν περίπου 96.000 ευρώ για την αγορά 43 υπολογιστών, ενός φορητού υπολογιστή και περιφερειακών, καθώς και για υλικά μηχανογράφησης και ανταλλακτικά υπολογιστών! Υπάρχει βέβαια και η αγορά 7 τάμπλετ η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στα παραπάνω, όπως δεν συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια αναβαθμίσεων προγραμμάτων τα οποία στοίχισαν άλλα 28.000 ευρώ περίπου. Φαίνεται ότι ο δήμος δεν είχε κανέναν υπολογιστή που να μην χρήζει αντικατάστασης και προμηθεύτηκε καινούριους για όλους!
- Στις πολυδιαφημιζόμενες στην εν λόγω ανάρτηση ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου και τον «επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου» σήμερα μπορούμε να βρούμε μόνο μία ηλεκτρονική διεύθυνση για να απευθυνθούμε (αυτή της διεύθυνσης κοινωνικής πρόνοιας). Δεν υπάρχει κανένα φαξ, και κανένα τηλέφωνο, το οποίο να έχει το όνομα υπαλλήλου και το τμήμα στο οποίο ανήκει, για να μπορούμε να απευθυνθούμε τηλεφωνικά!
- Όσον αφορά την προμήθεια της εφαρμογής Novoville η κάθε κριτική θα γίνει εκ του αποτελέσματος. Όχι φυσικά της καταγραφής των προβλημάτων και της ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά της αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις υπηρεσίες. Και εκεί είναι ευρέως γνωστό ότι ο δήμος μας πάσχει, και η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.
- Η αναφερόμενη «ιδιαίτερη θέση της τουριστικής προβολής του Δήμου» στην ιστοσελίδα του, είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού, περιλαμβάνει μεν πληροφορίες που έχει δώσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, οι οποίες όμως δεν έχουν μετάφραση σε καμία ξένη γλώσσα, δεν υπάρχει κανένας χάρτης διαδρομών και επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών χώρων και του μουσείου, και έχει παραληφθεί κάθε αναφορά στα Γίτανα, τα οποία βρίσκονται στα όρια του δήμου. Στα υπόλοιπα δε αναφερόμενα δεν δίνεται καμία χρήσιμη πληροφορία για αξιοθέατα, παραλίες, διαμονή, αποστάσεις κλπ (https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-episkepti)
- Η δε περιβόητη «αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο αστικό δίκτυο του Δήμου προϋπολογισμού 8.069.635,37€» που αναφέρεται, προκαλεί τεράστια εντύπωση όσον αφορά το υπέρογκο ποσό, και πρόκειται μάλλον για αβλεψία ή κακή ενημέρωση του γράφοντα, αφού όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της περιφέρειας Ηπείρου, η οποία τρέχει και το πρόγραμμα αυτό, το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το έργο αυτό και για τους 3 δήμους Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας είναι 3.060.827,81 ευρώ. (https://www.thespro-news.com/2018/12/blog-post_977.html).
Να τον δικαιολογήσουμε αυτήν τη φορά για το υπερβολικό ποσό των 8.069.635,37 ευρώ, αφού δεν είναι αυτός ο ρόλος του και δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Αλλά, η δημοτική αρχή που τον προσέλαβε, ας προσέχει ποιος πληροφορεί τους δημότες και, καλό θα ήταν, να ελέγχει προηγουμένως τις πληροφορίες που δίνονται! Εκτός κι αν έγινε σκόπιμα η παραπληροφόρηση!!!
Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
Οι έξυπνες πόλεις θέλουν κι εργατικούς ανθρώπους - Γράφει ο Σταύρος Κωστάρας  Οι έξυπνες πόλεις θέλουν κι εργατικούς ανθρώπους - Γράφει ο Σταύρος Κωστάρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δ.Σ. Γραικοχωρίου

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου,προσκάλεσε την Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας προκειμένου να γίνει παρουσίαση των μουσικών οργάνων αλλά και να παίξει η 'μπαντίνα' μουσικούς σκοπούς για τους μικρούς μας φίλους!
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπεύθυνο της Φιλαρμονικήςκ. Ματρακούκα Γεώργιο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας καθώς και τον αρχιμουσικό κ. Τζάνη Κωνσταντίνο για την άψογη συνεργασία. Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στα παιδιά της 'μπαντίνας' που άφησαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις και μας επισκέφθηκαν ,χαρίζοντάς μας όμορφες μουσικές νότες!
Read More »
Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δ.Σ. Γραικοχωρίου Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δ.Σ. Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Τους άλλαξε τα… φώτα, του άλλαξαν το ...όνομα

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Ο Σπύρος Μπότος (στο κέντρο της φωτογραφίας) είναι προϊστάμενος στον τεχνικό τομέα της ΔΕΗ.

Τώρα είναι και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Θεσπρωτίας.

Έναν χρόνο πάνω κάτω δεχόταν πιέσεις από κορυφαία στελέχη του Κινήματος. Και μέχρι να πει το «ναι» τους άλλαξε στην κυριολεξία τα φώτα..

Και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων τον εκδικήθηκε αλλάζοντας του το όνομα.

Έτσι ανακοινώθηκε ως Κωνσταντίνος Μπότος με αποτέλεσμα να προκληθεί και μία μικρή σύγχυση στην Θεσπρωτία καθώς όλοι αναζητούσαν τον «Κώστα»… Σπύρος λοιπόν ο υποψήφιος… Τους άλλαξε τα φώτα, του άλλαξαν το όνομα…
Read More »
Τους άλλαξε τα… φώτα, του άλλαξαν το ...όνομα Τους άλλαξε τα… φώτα, του άλλαξαν το ...όνομα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Α΄. ΓΕΝΙΚΑ
1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 12.00΄: Προσκύνημα των μαθητών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , παρουσία των Αρχών της πόλης.

Γ’. ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιερού Ναού. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και συνοδεία των Αρχών και του λαού της πόλης.

Δ΄. ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

1. Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ
- Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα.
Ρεντζεπέρη Άννα, Φιλόλογο Εσπερινού Γ.Ε.Λ Ηγουμενίτσας.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.10΄.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
δ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

4.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
γ.- Τμήματος Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ. - Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ε.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας
στ.- Τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων-1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΠΕΥΘΥΝΟ για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Τάτση Νικόλαο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

5.- Ώρα 12.30΄: Εθνικοί χοροί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας 
* υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στο Λαδοχώρι.
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Silver Tourism: Η απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τοπικού ποιοτικού τουρισμού - Του Χρήστου Γκορέζη

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019Οι προοπτικές ανάπτυξης του «Τουρισμού 55+», του λεγόμενου «Ασημένιου Τουρισμού», που αφορά τους τουρίστες άνω των 55 ετών μπορεί να γίνει καταλύτης τόσο για την τοπική τουριστική κίνηση όσο και για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι «ασημένιοι τουρίστες» είναι έμπειροι ταξιδιώτες, με ελεύθερο χρόνο και ευελιξία, θεωρούν το ταξίδι μέρος του life style τους, έχουν περισσότερες αποταμιεύσεις, ζητούν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες, δεν ενδιαφέρονται για συγκινήσεις, ενώ αναζητούν ασφάλεια. Ενδεχομένως να έχουν θέματα υγείας ενώ δεδομένο είναι πως θέλουν λειτουργικά καταλύματα και αν είναι δυνατόν ιατρική φροντίδα στο ξενοδοχείο.

Ενδιαφέρονται για περιοχές με ιστορία, με λαογραφία, με μνημεία και με φύση. Ψάχνουν εμπειρίες ηρεμίας, παρέας, χαλαρότητας και όχι πολυκοσμία. Χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην Παραμυθιά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι 55+ τουρίστες δίνουν υπεραξία στον τουρισμό αφού οι άνθρωποι αυτών των ηλικιών ταξιδεύουν στα άκρα της σεζόν, δίνοντας επιμήκυνση στην περίοδο.

Τα ξενοδοχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Παραμυθιά και την ευρύτερη περιοχή, μπορούν να υποστηρίξουν τους «ασημένιους τουρίστες» καθώς έχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που επιζητεί αυτή η κατηγορία τουρισμου.

Θα μπορούσαν να είναι τα πλέον ανταγωνιστικά στην Ήπειρο και όχι μόνο, σε περίπτωση που αναπτύξουν και υπηρεσίες φροντίδας, έχοντας το βασικό ιατρικό εξοπλισμό, άλλα και επιπλέον υπηρεσίες όπως ενημέρωση για το μενού με τρόφιμα που δεν προκαλούν αλλεργίες ανά κατηγορία αλλεργιών, ενημέρωση για τα εφημερεύοντα φαρμάκια νοσοκομεία κτλπ.

Μιλώντας στην paramythia-online,gr ο Νίκος Παππάς (ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Παραμυθιά με ιατρικά είδη), σημείωσε πως τα καταλύματα μπορούν να δώσουν την παραπάνω υπεράξια, με ελάχιστη επένδυση, προσφέροντας στους πελάτες τους το βασικό ιατρικό εξοπλισμό όπως μετρητές πίεσης, οξύμετρα, φαρμακεία πλήρως εξοπλισμένα, φάρμακα αλλεργιών, μετρητή ζάχαρου, παγοκύστες εκτάκτων ανάγκης, σύστημα ακινητοποίησης κεφαλής (κολάρο), συσκευή αντιμετώπισης πνιγμονής, άλλα και αναπηρικά αμαξίδια και παροχείς οξυγόνου, που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τους «ασημένιους τουρίστες»

Η επένδυση ενός ξενοδοχείου για να έχει τα παραπάνω, είναι πολύ μικρή καθώς το πιο ακριβό από όλα είναι το μηχάνημα παροχής οξυγόνου και το αναπηρικό αμαξίδιο ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι της τάξεως των λίγων ευρώ, ενώ αρκετές υπηρεσίες έχουν μηδαμινό κόστος για τον ξενοδόχο.

Η εμπειρία της διατροφής είναι πολύ σημαντική για τους «ασημένιους τουρίστες».

Δεν ψάχνουν τυποποιημένα φαγητά άλλα το ιδανικό για αυτούς είναι η τοπική γαστρονομία. Παραδοσιακές τοπικές πίτες, τοπικά τυροκομικά προϊόντα, τοπικά ζυμαρικά, τοπικά γλυκα κτλπ, είναι αυτό ακριβός που θέλουν.

Για το ζήτημα αυτό, τις επόμενες ήμερες θα μπορέσετε να διαβάσετε σχετική συνέντευξη στην paramythia-online.gr με τον αρχιμάγειρα Αντώνη Χαντζάρα.

Ποιες είναι οι κατηγορίες του ασημένιου τουρισμού
1. 55-65 ετών εργαζόμενοι, καλή υγεία, υψηλό εισόδημα, σύγχρονο lifestyle.
2. 65 – 70 ετών, συνταξιούχοι πρώτα δείγματα κάμψης υγείας, συρρικνωμένο εισόδημα, ελεύθερος χρόνος, μοναξιά.
3. 70 – 85 ετών, Γηριατρικοί Τουρίστες χωρίς ασφάλιση ταξιδίου, προβλήματα υγείας, ευαλωτότητας, ακόμα πιό μειωμένη οικονομική δυνατότητα. Οι expats επιστρέφουν στη βάση τους για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ποιό είδος Τουρισμού;
1. «Ασημένιος Τουρισμός» : Με κριτήριο το lifestyle, χαλάρωσης, χαμηλότερης έντασης, υψηλής ποιότητας και
εξυπηρέτησης/Ευζωΐας, Ευεξίας, κλπ.
2. Ασημένιος Τουρισμός+ : Αναζήτησης νέων εμπειριών, Ευζωίας– παραχείμασης ή μακρόχρονης διημέρευσης, ανάγκες διατροφής, κλίματος, ενσωμάτωσης στο τοπικό ιστό.
3. Πέρασμα στον Γηριατρικό Τουρισμό: Αυξημένες ανάγκες υποστήριξης, ειδικά πακέτα στοχευμένα στην Μακροχρόνια Μέριμνα, Ιαση, Θεραπεία, Ευεξία, και Ευζωΐα.

Συνεδρία έχουν απασχοληθεί για τον ασημένιο τουρισμό με πιο πρόσφατο το Economic forum των Δελφων, απο το οποίο αναδέχτηκε πόσο μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα αναδεικνύεται η αύξηση παγκοσμίως του ασημένιου τουρισμού, των τουριστών δηλαδή της τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας μελέτης της «ΔιαΝΕΟσις», τα βασικά σημεία της οποίας παρουσιάστηκαν στο Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με το Γιάννη Τούντα, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκ των συγγραφέων της έρευνας για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας, το 7,3% των ενηλίκων στη Βόρεια Ευρώπη δηλώνει ότι θα ήθελε μετά τη σύνταξή του να μείνει σε μια χώρα της Νότιας Ευρώπης. Αυτό μεταφράζεται σε ζήτηση για 2,7 εκατ. παραθεριστικές κατοικίες τα επόμενα 30 χρόνια. «Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι της αγοράς η χώρα μας είναι πολύ πίσω όταν στις άλλες χώρες της Μεσογείου πολλοί οργανισμοί κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας συγκροτημάτων και κατοικιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας.

Όχι όμως και η χώρα μας, όπου υπάρχει μια σειρά από αντικίνητρα από τη φορολογία μέχρι και τις υποδομές, την ασφάλεια και τις παρεχόμενες ιατρικές ή υγειονομικές υπηρεσίες», υπογράμμισε ο κ. Τούντας, σημειώνοντας ότι στην Πορτογαλία ισχύει ειδική χαμηλή φορολογία για τους ξένους που θέλουν να εγκατασταθούν στη χώρα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην Ευρώπη το 2010 οι τουρίστες τρίτης ηλικίας αντιπροσώπευαν το 15% των τουριστών. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει το 25% το 2020 και το 35% το 2030. Από την πλευρά του ο οικονομολόγος και συνεργάτης της ΔιαΝΕΟσις Αρίστος Δοξιάδης επισήμανε ότι η αξιοποίηση του τουρισμού τρίτης ηλικίας θα έδινε σημαντική ώθηση σε δύο κλάδους με αργούν δυναμικό, τον ιατρικό και τον οικοδομικό. Ειδικότερα, στον κλάδο των ακινήτων υπολογίστηκε ότι θα μπορούσε να αγοράζονται 20.000 ακίνητα από ξένους ετησίως με τα 2/3 να είναι τα νεόδμητα.

Ο Πλάτων Τήνιος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είπε πως «το φαινόμενο της μακροβιότητας είναι ξεχωριστό από τη γήρανση. Οι 75χρονοι σήμερα έχουν το ίδιο επίπεδο υγείας με αυτούς που ήταν 65 χρονών την δεκαετία του ’70. Η μακροβιότητα, εκεί που ήταν εξαίρεση, γίνεται θέμα lifestyle. Ένας πλανήτης που χαρακτηρίζεται από τη μακροβιότητα είναι κάτι τελείως άγνωστο». Ο ίδιος είπε πως «το θέμα της μακροβιότητας είναι μια μεγάλη ευκαιρία στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε και ως κοινωνίες και ως άτομα».

Έχει υπολογιστεί πως ως καταναλωτές, τα άτομα της τρίτης ηλικίας ετήσια θα δαπανήσουν το 2020 γύρω στα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή τα 3/4 της οικονομίας των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2050 το ένα τρίτο της τουριστικής δαπάνης στην Ευρώπη θα προέρχεται από άτομα άνω των 65 σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Οι υπηρεσίες προς την τρίτη ηλικία δεν αφορά, όμως μόνο τον τουρισμό, αλλά και τη μόνιμη εγκατάσταση ηλικιωμένων στη Νότια Ευρώπη με την αγορά κατοικίας, τις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας κ.ά.
Read More »
Silver Tourism: Η απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τοπικού ποιοτικού τουρισμού - Του Χρήστου Γκορέζη Silver Tourism: Η απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τοπικού ποιοτικού τουρισμού - Του Χρήστου Γκορέζη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2019

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που απευθύνεται σε μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου, αρχικά θα ενημερωθούν για την αξία και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού και στη συνέχεια θα γίνει μέτρηση pH, δειγματοληψία και αναγνώριση βενθικών και άλλων οργανισμών από προκαθορισμένα σημεία της λιμνοθάλασσας.

Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.30πμ στoν ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας (Στο ύψος του Ναυταθλητικού Ομίλου).

Read More »
Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2019 Ηγουμενίτσα: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Συνέντευξη του π. Ηλία Μάκου στην "Ορθόδοξη Αλήθεια" για το ιστορικό Σούλι

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019

Συνέντευξη του π. Ηλία Μάκου στο δημοσιογράφο Σωτήρη Λέτσιο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια". Αφορμή στάθηκε η βράβευση έργου του π. Ηλία για το ιστορικό Σούλι. 
 
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι μήνυμα έρχεται στις ημέρες μας από τον ηρωισμό των Σουλιωτών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τους Σουλιώτες δύο πράγματα δεν τους άφηναν να δουλωθούν: 
Η αξία της ελευθερίας και η πίστη στο Θεό. Με την προγονική κληρονομιά να τους καίει τα στήθη και με την Ορθοδοξία να τους φλογίζει την καρδιά έμειναν μεγάλοι και ελεύθεροι. Και ας ήταν πολιορκημένοι και καταπιεσμένοι από τα δεινά και τις κακουχίες. 
Στα μάτια και στο πρόσωπό τους ζωγραφίζονταν η αποφασιστηκότητά τους ή να νικήσουν ή να πεθάνουν. Και κατόρθωσαν πεθαίνοντας να νικήσουν. Ήταν αδούλωτες ψυχές, που δεν πρόδωσαν τους ατίμητους θησαυρούς της Πατρίδας και μάτωσαν και θυσιάστηκαν για την πνευματική και την πατριωτική απελευθέρωση. 
 
Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λέτσιου πως αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας, σημείωσε: 
"Η είσοδoς στην ιεροσύνη δεν ήταν μια στιγμιαία απόφαση, αλλά μια "βασανισιτκή" διαδικασία. Πέρα από τα τετριμμένα, που λέμε σ' αυτές τις περιπτώσεις, ότι μας ώθησε ο πόθος να υπηρετήσουμε το Θεό, αυτό είναι μια προϋπόθεση βέβαια, συνήθως λειτουργεί ένα σύνολο προσωπικών, κοινωνικών και πνευματικών συνθηκών, αφορμών και αν θέλετε και ανασφαλειών, που οδηγούν σ' αυτή την επιλογή, που ωστόσο, για μένα ποτέ δεν υπήρξε απομακρυσμένη προοπτική. Και κατά τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο και κατά την επαγγελματική μου δραστηριότητα επί 20 και πλέον χρόνια ως δημοσιογράφου, πάντοτε έψαχνα και έβρισκα κάτι από την παρουσία του Θεού. 
Μα, κάποια στιγμή, κατάλαβα, ότι τον ζητούσα ολόκληρο. Και αυτό, για να ξεχύσω τον πόνο μου για την αλλοτρίωση και την πολτοποίησή μου. Αφού πρώτα έζησα εσωτερικά τη δική μου μοναχικότητα και ανακάλυψα τη γύμνια μου, τράβηξα μακριά, στο απύθμενο βάθος, αλλά και στο αμέτρητο ύψος της ιεροσύνης για να βρω το Θεό. Και συνεχώς, μέσα στην ερημιά της ζωής, που έχει πολλές γωνιές και πολλές καμπές, καρτερώ τη συντροφικότητά του. Έστω και αν αναμετριέμαι με τη σκληρή πραγματικότητα και γεύομαι μέχρι τα κατάβαθα την οδύνη των αδυναμιών μου".
Read More »
Συνέντευξη του π. Ηλία Μάκου στην "Ορθόδοξη Αλήθεια" για το ιστορικό Σούλι  Συνέντευξη του π. Ηλία Μάκου στην "Ορθόδοξη Αλήθεια" για το ιστορικό Σούλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο της Γνώσης», αναζητεί προσωπικό για τη στελέχωση των τμημάτων του

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο της Γνώσης», στην Ηγουμενίτσα , ανακοινώνει την πρόσληψη Παιδαγωγών και λοιπών Ειδικοτήτων (θεατρολόγων, εμψυχωτών κ.α.)για τη λειτουργία των τμημάτων του. 
Οι ενδιαφερόμενοι/ -ες μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στο email: todentrotisgnosis.hgoumenitsa@gmail.com


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο της Γνώσης», αναζητεί προσωπικό για τη στελέχωση των τμημάτων του Ηγουμενίτσα: Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο της Γνώσης», αναζητεί προσωπικό για τη στελέχωση των τμημάτων του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, πάνω από 57 κιλά κάνναβης - Συνελήφθη 27χρονος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019Από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (20-03-2019) το απόγευμα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς προέκυψε ότι επιτηρούσε σε θαμνώδη περιοχή στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα).

Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι και ένα τσουβάλι, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (57) κιλών και (360) γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν συνεργών του.
Read More »
Κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, πάνω από 57 κιλά κάνναβης - Συνελήφθη 27χρονος (+ΒΙΝΤΕΟ) Κατασχέθηκαν σε «καβάντζα» στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας, πάνω από 57 κιλά κάνναβης - Συνελήφθη 27χρονος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Ενέργειες και δράσεις ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ την τριετία 2016-2019 - Γράφει ο Κώστας Γαβριήλ

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ Σ.Ε. μετέχω εκλεγμένος σαν Θεσπρωτός (Αδελφότητα Περδικιωτών) και κατέχω από το 2016 τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Θεωρώ υποχρεωσή μου να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου για τη δράση του Δ.Σ. την τριετία 2016-2019 αν και στη Γενική Συνέλευση στις 31 Μαρτίου 2019 θα κάνει αναλυτικό απολογισμό ο πρόεδρος.

Με την εκλογή του στις 4-4-16 το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Σ.Ε. δεν κατάφερε να φτιάξει ένα συννενετικό Προεδρείο για να πορευτεί ανάλογα. Έτσι τις τύχες της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ επωμίστηκε κατά κύριο λόγο ο συνδιασμός “ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ”.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ παρά τα δυσμενή φαινόμενα των καιρών είχε μια δημιουργική πορεία αυτήν την τριετία. Έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο χωρίς να έχει την οικονομική στήριξη του κράτους όπως γινόταν παλαιότερα αλλά με τη βοήθεια των μελών και των χορηγιών.

· Κορυφαία εκδήλωση ήταν τον Οκτώβρη 2018 στο ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Αθηνών με τον τίτλο “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” που είχε μεγάλη καλλιτεχνική και οικονομική επιτυχία.

· Οργανώθηκαν με επιτυχία τρία πανηπειρωτικά ανταμώματα-πανηγύρια σε διάφορα σημεία της Αττικής με τη συμμετοχή κυρίως των Ηπειρωτικών Συλλόγων των Δήμων.

· Έγιναν οι τρείς καθιερωμένες πίτες του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή κάθε φορά 100 χορευτικών απ’όλη την Ελλάδα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με βάση την παράδοση της Ηπείρου.

· Έγιναν ημερίδες στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. με πρωτοβουλία του Δ.Σ. για θέματα που αφορούν την υγεία, τους δασικούς χάρτες, την πλημμελή φύλαξη των βορείων συνόρων της Ηπείρου, το θέμα της έρευνας και εξόρρυξης υδρογονανθράκων, το θέμα των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και πολλά άλλα.

· Εκθέσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, τόσο για την Ηπειρώτικη παράδοση όσο και για την προβολή αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων.

· Υπό την αιγίδα της Π.Σ.Ε. πολλές οργανώσεις μέλη μας αλλά και Ηπειρώτες συγγραφείς παρουσίασαν βιβλία ιστορικά, λαογραφικά και λογοτεχνικά.

· Η χορωδία μας ξεπέρασε τα 50 μέλη, είναι περιζήτητη σε παραστάσεις και είχε για πρώτη φορά συμμετοχή σε παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών το 2017 με διάκριση.

Είχαμε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, ιδιαίτερα με την περιφέρεια αλλά και με οργανώσεις Ηπειρωτών του εξωτερικού για θέματα της γενέτειρας.

Καταφέραμε να αυξήσουμε τη δύναμη της Συνομοσπονδίας με περισσότερους από 10 συλλόγους παρά τα όσα λέγονται ότι η Π.Σ.Ε. φυλλοροεί.

Οικονομικά ξεχρεώσαμε την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ με την βοήθεια Ηπειρωτών χορηγών και όχι μόνο.

Εκείνο που μας λείπει είναι η συνοχή και ο ανιδιοτελής Ηπειρωτισμός. Χρειάζεται σύμπνοια από όλους τους συμπατριώτες μακράν κάθε ιδιοτελούς σκέψης και ενέργειας. Την 1 Απρίλη 2019 θα εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών και πρέπει σε όσους εκλεγούν να πρυτανεύσει η λογική της συνεργασίας για το καλό της Ηπείρου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για αναίτιους διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις χάριν κομματικών, προσωπικών ή άλλων συμφερόντων.

Η αγάπη για την Ήπειρο και τους απόδημους Ηπειρώτες πρέπει να μας ενώνει, να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ Σ.Ε.

Read More »
Ενέργειες και δράσεις ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ την τριετία 2016-2019 - Γράφει ο Κώστας Γαβριήλ Ενέργειες και δράσεις ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ την τριετία 2016-2019 - Γράφει ο Κώστας Γαβριήλ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Workshop με θέμα: «Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες»

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


H Π.Ε.Δ. Ηπείρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ), διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου (Ναπολέοντος Ζέρβα 2), workshop με θέμα:

«Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες».

Κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνει ειδική αναφορά στα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα της έρευνας του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στους Δήμους της χώρας μας ενώ θα τεθεί και το πλαίσιο της νέας έρευνας εστιασμένη στους Δήμους της Ηπείρου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη Δήμων, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Read More »
Workshop με θέμα: «Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες» Workshop με θέμα: «Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Η Φιλαρμονική Φιλιατών στην Κέρκυρα, στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών πραγματοποίησε ταξίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. 50 Μουσικοί και άλλοι τόσοι συνοδοί-γονείς-κηδεμόνες επισκέφτηκαν τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (ΦΕΚ) »Παλαιά», όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Φιλαρμονικής (Μουσείο Μουσικής, Βεστιάριο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Συναυλιών κ.α). Το σημαντικότερο όλων ήταν η από κοινού πρόβα της Φιλαρμονικής Φιλιατών με τα μέλη της Μπαντίνας της ΦΕΚ, υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου Αρχιμουσικού κ.Σπύρου Προσωπάρη!

Οι μουσικοί μας απέσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια για το μουσικό-καλλιτεχνικό τους επίπεδο, αποτέλεσμα σκληρής, μεθοδικής και στοχευμένης προσπάθειας… Ο σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου ήταν ακριβώς αυτός…οι μουσικοί μας να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις-ιδέες-συναισθήματα με άλλους μουσικούς…να »μετρήσουν» τις ικανότητές τους και να προβληματιστούν…Τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν ήταν τα αναμενόμενα.

Η Φιλαρμονική Φιλιατών διατηρεί υψηλού επιπέδου Μουσικό και Καλλιτεχνικό προφίλ με Εκπαιδευτικό προσανατολισμό και Συναυλιακούς στόχους, αλλά και εμφανίσεις που λαμπρύνουν τις Εθνικές και Θρησκευτικές μας Επετείους!!!

Τη Φιλαρμονικής μας συνόδευσαν στο ταξίδι ο κ. Σπύρος Πανταζής (μέλος του Δ.Σ του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ) η κα. Κωνσταντίνα Κώτση (Γραμματέας του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ), και ο κος.Γιάννης Γούλας( μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας) αλλά και παλαιό μέλος της Φιλαρμονικής μας, που στο κάλεσμα μας, ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά!!! Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο κο. Παδοβά και το Δ.Σ της ΦΕΚ, στον Αρχιμουσικό της κο.Σπύρο Προσωπάρη αλλά και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, για την υπέροχη εμπειρία.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο και το Δ.Σ του νομικού μας προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ για την αρωγή τους στην πραγματοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδίου της Φιλαρμονικής Φιλιατών.
Read More »
Η Φιλαρμονική Φιλιατών στην Κέρκυρα, στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Η Φιλαρμονική Φιλιατών στην Κέρκυρα, στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Εθεάθη στο Δέλτα Καλαμά το σπάνιο είδος με την ονομασία Λαμπροβούτι (Gavia arctica)

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019
Κατά την επόπτευση των φυλάκων του ΦΔ στο Δέλτα Καλαμά παρατηρήθηκε το σπάνιο υδρόβιο πτηνό με την ονομασία Λαμπροβούτι (Gavia arctica). Πρόκειται για μεταναστευτικά πτηνά που διαβιούν κυρίως στην βόρεια Aμερική και στη βορειότερη Eυρασία. Ωστόσο,υπάρχουν  και  αρκετά  άτομα  που  «περνάνε»  στην  αμερικανική  ήπειρο  (Αλάσκα, Καναδάς, Β∆ ΗΠΑ).Στην Ελλάδα, το λαμπροβούτι είναι σπάνιος και ακανόνιστος χειμερινός επισκέπτης, στις  θαλάσσιες  περιοχές  της  βόρειας  και  κεντρικής  χώρας,  αλλά και στο Δέλτα Καλαμά που εμφανίστηκε πρόσφατα. Δεν αναπαράγεται στην Ελλάδα, αλλά σε γλυκά νερά των αρκτικών περιοχών. Την άνοιξη μεταναστεύει σε βορειότερες χώρες.

Είναι μεσαίου μεγέθους (63-75εκ.). Αναλόγως της εποχή παρουσιάζει δυο χρωματικές μορφές στο φτέρωμα. Το καλοκαίρι έχει το σταχτί χρώμα στο κεφάλι και στο πίσω μέρος του λαιμού, μαύρο λάρυγγα, ασπρόμαυρες κατά μήκος του στήθους ραβδώσεις και άσπρες ωοειδής κηλίδες στη ράχη.
Το χειμώνα, περίοδος που συναντάται και στους Ελληνικούς υγρότοπους, έχει λιγότερο εντυπωσιακά σχέδια. Γκριζόμαυροι και άσπροι τόνοι και φολιδωτή καστανή ράχη. Ξεχωρίζει από τις άλλες Gavia όταν το παρατηρούμε από μακρυά καθώς έχει μια μεγάλη λευκή κηλίδα στα πίσω πλαϊνά μέρη του σώματός του.
Τα κολυμβόμορφα (Gaviiformes) είναι μια τάξη υδρόβιων πτηνών που, στον ελλαδικό χώρο,  είναι  γνωστά  ως  θαλασσοβούτια  ή  βουταναριές, τα  οποία  κολυμπάνε  και καταδύονται με χαρακτηριστική επιδεξιότητα. Τρέφεται με ψάρια που τα πιάνει βουτώντας για αρκετό χρόνο κάτω από το νερό.
Καθεστώς προστασίας:

Ι. Συμπεριλαμβάνεται στα είδη του Παραρτήματος Ι της Κοινοτικής Οδηγίας 79/409 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διατήρηση των άγριων πουλιών.
ΙΙ. Συμπεριλαμβάνεται στα είδη του Παραρτήματος ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής άγριας ζωής και των φυσικών βιοτόπων.

Σύμφωνα με την IUCN είναι σε καθεστώς LC (Least Concern) και ο πληθυσμός του είναι μειωμένος στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: https://natureguide.gr/desc/%CE%A0%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC/%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9

Read More »
Εθεάθη στο Δέλτα Καλαμά το σπάνιο είδος με την ονομασία Λαμπροβούτι (Gavia arctica)  Εθεάθη στο Δέλτα Καλαμά το σπάνιο είδος με την ονομασία Λαμπροβούτι (Gavia arctica) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Πείραμα του Ερατοσθένη. Το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας εκτός από συνδιοργανωτής της δράσης σε Πανελλαδικό επίπεδο, συμμετείχε και στην εκτέλεση του πειράματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, από όπου και οι επόμενες φωτογραφίες. Συμμετείχαν συνολικά 40 μαθητές της έκτης τάξης του Σχολείου.


Read More »
Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Η παρουσία του Μάριου Κάτση στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Απευθείας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019

Η παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας» με τα θέματα της οικονομίας στο επίκεντρο, την ανάσχεση του brain drain και την πολιτική της Κυβέρνησης μετά και την έξοδο από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.
Read More »
Η παρουσία του Μάριου Κάτση στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Απευθείας" (ΒΙΝΤΕΟ) Η παρουσία του Μάριου Κάτση στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Απευθείας" (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019


Τη Δευτέρα 18 Μάρτη, όταν χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό, επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίζονται.

Στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους και έτσι να δείξουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. 
Στην προσπάθειά τους να πάνε στο 2ο ΓΕΛ να βρουν τους συμμαθητές τους και να τους καλέσουν σε κοινό αγώνα, ήρθαν αντιμέτωποι με τον διευθυντή του 2ου Λυκείου, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και "μπαγλάρωσαν" τους μαθητές στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και τους κράτησαν για πάνω από 2 ώρες.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την καλούμε να πάρει θέση! Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ακούσει τη φωνή των χιλιάδων μαθητών που από την αρχή της χρονιάς έχουν στείλει μήνυμα: Να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο! Να βγει ο υπουργός και να το αποσύρει εδώ και τώρα!

Τόσο "προοδευτική" είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει τους μαθητές που αγωνίζονται σαν κοινούς εγκληματίες. Όποιος δεν πείθεται από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιο για το Λύκειο, όποιος θέλει να δηλώσει πως δεν του αρκεί το σχολείο που έχει σήμερα, όποιος απαιτεί να έχει ένα σχολείο που να τον μορφώνει και όχι να τον εξοντώνει, όποιος σηκώνει κεφάλι θα τον περιμένουν αυτόφωρα, συλλήψεις, τρομοκρατία.

Τόσο καλό είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δεν επιτρέπεται σε κανέναν μαθητή να πει τίποτα εναντίον της κυβέρνησης. Θέλουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στα σχολεία. Δεν θα τους περάσει! Οι μαθητές με τους αγώνες τους δίνουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση. Δεν συμβιβάζονται με το σχολείο και τη ζωή που τους ετοιμάζουν, δεν τρομοκρατούνται από καμία Αστυνομία.

Οι αγώνες των μαθητών είναι δίκαιοι! Η τρομοκράτησή τους δεν θα περάσει!

Καλούμε όλα τα σχολεία, τα 15μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους καθηγητές, τους γονείς, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συγκεκριμένου γεγονότος, αποφάσεις στήριξης του δίκαιου αγώνα των μαθητών.

Οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Έχουν τη δύναμη στις συλλογικές τους αποφάσεις και στο συντονισμό τους. Έχουν και πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα "όπλα" για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση. Έχουν επιλογή στις εκλογές να τη "μαυρίσουν", να κάνουν τη διαφορά, να ψηφίσουν ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, το μόνο κόμμα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στήριξης του αγώνα και των αιτημάτων των μαθητών.

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Read More »
Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Σελίδες