Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 120.000€ στον Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 1.980.000 ευρώ.
Οκτώ (8) δήμοι ενισχύονται συνολικά με 1.530.000 ευρώ αποκλειστικά για την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής, με σκοπό την επιδιόρθωση ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία.
Με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους, οι εν λόγω επιχορηγήσεις αποδίδονται ως εξής:


Δύο (2) Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενισχύονται συνολικά με 450.000 ευρώ από τις πιστώσεις του έργου «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας»:


Read More »
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 120.000€ στον Δήμο Σουλίου Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 120.000€ στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018 Rating: 5

Πρωτοχρονιάτικες πίτες για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018
 

Mέσα σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και προσδοκιών η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έκοψε, την πρώτη ημέρα του 2018, βασιλόπιτες για ηλικιωμένους και παιδιά. 

Ένας από τους γεροντότερους του προοδευμένου χωριού και ένα παιδάκι σταύρωσαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες με κοινό σύνθημα: "Άνοδος". 

Με τη σκάλα της εμπειρίας και τα φτερά του παιδικού ενθουσιασμού. 

 Τα "φλουριά" έτυχαν σ' ένα κοριτσάκι και μια κυρία, που δέχθηκαν δώρα. 

Η ανατολή του καινούργιου έτους βρήκε τους κατοίκους της Κεστρίνης με την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. 

 

Ανταλλάχτηκαν οι καθιερωμένες ευχές: "Χρόνια πολλά", "καλή χρονιά και ευλογημένος ο καινούργιος χρόνος". 

Πολλές ευχές ακούγονται αυτές τις ημέρες. 
Η ωραιότερη απ' όλες, όμως, είναι αυτή, που μας καλεί να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. 

Κάθε στιγμή της ζωής κι ένα αγώνισμα, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να φτάσουμε στο πλατύσκαλο της κορυφής. 
Κάθε χρόνος πρέπει να είναι και ένας σταθμός στη ζωή μας. 
Ένας σταθμός αλησμόνητος για την πορεία μας στην αρετή.


Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Πρωτοχρονιάτικες πίτες για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Πρωτοχρονιάτικες πίτες για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018 Rating: 5

Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018Τη δυνατότητα υλοποίησης έργων αστικής ανάπτυξης έχουν οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας που ως δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις στη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 2η προκήρυξη».


Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται η αναβάθμιση υφιστάμενων δημόσιων αστικών υπαίθριων χώρων με σκοπό να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές, λειτουργικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των πόλεων. 
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων:

• Βελτίωσης της λειτουργικότητας του αστικού χώρου,
• Ορθολογικής διαχείρισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου,
• Δημιουργίας χώρων πρασίνου (όπως μητροπολιτικά πάρκα) στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα,
• Προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών κέντρων.


Ο σχεδιασμός των χώρων που θα προταθούν επιδιώκεται να βασίζεται στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που μεταξύ άλλων προβλέπει αξιοποίηση των κλιματικών χαρακτηριστικών, εξασφάλιση συνθηκών θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης των χρηστών, υποστήριξη μιας σειράς ανθρωπίνων αναγκών, δημιουργία χώρων λειτουργικά άρτιων, περιβαλλοντικά βιώσιμων και καλαίσθητων.


Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση παρεμβάσεων που χωροθετούνται εντός αστικών περιοχών οι οποίες περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένη στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ).


Η συνολική δημόσια δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3.300.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 08/01/2018 έως την 30/03/2018 ώρα 14.00.


Read More »
Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018 Rating: 5

Στρατιωτικό φυλάκιο του Τάγματος Φιλιατών επισκέφτηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018


Σε στρατιωτικό φυλάκιο του Τάγματος Φιλιατών, αυτό του Κάτω Αετού Σαγιάδας, βρέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Συνοδεύονταν από το διοικητή του 628 Τάγματος και το δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά και η παρουσία του εκεί είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πρόκειται για την ελληνοαλβανική μεθόριο. 
Αντάλλαξε ευχές μέσα σε θερμό κλίμα με τους στρατιώτες, οι οποίοι μάλιστα του έψαλλαν και τα κάλαντα. 


Μάλιστα ο ίδιος γνωστοποίησε την επίσκεψή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας τις ευχές του: 
"Ευτυχισμένο και επιτυχημένο το 2018. Φυλάκιο Κάτω Αετού". 
Παλαιότερα υπήρχαν περισσότερα φυλάκια στην θεσπρωτική περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων, και για εθνικούς και για κοινωνικούς λόγους, αλλά η αλλαγή στρατηγικής και η συρρίκνωση του 628 Τάγματος Φιλιατών, είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό τους. 


 
Read More »
Στρατιωτικό φυλάκιο του Τάγματος Φιλιατών επισκέφτηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)  Στρατιωτικό φυλάκιο του Τάγματος Φιλιατών επισκέφτηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018 Rating: 5

Σελίδες