Β. Γιόγιακας: Προτεραιότητα στην επίλυση εκκρεμοτήτων για τη Μαρίνα και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Β. Γιόγιακας: Προτεραιότητα στην επίλυση εκκρεμοτήτων για τη Μαρίνα και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας 
 

Η απεμπλοκή και επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για τη Μαρίνα και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας ήταν το αντικείμενο συναντήσεων που είχε ο Βασίλης Γιόγιακας στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών από κοινού με τον Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ κο Αθανάσιο Πορφύρη.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζήτησε από τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Ευάγγελο Αραβώση να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Μαρίνα Ηγουμενίτσας καθώς και να επισπευθούν οι εγκρίσεις του φακέλου της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Θεσπρωτίας προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη χωροθέτηση της Περιοχής.

Εξάλλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού ΤΗς Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πρόοδο του ενταγμένου στο διακρατικό πρόγραμμα ADRI UP Επιχειρηματικού Πάρκου Ηγουμενίτσας και των σχετικών με αυτό υποδομών (οδική σύνδεση με Εγνατία Οδό, Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας).
Read More »
Β. Γιόγιακας: Προτεραιότητα στην επίλυση εκκρεμοτήτων για τη Μαρίνα και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας Β. Γιόγιακας: Προτεραιότητα στην επίλυση εκκρεμοτήτων για τη Μαρίνα και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Οδικά έργα άνω των 2,5 εκ. ευρώ προς υλοποίηση στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Οδικά έργα άνω των 2,5 εκ. ευρώ προς υλοποίηση στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου 
 

Οδικά έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2, 5 εκ. ευρώ προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:
· «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού 620.000 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ
· «Αποκατάσταση σύνδεσης επαρχιακού οδικού δικτύου με Άνω Πεδινά Ζαγορίου», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
· «Αποκατάσταση οδού προς Μαντείο - Δωδώνη», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
· «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η Επαρχιακή οδός – Αχερουσία - Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου - Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές» προϋπολογισμού 130.000 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.
· «Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του 5ου παιδικού σταθμού Πρέβεζας και ασφαλτοστρώσεις – τεχνικά στους οικισμούς Παντοκράτορα, Δροσιά και Ανάληψη Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000 €. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης.

Για τα παρακάτω έργα αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι:
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού πρόσβασης στα Λουτρά Καβασίλων», προϋπολογισμού 323.000 €. RVR ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδών και σύνδεσή τους με επαρχιακή οδό στα όρια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προς εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α.», προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΚΑΣ
 • «Αποκατάσταση Βατότητας Οδού με Παραγωγικές Μονάδες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού και σύνδεση της με Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 250.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
 • «Αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας – Κάτω Λαψίστα – Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
 • Άμεση αποκατάσταση επ. οδού συνοικισμού Κορνόραχης Τ.Κ. Φωτεινού δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.

Τέλος εγκρίθηκε η δημοπράτηση τεσσάρων νέων, ήτοι:

· «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», προϋπολογισμού 140.000 €.

· «Αποκατάσταση οδού Δίκορφο – Άγιος Ιωάννης – σημείο πυρασφάλειας περιοχής», προϋπολογισμού 300.000 €..

· «Αποκατάσταση οδού Κ. Ζάλογγο – Βερενίκη», προϋπολογισμού 150.000 €. «Εργασίες αποκατάστασης πρόσβασης προς κτηνοτροφικές μονάδες περιοχής Κρυόβρυσης ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 30.450 €.
Read More »
Οδικά έργα άνω των 2,5 εκ. ευρώ προς υλοποίηση στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Οδικά έργα άνω των 2,5 εκ. ευρώ προς υλοποίηση στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Σύλληψη ενός 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Read More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Εκδηλώσεις Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Εκδηλώσεις Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου
 
 

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» και η Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου συνδιοργανώνουν στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Δημητρίου τα 14α ΔΗΜΗΤΡΙΑ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού .

Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Γραικοχωρίου, αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.

Σας περιμένουμε να λάβετε την Χάρη του Θαυματουργού Αγίου μας .

Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό φαγητό , παραδοσιακές πίτες και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη στο όνομα του Αγίου Δημητρίου .

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για μας.
Read More »
Εκδηλώσεις Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου Εκδηλώσεις Αγίου Δημητρίου Παλαιού Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους δημότες για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους δημότες για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα 
 
 

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους, που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, ενημερώνουμε τους δημότες ότι κατά τις αναγραφόμενες ημερομηνίες δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παρακαλούμε τους δημότες να μην τοποθετούν τα απορρίμματά τους στους κάδους κατά τις ημέρες αυτές.

Read More »
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους δημότες για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους δημότες για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη 
 
 Συγκέντρωση στον ΟΤΕ στις 6.30μμ
Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Το Εργατικά Κέντρο και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στα στον ΟΤΕ στις 6.30μμ

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση στον ΟΤΕ στις 6.30μ.μ.


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Το νέο ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Η Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου νέα πρόεδρος

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Το νέο ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Η Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου νέα πρόεδρος
Πρόεδρος: Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Μέλη:
 1. Χριστίνα Τζέλλου
 2. Ελευθέριος Κώστας
 3. Δημήτρης Δημάκος
 4. Γεώργιος Ντάνης (Αντιπρόεδρος)
 5. Στέργιος Παλπάνης
 6. Σοφία Ασπιώτης
 7. Γιώργος Ματρακούκας
 8. Λιώνης Ελευθέριος
 9. Κάτσης Σπυρίδων
 10. Άγγελος Μπάντιος
 11. Βασιλική Πάντου
 12. Εκπρόσωπος εργαζομένων
Read More »
Το νέο ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Η Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου νέα πρόεδρος Το νέο ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Η Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου νέα πρόεδρος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Το νέο το ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Ο Σωτήρης Μήτσης και πάλι πρόεδρος

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Το νέο το ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Ο Σωτήρης Μήτσης και πάλι πρόεδρος 


Πρόεδρος: Σωτήρης Μήτσης

Μέλη:
 1. Ηλίας Λώλης
 2. Δημήτρης Δημάκος
 3. Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
 4. Βασιλική Τσότου
 5. Καλφόγλου Γιώργος
 6. Αναστασίος Ρούσης
 7. Αντρέας Νικολάου
 8. Ηλίας Τσακίρης
 9. Εκπρόσωπος εργαζομένων 
 10. Εκπρόσωπος ΤΕΕ
Read More »
Το νέο το ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Ο Σωτήρης Μήτσης και πάλι πρόεδρος Το νέο το ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Ο Σωτήρης Μήτσης και πάλι πρόεδρος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Ο Ελευθέριος Ντόστας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Ο Ελευθέριος Ντόστας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας

 
Ο Ελευθέριος Ντόστας, ένας από τους τέσσερις συνολικά υποψηφίους, εξελέγη πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας. 
 
Οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο κλίμα και οι υποψήφιοι έλαβαν: 
Ελευθέριος Ντόστας 182 ψήφους, Ευάγγελος Γιάκης 177, Γεράσιμος θεοδώρου 92 και Παναγιώτης Τσακίρης 34. 
 
Το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας είναι ιδιαίτερα δραστήριο και οργανωμένο και προσφέρει τις κατάλληλες διεξόδους στους ηλικιωμένους. Αξίζει να επισημανθεί και η επιτυχημένη θητεία του απερχόμενου πρόεδρου Λευτέρη Σοφία, ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα. 
 
Είναι παρήγορο, που τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν το βάζουν κάτω, αλλά στέκονται απέναντι στη ζωή με αξιοπρέπεια, αλλά και διεκδικήσεις.

Read More »
Ο Ελευθέριος Ντόστας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ο Ελευθέριος Ντόστας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο "Μονοπάτι του Σταυρού"

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο "Μονοπάτι του Σταυρού"Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 27/10 θα εξορμήσει στο μονοπάτι του Σταυρού , στο όρος Γκορίλας.

Πορεία:
Φροσύνη - Σταυρός 1205μ. - Αρχαία Ελέα
ΒΔ 2
Ώρες πορείας: 5
Απόσταση: 9 χλμ
Υψομετρική: 700μ.
Αρχηγός: Μπόλοσης Δονάτος

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια του φεστιβάλ Πεζοπορίας, Ηπείρου, το οποίο αποτελεί μέρος της
Πανελλήνιας συνάντησης μονοπατιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέτσοβο στις 2 & 3/11/2019.

Αναχώρηση 7.30π.μ. από το Πάνθεον- - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 23/10 & Πέμπτη 24/10 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο "Μονοπάτι του Σταυρού" Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στο "Μονοπάτι του Σταυρού" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Λαμπανίτσα: Στα Χνάρια των Μανιταριών...

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Λαμπανίτσα: Στα Χνάρια των Μανιταριών...


Έφτασε η ώρα ...
Ετοιμάζουμε τα καλαθάκια μας και για τρίτη συνεχή χρονιά περπατάμε κάτω από τα έλατα της Λαμπανίτσας σε μια ακόμα αναζήτηση "θησαυρού" ! 
 
Με την καθοδήγηση του Ηλία και της Κατερίνας θα αναζητήσουμε, θα συλλέξουμε,θα γευτούμε μα κυρίως θα περιηγηθούμε στον θαυμαστό κόσμο των Μανιταριών. 
 
Σας περιμένουμε το πρωί (10:30 πμ) της Κυριακής 27/10 στην Ελαταριά (Λαμπανίτσα) με σημείο συνάντησης τον χώρο της Βρύσης του Χωριού 
Read More »
Λαμπανίτσα: Στα Χνάρια των Μανιταριών... Λαμπανίτσα: Στα Χνάρια των Μανιταριών... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη 39χρονος στην Κεστρίνη, για λαθρομεταφορά

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Συνελήφθη 39χρονος στην Κεστρίνη, για λαθρομεταφορά
 

Συνελήφθη, την Κυριακή (20-10-2019) το απόγευμα στη Γέφυρα Κεστρίνης Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, ο 39χρονος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Read More »
Συνελήφθη 39χρονος στην Κεστρίνη, για λαθρομεταφορά Συνελήφθη 39χρονος στην Κεστρίνη, για λαθρομεταφορά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Ένα χωριό με έντονα σημάδια προηγούμενων αιώνων

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019
Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Ένα χωριό με έντονα σημάδια προηγούμενων αιώνων

Φωτογραφίες - Γιώργος Μαλαμίδης
 
Το Μαργαρίτι βρίσκεται νοτιοδυτικά του νομού Θεσπρωτίας. Ουσιαστικά είναι ανάμεσα από την Πάργα, την Παραμυθιά και τον ποταμό Αχέροντα. Στην περιοχή αυτή τοποθετείται η αρχαία Ελεάτιδα. 
Στην περιοχή της αρχαίας Ελεάτιδας, στους προχριστιανικούς χρόνους, αναφέρονται κάποιες πολιτείες, οι οποίες αργότερα καταστράφηκαν, όπως η Λιμναία και η Ελινία. 
Υπάρχουν πολλά μνημεία που αποδεικνύουν το ιστορικό παρελθόν της περιοχής, όπως τάφοι, νομίσματα κ.ά. 
Το Μαργαρίτι ιδρύθηκε περίπου το 1430 από τους Ενετούς και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν χριστιανοί, ενώ αργότερα αποικίστηκε από αλβανικά φύλα. 
Από το Μαργαρίτι έχουν καταγωγή σημαντικά πρόσωπα της προεπαναστατικής Ελλάδας και το ερειπωμένο κάστρο του μαρτυρεί την παλιά πολυτέλεια και ακμή του οικισμού. 
Επίσης, η ομορφιά των ελών που δημιουργούνται στην περιοχή, όπως αυτό του Καλοδικίου, του προσδίδουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Στο χωριό υπάρχουν και σημαντικές εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Βασιλείου που χτίστηκε μετά την απελευθέρωση το 1913, ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κένταλη Μαργαριτίου (συνοικισμός) και Άη Γιάννης στο Γερακάρι Μαργαριτίου.
Read More »
Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Ένα χωριό με έντονα σημάδια προηγούμενων αιώνων Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Ένα χωριό με έντονα σημάδια προηγούμενων αιώνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019 Rating: 5

Σελίδες