Ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Αλβανίας

Τρίτη, Μαΐου 10, 2022
Ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Αλβανίας


Σε εκδήλωση με θέμα «Μαζί για τον Τουρισμό χωρίς Σύνορα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδειάς «Κατίνα Παππά» στην Αλβανία, που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αγ. Σαράντα και Φοινικαίων, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε και εκπροσωπούμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Ελευθέριο Κώστα και κ. Μιχάλη Γκίκα.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας και η διερεύνηση των δυνατοτήτων ενιαίας προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αλβανίας και της Ελλάδας και ειδικότερα των Δήμων Αγ. Σαράντα και Φοινικαίων και Δήμων Ηγουμενίτσας και Δωδώνης αντίστοιχα.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Αλβανίας κα. Βίλμα Μπέλο, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, Βουλευτής Αλβανίας κ. Νίκος Κούρης, Περιφερειάρχης Αυλώνας κ. Φλαμούρ Μάμαϊ, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας κ. Ερβίς Μότσκα, Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, Δήμαρχος Δρόπολης κ. Δημήτρης Τόλης, Δήμαρχος Αργυροκάστρου κ. Φλαμούρ Γκολέμι, Δήμαρχος Τεπελενίου κ. Τερμέτ Πέτσι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων κ. Αρμπεν Τσίπα και κα. Χριστίνα Φίδη.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ελεύθεριος Κώστας, κατά την ομιλία που απηύθυνε μεταξύ άλλων, δήλωσε:


«Ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση ενός. Επιβάλλεται να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη συνεργασιών με όμορους προορισμούς, που αναλόγως των τουριστικών προϊόντων που διαθέτουν, θα μπορούσαν, από κοινού με αυτά του Δήμου Ηγουμενίτσας, να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης, βελτιώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών».
Read More »
Ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Αλβανίας Ενιαία προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 10, 2022 Rating: 5

Συνδυάστε τις διακοπές σας στην Πρέβεζα με μια ανεπανάληπτη εμπειρία συμμετοχής στην ιστορική κινηματογραφική ταινία "ΘΥΣΙΑ"

Τρίτη, Μαΐου 10, 2022
Συνδυάστε τις διακοπές σας στην Πρέβεζα με μια ανεπανάληπτη εμπειρία συμμετοχής στην ιστορική κινηματογραφική ταινία "ΘΥΣΙΑ"


Έναν έξυπνο και συνάμα ευρηματικό τρόπο βρήκαν οι άνθρωποι της ταινίας "ΘΥΣΙΑ" έτσι ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες στην Πρέβεζα οι οποίοι μάλιστα θα συμμετάσχουν στα γυρίσματα της ταινίας.
Οι συντελεστές λοιπόν της ταινίας απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες ανά την Ελλάδα να επιλέξουν την Πρέβεζα για τις διακοπές τους και να τις συνδυάσουν με την συμμετοχή τους, ως εθελοντές ηθοποιοί στην ιστορικά ταινία "ΘΥΣΙΑ".
Ενημερωθείτε για την ταινία στην ομάδα ΘΥΣΙΑ του Facebook
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των νέων γυρισμάτων.
Υπεύθυνη για δηλώσεις συμμετοχής κ Αντιγόνη Γερογιάννη 6945511619.

Το trailer της ταινίας:

Read More »
Συνδυάστε τις διακοπές σας στην Πρέβεζα με μια ανεπανάληπτη εμπειρία συμμετοχής στην ιστορική κινηματογραφική ταινία "ΘΥΣΙΑ" Συνδυάστε τις διακοπές σας στην Πρέβεζα με μια ανεπανάληπτη εμπειρία συμμετοχής στην ιστορική κινηματογραφική ταινία "ΘΥΣΙΑ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 10, 2022 Rating: 5

ΤΑΙΠΕΔ: Ουδεμία εκκρεμότητα για την πώληση του λιμανιού - Στην τελική ευθεία για δεσμευτικές προτάσεις

Τρίτη, Μαΐου 10, 2022
ΤΑΙΠΕΔ: Ουδεμία εκκρεμότητα για την πώληση του λιμανιού - Στην τελική ευθεία για δεσμευτικές προτάσεις


Ούτε λέξη για τη χερσαία ζώνη του Λιμένος Ηγουμενίτσας, δεν περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, που φέρει ημερομηνία την 5η Απριλίου 2022 ωστόσο βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Το Ταμείο, στην έκθεση αυτή προσδιορίζει την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των 9 επενδυτικών σχημάτων, στο 2ο τρίμηνο του 2022, το οποίο ήδη διανύουμε και αναφέρει πως «ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση του λιμένος έως το 2062. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών καθώς και το δικαίωμα να υποπαραχωρεί λιμενικές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις στην περιοχή αρμοδιότητάς του».

Η μέθοδος αξιοποίησης ως γνωστόν είναι η «Πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών» και ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, ήδη υποβλήθηκαν τα σχόλια των επενδυτών στα συμβατικά κείμενα του διαγωνισμού (Σύμβαση Παραχώρησης, SPA & SHA), όπου με τα αρχικά SHA προσδιορίζεται η Συμφωνία Μετόχων (Shareholders’ Agreement) και SPA η Συμφωνία αγοράς μετοχών (SharePurchase Agreement).

Στις επιχειρηματικές συμφωνίες, οι διατάξεις που περιέχονται στη Συμφωνία Μετόχων(SHA) καθορίζουν τον βαθμό στον οποίο η εταιρεία εκχωρεί τον έλεγχο και τη διακυβέρνηση της εταιρείας σε ορισμένους εκ των μετόχων, συνήθως στους επενδυτές.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων δικαιωμάτων και προτιμήσεων είναι:Η Ανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου μετην προσφορά θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο σε επενδυτές,
Προτιμήσεις εκκαθάρισης, αλλά και τα δικαιώματα εξόδου
Επιφυλασσόμενα θέματα του επενδυτή,
Προνόμια και δικαιώματα μεταβίβασης μετοχών

Επίσης συνήθως περιγράφει υποχρεώσεις, ορόσημα, επιχειρηματικό σχέδιο, ποινές αθέτησης υποχρεώσεων από τα μέρη, αποζημίωση, Εμπιστευτικότητα, επίλυση Διαφορών, Διαιτησία, Ισχύον Δίκαιο κ.λπ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΤΑΙΠΕΔ, τα επόμενα βήματα στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι η ολοκλήρωση των συμβατικών κειμένων και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη, για το ΤΑΙΠΕΔ δεν φαίνεται να υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τη χερσαία ζώνη και τους χώρους που διεκδικούν – και έχουν λάβει υπόσχεση ότι θα πάρουν – οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό πρόγραμμα, δεν περιγράφεται καθόλου η διαδικασία ούτε της επιστροφής των τμημάτων αυτών στο Ελληνικό Δημόσιο, ούτε καν της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Οργανισμού, ώστε τα τμήματα αυτά, να εξαιρεθούν από το διαγωνισμό…

Κατά τα λοιπά για την χερσαία ζώνη, λίγο πριν κατατεθούν οι δεσμευτικές προτάσεις για το λιμάνι, υπάρχουν μόνο υποσχέσεις…
Read More »
ΤΑΙΠΕΔ: Ουδεμία εκκρεμότητα για την πώληση του λιμανιού - Στην τελική ευθεία για δεσμευτικές προτάσεις ΤΑΙΠΕΔ: Ουδεμία εκκρεμότητα για την πώληση του λιμανιού - Στην τελική ευθεία για δεσμευτικές προτάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 10, 2022 Rating: 5

Ολοκλήρωση περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»

Τρίτη, Μαΐου 10, 2022
Ολοκλήρωση περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδική έκθεση «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία φιλοξενήθηκε για πέντε μήνες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (28 Νοεμβρίου 2021 έως τις 30 Απριλίου 2022). Η έκθεση τελούσε υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας Covid 19, η έκθεση προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αγιογραφικής παραγωγής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Δεκαεπτά εικόνες, σεβαστά έργα πίστης αλλά και με αυτόνομη καλλιτεχνική αξία, παρουσιάσθηκαν στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου, με στόχο να αναδείξουν για πρώτη φορά το αγιογραφικό έργο του Μυτιληνιού ζωγράφου, καθώς οι θρησκευτικές εικόνες του Θεόφιλου αποτελούν την λιγότερο προβεβλημένη πτυχή του ζωγραφικού του έργου, ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό.

Θετική αποτιμάται και η ανταπόκριση των σχολικών μονάδων της περιοχής, με περισσότερους από 200 μαθητές και εκπαιδευτικούς να ξεναγούνται στην έκθεση και να ανακαλύπτουν μέσα από τα επεξηγηματικά κείμενα και το εποπτικό-πληροφοριακό υλικό, αλλά κυρίως μέσα από την επαφή με τα εκθέματα, τη δύναμη της ψυχής και της προσωπικότητας του λαϊκού ζωγράφου, τις αρετές και την ειλικρίνεια της τέχνης του, τη ζωντάνια του χρωστήρα του, το προσωπικό εικαστικό του ιδίωμα, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους νεότερους Έλληνες ζωγράφους.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού και στη θεματική βραδιά που οργανώθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» το Σάββατο 16 Απριλίου, στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Το ιστορικό για την υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής έκθεσης, τη βιογραφία και το γενικότερο ζωγραφικό έργο του Θεόφιλου, τη σύνδεσή του με τη γενιά του ’30 αλλά και τις νεώτερες προσεγγίσεις ειδικότερα στο αγιογραφικό του έργο σκιαγράφησαν μέσα από τις ανακοινώσεις τους ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς και οι δύο εκλεκτές καλεσμένες κ. Μαρία Μόσχου, Ιστορικός Τέχνης και κ. Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης.

Στη θεματική διάρθρωσή της η έκθεση περιλάμβανε τρεις εικόνες του Θεόφιλου, που φιλοτέχνησε γύρω στο 1910, έπειτα από παραγγελία του Βασίλειου Τσιλιβίδη, για το τέμπλο του ναού της Αγίας Παρασκευής στον Λιά Θεσπρωτίας, έντεκα εικόνες από ναούς του Πηλίου και από τη συλλογή του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας, αρμοδιότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και τέλος, τρεις εικόνες από τη συλλογή του Λαογραφικού Κέντρου Κίτσου Μακρή, το οποίο λειτουργεί ως Παράρτημα της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όλες οι εικόνες περιλαμβάνονται στον καλαίσθητο ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, με ικανό αριθμό από αυτές να δημοσιεύονται για πρώτη φορά.
Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν ο κ. Ιωάννης Χουλιαράς, Αρχαιολόγος, η κ. Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης και η κ. Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος.

Εκ μέρους των διοργανωτών εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης με την παραχώρηση των φορητών εικόνων και των φωτογραφιών:
Ιερά Μητροπόλις Δημητριάδος και Αλμυρού,
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή,
Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας,
Δημοτική Πινακοθήκη Λιά,
Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης,
Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade,
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Read More »
Ολοκλήρωση περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» Ολοκλήρωση περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: Εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες