Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη"

Όταν συλλαμβάνουν έναν κακομοίρη να κλέβει ένα ευρώ γιατί πεινάει ή πεινάει η οικογένεια του, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα των νόμων πάνω του.
Και έτσι οφείλει να κάνει.
Γιατί κάθε παράνομος πρέπει να τιμωρείται για τις πράξεις του, αλλά και για τις τυχόν τέτοιες μελλοντικές.
Επίσης πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, για να είναι παράδειγμα στην κοινωνία και ισχυρό αντικίνητρο μιμήσεις του.
Όταν όμως με αποφάσεις συλλογικών οργάνων, επιτελούνται παράνομες πράξεις, από τις οποίες ωφελούνται τα ίδια τα μέλη τους και μέλη των οικογενειών τους, πώς θα πρέπει να αντιδράσει η κοινωνία καθώς και η ίδια η δικαιοσύνη;
Όταν μάλιστα αυτές τις παράνομες πράξεις, τις διαπιστώνουν εντεταλμένα όργανα της πολιτείας και τις χαρακτηρίζουν πατεντάτες κομπίνες, που αφ' ενός ζημιώνουν τα ταμεία κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου μας εκθέτουν σαν χώρα διεθνώς;
Μία τέτοια υπόθεση έχει αναστατώσει τη Θεσπρωτική κοινωνια από το 2012, όταν η "Αριάδνη" μαζί με άλλους τοπικούς φορείς ανέλαβε να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού"
 
Τότε το ΔΣ της "Αριάδνης" όρισε έμισθο διαχειριστή μέλος της οικογένειας του τότε προέδρου (γαμπρό του), παραβλέποντας το σχετικό νόμο και τις προϋποθέσεις του επιχειρησιακού προγράμματος, βάσει των οποίων ο διαχειριστής πρέπει να είναι πτυχιούχος ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Για την ενασχόλησή του αυτή το μέλος αυτό της οικογένειάς του τότε προέδρου, εισέπραξε παράνομα το ποσό των 4.175,43 ευρώ (μέρος των 11.333,33 ευρώ της σύμβασής του), σύμφωνα με τον έλεγχο του υπουργείου.
 
Το ποσό αυτό, η σχετική πράξη της επιτροπής επιθεώρησης, εντέλλεται να επιστραφεί στα ταμεία του κράτους, ως παρανόμως εισπραχθέντα.
 
Αντί λοιπόν η "Αριάδνη" ως συλλογικό όργανο να προβεί, τόσο στην αναγκαστική είσπραξη του παρανόμως εισπραχθέντα αυτού ποσού, όσο και την παραπομπή του φακέλου στην εισαγγελική αρχή, αποκρύπτει και αποσιωπά την υπόθεση, προκαλώντας έτσι την οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.
Ο συγκεκριμένος φάκελος εκπέμπει δυσοσμία.
Γι' αυτό και πρέπει να ελεγχθεί και να σταλεί στη δικαιοσύνη, αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος που πασχίζει να απαλλαγεί από τα διάφορα μνημόνια.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη" Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύριους Πρόσφυγες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Ηγουμενίτσα: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύριους Πρόσφυγες

http://www.zougla.gr/assets/images/1719647.jpg
 
O Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Ηγουμενίτσας, τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, το ΚΔΑΠ Αρίων, το ΚΔΑΠ Δίαυλος, το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το εργαστήρι», τον Σύλλογο Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσπρωτίας, το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος», διοργανώνουν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 από τις 9 π.μ. έως και τις 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου, την ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης για τους Σύριους Πρόσφυγες, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης (σε περίπτωση βροχής η συλλογή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που είναι απαραίτητα είναι:

· Ρούχα και Κλινοσκεπάσματα (ρούχα, κάλτσες, μπουφάν, κουβέρτες, μαξιλάρια, παπούτσια) – τα ρούχα να είναι πλυμένα και χωρισμένα ανά ηλικίες και συσκευασμένα.

· Τρόφιμα (Όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, παιδικό γάλα μακράς διαρκείας, κρουασάν, μπισκότα, γάλα σε σκόνη, χυμούς, κονσέρβες)

· Φαρμακευτικό Υλικό (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, φάρμακα για διαβητικούς, τραυματολογικό υλικό.)

· Είδη Προσωπικής Υγιεινής (παιδικές πάνες, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, σαπούνια, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, πλαστικά κουτάλια & πιρούνια.)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6948116169, 6944134735

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύριους Πρόσφυγες Ηγουμενίτσα: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύριους Πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ομιλία για την προσαρμογή της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών, σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Ομιλία για την προσαρμογή της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών, σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη, σας καλεί σε ομιλία με θέμα την προσαρμογή της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών, για τους γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Συναντιόμαστε σήμερα Τετάρτη 30/09 και ώρα 18:00 στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Read More »
Ομιλία για την προσαρμογή της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών, σήμερα στην Ηγουμενίτσα Ομιλία για την προσαρμογή της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών, σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Αλβανός προσπάθησε να βγάλει λαθραία στην χώρα του 11.750 ευρώ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Αλβανός προσπάθησε να βγάλει λαθραία στην χώρα του 11.750 ευρώ

http://www.candianews.gr/wp-content/uploads/2014/04/lefta1-620x330.jpg
 
Στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς και κατά τη διάρκεια κοινού αστυνομικού- τελωνειακού ελέγχου, αλβανός υπήκοος κατελήφθη να μεταφέρει 11.750 ευρώ, κατά την απόπειρά του να εξέλθει του ελληνικού εδάφους, χωρίς να υποβληθεί η απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. 
 
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Read More »
Αλβανός προσπάθησε να βγάλει λαθραία στην χώρα του 11.750 ευρώ Αλβανός προσπάθησε να βγάλει λαθραία στην χώρα του 11.750 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Αποτελέσματα επιλογής καταρτιζομένων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Αποτελέσματα επιλογής καταρτιζομένων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματαΕπιτυχόντες ομογένειας


Οδηγίες εγγραφής  
Αίτηση εγγραφής
Read More »
Αποτελέσματα επιλογής καταρτιζομένων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα Αποτελέσματα επιλογής καταρτιζομένων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Καθαρισμός παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
ΚΠΕ Φιλιατών: Καθαρισμός παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjohFUbC-6MgSMLuGqFgv53SMtPd93vz1L0pvT_9Uti4PQW4vwG9XAoyVLXJEXnQgOvhf40sVfvvRMBT1qbY5JeJxKSJacvTfXK6xRFHi9cBhA2u_AwQQYuz1eS3LztySMgytdJay9SQec/s1600/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3+2.jpg
 
Δράση, ενημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 καθαρισμός παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης ««Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», τον Άξονα Προτεραιότητας Α.Π.7 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» προγραμματίζει δράση, ενημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και παράλληλα καθαρισμό παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου (παραπόταμος του Καλαμά) στην περιοχή Ελαία Φιλιατών στις 9/10/2015.
 
Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών, και υποστηρίζεται από την HELMEPA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Παρασκευή 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 -  09:00 με 13:30 (Γυμνάσιο, Λύκειο Φιλιατών και τα 1o και 2o Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών), 16:00 με 18:00 (Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας)
 
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Γέφυρα Καλπακιώτικου- Ελαία.
 
ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ: Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα είναι η αλλαγή συμπεριφοράς – στάσης των μαθητών και εκπαιδευτικών σε ότι αφορά την μόλυνση των υδάτινων πόρων.
 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ :  160 συμμετέχοντες
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Καθαρισμός παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου ΚΠΕ Φιλιατών: Καθαρισμός παρόχθιου τμήματος και πυθμένα του ποταμού Καλπακιώτικου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Αναγνωρισμένο από το Κράτος
(αρ. αδείας: 681/2015 – ΦΕΚ: Β1062 – 5.6.2015)


Σ΄ έναν υπερσύγχρονο χώρο (110 τ.μ.), στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κύπρου 67, με θέα το πάρκο, σχεδιάσαμε, με μεράκι, ένα πρότυπο μουσικό – θεατρικό εκπαιδευτήριο, ένα μουσικό φυτώριο, με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, ειδική πρόσβαση και χώρους για ΑμεΑ.

Αναγνωρισμένα πτυχία και διπλώματα από το Κράτος.
 • βρες το μουσικό στυλ που σου ταιριάζει
 • φτιάξε τη δική σου μπάντα
 • ηχογράφησε το τραγούδι σου
 • τελειοποίησε το χόμπυ σου
 • βρες δημιουργική απασχόληση
 • γίνε επαγγελματίας στο είδος που σου αρέσει…

Οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας, η πλούσια γκάμα μουσικών οργάνων, τελευταίας τεχνολογίας (κλασικά και ηλεκτρικά) και η πολυετής εμπειρία μας, εγγυώνται την κάλυψη των αναγκών και των πλέον απαιτητικών μαθητών.

Στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας συγκλίνουν πολλά και διαφορετικά μουσικά ρεύματα. Εδώ, η κλασική μουσική συναντά τη ροκ και τη τζαζ, σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτιστική μας κληρονομιά, την παραδοσιακή μουσική, αλλά και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.


Διδάσκονται :
 • πιάνο – πλήκτρα
 • έγχορδα
 • πνευστά
 • κρουστά
 • φωνητικά – χορωδιακά
 • μουσική προπαδεία
 • μουσικοκινητική αγωγή – θέατρο
 • ειδικά τμήματα ΑμεΑ

Στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας :
 • μαθαίνεις μουσική
 • βάζεις και κατακτάς στόχους
 • ζεις μοναδικές στιγμές!!!

Γνώση, πολύχρονη εμπειρία, ήθος και
επαγγελματισμός στη μουσική παιδεία.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν….

 
Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στις αίθουσες του Σύγχρονου Ωδείου Ηγουμενίτσας, όπου, διδασκόμενο μουσικό όργανο και κατάλληλος χρωματισμός (σύμφωνα και με υπόδειξη παιδοψυχολόγου), βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους (κλασική κιθάρα = ηρεμία, πιάνο = εγρήγορση, ντραμς = ένταση κλπ).
Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του (ράμπα εισόδου, διάδρομοι, εσωτερικές πόρτες, W.C.) παρέχουν και σε ΑμεΑ άνετη πρόσβαση, ώστε να μαγευτούν και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο της μουσικής, της μουσικοκινητικής αγωγής και του θεάτρου.

Υποσχόμαστε:

· να φιλοξενήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτά τα άτομα, με τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες
· να τα βοηθήσουμε να ξεδιπλώσουν και να αναπτύξουν αυτές τους τις ικανότητες
· να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω της ενθάρρυνσης και της δημιουργικής τους απασχόλησης
· πάντα, με αποδοχή, κατανόηση και σεβασμό στη διαφορετικότητά τους

Στο Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας λειτουργούν τμήματα μουσικής για νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και μικρούς και μεγάλους εφήβους.

Και επειδή,
η μουσική δεν έχει όρια, ούτε ηλικία,
λειτουργούν χορωδιακά τμήματα για παιδιά και
ενήλικες κάθε ηλικίας!!!


ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κύπρου 67 – Ηγουμενίτσα
(έναντι Carrefour – Μαρινόπουλος)

τηλ. 26650 28078
κιν. 6946 127931 & 6970 078540
email : soigoumenitsas@yahoo.gr
facebook : ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

14 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
14 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Σουλίου, που εδρεύει στην Παραμυθιά και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β)

Read More »
14 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου 14 προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Το Σπίτι της Ρένας: Ξεκινάει σήμερα το παιδικό τμήμα κατασκευών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Το Σπίτι της Ρένας: Ξεκινάει σήμερα το παιδικό τμήμα κατασκευών


Ξεκινάει σήμερα το παιδικό τμήμα κατασκευών, το οποίο θα λειτουργήσει εντελώς δωρεάν για τους μικρούς φίλους του καθώς τα έξοδα θα τα αναλάβει ο Σύλλογος Ῥένα Κώτσιου῾. 
 
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους και φέτος να δημιουργήσουμε μαζί και να βοηθήσουμε τα παιδιά της "Φλόγας", προσφέροντάς τους την αγάπη μας και "ζωγραφίζοντας" ένα ακόμη χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπά τους.
 
Ώρες λειτουργίας:5.00 μ.μ. -6.30 μ.μ.
Γρηγορίου Λαμπράκη 6. 1ος όροφος
Read More »
Το Σπίτι της Ρένας: Ξεκινάει σήμερα το παιδικό τμήμα κατασκευών Το Σπίτι της Ρένας: Ξεκινάει σήμερα το παιδικό τμήμα κατασκευών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1. Χθες (29-09-2015) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για φοροδιαφυγή και μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.

2. Χθες (29-09-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

3. Προχθές (28-09-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Read More »
Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Τι σημαίνουν οι ζωγραφιές των παιδιών Τρίωρο σεμινάριο σήμερα στην Ηγουμενίτσα, από την Κιβωτό Εξέλιξης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Τι σημαίνουν οι ζωγραφιές των παιδιών
Τρίωρο σεμινάριο σήμερα στην Ηγουμενίτσα, από την Κιβωτό Εξέλιξης
 
Το παιδικό ιχνογράφημα αποτελεί ένα από τα πολλά κλειδιά που ανοίγουν δρόμους στον παιδικό ψυχισμό. 

Στο τρίωρο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε το θέμα θεωρητικά και βιωματικά. Θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί, πότε και πως ζωγραφίζουν τα παιδιά. 

Ποια είναι τα στάδια εξέλιξης στις παιδικές ζωγραφιές, πως χρησιμοποιούνται και από ποιους διαγνωστικά και θεραπευτικά. 

Τέλος το πως ερμηνεύονται και πότε οι παιδικές ζωγραφιές. 

Επιπλέον θα δουλέψουμε με παιδικά ιχνογραφήματα και θα πειραματιστούμε ζωγραφίζοντας, μπαίνοντας στον κόσμο των παιδιών. 
(Όσοι/'όσες μπορείτε φέρτε μαζί σας κάποια / κάποιες ζωγραφιές παιδιών)

Κιβωτός Εξέλιξης, Πάροδος Ολύμπου 9,
τηλέφωνο επικοινωνίας 26650-21186, 

 
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ
Read More »
Τι σημαίνουν οι ζωγραφιές των παιδιών Τρίωρο σεμινάριο σήμερα στην Ηγουμενίτσα, από την Κιβωτό Εξέλιξης Τι σημαίνουν οι ζωγραφιές των παιδιών Τρίωρο σεμινάριο σήμερα στην Ηγουμενίτσα, από την Κιβωτό Εξέλιξης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης (+ΒΙΝΤΕΟ) Νέα παράνομη χωματερή λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης (+ΒΙΝΤΕΟ)
Νέα παράνομη χωματερή λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας
Δεν έχουν τέλος οι παρανομίες της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Πάνω από δέκα ρεπορτάζ χρειάστηκαν να κάνουμε (και μια Εισαγγελική παρέμβαση) για να κλείσει ο παράνομος σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων, στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Τελικά, μετά από 4 χρόνια, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αναγκάστηκε να τον κλείσει.


Για τα μάτια του κόσμου (και του Εισαγγελέα), ο Δήμος, απομάκρυνε πρόχειρα τα σκουπίδια που ήταν διάσπαρτα σε όλη την έκταση του παράνομου ΣΜΑ και όχι μόνο μέσα σε ειδικούς κάδους, και έφραξε με χώμα την είσοδο στο χώρο, δίπλα από τον οποίο υπάρχουν και 3 γεωτρήσεις από όπου υδρεύεται η πόλη της Ηγουμενίτσας.


Χαρήκαμε που δεν θα ξαναχρειαστεί, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, να υποστούμε τη μυρωδιά των σκουπιδιών, μυρωδιά που αποδείκνυε πως δεν πετούσαν μόνο υλικά συσκευασίας (ανακυκλώσημα).


Έλα όμως που ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η σημερινή Δημοτική Αρχή, μας "ανάγκασε" να ξαναβρεθούμε στο σημείο και να υποστούμε και πάλι τη βάσανο της μυρωδιάς.


Όχι ακριβώς στον ίδιο σημείο, αλλά 50 μέτρα πιο μακρυά, στο χώρο που χρησιμοποιεί ο Δήμος ως όρχο οχημάτων.


Στο σημείο αυτό έχει δημιουργήσει ο Δήμος μία νέα, παράνομη χωματερή.

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που καταγράψαμε είναι αδιάψευστος μάρτυρας.


Αλήθεια, πως θα δικαιολογήσει ο Δήμαρχος και ο "υπεύθυνος" Αντιδήμαρχος αυτές τις εικόνες;

Δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, ντρέπονταν να περάσουν και από εκεί;


Τα οχήματα του Δήμου πάντως, πηγαινοέρχονται καθημερινά από και προς το σημείο.

Προκαλούμε την απάντησή τους, αλλά ... φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ως συνήθως.


Read More »
Όχι Γιάννης, Γιαννάκης (+ΒΙΝΤΕΟ) Νέα παράνομη χωματερή λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας Όχι Γιάννης, Γιαννάκης (+ΒΙΝΤΕΟ) Νέα παράνομη χωματερή λειτουργεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός που ανακάλυψε το νερό στον Άρη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Ο Θεσπρωτός που ανακάλυψε το νερό στον Άρη (+ΒΙΝΤΕΟ)

http://www.star.gr/publishingimages/2015/09/280915190756_6711.jpg

Ένας Θεσπρωτός είναι αυτός, που ανακάλυψε πρώτος το νερό στον Άρη.

Και μάλιστα 2 ολόκληρα χρόνια πριν τους ερευνητές της ΝΑΣΑ, το Νοέμβριο του 2013 

Ο λόγος για το μέλος και τη ψυχή του Θεσσαλονικιώτικου ρεμπέτικου συγκροτήματος "πλήρη 'ντάξει" και Θεσπρωτού στη καταγωγή, Χρήστου Παππά.

Το συγκρότημα είχε γράψει το τραγούδι "βρήκαμε νερό στον Άρη", σε στίχους και μουσική του Χρήστου Παππά, το 2013, συμπεριλαμβάνοντας το στον δίσκο τους "Αποστολή στο Διάστημα"

Οι "πλήρη 'ντάξει" εμφανίζονται κάθε Τετάρτη σε ρεμπετάδικο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο κάνουν δύο και τρεις εμφανίσεις και στην Ηγουμενίτσα.

Το συγκρότημα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή επιΚΟΙΝΩΝΙΑ στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, από όπου και το βίντεο που ακολουθεί:


Read More »
Ο Θεσπρωτός που ανακάλυψε το νερό στον Άρη (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Θεσπρωτός που ανακάλυψε το νερό στον Άρη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΕΛΕΝΙΤ;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΕΛΕΝΙΤ;


Δεν στέγνωσε η μελάνη από το κείμενο ανάδειξης της παράνομης χωματερής στο παλαιό Γραικοχώρι και αναγνώστης μας, μας πληροφόρησε ότι τσάπα και φορτηγό του Δήμου, μάζεψαν τα σκουπίδια.
Θα μπορούσε κανείς να συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα την υπηρεσία Καθαριότητας, για την άμεση αντίδραση μετά το δημοσίευμά μας.
Το δικαιούνται.
Όμως η κίνησή τους αυτή, είχε και πολύ σοβαρές παράπλευρες συνέπειες. Όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης μας, στα σκουπίδια αυτά ήταν πολλά τεμάχια ΕΛΕΝΙΤ, μικρού και μεγάλου μεγέθους.
 
 
Τα οποία φορτώθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια.
Γεννάται έτσι το ερωτηματικό.
Άραγε η Δημοτική Αρχή, η υπηρεσία καθαριότητας, η Διοίκησή της και το εργατικό της προσωπικό, είναι ενήμεροι για τους κανονισμούς και τους νόμους διαχείρισης του ... συγκεκριμένου αυτού υλικού;
Γνωρίζουν ότι νόμοι του Κράτους και Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί επιβάλλουν ειδικό και ιδιαίτερο καθεστώς καταστροφής του πλέον καρκινογόνου αυτού προϊόντος, του ΕΛΕΝΙΤ;
Επειδή κανείς και δίκαια, θα μπορούσε να απαντήσει αρνητικά στα ερωτήματα αυτά, παρακαλούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή να προβεί στην απαραίτητη έρευνα, ώστε να βρεθούν τα ΕΛΕΝΙΤ, να διαχωριστούν από τα άλλα σκουπίδια και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Βέβαια, αν δεν θεωρηθούμε θρασείς, θα παρακαλούσαμε τον Δήμαρχο, Ιωάννη Λώλο, να ενημερώσει τους πολίτες, για την υπόθεση.
Αν βέβαια καταδεχθεί και να του το επιτρέψουν οι άμεσοι συνεργάτες του.
Υ.Γ. (Άσχετο): Κάποτε θα διαπιστώσετε πως μπροστά σας δεν είναι ο χειραγωγημένος φόβος των ιθαγενών, αλλά ο ανεξέλεγκτος θυμός του προβληματισμένου ως προσβεβλημένου λαού!
Read More »
ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΕΛΕΝΙΤ; ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΕΛΕΝΙΤ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε Δημοτικό & Γυμνάσιο - Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε Δημοτικό & Γυμνάσιο - Δείτε ποιοι το δικαιούνται


To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από 3000 ευρώ) που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.
Read More »
Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε Δημοτικό & Γυμνάσιο - Δείτε ποιοι το δικαιούνται Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε Δημοτικό & Γυμνάσιο - Δείτε ποιοι το δικαιούνται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Για 3η συνεχή χρονιά τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ταξιδεύουν στα σχολεία της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Για 3η συνεχή χρονιά τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ταξιδεύουν στα σχολεία της Θεσπρωτίας


Για τρίτη συνεχή χρονιά τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ταξιδεύουν στα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. 
Παραλάβαμε τέσσερις σάκκους με βιβλία με ενδιαφέρουσα θεματολογία, δέντρα, κήποι, μυθολογία και αγγλική λογοτεχνία. 
Οι πρώτοι σάκκοι θα είναι σε λίγο στα δημοτικά σχολεία Παραμυθιάς, Μενίνας και 1ο δημοτικό Ηγουμενίτσας. 
Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά την ΠΥΡΝΑ, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους συναδέλφους δασκάλους για την προθυμία τους να φιλοξενήσουν τους σάκκους στις τάξεις τους και να ταξιδέψουν τους μαθητές τους στα μονοπάτια της γνώσης!

Αντιγόνη Φίλη
Περιφερειακή Σύμβουλος
Read More »
Για 3η συνεχή χρονιά τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ταξιδεύουν στα σχολεία της Θεσπρωτίας Για 3η συνεχή χρονιά τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ταξιδεύουν στα σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα

Πρώτη συνεδρίαση
Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΘΕΜΑ Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2014 έως 31/12/2014 του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητές: α) Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος. β) Ανθίππη Λουκά – Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας. γ) Εκπρόσωπος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Δεύτερη συνεδρίαση
Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Απευθείας ανάθεση της προμήθειας γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους στο Δήμο Ηγουμενίτσας με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Συμμετοχή στις δαπάνες για την ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών (Κ.Π.Ε.) στις 7 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα, με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Συμμετοχή στις δαπάνες του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στις 15 – 17 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα, με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες». -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Κανονισμός Υπαίθριας Διαφήμισης Δήμου Ηγουμενίτσας (Κανονιστική Απόφαση). -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Κανονισμός Λειτουργίας Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΔΡΑΜΕΣΗΣ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΑΓ. ΜΗΝΑ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΡΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ “ΒΑΡΚΑ”». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΩ ΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (4 χειριστές με δίμηνες συμβάσεις), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση της με αριθμ. 83/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας» περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://www.livenews.com.cy/pictures/20131104_dimosiografoi.jpg
 
Δεν πρόκειται να κουραστούμε ή να απογοητευτούμε, προκειμένου να πάψουμε να εκτελούμε το καθήκον μας, στα πλαίσια του λειτουργήματος που επιλέξαμε εδώ και τρεις δεκαετίες.
Γνωρίζουμε ότι όσοι «άρχοντες» τούτου του τόπου, αποδείχθηκαν ανίκανοι να αντέξουν στην άσκηση κριτικής του έργου τους, ελπίζουν να … πάψουμε να τους ενοχλούμε, λόγω κόπωσης ή και απογοήτευσης.
Ακόμη και στην περίπτωση, που υποθετικά, θα μπορούσαμε να υποχωρήσουμε σε οποιονδήποτε ωχαδερφισμό, που πολλές φορές ακουμπάει την έννοια του παχυδερμισμού, δεν θα μας το επέτρεπαν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι η πηγή και η όαση αυτής μας της αντοχής.
Είναι στην ουσία οι εμπνευστές των σχολίων, των ιδεών και των προτάσεών μας.
Είναι οι ανταποκριτές μας από όλα τα χωριά μας, αλλά και ανά τον κόσμο.

Είναι ακόμη και οι «ρεπόρτερ» μας ανά πάσα στιγμή.
Αυτοί είναι η δύναμή μας.
Σ’ αυτούς χρωστάμε την αντοχή και το κουράγιο, μα προ παντός την καθοδήγηση.
Ας το γνωρίζουν, λοιπόν, οι «άρχοντες» τούτου του τόπου, ότι όσο θα ζει και ένας Θεσπρωτός πολίτης, θα είμαστε και εμείς ενεργοί στη δημοσιογραφία, όπως η δεοντολογία μας το επιτάσσει.
Είμαστε βέβαιοι πως για τούτον τον τόπο και για όλους τους συμπολίτες, είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι υπηρέτες της ενημέρωσης, της επικοινωνίας, της προβολής, των σχολίων, της κριτικής και των διεκδικήσεων, έστω και αν κάτι τέτοιο επιβάλλει συγκρούσεις ή διαρρήξεις σχέσεων, με όσους έχουν απολέσει ένα ή και περισσότερα οστά, στην περιοχή της οσφύος.
Πρόθεσή μας, αμετακίνητος στόχος και επιδίωξή μας, είναι να σταθούμε δίπλα από τους εκπροσώπους του λαού, να τους ελέγχουμε, να τους στηρίζουμε ακόμη και με κριτική, να τους προστατέψουμε από λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις, και να είμαστε ο ισχυρός κρίκος τους με τους συμπολίτες τους.
Ασφαλώς και έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε λάθη. Μικρά και μεγάλα.
Δεν αρνούμαστε ότι παρασυρόμαστε ακόμη και σε υπερβολές, οι οποίες όμως οφείλονται αποκλειστικά στην αγωνία μας να φανούμε χρήσιμοι συνοδοιπόροι των Αρχών και των Αρχόντων.
Απ’ αυτά όμως μαθαίνουμε. Γινόμαστε πιο έμπειροι, πιο υπεύθυνοι, πιο αντικειμενικοί, αλλά συγχρόνως και πιο μάχιμοι, πεισματικοί, ασυμβίβαστοι και ανυποχώρητοι.
Αυτήν την επιλογή κάναμε, αυτοί είμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε και ακριβώς έτσι θα πορευτούμε.
Δοξάζουμε τον Θεό, που ακόμη στην Ελληνική Επαρχία, η Δημοσιογραφία παραμένει απρόσβλητη, από κάθε είδος ιό, που θα μπορούσε να επηρεάσει την ιερή τους αποστολή.
Κι ας ευχηθούμε ο Θεός να συνεχίσει να την προστατεύει.

Υ.Γ. (Άσχετο): Όταν το φιλότιμο, έστω και κυνηγημένο από τα απενοχοποιημένα κύμβαλα, δεν βγαίνει στην παρανομία, αν σου ‘χει μείνει μια σταγόνα ντροπή, δείξε λιγάκι προσοχή!
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Δημιουργία παιδικής μπάντας στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015
Δημιουργία παιδικής μπάντας στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας


Αρχίζουν εγγραφές στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας για την δημιουργία Μπαντίνας .
 
Οι αιτήσεις θα γίνονται στο ισόγειο της παλιάς μαθητικής εστίας καθημερινά από 17:00 έως 20:00.
 
Έναρξη εγγραφών από 1/10/2015 έως 25/10/2015 .
 
Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές με ηλικία 8 ετών έως 16 ετών .
 
Η φοίτηση είναι δωρεάν
 
Εικόνες ... άλλης εποχής με την παιδική μπάντα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Read More »
Δημιουργία παιδικής μπάντας στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας Δημιουργία παιδικής μπάντας στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Σελίδες