Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Νέα Σελεύκεια

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Νέα Σελεύκεια 


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σελεύκεια, στη γνωστή και επικίνδυνη διασταύρωση, όταν ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός της μηχανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Νέα Σελεύκεια Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τρία κλεμμένα ΙΧ

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τρία κλεμμένα ΙΧ


Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε Φ/Γ όχημα μεταφοράς οχημάτων με επικαθήμενο με οδηγό τον 47χρονο, το οποίο είχε αποβιβαστεί από Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι τρία (03) εκ των Ι.Χ.Ε. οχημάτων που μετέφερε, έφεραν διαφορετικούς αριθμούς πλαισίου από τους αναγραφόμενους στις άδειες κυκλοφορίας και υπήρχαν εμφανή σημάδια παραβίασης των κλειδαριών τους. Επιπλέον, κατόπιν πληκτρολόγησης των στοιχείων των ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχημάτων σε βάσεις δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένα ως “κλεμμένα”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχήματα, καθώς και το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο.
Read More »
Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τρία κλεμμένα ΙΧ Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τρία κλεμμένα ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Κλήρωση για τις λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Κλήρωση για τις λίστες Αναμονής Ιατρικών ΕιδικοτήτωνΜε βάση το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 11-07-2023,, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας/Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των πτυχιούχων των Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία ΟΛΗΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023 μετά τη λήψη της Βεβαίωσης Περάτωσης Σπουδών και της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. για την λήψη Βεβαίωσης Έναρξης Ιατρικού Επαγγέλματος.

Στις ειδικότητες για τις οποίες θα κατατεθούν περισσότερες από μία αιτήσεις η σειρά προτεραιότητας θα δοθεί κατόπιν κληρώσεως σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ. 103895/710/05-08-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει με την λήψη της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. και θα γίνονται δεκτές έως στις 15:00μ.μ.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ( ΓΡΑΦΕΙΟ:132), ώρα 15:15.
Read More »
Κλήρωση για τις λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων  Κλήρωση για τις λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Θετικές Γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφικές μονάδες

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Θετικές Γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφικές μονάδες


Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου φακέλου των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων:

· «Ε.Π.Ο. υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.900 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μουσιάς», Τ.Κ. Βίγλας, Δ.Ε. Αμβρακικού, Δήμου Αρταίων.

· «Ε.Π.Ο. υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 45.200 ορνιθίων κρεατοαπραγωγής, αποτελούμενη από τρεις επιμέρους πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αποτελούμενες από 15.180, 16.120 και 13.900 ορνίθια κρεατοπαραγωγής αντίστοιχα, στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου, Δ. Ιωαννιτών».

· «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 79.980 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Παλιομάννα», Τ.Κ. Καμαρίνας, Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας.
Read More »
Θετικές Γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφικές μονάδες  Θετικές Γνωμοδοτήσεις για πτηνοτροφικές μονάδες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της περιοχής που δραστηριοποιείται, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις και την προβληματική χρήση του διαδικτύου/gaming σε ωφελούμενους/ες δύο δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Πωγωνιανή (14/7) και την Κόνιτσα (17/7).

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και δια μέσω της Κινητής Μονάδας του προγράμματος διεξάγει δράσεις ενημέρωσης σε ωφελούμενες/ους διαφόρων κοινωνικών δομών, σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων & λυκείων καθώς και σε συλλόγους γονέων και πολιτιστικούς συλλόγους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2651064077 και 2651037812

Είμαστε εδώ, μην περιμένεις

Read More »
Ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» Ενημερωτικές δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τρία μεγάλα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου - Φιλιάτες

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τρία μεγάλα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου - Φιλιάτες


Ομόφωνα αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν την κατασκευή τριών μεγάλων αιολικών πάρκων σε περιοχές της Λάκκας Σουλίου και Φιλιατών.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε στην αρνητική θέση που εξέφρασε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τα έργα στην ευρύτερη περιοχή Σουλίου, υπογραμμίζοντας: «Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως «συνοδό» ένα έγγραφο το οποίο έχουν υποβάλλει περιβαλλοντικές οργανώσεις, το οποίο αφορά επιπλέον λόγους απόρριψης της υπό διαβούλευση Μ.Π.Ε.. Θεωρώ ότι η υπηρεσιακή εισήγηση θα πρέπει συμπληρωθεί με τους επιπλέον όρους, τους οποίους έχουμε από το υπόμνημα των πολιτών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τις κυριότερες παρατηρήσεις της αρνητικής εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως δεν υπάρχουν ανεμολογικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το υψηλό δυναμικό της εν λόγω περιοχής, δεν συνίσταται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στις κορυφογραμμές των ορεινών όγκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας που γειτνιάζουν με ζώνες τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, στις περιοχές αυτές υπάρχει έντονη οικοτουριστική ανάπτυξης από ορειβατικούς, περιπατητικούς, φυσιολατρικούς συλλόγους και τα συνοδά έργα θα είναι σε τέτοια έκταση που θα περιορίζουν αυτές τις δραστηριότητες, ενώ από τη μελέτη προκύπτει ότι κατά τους θερινούς μήνες είναι πιθανό να μην λειτουργεί καν αυτός ο σταθμός, οπότε δεν θα έχει μεγάλο αποτύπωμα.

Τα έργα για τα οποία η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά είναι τα εξής:

Ø «Α.Σ.Π.Η.Ε. ‘ΟΡΗ ΣΟΥΛΙΟΥ’ – ‘ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ ΟΡΗ’ (ΠΕΛΕΚΗΤΟΝ) – ‘ΚΑΚΟΥΡΙ’, ισχύος 117,6 MW & των συνοδών υποστηρικτικών του έργων, Δ.Ε. Λάκκας Σουλίου, Δήμου Δωδώνης ,Π.Ε. Ιωαννίνων – Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας – Δ.Ε. Φιλοθέης, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας - Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Κρανέας, Θεσπρωτικού, Δήμου Ζηρού και Δ.Ε. Λούρου, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας».

Ø «Α.Σ.Π.Η.Ε. ‘ΚΑΜΠΟΣ’ – ‘ΑΓΚΑΘΙΕΣ’ – ‘ΚΛΕΦΤΟΓΟΥΡΟΣ’ – ‘ΚΟΡΥΦΗ ΜΠΟΓΔΑΝΗ’ –‘ΜΥΤΕΡΑ’ – ‘ΖΑΡΚΟΡΡΑΧΗ’ – ‘ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’ – ‘ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ’ – ‘ΤΣΟΥΚΚΑ ΜΕΛΙΣΣΙ’– ‘ΣΠΗΛΙΑ’, ισχύος 132 MW & των συνοδών υποστηρικτικών του έργων, Δ.Ε. Λάκκας Σουλίου, Σελλών & Αγίου Δημητρίου, Δήμου Δωδώνης, Π.Ε. Ιωαννίνων και Δ.Ε. Φιλιππιάδας & Θεσπρωτικού, Δήμου Ζηρού Π.Ε. Πρέβεζας».

Ø «Κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με διακριτική ονομασία «ΠΛΑΙΣΙΟ», ισχύος 58,5 MW, στη θέση «ΠΟΥΛΙΑΚΟΤΣΙΟΝ-ΦΑΡΜΑΚΟΒΟΥΝΙ» και των συνοδών του έργων στις Δ.Ε. Φιλιατών και Σαγιάδας, του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας».

Θετική ήταν η γνωμοδότηση (υπό όρους) και για την κατασκευή «σταθμού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΣΑΗΕ), ισχύος 200 MW και των συνοδών του έργων, στη θέση «ΑΡΑΧΘΟΣ 1», Δ.Ε. Βλαχερνών, Δ. Αρταίων.
Read More »
Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τρία μεγάλα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου - Φιλιάτες Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τρία μεγάλα αιολικά πάρκα σε Λάκκα Σουλίου - Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Συλλήψεις φυγόποινων

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Συλλήψεις φυγόποινων


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχές των Ιωαννίνων δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για:
· αλλοδαπή, που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών για «εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και

· αλλοδαπό, που συνελήφθη από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παραβάσεις περί αλλοδαπών.Read More »
Συλλήψεις φυγόποινων Συλλήψεις φυγόποινων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Διασχίζοντας το μυθικό πέρασμα του Αχέροντα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Διασχίζοντας το μυθικό πέρασμα του Αχέροντα


Πάντα ήθελα να διασχίσω τον Αχέροντα, το θρυλικό ποτάμι που κατά τη μυθολογία ένωνε τους ζωντανούς με τον Άδη. Επηρεασμένη από τους μύθους που κάνουν λόγο για ψυχές πάνω σε βάρκες και τον Χάροντα να ζητάει οβολό για τον κάτω κόσμο, το μυαλό μου είχε πλάσει μια πολύ διαφορετική εικόνα, εκείνη ενός ζοφερού τοπίου, με ομίχλη και θολά νερά. Φυσικά η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτές τις απόκοσμες εικόνες, καθώς οι Πηγές του Αχέροντα όχι απλώς προσφέρουν απαράμμιλη φυσική ομορφιά αλλά και θετική ενέργεια που φαίνεται στα χαμόγελα των επισκεπτών του. Από εκεί και πέρα καλό είναι να έχεις μερικά πράγματα υπ’ όψιν προτού τις επισκεφτείς κι εσύ για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως – όπως αρκετοί άλλοι.

Το ποτάμι ενδείκνυται να το διασχίσεις κατά τους καλοκαιρινούς, άντε και φθινοπωρινούς μήνες, καθώς μετά τα νερά φουσκώνουν και είναι αφιλόξενα και φυσικά μέρα για ευνόητους λόγους – όλοι το ξέρουν αυτό. Η απόσταση από την Αθήνα είναι γύρω στις 4,5 ώρες και, αν είσαι σαν κι εμένα, το ταξίδι περνάει πιο ευχάριστα χαζεύοντας τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στη σχετική τοποθεσία στο Instagram προκειμένου να πάρεις ιδέες για να φωτογραφηθείς και φλεξάροντας γνώσεις ετυμολογίας – το όνομά του, πιθανότατα, προέρχεται από τη λέξη «άχος» που σημαίνει θρήνος. Αν πάλι δεν είσαι αυτός ο τύπος, είσαι σίγουρα πιο πρακτικός γιατι θα κάνεις οικονομία στην μπαταρία του κινητού σου – θα σου χρειαστεί.

Η προετοιμασία σε κάθε περίπτωση ξεκινά μία μέρα πριν που καλό θα είναι να προμηθευτείς ειδικά παπούτσια για river trekking ή κλασσικά πέδιλα θαλάσσης. Υπάρχουν σε κάθε κατάστημα με αθλητικά είδη με ενδεικτικό κόστος γύρω στα 20 ευρώ, εναλλακτικά θα προμηθετείς και από τους υπαίθριους πωλητές που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού όπου μπορείς να βρεις και με 5 ευρώ, απλά σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες να σκιστούν ή να μισοδιαλυθούν μετά από κάποιες ώρες στο νερό αυξάνονται και αυτό είναι κάτι που θες να αποφύγεις. Στη θέση σου μαζί με τα παπούτσια θα φρόντιζα να έχω και μια αδιάβροχη θήκη κινητού, just in case καθώς κι ένα σακίδιο πλάτης που ρυθμίζονται οι ιμάντες για να μπορεί να ανεβαίνει ψηλότερα στην πλάτη, όταν χρειάζεται. Οι πηγές του Αχέροντα είναι πολλές, άλλες προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος, άλλες προέρχονται από τα όρη Σουλίου και τα όρη Παραμυθίας.

Αυτός ο μαγευτικός ποταμός των 50 περίπου χιλιομέτρων, διασχίζει τρεις νομούς, των Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας και εκβάλλει στο Ιόνιο, στο χωριό Αμμουδιά. Η αφετηρία για την «περιπέτεια» βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το πάρκινγκ. Για τον δρόμο μπορείς να ρωτήσεις οπουδήποτε – υπάρχει info point αλλά και αρκετοί τουριστικοί πάγκοι με ανθρώπους έτοιμους να εξυπηρετήσουν και να λύσουν τυχόν απορίες στους ταξιδιώτες. Στο σημείο αυτό θα βρεις διάφορες εταιρείες που οργανώνουν δραστηριότητες στο ποτάμι και στην φύση γύρω από αυτό -κάποιες χρειάζονται κράτηση μέρες πριν- άλλες πάλι μπορούν να σε τοποθετήσουν επί τόπου σε κάποιο γκρουπ για river trekking, ιππασία, rafting, canoe – kayak, τοξοβολία καθώς και ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού. Τόσο ο ποταμός, όσο και το γύρω τοπίο, όπως το δάσος της Περσεφόνης, έχουν χαρακτηριστεί από το Δίκτυο Natura ως περιοχή ιδιαίτερου κάλλους.

Το νερό είναι κρυστάλλινο, πολύ παγωμένο (περί τους 19-20 βαθμούς) και κατά διαστήματα παγώνει ακόμα περισσότερο στα σημεία που εκβάλλουν μικρές πηγές και δημιουργούν ρεύματα. Το μυστικό για να μη μουδιάσεις από το κρύο είναι να μην μένεις ακίνητος, να προσπαθείς να περπατάς με μικρά βήματα και χωρίς να σηκώνεις τα πέλματα πολύ πάνω από το έδαφος, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κολυμπήσεις. Αρχικά ξεκινάς με χαλαρό περίπατο με το ύψος του νερού να φτάνει χαμηλά στο πόδι και σύντομα θα το δεις να σκεπάζει τη λεκάνη σου, γι’ αυτό καλό θα είναι φοράς μαγιό και κατάλληλα ρούχα που δεν σε απασχολεί να γίνουν μούσκεμα ή στεγνώνουν γρήγορα. Καθώς πλησιάζεις τα βαθύτερα περάσματα του ποταμού θα καταλάβεις οτι θα χρειαστεί να βυθιστείς για να συνεχίσεις την διάσχιση. Σε αυτή την περίπτωση, βάζεις γυαλιά, καπέλα και προσωπικά αντικείμενα στο σακίδιο μέσα σε αδιάβροχη σακούλα, το σηκώνεις ψηλά στα χέρια σου, παίρνεις βαθιά ανάσα και συνεχίζεις στις μύτες των ποδιών σου.

Αν θες να κάνεις διάλειμμα για να κολυμπήσεις μιας και το βάθος προσφέρεται, στερεώνεις προσωρινά το σακίδιο στα γύρω βράχια. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Στα βαθιά σημεία ύπουλες πέτρες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια του θολού νερού παραμονεύουν για να σου χτυπήσουν τα δάχτυλα του ποδιού και τα γόνατα. Δεν θα φύγεις από τον Αχέροντα χωρίς αναμνηστικές μελανιές κι αν είσαι άτυχος και γδαρθείς από κάποια κοφτερή πέτρα μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα με ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών που μπορείς να έχεις στο σακίδιο.


Το δυσκολότερο κομμάτι στην όλη εμπειρία το συναντάς στη χαράδρα μήκους 10 χλμ. Εκεί το νερό κυλά ορμητικά μέσα από τα κατακόρυφα ψηλά βράχια, ενώ το πλάτος του ποταμού είναι στα δύο περίπου μέτρα. Οι περισσότεροι σταματούν και γυρίζουν πίσω γιατί χρειάζεται ένα τολμηρό άλμα προκειμένου να περάσεις απέναντι για να συνεχίσεις ως το τέρμα. Αν το μαγιό δεν είναι αθλητικό, έχεις λίγη υψοφοβία και γενικά δεν είσαι και ο Τεντόγλου, προσωπικά προτείνω να μην το ρισκάρεις. Γενικά ο ποταμός, έχει εξερευνηθεί όλος μέχρι και το τελευταίο αυτό άγριο κομμάτι του, που αποτυπώθηκε για πρώτη φορά ολόκληρο το 1994 από ομάδα του ΕΟΣ Πρέβεζας.

Read More »
Διασχίζοντας το μυθικό πέρασμα του Αχέροντα Διασχίζοντας το μυθικό πέρασμα του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα


Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αναζητά προσωπικό για να στελεχώσει την επιστημονική του ομάδα με τις εξής ειδικότητες:
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
- ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ / -ΣΤΡΙΑ
- ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ
- ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
- ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/ - ΤΡΙΑ
- ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
- ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ
- ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ

Αποστολή βιογραφικού στο e-mail του ΚΔΑΠ : kdapmeaendrasei@gmail.com

Ή κλείστε το ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2665-100350 και 6988789957
Read More »
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Πέστανη

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Πέστανη 
Read More »
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Πέστανη  Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Πέστανη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑΣυνολικά 59.888.150 ευρώ θα καταβληθούν σε 61.693 δικαιούχους την εβδομάδα 17-23 Ιουλίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:Από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου θα καταβληθούν 13,5 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
12.688.150 ευρώ σε 28.043 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:14 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
19 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.


Read More »
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην ΉπειροΠυρετώδεις είναι πλέον οι διεργασίες σε κόμματα και φορείς προκειμένου να επιλέξουν και να αναδείξουν υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην Περιφέρεια όπου ήδη έξι άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.


Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα διεκδικήσει για 4η φορά τη θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Επίσης, πρόθεση υποψηφιότητας εκδήλωσαν μέχρι στιγμής οι: – Σπύρος Ριζόπουλος και Λάμπρος Γεωργόπουλος- οι οποίοι δηλώνουν ανεξάρτητοι με κομματικές καταβολές από τη Ν.Δ.

-ο Γιάννης Στέφος από τον ΣΥΡΙΖΑ,

-ο Γιώργος Πρέντζας από το ΚΚΕ και

-ο Στέφανος Ζούμπας, από το ΠΑΣΟΚ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενδεχομένως θα λάβουν μέρος και σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η Αριστερή Παρέμβαση και η Ανυπότακτη Ήπειρος.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα προκύψει υποψηφιότητα από το χώρο της ακροδεξιάς.


Read More »
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Ήπειρο Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Σύσταση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηπείρου για την αφρικανική πανώλη σε χοίρους

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Σύσταση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηπείρου για την αφρικανική πανώλη σε χοίρους


Σε επιφυλακή είναι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή την αύξηση εστιών αφρικανικής πανώλης σε χοίρους.

Δοθέντος ότι στην Περιφέρεια εκτρέφεται μεγάλος αριθμός χοίρων σε συστηματικές εκτροφές, η Κτηνιατρική Υπηρεσία απευθύνει ισχυρή σύσταση σε κατόχους οικόσιτων χοίρων να προχωρήσουν σε προληπτική σφαγή των ζώων τους, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τις συστηματικές εκτροφές της περιοχής.


Read More »
Σύσταση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηπείρου για την αφρικανική πανώλη σε χοίρους Σύσταση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηπείρου για την αφρικανική πανώλη σε χοίρους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Πυροσβεστική | Δυνάμεις από την Ήπειρο στο Λουτράκι

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Πυροσβεστική | Δυνάμεις από την Ήπειρο στο Λουτράκι


Πέντε οχήματα και δέκα πυροσβέστες αναχώρησαν για να συνδράμουν τις δυνάμεις που επιχειρούν

Σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλη την χώρα για τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα και μετά τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως όμως στο Λουτράκι και τον Κουβαρά Αττικής.

Η γενική επιφυλακή θα διαρκέσει για όσο διάστημα απαιτούν οι καιρικές συνθήκες καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές ενώ από την Πέμπτη αναμένεται ένα εφιαλτικό τετραήμερο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό σε γενική επιφυλακή τίθενται πλέον και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο.

Κατά την πάγια τακτική φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος ξεκίνησαν και οι μετακινήσεις.

Πέντε οχήματα από υπηρεσίες της Ηπείρου και δέκα πυροσβέστες αναχώρησαν για να συνδράμουν τις δυνάμεις που επιχειρούν στο Λουτράκι.
Read More »
Πυροσβεστική | Δυνάμεις από την Ήπειρο στο Λουτράκι Πυροσβεστική | Δυνάμεις από την Ήπειρο στο Λουτράκι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Τα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους που θα εφαρμοστούν εφέτος και του χρόνου

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Τα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους που θα εφαρμοστούν εφέτος και του χρόνου


Οι συνταξιούχοι είναι μία από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, που θα δουν σημαντική βελτίωση των εισοδημάτων τους, από την 1η Ιανουαρίου του 2024, ενώ ένα σημαντικό μέρος αυτών θα είναι δικαιούχοι του νέου κύκλου market pass, που θα εφαρμοστεί για την χρονική περίοδο Αύγουστος – Οκτώβριος του 2023.

Η κυβέρνηση αποφάσισε στρατηγικά πως μία από τις κοινωνικές ομάδες χρίζουν στήριξης είναι οι συνταξιούχοι, που μετά μία μακρά περίοδο μειώσεων αποδοχών και εν συνεχεία παγώματος αυτών, τις είδαν – οι περισσότεροι εξ αυτών – να αυξάνονται από την αρχή του τρέχοντος έτους σε ποσοστό 7,75%.
Ας δούμε αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και αφορά την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, είτε αποκλειστικά, είτε αφορούν και αυτούς.

1. Market Pass: θα χορηγηθεί για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο και αφορά την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και ως εκ τούτου και των συνταξιούχων. Τα κριτήρια παραμένουν τα ίδια με το προηγούμενο πρόγραμμα. Όσοι είχαν κάνει ήδη δήλωση δεν χρειάζεται να την υποβάλλουν εκ νέου. Το σύστημα θα κρίνει αν παραμένουν δικαιούχοι με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή με τις δηλώσεις του 2023. Όσοι δεν είχαν λάβει το επίδομα θα πρέπει να το κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα που θα ανοίξει στο τέλος Αυγούστου.

2. Αύξηση αφορολογήτου: Μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τους φορολογούμενους με παιδιά, για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν από το 2024, για τους οποίους έμμεσα αυξάνεται το αφορολόγητο όριο. Συγκεκριμένα με την αναπροσαρμογή της έκπτωσης φόρου αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν παιδιά και διαμορφώνεται ως εξής: από 9.000 σε 10.000 ευρώ για οικογένειες με 1 παιδί, από 10.000 σε 11.000 ευρώ για δύο παιδιά, από 11.000 σε 12.000 για τρία παιδιά κ.ο.κ. από 1/1/2024. Ωφελούμενοι είναι 1,34 εκατ. φορολογούμενοι (με περισσότερα από 4 εκατ. μέλη οικογενειών) με εξαρτώμενα τέκνα.

3. Φαρμακευτική δαπάνη: Μονιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2024 η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους από τους οποίους κόπηκε σταδιακά κατά την περίοδο 2016-2019 το ΕΚΑΣ.

4. Μείωση ΕΝΦΙΑ: Από το 2024 ισχύει μείωση 10% για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες. Η έκπτωση θα υπολογίζεται στο συνολικό ποσό του φόρου και θα δίνεται αναλογικά για τις ημέρες του έτους που είναι ασφαλισμένη η κατοικία. Η ασφάλιση πρέπει να αφορά το σύνολο της αξίας του ακινήτου επί της οποίας υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ.

5. Αυξήσεις σε 9.500 συνταξιούχους: Πρόκειται για αύξηση συντάξεων σε 9.500 δικαιούχους που εντάσσονται στην ειδική κατηγορία «μικρό Δημόσιο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Αφορά κυρίως συνταξιούχους παθόντες εν υπηρεσία, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, καλλιτέχνες, λογοτέχνες κ.ά. Η πλειονότητα τους (περίπου 8.000) θα δουν αύξηση 7,75% στις συντάξιμες αποδοχές τους, ενώ οι υπόλοιποι θα δουν αυξήσεις μεγαλύτερες του 7,75% με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το 2017.

Μέτρα που έρχονται
1. Αυξήσεις συντάξεων: Στο τέλος του έτους θα έρθει η νέα αύξηση των συντάξεων που πλέον έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η νέα αύξηση των συντάξεων αναμένεται να είναι κοντά στο 3,4%, ενώ ενδέχεται να προκύψει – συμπληρωματικά – επιπλέον αύξηση 0,3% λόγω απόκλισης των στοιχείων του 2022. Η διορθωτική αύξηση θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι με βάση τα τελικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα επικυρωθούν από τη Eurostat. Αθροιστικά οι δύο αυτές αυξήσεις θα φθάσουν λίγο χαμηλότερα από το 4%, ενώ η απόδοσή τους στους συνταξιούχους προσδιορίζεται γύρω στον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2024

2. Επίδομα προσωπικής διαφοράς. Ο πρωθυπουργό έχει ανακοινώσει ότι και το 2024 θα δοθεί επίδομα σε όσους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς δεν θα λάβουν αύξηση στην σύνταξή τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο για τα επόμενα έτη θα μηδενίζουν την προσωπική διαφορά 100.000 με 150.000 συνταξιούχοι. Επομένως, όσοι μηδένισαν φέτος την προσωπική διαφορά θα δουν μεγαλύτερη καθαρή αύξηση το 2024. Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά έως ότου μηδενισθεί. Το μέτρο αναμένεται να αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα με την επανάληψη της καταβολής του επιδόματος προσωπικής διαφοράς (200-300 ευρώ) σε όσους χάσουν ή λάβουν μικρότερη αύξηση και το 2024.

3. Αλλαγές στην αποκαλούμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης: Προωθείται η μείωση του ποσοστού παρακράτησης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης η οποία χρηματοδοτεί το λογαριασμό ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) στο οποίο υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τα 30 δισ. ευρώ. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε 2010 καταβάλλεται (στον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ) με σκοπό την κάλυψη ελλειμμάτων των κλάδων κύριας σύνταξης φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Η εν λόγω εισφορά επιβάλλεται σε συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ κλιμακωτά και κυμαίνεται από 3% έως 14%.

4. Συνταξιούχοι που εργάζονται: Όσοι συνταξιούχοι εργάζονται δεν θα χάνουν – πλέον – το 30% της σύνταξής τους, όπως ισχύει σήμερα από την 1.1.2024. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά μένει να το δούμε, θα λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξης και ως «πέναλτι» θα υπόκεινται σε μία μικρή μείωση της νόμιμης αμοιβής την οποία θα λαμβάνουν από την εργασία τους. Το ύψος της ειδικής αυτής εισφοράς – που θα εισπράττεται από την εφορία και θα πηγαίνει στον ΕΦΚΑ – προσδιορίζεται στο 10% έως 15%.
Read More »
Τα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους που θα εφαρμοστούν εφέτος και του χρόνου Τα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους που θα εφαρμοστούν εφέτος και του χρόνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Έκτακτη γενική συνέλευση του κυνηγετικού συλλόγου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Έκτακτη γενική συνέλευση του κυνηγετικού συλλόγου Ηγουμενίτσας


Έχοντας υπόψη τα άρθρο 7 παρ 3 του καταστατικού του Συλλόγου και με αρ. πρακτ 11/2023 07- 07/2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοινώνουμε ότι : την 23/07/2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ στο καφέ ΠΙΑΤΣΑ στο Μαυρούδι (Πλασιώτη ) θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έκτακτη εισφορά υπερ. Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου .
2. Ρυθμιστική 2023 - 2024 .
3. Διάφορα Θέματα

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 30/07/2023 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα και χωρίς άλλη πρόσκληση .

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ
Μπέσης Γεώργιος 6942 476 477
Μπουρσινός Αλέξιος 6975 863 072
Ντίτορας Ιωάννης 6945 794 068
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΑΞΕΛΗΣ
Read More »
Έκτακτη γενική συνέλευση του κυνηγετικού συλλόγου Ηγουμενίτσας Έκτακτη γενική συνέλευση του κυνηγετικού συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Αίτημα χρονικής μετατόπισης της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων 2022 για τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
 Αίτημα χρονικής μετατόπισης της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων 2022 για τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.


Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αιτούμαστε την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων. Είναι αδύνατο έως 31 Ιουλίου να υποβληθεί το υπόλοιπο 25% των δηλώσεων φυσικών προσώπων όπως και το 40% των δηλώσεων των επιχειρήσεων.

Οι λόγοι που οδήγησαν και φέτος σε αυτή την κατάσταση είναι γνωστοί από τις προηγούμενες χρονιές και δυστυχώς επαναλαμβάνονται ως μια κακή συνήθεια:

Α.
Η εφαρμογή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων άνοιξε 31 Μαρτίου, με τις οδηγίες να βγαίνουν τον Απρίλιο. Η αντίστοιχη εφαρμογή για τις εταιρείες άνοιξε 18 Μαΐου.

Β.
Φέτος για πρώτη χρονιά συνδέθηκε το έντυπο Ε2 (στο οποίο υποβάλλονται τα εισοδήματα των ακινήτων) με τα μισθωτήρια που υπάρχουν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να απαιτείται από τους λογιστές πολύ περισσότερος χρόνος για την συμφωνία τους και την ανάγκη έξτρα υποβολών λύσης των συμφωνητικών που ήδη είχαν λήξη.

Γ.
Επίσης φέτος για πρώτη χρονιά εφαρμόζεται η διασταύρωση των myDATA με τις δηλώσεις επιχειρήσεων. Η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο για διασταυρώσεις και συμφωνίες.

Δ
. Οι φορείς του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων για άλλη μια χρονιά άργησαν να διαβιβάσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους.

Ε.
Για την υποβολή των δηλώσεων που αφορούν επιχειρήσεις αναμέναμε ενημέρωση από την ΑΑΔΕ για όσες επιχειρήσεις εξαιρούνται από το Τέλος Επιτηδεύματος, η οποία ενημέρωση ήρθε για τις μεν ατομικές επιχειρήσεις αρχές Ιουνίου για δε τα νομικά πρόσωπα στις 7 Ιουλίου.

Εκτός των ανωτέρω προβλημάτων που αφορούν άμεσα τις δηλώσεις υπάρχουν επίσης και οι λοιπές δηλωτικές υποχρεώσεις του Ιουλίου (ΦΠΑ, ΑΠΔ, Μισθοδοσίες κλπ).

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι εργαζόμενοι όλων των επιχειρήσεων πρέπει να λαμβάνουν υποχρεωτικά δύο εβδομάδες άδεια το καλοκαίρι, δεν εξαιρούνται από αυτό το μέτρο οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία. Ο μήνας Αύγουστος είναι ο μόνος μήνας που θα μπορούσαν να πάρουν την άδεια που δικαιούνται, πως θα γίνει όμως αυτό όταν θα υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων εντός του Αυγούστου;

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας εμπρόθεσμης υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 για όλους τους υπόχρεους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Κισσόπουλος Ανθούλα Τζάνη

Επισυνάπτεται η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΦΕΕ.

Υ.Γ.: Επειδή ήδη ακούσαμε (από κύκλους του Υπουργείου) ως πρόβλημα στην επιμήκυνση του χρόνου λήξης των δηλώσεων, ότι έτσι θα καθυστερήσει η καταβολή του Market Pass, να ενημερώσουμε ότι δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα. Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την δήλωση του 2022 εντός του πλαισίου που θα οριστεί θα το λάβουν κανονικά, οι υπόλοιποι που θα καθυστερήσουν στην υποβολή θα το λάβουν καθυστερημένα. Δεν βλέπουμε πως συνδυάζεται το ένα με το άλλο. Το ίδιο θέμα είχαμε πριν δύο χρόνια, με το πρόβλημα τότε να ονομάζεται ΕΝΦΙΑ, αλλά από ότι τελικά βλέπουμε μια χαρά εκδίδεται το ΕΝΦΙΑ πριν τις δηλώσεις πλέον.


Read More »
Αίτημα χρονικής μετατόπισης της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων 2022 για τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.  Αίτημα χρονικής μετατόπισης της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων 2022 για τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Κυριακή 6 Αυγούστου μεγάλο πανηγύρι Ηπειρώτικης παράδοσης στο πιο όμορφο χωριό της Δρόπολης

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

Κυριακή 6 Αυγούστου μεγάλο πανηγύρι Ηπειρώτικης παράδοσης στο πιο όμορφο χωριό της Δρόπολης
Read More »
Κυριακή 6 Αυγούστου μεγάλο πανηγύρι Ηπειρώτικης παράδοσης στο πιο όμορφο χωριό της Δρόπολης Κυριακή 6 Αυγούστου μεγάλο πανηγύρι Ηπειρώτικης παράδοσης στο πιο όμορφο χωριό της Δρόπολης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα


Από το express market στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για μόνιμη εργασία.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665024606 και 6974845221
email: andreas.gogolos@gmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από Super Market στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

First Dates: Ποια είναι η «Αμαζόνα» από τα Γιάννενα που βρήκε το άλλο της μισό

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
First Dates: Ποια είναι η «Αμαζόνα» από τα Γιάννενα που βρήκε το άλλο της μισό“Είμαι πικάντικη και μπιχλιμπιδάτη. Με φωνάζουν Αμαζόνα, γιατί είμαι σύγχρονη και αδάμαστη”, δήλωσε η Ρούλα, που ήρθε στο First Dates πριν από λίγες μέρες για να βρει το ταίρι της.


Τον έρωτα της ζωής της επιδίωξε να βρει στο First Dates η Ρούλα. Η 33χρονη ελεύθερη επαγγελματίας πήγε στην Αθήνα από τα Ιωάννινα και συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως… Αμαζόνα.

«Είμαι αυθόρμητη, elegant, μου αρέσει να παίρνω ρίσκα. Είμαι πικάντικη και μπιχλιμπιδάτη. Μου αρέσει η ελευθερία και η δυναμικότητα. Με φωνάζουν Αμαζόνα, γιατί είμαι σύγχρονη και αδάμαστη», ανέφερε στο προσωπικό της cue η παίκτρια του First Dates.

H «Αμαζόνα» συνάντησε τον 31χρονο Κωνσταντίνο από την Ηγουμενίτσα και φάνηκε να υπάρχει χημεία μεταξύ τους, αφού ο ένας ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του άλλου. Το ραντεβού εξελίχθηκε πολύ θετικά για τους δύο παίκτες, με τις ατάκες να δίνουν και να παίρνουν.

«Μου άρεσε πάρα πολύ, πέρασα πάρα πολύ ωραία. Με έκανες και χαλάρωσα και θα ήθελα να ξαναβγούμε, εάν το θέλεις κι εσύ», της είπε στο κλείσιμο του ραντεβού ο Κωνσταντίνος με το ζευγάρι του First Dates να δίνει υπόσχεση και για δεύτερη συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Read More »
First Dates: Ποια είναι η «Αμαζόνα» από τα Γιάννενα που βρήκε το άλλο της μισό First Dates: Ποια είναι η «Αμαζόνα» από τα Γιάννενα που βρήκε το άλλο της μισό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της ΓλυκήςΗ θρησκευτική εμποροπανήγυρη, σύμφωνα με την υπ αριθμ 57/2023 κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. για το έτος 2023, διάρκειας πέντε (5) ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Νόμου 4849/2021, θα διεξαχθεί στο Δήμο Σουλίου και στην Τ. Κ. Γλυκής κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι 15 Αυγούστου 2023 επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Ο χώρος που θα διατεθεί για την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως θα είναι στην Τοπική Κοινότητα Γλυκής και στη θέση Πλατεία Γλυκής συνολικού εμβαδού 1600 τ. μ. Στον ανωτέρω χώρο θα αναπτυχθούν ογδόντα έξι (86) παραπήγματα, διαστάσεων καθενός μέτρων : 3Χ3 (9 τ.μ.), με μία πρόσοψη τριών (3) μέτρων, με την επιμέλεια και την ευθύνη του Δήμου μας. Στα ανωτέρω παραπήγματα συμπεριλαμβάνονται έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα.

Επίσης θα διατεθούν 30 μέτρα (τρέχον μέτρο) δίπλα από την πλατεία.

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου από 24-07-2023 ημέρα Δευτέρα έως και την 02-8-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00, με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ( κατά περίπτωση ) & ηλεκτρονικά με e–Mail: protocol@paramythia.gr:

Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.
Άδεια λαϊκής αγοράς
Άδεια Κυριακάτικης αγοράς
Άδεια υπαίθριου εμπορίου
Διοικητική άδεια του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017 κατά περίπτωση
Επαγγελματίες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης
Πιστοποιητικό υγείας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων
Άδεια Διαμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς)
Υπεύθυνη δήλωση για κατοχή πυροσβεστήρα.
Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών αποδέχεται τα όσα αναφέρονται στο παρόντα κανονισμό.
*Τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών. (παρ.3 άρθρο 38 Ν.4497/17)

Ο πωλητής ζητεί από τον οικείο δήμο την έκδοση της ανωτέρω βεβαίωσης, προκειμένου να συμμετέχει στις αγορές των δήμων όλης της χώρας και στην αίτησή του επισυνάπτει:
α. βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS,
β. βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή,
γ. πιστοποιητικό υγείας, όπου απαιτείται,
δ. φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κατά περίπτωση,
ε. άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ατομικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε με εξουσιοδότηση προσώπου, θεωρημένη από Κ. Ε. Π. ή άλλη δημόσια αρχή, στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου μας, είτε ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης λαμβάνεται αυτή της σφραγίδας των ΕΛ.ΤΑ. ή της εταιρίας Courrier.

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται.

Το τέλος χρήσης των χώρων της εμποροπανηγύρεως ανά παράπηγμα ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €) για τα έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για τη διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και το ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ογδόντα (80) παραπήγματα.

Επίσης θα διατεθούν 30 μέτρα (τρέχον μέτρο) δίπλα από την πλατεία με τέλος χρήσης εβδομήντα (70) ευρώ ανά τρέχον μέτρο

Η ημερομηνία της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί ανακοινωθεί στο site του Δήμου Σουλίου www.dimossouliou.gov.gr.

Πληροφορίες: 2666360135
Κατεβάστε την Κανονιστική από εδώ
Κατεβάστε την αίτηση από εδώRead More »
Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!
Έρχεται μια μοναδική Δημοτική Βραδιά στους Φιλιάτες! Παρασκευή 4/08/2023, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών "Άρτεμις" διοργανώνει ένα εκπληκτικό γεγονός γεμάτο μουσική, χορό και διασκέδαση.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί Μάκης Μποροδήμος και Βασίλης Σιτούνης θα παίξουν κλαρίνο, ενώ οι υπέροχοι τραγουδιστές Χρήστος Αγγελής, Γιάννης Παππάς και Ξένια Βέρρα θα δώσουν φωνή στις αγαπημένες σας μελωδίες.

Μην χάσετε τη λαχειοφόρο αγορά, όπου θα βρείτε υπέροχα δώρα και θα στηρίξετε με αυτό το τρόπο, τις δράσεις του συλλόγου μας.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια μοναδική βραδιά γεμάτη παράδοση, μουσική και διασκέδαση!

 

Read More »
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται προσωπικό με εμπειρία στο σέρβις και στον καφέ, για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα.
Απαραίτητο προσόν η γνώση Αγγλικων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6988860633.
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για εργασία σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Σειρά διερευνητικών επαφών από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Σειρά διερευνητικών επαφών από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογέςΕυρεία σύσκεψη των αυτοδιοικητικων στελεχών του Συριζα, σε διευρυμένη σύνθεση πραγματοποιήθηκε εχτες στο Καρβουνάρι.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και το εκλεγένο μέλος στο Π.Σ Δ. Σακαρέλης. Μετά απο δύσκολη αλλά διεξοδική συζήτηση οι παρευρισκόμενοι ομόφωνα συμφώνησαν πως η παρούσα Δημοτική αρχή διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών και ήταν κατώτερη των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας για αυτό και πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα απο άλλους ανθρώπους ποιο οραματικούς, ποιο συγκρουσιακούς και ποιο ικανούς να θεσουν ζητήματα και να βρούν λύση για αυτά.

Με βάση την διαπίστωση αυτή συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή με τον Α, Μπάμπα, Η. Φωτίου και Σ. Κωλέτση, με σκοπό την συνάντηση με τους επικεφαλείς όσων φιλοδοξούν να ηγηθούν παρατάξεων για την δημιουργία κοινής παράταξης με προοπτική νίκης. Τα αυτοδιοικητικα στελέχη του Συριζα θα στελεχώσουν την καινούργια παράταξη, στην βάση κοινού προγράμματος που θα είναι κοντά στα προβλήματα της τοπικης κοινωνίας και θα προτάξει θέματα προς άμμεση επίλυση με κυριο αυτο του νερού και της άρδευσης του κάμπου της Παραμυθιάς.

Στη σύσκεψη ακόμη τονίστηκε πως η παράταξη που θα συγκροτηθεί θα πρέπει να επιμείνει στο «ανεξάρτητο» του χαρακτήρα της, ο ηγέτης που θα επιλεγεί θα πρέπει να ενωνει και να εμπνέει, και στο ότι η κίνησή αυτή θα αποτελεί ένα διαρκές ανοικτό προσκλητήριο σε όλους του προοδευτικούς πολίτες και σε όσους διαφωνούν με την σημερινή ασκούμενη πολιτική στον δήμο Σουλίου.


Read More »
Σειρά διερευνητικών επαφών από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές Σειρά διερευνητικών επαφών από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα


ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Πωλητές & Πωλήτριες
HUB ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Φ.ΜΙΧΑΛΑ 10 ΓΩΝΙΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κύριες εργασίες:
• Πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας.

Επιθυμητά προσόντα:
• Ευχάριστος χαρακτήρας και ικανότητες επικοινωνίας.

Τι προσφέρουμε:
• Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
• Εκπαίδευση, καθοδήγηση και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
• Μηνιαίο μισθό με πλήρεις απολαβές, ασφάλιση και επιπλέον πακέτο αμοιβών bonus.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα MULTIRAMA-NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Φ.Μιχαλά 10 Γωνία.
Read More »
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Απο σημερα το τουριστικό περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς στην Γλυκή

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Απο σημερα το τουριστικό περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς στην Γλυκή
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι από σήμερα 17/07 λειτουργεί το τουριστικό περίπτερο του συλλόγου μας στην Γλυκή.

θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε ότι μετά από ενέργειες του ΔΣ σε συνεργασία με τον Δήμο και την εκκλησία από σήμερα και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν ο ιερός Ναός του Αγίου Δονάτου θα είναι ανοιχτός για τους πιστούς καθημερινά από τις 10.30 έως τις 15.30

Απο τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς


Read More »
Απο σημερα το τουριστικό περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς στην Γλυκή Απο σημερα το τουριστικό περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς στην Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο  Αμπελώνα (Ποβλα) ΦιλιατώνRead More »
Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών  Τετάρτη 26 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι στο  Αμπελώνα (Ποβλα) Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Ήπειρος: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Ήπειρος: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιώνΣε κατάσταση συναγερμού η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών. Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη ενώ συνολικά η Ήπειρος θυμίζει «καιόμενη βάτο» καθώς ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές, όπως Άρτα, Φιλιππιάδα και Λούρο, ξεπέρασε χθες τους 40 βαθμούς.

Η πρόβλεψη είναι ακόμα χειρότερη και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Πέμπτη έρχεται νέο και πιο ισχυρό κύμα καύσωνα. Οι αρμόδιοι απευθύνουν εκκλήσεις για μεν τα άτομα ευπαθών ομάδων να παραμένουν στα σπίτια τους ή να καταφεύγουν σε κλιματιζόμενες αίθουσες. Για δε τους επαγγελματίες και δη τους αγρότες να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.


Read More »
Ήπειρος: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών Ήπειρος: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ξηρόλοφο ΠαραμυθιάςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς  Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

 Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 ΑυγούστουRead More »
Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου  Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Φωτικαίων Γαία"

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Φωτικαίων Γαία"


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, σας προσκαλεί στο 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Φωτικαίων Γαία", στις 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Πανηγύρι.
Είσοδος ελεύθερη.
Read More »
10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Φωτικαίων Γαία" 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Φωτικαίων Γαία" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023
Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην ΚέρκυραΣυνεχίζονται για όλη την διάρκεια του Ιουλίου οι μετακινήσεις γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τα Νοσοκομεία Φιλιατών και Χατζηκώστα προκειμένου να διατηρηθεί στοιχειωδώς η λειτουργία του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα το διάστημα αυτό καλούνται να εφημερεύσουν κυρίως νεφρολόγοι.

Το γεγονός αυτό καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου η οποία ταυτόχρονα αναφέρεται και στα προβλήματα που καταγράφονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς τους ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχόμενα και ειδικά για τις εφημερίες τουμήνα Ιούλιου 2023 εξαναγκάζονται σε υπερ-εφημέρευση.

Μέχρι τώρα οι εφημερίες και η πρωινή λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος έχουν καλυφθεί αποκλειστικά από αυτούς τους δύο συναδέλφους και η πραγματικότητα είναι ότι καλούνται να κάνουν το ίδιο και για τον υπόλοιπο μήνα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνεται αποκλειστικά στους δύο εργαζόμενους ιατρούς καλώντας τους να βρουν μια λύση, ενώ η 6 η Υ.ΠΕ. ουσιαστικά δεν έχει κάνεικαμιά σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση κάλυψης του προγράμματος εφημέρευσης.

Επισημαίνεται ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου τμήμα για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η ΕΙΝΗ τονίζει ότι οι δύο θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν είχαν προκηρυχθεί και στο παρελθόν όμως δεν καλύφθηκαν καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Επίσης η Χειρουργική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργούν χωρίς ειδικευόμενους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία π.χ. Πρέβεζα.

Όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οι γιατροί οι οποίοι έχουν κάνει υπερβάλλουσες εφημερίες μας ενημέρωσαν ότι έχουν πληρωθεί μόνο ως και το Δεκέμβριο του 2022.
Read More »
Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Σελίδες