Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας


Στην 144η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), που θα πραγματοποιηθεί στη Nusa Dua της Ινδονησίας, από 19 έως και 24 Μαρτίου, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Στέφανο Γκίκα, Βασίλειο Γιόγακα και Ιωάννη Μουζάλα.

Το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια της IPU είναι «Φτάνοντας στο μηδέν: κινητοποίηση των κοινοβουλίων για δράση για την κλιματική αλλαγή». Παράλληλα, κατόπιν προτάσεων που θα κατατεθούν, θα διεξαχθεί συζήτηση επείγοντος θέματος επικαιρότητας, με υιοθέτηση σχετικού ψηφίσματος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα συνεδριάσουν επίσης οι τέσσερεις Μόνιμες Επιτροπές. Ειδικότερα, στην Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια θα διεξαχθεί και ψήφιση του σχεδίου ψηφίσματος με τίτλο «Επανεξέταση και αναδιατύπωση της προσέγγισης των ειρηνευτικών διαδικασιών με στόχο την προώθηση της διεθνούς ειρήνης», ενώ στην Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο θα γίνει συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου ψηφίσματος με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως κινητήρια δύναμη για τον τομέα της εκπαίδευσης, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας».

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου (Governing Council), της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+ στην οποία ανήκει η Ελλάδα, του Φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών, του Φόρουμ Νέων Κοινοβουλευτικών και της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP).
Read More »
Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

349 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
349 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 62
ΠΕ Θεσπρωτίας 35
ΠΕ Ιωαννίνων 190
ΠΕ Πρέβεζας 62

Read More »
349 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 349 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή στο The Post...o στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022

Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή στο The Post...o στην ΗγουμενίτσαRead More »
Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή στο The Post...o στην Ηγουμενίτσα Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή στο The Post...o στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας

Με αφετηρία την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, σας προσκαλούμε σε ένα αφιέρωμα που επιδιώκει να φωτίσει την συμβολή των Ελλήνων της Μικρά Ασίας στην Ελληνική Επανάσταση
Read More »
Έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας Έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας για τη διάσωση περιστεριού!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας για τη διάσωση περιστεριού!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον απεγκλωβισμό ενός περιστεριού ειδοποιήθηκαν οι πυροσβέστες το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. 

Το περιστέρι είχε μπλεχτεί με πετονιά στα πόδια του κάτω από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα.

Οι Πυροσβέστες αφού προσέγγισαν το σημείο με τη βοήθεια σκάλας, κατάφεραν και ξέμπλεξαν το άτυχο περιστέρι, το οποίο μετά από ένα τελευταίο χάδι των πυροσβεστών, πέταξε και πάλι προς την ελευθερίας του.

Δείτε το βίντεο του απεγκλωβισμού, όπως το δημοσίευσε το 4U Radio 93,1, στο προφίλ του στο instagram:


Read More »
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας για τη διάσωση περιστεριού!!! (+ΒΙΝΤΕΟ) Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας για τη διάσωση περιστεριού!!! (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη Γ.Δ. ΟΦΥΠΕΚΑ στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Βόρειας Πίνδου

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Επίσκεψη Γ.Δ. ΟΦΥΠΕΚΑ στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Βόρειας Πίνδου


Επίσκεψη στα γραφεία των Μονάδων Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μητσόπουλος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας τους στο πλαίσιο του οργανισμού.
Οι τρεις Μονάδες Διαχείρισης συγχωνεύθηκαν πρόσφατα στον ΟΦΥΠΕΚΑ αντικαθιστώντας τους τέσσερις Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, του Καλαμά, Αχέροντα, Κέρκυρας καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
Ο κ. Μητσόπουλος συζήτησε με τους εργαζόμενους των Μονάδων για θέματα διοικητικά και επιχειρησιακά. «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προστατευόμενες περιοχές και έχουν πολύχρονη εμπειρία. Στόχος μας είναι να σας δώσουμε τα εργαλεία, ώστε να μπορέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας, και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον της χώρας», είπε ο ίδιος.
Read More »
Επίσκεψη Γ.Δ. ΟΦΥΠΕΚΑ στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Βόρειας Πίνδου Επίσκεψη Γ.Δ. ΟΦΥΠΕΚΑ στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Βόρειας Πίνδου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο


Mιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού θα χορηγηθεί τον Απρίλιο στους δικαιούχους μηνός Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός η δόση αυτή αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δύο πρώτα, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί”.

“Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά”, συμπλήρωσε.
Read More »
Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, διακομιδή 72χρονης, από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  ασθενών, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 72χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 45χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022
Σύλληψη 45χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 45χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 45χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Σελίδες