Δείτε τώρα ζωντανά τη διαδικτυακή συναυλία του Πέτρου Αντωνίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
Δείτε τώρα ζωντανά τη διαδικτυακή συναυλία του Πέτρου Αντωνίου Ο Πέτρος Αντωνίου LIVE στο Facebook 21:00-23:00 ώρα Ελλάδας, για να αποχαιρετήσουμε αυτή την περίεργη χρονιά και να ευχηθούμε ότι καλύτερο για το 2021. 
Μέσα από τα site και τις σελίδες στο facebook των thespro.grthesprotikoiantilaloi.gr και paramythia-online.grRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά τη διαδικτυακή συναυλία του Πέτρου Αντωνίου Δείτε τώρα ζωντανά τη διαδικτυακή συναυλία του Πέτρου Αντωνίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Έκτακτο επίδομα για 100.000 επιστήμονες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
Έκτακτο επίδομα για 100.000 επιστήμονεςΈνα επίδομα, με τη μορφή της έκτακτης ενίσχυσης, θα λάβουν εντός του Ιανουαρίου χιλιάδες επιστήμονες.
Η πλατφόρμα για το επίδομα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιανουαρίου και ο στόχος είναι η ενίσχυση να δοθεί το αργότερο στα τέλη του μηνός. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που επιβεβαίωσε χθες την είδηση μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι προηγήθηκαν επαφές με τους προέδρους των εννέα επιστημονικών φορέων και συμφωνήθηκε το πλαίσιο.
Το επίδομα θα είναι ύψους 400 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 100.000 επιστήμονες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι:  • γιατροί,
  • οδοντίατροι,
  • κτηνίατροι,
  • μηχανικοί,
  • δικηγόροι,
  • συμβολαιογράφοι,
  • δικαστικοί επιμελητές,
  • γεωτεχνικοί,
  • λογιστές,
  • οικονομολόγοι
Για τις οκτώ πρώτες κατηγορίες το επίδομα θα δοθεί από τον ΟΑΕΔ, ενώ οι λογιστές και οικονομολόγοι θα ενισχυθούν μέσω άλλης «διαδρομής». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση με τα εισοδήματα που έλαβαν στο διάστημα έξαρσης της πανδημίας (Απρίλιος – Δεκέμβριος) και σε περίπτωση κατάθεσης ψευδών στοιχείων θα βεβαιώνεται βαρύτατο πρόστιμο.
Read More »
Έκτακτο επίδομα για 100.000 επιστήμονες Έκτακτο επίδομα για 100.000 επιστήμονες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

942 κρούσματα σε 24 ώρες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
942 κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 942 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 137918, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5412 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40963 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 142 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 885 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4788 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1948 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
942 κρούσματα σε 24 ώρες 942 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
5 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 3
Π.Ε. Πρέβεζας 2
Read More »
5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ξεκινάει τη Δευτέρα η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
Ξεκινάει τη Δευτέρα η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)Όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη.

Υπενθυμίζουμε πως την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Η Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών, αρχικά θα λειτουργήσει ως μονάδα covid και με τη λήξη της περιπέτειας του κορωνοϊού, θα χρησιμοποιηθεί ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) παρέχει νοσηλεία υπό συνθήκες εντατικής παρακολούθησης και φροντίδας. 

Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονες συσκευές καταγραφής ζωτικών σημείων και κλινικών παραμέτρων, με πλήρη συλλογή μέσων και φαρμάκων ανάνηψης, συστήματα ελεγχόμενης χορήγησης ενδοφλέβιας αγωγής (αντλίες), καθώς και εφεδρικά συστήματα μηχανικής υποστήριξης. 

Η γενικότερη λειτουργία του Τμήματος οργανώνεται και εποπτεύεται κατ΄ απόλυτη αναλογία προς εκείνη της ΜΕΘ
Read More »
Ξεκινάει τη Δευτέρα η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Ξεκινάει τη Δευτέρα η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ | Του Πέτρου Τσάπε

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ | Του Πέτρου ΤσάπεΈνα όμορφο ταξίδι έλαβε τέλος. Στις συχνές επαφές μας στα σχολεία όλης της Ηπείρου, σε μια αμφίδρομη επικοινωνία, επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε τη φωνή και την αγωνία μας για τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, του κάθε σχολείου, της καθημερινότητας των συναδέλφων. 

Σας ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία που είχαμε, για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, αναδεικνύοντάς με αιρετό στο ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου τα τελευταία χρόνια. 

Σε ένα σφιχτό και ψυχοφθόρο εκπαιδευτικό πλαίσιο μοιραίο ήταν να υπάρχουν ορισμένες φορές προστριβές και συγκρούσεις. Ζητάω συγνώμη από συναδέλφους και φίλους που πίκρανα. Για στόχους που δεν πετύχαμε. Για την άνοιξη που προσδοκούσαμε για τα εκπαιδευτικά μας ζητήματα και δεν ήρθε. 

Ο θεσμός της ενενηντάχρονης ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια διακόπτεται για τρίτη φορά μετά τη δικτατορία του Μεταξά και τη χούντα των συνταγματαρχών. «Νομιμοποιούνται» εκλογές από τις οποίες σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών απείχε. Ανακηρύσσονται- διορίζονται αιρετοί σε ανώτατα, ανώτερα και περιφερειακά συμβούλια χωρίς την έγκριση των συναδέλφων. Στην Θεσπρωτία, επί παραδείγματι, θα ορισθούν δύο αιρετοί «εκπρόσωποι» στο υπηρεσιακό συμβούλιο με τέσσερις (4) και τρεις (3) ψήφους. 

«Δι’ ευχών του αγίου πατέρα ημών» εξαπολύεται επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, του συνδικαλισμού, της δημόσιας εκπαίδευσης. Με κυνισμό, κομπασμό, «υπεροψία και μέθη». Τα αναθέματα σε δημοκρατικές πρακτικές χωρίς διάλογο και επιχειρήματα αλλά μέσω εξουσιαστικών μηχανισμών φέρνουν νίκες απατηλές. Ο χρόνος δεν σταματά εδώ. Αυτό που σήμερα πολεμούν θα εμφανίζεται συνεχώς μπροστά τους. Όσοι απαξιώνουν δημοκρατικές πρακτικές δεν μακροημερεύουν πολιτικά. Η ιστορική μνήμη δεν θα είναι ιδιαίτερα φιλική απέναντί τους. 

Οι δικοί μας αγώνες θα συνεχίζονται χωρίς συνδικαλιστικά διαβατήρια και σφραγίδες. Για δημόσια εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς αξιοπρεπείς και περήφανους, γιατί ο φόβος στα μάτια τους αντανακλάται στους μαθητές. Η δική μας κοινωνία δεν περιέχει μόνο «τα άτομα και τις οικογένειες» σύμφωνα με την ρήση της πρωθιέρειας του νεοφιλελευθερισμού (Θάτσερ) αλλά μια δικαιότερη κοινωνία με αλληλεγγύη και δικαιώματα, κυρίως «γι αυτούς που είναι στη σκιά και δεν τους θωρεί κανείς». 

Read More »
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ | Του Πέτρου Τσάπε ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ | Του Πέτρου Τσάπε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Υγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η ΠΕΔ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
Υγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η ΠΕΔΥγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προ μηνών απόφαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, να ενισχύσει οικονομικά, με το ποσό των 12.000 ευρώ τα νοσοκομεία της περιοχής, επίσης για να έχουν τη δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού εξοπλισμού για τις τρέχουσες, αυξημένες ανάγκες τους. 

Το υγειονομικό υλικό παρέλαβε σήμερα Τρίτη (29.12.2020), ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και θα διανεμηθεί άμεσα, σε κάθε μονάδα για την οποία προορίζεται. 

Με βάση την εν λόγω απόφαση, διατέθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε μια από τις 16 μονάδες υγείας που έκριναν οι δημοτικές αρχές ότι έχουν ανάγκη. 

Συγκεκριμένα, το υγειονομικό υλικό διατίθεται στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Άνω Καλεντίνης, Βουλγαρελίου, Βουτσαρά, Δελβινακίου, Δερβιζιάνων, Ηγουμενίτσας , Θεσπρωτικού, Καναλακίου, Μαργαριτίου, Μετσόβου, Παραμυθιάς, Πάργας, Πραμάντων, Φιλιππιάδας και στο ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών. 

Στα είδη του υγειονομικού υλικού που δίνεται στις μονάδες υγείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 4.400 μάσκες μιας χρήσεως με λάστιχο, περίπου 200 συσκευασίες αντισηπτικού χεριών, 120 ποδιές ολόσωμες (non woven) και 75 στολές ολόσωμες, 145 ασπίδες προστασίας 3D πολλαπλών χρήσεων, 50 νεφροειδή χάρτινα μιας χρήσεως, 110 μάσκες νεφελοποίησης ενηλίκων, 500 ζευγάρια γάντια, γυαλιά προστασίας και 100 μάσκες FFP2, πιεσόμετρα, στηθοσκόπια κτλ. και τέλος, δύο απινιδωτές. 

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει τα εξής: «Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα των μονάδων υγείας των περιοχών μας. Διαπιστώνουμε συχνά, ακούγοντας τα παράπονα και τα αιτήματα των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες, πόσο μακριά βρίσκονται τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός εξουσίας που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στην τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται πρώτη αυτά τα προβλήματα και με την απόφασή της αυτή, καθώς και με την προ μηνών αντίστοιχη πρωτοβουλία της, η διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κάνει το ελάχιστο για να συμβάλλει στην καλή λειτουργία αυτών των μονάδων, προς όφελος των συνδημοτών μας. Η τωρινή μας κίνηση έχει επιπρόσθετη αξία, ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, ενόψει και της έναρξης των εμβολιασμών, για τους οποίους πολλά από αυτά τα Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν κέντρα αναφοράς».
Read More »
Υγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η ΠΕΔ Υγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαχείριση της πανδημίας εξήρε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020
Τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαχείριση της πανδημίας εξήρε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης Το βαθμό συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξήρε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Άρτα και Ιωάννινα. 

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, τόνισε ότι έγινε «μια συζήτηση για πως οργανωθήκαμε όλοι μαζί, από τα νοσοκομεία μέχρι τους πάντες. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, σύνεση και σκέψη θα πάμε καλά», συμπληρώνοντας ότι «όταν θα δοθεί το σύνθημα θα κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο». 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Β. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη γνωριμία του με τον Περιφερειάρχη, για να προσθέσει ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που τον συναντά με τη θεσμική του ιδιότητα. Συνεχίζοντας τόνισε και τα εξής: 

«Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλες οι αρχές του τόπου, όλες οι υπηρεσίες έχουν ενώσει δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη η βοήθεια της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε{…}. Χρέος μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα βγούμε νικητές από την πανδημία», ανέφερε για να καταλήξει: «Χρέος μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς, να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε το εμβόλιο, που είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στη διαχείριση αυτής της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε πολίτης να κάνει το εμβόλιο για προστατέψει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους δικούς του ανθρώπους».
Read More »
Τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαχείριση της πανδημίας εξήρε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης Τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαχείριση της πανδημίας εξήρε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Σελίδες