https://picasion.com/
https://picasion.com/

Μία πρόσληψη στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Μία πρόσληψη στον Δήμο Ηγουμενίτσας
 

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) Κοινωνικού Φροντιστή ΔΕ, για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, για την Πράξη «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», στο Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας». 
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: 
Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα, 
απευθύνοντάς την στη Γραμματεία, υπ’ όψιν κας Μ. Κυβράνογλου 
(τηλ. επικοινωνίας: 26653-60020/21 – fax: 26650-26346, email: pakppo@1345.syzefxis.gov.gr)
Read More »
Μία πρόσληψη στον Δήμο Ηγουμενίτσας Μία πρόσληψη στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Στην περιοχή Παραμυθιάς τοποθετείται η αρχαία πόλη Ελλάς ή Σέλλα, απ' όπου, πιθανώς, πήρε την ονομασία της η Ελλάδα!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Στην περιοχή Παραμυθιάς τοποθετείται η αρχαία πόλη Ελλάς ή Σέλλα, απ' όπου, πιθανώς, πήρε την ονομασία της η Ελλάδα!

 
 
Στην Θεσπρωτία για πρώτη φορά ακούστηκε το όνομα Ελλάς, που η επίδρασή του στον κόσμο ήταν τόσο βαθειά και τόσο μεγάλη! 
 
Στην περιοχή της Παραμυθιάς τοποθετείται από ερευνητές η αρχαία πόλη Ελλάς ή Σέλλα. 
 
Εδώ βρίσκεται και το χωριό Σέλλιανη και ο Κωκυτός ποταμός που τον αποκαλούσαν στην αρχαιότητα Σελλήεις. 
 
Ο Σ. Ι. Δάκαρης υποστηρίζει πως οι Έλλοπες , οι Ελλοί ή Σελλοί ήταν κλάδος του φύλου των Θεσπρωτών.
 
Συμπληρώνει επίσης ότι «…είναι πολύ πιθανόν πως το όνομα Έλληνες δεν είναι άσχετο με το όνομα Ελλοί». 
 
Μάλιστα οι Σελλοί «… κατά μια αρχαιότατη θρησκευτική συνήθεια δεν έπλεναν τα πόδια τους (ανιπτόποδες) και κοιμόνταν καταγής (χαμαιεύναι ), για να βρίσκονται διαρκώς σε επαφή με τη γη , απ’ όπου αντλούσαν τη μαντική τους δύναμη, την ικανότητα δηλαδή να εξηγούν τα θεία μηνύματα...», σημειώνει ο Σ. Ι. Δάκαρης . 
 
Ο N. G. L. Hammond επισημαίνει ότι «…Σελλοί ή Ελλοί στην Ιλιάδα και η Ελλοπίη του Ησίοδου οφείλουν το όνομά τους – ή έδωσαν το όνομά τους – στον άνω ρου του Αχέροντος , που φθάνει κοντά στη Δωδώνη και το όνομα αυτό Σελλήεις , έλαβε κατ’ επέκταση όλος ο ρους του ποταμού…»
 
Read More »
Στην περιοχή Παραμυθιάς τοποθετείται η αρχαία πόλη Ελλάς ή Σέλλα, απ' όπου, πιθανώς, πήρε την ονομασία της η Ελλάδα! Στην περιοχή Παραμυθιάς τοποθετείται η αρχαία πόλη Ελλάς ή Σέλλα, απ' όπου, πιθανώς, πήρε την ονομασία της η Ελλάδα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χάθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Ηγουμενίτσα: Χάθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας


Χάθηκε την Κυριακή το βράδυ από την οδό Πάργας 45 στην Ηγουμενίτσα, το σκυλάκι της φωτογραφίας.

Ακούει στο όνομα Μπιρμπίλης .

Παρακαλούνται όσοι το έχουν δει να επικοινωνήσουν με το τηλ 6984632151

Δίνεται αμοιβή 500€
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χάθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας Ηγουμενίτσα: Χάθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΈνας 23χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός και ο 33χρονος αλλοδαπός διακινητής του εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε τον 23χρονο ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τον μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.Επίσης, ένας 20χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω επιχειρούσε να κρυφτεί σε Φ/Γ όχημα το οποίο θα επιβιβαζόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη


Συνελήφθη, χθες (17-02-2015) το βράδυ στο Βαθύ Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Πρέβεζας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο 37χρονος εισήλθε σε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Βαθύ Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων .

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Απορριμματοφόρο συνέθλιψε 47χρονη πεζή γυναίκα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Απορριμματοφόρο συνέθλιψε 47χρονη πεζή γυναίκα


Εικόνες αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικό δρόμο στο Καναλάκι της Πρέβεζας, μπροστά από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου.

Απορριμματοφόρο του Δήμου Πάργας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 47χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, που κινούνταν πεζή.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 07:15, όταν απορριμματοφόρο του Δήμου, παρέσυρε και στην κυριολεξία συνέθλιψε το κεφάλι της άτυχης γυναίκας.

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, ενώ στο σημείο βρέθηκε άμεσα η αστυνομία η οποία απέκλεισε τον δρόμο και διέκοψε την κυκλοφορία.

Οι εικόνες ήταν σοκαριστικές, περιγράφουν στο pamepreveza.gr πολίτες.

Ασθενοφόρο έφτασε άμεσα και παρέλαβε την άτυχη γυναίκα ενώ η πυροσβεστική ανέλαβε να πλύνει το οδόστρωμα.

Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στην πόρτα εισόδου του σχολείο. Τα παιδιά που έφταναν μετά από λίγη ώρα αναγκάστηκαν να μπουν στο σχολείο τους από άλλη είσοδο μιας και το σημείο είχε αποκλειστεί.

Σοκαρισμένοι όσοι βρέθηκαν στο τόπο του ατυχήματος, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί στην άτυχη γυναίκα η οποία ήταν κάτοικος Καναλακίου και ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, την συγκεκριμένη διαδρομή την έκανε συχνά, μιας και σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν το σπίτι του πατέρας της τον οποίο επισκέπτονταν για να τον φροντίσει, όπως έγινε και σήμερα.

Τραγική φιγούρα και εμφανώς σοκαρισμένος, ο οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza.gr, ο 65χρονος θα έβγαινε σε λίγες μέρες στην σύνταξη.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καναλακίου, διενεργούν έρευνα προκειμένου να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Read More »
Απορριμματοφόρο συνέθλιψε 47χρονη πεζή γυναίκα Απορριμματοφόρο συνέθλιψε 47χρονη πεζή γυναίκα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Με ένα ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου τοποθετήθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Δώρης Δήμας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
Με ένα ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου τοποθετήθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Δώρης Δήμας

Με ένα ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου τοποθετήθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δώρης Δήμας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας:
 
Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)
Read More »
Με ένα ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου τοποθετήθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Δώρης Δήμας Με ένα ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου τοποθετήθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Δώρης Δήμας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ


Είναι κοινό μυστικό πως, σ’ έναν τόπο μικρό, απόμακρο , ακριτικό, φτωχό και παραμελημένο, τα όποια προβλήματα, αντιμετωπίζονται με αγαστή συνεργασία των εκπροσώπων, φορέων και αρχών.
Ασφαλώς και την κύρια ευθύνη επίτευξης αυτής της απαραίτητης συνεργασίας, την έχει η πολιτική ηγεσία, αυτού του τόπου.
Είναι παρήγορο το γεγονός πως, σε αντίθεση με το προηγούμενο καθεστώς (sic) του ενός βουλευτή απρόσιτου, οι δύο νεοεκλεγέντες βουλευτές μας, έχουν δηλώσει και έχουν πείσει γι’ αυτό, ότι θα συνεργαστούν, ώστε από κοινού και σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες τοπικές Αρχές, να εξεταστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα.
Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν θα ήθελε να γίνει θεατής των γνωστών «συσκέψεων» στις οποίες χάνεται η σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη.
Άρα, αν και τα προβλήματα πιέζουν χρονικά, ας μη βιαστούν να προβούν σε κινήσεις με, προεξοφλημένη την αποτυχία.
Θα αρκούσε μια πρώτη επαφή, έστω και άτυπη, των δύο βουλευτών με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, ώστε από αυτούς να γίνουν οι προεργασίες, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και στο μέτρο του δυνατού , να συνταχθούν τυχόν μελέτες, προτάσεις ακόμη και προθέσεις.
Ασφαλώς και μια τέτοια ευρεία σύσκεψη και υπεύθυνα προετοιμασμένη, δεν θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητη, από τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης, με τους εταίρους δανειστές μας.
Όμως αυτή, η σύσκεψη, θα πρέπει να είναι ήδη στις προθέσεις και τις σκέψεις όλων των παραπάνω.
Είναι βέβαιο πως τα συμπεράσματα αυτών των τοπικών ενεργειών, θα πείσουν και τους πλέον δύσκολους και δύστροπους της κυβέρνησης και για την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων και την επείγουσα κατάταξη εκκίνησης των προσπαθειών ανάπτυξης της Θεσπρωτίας
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015 Rating: 5