Νεκρός εντοπίστηκε πριν λίγο ένας άνδρας - Έχει τραυματιστεί θανάσιμα από όπλο

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 
Νεκρός εντοπίστηκε αργά σήμερα το απόγευμα ένας άνδρας, πιθανά Αλβανικής καταγωγής περίπου 40 ετών,σε αγροτική περιοχή,
Read More »
Νεκρός εντοπίστηκε πριν λίγο ένας άνδρας - Έχει τραυματιστεί θανάσιμα από όπλο Νεκρός εντοπίστηκε πριν λίγο ένας άνδρας - Έχει τραυματιστεί θανάσιμα από όπλο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» - ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016

Με την ευγενική φροντίδα του δραστήριου και πανάξιου Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΖΟΚΑ, έλαβα το Επετειακό (200ο’) τεύχος του Περιοδικού, που φέρει τον τίτλο «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».
Το αναφερθέν Περιοδικό είναι ένα καλαίσθητο έντυπο «…βήμα λεύτερων πνευματικών ανθρώπων» όπως ξεκάθαρα δηλώνεται στο οπισθόφυλλό του και εκδίδεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.
Λιτά και απέριττα τα λίγα λόγια στο Σημείωμα του Εκδότη Α.Τ.Β., που προσδιορίζει τις επιδιώξεις και τους στόχους της Ε.Ε.Λ. για την καινούργια πνευματική χρονιά και στέλνει μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας «…γιατί τον πνευματικό άνθρωπο τον διακρίνει κανείς από την φλόγα της ζωής, που λάμπει πυροφόρα ακόμη κι αν υπάρχει κάποιο δράμα» …. Και ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία ζει σήμερα ένα δράμα.
Στο αφιέρωμα για το Επετειακό (200ο’) τεύχος της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ο αεικίνητος Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. κ. Λευτέρης Β. Τζόκας, κάνει μια σύντομη αναδρομή της πορείας του Περιοδικού και με γενναιότητα καρδιάς αναγνωρίζει τις πολύτιμες προσφορές όλων των προκατόχων του τονίζοντας και την ξεχωριστή συμβολή στο Περιοδικού που … «με την αδιάλειπτη παρουσία του αποτελεί σταθμό και η συμβολή του στην διατήρηση, διαφύλαξη και διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων και στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών». 
Και ακόμη ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. δεν παραλείπει να αναφέρει τιμητικά και ονομαστικά όλους εκείνους, που εθελοντικά συμβάλλουν στην έκδοση της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Είναι και αυτό μια γνήσια απόδειξη του μεγαλείου της ψυχής του.
Και καθώς «φεύγω» από το Αφιέρωμα του κ. Λ. Τζόκα «σκοντάφτω» στο κείμενο της συγγενούς μας Ελευθερίας Ευρ. Τζιάλα – Μάντζιου, που επί δεκάδες χρόνια υπηρετεί με ιδιαίτερο ζήλο την εκπαίδευση, την Λογοτεχνία, την Ζωγραφική. 
Στο Επετειακό τεύχος σημειώνει η διακεκριμένη Γιαννιώτισσα: «…Εκδόσεις, δράσεις, γεγονότα, λογοτεχνικά κείμενα. Και όλα τούτα καταγράφηκαν στο Περιοδικό μας, που είναι, τελικά, η ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Πλούσια δράση, διαγωνισμοί Λογοτεχνικοί, διαλέξεις, αφιερώματα. Ο Πολιτισμός στο μεγαλείο του».
Συνεχίζοντας την ανάγνωση της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και εισπράττοντας αισθήματα, γνώση, σοφία, φθάνω στο τέλος του τεύχους με το πνευματικό έργο 70 ποιητών και 20 πεζογράφων.
Διαβάζοντας ένα – ένα τα ποιήματα και βυθίζοντας την σκέψη και την καρδιά σε κάθε στίχο τους, μου ήρθαν στην μνήμη τα λόγια του Αργεντινού Συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες, που έλεγε: «Ποίηση είναι η έκφραση του ωραίου δια μέσου λέξεων περίτεχνα υφασμένων». 
Αυτήν την περίτεχνη ύφανση των λέξεων έχουν επιτύχει οι ποιητές του 200ου τεύχους της «Λ.Δ.».
Ίδια είναι η παρουσία στο τεύχος των πεζογράφων, που με στοχασμούς, μηνύματα και γλώσσα, που σέβεται τους παραδεδεγμένους κανόνες, ανταποκρίνονται στον ορισμό της Λογοτεχνίας. Της Λογοτεχνίας, που είναι τα γραπτά προϊόντα του έντεχνου λόγου. Ενός λόγου «φορτωμένου» από γλαφυρότητα και κομψότητα και γενικά με μια ξεχωριστή καλλιέπεια.
Η ολοκλήρωση της ανάγνωσης της «Λ.Δ.» με βρίσκει εκστασιασμένο με πλήθος ψυχολογικών προβληματισμών και μου έρχεται στην μνήμη μου το κείμενο – στη σελίδα 10 – του Φρίξου Δήμου, που ονομάζει την «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ως «Φρεγάτα καλοτάξιδη».
Επικροτούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό και προσθέτουμε τα ακόλουθα:
Αυτό το γοργοκίνητο καράβι με έμπειρο, λογικό και συνετό καπετάνιο και με πλήρωμα εργατικό και πειθαρχημένο, παρέπλευσε την εκ 15.020 χιλιομέτρων της Στεργιανής και Νησιωτικής (9.385 νησιά και νησίδες) Ακτογραμμής της Ελλάδας και «φόρτωσε» την πνευματική σοδειά πλήθους πνευματικών ανθρώπων.
Κατάφορτο είναι το Επετειακό 200ο τεύχος της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με τους καρπούς του πνευματικού θερισμού. Ξεκίνησε την «φόρτωση» του από την Γη των Φαιάκων, έκανε στάση στις Ηπειρωτικές και Αιτωλο-ακαρνανικές ακτές, στην Ιτέα, στις ακτές της Πελοποννήσου για να φθάσει στο Ρέθυμνο, στην Ικαρία, στην Σάμο, την Λέσβο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τις Μακεδονο-θεσσαλικές ακτές και πήρε από παντού για την «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» τις Πνευματικές Δημιουργίες των μελών της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Αναμφίβολα πρόσθεσε μεγάλο «φορτίο» από τους πνευματικούς Δημιουργούς του Αθηναϊκού Λεκανοπεδίου.
Και το πνευματικό φορτίο «του γοργοτάξιδου καραβιού» ξεφορτώθηκε στις ακτές τις Αττικής Γης, για να μεταφερθεί στα Γραφεία της Ε.Ε.Λ. στην Αθήνα (Ζωοδόχου Πηγής 2-4) ώστε να δοθεί αυτό το πνευματικό χρυσάφι στην Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού και να τυπωθεί και να κυκλοφορήσει το 200ο τεύχος της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».
Δίκαιο είναι και ειλικρινής επιθυμία του γράφοντα είναι, να μπορούσε να γράψει «δύο λόγια» για το έργο κάθε λογοτέχνη, που με την αξιόλογη πνευματική του δουλειά συνέβαλε στην ολοκλήρωση του 200ου τεύχους της «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». 
Αναγνωρίζω όμως ότι αυτό είναι από δύσκολο ως αδύνατο.
Ας μου επιτραπεί, ως Ηπειρώτης, να κάνω μια απλή αναφορά στα ονόματα των Ηπειρωτών λογοτεχνών, που συμβαίνει να γνωρίζω, ζητώντας συγνώμη από όσους αθέλητα παραλείπω, και τα έργο τους, που περιλαμβάνονται στο 200ο τεύχος της «Λ.Δ».
Ήτοι:
1. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΖΟΚΑΣ, από Κομπότι Άρτας: «Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στο χρόνο και χώρο».
2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΛΛΑ – ΜΑΝΤΖΙΟΥ, από Ιωάννινα: «Τιμή στην ¨Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με την Λογοτεχνική Δημιουργία».
3. ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΤΣΩΛΗΣ, από Άρτα: «Λογοτεχνική Δημιουργία»
4. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΟΛΩΤΑ, από Άγναντα Άρτας: «Ξενιτεμένο Ελληνόπουλο της εποχής μας».
5. ΚΙΜΩΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ, από Κεντρικό Άρτας: «Μπαμπαλής ο τέλειος εραστής».
6. ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΪΔΗΣ, από Δεσποτικό Ιωαννίνων: «Μελέαγρος και Αταλάντη, μια τραγωδία στις μέρες μας».
7. ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΖΟΚΑ – ΖΗΣΗ, από Καμαρίνα Πρεβέζης: «Περσέας και Ανδρομέδα».
8. ΠΑΝΟΣ ΤΖΙΟΒΑΣ, από Μελλιγγούς Ιωαννίνων: «Προσμονή»
9. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, από Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς: «Ένα αστέρι πέφτει».
10. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ, από Πολύγυρο Ιωαννίνων: «Οι κληρονόμοι».
11. ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΕΦΑ, από Ιωάννινα: «Που είναι η ευτυχία;»
12. ΙΟΥΛΙΑ ΚΟΡΜΕΝΤΖΑ, από Θεοδώριανα Άρτας: «Ξημερώνει»
13. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΤΟΒΑΣ, από Ιωάννινα: «Ειρήνη».
Κλείνοντας αυτό το Σημείωμα θα ήθελα μέσα από τα τρίσβαθα της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους αυτούς, που μας πρόσφεραν αυτή την ζωηφόρο πνευματική τροφή σε χρόνους πνευματικής ανομβρίας και να ευχηθώ σ’ όλους υγεία και δύναμη για να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν πνευματικό έργο και να το προσφέρουν απλόχερα στην Ελληνική Κοινωνία. 
Και τούτο, διότι προσωπικά ανήκω, σε εκείνους, που πιστεύουν ότι οι Λογοτέχνες δεν γράφουν μόνο για τον εαυτό τους. 
Γράφουν και για την Κοινωνία που σήμερα τους έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ!

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
τ. Βουλευτής


Read More »
ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» - ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» - ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Η Ε.Ι.Ε.Τ. ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΕΚΔΟΤΗ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Γράφει ο Μιλτιάδης Παππάς

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Προ ημερών στην Αθήνα η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου βράβευσε τον αποβιώσαντα Εκδότη και Διευθυντή των εβδομαδιαίων εφημερίδων «ΤΙΤΑΝΗ» και «ΤΟΛΜΗ» Θεσπρωτίας.
Η βράβευση ήταν αναμενόμενη. 
Ο εκλιπών με την εργατικότητα, τη συγκρότηση, το θάρρος της γνώμης, τη μαχητικότητα, είχε κατακτήσει την πρωτιά στο Θεσπρωτικό Τύπο. 
Έγκριτες, σοβαρές και υπεύθυνες και οι δύο εφημερίδες του. 
Δεν είναι και μικρό πράγματα αυτό. 
Ξεκίνησε απ’ το μηδέν αλλά αγωνίστηκε με μεγάλη αφοσίωση και πάθος στη δουλειά του.
Συγκρούστηκε με την εξουσία, με ισχυρούς και κατεστημένα συμφέροντα. 
Σαν λάτρης της Θεσπρωτίας, προέταζε πάντα τα προβλήματά της, τις ανάγκες της και πολλά από αυτά προώθησε και επέλυσε.
Έδωσε φωνή και λόγο στη Θεσπρωτία. 
Ακούγονταν και διαβάζονταν παντού. 
Το σημαντικότερο απ’ όλα, υπολογίζονταν οι εφημερίδες του από αρχές, εξουσίες, πολιτικούς, φορείς και από σημαντική μερίδα των μέσα και έξω Θεσπρωτών.
Είχε βήμα για όλα τα Κόμματα, Φορείς, Περιφέρεια, Δήμους, άτομα με τις όποιες ιδέες τους. 
Δεν απέκλειε κανέναν, δεν λογόκρινε κανέναν. 
Γι’ αυτό και έπιασαν, έγιναν προτιμητέες, αποδεκτές οι εφημερίδες του.
Είναι παρήγορο που τα παιδιά του συνέχισαν το έργο του με την αγαπημένη του «ΤΙΤΑΝΗ» και μάλιστα την πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες.
Ο Αλέξης θα χαίρεται και αγαλλιάται από ψηλά.

Υ.Γ. Είμαστε όμως της γνώμης ότι και άλλοι Φορείς – πρώτος ο Δήμος – εκεί στην Ηγουμενίτσα, ίσως έπρεπε να σκεφθούν να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Read More »
Η Ε.Ι.Ε.Τ. ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΕΚΔΟΤΗ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Γράφει ο Μιλτιάδης Παππάς Η Ε.Ι.Ε.Τ. ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΕΚΔΟΤΗ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Γράφει ο Μιλτιάδης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016
Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Read More »
25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας 25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Από τις 8 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις με τις αρχαιότητες του νομού στο προσκήνιο, όπως η αρχαία Ελέα, τα Γιτάνα, ο πύργος Ράγιου, η Ουζντίνα, το ιερό του Αδη στον Αχέροντα, άλλα και βυζαντινά μνημεία όπως η Παναγία της Παραμυθιάς, η Αγία Παρασκευή στο Πλαίσιο, κ.α.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στα βυζαντινά μνημεία της Παραμυθιάς.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα :


 

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016Όσο υπάρχουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ !

Δεκάδες πολίτες της Ηγουμενίτσας έγιναν χθες εθελοντές δότες Μυελού των Οστών στον πεζόδρομο στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σελεύκειας και Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών !!!

Για ακόμη μια φορά ο Ερυθρός Σταυρός Ηγουμενίτσας ήταν αυτός που βοήθησε!!!
Οι εθελοντές έπαιρναν δείγμα σάλιου από τους πολίτες!!!

Αν είσαι 18-45 ετών γίνε και συ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών αφιερώνοντας δύο λεπτά από το χρόνο σου και δίνοντας λίγο από το σάλιο σου ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΛΠΑΝΗΣ


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Το thespro.gr για μια ακόμη φορά χορηγός επικοινωνίας σε δράση της Κιβωτού Εξέλιξης.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ // 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
"Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το Μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό σύστημα"
Η Εισηγήτρια Μαρία Ζαφρανά , Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτιδα της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός θα παρουσιάσουν θεωρητικά όσο και βιωματικά τον τρόπο χρήσης του Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού, στην μάθηση.
Παράλληλα θα επισημανθεί η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού και στη γλώσσα. Απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό (δάσκαλο, καθηγητή, παιδαγωγό), σε θεραπευτές (λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές) όλων των ειδικοτήτων γονείς και φοιτητές.

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 09:30 - 15:00
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (ΔΩΔΩΝΗΣ 25), Ιωάννινα
ΓΙΑ ΕΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
http://kivotosexelixis.gr/seminar-modessoriano-system-ioannina
Read More »
Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σπείρα «ξαφρίζει» ασθενείς μέσα στο Χατζηκώστα

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016Σπείρα που δρα τις τελευταίες ημέρες, ξαφρίζει ασθενείς μέσα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, καταγράφηκε σε έναν χώρο που θεωρείται «άβατο»... Στο χώρο όπου γίνονται οι μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.

Θύμα μία γυναίκα ασθενής από το Φιλιάτι Θεσπρωτίας, η οποία είχε κατέβει από την κλινική που νοσηλεύεται για να υποβληθεί σε μαγνητική.

Οι άγνωστοι που δρουν, κατάφεραν να εισέλθουν ακόμη και μέσα σε αυτό τον χώρο και από το μπουφάν της, το οποίο είχε αφήσει κρεμασμένο της πήραν το ποσό των διακοσίων ευρώ, το οποίο είχε μαζί της για τα απαραίτητα έξοδα τις ημέρες της νοσηλείας...

Η γυναίκα έμεινε χωρίς ένα ευρώ και χωρίς δυνατότητα ανεύρεσης άλλων χρημάτων.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται μέσα στο νοσοκομείο.

Κλοπές έχουν σημειωθεί σε βάρος ασθενών και μέσα στους θαλάμους ενώ θύματα έχουν πέσει και οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα..

Επειδή τα κρούσματα γίνονται όλο και περισσότερα καλό θα είναι να αναζητούν και να ληφθούν μέτρα...


 
Read More »
Σπείρα «ξαφρίζει» ασθενείς μέσα στο Χατζηκώστα  Σπείρα «ξαφρίζει» ασθενείς μέσα στο Χατζηκώστα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (21-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι – Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (22-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι – Αμπελώνας.
Τετάρτη (23-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών – Αναβρυτός.
Πέμπτη (24-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος –Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (25-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός – Αχλαδιά.
Κυριακή (27-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 38 και 18 ετών, για κλοπή

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (19-11-2016) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 18 ετών για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 12χρονο ανήλικο συνεργό τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες αργά το βράδυ στη Φιλοθέη Άρτας, οι δράστες αφαίρεσαν μηχανικά, ηλεκτρολογικά και μεταλλικά μέρη από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους από την μετέπειτα μεταπώλησή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν τα κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 38 και 18 ετών, για κλοπή Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 38 και 18 ετών, για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 27χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 8.30΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Kατάρτιση σχεδίου τροποποίησης τεχνικού προγράμματος και προϋπ/σμού οικ. έτους 2016.

2. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών ηλεκτροφωτισμού.

3. Διάθεση πίστωσης για: «Συντήρηση –επισκευή κτιρίων δημοτικής ευθύνης Δήμου Σουλίου».


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ειδήσεις από το παρελθόν: «Ειδήσεις» ποικίλου περιεχομένου, κυρίως Ηπειρωτικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016
Γράφει ο Αντώνης Βενέτης


Στη Γαλλία εγκαταλείπεται η Ερασμιακή προφορά της Ελληνικής γλώσσας. Πόσοι ήσαν οι Έλληνες στην Ουγγαρία το 1864; Απάντηση δίνει η «είδηση» της 30.11.1864. Οι Εβραίοι της Χαλκίδας, ένας Ηπειρώτης γιατρός πέφτει θύμα εκβιασμού στα Σκόπια και στο Παρίσι ένας Κεφαλλονίτης γιατρός εκλέγεται καθηγητής Οφθαλμολογίας. Ο Αμερικανός πρέσβης Bayard Tayor, που πεθαίνει το 1878, είχε επισκεφθεί την Αθήνα το 1857 (βλεπε μηνιαίο περιοδικο ΙΣΤΟΡΙΑ, τ. Μάιος 1997). Ομογενείς στην Μασσαλία «κατέβαλον ποσόν 80.000 φράγκων» για τις υποτροφίες Ελλήνων φοιτητών σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ένας Ηπειρώτης βιβλιοπώλης στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης και το 1879 πεθαίνει ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος Ι. Γιαννόπουλος. Τέλος το 1966 πεθαίνει ο Γιαννιώτης ιστοριοδίφης Δ. Σαλαμάγκας και ο Ηπειρώτης εκπαιδευτικός Ν. Καραχρήστος.
Οι ειδήσεις:
ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝ, 30.5.1864 – Κατά την εξ Ιωαννίνων ιδιαιτέραν αλληλογραφίαν της «Κοινότητος Κερκύρας», παράλογοι και αυθαίρετοι αγγαρείαι και καταθλιπτικαί φορολογίαι των ατυχών ομογενών ημών ενεργούνται εκ μέρους της Οθωμανικής Κυβερνήσεως· ούτω δε αφ' ενός μεν υπεχρέωσεν αύτη τους κατοίκους των επαρχιών Άρτης και Πρεβέζης, εις πληρωμήν απάντων ανεξαιρέτως των απαιτουμένων εξόδων διά την σύστασιν τηλεγραφικών γραμμών μεταξύ των πρωτευουσών των ειρημένων επαρχιών και της πόλεως Ιωαννίνων, αφ' ετέρου δε εδιπλασίασε τον επί του άλατος και οκταπλασίασε τον επί του καπνού φόρου.
ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝ, 20.11.1864 – Κατά ιδιαιτέραν επιστολήν του φιλέλληνος Γάλλου κ. Γουστάβου Έϊχθαλ, προς τον συντάκτην της «Κλειούς», η εν Παρισίοις Ακαδημία των επιγραφών απεδέξατο σχεδόν παμψηφί ίνα εισαχθή εις την εν Γαλλία διδασκαλίαν της ελληνικής γλώσσης η προφορά ημών των σημερινών Ελλήνων, και αποσκοραφισθή η μέχρι τούδε επικρατούσα κακόηχος και σχεδόν κωμική ένεκα διαλύσεως των διφθόγγων και άλλων προφορικών ελαττωμάτων [...]
ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝ, 30.11.1864 – Κατά την εφημερίδα Surgoni, ο πληθυσμός της Ουγγαρίας υπολογίζεται εις 10.074.225 ψυχάς, ων 5.314.202 εισί Μαγυάροι, 1.412.303 Σλοβάκοι, 1.132.252 Ρουμούνοι, 83.734 Γερμανοί, 381.986 Ρουθένιοι, 372.191 Ισραηλίται, 293.643 Σέρβοι, 94.128 Κροάται, 70.102 Δαλμάται, 52.034 Ουενδέροι, 36.842 Βοημοί, 23.454 Βούλγαροι, 6.749 Έλληνες και 3.327 Αρμένιοι.
ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝ, 3.12.1864 – Εν τη Χαλκίδι της Ευβοίας κατοικούν προ αμνημονεύτων χρόνων πεντήκοντα περίπου οικογένειαι Ιουδαϊκαί απολαμβάνουσαι όλα τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων, και εκτελούσι μεθ' όλης της ελευθερίας τας θρησκευτικάς των τελετάς και επειδή εις την κατά Σάββατον γενομένην πριν αγοράν εν Χαλκίδι οι Ιουδαίοι δεν ηδύναντο να λάβωσι μέρος, απεφασίσθη πρό τινων ετών, χάριν των Ιουδαίων, να γίνηται η αγορά δευτέραν. Ενθυμούμεθα, ότι αξιωματικός τις, δικαίως οργισθείς κατά τινος Ιουδαίου, τον έπτυσεν· αλλά διά το πτύσιμον αυτόν ετιμωρήθη ο αξιωματικός παρά της προϊσταμένης αρχής του με οκταήμερον περιορισμόν.
ΜΕΡΙΜΝΑ, 27.5.1866 – Εν Βιτωλίοις την 12.5.1866... Δυστυχής τις νέος εξ Ηπείρου, Κοσμάς Θ. Ιωαννίδης τούνομα και ιατρός το επάγγελμα, ελθών ενταύθα πρό τινος καιρού προς εξάσκησιν της ιατρικής επιστήμης του, ην εσπούδασεν εν Αθήναις, μετά της ωραίας και νέας συζύγου του, ην ενυμφεύθη εν τη πατρίδι του, εσυκοφαντήθη ως παρθενοφθόρος, εξαετούς κορασίου Οθωμανού τινός! [...] Ο Πασάς (Χουσνής) ωθήθη εις την συκοφαντίαν ταύτην προς εκδίκησιν του εν Ιωαννίνοις πατρός του νέου, ένθα, ότε ήτο διοικητής προ ολίγων ετών, έτρεφε πάθος [...]
(Ερμούπολις)
ΩΡΑ, 15.12.1878 – Ο εν Παρισίοις διαμένων διακεκριμένος Ιατρός κ. Πανάς, όστις διετέλει υφηγητής εν τη Ιατρική Σχολή των Παρισίων, [...] διωρίσθη εσχάτως... καθηγητής της Οφθαλμολογίας εν τη σχολή ταύτη, [...] Είναι δε ο κύριος Πανάς ο πρώτος έλλην και εις των ολίγων αλλοδαπών, ότις, ανήλθε εις το ύπατον καθηγητικόν αξίωμα εν Παρισίοις.
ΩΡΑ, 16.12.1878 – Ο κ. Bayard Taylor πρεσβευτής των Η.Π.Α. εν Γερμανία και διακεκριμένος φιλόλογος, απεβίωσεν· εν ταις συγγραφαίς αυτού συγκαταλέγεται και αφήγησις της εν Ελλάδι περιοδείας αυτού, περί ης καθ' ον χρόνον εδημοσιεύθη εγένετο ικανός λόγος.
ΩΡΑ, 14.1.1879 – Κατά την εφημερίδα Semaphore της Μασσαλίας εν τινι γεύματι προσενεχθέντι υπό του ιατρού κ. Σταύρου Μεταξά, Κεφαλλήνος, εις τον αυτόθι παρεπιδημούντα κ. Ζαρίφην, και εν ω παρήσαν τινα των μάλλον διακεκριμένων μελών της εν τη πόλει εκείνη ελληνικής κοινότητος, οι παρόντες κατέβαλον ποσόν εξ 80.000 φράγκων, όπως δι' αυτών αποσταλώσι φοιτηταί του ημετέρου Πανεπιστημίου εις τας μεγάλας της Ευρώπης πρωτευούσας, προς τελειοποίησιν των σπουδών των.
ΩΡΑ, 17.1.1879 ... Επίσης ο πατριωτικώτατος κ. Χριστόδουλος Κωνσταντίνου, Ηπειρώτης, βιβλιοπώλης, δ' εν Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως εδωρίσατο τη αυτή βιβλιοθήκη (της Βουλής των Ελλήνων) συλλογήν βιβλίων, αγγλιστί και γαλλιστί γεγραμμένων, αναφερομένων δε εις στρατικά και εις περιηγήσεις κατά την Ανατολήν [...]
ΩΡΑ, 30.1.1879 – Χθες εγένετο η κηδεία του προχθές αποθανόντος Ιωάννου Γιαννοπούλου, ηπειρώτου παρακολουθούντος πολλού πλήθους. Εξεφώνησαν δε λόγους οι κ.κ. Φ. Παρασκευαΐδης, Γ. Βαλασσόπουλος, Γ. Γονίδης και Θωμάς Πασχίδης.
ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, 1.2.1966 – Πέθανε στην Αθήνα και κηδεύθηκε στα Γιάννενα ο λογοτέχνης και ιστοριοδίφης Δημήτριος Σαλαμάγκας.
ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, 1.12.1966 – Ένας σεμνός και άψογος εκπαιδευτικός, αφοσιωμένος σε όλη τη ζωή του, στη διακονία της παιδείας, ο Νικόλαος Καραχρήστος, άφησε τα εγκόσμια. Γεννήθηκε στα 1884 στα Ιωάννινα και υπηρέτησε δε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως [...].Read More »
Ειδήσεις από το παρελθόν: «Ειδήσεις» ποικίλου περιεχομένου, κυρίως Ηπειρωτικού ενδιαφέροντος Ειδήσεις από το παρελθόν: «Ειδήσεις» ποικίλου περιεχομένου, κυρίως Ηπειρωτικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, για ηχορύπανση

Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016
Συνελήφθησαν, εχτές (19-11-2016) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 40 ετών, ως νόμιμοι εκπρόσωποι, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, για ηχορύπανση Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες