Η Συμμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίου στην Ηπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Με αφορμή την εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας και Δήμου Σουλίου για τις έρευνες πετρελαίου στην Ηπειρο, η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Μπορεί η διατήρηση της μοναδικής ομορφιάς της Ηπείρου και του Ιονίου να συμβαδίσει με την εξόρυξη πετρελαίου και τις έρευνες ακόμα και σε περιοχές Natura;

Μπορεί η περιοχή μας που κατέχει μεγάλα αποθέματα νερού σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον έλλειψής του να διακινδυνεύσει την μόλυνση του;

Μπορούμε στο όνομα μιας προσωρινής εκμετάλλευσης, να διακινδυνεύσουμε την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας βασιζόμενη στον πρωτογενή τομέα, σε μια παγκόσμια αγορά που ΄΄διψά΄΄ για ποιοτικά και οικολογικά προϊόντα;

Μπορούμε στο όνομα οικονομικής εκμετάλλευσης να ¨βιάσουμε¨ το φυσικό περιβάλλον, να υποβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας και να καταστρέψουμε στοιχεία πολιτισμού;

Ξεκάθαρα OXI!

Η ρύπανση νερού, οι αέριες εκπομπές και τα πιθανά πετρελαϊκά ατυχήματα είναι μόνο μερικές απ τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της εξόρυξης με μη αναστρέψιμες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον.Όλος ο πλανήτης μας οδεύει προς απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η εποχή του πετρελαίου ως μορφή ενέργειας βρίσκεται σε καθοδική πορεία και αντικαθίσταται από τις ανανεώσιμες πηγές. Προς τι λοιπόν εμείς συζητάμε για εξορύξεις και έρευνες στην Ήπειρο και το Ιόνιο; Μήπως θέλουμε να δώσουμε μια τελευταία ανάσα στις πολυεθνικές θυσιάζοντας την Ηπειρο και τα παράλιά της;

Εμείς, δεν μπαίνουμε στην λογική της διαπραγμάτευσης του πόσα θα κερδίσουμε, αν θα είναι δηλαδή μεγάλο ή μικρό το όφελός μας ως πολίτες αυτού του τόπου απ την καταστροφή της ιδιαίτερης πατρίδας μας, δεν ανταλλάσουμε ούτε εξαργυρώνουμε την φυσική ομορφιά της Ηπείρου και τα υπέροχα νερά της, ούτε το Ιόνιο με κανένα ποσό.

Ταυτόχρονα, ως πολίτες του τόπου αυτού, που θα υποστούμε τις πιθανές συνέπειες, δεν μπορούμε να βασιστούμε στις εγγυήσεις ενός φαύλου πολιτικού συστήματος και ενός αναποτελεσματικού κράτους!

Είμαστε και θα είμαστε ενάντια στις πολιτικές αυτού του τύπου ανάπτυξης, ενάντια στις πολιτικές ανάπτυξης των πολυεθνικών, με τίμημα της ζωές μας, ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση του υπεδάφους της Ηπείρου και του Ιονίου που ουσιαστικά θα καταστρέψει την Ήπειρο και το Ιόνιο.

Λέμε ΟΧΙ και το εννοούμε, θα το υπερασπιστούμε στην πράξη και θα ενώσουμε όλο το λαό της Ηπείρου για να το πετύχουμε.


Read More »
Η Συμμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίου στην Ηπειρο Η Συμμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίου στην Ηπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα την Παρασκευή 09/03/18 στο πάνθεον Ηγουμενίτσας που διοργάνωσε η σύμβουλος φιλολόγων Θεσπρωτίας κα. Παπαευσταθιου Μαρία με ομιλητές τους κ.κ. Αλεξάνδρου Στράτο εργοθεραπευτη, Μωκα Αναστάσιο λογοθεραπευτή και την Βορδωνη Παναγιώτα ειδική παιδαγωγός. 
Οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο Πάνθεον είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των μαθησιακών δυσκολιών σύμφωνα με σύγχρονα δεδομένα την επιστήμης και να λύσουν πολλές από τις απορίες τους. 
 
Οι ομιλητές έδωσαν πολλές κατευθύνσεις και ξεκαθάρισαν ένα τοπίο που είναι αρκετά θολό τα τελευταία χρόνια. 
Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες ώστε όλα τα παιδιά να αποκτήσουν μελλοντικά καλύτερες ευκαιρίες μάθησης


 
Read More »
Εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (12-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (13-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (14-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (15-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (16-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (18-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.2017 (ΦΕΚ 1403/τ. Β/25.04.2017) όπως διορθώθηκε και ισχύει (ΦΕΚ 1892/τ. Β/31-05-2017) ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς τ. ΟΕΚ.

Αφορά 36.000 οικιστές πανελλαδικά είτε έχουν οριστικό τίτλο κυριότητας είτε έχουν συμφωνητικά χρήσης (προσωρινό παραχωρητήριο). Συνεπώς υπάγονται και οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών της Ν. Σελεύκειας οι οποίοι έχουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ παραχωρητήριο.

Δικαίωμα ένταξης στις ρυθμίσεις έχουν όλοι οι οικιστές εφ' όσον υποβάλλουν αίτηση ένταξης σε αυτές συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά αλλά τα δικαιολογητικά παραλαμβάνονται από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Επειδή τις πρώτες μέρες υποβολής των αιτήσεων υπήρξε σύγχυση ως προς το ποιοι δικαιούνται να κάνουν χρήση της απόφασης ενημερώνουμε τους δικαιούχους του οικισμού της Ν. Σελεύκειας να κάνουν κανονικά τις αιτήσεις.

Ένα δίκαιο κοινωνικά μέτρο πρέπει να έχει το ανάλογο αντίκρισμα και προτρέπουμε όλους τους δικαιούχους να ασκήσουν το δικαίωμά τους για την ευνοϊκή ρύθμιση.


Read More »
Θεσπρωτία: Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές δικαιούχων εργατικής κατοικίας Θεσπρωτία: Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές δικαιούχων εργατικής κατοικίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία επί της διαδικασίας έκδοσης νέων βιομετρικών ταυτοτήτων

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό των μελών μας που δραστηριοποιούνται ως φωτογράφοι, σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων.

Η διαμαρτυρία των μελών μας έχει να κάνει με την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα έκδοσης φωτογραφιών, εντός επιλεγμένων Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, για τις ανάγκες έκδοσης των ταυτοτήτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, το Υπουργείο προτίθεται να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα από μία εταιρεία δραστηριοποιούμενη στο χώρο.

Κατά την άποψη μας, η παραπάνω πρόθεση του Υπουργείου αποτελεί πλήγμα στο επάγγελμα του φωτογράφου, καθώς οι παραπάνω επαγγελματίες θα στερηθούν ένα σημαντικό κομμάτι του τζίρου τους και κατ’ επέκταση το κράτος θα στερηθεί τα αντίστοιχα έσοδα από φόρους, ΦΠΑ, κλπ. Επίσης παραβιάζονται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς καθώς, εφόσον το κόστος έκδοσης των ταυτοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται περί τα δέκα ευρώ και θα βαρύνει τον πολίτη, θα πρέπει ο ίδιος να επιλέγει από πού θα λάβει την υπηρεσία φωτογράφισης.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ταλαιπωρία που θα αναγκαστούν να υποστούν οι πολίτες καθώς θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις συγκεκριμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις επωμιζόμενοι πέραν του κόστους έκδοσης των ταυτοτήτων, και τα μεγαλύτερα κόστη μετακίνησης τους.

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρόθεση του Υπουργείου ως προς το ζήτημα και να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης των φωτογραφιών ταυτότητας από τους ελεύθερους επαγγελματίες φωτογράφους.

Με εκτίμηση  
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία επί της διαδικασίας έκδοσης νέων βιομετρικών ταυτοτήτων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Διαμαρτυρία επί της διαδικασίας έκδοσης νέων βιομετρικών ταυτοτήτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Επικύρωση πρακτικού –αποφάσεων 2ης/26-2-2018 τακτικής συνεδρίασης Π.Σ.

2. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου «Οδός Σταύρου Νιάρχου»
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων)

3. Έγκριση υποβολής για ένταξη και χρηματοδότηση στο Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020, της πρότασης με τίτλο «Οδός Σταύρου Νιάρχου»
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη)

4. Έγκριση υποβολής προτάσεων ένταξης των έργων 1.«Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά-Παντοκράτορα» και 2.«Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (Α΄φάση)», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» (Κωδ. Πρόσκλησης 55/2018)
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πρέβεζας)

5. Έγκριση προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2018
(εισήγηση: η Δ/νση Δ/κού-Οικ/κού Π.Ε. Θεσπρωτίας)

6. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πωγωνίου, για διάθεση προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Σιώλος)


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Μεγάλη δημοσκόπηση από 3 site για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσπρωτία - Ψηφίστε τώρα!!!

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Από σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 11 Μαρτίου, θα τρέχει η μεγάλη δημοσκόπηση για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσπρωτία, σε συνεργασία του thespro.gr, της paramythia-online.gr και των «Νέων των Φιλιατών». 
Στην δημοσκόπηση καλείστε να απαντήσετε βαθμολογώντας από το 1, μέχρι το 10, την αποτελεσματικότητα και την γενικότερη εικόνα των 3 δημάρχων της Θεσπρωτίας, των δημοτικών συμβούλων και των τριών δήμων, του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, του περιφερειάρχη Ηπείρου και των περιφερειακών συμβούλων της Θεσπρωτίας. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 12 Μαρτίου. 
Πάρτε μέρος τώρα στην μεγάλη δημοσκόπηση για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσπρωτία, από ΕΔΩ
 
Read More »
Μεγάλη δημοσκόπηση από 3 site για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσπρωτία - Ψηφίστε τώρα!!! Μεγάλη δημοσκόπηση από 3 site για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσπρωτία - Ψηφίστε τώρα!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Ένας από τους ζωντανούς, καλά οργανωμένους και βιώσιμους Συλλόγους του νομού Θεσπρωτίας, είναι αυτός των υδατοκαλλιεργητών. 
Κατά κύριο λόγο, παράγονται 10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι και 2.000 τόνοι από τα λεγόμενα μεσογειακά νέα είδη -όπως φαγκρί, μυλοκόπι, συναγρίδα, σαργός, λιθρίνι- κάθε χρόνο. 
Η Θεσπρωτία ευνοεί πολύ τις εξαγωγές, από την άποψη ότι το ψάρι φτάνει σε ελάχιστες ώρες στην Ιταλία, που είναι κύριος εξαγωγικός προορισμός.
Εξαγωγές γίνονται επίσης σε Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία, ξεπερνώντας το 90% της παραγωγής. 
Τα οικονομικά στοιχεία για τις υδατοκαλλιέργειες μιλούν από μόνα τους: 
Το 2005 είχαν τζίρο 8,7 εκατ. ευρώ και το 2014 έφτασαν τα 18,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου μελετών ΣΕΒΕ, ο μέσος ετήσιος όρος ανάπτυξης ήταν 38%.
Επισκεφθήκαμε, το συσκευαστήριο ψαριών «Δάγων», το οποίο λειτουργεί την τελευταία διετία. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα στην Ελλάδα, πλήρως πιστοποιημένο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας 5 ιδιοκτητών μικρών εταιρειών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του. 
Η δυναμικότητά του είναι 20 τόνοι την ημέρα και σε ετήσια βάση αγγίζει τους 7.000, με δυνατότητα επέκτασης γραμμής φιλετοποίησης.
Όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πρώτες μονάδες φτιάχτηκαν πριν από 32 χρόνια, ως επί το πλείστον από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες στην συνέχεια αναπτύχθηκαν. 
«Η τεχνογνωσία, τα καλά νερά και η εγγύτητα με την ΕΕ μάς έδωσε την δυνατότητα να επεκταθούμε περισσότερο την τελευταία δεκαετία.
Τα πρώτα κλουβιά, οι πρώτες εταιρείες, παρήγαγαν περίπου 20 με 30 τόνους και όλη η Θεσπρωτία συνολικά 1.500 τόνους. Σήμερα, ξεπερνάμε τους 12.000 τόνους, με προοπτική την επόμενη τετραετία και εδώ να διπλασιαστούν», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γιάννης Χεκίμογλου.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης, που φτάνουν τα ψάρια μέχρι 15 γραμμάρια, ώστε την άνοιξη το ψάρι να έτοιμο χωρίς προβλήματα για να μπει στη θάλασσα.Από τα 2 γραμμάρια στα 250
Ενδιαφέρον έχει η διαδικασία μεγαλώματος των ψαριών, όπως μας την ανέλυσε ο κ. Χεκίμογλου: «Παίρνουμε από τους πλησιέστερους γεννητικούς σταθμούς ψάρι στην ηλικία των 3 μηνών. 
Τα ψάρια μπαίνουν στη θάλασσα με βάρος περίπου 2 γραμμάρια. 
Για να φτάσουμε στο εμπορεύσιμο βάρος των 250 – 350 γραμμαρίων, που είναι το ψάρι μερίδας, χρειάζονται περίπου 18 μήνες. Από τη γέννησή τους, τα παρακολουθούμε στο μικροσκόπιο, γίνεται σκελετικός έλεγχος, ώστε τα ψάρια να είναι καλά και υγιή. 
Αυτά τα ψάρια είναι στον ιχθυογενετικό σταθμό κάτω από 1 γραμμάριο και στη συνέχεια, αφού περάσουν από όλους τους γενετικούς ελέγχους και φτάσουν περίπου στο βάρος των 2 γραμμαρίων, μεταφέρονται με δεξαμενές στην θάλασσα, στα κλουβιά».
Στη συνέχεια, ακολουθείται μια διαδικασία εκτροφής και, μέσα από διαλογές και αραιώσεις, γίνονται 350 γραμμάρια, αλλά και μεγαλύτερα ψάρια, ως 2 με 3 κιλά. 
«Ο ελάχιστος χρόνος εκτροφής είναι 18 μήνες σε μας στη θάλασσα, συν 2-3 μήνες από την ημέρα που γίνεται αυγό το ψάρι. Δηλαδή, το ψάρι εκτροφής μοιάζει περίπου στον χρόνο εκτροφής που χρειάζεται και το άγριο ψάρι, το οποίο για να γίνει 300 γραμμαρίων θέλει περίπου 2,5 χρόνια. Σε εμάς κάνει 2 χρόνια», μας λέει. Τα ψάρια ταΐζονται καθημερινά είτε με το χέρι είτε με κανονάκι, δίνοντας το κατάλληλο σιτηρέσιο. 
Στην αρχή δίνεται μικρή τροφή και ακολουθείται η διαδικασία τροφής, όπως ακριβώς και σε έναν άνθρωπο: 
«Έχουμε το… μωράκι και στη συνέχεια δίνουμε 2 -3 γεύματα την ημέρα, όσο δηλαδή τρώει ένα ψάρι ενήλικας. Αυτά τα ψάρια, όταν φτάνουν το βάρος για πώληση με βάση τις παραγγελίες, που κάθε μονάδα κλείνει μόνη της ή σε συνεργασία με κάποιους άλλους, έρχονται στο συσκευαστήριό μας ή σε κάποιο άλλο (υπάρχουν 2-3 στην περιοχή). Συσκευάζονται με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής, γίνονται συνεχείς έλεγχοι πιστοποίησης, μπαίνουν στα κιβώτια, με την ετικέτα της εταιρείας ή του συσκευαστηρίου, και στη συνέχεια σε παλέτες. Το βράδυ μπαίνουν στα φορτηγά και την άλλη μέρα το πρωί, σε ένα διάστημα 6-7 ωρών βρίσκονται έτοιμα για κατανάλωση. 
Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, βρίσκονται εκεί σε 2-3 ώρες», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Μεγάλη στιγμή, τόσο για την περιοχή όσο και τον Σύλλογο, αποτελεί κάθε χρόνο η γιορτή ψαριού, που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη Σαγιάδα. Χιλιάδες επισκέπτες συμμετέχουν, μετατρέποντας τη γιορτή σε ένα μεγάλο πανηγύρι, στο οποίο ο Σύλλογος διαθέτει δωρεάν 4.000 ψάρια, ενώ ο δήμος παρέχει, επίσης δωρεάν, κρασί και μουσική.


 
Read More »
Θεσπρωτία: 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης Θεσπρωτία: 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018
Την Κυριακή 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 11.30 π.μ στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα θα βραβευτούν οι Πανελληνιονίκες Αθλητές και Αθλήτριες των ομάδων της Ένωσης μας που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα , οι προπονητές τους, καθώς και οι ομάδες RUN GREECE που μετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησαν οι Γυναίκες την Πρώτη Θέση και οι Άνδρες την Τρίτη θέση .
Αναλυτικά:
ΑΘΛΗΤΕΣ :
Παππάς Μιχαήλ (ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ )
Αρβανίτης Παναγιώτης (ΑΓΣΙ)
Κολιός Νέστωρας(ΑΓΣΙ)
Κωσταράς Γεώργιος(ΑΓΣΙ)
Κοντοδήμα Νίκη(ΑΓΣΙ)
Παδιώτη Αλίκη-Μαρία
Ιωακειμίδου Γεωργία
Χαϊδας Ορέστης(ΑΓΣΙ)
Ράπτη Σωτηρία(ΑΓΣΙ)
Μυλωνάς Κων/νος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Οικονόμου Αικατερίνη(ΑΓΣΙ)
Μπαλαντάνη Ελένη(ΑΓΣΙ)
Μάκου Νικολέτα(ΑΓΣΙ)
Μπέτσης Εφραίμ(ΑΓΣΙ)
Φυτόπουλος Κων/νος(ΑΓΣΙ)
Ιωάννου Ορφέας(ΑΓΣΙ)
Σπυράκος Νικήτας (ΑΓΣΙ)
Μπάφας Γεώργιος(ΑΓΣΙ)
Μπέτσης Νεκτάριος(ΑΓΣΙ)
Βλάχας Λάμπρος(ΑΓΣΙ)
Χασκής Μάριος(ΑΓΣΙ)
Γιαννούλης Περικλής(ΑΓΣΙ)
Τσουτσοπλίδης Βασίλειος(ΑΓΣΙ)
Παπαφωτίου Απόστολος (ΑΓΣΙ)
Παπαϊωάννου Γεώργιος(ΠΡΩΤΕΑΣ )
Λιόντος Θεόδωρος(ΠΡΩΤΕΑΣ)
Ζάκκας Σταύρος . (ΠΡΩΤΕΑΣ)
Κατσέλης Ηλίας (ΠΡΩΤΕΑΣ)
Παπουτσής Ελευθέριος(ΑΓΣΙ)
Αλεξίου Κων/να(ΑΓΣΙ)
Νικολάου Χρύσα(ΑΓΣΙ)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:
Μπάτσος Κων/νος
Τσιγκούλης Αθανάσιος
Γιαννοπούλου Κλαίρη
Λώλης Κων/νος
Σπυριδάκου Χρυσάνθη
Βιρβίλης Κων/νος
Καπρινιώτης Στράτος
Μυλωνάς Μανώλης
Φραγκούλη Χρύσα
Γαλούνης Νίκος
Γεωργοπέτρης Δημήτρης
Πολίτης Γιάννης
Ζακυνθινός Ίκαρος
ΟΜΑΔΑ RUN GREECE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΧΑΣΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗ
ΚΟΛΕ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΜΕΡΟΠΗ
ΚΑΜΙΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΟΜΑΔΑ RUN GREECE ΑΝΔΡΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


 
Read More »
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Παπάς μπλόγκερ ξυπνάει ιστορικές μνήμες στο Σούλι (Συνέντευξη)

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Με την πένα και το λόγο του ο πατήρ Ηλίας αναδεικνύει την ιστορικότητα της περιοχής. Θα μπορούσε να είναι απόγονος του καλόγερου Σαμουήλ που ανατινάχθηκε την 13η Δεκεμβρίου του 1803 με τους ηρωικούς Σουλιώτες στο Κούγκι υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Ο Πρεσβύτερος π. Ηλίας Μάκος ένας πρώην δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ, ανταποκριτής του BBC για Ελλάδα και Αλβανία, και διάσημος στο διαδίκτυο μπλόγκερ ηγείται στις μέρες μας της προσπάθειας για την ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας του Σουλίου. και νυν Εφημέριος του Ιερού ναού του Αγίου Μηνά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας
Ο«χάιτεκ» Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά της Κεστρίνης Θεσπρωτίας ,ενός χωριού χτισμένου αμφιθεατρικά στα ριζά του Μαυρονόρους, με θέα στην εύφορη πεδιάδα του Καλαμά, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και χειροτονήθηκε κληρικός τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα και πλέον ανήκει στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Από φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ στο χωριό των 314 κατοίκων
«Ο προβληματισμός μου για τα ιστορικά χωριά του Σουλίου ξεκίνησε όταν για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων βρέθηκα στην ιστορική γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής Ηπείρου πριν περίπου δύο χρόνια. Εκεί διαπίστωσα και μόνος μου την πλήρη εγκατάλειψη που επικρατεί μέχρι σήμερα…»
Ο ιερέας Ηλίας Μάκος που συσπειρώνει γύρω του όλους τους κατοίκους της Κεστρίνης, μας περιγράφει με παραστατικότητα το ηρωικό Σούλι και τα γύρω χωριά που σοκάρουν τον επισκέπτη από την αποκαρδιωτική εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζουν κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες:
«Για παράδειγμα, το 2015 παρατήρησα ιδίοις όμμασι ότι το κάστρο της Κιάφας αρχίζει να πέφτει… Τα σπίτια των οπλαρχηγών είναι ασφράγιστα και εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και φυτρώνουν μέχρι δέντρα στο εσωτερικό τους!»
Για την περιοχή, που είναι ακόμα «αχαρτογράφητη» μέχρι σήμερα ως προορισμός του ιστορικού τουρισμού, να τονίσουμε ότι το κάστρο Κιάφα βρίσκεται στο ομώνυμο ύψωμα στην περιοχή του Σουλίου. Αποτελεί ένα δωρικής αρχιτεκτονικής φρούριο με οχυρωματικά στοιχεία που θυμίζει κάστρο του 17 αιώνα. Στην θέση του λέγεται ότι προϋπήρχε ένα ενετικό κάστρο, απόκρημνο όπως και τα βουνά τριγύρω του και υπήρξε προπύργιο της αντίστασης των Σουλιωτών εναντίων των σουλτανικών στρατευμάτων (1820-1822). Ο ίδιος ο Αλή Πασάς το κατασκεύασε παλιότερα και μετά το ξεριζωμό των Σουλιωτών από τα βουνά τους το 1803. Βασικός σκοπός του ήταν η φύλαξη της ανατολικής εισόδου του Σουλίου, ώστε να παρεμποδιστεί οποιαδήποτε απόπειρα επιστροφής των Σουλιωτών στα πάτρια εδάφη.
Με θλίψη -αλλά και ψυχική δύναμη να ανατρέψει τη δυσοίωνη κατάσταση- ο πατέρας Ηλίας Μάκος, ο οποίος αποτελεί σύγχρονο πρότυπο ιερέως, τονίζει την παντελή έλλειψη υποδομών και την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού να αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής:
«Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικές εκδρομές και ξεναγήσεις σχολείων για να αναδειχθεί η ιστορική αυτογνωσίατου έθνους μας όχι από πατριωτική έπαρση αλλά ως ενδιαφέρον για τις καταβολές μας και την πορεία της φυλής μας έως σήμερα. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για την ανάδειξη του τόπου μας κάτι που θα μας πάει όλους μπροστά…»


«Μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος…»
«Κάνουν ότι μπορούν οι αρμόδιοι φορείς αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις υποδομές ολόκληρου του ιστορικού ορεινού όγκου της Θεσπρωτίας. Δυστυχώς δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση για να επιτευχθούν με επιτυχία οι προσπάθειες που καταβάλλονται … Τα χωριά παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης με τους νέους να τα εγκαταλείπουν με προορισμό το εξωτερικό και τα μεγάλα αστικά κέντρα».

-Πού οφείλεται η σταδιακή εγκατάλειψη των ορεινών χωριών του Σουλίου;
«Το πιο κοντινό αστικό κέντρο είναι η Παραμυθιά η οποία απέχει 90 ολόκληρα χιλιόμετρα… Υπάρχουν πολλά κρούσματα κλοπών και ληστείες στην περιοχή . Να σημειώσω ότι τον Μάιο του 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, όπου διατελώ Εφημέριος, έκλεψαν την ασημένια θήκη με το λείψανο του Αγίου. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει τα αυτονόητα αλλά στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται πρωτοβουλία των πολιτών και των φορέων της Θεσπρωτίας. Μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος…»

Ο ρασοφόρος «μπροστάρης» της ένδοξης ιστορίας του Σουλίου αναφέρει ως παράδειγμα την κίνηση των Γάλλων να δώσουν στην καρδιά του Παρισιού και συγκεκριμένα στο 19ο διαμέρισμα, σε πολυσύχναστη στάση του μετρό, τ’ όνομα του Μάρκου Μπότσαρη. Κοντά στη στάση αυτή, υπάρχει και η οδός Μάρκου Μπότσαρη. Η πινακίδα γράφει: «RUE BOTZARIS (1790- 1823) HEROS DE LA GUERRE D’INDEPENDENCE GRECOUE” (=OΔΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ (1790-1823) ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).
Κλείνοντας την αποτύπωση της άμεσης ανάγκης να υλοποιηθούν δράσει και υποδοχές ο Ηλίας Μάκος μας στέλνει το μήνυμα αφύπνισης: «Να αγαπάμε την ιστορία μας και την πατρίδα μας για να γνωρίσουν οι νέες γενιές τις ρίζες τους…»


 
Read More »
Θεσπρωτία: Παπάς μπλόγκερ ξυπνάει ιστορικές μνήμες στο Σούλι (Συνέντευξη) Θεσπρωτία: Παπάς μπλόγκερ ξυπνάει ιστορικές μνήμες στο Σούλι (Συνέντευξη) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, με 28 κιλά κάνναβης

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Συνελήφθησαν, εχτές (09-03-2018) τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν -14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (27.640) γραμμαρίων.

Οι δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με τα ναρκωτικά και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, με 28 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, με 28 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό, η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, διανομείς, ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης σε όλη την Ήπειρο να συμμετάσχουν στο 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και δίκτυα διανομής.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00 στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du lac) με στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και των αγροτών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου από την ντόπια αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάπτυξη μιας οικονομικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά και στη δυνατότητα γνωριμίας των επισκεπτών της Ηπείρου με τα γνήσια προϊόντα της Ηπειρωτικής διατροφής.

Το Πανηπειρωτικό Φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων σε Β2Β ραντεβού και παρουσίαση των προϊόντων τους.

Η συμμετοχή στο Φόρουμ είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις κυρίες Φούκη Σοφία: 2651087111, email: s.fouki@php.gov.gr και Βρεττού Έφη: 2682360250, email: e.vrettou@php.gov.gr.


Read More »
1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης Ηπειρωτικών προϊόντων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Απάντηση του Δήμου Φιλιατών στον Πέτρο Μίντζα για το ταμειακό έλλειμα

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Στις 04/03/2018, η ιστοσελίδα https: neafiliaton.com επανέρχεται για μια ακόμα φορά , το θέμα των ταμειακών ελλειμάτων του Δήμου Φιλιατών. Το θέμα αυτό το καλύπτει, από την Αθήνα, ο γνωστός συμπατριώτης μας κ. Πέτρος Μίντζας και το συγκεκριμένο άρθρο του αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες θεσπρωτικές ιστοσελίδες. Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, το ζήτημα αυτό, βρίσκεται σε εκκρεμότητα και μόνο στη ενώπιον της Δικαιοσύνης

Μας αφήνει έκπληκτους ο τρόπος που παρουσιάζει, το ίδιο θέμα για πολλοστή φορά, ο γνωστός αρθρογράφος κ. Μίντζας. Επιτιθέμενος στον νυν Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, ισχυρίζεται ότι δήθεν θέτει εμπόδια στην διαλεύκανσή της υπόθεσης με παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Ξεχνάει ότι πριν την σημερινή Διοίκηση του Δήμου προ υπήρξε η της αρεσκείας του προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μήπως άραγε και αυτή παρεμπόδιζε το έργο της δικαιοσύνης?

Βεβαίως και γνωρίζει ο κ. Μίντζας ότι κανένας Δήμαρχος και καμιά Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να εμποδίζει έρευνα οικονομικών επιθεωρητών και να προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Δικαιοσύνης.Ο πραγματικός λόγος είναι, κάθε φορά που εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην Δημάρχου κ. Μηνά Ντουμάζιου, να αναδείξει για μια ακόμα φορά την εμπάθεια που τον διακρίνει λασπολογώντας και ψευδόμενος ότι δήθεν η σημερινή Δημοτική Αρχή ευθύνεται για την λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα ;

Αν πραγματικά ο ίδιος πιστεύει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης γιατί δεν προσφεύγει να καταθέσει σε αυτήν τα στοιχεία που διαθέτει εναντίον μας. Απ΄ ότι φαίνεται το μόνο που του έμεινε και το μόνο που διαθέτει είναι η προσφιλής δια του τύπου τακτική της συκοφαντίας και της λασπολογίας.

Άραγε ποιος είναι αυτός που θα επιλέξει ποιος είναι ο δικηγόρος « εγνωσμένης αξίας », τη στιγμή που στο Δήμο έχει επιλεγεί και υπηρετεί στην αντίστοιχη οργανική θέση της Νομική Συμβούλου η Δικηγόρος στην οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει δώσει εντολή να παραστεί στο Δικαστήριο, όπως υποχρεούται εκ του νόμου να πράξει, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου.

Η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι έχουμε πράξει ότι προβλέπεται από τον νόμο και ότι έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διασφάλισης συμφερόντων του Δήμου.

Άλλωστε η διαφάνεια, η ισονομία και η νοικοκυροσύνη είναι πράξεις της σημερινής Διοίκησης και το διαπιστώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στον υπερθετικό βαθμό.

Είμαστε σίγουροι, ότι η αλήθεια θα αναδειχτεί και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πέτρος Μίντζας, εκ του μακρόθεν διαγνώστης των προβλημάτων του τόπου μας, κουνάει το δάχτυλο παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μεσσία και εγγυητή των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Έχομε να του πούμε ότι μιας και το 2019 είναι εκλογικό έτος ας έρθει να ηγηθεί των « σωτήρων » του τόπου.

Αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το πράξει και θα κρυφτεί άλλη μια φορά πίσω από την κίτρινη αρθρογραφία, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα.


Read More »
Απάντηση του Δήμου Φιλιατών στον Πέτρο Μίντζα για το ταμειακό έλλειμα Απάντηση του Δήμου Φιλιατών στον Πέτρο Μίντζα για το ταμειακό έλλειμα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018Read More »
Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε κάθε είδους εκτυπώσεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Θέση εργασίας στην AVIS Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Η Avis κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στο χώρο της μίσθωσης αυτοκινήτων. 
Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960, με ένα διευρυμένο δίκτυο από 80 σταθμούς ενοικίασης και με στόλο 31.000 αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η Avis προσφέρει άμεσα ευκαιρίες απασχόλησης για την θέση Υπάλληλος Ενοικίασης Αυτοκινήτων Avis στο υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΗΣ: Βασική αποστολή του Υπαλλήλου Ενοικίασης Αυτοκινήτων είναι να ολοκληρώνει με επιτυχία την εκάστοτε ενοικίαση αυτοκινήτου, να εξασφαλίζει μια θετική εμπειρία εξυπηρέτησης προς τους πελάτες και παράλληλα προωθεί τα επιπρόσθετα εταιρικά προϊόντα και υπηρεσίες .

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση αυτή πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών όπως ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες των πελατών της Avis.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Επιθυμητός τίτλος σπουδών
  • υψηλό προσανατολισμό στον πελάτη και στην αγορά
  • αποτελεσματικές διαπροσωπικές σχέσεις
  • Επιθυμητή προϋπηρεσία στο χώρο Ενοικίασης Αυτοκινήτου
  • Επιθυμητή δεύτερη ξένη Γλώσσα
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα με πλήρη στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση hr@avis.gr

Για διευκρινίσεις επικοινωνήστε : 2106879800


Read More »
Θέση εργασίας στην AVIS Ηγουμενίτσας Θέση εργασίας στην AVIS Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018
Πωλείται σύγχρονο πλυντήριο και περιποίησης αυτοκινήτων, στο 2ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2665028975 Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την λειτουργία της νέα καφετέριας RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Αναζητάμε άτομα για εργασία για τις θέσεις του μπουφέ και στο σέρβις, καθώς και μία κυρία για την κουζίνα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο παρακάτω email:
Email:ruaalldayhabits@gmail.com


Read More »
Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018

Πωλείται Ελληνικό τριφύλλι άριστης ποιότητας και παραδίδεται στον χώρο σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 6977565522.


 
Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018
Read More »
Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5

Σελίδες