https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

Υδροστρόβιλοι ανάμεσα σε Σαγιάδα Θεσπρωτίας και Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Υδροστρόβιλοι ανάμεσα σε Σαγιάδα Θεσπρωτίας και Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ) 

  Σύνταξη άρθρου: Θεόδωρος Κυρίτσης - Γιάννης Γαστεράτος

Υδροστρόβιλοι δημιουργήθηκαν το μεσημέρι, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από την Σαγιάδα Θεσπρωτίας και την Κέρκυρα... 


Δείτε τις φωτογραφίες από την κάμερα του metar.gr που είναι τοποθετημένη στην Σαγιάδα και το βίντεο του Γιάννη Γαστεράτου από την πλευρά της Κέρκυρας .

Read More »
Υδροστρόβιλοι ανάμεσα σε Σαγιάδα Θεσπρωτίας και Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ) Υδροστρόβιλοι ανάμεσα σε Σαγιάδα Θεσπρωτίας και Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα πριν λίγο: Σε ποτάμι μετατράπηκε και πάλι ο δρόμος στο λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ηγουμενίτσα πριν λίγο: Σε ποτάμι μετατράπηκε και πάλι ο δρόμος στο λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα.
15 λεπτά βροχής το βράδυ της Πέμπτης, ήταν αρκετά για να μετατραπεί, για ακόμα μία φορά, σε ποτάμι, ο δρόμος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μπροστά από την πρώην αγροτική τράπεζα.

Το πρόβλημα στο σημείο είναι γνωστό, αφού το διάζωμα του λιμανιού, δεν αφήνει τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα, εγκλωβίζοντάς τα στο οδόστρωμα.

Η Δημοτική Αρχή, αν και γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, αφού κάθε χρόνο το σημείο πλημμυρίζει, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την αντιμετώπισή του.

Ευτυχώς το ύψος του νερού σταμάτησε ακριβώς στο ύψος του πεζοδρομίου, γλιτώνοντας έτσι από το να πλημμυρίσουν τα παρακείμενα μαγαζιά.

Είναι όμως σχεδόν βέβαιο, πως εάν ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα, με την επόμενη ισχυρή βροχόπτωση, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, θα δουν για ακόμα μία φορά την περιουσία τους να καταστρέφεται.


Read More »
Ηγουμενίτσα πριν λίγο: Σε ποτάμι μετατράπηκε και πάλι ο δρόμος στο λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα πριν λίγο: Σε ποτάμι μετατράπηκε και πάλι ο δρόμος στο λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Το Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση στη Παραμυθιά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Το Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση στη Παραμυθιά
 
Η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) & Μ Λ ΚΚΕ καλεί τον κόσμο της περιοχής να συμμετάσχει στην προεκλογική τους εκδήλωση - συζήτηση στην Παραμυθιά το Σάββατο 12/9/15 στις 8 μ.μ. στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς

Ομιλητές θα ειναι οι Βογιατζόγλου Ανδρέας και Αλεξίου Παύλος
Read More »
ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Το Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση στη Παραμυθιά ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Το Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση στη Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Όταν παίρνεις λάθος τρένο πας και σε λάθος προορισμό - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Όταν παίρνεις λάθος τρένο πας και σε λάθος προορισμό

Γράφει ο Παύλος Αλεξίου*

Ο δρόμος προς την κάλπη δεν είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις.

Όταν η ναυαρχίδα του Τσίπρα άλλαξε ρότα κι ανοίχτηκε στα μνημονιακά νερά, η άκατος του Λαφαζάνη άρχισε να ρίχνει δολώματα και να μαζεύει ναυαγούς. Ήδη αρκετοί θεώρησαν ότι το ύστερο εγχείρημα του κεϋνσιανισμού με ανθρώπινο πρόσωπο είναι καταλληλότερο όχημα για να αλλάξουμε τη χώρα και πολλοί συναγωνιστές «βλέπουν το τυρί αλλά όχι τη φάκα». Από μία άποψη το πράγμα είναι εξηγήσιμο. Δύσκολα πορεύεσαι μόνος και το λούσο είναι πάντα πιο εντυπωσιακό από το … αμπέχωνο.

Νομίζω ότι πρόκειται για το τρίτο μεταπολιτευτικό κύμα αυταπάτης και η «έσχατη πλάνη αποδεικνύεται χείρων της πρώτης».

Στο πρώτο κύμα, αρχές της δεκαετίας του ΄80, η ριζοσπαστική ρητορεία του Α. Παπανδρέου γοήτευσε ένα τμήμα αριστερών διανοούμενων, καθήλωσε τον ξέπνοο ρεφορμισμό (αναθεώρηση), άλωσε τα συνδικάτα με το δίλημμα «δεξιά – αντιδεξιά» και λαφυραγώγησε τα ιερά και τα όσια της Αριστεράς, με μία αντιστασιακή σύνταξη, δύο τσίγκινα παράσημα και την γνωστή θεωρία των «δημοκρατικών δυνάμεων» (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, Φλωράκης).

Στο δεύτερο κύμα, τέλη της ίδιας δεκαετίας, η κατάρρευση του παλινορθωμένου καπιταλισμού, το αποκρουστικό πρόσωπο των ανατολικών καθεστώτων και η γκορμπατσοφική περεστρόϊκα, προκάλεσε διθυράμβους στο αμερικανικό πεντάγωνο για το «τέλος της ιστορίας» και ανάγκασε ένα τμήμα της αριστερών να αποστρατευτεί, ένα άλλο να κάνει τις κυβερνήσεις Τζανετάκη-Οικουμενική και ένα άλλο, στο οποίο ανήκει η φρουρά των μαρξιστών - λενινιστών να μάχεται απελπιστικά μόνο.

Το τρίτο κύμα ακούει στ’ όνομα ΣΥΡΙΖΑ, όπου η αγανάκτηση και η απελπισία πήρε τη «ρεβάνς» ντυμένη με την απροσδιόριστη κυβερνητική ελπίδα.

Φευ! Άνθρακες ο θησαυρός! Διότι άλλο πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Άλλο η συνεπής, ανιδιοτελής και ανυποχώρητη πάλη ενάντια στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και άλλο η γιαλαντζί διαμαρτυρία πασπαλισμένη με θέαμα αντίστασης, θίασο βουλευτών και τηλεοπτικό σόου.

Είναι γνωστός άλλωστε ο δοκιμασμένος στίχος «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο της οικονομικής κρίσης, όποιο κόμμα και πολιτικό δυναμικό ακουμπούσε το μνημόνιο καταδικαζόταν στα Τάρταρα (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑΟΣ, Παπανδρέου, Κουβέλης, Καρατζαφέρης, Καμμένος) και η άρχουσα συμμορία ψάχνει, σαν καμακωμένη σμέρνα, να βρει πολιτικές εφεδρείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όλα τα εχέγγυα για την άρχουσα τάξη. Η σημαία του έγραφε «Ευρώπη, καπιταλισμός και ήπια προσαρμογή». Τι δεν καταλαβαίνεις; (όπως θα ’λεγε και μία έκφραση του συρμού). Έτσι το μικρότερο κακό έγινε βίωμα - θεωρία και στο κοινωνικό πεδίο, οι μικροαστοί επέβαλαν στους εργαζόμενους, στο λαό και τη νεολαία «να βλέπει το δέντρο αλλά όχι το δάσος».

Σήμερα όμως, ιδιαίτερα μετά το 3ο μνημόνιο, τα πράγματα είναι καθαρότερα. Και το λέμε όχι ως διαπιστωτική πράξη, όπως κάνουν οι εκ του Περισσού, σαν διευθυντές νεκροτομείου, «ο άνθρωπος απέθανε», για ν’ αναχωρήσουν στη διπλανή πλατεία, αλλά ως μάχιμοι, μαχόμενοι, ορθοβαδίζοντες.

Ως εκ τούτου, μ’ αυτούς οι οποίοι στάθηκαν Ηρακλειδείς του Τσίπρα, ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, άκουγαν άφωνοι τον Καμμένο να θέλει να δώσει τα νησιά του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, έσφιγγαν το χέρι του φασίστα Σίσι στην Αίγυπτο, μοίραζαν με τον Νετανιάχου την ανατολική Μεσόγειο, έσπερναν αυταπάτες για την Ευρώπη, μ’ αντάλλαγμα μία χούφτα αξιώματα, έχτιζαν εσαεί τον ΕΝΦΙΑ, αποδέχονταν τη γενικευμένη ανεργία, έκοβαν συντάξεις και έστρωναν το δρόμο στην εργασιακή φρίκη, δεν μπορούμε «να κάνουμε χωριό».

Η σημαία του κινήματός μας πρέπει να γράφει τη βαθειά και ανειρήνευτη αντίθεση με τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και το ρεφορμισμό. Πρέπει να δημιουργούμε συνθήκες πολιτικού οξυγόνου για όσους αγωνίζονται για μία καλύτερη ζωή χωρίς εξάρτηση, μνημόνια και σύγχρονη δουλεία. Από αυτή την άποψη το νεότευκτο οικοδόμημα της «Λαϊκής Ενότητας» μπορεί να συγκεντρώνει ευρύτερα ακροατήρια, αλλά ταυτόχρονα κουβαλάει όλη την αρχαία σκουριά των παλιών αδιέξοδων πολιτικών.


*Ο Παύλος Αλεξίου είναι μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ και της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ
Read More »
Όταν παίρνεις λάθος τρένο πας και σε λάθος προορισμό - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου Όταν παίρνεις λάθος τρένο πας και σε λάθος προορισμό - Γράφει ο Παύλος Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, σήμερα (10-09-2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, πραγματοποίησαν έλεγχο στον δράστη, κατά τον οποίο βρήκαν στη κατοχή του μία συσκευασία με κάνναβη βάρους (5,3) γραμμαρίων ενώ στην αυλή του σπιτιού του, βρέθηκαν άλλες δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (75,6) γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αλλαγή θέσης του 27ου Εκλογικού Τμήματος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ηγουμενίτσα: Αλλαγή θέσης του 27ου Εκλογικού Τμήματος

http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/05/19/ekloges3.medium.jpg

Σας ενημερώνουμε ότι το 27ο Εκλογικό Τμήμα (Εκλογικό Διαμέρισμα Νέας Σελεύκειας), το οποίο έως και το Δημοψήφισμα βρισκόταν στο Νηπιαγωγείο Νέας Σελεύκειας, έχει μεταφερθεί στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας.

Στο εν λόγω τμήμα ψηφίζουν οι εκλογείς, ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον βασικό εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σελεύκειας της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, από την εκλογέα ΣΑΚΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ μέχρι και την εκλογέα ΨΑΧΟΥ ΟΛΓΑ

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αλλαγή θέσης του 27ου Εκλογικού Τμήματος Ηγουμενίτσα: Αλλαγή θέσης του 27ου Εκλογικού Τμήματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη
  
http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/03/Markogiannakis-Giakoumakis.jpg
 
Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο Χανιώτης πολιτικός είχε παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να αποφύγουν τη βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συντοπίτη τους.

Τότε, ο κ. Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του, είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η παρέμβαση επρόκειτο για άλλη περίπτωση σπουδαστή. Είχε αναφέρει πως παρενέβη, μετά από παράκληση των γονιών ενός μαθητή ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκριση οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κρητικού πρώην βουλευτή, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννινα, Δημήτρης Μπούκας, ερωτηθείς σχετικά από το Epiruspost, επιβεβαίωσε την άσκηση ποινικής δίωξης, αρνήθηκε όμως να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ο κ. Μπούκας και οι συνεργάτες του παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη και του ποινικού μέρους της υπόθεσης και εκτιμούν ότι η πλήρης αλήθεια για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 20χρονο Βαγγέλη, θα λάμψει στις δικαστικές αίθουσες.
Read More »
Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη  Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων

 
 
Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τους διορισμούς των δικαστικών αντιπρόσωπων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. 
 
Η σχετική κλήρωση, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9-9-2015 στις 11π.μ. 
 
Η εφαρμογή για την κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων ζητά Επώνυμο, ‘Ονομα, Πατρώνυμο καθώς τμήμα και Περιφέρεια. 
 
Για να δείτε τους διορισμούς των δικαστικών αντιπρόσωπων, κάντε κλικ ΕΔΩ
Read More »
Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων  Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


Σε λίγες ώρες τα σχολικά κουδούνια θα καλέσουν τους Θεσπρωτούς μαθητές, όλων των βαθμίδων, για τη νέα σχολική χρονιά.
 
Ασφαλώς και θα έχουμε μια επανάληψη των δυσκολιών, κυρίως από τα κενά των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, που οι αρμόδιοι του Υπουργείου θα τις αποδώσουν και όχι άδικα, στα μνημόνια των εταίρων (να τους κάνει ο Θεός δηλαδή) και δανειστών μας.
 
Όμως, παρά τη σοβαρότητα αυτών των δυσκολιών, με τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες και τις τυχόν υπερβάσεις των εκπαιδευτικών, με τους επίσης φιλότιμους συμβιβασμούς των μαθητών και την γενναιόδωρη κατανόηση των γονέων και κηδεμόνων, τα σχολεία θα λειτουργήσουν.
 
Ο παράγων που θα μπορούσε και απόλυτα δικαιολογημένα, να προκαλέσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, είναι τα κτίρια και η καταλληλότητά τους.
Αυτό βέβαια, υπόκειται στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξαρτάται, αν όχι απόλυτα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό στον βαθμό υπευθυνότητας των δημοτικών μας Αρχόντων.
 
Βέβαια σε παλαιότερες εποχές, οι τότε δημοτικοί Άρχοντες, που τιμούσαν στο ακέραιο τον θεσμό που υπηρετούσαν, είχαν σαν πρώτο τους μέλημα, την έγκαιρη, σχεδόν από την επομένη των σχολικών διακοπών, συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων.
 
Μάλιστα είχαν και την ευαισθησία της έγκυρης ενημέρωσης όλων των κατοίκων και όχι μόνο των σχολικών Κοινοτήτων, για την καταλληλότητα των κτιρίων, για την ασφαλή στέγαση των σχολείων και την ποιοτική τους λειτουργία.
 
Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, έχει διαγραφεί από τα άμεσα ενδιαφέροντα των νεότερων δημοτικών Αρχόντων, γιατί τότε το κατέτασσαν στο λειτούργημά τους, που τώρα το έχουν αναγάγει σε απόλυτα κερδοφόρο επάγγελμα.
 
Εύχομαι να τύχω διάψευσης.
Read More »
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ευτυχία Σκούρα: Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία μπροστά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ευτυχία Σκούρα: Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία μπροστά


Το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα είναι γνωστό σε όλους, το ζήσαμε και θα το ζούμε καθημερινά όσο θα επιτρέπουμε να ρυθμίζουν τη ζωή μας οι αποφάσεις της τόσο καταστροφικής για τη χώρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε δύο βδομάδες, στις 20 Σεπτεμβρίου, έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία την ψήφο μας και μαζί την εντολή να διατυπώσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και να συνεργαστεί με κάθε υπεύθυνη, φιλοευρωπαϊκή δύναμη σε μια κυβέρνηση που θα ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν και θα εγγυηθεί την οριστική ρήξη με το παλιό και τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Συμμετέχω και σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία.

Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τον τόπο μας. Να μοιραζομαι τις αγωνίες σας και να αγωνιστώ μαζί σας τόσο για το σήμερα της πατρίδας, να αποκτήσει δηλαδή η Ελλάδα κυβέρνηση και διακυβέρνηση, όσο και για το δικό μας, ακόμα καλύτερο, αυτοδιοικητικό,αύριο, για το οποίο από την επόμενη μέρα θα εντείνουμε τις προσπάθειες και την ενεργή παρουσία μας.

Σας περιμένουμε όλους δίπλα μας, τόσο εγώ όσο και οι συνυποψήφιοι μου. Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία μπροστά! Και σ’αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Ευτυχία M. Σκούρα
Υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας
Νέα Δημοκρατία
Read More »
Ευτυχία Σκούρα: Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία μπροστά  Ευτυχία Σκούρα: Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία μπροστά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Ιστορικοί αποκαλύπτουν άγνωστη μεγάλη μάχη μεταξύ Ενετών και Τούρκων στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Ιστορικοί αποκαλύπτουν άγνωστη μεγάλη μάχη μεταξύ Ενετών και Τούρκων στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας

 
Οι Τούρκοι είχαν καταλάβει το 1430 τα Γιάννινα και κατέβαιναν προς τα παράλια της Θεσπρωτίας για να διώξουν τους Ενετούς και να κυριαρχήσουν και εκεί, βλέποντας τα πολλαπλά οφέλη από μια τέτοια στρατηγικής σημασίας επιλογή. 
 
Η μεγάλη μάχη μεταξύ Ενετών και Τούρκων έγινε στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας. 
 
Οι Ενετοί νικήθηκαν απ’τους Τούρκους, που ήταν σαφώς περισσότεροι και καλύτερα οπλισμένοι. 
 
Οι Τούρκοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στην ευρύτερη περιοχή, αφού την έκαψαν και τη λεηλάτησαν. 
 
Ωστόσο η παράλια Θεσπρωτία ως το 1797 ήταν στην εξουσία των Ενετών. 
 
Μετά περνάει διαδοχικά στα χέρια Γάλλων, των Ρώσων και των Άγγλων, οι οποίοι το 1819 την πουλάνε στον Αλή Πασά και οι κάτοικοί της αναγκάζονται να εκπατριστούν. 
 
Μετά τον θάνατο του Αλή Πασά το 1822 η Θεσπρωτία επιστρέφει στην κυριαρχία του Σουλτάνου ως το 1913, οπότε ελευθερώνεται απο τον Ελληνικό στρατό. 
 
Read More »
Ιστορικοί αποκαλύπτουν άγνωστη μεγάλη μάχη μεταξύ Ενετών και Τούρκων στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας  Ιστορικοί αποκαλύπτουν άγνωστη μεγάλη μάχη μεταξύ Ενετών και Τούρκων στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


ΠΕΜΠΤΗ 10.9.2015 στις 10:00 πμ - Φιλιάτες: Παζαρι -Νοσοκομείο- Δημαρχείο
ΠΕΜΠΤΗ 10.9.2015 στις 6:00 μμ - Ηγουμενίτσα: Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας- Παραπόταμος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.9.2015 στις 10:00 πμ - Ηγουμενίτσα: Κεστρίνη –Ράιο -Σμέρτος & Φιλιάτες Ασπροκκλήσι - Σαγιάδα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.9.2015 στις 6:30 μμ - Φιλιάτες: Καλλιθέα Αετό- Κυπάρρισο - Γολά – Κοκκινιά -Παλαιοχώρι
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.9.2015 στις 10:00 πμ - Παραμυθιά: Παζάρι Παραμυθιάς
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.9.2015 στις 8:00 μμ - ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DU LAC  ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Παραμυθιά:
ΚΥΡΙΑΚΗ 13.9.2015 στις 9:30 πμ - Παραμυθιά: Χωριά Σουλίου - Γλυκή
ΚΥΡΙΑΚΗ 13.9.2015 στις 6:00 μμ- Παραμυθιά: Ραχούλι – Ξηρόλοφο- Κυρα Παναγιά - Καρβουνάρι – Χρυσαυγή – Προδρόμι – Ζερβοχώρι - Αγορά –Σκάνδαλο – Γαρδίκι – Χόικα –Γλυκή - Παραμυθιά
ΔΕΥΤΕΡΑ 14.9.2015 στις 10:00 πμ - Ηγουμενίτσα: Κέντρο Ηγουμενίτσας - Υπηρεσίες
ΤΡΙΤΗ 15.9.2015 στις 8:00 μμ - Ηγουμενίτσα: Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση - Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΠΑΝΘΕΟΝ Δ.Ηγ/τσας
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.9.2015 στις 10:00 πμ - Παραμυθιά: Κέντρο Παραμυθιάς –Υπηρεσίες
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.9.2015 στις 7:00 μμ - Παραμυθιά: Νεοχώρι Κρυσταλλοπηγή-Γκρίκα –Ψάκα - Αμπελιά - Σεβαστό – Παγκράτι
ΠΕΜΠΤΗ 17.9.2015 στις 10:00 πμ - Φιλιάτες: Παζάρι Φιλιατών
ΠΕΜΠΤΗ 17.9.2015 στις 6:00 μμ - Φιλιάτες: Χωριά Φιλιατών – Σκάλας Κεραμίτσας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.9.2015 στις 10:00 πμ - Ηγουμενίτσα: Γραικοχώρι - Λαδοχώρι –Νέα Σελεύκεια - Μαυρούδι – Καστρί -Αγιος Βλάσης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.9.2015 στις 6:00 μμ - Ηγουμενίτσα: Πλαταριά – Φασκομηλιά - Αργυρότοπος - Πέρδικα – Σύβοτα
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.9.2015 στις 10:00 πμ - Παραμυθιά: Παζάρι Παραμυθιάς
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.9.2015 - Ηγουμενίτσα: Πεζόδρομος Ηγουμενίτσα
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
 
Φίλος καταστηματάρχης της πόλης της Ηγουμενίτσας, μας θύμισε την υπόθεση των φρεατίων, τα οποία και πρωταγωνιστούν στα τραγικά γεγονότα των πρώτων βροχοπτώσεων, όταν πλημμυρίζουν οι δρόμοι της πόλης και τα πεζοδρόμια, γιατί αυτά δεν καθαρίζονται έγκαιρα από τα δημοτικά συνεργεία.
 
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι καθημερινά καθαρίζει το φρεάτιο που είναι μπροστά στο δικό του κατάστημα.
 
Το ίδιο συνιστά και σ’ όλους τους συνάδελφούς του να πράξουν.
 
Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την κίνηση αυτή.
 
Βασική προϋπόθεση αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η Δημοτική Αρχή να πράξει το δικό της καθήκον έγκαιρα και αποτελεσματικά.
 
Ας ελπίσουμε πως το μήνυμα αυτό θα το δεχθούν οι τοπικοί μας Άρχοντες.
Read More »
ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Άγιοι Σαράντα: Άγρια επίθεση στον ηλικιωμένο ιερέα, πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

Άγιοι Σαράντα: Άγρια επίθεση στον ηλικιωμένο ιερέα, πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας

 

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, μέσα στο σπίτι του, έπεσε ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχθηκε την επίθεση δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν κι όταν εισήλθε στο σπίτι του, στους Αγίους Σαράντα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν.

Με μία πρώτη ματιά, όλα δείχνουν ότι κίνητρο των δύο αγνώστων ήταν η ληστεία, ωστόσο το γεγονός προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στην ελληνική μειονότητα, λόγω της τεταμένης κατάστασης από την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας.

Την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη βίας εις βάρος του Ορθόδοξου ιερέα Χρήστο Παπά, που συνέβη σε περιοχή όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει και δραστηριοποιείται η Εθνική Ελληνική Κοινότητα.

Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε εκ των προτέρων τα κίνητρα των δραστών ή άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος θεωρούμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη βίας προϊόν του κλίματος ανασφάλειας και της βαθύτατης αδιαλλαξίας που τον τελευταίο χρόνο διαπερνά την κοινωνία.

Η ανύψωση χείρας κατά ενός κληρικού και ταυτοχρόνως ηλικιωμένου ατόμου αποδεικνύει την έντονη ηθική κρίση και είναι πέραν κάθε κώδικα συμπεριφοράς που παραδοσιακά έχει τηρηθεί απ' την εγχώρια κοινωνία.

Παροτρύνοντας τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν το γρηγορότερο την υπόθεση, τον εντοπισμό των αυτουργών και την διάθεση τους ενωπίω της δικαιοσύνης.
Read More »
Άγιοι Σαράντα: Άγρια επίθεση στον ηλικιωμένο ιερέα, πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας  Άγιοι Σαράντα: Άγρια επίθεση στον ηλικιωμένο ιερέα, πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Μοναδικές προσφορές για το φοιτητικό σπίτι από τα ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Μοναδικές προσφορές για το φοιτητικό σπίτι από τα ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Read More »
Μοναδικές προσφορές για το φοιτητικό σπίτι από τα ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μοναδικές προσφορές για το φοιτητικό σπίτι από τα ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Θεσπρωτού στη Γ' Εθνική

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
 Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Θεσπρωτού στη Γ' Εθνική


Μία ημέρα πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ανακοίνωσε τον καταρτισμό των ομίλων, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής με το πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες υποβιβάζονται.
Προβιβάζονται οι πρωταθλητές κάθε ομίλου, ενώ υποβιβάζονται όσες ομάδες τερματίσουν από την 9η θέση και κάτω.

Αναλυτικά, τα όσα ανακοίνωσε η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ:
1. Από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων (μία από κάθε όμιλο). Σύνολο: τέσσερις (4) ομάδες.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017 θα παραμείνουν, σε κάθε όμιλο, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η έως και την 9η. Οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.
Από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται.
2. Το πρωτάθλημα της περιόδου 2015/2016 θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λήξει (και για τους τέσσερις ομίλους) στις 30 Απριλίου 2016. Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή αλλά θα έχει τέσσερις (4) εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες στο πρόγραμμα του 1ου και 2ου ομίλου τις Τετάρτες 14.10.2015, 04.11.2015, 25.11.2015 και 16.12.2015.
3. Στο πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά εξήντα πέντε (65) ομάδες. Οι όμιλοι θα καταρτιστούν, όπως και στις προηγούμενες περιόδους, με γεωγραφικά, κατά βάση, κριτήρια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των ομάδων. Οι όμιλοι θα είναι τέσσερις (4) και θα αποτελούνται ο 1ος και ο 2ος από δεκαεφτά (17) ομάδες, ο 3ος από δεκαπέντε (15) ομάδες και ο 4ος από δεκαέξι (16) ομάδες.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΙΑΣ Α.Μ.Ε.Σ.
2. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ Μ.Α.Σ.
3. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ Σ.Φ.Κ.
4. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Π.Α.
5. Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Α.Π.Σ.
6. Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ Π.Α.Σ.
7. Ε.Π.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ Α.Σ.
8. Ε.Π.Σ. ΑΡΤΑΣ - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.
9. Ε.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ Α.Ε.
10. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Α.Σ.
11. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΥΡΑΣΟΣ Α.Σ.
12. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Γ.Σ.
13. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΩΤΙΕΥΣ ΑΓΙΑΣ Α.Ο.
14. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ Α.Ο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
15. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 Α.Ο.
16. Ε.Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Α.Σ.
17. Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ Α.Σ.
Read More »
Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Θεσπρωτού στη Γ' Εθνική  Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Θεσπρωτού στη Γ' Εθνική Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Από 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις του Νοσοκομείου Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Από 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις του Νοσοκομείου Φιλιατών


To Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις του Νοσοκομείου μας, κάνει γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις από 15-25 Σεπτεμβρίου 2015 κατά τις ώρες 08:00 – 13:00 στη Δ/νση της πρώην ΕΠΑΣ ( Μάρκου Μπότσαρη 6, Φιλιάτες ) .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2664023181.

Read More »
Από 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις του Νοσοκομείου Φιλιατών Από 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Ηγουμενίτσα


O Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας) σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στην 13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 και θα έχει ως σημείο εκκίνησης το κτήριο του Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 16/9/2015, στο
e-mail: igoumweb@gmail.com

Read More »
13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Ηγουμενίτσα 13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση


Συνελήφθη, εχτές (09-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 28χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Νάρκισσο Πρέβεζας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε τα ξημερώματα της 18-07-2015 από σπίτι 31χρονου ημεδαπού στον Νάρκισσο Πρέβεζας, από όπου αφαιρέθηκε από πορτοφόλι χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015 Rating: 5