Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 50 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 50 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 45
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 50 σε όλη την Ήπειρο Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 50 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτες

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτεςΟ Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ασχολείται με την πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ και της χερσαίας ζώνης πάνω από μια δεκαετία – για όσους δεν το γνωρίζουν, επισυνάπτουμε ανακοίνωση του 2011.

Η θέση μας ήταν πάντα αντίθετη στα σχέδια των κυβερνήσεων για πώληση, αλλά και στην τακτική των τοπικών πολιτικών – βουλευτών, δημάρχων – απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών και καθώς φτάνουμε στην τελική ευθεία φαίνεται ότι δεν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση για σύγκρουση με την κυβέρνηση, ειδικά στο θέμα της εκχώρησης της χερσαίας ζώνης σε ιδιώτη. Η Δημοτική Αρχή όφειλε από καιρό να πρωτοστατήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καλώντας τους κατοίκους να τις στηρίξουν. Αν δεν το κάνει, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Πρέπει να παρέμβουν οι πολίτες και σύλλογοι που τους εκπροσωπούν – επαγγελματικοί, υπηρεσιών, επιστημονικοί, παιδαγωγικοί, κοινωνικοί, πολιτισμού – για να υπερασπιστούν το μέλλον αυτής της πόλης, πριν υποθηκευθεί για δεκαετίες, με κοινά αιτήματα και κοινή στάση.

Να απαιτήσουμε, ως κάτοικοι αυτής της πόλης, να περιοριστεί κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον στα όρια του νέου λιμένα και μέσα «από τα κάγκελα». Άμεσα, ν’ αποδοθούν στους δημότες το παλιό λιμάνι, το πάρκινγκ απέναντι από την Αντιπεριφέρεια, το βόρειο τμήμα, το Δρέπανο, τα λιμάνια Πλαταριάς και Συβότων. Κανένας ιδιώτης να μη βάλει χέρι στο παραλιακό μέτωπο. Η χερσαία ζώνη αποτελεί το ζωτικότερο τμήμα της πόλης, ικανό ν’ αναπτυχθεί για αναψυχή, τουρισμό, οικονομικά προς όφελος όλων μας κι όχι για μια ανώνυμη εταιρεία που θ’ αποκόψει την πόλη από τη θάλασσα.

Να καταστήσουμε σαφές στην κυβέρνηση, με όλους τους πρόσφορους, ακόμη και δυναμικούς τρόπους, πως μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη τους τοπικούς πολιτικούς και τις όποιες αντιδράσεις τους, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει κάτι που δεν το θέλουμε. Κανένας ιδιώτης και καμιά «επένδυση» δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην κοινωνική αντίθεση κι αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Δείτε την ανακοίνωση του 2011:

Δούρειος ίππος η Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΛΗΓ) για το ξεπούλημα της θεσπρωτικής γης

Από αιφνίδιο αναπτυξιακό οργασμό κατελήφθη η ΟΛΗΓ Α.Ε., η οποία κάνει αλλεπάλληλες επενδυτικές προτάσεις για το καλό της Θεσπρωτίας και των κατοίκων της, όπως διατείνεται.

Μόνο που αυτές οι επενδύσεις σχετίζονται με παράλληλες αιτήσεις για παραχωρήσεις ζωτικών χώρων στα παράλια του νομού ή αλλαγής χρήσης τους, ενώ πρόσφατα επιστρέψαμε σε αλήστου μνήμης χρόνια, όπου το λιμεναρχείο αστυνόμευε την παράλια ζώνη της Ηγουμενίτσας.

Συμπτωματικά δε, αυτός ο αναπτυξιακός οργασμός κορυφώθηκε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. βρίσκεται στις υπό πώληση κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.

Έτσι, τα αλλεπάλληλα κύματα ανάπτυξης σκάνε το ένα μετά το άλλο στις θεσπρωτικές ακτές από τη Σαγιάδα μέχρι τα Σύβοτα και υπόσχονται μαρίνες, εμπορευματικά κέντρα και τουριστικά λιμάνια, αρκεί βέβαια, εμείς οι ιθαγενείς να αντιληφθούμε ότι δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν δίχως να παραδώσουμε στην ΟΛΗΓ Α.Ε. την κυριότητα στη χρήση των εν λόγω «φιλέτων».

«Φιλέτα» που θα μπορούσαν, ίσως, να αποτελέσουν ικανή «προίκα» για τον επόμενο αγοραστή της Ανώνυμης Εταιρείας και να του εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη, εκτός από το κύριο «φιλέτο» που είναι το λιμάνι. Συνηθίζεται δε, οι ιδιώτες – «επενδυτές» να αγοράζουν κρατικές εταιρείες τις οποίες το κράτος έχει αναπτύξει προηγουμένως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΛΗΓ Α.Ε. κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες πολυσέλιδο έντυπο για αυτά που σκοπεύει να κάνει. Στο μεγαλύτερο μέρος του, το έντυπο αναφέρεται σε έργα υποδομών του λιμένα, στην αξιοποίηση της ακίνητης (περιουσίας;) της ΟΛΗΓ Α.Ε., στο νέο λιμάνι του Schengen, σε θέματα εκσυγχρονισμού και προβολής και στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Δηλαδή, σε πράγματα αδιάφορα για τους κατοίκους, τον δήμο και τις επιχειρήσεις της πόλης, αφού πρόκειται για εσωτερικά ζητήματα μιας εταιρείας.

Μόνο που εδώ δεν αναφερόμαστε σε μια απλή ανώνυμη εταιρεία, αλλά σε κάποια που υπάρχει επειδή υπάρχει το φυσικό λιμάνι και η γεωγραφική θέση της Ηγουμενίτσας. Και κάπου εκεί τελειώνει η εμπλοκή όλων εμάς των υπολοίπων στα ζητήματα οφέλους και ανάπτυξης. Όλα τα υπόλοιπα τα καρπώνεται η Ανώνυμη Εταιρεία. Αποτελεί δε, πρόκληση η δημοσιοποίηση των ισολογισμών της, τη στιγμή που ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι υπερχρεωμένος κι η ίδια έχει αποκλείσει με κάγκελα τη μισή πόλη. Μέχρι φυσικά να την μετατρέψει ολόκληρη σε μεσόγεια πόλη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά και θεσμικός φορέας που ενδιαφέρεται για την πρόοδο των μελών του, μέσα σε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης της πόλης και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Δεν θα αναλωθούμε σε νομικίστικες συζητήσεις και τα συναφή. Ούτε η ύπαρξη διατάξεων, οδηγιών (και δεν συμμαζεύεται) θα μας εμποδίσει από τη διεκδίκηση αυτού που θεωρούμε δίκαιο για τον τόπο. Το πρόβλημα θα το λύσουν οι κάτοικοι της πόλης κι όχι η ανταλλαγή επιστολών κι ανακοινώσεων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Απαιτούμε την απόδοση πάγιου, ικανού ανταποδοτικού οφέλους από την Ανώνυμη Εταιρεία προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε να πραγματοποιηθούν τα έργα ανάπτυξης που απαιτούνται, από την εκλεγμένη δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών.

Ξεπερνούμε το γεγονός ότι τέτοια ανταποδοτικά οφέλη δεν δόθηκαν ποτέ στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, ως αποζημίωση για τη ρύπανση, την όχληση και τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχθηκαν οι επιχειρήσεις και ζητούμε την άμεση σύνδεση του λιμένα με την τοπική αγορά – με μέσο μεταφοράς, με πεζόδρομο, με ποδηλατόδρομο – ώστε να ωφεληθούμε από τον όγκο των επιβατών που αναμένουν επιβίβαση.

Απαιτούμε να σταματήσει το Duty Free τις παράνομες πωλήσεις προϊόντων και να σταματήσει η ΟΛΗΓ Α.Ε. να κάνει τα στραβά μάτια.

Απαιτούμε να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για τη δημιουργία του λιμένα Schengen στο χώρο του παλιού τελωνείου και να υποχωρήσει η ΟΛΗΓ Α.Ε. στα όρια του νέου λιμένα, ξηλώνοντας τα κάγκελα του αποκλεισμού και παραχωρώντας το παρκινγκ στον Δήμο.

Πόσο μάλλον, απαιτούμε να σταματήσει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην παράλια ζώνη της πόλης και στα λιμάνια της Πλαταριάς και Συβότων. Όπως αναφέραμε, μας λείπουν τα χρήματα που καρπώνεται η Εταιρεία, όχι οι ιδέες.

Περιμένουμε να δούμε τα σχέδια της Ανώνυμης Εταιρείας για την κρουαζιέρα και το πώς σκοπεύει να αποβεί ευεργετική για τις επιχειρήσεις και τον τόπο.

Καλούμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας να δηλώσει την έμπρακτη αντίθεσή του στα σχέδια κυβέρνησης – ΟΛΗΓ Α.Ε. για το ξεπούλημα της θεσπρωτικής γης, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους κατοίκους, ώστε να μη χαθεί η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης του τόπου. Είναι μεγάλη η ευθύνη του Δήμου Ηγουμενίτσας να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του λιμένα και να ηγηθεί της παλλαϊκής προσπάθειας ώστε η διαχείρισή του να αποβεί προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνίας.

Καλούμε το Επιμελητήριο να κινητοποιήσει τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας.

Καλούμε τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να θέσουν το ζήτημα της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν επικίνδυνα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ενημερώσει τους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες της πόλεις και θα ζητήσει τη συμπαράσταση των υπόλοιπων φορέων του νομού. Ελπίζουμε, όμως, πως δεν θα είναι ο Σύλλογος αυτός που θα σηκώσει το βάρος της αντίδρασης.

Το λιμάνι και τα παράλια της Θεσπρωτίας είναι ο πνεύμονας του νομού. Με το ξεπούλημά τους, θα χαθούμε όλοι!!!

Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτες Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κυρίως κοκαΐνη αλλά και κάνναβη

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κυρίως κοκαΐνη αλλά και κάνναβη 


Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας.

Για την εξάρθρωση της, πραγματοποιήθηκε χθες (19.05.2021), αστυνομική επιχείρηση σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.


Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα, για αυτόφωρα αδικήματα που διαπιστώθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της διακίνησης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.


Η αποδόμηση της οργάνωσης, η σύλληψη των μελών της καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα συστηματικής «διεισδυτικής» έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, δραστηριοποιούνταν κατά την τελευταία διετία στη διακίνηση κυρίως κοκαΐνης αλλά και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη.


Ως προς τον τρόπο δράση τους, ο αρχηγός προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από περιοχή της Αττικής, τα οποία μετέφερε είτε ο ίδιος με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, είτε από κοινού με άλλο μέλος της οργάνωσης χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν στο σπίτι του. Ακολούθως, φρόντιζε ο ίδιος για την περαιτέρω διακίνησή τους και την είσπραξη των χρημάτων από τις αγοραπωλησίες, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του ανέθετε την αγοραπωλησία των ναρκωτικών στα υπόλοιπα μέλη.

Προσδιορίζεται ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν πάνω από (66) αγοραπωλησίας ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής τους αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις -75.000- ευρώ.


Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-12- φιξάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων,
κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους -649,6- γραμμαρίων,
-9- δενδρύλλια κάνναβης,
-348- σπόροι κάνναβης,
-165- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
χρηματικό ποσό -9.200- ευρώ,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
ναρκωτικό χάπι,
-3- κυνηγετικά όπλα,
-2- γκλοπ, τσεκούρι, μαχαίρι και
-11- κινητά τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κυρίως κοκαΐνη αλλά και κάνναβη Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κυρίως κοκαΐνη αλλά και κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Η Κρυσταλλοπηγή ανοίγει με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ - Ούτε κουβέντα για το Μαυρομάτι

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Η Κρυσταλλοπηγή ανοίγει με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ - Ούτε κουβέντα για το ΜαυρομάτιΣτη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ο συνοριακός σταθμός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για τη διέλευση των αλλοδαπών εργατών γης, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Κοζάνη.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία «θα υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Τελωνείο», ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Κασαπίδη για «δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου του ΕΟΔΥ στη δυτική Μακεδονία».

Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα και είναι σημαντικά… 
Προς το παρόν επίσκεψη Αρκουμανέα στους μεθοριακούς σταθμούς της Ηπείρου δεν έχει ανακοινωθεί ενώ σιγή ιχθύος τηρούν άπαντες σχετικά με την επαναλειτουργία των Τελωνείων στο Μαυρομάτι και την Μέρτζιανη.

Μάλλον κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν πιο σοβαρά.
Read More »
Η Κρυσταλλοπηγή ανοίγει με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ - Ούτε κουβέντα για το Μαυρομάτι Η Κρυσταλλοπηγή ανοίγει με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ - Ούτε κουβέντα για το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Πανελλήνιες Εξετάσεις - Άγχος και Διατροφή"

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Πανελλήνιες Εξετάσεις - Άγχος και Διατροφή"Με αφορμή την έλευση των Πανελληνίων Εξετάσεων, το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ) διοργανώνουν το  Σάββατο 22 Μαΐου 2021 στις 18:30, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:
«Πανελλήνιες Εξετάσεις: Άγχος και Διατροφή»
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι τρόποι διαχείρισης του άγχους και η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του οργανισμού, κατά τη στρεσογόνο περίοδο των εξετάσεων.
Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/EhVyFAMCzJz9tbCn6
Το link της παρακολούθησης θα σταλεί στο email, μια μέρα πριν την ομιλία.
Read More »
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Πανελλήνιες Εξετάσεις - Άγχος και Διατροφή" Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Πανελλήνιες Εξετάσεις - Άγχος και Διατροφή" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Καθαρίζει τις ακτές ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Καθαρίζει τις ακτές ο Δήμος ΗγουμενίτσαςΓια μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ηγουμενίτσας διατηρεί την ποιότητα των οργανωμένων ακτών του και βραβεύεται με 4 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων του τουρισμού.

Διεθνές σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες, η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, που πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εφαρμογή των κριτηρίων βράβευσης διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή τη βράβευση των παραλιών του Δήμου μας, δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο να καταστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας, έναν ασφαλή προορισμό για όλους, η βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες και η ικανοποίηση των 33 αυστηρών κριτηρίων ποιότητας, αποτελούν την καλύτερη δέσμευση του Δήμου μας για την ταχύτερη επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ενόψει λοιπόν της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας προχωρούν σε αποψιλώσεις ανεπιθύμητης βλάστησης και σε εργασίες καθαριότητας και διαμόρφωσης των ακτών για να μπορούμε όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες, να απολαμβάνουμε ένα καλύτερο περιβάλλον».
Read More »
Καθαρίζει τις ακτές ο Δήμος Ηγουμενίτσας Καθαρίζει τις ακτές ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Δύο ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Δύο ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο ΦιλιατώνΜε δύο ακόμα θέσεις επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 1 Ιατρό Μικροβιολόγο και για 1 Ιατρό Οδοντίατρο, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα.
«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις Διοικήσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών για να δώσουμε λύσεις σε μια πρωταρχική ανάγκη: καλύτερη υγειονομική φροντίδα, καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες υγείας για τους συμπολίτες μας αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Δύο ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας: Δύο ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάςΣε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε στις 18/5/2021 το ΔΣ του Παρατήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με συμμετοχή και γνώμη συναδέλφων απ΄ όλη την Ήπειρο. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- πρόγραμμα Άργος». 

Το ΣΝ βρίσκεται στη Διαβούλευση που ολοκληρώνεται αύριο 20 Μάη 2021 ημέρα που ο ΠΚΣ προκήρυξε απεργία, κατηγορηματικά δηλώνοντας:
- ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς
- ΟΧΙ στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ΜΚΟ και Ιδιωτικούς φορείς

και απαιτώντας:
• την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)
• όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών/διαδημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.
• δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς αποκλειστικά στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης το Παράρτημα Ηπείρου εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους κρατικούς κτηνίατρους της ΠΕΚΔΥ που αντιτίθενται στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων υγείας και της προστασίας των ζώων συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κατακερματισμός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και επιτήρησης ζωονόσων και ζωοανθρωπονόσων αλλά και των δομών προστασίας των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Παράρτημα ΗΠΕΙΡΟΥ
Read More »
Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΣΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΣΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝΞεκίνησε το έργο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Φιλιατών προϋπολογισμού ποσού 855.000€.
Ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας του δήμου μας υλοποιείται.

Το έργο προβλέπει:
1) την κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Τ.Δ. Βρυσέλλας.
2) διαμόρφωση και κατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ασπροκκλήσιου.
3) επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατών.
Read More »
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΣΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΣΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Σε ποια δάση της Θεσπρωτίας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων & η παραμονή εκδρομέων μετά τις 21.00

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Σε ποια δάση της Θεσπρωτίας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων & η παραμονή εκδρομέων μετά τις 21.00Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και την κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής 18 Μαΐου 2021 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2021 και από ώρας 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1. Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά».
2. Άλσος θέση «Κάστρο».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
1. Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο).
2. Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
1. Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
1. Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς


ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
1. Άλσος Παραμυθιάς.
2. Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
3. Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
4. Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
5. Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
1. Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1. Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
2. Δάσος περιοχής Κογκέλες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
1. Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
2. Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης.
3. Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία.

Την εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Θεσπρωτίας
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Read More »
Σε ποια δάση της Θεσπρωτίας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων & η παραμονή εκδρομέων μετά τις 21.00 Σε ποια δάση της Θεσπρωτίας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων & η παραμονή εκδρομέων μετά τις 21.00 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το εκλογικό δικαίωμα των ομογενών

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το εκλογικό δικαίωμα των ομογενώνΜε τα κόμματα να εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις και χωρίς να διαφαίνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, πεδίο ευρύτερης συναίνεσης, ώστε στην Ολομέλεια να υπερψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, όπως ορίζει το σύνταγμα, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την «άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με τη στήριξη ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΛ.ΛΥ., ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ5 το καταψήφισαν.


Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την ανοιχτή πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να αποδεχθεί να υπολογίζεται η ψήφος των ομογενών στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα για να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση πάνω σε τεχνικά θέματα και να συναινέσουν στην ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου που θα δίνει το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες ομογενείς να ψηφίζουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με δεδομένες τις θέσεις των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι όπως εκφράστηκαν και σήμερα, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται συναίνεση για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 200 βουλευτών που απαιτείται για την Ολομέλεια. Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ είναι 158 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΚΙΝΑΛ έχει 22 βουλευτές, το ΚΚΕ 15, η ΕΛ.ΛΥ. 10 και το «ΜεΡΑ25» 9 βουλευτές.

Ο υπουργούς Εσωτερικών μίλησε «για πολιτικούς όρους με ξεκάθαρες και σταράτες θέσεις, αλλά και εξηγημένες και συνεννοημένες κουβέντες με τις οποίες πρέπει να γίνει η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων, για το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού». «Πρέπει να απαντηθεί ξεκάθαρα και να αποσαφηνιστούν οι θέσεις όλων των κομμάτων. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κάποιου είδους περιορισμοί στο εκλογικό δικαίωμα των ομογενών. Πρέπει να πάρουν όλοι θέση πάνω σε μεγάλα στρατηγικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν με διάλογο, δημόσια, ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα. Εγώ είμαι πρόθυμος για πολλές συζητήσεις, συγκεκριμένες όμως και δημόσια και όχι κάτω από το τραπέζι», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε:

«Αν αυτό που απασχολεί το ΣΥΡΙΖΑ είναι αν θα κάνουμε εκλογικές περιφέρειες ομογενών και θα εκλέγονται εκεί οι ομογενείς, ανοίγουμε τώρα τη συζήτηση, αλλά η ψήφος τους θα πρέπει να μετρά παντού. Αν αυτό είναι το θέμα σας, σταματάμε τη συζήτηση εδώ. Σκεφτείτε το μέχρι την Ολομέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού χωρίς περιορισμούς. Συμφωνώ και εγώ. Λέει να δούμε πώς θα εκπροσωπούνται, θέλουμε εκλογικές περιφέρειες. Εγώ ως εκεί το συζητάω, αλλά δεν θα λέτε ότι δεν θα προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μόλις μου το πείτε αυτό, σταματάει η συζήτηση εδώ και ξεκινάμε συζήτηση για τα τεχνικά θέματα, για το πόσες εκλογικές περιφέρειες, πόσες έδρες, σταυρούς μη σταυρούς και ό,τι άλλο θέλετε. Η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε ιδιαίτερη αξία γιατί αποσαφηνίστηκαν απολύτως οι θέσεις των κομμάτων που ενδεχομένως δεν ήταν καθαρές. Όλοι ξέρουμε ότι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ. δεν θέλουν περιορισμούς, το είπαν καθαρά».

Και ο κ. Βορίδης κατέληξε: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα ώστε με καθαρό τρόπο να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις μας, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να δώσουμε το εκλογικό δικαίωμα στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών και των εντός και των εκτός των τειχών».

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Βορίδη τονίζοντας: «Διαβλέπω δυνατότητες σύγκλισης, αρπάξτε τη δυνατότητα που έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, αφού λέτε ότι πρέπει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έχετε μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια χρόνο να μπορέσετε να συμβάλετε στην ιστορική ευκαιρία να δώσουμε αυτό που μας ζητούν διαχρονικά οι ομογενείς μας».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε τον υπουργό ότι «προσπαθεί να θολώσει τα νερά, νομίζοντας ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις». «Η θέση εξαρχής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι υπέρ του να αρθούν οι όροι και περιορισμοί στο εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων εξωτερικών, να δημιουργηθούν εκλογικές περιφέρειες ομογενών και να μην προσμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, «στη Γαλλία εφαρμόζεται το κλειστό σύστημα που σταθμίζει διαφορετικά την ψήφο των ομογενών» και προσέθεσε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει νομολογήσει ότι δεν παραβιάζεται η ισότητα της ψήφου».

«Ισχύει επίσης και το άλλο μοντέλο στάθμισης μέσω κριτηρίων των περιορισμών. Εσείς στον προηγούμενο νόμο του 2019 που ψηφίσατε, αποδεχτήκατε το ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και κατέληξε «Ένας συμβιβασμός αποτελεί πράγματι ένα μίνιμουμ αποδοχής θέσεων. Η αρχική μας θέση ήταν και είναι η δυνατότητα εκλογής ανά περιφέρεια με ενιαίο ψηφοδέλτιο και χωρίς να προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, και σε αυτό εμείς δεν υποχωρούμε. Εφόσον προσχωρήσετε στη θέση μας, θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Αλλά δεν νομίζω ότι το λέτε σοβαρά. Προφανώς και θα συζητήσουμε στην Ολομέλεια. Κατά το σύνταγμα προϋπόθεση για να ψηφιστεί ο νόμος χρειάζεται την υποστήριξη των 2/3 της Βουλής και φάνηκε ότι αυτή δεν υπάρχει. Θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια, αλλά ο εισηγητικός χαρακτήρας που αποτυπώθηκε στην Επιτροπή δεν εξασφαλίζει την αναγκαία συνταγματική πλειοψηφία».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, καταλόγισε σκοπιμότητες στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «θέλει να κρατά ανοικτό στην επικαιρότητα το θέμα της ψήφου των ομογενών για να περιχαρακώσει και εντός και εκτός του ακροατήριο της».

Η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε σήμερα μία εξέλιξη. Ο κ. Βορίδης έριξε το «γάντι» στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σταματά τη συζήτηση και δεν το φέρνει στην Ολομέλεια, θα το συζητήσει εξ αρχής αν δεχτεί να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε παραπέρα τη συζήτηση. Πρέπει όλα τα κόμματα να απαντήσουμε, να το σκεφτούμε σοβαρά και να αποφασίσουμε».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, τόνισε ότι το κόμμα του διαφωνεί ριζικά με το ΣΥΡΙΖΑ που απορρίπτει το ενιαίο ψηφοδέλτιο ισχυριζόμενο ότι έτσι κομματικοποιείται η ψήφος των αποδήμων και προσέθεσε ότι η θέση αυτή είναι βαθιά αντιδραστική. Παράλληλα, επέμεινε στη θέση του κόμματος του, ότι πρέπει να αποδεικνύεται ότι υπάρχει ισχυρός κοινωνικός ή οικονομικός δεσμός στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

«Η θέση μας είναι κρυστάλλινη. Ψήφος για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις», δήλωσε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας.

Θετική στην πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών εμφανίστηκε η ειδική αγορήτρια του ΜεΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ των εκλογικών περιφερειών ομογενών και υπέρ της ισοτιμίας της ψήφου.
Read More »
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το εκλογικό δικαίωμα των ομογενών Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το εκλογικό δικαίωμα των ομογενών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες