Έχασε τελικά τη ζωή της η 68χρονη που τραυματίστηκε στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Έχασε τελικά τη ζωή της η 68χρονη που τραυματίστηκε στην Ηγουμενίτσα


Σήμερα (13-02-2024) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό εντός της σήραγγας Βασιλικού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 68χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο της σήραγγας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η οδηγός διακομίστηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και ακολούθως στο Γ.Ν. Φιλιατών, όπου και κατέληξε.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Έχασε τελικά τη ζωή της η 68χρονη που τραυματίστηκε στην Ηγουμενίτσα Έχασε τελικά τη ζωή της η 68χρονη που τραυματίστηκε στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας για τον Φρέντι Μπελέρη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας για τον Φρέντι Μπελέρη


Στις 28 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, στο ειδικό δικαστήριο SPAK, με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του κατηγορούμενου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας την ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενο, Παντελή Κοκαβέση, η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω προβλημάτων υγείας και με περιοδικό έλεγχο από τις Αρχές.

Ο Μπελέρης, απευθυνόμενος στους δικαστές, είπε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία. Συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό του. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Read More »
Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας για τον Φρέντι Μπελέρη Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας για τον Φρέντι Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
   Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Θεσπρωτίας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Θεσπρωτίας που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

<< Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, συμπεριλαμβανομένης της μελισσοκομίας, είναι βασικός πυλώνας της πραγματικής οικονομίας της Θεσπρωτίας και μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την επανεκκίνηση και την αναβίωση της υπαίθρου μας ώστε να ανακοπεί στον νομό μας η οικονομική και δημογραφική συρρίκνωση των τελευταίων ετών.

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουν πλήξει τον αγροτικό κόσμο μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, απομακρύνουν τους νέους από την αγροτική παραγωγή και δημιουργούν συνθήκες ανισότητας και φτώχιας. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους όχι απλά με όρους επιβίωσης αλλά πραγματικού εισοδήματος γι αυτούς και τις οικογένειές τους.

Συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσπρωτίας, καθώς η δρομολογημένη από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) περικοπή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων σε συνδυασμό με τις απώλειες παραγωγής λόγω της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης σε συνέχεια της υγειονομικής, έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και έχουν επιδεινώσει δραματικά θέση του αγροτικού κόσμου.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για κρατική παρέμβαση με σκοπό τη μείωση του κόστους (καύσιμα, ενέργεια, λιπάσματα, αρδευτικό νερό, αγροεφόδια, σπόροι), τις πρωτοβουλίες για αύξηση των τιμών παραγωγού, την αναγνώριση ελληνικών και ποιοτικών προϊόντων, την απλοποίηση των διαδικασιών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, τη μείωση της φορολόγησης, τη ρύθμιση των οφειλών, την καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους και την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου Δικαιώματος Βασικής Ενίσχυσης που προβλέπεται από την ΚΑΠ, τη βελτίωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με τη διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης για όλα τα προϊόντα ζωικής, φυτικής και μελισσοκομικής παραγωγής, την άτοκη ρύθμιση των κτηνο-πτηνοτροφικών δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, την αναπλήρωση των απωλειών παραγωγής από την κλιματική αλλαγή (ελαιοκομία, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, μελισσοκομία), την ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ως το τέλος του 2024 και την εντατικοποίηση των ελέγχων από τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ για τη φέτα και τα ελληνοποιημένα αγροτικά προϊόντα (κρέας και γάλα) με δημοσιοποίηση των παραβατών και των προστίμων.

Καλούμε την Κυβέρνηση καθώς και όλα τα κόμματα να απαντήσουν στα αγροτικά αιτήματα βρίσκοντας ουσιαστικές λύσεις και ζητάμε από την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα προς τους αγρότες.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή ασκώντας τις αρμοδιότητες που του αποδίδει ο νομοθέτης. Η αγροτική οδοποιία, με την διάνοιξη νέων και συντήρηση υπαρχόντων δρόμων, η αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας προς όφελος των καλλιεργητών, η προώθηση και προβολή τοπικών προϊόντων με έμφαση στην ελιά και το λάδι, την κτηνοτροφία, την οινοποιία, τη μελισσοκομία κ.α. και η σύνδεση πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Τέλος, μαζί με τους αγρότες και άλλους φορείς διεκδικούμε την ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, την αποτελεσματική λειτουργία των ΤΟΕΒ, την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και άλλων έργων αγροτικών υποδομών. >>

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Θεσπρωτίας  Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών : Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών:  Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν


«Καταλαβαίνουμε, συζητάμε, δίνουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού με το βλέμμα και στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας για τη στάση της Κυβέρνησης στα προβλήματα των αγροτών με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Αναφερόμενος στα έξι μέτρα για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, στο χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκκρεμείς πληρωμές των ενισχύσεων του 2023 και στις προτεινόμενες αλλαγές στο νέο Σχέδιο της ΚΑΠ, ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση είναι εδώ για να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν δίνοντας όσα περισσότερα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας ενδιαφέρουν λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα με διάρκεια, όχι πυροτεχνήματα της στιγμής».

Σε σχέση με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο Β. Γιόγιακας ανέφερε ότι έχουν σκοπό να στηρίξουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη δημιουργία πηγών πρόσθετου εισοδήματος, τη σωστή χρήση των φυσικών πόρων. Σημείωσε ενδεικτικά την πρόβλεψη δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων και ομαδικών χώρων σταυλισμού όπου θα μπορούν να εγκαθίστανται και να οργανώνουν τις δραστηριότητές τους ομάδες κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας να χρησιμοποιούν βοηθητικά σκάφη τους για υπηρεσίες αλιευτικού τουρισμού, την ένταξη των Ομάδων Παραγωγών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις καθώς και τη δυνατότητα των επιμελητηρίων να ιδρύουν αγροτικό τμήμα για κατ’ επάγγελμα αγρότες, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι και έχουν μεταποιητική και εμπορική δραστηριότητα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τόσο η Κυβέρνηση, με δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και οι βουλευτές – ιδιαίτερα όσες και όσοι είμαστε από αγροτικές περιοχές – έχουμε πει και έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι, και καταλαβαίνουμε, και συμμεριζόμαστε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Προβλήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο πιεστικά, πιο έντονα, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της ανόδου των τιμών σε πρώτες ύλες και τα ολοένα συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε αυτά μάλιστα ήρθε να προστεθεί η μετάβαση στη νέα ΚΑΠ, στις νέες απαιτήσεις της «πράσινης» μετάβασης και τις γνωστές καθυστερήσεις που προκλήθηκαν στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων.

Και επειδή ακριβώς κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα.

Είναι, για παράδειγμα, τα έξι μέτρα για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από αυτό εδώ το βήμα.

Είναι το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν ενισχύσεις του 2023 που εκκρεμούν, μαζί σε αυτές και τα οικολογικά σχήματα.

Και είναι θετικό, κύριε Υπουργέ, ότι άμεσα θα εξεταστούν για να προχωρήσουν, ένας προς ένας, οι 16.000 ΑΦΜ δικαιούχων για τους οποίους έχει γίνει δέσμευση του ποσού ενίσχυσης.

Χιλιάδες αγρότες που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, επειδή οι έλεγχοι δεν ολοκληρώθηκαν, όπως θα έπρεπε, πριν τις πληρωμές του 2023…

Είμαστε, λοιπόν, μαζί με τους αγρότες, δίπλα στους αγρότες.

Είμαστε εδώ να συζητήσουμε, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν.

Με ειλικρίνεια, δίνοντας όσα περισσότερα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας.

Και γιατί μας ενδιαφέρουν λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα με διάρκεια, όχι «πυροτεχνήματα» της στιγμής.

Αυτόν τον σκοπό έχει άλλωστε η πρόταση έξι τροποποιήσεων στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ που έχει καταθέσει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία υποστηρίζεται από την άτυπη συμμαχία των 9 κρατών – μελών του Νότου.

Να επιφέρει, δηλαδή, αλλαγές στις διαδικασίες ώστε και να μην χάνονται χρήματα και αυτά να πληρώνονται έγκαιρα στους αγρότες μας.

Καταλαβαίνουμε, συζητάμε, δίνουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού, με το βλέμμα και στα επόμενα χρόνια.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκφράζεται και μέσα από το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα εδώ.

Γιατί, τι φέρνει το νομοσχέδιο αυτό;

Βελτιώνει το ρυθμιστικό πλαίσιο με σκοπό να στηρίξει τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη δημιουργία πηγών πρόσθετου εισοδήματος, τη σωστή χρήση των φυσικών πόρων.

Από τις διάφορες ρυθμίσεις θα αναφερθώ, ενδεικτικά, σε ορισμένες οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Θεσπρωτία.

Είναι, πρώτα απ’ όλα οι νέες προβλέψεις των κτηνοτροφικών πάρκων και των ομαδικών χώρων σταυλισμού, μέσα στους οποίους θα μπορούν να εγκαθίστανται και να οργανώνουν τις δραστηριότητές τους ομάδες κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί.

Αυτή η ομαδοποίηση έχει σκοπό να οδηγήσει σε οικονομίες κλίμακας με μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση των εισοδημάτων, μεγαλύτερη απόδοση και παραγωγή εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων.

Βοηθώντας κυρίως τους μικρότερους κτηνοτρόφους, τις πιο μικρές εκμεταλλεύσεις, να δουλέψουν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις και σε καλύτερες συνθήκες.

Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι διευκολύνεται η υλοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, μιας ολοκληρωμένης καταγραφής, αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των βοσκότοπων σε όλη τη χώρα.

Γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είχε προχωρήσει - η μόνη μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - σε προκήρυξη για την Ήπειρο, η οποία ακυρώθηκε ύστερα από προσφυγές εταιρειών και απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Θεωρούμε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο ώστε να βγει νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Ηπείρου και να μπορέσει να ολοκληρωθεί το διαχειριστικό σχέδιο το συντομότερο δυνατό, πάντως πολύ πριν τη λήξη της προθεσμίας, που παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2025.

Καλωσορίζουμε επίσης τη δυνατότητα που δίνεται σε επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας να χρησιμοποιούν βοηθητικά σκάφη τους για να προσφέρουν υπηρεσίες αλιευτικού τουρισμού.

Επίσης, οι κυρώσεις για παραβάσεις που αφορούν μισθώσεις και εγκρίσεις αδειών μονάδων υδατοκαλλιέργειας αναμένεται να ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, ενώ στην προστασία του περιβάλλοντος θα συμβάλει η συμμετοχή περισσότερων υπουργείων στη γνωμοδότηση της ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων σε Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Ακόμη, στηρίζονται οι Ομάδες Παραγωγών οι οποίες στο εξής θα συμπεριλαμβάνονται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τα φορολογικά και άλλα οφέλη που προβλέπονται γι’ αυτές. Από την άλλη, προωθείται μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της γης υψηλής παραγωγικότητας και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, η οποία επιτρέπεται με αυστηρές προϋποθέσεις και όχι σε βάρος της καλλιεργητικής δραστηριότητας. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, η δυνατότητα που δίνεται στα επιμελητήρια να ιδρύουν αγροτικό τμήμα, το οποίο θα εξυπηρετεί όσους κατ’ επάγγελμα αγρότες, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι και έχουν μεταποιητική και εμπορική δραστηριότητα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Παρά την προσπάθεια μερίδας της αντιπολίτευσης να υποβαθμίσει τη σημασία του, το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να λύσει υπαρκτά προβλήματα, με σκοπό να στηρίξει τη δουλειά και το εισόδημα του αγροτικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τα θέματα των αγροτών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.

Κάτι που άλλωστε θα φανεί και τους επόμενους μήνες, με διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ αυτών όπως έχει ανακοινώσει ο κύριος Υπουργός, τον νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Είμαστε λοιπόν εδώ, για τους αγρότες μας, πάντα με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα, με ευαισθησία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ

Read More »
Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών : Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών :  Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στηρίζει την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στις παρακάτω εκθεσιακές δράσεις και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν:

1. Έκθεση Τουρισμού «Ι.Τ.Β.» στο Βερολίνο, 05-07 Μαρτίου 2024, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως και στην οποία δίνεται βαρύτητα στις Β2Β συναντήσεις. Η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται να συμμετέχει στην έκθεση με φυσική παρουσία ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

2. Έκθεση Τουρισμού «FERIENMESSE WIEN» στη Βιέννη, 14-17 Μαρτίου 2024, σε περίπτερο του ΕΟΤ,

3. Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι» στη Λευκωσία της Κύπρου», 19-21 Απριλίου 2024, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο (5-7 Μαρτίου 2024), φιλοξενούμενες στο περίπτερό της με φυσική παρουσία για να επικοινωνήσουν με ταξιδιωτικούς πράκτορες και το ευρύ κοινό της έκθεσης, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών και την προώθηση του προορισμού και των επιχειρήσεών τους.

Καλούμε τα μέλη μας επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις υπηρεσίες του στην έκθεση τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο, να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στο e-mail: i.markoula@php.gov.gr. Πληροφορίες: κα Ιουλία Μαρκουλά, τηλ. 2651364142.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έντυπο ενημερωτικό υλικό, μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.00 μ.μ.

Οι σχετικές προσκλήσεις με αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε έκθεση καθώς και οι φόρμες συμμετοχής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr στο πεδίο «Αποστολές - Εκθέσεις - Συνέδρια, Ημερίδες».


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Πόσοι ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Πόσοι ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου


Στους 125 ανέρχονται οι αντιπρόσωποι που έχουν αναδειχθεί το προηγούμενο διάστημα από τα Δημοτικά Συμβούλια των 18 Δήμων της Ηπείρου και θα κληθεί το απόγευμα της Τετάρτης να αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΠΕΔ.

Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι προέρχονται από τον Δήμο Ιωαννιτών. Μέχρι στιγμής επίσημα δημοσιοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» που έχει αναφορά στον κεντροαριστερό χώρο αλλά προτάσσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης.

Από τον κεντροδεξιό χώρο οι διεργασίες συνεχίζονται χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Οι 125 αντιπρόσωποι κατανέμονται ως εξής:

-Δήμος Αρταίων 15

-Δήμος Ν. Σκουφά 5

-Δήμος Κ. Τζουμέρκων 3

-Δήμος Γ. Καραϊσκάκη 3

-Δήμος Ιωαννιτών 39

-Δήμος Β. Τζουμέρκων 3

-Δήμος Δωδώνης 3

-Δήμος Ζαγορίου 2

-Δήμος Ζίτσας 5

-Δήμος Πωγωνίου 3

-Δήμος Κόνιτσας 3

-Δήμος Μετσόβου 3

-Δήμος Πρέβεζας 11

-Δήμος Ζηρού 5

-Δήμος Πάργας 5

-Δήμος Ηγουμενίτσας 10

-Δήμος Σουλίου 4

-Δήμος Φιλιατών 3


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Πόσοι ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου Πόσοι ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση φορέων σε συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση φορέων σε συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις


Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο προγραμματισμού και οργάνωσης των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των Αποκριών 2024, καλεί τους εκπροσώπους των Σωματείων Συλλόγων, Φορέων με εκπαιδευτική(διδασκόντων), αθλητική και πολιτιστική δράση, καθώς και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου, να συμμετάσχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:30 στην Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημήτρης Δημάκος
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση φορέων σε συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση φορέων σε συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη πενταετία είναι μεγάλες. Τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει είναι πολλά. Αλλά και οι προοπτικές συμβολής των Ο.Τ.Α. στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικές.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καλούνται να επιλέξουν τα διοικητικά συμβούλια (Δ.Σ.) των συλλογικών τους οργάνων, δηλαδή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Συλλογικά όργανα που θα αποτελέσουν τον ενιαίο εκφραστή των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συλλογικά όργανα που θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο του θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της δράσης των Ο.Τ.Α., απέναντι σε κάθε παρέμβαση που την υπονομεύει, από όπου και αν προέρχεται.
Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για τη σημασία των εκλογών στις Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα όμως είναι απολύτως αναγκαίο να τονίσουμε ότι η ενεργός συμμετοχή όλων των αιρετών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των οργάνων αυτών, είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.
Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε σήμερα την κάθοδο της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις. Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος.
Με την ίδια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και καθαρά αυτοδιοικητική λογική θα κινηθούμε στις εκλογές της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Με την ίδια συνεργατική και συναινετική νοοτροπία θα κινηθούμε αν οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Με διάλογο, διαβούλευση, συνέργειες τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., όσο και στις επαφές μας με άλλους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Χωρίς αποκλεισμούς, κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές εύνοιες.
Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που συναντιόμαστε όλοι μας καθημερινά. Η Ήπειρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τον ενοποιητικό παράγοντα, αλλά και την κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους – αιρετούς που έχουν εκλεγεί στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. να στηρίξουν το συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου. Για μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Για μια Ήπειρο που θα λάβει τη θέση που της αξίζει στον νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Το ψηφοδέλτιο για Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου αποτελείται από έξι δημάρχους: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος και 10 δημοτικούς συμβούλους: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από το δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από το δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από το δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από το δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από το δήμου Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από το δήμο Β. Τζουμέρκων και Ελευθερία Κοσσυβάκη από το δήμο Γ. Καραϊσκάκη.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι οι Παναγιώτης Τακλάκογλου, Ελευθέριος Μεντής, Πέτρος Παλάσχας και Γεωργία Γιώτη.
Read More »
Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα Βασιλικού - Μία τραυματίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα Βασιλικού - Μία τραυματίαςΜία γυναίκα τραυματίστηκε μετά από εκτροπή οχήματος στη σήραγγα Βασιλικού της Εγνατίας Οδού.

Το όχημα που οδηγούσε κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη και χτύπησε σε κράσπεδο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα, της Αστυνομίας καθώς και όχημα της Εγνατίας.

Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με πρόχειρα μέσα και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Το ρεύμα της Εγνατίας προς την Ηγουμενίτσα έκλεισε και στις δύο λωρίδες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές καθώς δεν υπήρξε η δυνατότητα να δοθεί παράκαμψη στα οχήματα.
Read More »
Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα Βασιλικού - Μία τραυματίας Εκτροπή ΙΧ στη σήραγγα Βασιλικού - Μία τραυματίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: “Σκανδαλώδης διαδικασία για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενός τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας”

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: “Σκανδαλώδης διαδικασία για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενός τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας”


Στις 24 Γενάρη και με προθεσμία ένα εικοσαήμερο, μέχρι τις 14 Φλεβάρη, υπογράφηκε από τον υφυπουργό Υγείας Βαρτζόπουλο προκήρυξη διαγωνισμού για Κέντρα Ημέρας, Οικοτροφεία και Κινητές Μονάδες για άτομα με Αυτισμό, με Άνοια, καθώς και για άτομα με σοβαρή ψυχική διαταραχή, σε 8 Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ αυτών και στη Θεσπρωτία, που απευθύνεται σε ιδιώτες, με χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δήθεν δωρεάν, αφού το κράτος δεν θέλει να διαθέσει πόρους για να στήσει το ίδιο τέτοιες δομές.
Στη χθεσινή (12/2/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας προέκυψε, μέσα από σχετική ερώτηση, ότι πολλούς μήνες προτού δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη του Υπουργείου, κάποιοι ιδιώτες (ΑμΚΕ – Αστικές μη Κερδοσκοπικές Επιχειρήσεις τις λένε κατά τα πρότυπα των ΜΚΟ, που θα έρθουν εδώ για «την ψυχή της μάνας τους»), ήξεραν και έσπευσαν, με περίεργες διαδικασίες, να «καπαρώσουν τζάμπα» χώρους.
Έτσι πριν από πολλούς μήνες, για μια τέτοια δομή στο Δήμο Ηγουμενίτσας, μετά από απόφαση του Δ. Σ του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και ύστερα από απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφερειακής Ενότητας (ΥΠΕ), παραχωρήθηκε ένα τμήμα του 1ου ορόφου του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας 450 τ.μ. για 15 χρόνια (!!!) στην ΑμΚΕ, με τον εντυπωσιακό τίτλο «Διεθνές Κέντρο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη», που ήταν «έτοιμη από καιρό» και στο εικοσαήμερο της προκήρυξης του διαγωνισμού, «μπόρεσε» να ετοιμάσει το φάκελο και να υποβάλλει αυτή μόνη, μια και μοναδική, σχετική αίτηση.
Μάλιστα η ίδια ΑμΚΕ «για να είναι σίγουρη», είχε ενδιαφερθεί και για το Δημαρχιακό κτίριο του πρώην Δήμου Μαργαριτίου, με το Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας να λαμβάνει σχετική «κατ΄ αρχήν» απόφαση στις 30 Οκτώβρη του 2023 (λίγο μετά τις Δημοτικές εκλογές !!!), για «παραχώρηση Δημοτικού Ακινήτου της Κοινότητας Μαργαριτίου, με σκοπό τη λειτουργία μονάδας υποστήριξης και φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από άνοια στην ΑμΚΕ «Διεθνές Κέντρο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη», τουλάχιστον για έντεκα (11) έτη, προκειμένου να εκπονήσει συγκεκριμένη και αναλυτική πρόταση, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Υγείας, για τη λειτουργία Μονάδας υποστήριξης και φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από άνοια, με χρηματοδότηση από πόρους του Προγράμματος Ελλάδα 2.0 (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας)».
Σημειώνουμε ότι η ίδια ΑμΚΕ λειτουργεί «αφιλοκερδώς» και «μη κερδοσκοπικά» και άλλες ανάλογες δομές στην Ήπειρο, με δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων από το Δήμους και το Δημόσιο, μεταξύ αυτών και την δομή «Οικοτροφείο Φιλιατών – Μονάδα Ψυχικής Υγείας» και την «Δομή Φιλοξενίας ασυνοδεύτων ανηλίκων στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας»
Αυτή είναι μια προκλητική μεθόδευση και απόφαση που αντιστρατεύεται και υπονομεύει τα αιτήματα του Θεσπρωτικού λαού και όλων των φορέων του, για πλήρη οργάνωση και λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό με όλα τα ιατρεία, τα εργαστήρια και τους θαλάμους βραχείας νοσηλείας), όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και αποτελεί μια ακόμη πράξη της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων -και της Υγείας- που εφαρμόζει ασταμάτητα η κυβέρνηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ετοιμάζεται να υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με την ΑμΚΕ, για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την επικείμενη λειτουργία της δομής αυτής και προσπέρασε την πρότασή μας για έκδοση μιας τουλάχιστον Ανακοίνωσης Διαμαρτυρίας για την μεθόδευση αυτή, που υπονομεύει την προσπάθεια για αναβάθμιση του υποβαθμισμένου ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη οι φορείς, οι Σύλλογοι (εργαζομένων στο Γ. Ν. Φιλιατών, ΟΤΑ, Ιατρικός, Φαρμακευτικός, ΕΚΘ, Δήμοι, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, σωματεία κλπ.), οι πολίτες, να καταγγείλουν την μεθόδευση αυτή, την υπονόμευση της προοπτικής ανάπτυξης του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και την ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας, Ψυχικής και όποιας άλλης μορφής.

Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
Καμιά παραχώρηση δημοσίων χώρων και υπηρεσιών σε ιδιώτες
Κρατικές Δομές Ψυχικής Υγείας
Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
Read More »
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: “Σκανδαλώδης διαδικασία για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενός τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας” Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας: “Σκανδαλώδης διαδικασία για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενός τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσλήψεις προσωπικού από εταιρία εμπορίου τροφίμων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ηγουμενίτσα: Προσλήψεις προσωπικού από εταιρία εμπορίου τροφίμων


Η εταιρεία ΥΙΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΕ, με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο τροφίμων και ειδών super market και έδρα την Ηγουμενίτσα επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό για τις παρακάτω ειδικότητες:

1) Οδηγός - Διανομέας

Καθήκοντα:
· Έλεγχος παραλαβής, φόρτωση και διανομή εμπορευμάτων στα καταστήματα των πελατών
· Είσπραξη τιμολογίων
· Φροντίδα και συντήρηση των οχημάτων για την ορθή και ασφαλή λειτουργία

Προσόντα:
· Δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας
· Εργατικότητα
· Υπευθυνότητα και συνέπεια
· Επιθυμητή εμπειρία στη διανομή καταναλωτικών προϊόντων super market

2) Υπάλληλος Αποθήκης

Καθήκοντα:
· Προετοιμασία παραγγελιών
· Φόρτωση – Εκ φόρτωση εμπορευμάτων
· Οργάνωση και τακτοποίηση αποθήκης
· Παραλαβή κα αποθήκευση εμπορευμάτων

Προσόντα:
· Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
· Κάτοχος διπλώματος οδήγησης
· Υπευθυνότητα και συνέπεια
· Επιθυμητή προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση
· Θα εκτιμηθεί η γνώση χρήσης κλάρκ

Παρέχονται:
· Πλήρης απασχόληση
· 6ημερη εργασία
· Πρωινό ωράριο
· Ικανοποιητικές αποδοχές

Τηλ. επικοινωνίας: 2665041361
Email: uioipetroudimitriou@gmail.com
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσλήψεις προσωπικού από εταιρία εμπορίου τροφίμων Ηγουμενίτσα: Προσλήψεις προσωπικού από εταιρία εμπορίου τροφίμων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας


Σε μία ωραία ατμόσφαιρα έγινε στις 3/02/2024 η κοπή της Βασιλόπιτας απο το Σύλλογο Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας, στο καφέ nostos στην Νέα Σελεύκεια.
Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά από τα πρατήρια ΣΑΒΒΑΣ ΘΩΜΑΖΟΣ.
Το δώρο για το φλουρί ήταν προσφορά από τον Σύλλογο μας.
Ευχαριστούμε την Νικολέτα που αφιλοκερδώς μας χάρισε όμορφες μουσικές στιγμές!!
Χρόνια πολλά καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!!!

Read More »
Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Απολογισμός δράσεων για το 2023, του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Απολογισμός δράσεων για το 2023, του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας

· Κατά την διάρκεια του έτους που πέρασε πραγματοποιήσαμε 2 διανομές Τροφίμων, μία στις 12 Φεβρουάριο και μια στις 18 Ιουνίου, στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας κυρίως με χρήματα του Συλλόγου μας αλλά και από δωρεές που εξασφαλίσαμε.

· Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών μας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 12 Φεβρουαρίου. Επίσης πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με μέλη του Συλλόγου μας στην Πέρδικα στης 12 Μαρτίου, στους Φιλιάτες στις 19 Μαρτίου και στην Παραμυθιά στις 22 Μαρτίου.

· Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον ημερήσια εκδρομή μας, αυτή τη φορά στην Καστοριά.

· Πραγματοποιήσαμε 1 Εθελοντική Αιμοδοσία, στις 10 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, και προσφέραμε αρκετές μονάδες αίματος σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

· Στα πλαίσια της συμμετοχής του Συλλόγου μας στην Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας δώσαμε το παρών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ που πραγματοποιήθηκε την 17η Φεβρουαρίου στο Περιστέρι καθώς και στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη υπό τον συντονισμό της Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ).

· Στις εκλογές της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου ο Αντιπρόσωπος του συλλόγου μας και Πρόεδρος του Δ.Σ. Βαρβέλης Άγγελος, εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ καταλαμβάνοντας την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα.

· Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Εθνικών – Βουλευτικών εκλογών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους τότε Υποψήφιους Βουλευτές: κ. Γίογιακα Βασίλειο (Ν.Δ.) στις 5 Μαρτίου, κ. Κάτση Μάριο (ΣΥΡΙΖΑ) στις 4 Μαρτίου και κα Μέμμου Αγγελική (ΠΑΣΟΚ) στις 18 Απριλίου.

· Στα πλαίσια τις προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών εκλογών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους τότε Υποψήφιους Δημάρχους Ηγουμενίτσας: κ. Νταή Παναγιώτη στις 9 Μαρτίου, στις 14 Μαϊου και στις 22 Οκτωβρίου και κ. Μπέζα Αντώνιο στις 12 Οκτωβρίου. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον τότε Υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών κ. Τζίγκο Βασίλειο

· Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με άλλους τοπικούς Συλλόγους προσφέραμε αφιλόκερδος εξοπλισμό του Συλλόγου για διάφορες εκδηλώσεις (Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παραμηθιάς, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών).

 Επίσης κάναμε χρηματική δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, για να πραγματοποιηθεί εκδρομή μαθητών του σχολείου στο Καστελόριζο στα πλαίσια του προγράμματος «Η επιστήμη ως μέσω ψυχαγωγίας. Γρίφοι και Αινίγματα»

· Ύστερα από προσπάθεια περίπου 5ετών, ύστερα πολλές επιστολές και επίμονες συναντήσεις καταφέραμε να να εγκιθει στις 26 Ιανουαρίου 2023, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, η έκπτωση στα Δημοτικά τέλη για της Τρίτεκνες Οικογένειες. Πλέον και στους τρείς Δήμους του Νομού μας έχουμε επιτύχει μείωση στα Δημοτικά Τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος καθώς και στα τέλη ύδρευσης.

· Έχουμε εξασφαλίσει προσφορές και εκπτώσεις από έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στο Νομό καθώς και από τις Αλυσίδες Super Market Μασούτης και Κρητικός.

· Όλα τα μέλη του Δ. Σ. αυτά τα τρία χρόνια θυσίασαν προσωπικό, οικογενιακό και επαγγελματικό χρόνο ώστε να κάνουν τον Σύλλογό μας ακόμα πιο δυνατό.

· Σε λίγες μέρες τον Σύλλογό μας θα τον εκπροσωπεί ένα νέο Δ.Σ. (κάποιοι από εμάς θα είμαστε παρόντες, κάποιοι θα αποχωρήσουμε) αλλά η βασική δύναμη του Συλλόγου είναι πάντα τα μέλη του…

 Σας καλούμε όλους να βοηθήσετε τον Σύλλογο με την συμμετοχή σας στις δράσεις μας, με την εγγραφή σας, με την ανανέωση της κάρτας μέλους. 

Η δύναμή μας είστε όλοι εσείς…

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειές μας, για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


Τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου:
Βαρβέλης Άγγελος, Θεοδωράκης Θεόδωρος, Φούκας Ελευθέριος, Τούλας Προκόπης, Βρακά Σταυρούλα, Ντόκος Πέτρος, Ματιάννα Παππά, Αλεξίου Γεώργιος, Παργανάς Αλέξανδρος.

Read More »
Απολογισμός δράσεων για το 2023, του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας Απολογισμός δράσεων για το 2023, του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις

Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που τελέστηκαν στην πόλη της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στοχεύοντας σε ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία, αφού θα απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, θα αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Με τον παραπάνω τρόπο, διακριβώθηκε ότι την 4/2/2024 αφαίρεσαν από ηλικιωμένη, στην οποία παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χρήματα και χρυσαφικά συνολικού ύψους 4.300 ευρώ, ενώ την 15/10/2023 αφαίρεσαν από ηλικιωμένη χρηματικό ποσό 400 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Περδικιώτικο Καρναβάλι 2024

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Περδικιώτικο Καρναβάλι 2024


Η Καρναβαλική Επιτροπή Πέρδικας συγκροτήθηκε και ξεκίνησε, με χαρά, τις διαδικασίες για την οργάνωση του Περδικιώτικου Καρναβαλιού 2024.
Έπειτα από συνεδρίασή της, καλεί τους επιχειρηματίες και μη, για οικονομική ενίσχυση του σκοπού αυτού, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Τα μέλη της επιτροπής:
Βέρμπη Αικατερίνη
Ιλβανίδου Ιουλία
Κώστας Παναγιώτης
Ντάγκας Ιωάννης
Ρούσης Κωνσταντίνος
Χαντζάρα Αικατερίνη
Εκπρόσωπος στην Καρναβαλική Επιτροπή Δήμου Ηγουμενίτσας :
Μαρκιανίδου Ραχήλ
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της επιτροπής.
Read More »
Περδικιώτικο Καρναβάλι 2024 Περδικιώτικο Καρναβάλι 2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024


Με την εκτίμηση πως και το 2024 θα αποδειχθεί πολύ θετική χρονιά για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση Τουρισμού «Destinations: The Holiday and Travel Show 2024» του Λονδίνου.

Τα αισιόδοξα μηνύματα από τη βρετανική αγορά προκύπτουν από την πρωτοφανή αύξηση που σημείωσαν οι κρατήσεις για τη χώρα μας τον Δεκέμβριο και παρά την ελαφρά κάμψη τους τον Ιανουάριο, που ωστόσο αναμενόταν μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η έκθεση διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τις εφημερίδες The Times και The Sunday Times και αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη έκθεση κοινού της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου με την παρουσία περίπου 600 εκθετών, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 50.000 άτομα.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας έλαβε μέρος στο πλαίσιο του προγράμματος συνδιαφήμισης με τον T.Ο Sunvil, που προσφέρει πακέτα για 59 ελληνικούς προορισμούς, ενώ συμμετείχε και στον διαγωνισμό για την Ελλάδα του Τ.Ο Explore, ο οποίος εστιάζεται στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό. 
Ακόμα, στη διάρκεια της έκθεσης, ο γνωστός Ελληνοβρετανός ραδιοφωνικός παραγωγός, Alexis Conran, έκανε πυκνές αναφορές για την Ελλάδα στην εκπομπή του από τον εκθεσιακό χώρο και έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της δημοφιλούς συγγραφέως Victoria Hislop, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη χώρα μας. 

Το κοινό της έκθεσης, ηλικίας 55-64 ετών και με ετήσια ατομική δαπάνη για ταξίδια 7.802 λιρών, αναζητούσε πληροφορίες για κρατήσεις που είχε ήδη κάνει, προσφορές για last minute και έμπνευση για τις διακοπές του 2024. Επίσης, μεγάλο ποσοστό προχωρούσε σε άμεση κράτηση λόγω των ειδικών προσφορών των Τ.Ο, ενώ εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διακοπές εκτός καλοκαιρινής περιόδου, slow tourism, διακοπές με τρένο και υπαίθριες δραστηριότητες (outdoor activities).

Read More »
Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024 Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών


Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων πραγματοποιήθηκε εφέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων με τη συμμετοχή 600 μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς πολλών δημοσίων σχολείων της πόλης.

Η εκδήλωση περιελάβανε αρχικά ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτιο Κριμιζή, Ομότιμο Διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, Επικεφαλής Ερευνητή, NASA Voyager 1 & 2, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαστημικές αποστολές που συμμετείχε ως επικεφαλής, και τον κ. Ευάγγελο Ν. Γαζή, Ομότιμο Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, που παρουσίασε το πως φτάσαμε στα είδη των στοιχειωδών σωματείων καθώς και στα χαρακτηριστικά τους.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκαν διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από τους υπευθύνους ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, Β. Νούση και Ν. Παναγιωτίδη, από τον καθ. Χημείας Κ. Σκομπρίδη και από τους μαθητές που ομολογουμένως έκλεψαν την παράσταση.

Στην παρουσίαση των διδακτικών σεναρίων προέδρευσαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων Κων/νος Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο Επίκ. Καθηγητής Νικ. Μπάκας (Φυσικής) και ο Σύμβουλος ΠΕ04 Δημ. Κόρακας.

Και την αποφώνηση της Ημερίδας έκανε ο Καθ. Φυσικής Κ. Κώτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη κ. Αγνή Νάκου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Σίντος, ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής κ. Σ. Κοέν και η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων κ. Σταματία Λογοθέτη.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν το 3ο, το 9ο, το 10ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο, τα Γυμνάσια Μπιζανίου και Κατσικά, το 3ο , 4ο, το 5ο, το 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων καθώς και το Λύκειο Ελεούσας.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών Με κορυφαίους ομιλητές και μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Φυσικών Επιστημών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου


Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, με 13 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη και στο βιντεο που ακολουθεί μπορείτε να δειτε ολόκληρη την συνεδρίαση:


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024Εκδόθηκε σήμερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024.Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Προκήρυξη

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι (Σχολή Αξιωματικών) ή Δόκιμοι Αστυφύλακες (Σχολή Αστυφυλάκων), έχουν άνδρες και γυναίκες, Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία. Οι ομογενείς που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, αποκτούν αυτοδίκαια την Ελληνική Ιθαγένεια από την κατάταξή τους. Οι υποψήφιοι/ες, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

1. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2024, δηλαδή όσοι/ες γεννήθηκαν από 01-01-1999 και μεταγενέστερα.

2. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της Χώρας (π.χ. απολυτήριο λυκείου ή ισότιμο τίτλος).

3. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστωμένη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών του Στρατού Ξηράς (Κατεύθυνση Όπλων), κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α ́ 17), όπως ισχύει.

4. Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

5. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

6. Να έχουν ανάστημα, το οποίο να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι/ες χωρίς υποδήματα.

7. Να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων, παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφίας, ψευδούς κατάθεσης, ψευδούς καταμήνυσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, υπεξαίρεσης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, συμπλοκής, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας, παράνομης βεβαίωσης ή είσπραξης δικαιωμάτων του Δημοσίου, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, περί αλλοδαπών, περί αρχαιοτήτων, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο απειλείται στερητική της ελευθερίας ποινής τουλάχιστον τριών μηνών.

Υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή έχουν καταδικαστεί για κάποιο από τα ανωτέρω αδικήματα, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά δεν προσλαμβάνονται, αν, μέχρι το χρόνο έκδοσης της διαταγής πρόσληψης, δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.

Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα.

8. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

9. Να μην έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση (ΑΚ 1666 επόμενα).

10. Να μην φέρουν στο σώμα τους δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλεί, κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών.

11. Να μην έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

12. Να μην έχουν αποβληθεί από τη Σχολή Αξιωματικών ή τη Σχολή Αστυφυλάκων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

1. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ή φωτοαντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης που υπέβαλαν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ή βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε παρελθόντα έτη και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή τον κατά περίπτωση νόμιμο τίτλο παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024.

2. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.» (Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το Ν. 2909/2001), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από 03-07-2024 μέχρι την 15:00 ώρα της 18-07-2024, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας αυτής μπορούν να συμμετάσχουν, με άλλη αίτηση συμμετοχής, στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εφόσον το επιθυμούν.

3. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «υιοθετηθέντα από την Βουλή τέκνα κ.τ.λ.» (περιπτ. στ ́ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 2226/1994 (Α ́ 122), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από 03-07-2024 μέχρι την 15:00 ώρα της 18-07-2024, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα προσκομίζοντας και το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας αυτής μπορούν να συμμετάσχουν, με άλλη αίτηση συμμετοχής που θα υποβάλουν μέχρι την 25- 02-2024 στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), εφόσον το επιθυμούν.

4. Μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν γίνεται δεκτή.
Read More »
Η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 Η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων  2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Κοπή πίτας Ηπειρωτών Αστυνομικών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Κοπή πίτας Ηπειρωτών ΑστυνομικώνRead More »
Κοπή πίτας Ηπειρωτών Αστυνομικών Κοπή πίτας Ηπειρωτών Αστυνομικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Στο νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Θωμάς Πιτούλης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Στο νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Θωμάς Πιτούλης


Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο αποτελείται από 25 μέλη, ήτοι οι 13 περιφερειάρχες που συμμετέχουν εξ οφίτσιο και 12 αιρετά μέλη -περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ο συνδυασμός «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» έλαβε το ποσοστό 78,7% και να εκλέγει εννέα από τα δώδεκα αιρετά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ και εκλέγει εννέα από τα δώδεκα αιρετά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.
Ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο. Εξ αυτών 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.

Η κατανομή των ψήφων ανά συνδυασμό είναι η εξής:
Ο συνδυασμός «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» έλαβε 262 ψήφους, ποσοστό 78,7%.
Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς.
Ο συνδυασμός «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε 37 ψήφους, ποσοστό 11,1%
Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.
Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Συνεργασία» έλαβε 20 ψήφους, ποσοστό 6%. Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.
Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 14 ψήφους, ποσοστό 4,2% Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Στο νέο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται τα εξής τακτικά μέλη: Σοφία Μαυρίδου – αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Γιώργος Κοντογιάννης – περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
Βασίλης Ψαθάς – αντιπεριφερειάρχης Άρτας
Φιλήμων Ζαννετίδης – θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Κωνσταντίνος Κόντος – περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» στις σημερινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».

Να σημειωθεί ότι το νέο Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στις 10.30’ το πρωί.
Read More »
Στο νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Θωμάς Πιτούλης Στο νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Θωμάς Πιτούλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τρεις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου
σε τρεις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της στοχευμένης προβολής και προώθησης του προορισμού «Ήπειρος», το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα συμμετάσχει σε τρεις συνολικά Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

Πρόκειται για τις εξής:

1. Έκθεση Τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2024, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ

2. Έκθεση Τουρισμού FERIENMESSE WIEN στη Βιέννη το διάστημα 14-17 Μαρτίου 2024, σε περίπτερο του ΕΟΤ.

3. Έκθεση Τουρισμού Ταξίδι στη Λευκωσία της Κύπρου το διάστημα 19-21 Απριλίου 2024, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

Δηλώσεις συμμετοχής για τον Ι.Τ.Β.

Η έκθεση τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2024, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως και στην οποία δίνεται βαρύτητα στις Β2Β συναντήσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται να συμμετέχει με φυσική παρουσία ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Στο περίπτερό της η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, με φυσική παρουσία, για να επικοινωνήσουν με ταξιδιωτικούς πράκτορες και το ευρύ κοινό της έκθεσης, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών και την προώθηση του προορισμού και των επιχειρήσεών τους. Μπορούν ακόμη να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς της Ηπείρου αλλά και επιχειρήσεις του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής.

Στο site της Έκθεσης https://www.itb.com/en/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα λειτουργίας της Έκθεσης και μέσω της σελίδας https://www.itb.com/en/besuchen/tickets/ να κάνουν τη διαδικασία για την αγορά των καρτών εισόδου τους, κάρτες οι οποίες θα τους δώσουν πρόσβαση για να οργανώσουν και να προγραμματίσουν οι ίδιοι τις Β2Β συναντήσεις τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για συμμετοχή και φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνει μέσω της συμπλήρωσης της συνημμένης φόρμας και την αποστολή της στο email: i.markoula@php.gov.gr ως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.

Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής. Πληροφορίες: Ιουλία Μαρκούλα, τηλέφωνο:2651364142.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των Δήμων, επιχειρήσεων και φορέων (20 τεμάχια ανά φορέα ή επιχείρηση), ώστε να διανεμηθεί στην έκθεση και το οποίο πρέπει να είναι στη γερμανική ή αγγλική γλώσσα.

Το υλικό θα πρέπει να το παραδώσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Τμήμα Τουρισμού στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, στο γραφείο 143, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι το ύφος του περιπτέρου του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο και δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
Read More »
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τρεις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τρεις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Ανακοίνωση για ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Νομού Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Ανακοίνωση για ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Νομού Θεσπρωτίας


Read More »
Ανακοίνωση για ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Νομού Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για ίδρυση συλλόγου ΑμεΑ Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων για τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων  για τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεωνΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες από 11:30, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων».

Αποτέλεσε την τρίτη κοινή δράση του Επιμελητηρίου με τον «Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας» που υλοποιήθηκε με επιτυχία συμμετοχών και θεματικής, καθώς δόθηκε εκ νέου η ευκαιρία παρουσίασης του θέματος με τοποθετήσεις και υποβολή ερωτημάτων στους αρμόδιους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αντικειμενική, πολύπλευρη και επί της ουσίας πληροφόρηση των επιχειρήσεων για την έννοια της προστασίας των Πνευματικών & Συγγενικών Δικαιωμάτων, η παρουσίαση των κατεξοχήν φορέων άσκησης αυτών των δικαιωμάτων, ο καθορισμός του αμοιβολόγιου και η κατανομή του στις επιχειρήσεις, η αναφορά στο εύρος των αντιπροσωπεύσεων και η παρουσίαση των θέσεων & των ενεργειών των βασικών θεσμικών φορέων ΚΕΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ επί αυτών.

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις από τον τρόπο λειτουργίας των ΟΣΔ και παρουσίασε την θέση του Φορέα για την ανάγκη άμεσης συγχώνευσης όλων των εμπλεκόμενων ΟΣΔ σε ένα φορέα ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας έναν Οργανισμό και μία χρέωση!

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλ/λων Επιμ/ρίων Π.Η.Ι.Ν.Δ.Ε. κος Πέτρος Ζουμπούλης και Εισηγητές οι κ.κ.:

 Κος Στυλιανός Μωραΐτης, Συντονιστής Επιτροπής Πνευματικών δικαιωμάτων της Κ.Ε.Ε.Ε, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης & του Π.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
 Κος Ιωάννης Γκιόκας, Γεν. Δ/ντης Πωλήσεων του φορέα «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»
 
 Κα Μαριτίνα Μαμάκου, Εκπρόσωπος του φορέα «GEA»

 Κος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Δ/ντης Δημόσιας Εκτέλεσης της ΕΔΕΜ
 
 Κος Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ & Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ

Η πρόσβασή στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ήταν ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα Μέλη του. Η εκδήλωση, με την συναίνεση των συμμετεχόντων, καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο YouTube ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή του στον σύνδεσμο https://youtu.be/vdT9eBu9z7k από κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων για τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων  για τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών


Το ποσό των 30.364€ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, σύμφωνα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σουλίου, θα κατανεμηθεί στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως εξής:
16.766,19 € στο Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου» εκ των οποίων 3.168,00 € να διατεθούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας των Σχολικών Τροχονόμων, για το χρονικό διάστημα 01.01.2024 έως 30.06.2024
13.598,19 € στο Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου»
Read More »
30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών 30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

POS: Χιλιάδες μηνύματα από την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
POS: Χιλιάδες μηνύματα από την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη διασύνδεση των ταμειακών μηχανώνΣυνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του έργου της ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ενόψει της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου την 29η Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή, εστάλησαν e-mails στις πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους.

Τα μηνύματα καλούν τις επιχειρήσεις να διασυνδέσουν άμεσα τα POS τους με τις ταμειακές μέχρι την 29η Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Ταυτόχρονα, τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης στο myAADE, στο πεδίο «Τα Μηνύματά Μου».

Καθημερινά θα αποστέλλονται αντίστοιχα e-mails και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, για τις οποίες οι πάροχοι POS και οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ, ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το έργο της διασύνδεσης απαιτεί πολλά στάδια προεργασίας και συνεργασίας. Ήδη έχει υλοποιηθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, το σύνολο των νομοθετικών και διοικητικών δράσεων που απαιτούνταν προκειμένου να καταστεί εφικτή αυτή η σημαντική μεταρρύθμιση που συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, τόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και της ΑΑΔΕ, όσο και στελέχη της αγοράς τερματικών μηχανημάτων και ταμειακών μηχανών, συνεργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιταχυνθεί η αναβάθμιση των 400.000 ταμειακών και των αντίστοιχων POS, και η διασύνδεση μεταξύ τους.

Τέλος, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών τροπολογία που θα προβλέπει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσες εταιρίες διάθεσης τερματικών POS και ταμειακών μηχανών δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην αναβάθμιση των λογισμικών τους, με στόχο την εντός των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωση της διασύνδεσης.


Read More »
POS: Χιλιάδες μηνύματα από την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών POS: Χιλιάδες μηνύματα από την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Αυξήσεις – μαμούθ από το χωράφι στο ράφι, αγκάθι οι χαμηλοί μισθοί

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Αυξήσεις – μαμούθ από το χωράφι στο ράφι, αγκάθι οι χαμηλοί μισθοί


Σημαντικό «αγκάθι» για την Ελλάδα παραμένει η εκρηκτική κατάσταση με την ακρίβεια.

Χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης του πληθωρισμού για τρόφιμα, αλκοόλ, καπνό διαμορφώθηκε στο 7,1% για τον Ιανουάριο, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση παραμένει ιδιαιτέρως δύσκολη.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως φέτος θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με όσα αναμένει η κυβέρνηση.

Επτά στους δέκα παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ την ώρα που η ακρίβεια «θερίζει»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, 7 στους 10 Έλληνες αμείβονται με μισθό μικρότερο από 1.000 ευρώ καθαρά. Το 50% των εργαζομένων αμείβεται με κάτω από 861 ευρώ καθαρά, την ώρα που το μηνιαίο το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος στη χώρα μας για μια τετραμελή οικογένεια είναι 2.766 ευρώ (χωρίς ενοίκιο) και για ένα άτομο 807,4 ευρώ (χωρίς ενοίκιο).

Τα προϊόντα – πρωταθλητές της ακρίβειας

Πρωταθλητές των ανατιμήσεων το 2023 αναδεικνύονται τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά, με τις αυξήσεις τιμών να φτάνουν το 11%. Ακολουθούν τα υλικά μαγειρικής με αυξήσεις τιμών 8,8% και τα σνακ με αυξήσεις τιμών 8%. Οι μικρότερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στα αλκοολούχα ποτά (3,2%).

Για τις τρεις μεγάλες κατηγορίες ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών, τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην αξία πωλήσεων το 2023 κατέγραψε η κατηγορία των ειδών νοικοκυριού (απορρυπαντικά, καθαριστικά, χαρτικά κ.ά.) στο +9,5%.

Στα συσκευασμένα τρόφιμα η αξία πωλήσεων αυξήθηκε κατά 9,3% και στα είδη ατομικής υγιεινής και ομορφιάς 8,6%. Την ίδια ώρα, ο όγκος πωλήσεων στα συσκευασμένα τρόφιμα ενισχύθηκε κατά 2,6%, στα είδη ατομικής υγιεινής και ομορφιάς κατά 2% και στα απορρυπαντικά/καθαριστικά κατά 0,9%.
Το δυσβάσταχτο κόστος και ο πίνακας της αισχροκέρδειας

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται έως κατά 240% στη διαδρομή χωράφι-ράφι. Όπως αναφέρει το workenter.gr, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση μη παρέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές πέφτουν θύματα της κερδοσκοπικής αλυσίδας.

Η τιμή του προϊόντος επιβαρύνεται με κόστη μεταφοράς, συντήρησης και μεταπώλησης από έμπορο σε ενδιάμεσο-μεταποιητή, σε χονδρέμπορο και στο συσκευαστήριο. Από όλη αυτή την αλυσίδα υποκρύπτει κερδοσκοπία η οποία επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος για τον καταναλωτή και δίνει «ψίχουλα» στον παραγωγό.

 Παραδείγματα του πώς διαμορφώνονται οι τιμές αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό μέχρι το ράφι:
Αρακάς: 0,46 τιμή παραγωγού, 4,81 τιμή στο ράφι
Ντομάτες: 0,80 τιμή παραγωγού, 2,00 – 3,39 τιμή στο ράφι
Λεμόνια: 0,35 τιμή παραγωγού, 1,25 τιμή στο ράφι
Μαρούλι: 0,20 τιμή παραγωγού, 0,69 – 1,45 τιμή στο ράφι
Πατάτες: 0,45 τιμή παραγωγού, 1,80 στο ράφι
Βαμβάκι: 0,50 τιμή παραγωγού, 10,50 – 17,00 τιμή στο ράφι
Μήλα Starkin: 0,50 τιμή παραγωγού, 1,45 – 2,25 τιμή στο ράφι
Γάλα κατσικίσιο: 0,93 τιμή παραγωγού, 2,80 – 3,44 τιμή στο ράφι
Ακρίβεια: «Φωτιά» και στα γάλατα

Μια ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων που κάνουν ράλι ανατίμησης από τον… στάβλο στο ράφι είναι τα γάλατα. Από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, το πρόβειο πωλείται από τους παραγωγούς σε τιμή 1,50 ευρώ, φτάνοντας στο σούπερ μάρκετ σε τιμή από 2,78 έως και 3,00 ευρώ το λίτρο. Από τους ίδιους παραγωγούς, το κατσικίσιο γάλα πωλείται σε τιμή μεταξύ 0,93-0,96 ευρώ και στο ράφι η τιμή του λίτρου κυμαίνεται από 2,80 έως 3,44 ευρώ.

«Σε κάθε προϊόν υπάρχουν καρτέλ, τα οποία είναι πανίσχυρα και ρυθμίζουν τις τιμές που αγοράζουν, πουλώντας πανάκριβα και έχοντας τεράστια υπερκέρδη. Εμείς όμως είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους καθώς είναι ανεξέλεγκτα, ελέγχουν την παραγωγή και το εμπόριο», δηλώνει ο συντονιστής του Αγροτικού Συλλόγου Βασιλικής, Κώστας Τσιαβέας.
Read More »
Αυξήσεις – μαμούθ από το χωράφι στο ράφι, αγκάθι οι χαμηλοί μισθοί Αυξήσεις – μαμούθ από το χωράφι στο ράφι, αγκάθι οι χαμηλοί μισθοί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Οι κοινωνικοί λειτουργοί κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024
Οι κοινωνικοί λειτουργοί κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Οι κοινωνικοί λειτουργοί κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Ηγουμενίτσα Οι κοινωνικοί λειτουργοί κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024 Rating: 5

Σελίδες