Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Παραμυθιάς

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της ΠαραμυθιάςRead More »
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Παραμυθιάς Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

79χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
79χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε


Μία 79χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από το μπαλκόνι διαμερίσματος πέμπτου ορόφου.
Το δυστύχημα συνέβη σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων.
Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια δυνάμεις της Αστυνομίας.
Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε.
Από την έρευνα της αστυνομίας αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 
Η 79χρονη ή είχε κάποιο ατύχημα ή θέλησε η ίδια να βάλει τέλος στη ζωή της.

Read More »
79χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε 79χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη ΘεσπρωτίαΣύνολο (7 από 7 τμήματα) (Ψήφισαν 1655 - Άκυρο/Λευκό 8)
Ανδρουλάκης 1013
Παπανδρέου 634

Ηγουμενίτσα Α' (Ψήφισαν 401 - Άκυρο/Λευκό 1)
Ανδρουλάκης 227
Παπανδρέου 173

Ηγουμενίτσα Β' (Ψήφισαν 379 - Άκυρο/Λευκό 5)
Ανδρουλάκης 220
Παπανδρέου 154

Πέρδικα: (Ψήφισαν 133 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 56
Παπανδρέου 77

Φιλιατες: (Ψήφισαν 151 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 86
Παπανδρέου 65

Παραμυθιά: (Ψήφισαν 361 - Άκυρο/Λευκό 2)
Ανδρουλάκης 266
Παπανδρέου 93

Τσαγγάρι: (Ψήφισαν 22 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 14
Παπανδρέου 8

Γαρδίκι: (Ψήφισαν 208 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 144
Παπανδρέου 64
Read More »
Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη ΘεσπρωτίαΣύνολο (2 από 7 τμήματα)
Ανδρουλάκης 493
Παπανδρέου 266

Ηγουμενίτσα Α' (Ψήφισαν 401 - Άκυρο/Λευκό 1)
Ανδρουλάκης 227
Παπανδρέου 173

Ηγουμενίτσα Β'
Ανδρουλάκης 
Παπανδρέου 

Πέρδικα:
Ανδρουλάκης 
Παπανδρέου 

Φιλιατες:
Ανδρουλάκης 
Παπανδρέου 

Παραμυθιά: (Ψήφισαν 361 - Άκυρο/Λευκό 2)
Ανδρουλάκης 266
Παπανδρέου 93

Τσαγγάρι:
Ανδρουλάκης 
Παπανδρέου 

Γαρδίκι:
Ανδρουλάκης 
Παπανδρέου 
Read More »
Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ


«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αποτελούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα για στήριξη τους αγροτικού εισοδήματος. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, έχουν ως οδηγό την ΚΑΠ της ΕΕ και μόνο ως «ασπιρίνες» μπορούν να χαρακτηριστούν. Γι’ αυτό και δεν περιλαμβάνουν αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση συνολικά της φορολογίας, αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στο 100% της ζημιάς για την παραγωγή και για το φυτικό – ζωϊκό κεφάλαιο, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο κλπ.

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε πρόσφατα στην βουλή, όπως και η ΝΔ, τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Επίσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνέχιση και το βάθεμα από την κυβέρνηση της ΝΔ της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μετατρέψει και την υγεία σε εμπόρευμα φτάνοντας σήμερα στο σημείο να μετράμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και προκλητικά να θεωρείται ότι δεν τρέχει τίποτα. Μια πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και προτείνει προς την κυβέρνηση να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας "κοινής αποδοχής".

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «ξέχασε» να πει ότι επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίησή του σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ πήγε ένα βήμα πιο πέρα παραχωρώντας σε ιδιώτες το 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. Πράγμα που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση στην Cosco του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τη μη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο λαό χρήση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε ποια κομμάτια της «χερσαίας ζώνης» θα παραχωρηθούν στον δήμο. Κουβέντα φυσικά δεν είπε για τους κινδύνους εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ που αυξάνονται με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που αποτελεί στρατηγική σημασίας υποδομή.

Μίλησε για την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός χωρίς όμως να αμφισβητήσει το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζουν τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ειδικά τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που δίνει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με βάση την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Η πρόταση αυτή αποτελεί «κενό γράμμα» για χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με μερική ή «ευέλικτη» απασχόληση που αποτελούν την πλειοψηφία των νέων συμβάσεων με αποτέλεσμα όλο και να περιορίζεται το τμήμα των εργαζόμενων που τους αφορά. Τελικά η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το δίκαιο αίτημα που διατυπώνουν τα σωματεία για επαναφορά του κατώτατου μισθού, ως βάση για τη διαμόρφωση όλων των μισθών από κει και πάνω, για να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που θα αμείβεται κάτω απ' αυτόν το μισθό. Μια διεκδίκηση που πάει μαζί με το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου των τελευταίων χρόνων, το οποίο φέρει τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους επαγγελματίες για «διαγραφή μέρους χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» μόνο ως «καθρεφτάκι προς ιθαγενείς» μπορεί να χαρακτηριστεί. Εξ αλλού και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όπως η ΝΔ και τα άλλα κόμματα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για αυτό διεύρυνε την εργασία και το άνοιγμα των καταστημάτων στις 32 Κυριακές το χρόνο, προτείνει την προώθηση συνεργιών και συγχωνεύσεων «ώστε να υπάρξει βελτίωση της παραγωγικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών». Να γιατί δεν ψήφισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Τέλος μίλησε για την ακρίβεια κρύβοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των ομίλων με δισ. Ευρώ από το «ταμείο ανάκαμψης . Ειδικότερα οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και της «πράσινης μετάβασης» που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα τα αστικά κόμματα, για να διασφαλιστούν νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μίλησε ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, κρύβοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν σταμάτησε αλλά συνεχίστηκε αποδεικνύοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. Η μια κυβέρνηση κόβει η άλλη ράβει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα, να μην πέσουν στις νέες παγίδες που στήνονται, να μην περιμένουν λύσεις «απ’ τα πάνω», από τις λεγόμενες «προοδευτικές κυβερνήσεις». Προοδευτική είναι μια κυβέρνηση όταν παίρνει μέτρα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, όπως έπραξαν οι κατά καιρούς «προοδευτικές» η «αριστερές» κυβερνήσεις. Να ακολουθήσουν το πρόσφατο παράδειγμα των εργατών στο λιμάνι της Cosco και της «e-food» που δεν περίμεναν μια «προοδευτική κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ να τους λύσει τα προβλήματα ,αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους ακυρώνοντας στην πράξη τον αντεργατικό νόμο (Χατζηδάκη) της κυβέρνησης και απέσπασαν κατακτήσεις.

Η διέξοδος επομένως υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Με την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και με την συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί ο λαός να έχει νίκες επιτυχίες. Να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική που υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 12/12/2021

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

109 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
109 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 11
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 65
ΠΕ Πρέβεζας 13


Read More »
109 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 109 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Νίκος Γκατζογιάννης

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Νίκος Γκατζογιάννης


Χθες Σάββατο είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στο Νοσοκομείο, τον κύριο Νικόλαο Γκατζογιάννη (Nicholas Gage). 
Ο κύριος Γκατζογιάννης, με καταγωγή από τον Λιά Φιλιατών, αποτελεί εξέχον μέλος της Ελληνικής διασποράς της Αμερικής. 
Είναι επίτιμος πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, ενώ επίσης έχει διακριθεί για τη δημοσιογραφική του και τη συγγραφική του καριέρα. 
Ο κύριος Γκατζογιάννης, που παραμένει αεικίνητος και επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα νέα της περιοχής, ξεναγηθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, και είδε από κοντά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του, ενώ εξέφρασε και τη διάθεσή του για να βοηθήσει. 
Με τη σύντομη επίσκεψή του στην περιοχή, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα βρίσκεται στη χώρα.

Χρήστος Τσουράς
Διοικητής νοσ. Φιλιατών
Read More »
Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Νίκος Γκατζογιάννης Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Νίκος Γκατζογιάννης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Την τελική της μορφή αρχίζει και παίρνει η σύνδεση του ΒΙΟΠΑΘΕ με την Εγνατία

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Την τελική της μορφή αρχίζει και παίρνει η σύνδεση του ΒΙΟΠΑΘΕ με την Εγνατία


Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της σύνδεσης του βιοτεχνικού πάρκου Θεσπρωτίας στην Γκρίκα Παραμυθιάς με την Εγνατία οδό.

Η σύνδεση αρχίζει και παίρνει την τελική της μορφή, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης.

Η συγκεκριμένη σύνδεση ήταν ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων από την περίοδο κατασκευής της Εγνατίας οδού προς την κεντρική διοίκηση και το οποίο υλοποιεί τώρα η περιφέρεια Ηπείρου. Για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, απαιτήθηκαν επίπονες προσπάθειες και πολύμηνη συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ώστε να επιλυθούν τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα που υπήρχαν.

Το έργο ήταν επίσης ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των όμορων κοινοτήτων και αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά στην ασφαλή είσοδο των οχημάτων στην Εγνατία οδό

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.650.000 ευρώ και ανάδοχος είναι η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε, μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Ηπείρου, τον Απρίλιο που μας πέρασε.
Read More »
Την τελική της μορφή αρχίζει και παίρνει η σύνδεση του ΒΙΟΠΑΘΕ με την Εγνατία Την τελική της μορφή αρχίζει και παίρνει η σύνδεση του ΒΙΟΠΑΘΕ με την Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Στις πληγείσες περιοχές ο Μάριος Κάτσης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Στις πληγείσες περιοχές ο Μάριος Κάτσης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Τις πληγείσες περιοχές, όπου ξεχείλισαν οι ποταμοί Αχέροντας και Καλαμάς, βρέθηκε το Σάββατο ο βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης.

Ο ίδιος ανέφερε με αναρτήσεις του στο facebook:
Εικόνες καταστροφής στη Γλυκή. Ο Αχέροντας έχει πλημμυρίσει και έχει καταστρέψει νοικοκυριά, επιχειρήσεις ίσως και καλλιέργειες. 
Η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες είναι απελπιστική. 


Με το που σταματήσει η κακοκαιρία, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Ηπείρου, μαζί με τον Δήμο Σουλίου, οφείλουν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές, και να εφαρμόσουν επιτέλους τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, τα οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος αγνοεί επιδεικτικά. 


Η επίσκεψη άλλωστε την περασμένη άνοιξη του Υφυπουργού κ. Αμυρά στη Γλυκή, τραγική ειρωνία, αφού εκ του αποτελέσματος μαρτυρά ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα στο να προληφθούν τέτοιες καταστροφές.


Ίδια κατάσταση και στο άλλο ποτάμι του νομού, στον Καλαμά, όπου οι περιοχές Μενίνας, Βρυσσέλας, Κορύτιανης, κάμπο Σκάλας Φιλιατών και Ελαία έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές. Δεν κατάφερα να φτάσω στη Μενίνα από το Νεοχώρι. Ο δρόμος κλειστός και πλημμυρισμένος. Τα ίδια και τα ίδια σε κάθε κακοκαιρία.


Read More »
Στις πληγείσες περιοχές ο Μάριος Κάτσης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Στις πληγείσες περιοχές ο Μάριος Κάτσης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με τον Διονύση Αρβανιτάκη

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Συγκέντρωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με τον Διονύση ΑρβανιτάκηΤετάρτη 15.12 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο Ηγουμένιτσας

ΜΟΝΟ Ο ΛΑOΣ ΜΠΟΡΕI ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑO ΒΑΔIΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠHΣ

Σήμερα, στην εποχή της «ψηφιακής οικονομίας» και της πλατιάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών, υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

Παρόλα αυτά η ποιότητα ζωής μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί ο πλούτος που παράγεται από την δουλειά μας πάει στα χέρια μια μικρής ομάδας καπιταλιστών. Γιατί οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται.

Λέμε όχι σε παλιούς και νέους σωτήρες! Δεν υπάρχει λύση έξω από τους αγώνες μας! Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Οι κομμουνιστές είμαστε μπροστάρηδες ώστε ο λαός να οργανώσει την πάλη του σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά, χώρο μάθησης. Για να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες. Το πραγματικά νέο είναι η κοινωνική ιδιοκτησία όλου του πλούτου που υπάρχει, ώστε να πάψει να λειτουργεί η οικονομία με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος.

Με την εξουσία στα χέρια του λαού και την οικονομία να παράγει για τις δικές μας ανάγκες θα ζούμε διαφορετικά. Θα έχουμε διασφαλισμένο το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα, θα έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παιδείας, οι ανάγκες μας θα είναι στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε καλούμε να συναντηθείς με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε κλάδο. Οι κομμουνιστές ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σε αυτήν την πάλη έχεις κι εσύ θέση!

Σε καλούμε στην συγκέντρωση – συζήτηση που οργανώνει η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Read More »
Συγκέντρωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με τον Διονύση Αρβανιτάκη Συγκέντρωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με τον Διονύση Αρβανιτάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς τη Δευτέρα με τον Νεκτάριο Τριάντη

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς τη Δευτέρα με τον Νεκτάριο ΤριάντηΣας περιμένουμε στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό- βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής” που θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα προστασία έναντι της covid-19 την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Καρκαμίσι) στην Παραμυθιά

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.
Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς τη Δευτέρα με τον Νεκτάριο Τριάντη Εκδήλωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς τη Δευτέρα με τον Νεκτάριο Τριάντη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Κλειστός και πάλι, λόγω πλημμύρας, ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Κλειστός και πάλι, λόγω πλημμύρας, ο αρχαιολογικός χώρος των ΓιτάνωνΓια δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κλείνει λόγω πλημμύρας ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στην Θεσπρωτία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε γνωστό ότι τα Γίτανα δεν θα δέχονται επισκέπτες στις 11 και 12 του μήνα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στον δρόμο πρόσβασης.

Η πλημμύρα προκλήθηκε από υπερχείλιση του ρέματος Καλπακιώτικου.
Read More »
Κλειστός και πάλι, λόγω πλημμύρας, ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων Κλειστός και πάλι, λόγω πλημμύρας, ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Τεράστιος ο όγκος νερού που κατεβάζει ο Καλαμάς - Πνίγηκαν καλλιέργειες και στον κάμπο Ασπροκκλησίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Τεράστιος ο όγκος νερού που κατεβάζει ο Καλαμάς - Πνίγηκαν καλλιέργειες και στον κάμπο Ασπροκκλησίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που κατεβάζει μαινόμενος ο ποταμός Καλαμάς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις υποδομές αλλά και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών που αυτό το διάστημα βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής.


Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στην περιοχή του κάμπου του Ασπροκκλησίου τα νερά του ποταμού έχουν πνίξει κυριολεκτικά την παραγωγή μανταρινιού.


Χαρακτηριστικό του όγκου του νερού που κατεβάζει το ποτάμι, είναι το βίντεο που ακολουθεί από τη γέφυρα της Κεστρίνης.

Το ευοίωνο είναι πως από τα ξημερώματα της Κυριακής έχει σταματήσει να βρέχει στην περιοχή, ωστόσο η πολιτική προστασία της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι ποσότητες νερού που έχουν πέσει στα βουνά είναι τεράστιες.


Read More »
Τεράστιος ο όγκος νερού που κατεβάζει ο Καλαμάς - Πνίγηκαν καλλιέργειες και στον κάμπο Ασπροκκλησίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Τεράστιος ο όγκος νερού που κατεβάζει ο Καλαμάς - Πνίγηκαν καλλιέργειες και στον κάμπο Ασπροκκλησίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Διανομή νωπού κοτόπουλου και οπωρολαχανικών από το δήμο Φιλιατών

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Διανομή νωπού κοτόπουλου και οπωρολαχανικών από το δήμο Φιλιατών


Ο ΔΗΜΟΣ Φιλιατών ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Τετάρτη 15/12/2021 και Πέμπτη 16/12/2021 & ώρες 10:30 έως 13:00 στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 -2019» ΜΙS 5029413 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», θα διανείμει είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής ήτοι :
ΤΡΟΦΙΜΑ: ΝΩΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΩΠΟΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ
σε δικαιούχους οι οποίοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD (δηλαδή οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) που τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον αριθμό της αίτησης τους, το ΑΜΚΑ, ταυτότητα και να φοράνε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

Σημείο Διανομής: Παλαιό Δημαρχείο Φιλιατών (Ισόγειο, χώρος Κοινωνικού Παντοπωλείου).
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Παρακαλείσθε όπως τηρήσετε τα ωράρια διανομής που είναι 10:30 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του Δήμου τηλ. επικοινωνίας 2664360100 ή στο 2664022324 email info@filiates.gr
Read More »
Διανομή νωπού κοτόπουλου και οπωρολαχανικών από το δήμο Φιλιατών Διανομή νωπού κοτόπουλου και οπωρολαχανικών από το δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Tη Δευτέρα το τελικό συνέδριο “Greece-Albania Experience Tourism”

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Tη Δευτέρα το τελικό συνέδριο “Greece-Albania Experience Tourism”


Το Διαδικτυακό Τελικό Συνέδριο του Έργου: Greece-Albania Experience Tourism θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 10:30 (GR) μέσω της Πλατφόρμας Zoom.

Η εκδήλωση θα δώσει ευκαιρίες για:
• Γενική Επισκόπηση & τα Αποτελέσματα του Έργου
• Ενημέρωση «Οι τάσεις της τουριστικής αγοράς: η περίπτωση της Κίνας/Ασίας και άλλων αγορών».
• Η Εμπειρία GET μέσω της εικονικής συμμετοχής στις Διεθνείς Εκθέσεις ITB ASIA & CHINA 2021
• Ενημέρωση για τα παραδοτέα του έργου GET


Το έργο «GET» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020», που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2019 και έχει κύριο στόχο την προβολή της διασυνοριακής περιοχής, ως μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό τουριστικό προορισμό, μέσα από την αξιοποίηση της πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς και της τοπικής παράδοσης της περιοχής, για τη δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων με σκοπό την προσέγγιση ευρύτερων τουριστικών αγορών όπως η Ασία.

Παρέχεται διερμηνεία από τα Ελληνικά στα Αλβανικά και αντίστροφα.

Για να συμμετάσχετε στην Εκδήλωση κάντε κλικ εδω

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Tη Δευτέρα το τελικό συνέδριο “Greece-Albania Experience Tourism” Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Tη Δευτέρα το τελικό συνέδριο “Greece-Albania Experience Tourism” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων 


Τέλος έλαβε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών –διαρρήξεων σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ύστερα από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν την Παρασκευή (10-12-2021) σε περιοχές των αντίστοιχων νομών εφτά (7) συνολικά μέλη της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη (5) μέλη.
Άπαντες πρόκειται για ημεδαπούς, (10) άνδρες και (2) γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων κλοπών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παραβάσεις περί όπλων, ναρκωτικών και ραδιοσυχνοτήτων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.
Στο στενό πυρήνα της οργάνωσης ανήκαν πέντε (5) από τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους κυριαρχούσαν οικογενειακοί δεσμοί, ενώ την ηγετική ομάδα αποτελούσαν (3) από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας είχε τον αρχηγικό ρόλο και συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης. Ακόμη, (3) μέλη, από τα οποία οι δύο γυναίκες, είχαν υποστηρικτικό ρόλο, παρέχοντας οχήματα για τις ανάγκες της οργάνωσης.


Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:
· ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με μελλοντικούς τους «στόχους», οι οποίοι ήταν κυρίως οικίες
· η δράση τους δεν περιορίζονταν σε συγκεκριμένο τόπο, αλλά εκτείνονταν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Άρτας και της Λευκάδας
· έχοντας εντοπίσει το στόχο τους, πραγματοποιούσαν κατόπτευση και εισέρχονταν, είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστο σημείο, αφού προηγουμένως είχαν βεβαιωθεί για την απουσία ενοίκων, χτυπώντας επίμονα τα κουδούνια, από όπου στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή
· τουλάχιστον ένα μέλος παρέμενε εξωτερικά του σημείου της κλοπής, επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο, έχοντας το ρόλο του «τσιλιαδόρου»
· για την αποφυγή εντοπισμού τους σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου λάμβαναν αυξημένα μέτρα , όπως π.χ. χρήση διαφορετικών μέσων μεταφοράς και πώλησή τους μετά από αξιόποινες πράξεις, απόκρυψη κλοπιμαίων σε «καβάντζες», χρήση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης για τη μεταξύ τους επικοινωνία, χρήση ασύρματου πομποδέκτη συντονισμένου σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και διαμονή σε τουριστικά καταλύματα μετά από κλοπές με μεγάλη λεία.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον (35) κλοπές - διαρρήξεις, ενώ η συνολική λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -400.000- ευρώ.
Ειδικότερα, από τις παραπάνω περιπτώσεις, τρεις (3) αφορούν κλοπές χρηματοκιβωτίων, που περιείχαν συνολικά (49.000) ευρώ, καθώς και μία κλοπή από οικία, όπου η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις (160.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:
· χρηματικό ποσό (8.450) ευρώ,
· (3) οχήματα,
· (20) συσκευές κινητών τηλεφώνων
· διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή
· φορητός πομποδέκτης,
· βαριοπούλα,
· ξιφολόγχη, (2) φυσίγγια και (3) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,
· σιδερογροθιά,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
· μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την εξακρίβωση της συμμετοχής της οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις καθώς και της εμπλοκής και άλλων ατόμων είναι σε εξέλιξη.
Read More »
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την ανάδειξη της κεντρικής αξίας του υπεύθυνου πολίτη, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ «Καθαρή Εβδομάδα 2021», με δράσεις παρεμβάσεων και καθαρισμού δημόσιων χώρων, πλυσίματος κάδων, καλλωπισμού πλατειών καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις ενίσχυσης της Ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Παράλληλα κατά την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας» το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας φωταγωγήθηκε με κίτρινο χρώμα.
Μέσα από παροτρύνσεις στους πολίτες για σεβασμό προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και πραγματοποιώντας απλές κινήσεις σεβασμού στους δημόσιους χώρους, δόθηκε έμφαση στο λειτούργημα που επιτελούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην καθαριότητα, τους οποίους δεν θα πρέπει να προσπερνάμε ούτε να θεωρούμε δεδομένους.
Επίσης σε απάντηση όσων κακοπροαίρετα καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους αποκαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος βανδαλισμένων σημείων και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους.
Τέλος ο Δήμος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης παρέθεσε ένα γεύμα αγάπης σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας, προσφέροντας στον καθένα από μία ευχαριστήρια καρδιά, ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας και ειδικά τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Μπέλλο, όλους τους σπουδαστές του Τμήματος "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας" που συμμετείχαν, καθώς και τον εκπαιδευτή τους και Chef, κ. Χρήστο Λαβδανίτη.
Επίσης ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του café-εστιατορίου «Μαϊστράλι» κ. Αλέξανδρο Χατζηπέτρου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου του και την ανιδιοτελή φιλοξενία.
Τέλος ευχαριστούμε τα Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» και Κ.Δ.Α.Π.μεΑ «Το Εργαστήρι» για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη δράση.

Υπενθυμίζουμε σε όλους:
· Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
· Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ https://ypen.gov.gr/apovlita-self-test-covid-19/ ).
· Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
· Διπλώνουμε τα κουτιά - χαρτόνια πριν τα εναποθέσουν στους κάδους ανακύκλωσης
· Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
· Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία,
εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!


Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Παραμένει Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ο Σπύρος Υφαντής

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021
Παραμένει Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ο Σπύρος ΥφαντήςΤο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10-12-2021 συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο του.
Παρόντες ήταν οι κ.κ. Υφαντής Σπυρίδων, Νάτσης Δημήτριος, Σεγγούνη Σοφία, Γκαμπρέλα Ερικέτη από την παράταξη της ΔΑΣ και οι κ.κ. Καπνίση Σουζάνα, Κοσιώρη Μαρίνα, Σταύρου Νικηφόρος από την παράταξη της Ανεξάρτητης Κίνησης.

Κατατέθηκαν προτάσεις για τις θέσεις του Προεδρείου, όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου και ακολούθησε ψηφοφορία για καθεμιά ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Υφαντής Σπυρίδων (έθεσε υποψηφιότητα και εκλέχθηκε εκλέχτηκε με 4 ψήφους υπέρ, 3 κατά).
Αντιπρόεδρος: Προτάθηκε από τον πρόεδρο ο κύριος Σταύρου Νικηφόρος για το αξίωμα του Αντιπροέδρου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί δηλώνοντας οτι δεν “θα γίνει μαριονέτα”, οπότε η θέση του Αντιπροέδρου έμεινε κενή.
Γενικός Γραμματέας: Σεγγούνη Σοφία (έθεσαν υποψηφιότητα οι κ Καπνίση Σουζάνα και η κ Σεγγούνη Σοφία και εκλέχθηκε η Σεγγούνη Σοφία με 4 ψήφους υπέρ, 3 κατά.)
Ειδικός Γραμματέας: Νάτσης Δημήτριος (έθεσε υποψηφιότητα και εκλέχθηκε με 4 ψήφους υπέρ, 3 κατά.)
Ταμίας: Γκαμπρέλα Ερικέτη (έθεσε υποψηφιότητα και εκλάχθηκε με 4 ψήφους υπέρ, 3 κατά.)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Παραμένει Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ο Σπύρος Υφαντής Παραμένει Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ο Σπύρος Υφαντής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Σελίδες