Προβληματισμός από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η έρευνα που πραγματοποίησε ο λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, με τη datanalysis για τη χρήση του κράνους από οδηγούς μηχανής. 

Στην έρευνα όπου οι ερωτηθέντες ήταν το 77,8 % άντρες και το 22,2 % γυναίκες, απάντησαν ότι το 65,3 % φοράει κράνος, αλλά σε συνθήκες ταξιδιού συνήθως, ενώ περίπου το 35,7% δεν έχει κράνος για τον συνεπιβάτη. 

Ενώ αντιθέτως οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι είναι απαραίτητο το κράνος για την προστασία τους κατά 78,4%, το 17,5% το θεωρεί απαραίτητο αλλά περιττό βάρος, ενώ οι συνεπιβάτες τους φοράνε συνήθως το κράνος κατά 47,7%. 

Από τους ερωτηθέντες περίπου το 1/3 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και το 60% από την ηλικία 25-40, ενώ στην ερώτηση αν έχουν ανέβει σε μηχανάκι ενώ ξέρουν ότι ο οδηγός έχει κάνει κατανάλωση αλκοόλ, το 57,6% απαντά πως ναι έχουν ανέβει, ενώ κατά 98% πιστεύει ότι όντως το αλκοόλ επηρεάζει τις ικανότητες οδήγησης. 

Κατά τη διάρκεια της αγοράς της μηχανής, περίπου το 85,1% αγόρασε και κράνος, ενώ το 58% απάντησε ότι ο πωλητής δεν πρότεινε και την αγορά του κράνους μαζί με την μηχανή. 

Σίγουρα η έρευνα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για σοβαρό θέμα, που απασχολεί όλους μας. 

Σύμφωνα με την τροχαία υπήρξαν 730 νεκροί το 2017 με το μεγαλύτερο ποσοστό στις ηλικιακές ομάδες που αναφέραμε παραπάνω. 

Να αναφέρουμε ότι η έρευνα έγινε στα πλαίσια της Πανελλήνιας συγκέντρωση Vespa, όπου πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Ηγουμενίτσας φέτος το καλοκαίρι. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο καθώς σίγουρα, επηρεάζει τα αποτελέσματα με θετικό πρόσημο. 

Ευχόμαστε όλο αυτό να είναι βοηθητικό για να κάνουν ποιους εντατικούς ελέγχους


Read More »
Προβληματισμός από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους Προβληματισμός από την  έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Να μην καταντήσουν οι ιερείς άχρηστοι, αδύναμοι και ανίσχυροι - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018


Οι κληρικοί μέσα στην κοινωνία είναι ένα δυνατό φρούριο, ένα οχυρό απόρθητων αξιών. Αυτό το οχυρό, το οποίο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν αφήνει να καταρρεύσει και να παραδοθούν οι ιερείς ως πρόβατα επί σφαγήν, κάποιοι θα ήθελαν να το κυριεύσουν, να το γκρεμίσουν, να το αχρηστεύσουν. Δεν τους αρέσει, όπως είναι χτισμένο, επιδιώκουν να μη μείνει όρθιο, να μη συνεχίζει να υπερασπίζεται ό,τι περιέχει. Επιθυμούν να του αφαιρέσουν τη δυναμική και την αίγλη, να στερήσουν το λαό μας και την πατρίδα μας από την ευεργετική παρουσία του. Να το καταντήσουν άχρηστο κατ’ ουσία και ανίσχυρο. Να του πάρουν το θεσμικό του χαρακτήρα. Να το υποβιβάσουν πρώτα στη συνείδηση του λαού και ύστερα στο ρόλο του.

«Τι χρειάζονται οι παπάδες; Τι προσφέρουν; Γιατί να τους πληρώνει το κράτος; Γιατί να μην έχουμε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες κ.λπ. στη θέση τους;», είναι μερικά από αυτά, που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες. Και επιπλέον κάποιοι δεν πολυνοιάζονται, λες και δεν είναι άνθρωποι οι ιερείς με οικογένειες και ανάγκες, για τα εργασιακά δικαιώματά τους, τα οποία , όπως έχουν αποφανθεί και δικαστήρια, διασφαλίζονται μέχρι τώρα από τον κώδικα περί δημοσίων υπαλλήλων, έστω και αν οι ιερείς δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί. Με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος, όμως, αυτά τα δικαιώματα, όπως η μισθοδοσία και η μονιμότητα, που απορρέουν από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται η Πολιτεία, θα είναι στον αέρα. Θα θέλει και θα έχει αρμοδιότητα το κράτος, αν αλλάξουν οι σχέσεις του με την Εκκλησία, να τα υπερασπιστεί; Θα μπορεί η διοίκηση της Εκκλησίας να τα διαφυλάξει; ΄

Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, η αλήθεια είναι ότι μεγάλη μερίδα όχι απλά του λαού, αλλά και του πιστού λαού, αδιαφορεί για την τύχη των ιερωμένων. Και οφείλουμε να παραδεχθούμε, κάνοντας την αυτοκριτική μας, ότι έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης, που ξεθρονιαστήκαμε από την καρδιά του λαού.

Ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ταυτόχρονα λεπτό. Δεν είναι παρωνυχίδα. Ξύπνα πιστέ λαέ, ξύπνα παπά. Ξύπνα πιστέ λαέ, για να καταλάβεις ότι αδύναμοι και αθωράκιστοι ιερωμένοι, δεν μπορούν να πολεμήσουν τον πνευματικό κίνδυνο που είναι κοντά μας και ερεθίζει τη ζωή μας, που βάζει σε δοκιμασία την ηθική μας, που παρασύρει τους νέους στον όλεθρο, που παραδίνει ανθρώπινες ψυχές στον αφανισμό. Ενός κινδύνου, που δεν είναι πια μια θεωρητική σύλληψη, αλλά μια απτή πραγματικότητα.

Ας ξυπνήσουμε και οι παπάδες και με ξεκαθαρισμένα τα πράγματα μέσα μας, να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε πρότυπα γνήσιας πίστης και ευσέβειας. Κληρικοί χωρίς έμπνευση, δράση, δυναμισμό, αγωνιστικότητα, θα μπούμε εκ των πραγμάτων στο περιθώριο. Και δεν το αξίζουμε…


 
Read More »
Να μην καταντήσουν οι ιερείς άχρηστοι, αδύναμοι και ανίσχυροι - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος Να μην καταντήσουν οι ιερείς άχρηστοι, αδύναμοι και ανίσχυροι - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τις τηλεφωνικές απάτες

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018


Το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας διοργανώνει ανοιχτές προς το κοινό ενημερωτικές συναντήσεις, με θέμα:

« ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ»

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Κ.Η.Φ.Η της Πέρδικας την Τετάρτη 21-11-2018 και ώρα 10:00 το πρωί και στο Κ.Α.Π.Η της Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 29 -11-2018 και ώρα 11:00 το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τις τηλεφωνικές απάτες Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τις τηλεφωνικές απάτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 32χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 32χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 32χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Σελίδες