Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού και μείωσης ενεργειακού κόστους σε Άρτα- Πρέβεζα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού και μείωσης
ενεργειακού κόστους σε Άρτα- Πρέβεζα


Αποφάσεις για έργα εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων, μείωσης του ενεργειακού κόστους και εξοικονόμησης νερού, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 4.250.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 4, 2 εκ. καλύπτονται μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα:

· Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου: «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης – Λουτρότοπου Άρτας», προϋπολογισμού € 2.198.000,01. Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΤΕ.ΚΑΤ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

· Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο για το (υπο)έργο: «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα -Μαυρή Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 1.510.000. Οριστικός ανάδοχος: MA CON STRUCTION ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

· Ανέδειξε τον ανάδοχο για το (υπο) έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα - Μαυρής» προϋπολογισμού € 490.000. Ανάδοχος η «ΕΥΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε.».

· Ενέκρινε τη διαδικασία υλοποίησης του έργου: «Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρων και αντλητικού συγκροτήματος αρδευτικού αντλιοστασίου (Ωρωπού) του ΤΟΕΒ Κάμαρης», προϋπολογισμού 50.220 €.

Read More »
Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού και μείωσης ενεργειακού κόστους σε Άρτα- Πρέβεζα Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού και μείωσης ενεργειακού κόστους σε Άρτα- Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Νέα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Νέα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας


Τον οριστικό ανάδοχο για το έργο κατασκευής κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αθηνών με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, στην περιοχή που λειτουργεί το ΤΕΙ και το ΠΕΑΚΙ ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή. Το συγκεκριμένο έργο, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είχε αρχικά προγραμματιστεί από το Δήμο Ιωαννιτών, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το ανέλαβε σχετικά πρόσφατα η Περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 556.000 ευρώ και οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Η Περιφερειακή Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις και για άλλα οδικά έργα, μεταξύ των οποίων είναι:

· Σύνδεση κυκλικού κόμβου Λυγιάς Πρέβεζας με παρακείμενους οδικούς άξονες, προϋπολογισμού 250.000. (Εγκρίθηκε η διαδικασία δημοπράτησής του)

· «Αποκατάσταση τοίχων αντιστήριξης πρανών επί του επαρχιακού δικτύου προς Αρτοπούλα Δήμου Δωδώνης», προϋπολογισμού 100.000. Αναδείχτηκε η "ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Μ ΙΚΕ" ως οριστικός ανάδοχος. 
Read More »
Νέα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας Νέα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Οριστικός ανάδοχος για το νοσοκομείο Πρέβεζας - € 845.000 προϋπολογισμός

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024

      Οριστικός  ανάδοχος για το νοσοκομείο Πρέβεζας -  € 845.000 προϋπολογισμός


Η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε σήμερα τον οριστικό ανάδοχο του έργου: 
«Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 845.000, με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

 Ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΑΜΠΤΙΤΙΑΝΗΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΝ Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Read More »
Οριστικός ανάδοχος για το νοσοκομείο Πρέβεζας - € 845.000 προϋπολογισμός       Οριστικός  ανάδοχος για το νοσοκομείο Πρέβεζας -  € 845.000 προϋπολογισμός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ,
 διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»:

 «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

στις: 07/02/24, ώρα: 18:30

στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου My Way Hotel & Events, Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα.

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook Page και YouTube Channel της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δίνοντας την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους από την περιοχή μας να συμμετάσχουν.

 Επιπλέον, μέσω σχολίων κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μπορούν να θέσουν τυχόν ερωτήματα επί των δράσεων.

 Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

 Εκ της Διοικήσεως Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Ο Σωτήρης Γιάκης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Ο Σωτήρης Γιάκης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΟ οδοντίατρος στο επάγγελμα ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Νταή στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογ΄ές λαμβ΄άνοντας 400 σταυρούς προτίμησης.

Το βιογραφικό

Ο Σωτήρης Γιάκης είναι Χειρουργός οδοντίατρος και εργάζεται στο ιδιωτικό του Ιατρείο στην Ηγουμενίτσα.

Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.

Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. πάνω στην ”Προχωρημένη εμφυτευματολογία και την διαχείριση ελλειματικών γνάθων».

Το 1995 μετείχε στην επιστημονική ομάδα του Ιατρείου Παίδων της Οδοντιατρικής Α.Π.Θ.

Το 1997 ολοκλήρωσε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, στην Εμφυτευματολογία και στα Βιοϋλικά , της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοενσωματούμενων Οδοντικών και Γναθοπροσωπικών Εμφυτευμάτων – Βιοϋλικών

Έχει διατελέσει Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ».

Είχε ενταχθεί με την ιδιότητα του Διδάσκοντα-Εκπαιδευτή στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, για την ειδικότητα «Βοηθών Οδοντιατρείου».

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος Σμηνίας Υγειονομικού, στην Γναθοχειρουργική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Γ.Ν.Α.) και στο Οδοντοστοματολογικό Ιατρείο του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής.

Έχει υπάρξει ομιλητής-εκπαιδευτής σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ετήσιων εκπαιδευτικών courses όπως το COMPUTER GUIDED IMPLANT SURGERY IN GREECE ( Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Χειρουργική Εμφυτευματολογία) που οργάνωσε η Μονάδα Ιατρικής Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Πανελλήνιο Γναθοχειρουργικό Συνέδριο, ως κεντρικός ομιλητής.
Μετέχει στο επιστημονικό προσωπικό του καθολικού Πανεπιστημίου Ucam ως διδάσκων και εκπαιδευτής για την εξειδίκευση στην Χειρουργικής Στόματος, Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία..
Έχει διατελέσει στο διδακτικό προσωπικό της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος με έδρα την Αθήνα.
Read More »
Ο Σωτήρης Γιάκης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Ο Σωτήρης Γιάκης νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε ναρκωτικά στο σπίτι του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός  που καλλιεργούσε ναρκωτικά στο σπίτι του


Κατασχέθηκαν 12 δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, μαζί με ειδικό εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας

Συνελήφθη χθες (05-02-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία πλήρους συστήματος εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν:
 
12 δενδρύλλια, ύψους από 1,10 έως 1,80 μέτρα,
φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -394- γραμμαρίων,
ακατέργαστη κάνναβη βάρους -34,1- γραμμαρίων,
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, αποτελούμενος από τέντα, ανακλαστήρα με λαμπτήρα, σύστημα εξαερισμού, χρονοδιακόπτη ρεύματος, πεχάμετρο, αγροτικά εργαλεία κτλ. .

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε ναρκωτικά στο σπίτι του Συνελήφθη ημεδαπός  που καλλιεργούσε ναρκωτικά στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024


Μπορείς και εσύ με τη συμμετοχή σου να αποτελέσεις μέρος της ιστορίας μας.
 
Φέρε το πάθος σου,τις ιδέες σου,την ενέργεια σου και έλα να αποκτήσεις μία αξέχαστη εμπειρία!Μια εκδήλωση θεσμός για την πόλη μας

Εμείς μετράμε αντίστροφα,εσύ θα λείπεις;
Read More »
ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024 ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή | Δείτε τα θέματα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή | Δείτε τα θέματα


Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής, η Δημοτική Eπιτροπή του Δήμου Σουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 6 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

1. Μεταφορά στο Δήμο των ταμειακών υπολοίπων και υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών του καταργούμενου νομικού προσώπου «ΑΡΩΓΗ» καθώς και κλείσιμο αυτών των τραπεζικών λογαριασμών (άρθρο 27 Ν. 5056/23)

2. Xορήγηση 1ης παράτασης εκτέλεσης της σύμβασης Υπηρεσίας : «Εξοπλισμοί – Διαμόρφωση εκθέσεων πολυχώρου κτιρίου Βούλγαρη» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης»

3. Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ& ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

4. Eγκριση 3ης Παράτασης Εργασιών της Πράξης με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΜΥΛΟΣ ΣΑΜΟΝΙΔΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ”» του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2. Υποδράση 19.2.4.5 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020», με δικαιούχο τον Δήμο Σουλίου

5. Έγκριση Πρακτικού Ι (Αποσφράγιση Δικαιολογητικών Συμμετοχής-Τεχνικών Προσφορών και Οικονομικών Προσφορών) της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το ΥΠΟΕΡΓΟ 7: «Προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού» της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης»

6. Έγκριση για μετακίνηση οχημάτων του Δήμου Σουλίου εκτός ορίων Νομού και για κατ΄ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων από υπαλλήλους του Δήμου Σουλίου

Read More »
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή | Δείτε τα θέματα Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή | Δείτε τα θέματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Υπογράφηκε η σύμβαση για Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Υπογράφηκε η σύμβαση για Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου


Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του ΤΕΕ και των αναδόχων για την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη σύμβαση σύμφωνα με τον διαγωνισμό που είχε προηγηθεί είναι οι Δημοτικές Ενότητας Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Συβότων και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, η Δημοτικές Ενότητες Πάργας και Φαναρίου του Δήμου Πάργας, οι Δημοτικές Ενότητες Πρέβεζας και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, οι Δημοτικές Ενότητες Αράχθου, Κομποτίου και Κομμένου του Δήμου Σκουφά και η Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων.

Ο προυπολογισμός για το σύνολο των μελετών ανέρχεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται η ολοκλήρωσή τους σε 28 μήνες σχεδόν σε δυόμισι χρόνια δηλαδή.

Το έργο αυτό όπως και τα ανάλογα άλλων περιοχών χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ευθύνη παρακολούθησης για την υλοποίηση της σύμβασης ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο το οποίο έχει συγκροτήσει σχετική επιτροπή.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Υπογράφηκε η σύμβαση για Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου Υπογράφηκε η σύμβαση για Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Το Σάββατο ο ΦΟΠ κόβει την πίτα του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Το Σάββατο ο ΦΟΠ κόβει την πίτα του


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, σας προσκαλεί στην Κοπή Πίτας 2024, το Σάββατο 17/02/2024 και ώρα 21:00, στο Μέγαρο, με πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.

Τιμη πρόσκλησης για ενήλικες 20 Ευρώ. Τιμή πρόσκλησης για παιδιά 5 Ευρώ.

Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

Προσκλήσεις και λαχνούς μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Φ.Ο.Π. και από το κατάστημα οπτικών Ζαχάρης.
Read More »
Το Σάββατο ο ΦΟΠ κόβει την πίτα του Το Σάββατο ο ΦΟΠ κόβει την πίτα του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Αιγιαλός: Όλο το χρονοδιάγραμμα των παραχωρήσεων – Tι αλλάζει στις διαδικασίες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Αιγιαλός: Όλο το χρονοδιάγραμμα των παραχωρήσεων – Tι αλλάζει στις διαδικασίες


Επίσημα σε διαβούλευση τέθηκε από την 1η Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την αναμόρφωση των αιγιαλών που θέλει να ενισχύσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες επιβάλλοντας ελέγχους και αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

Ωστόσο, οι ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς στις παραλίες είναι συγκεκριμένες, και όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να καταθέσουν εγκαίρως τα αιτήματα συμμετοχής τους, θα πρέπει να τους λάβουν υπόψη και να κινηθούν εντός των προβλεπόμενων ορίων, για να μην υπάρχουν ποινές.

 Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα βήμα-βήμα περιλαμβάνει:

Έως την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους η Κτηματική Υπηρεσία αποστέλλει στους Δήμους εισήγηση για τα τμήματα αιγιαλού και παραλίας που επιτρέπεται να παραχωρηθούν.

Οι Δήμοι γνωμοδοτούν έως την 1η Ιανουαρίου.

Έως τις 15 Ιανουαρίου εκδίδεται η απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 Για την έκδοση της απόφασης αυτής θα λαμβάνονται υπόψη οι ενεργές παραχωρήσεις, ώστε να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις και να τηρούνται τα όρια κάλυψης των αιγιαλών και οι αποστάσεις μεταξύ των παραχωρήσεων.

Οι δημοπρασίες θα γίνονται από την Κτηματική Υπηρεσία μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους.

Παρ όλα αυτά, όπως έχει ήδη εξαγγείλει το ΥΠΕΘΟ και ο Κωστής Χατζηδάκης από την παρουσίαση του νομοσχεδίου τον Ιανουάριο, ειδικά για φέτος λόγω του ότι είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νόμου φέτος η απόφαση του υπουργείου θα εκδοθεί ως τις 31 Μαρτίου και η διαδικασία παραχώρησης θα ολοκληρωθεί ως τις 15 Μαΐου.

Τι αλλάζει στην διαδικασία των διαγωνισμών

Οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι πρέπει να ξεχάσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες που ίσχυαν έως τώρα, μεταξύ αυτών και των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και αυτό γιατί, η ευθύνη της διεξαγωγής των διαδικασιών παραχώρησης βαρύνει αποκλειστικά πλέον την Κτηματική Υπηρεσία.

Η πραγματοποίηση τους θα γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, όπου εκεί μάλιστα θα πρέπει να δηλώνονται αναλυτικά το ελάχιστο τίμημα που θα μπορεί να καταβληθεί για την παραχώρηση, θα εισάγονται συγκεκριμένα όρια εμβαδού που ο παραχωρησιούχος θα μπορεί να καταλάβει με ομπρέλες και καθίσματα στην παραλία, ενώ θα καθορίζονται και οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των παραχωρήσεων.

Η έναρξη χρήσης της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας γίνεται προκειμένου να διασφαλίζεται πως οι διαδικασίες θα είναι απλουστευμένες, τυποποιημένες, ταχείς, ενώ δεν θα υπάρχουν αδιαφανείς συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση, περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

Διατάξεις για την προστασία των αιγιαλών με διαβάθμιση που περιλαμβάνει και τις «απάτητες παραλίες» και για την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών.

Κεντρική εκτέλεση των διαγωνισμών παραχώρησης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με διαφανή ηλεκτρονική διαδικασία.

Θέσπιση νέων υποχρεώσεων των παραχωρησιούχων για την εξυπηρέτηση του κοινού, την ασφάλεια των λουόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρεμβάσεις για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους και διευκόλυνση των καταγγελιών από τους πολίτες με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αυστηρές ποινές (πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις) για τους παραβάτες.

Read More »
Αιγιαλός: Όλο το χρονοδιάγραμμα των παραχωρήσεων – Tι αλλάζει στις διαδικασίες Αιγιαλός: Όλο το χρονοδιάγραμμα των παραχωρήσεων – Tι αλλάζει στις διαδικασίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Συνελεύσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Συνελεύσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην ΉπειροΣτα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες μετά την έντονη διαμαρτυρία τους στην έκθεση «agrotica» της Θεσσαλονίκης καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης προϋπολογισμού 232 εκατ. που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα και ρύθμιση χρεών προς τους οργανισμούς άρδευσης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών χαρακτήρισαν τα εν λόγω μέτρα, «σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων» και κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έκαναν το Σάββατο στο χώρο της έκθεσης εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ακόμη και με κάθοδο στην Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για σήμερα οι αγρότες της Ηπείρου προγραμμάτισαν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους.

Την Τρίτη το αγροτικό και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην προγραμματισμένη για την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του σώματος. Ανάλογες συζητήσεις προγραμματίζονται και σε δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου.

Read More »
Συνελεύσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Ήπειρο Συνελεύσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργήσει η Περιφέρεια ΗπείρουΣώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργήσει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα οργανωθεί με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα αποτελείται από πολίτες 18 έως 65 ετών, που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις:

 Έρευνας και διάσωσης, παροχής βοήθειας, μέριμνας πληγέντων πυροπροστασίας δασοπυρόσβεσης, ενημέρωσης και προειδοποίησης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν είναι φωτοαντίγραφο διπλής όψεως Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Υπεύθυνη δήλωση τόπου μόνιμης κατοικίας. 

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στo Γραφείο 216 της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τη 13:00).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν Τηλ.: 2651364251, 2651364257. Email: cv.ioannina@php.gov.gr / d.mavrogiorgos@php.gov.gr
Read More »
Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Ηπείρου Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Στο Καστρί Πρεβέζης για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, ο Παραμυθίας κ. Σεραπίωνας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Στο Καστρί Πρεβέζης για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, ο Παραμυθίας κ. Σεραπίωνας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίων, θα χοροστατήσει στις 10 Φεβρουαρίου στην Θεία Λειτουργία στο Καστρί Πρεβέζης επι τη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους όπου και τιμάται η Ενορία

Read More »
Στο Καστρί Πρεβέζης για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, ο Παραμυθίας κ. Σεραπίωνας Στο Καστρί Πρεβέζης για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, ο Παραμυθίας κ. Σεραπίωνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Αλκοολούχα ποτά: Τι καταναλώνουμε στην Ελλάδα – Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις σε κρασί, μπύρα, ούζο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Αλκοολούχα ποτά: Τι καταναλώνουμε στην Ελλάδα – Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις σε κρασί, μπύρα, ούζο


Στα 3,7 εκατ. 9 λίτρα κιβώτια διαμορφώθηκε η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών το 2022 – χωρίς να συμπεριλαμβάνονται το τσίπουρο και το ούζο- καταγράφοντας αύξηση κατά 32,8% σε σχέση με το 2021.

Παράλληλα, στο εμφιαλωμένο τσίπουρο καταγράφεται αύξηση 17,4% ενώ στο ούζο, ενισχύθηκε κατά 16,4%, και διαμορφώθηκε στα 500 χιλ. και 799 χιλ. 9λιτρα κιβώτια αντίστοιχα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία, οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας το 2022 κατέγραψαν αύξηση κατά 28,2%, ανακάμπτοντας από την ισχυρή πτώση του 2020 και την αύξηση του 2021 καθώς έφτασαν στα 5,0 εκατ. 9λιτρα κιβώτια, ενσωματώνοντας τις κατηγορίες ούζου, τσίπουρου και λοιπών αλκοολούχων (ουίσκι, βότκα, τζιν, κ.λπ.). Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 2022 και έπειτα από την ανάκαμψη μετά την πανδημία, οι πωλήσεις βρίσκονται στο 63% των επιπέδων του 2009, έναντι 50%-55% την περίοδο 2013-2019.Η αγορά αλκοολούχων ποτών επηρεάστηκε σημαντικά, όπως σημειώνεται, την τελευταία δεκαπενταετία από τις εξελίξεις στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα αλλά και από την ασκούμενη φορολογική πολιτική, ιδιαίτερα μετά το 2010. Η ισχυρή πτώση του εισοδήματος την περίοδο 2008-2013 και η απότομη αύξηση στους συντελεστές ΕΦΚ και ΦΠΑ, οδήγησαν στην υποχώρηση της συνολικής αγοράς αλκοολούχων ποτών, από περίπου 8,0 εκατ. 9λίτρα κιβώτια το 2009, στο χαμηλό επίπεδο του 2015 (4,0 εκατ.), πριν ξεσπάσει η πανδημία του 2020 και η αγορά καταρρεύσει στα 3,1 εκατ. 9λιτρα κιβώτια.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνεται, η πανδημία προκάλεσε ισχυρή πτώση στην κατηγορία του ούζου και συνολικά των αλκοολούχων ποτών κατά 33,8% και 29,3% αντίστοιχα, ενώ περίπου κατά 25% μειώθηκαν οι πωλήσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ισχυρή ανάκαμψη, το 2021 και 2022, κατέγραψαν τα αλκοολούχα ποτά (χωρίς ούζο και τσίπουρο), ενώ το τελευταίο διαθέσιμο έτος (2022), οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο κρασί και στη μπύρα με 20,6% και 15,7% αντιστοίχως.Ανάμεσα στις κατηγορίες των οινοπνευματωδών ποτών, το κρασί διατήρησε τα επίπεδα κατανάλωσης που είχαν καταγραφεί το 2009 -με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας, ανακάμπτοντας όμως εκ νέου το 2022. Επίσης μετά το 2019 η κατανάλωση τσίπουρου βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα του 2009. Η μπύρα παρουσιάζει την ίδια τάση με το κρασί, παραμένοντας όμως σε χαμηλότερα επίπεδα από τα προ κρίσης επίπεδα. Ούζο και λοιπά αλκοολούχα ποτά αποτελούν κατηγορίες οινοπνευματωδών ποτών με σημαντική πτώση της κατανάλωσης σε σύγκριση με το 2009.

Η μπύρα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων, με σχεδόν το 52% της αγοράς οινοπνευματωδών, έναντι 54% το 2009, ενώ ακολουθεί το κρασί με 42,1% και αυξημένο μερίδιο σε σύγκριση με το 2009 (36,7%). Το μερίδιο των αλκοολούχων ποτών (χωρίς ούζο και τσίπουρο) στο σύνολο διαμορφώθηκε στο 4,8% το 2022, έναντι 7,1% το 2009. Το μερίδιο του ούζου έχει περιοριστεί κοντά στο 1%, ενώ το μερίδιο του τσίπουρου είναι αυξημένο αλλά μόλις στο 0,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ 2021-202 παρατηρείται επίσης σημαντική ενίσχυση των ready to drinks ποτών, ως επακόλουθο των μέτρων της πανδημίας και της προσπάθειας κατανάλωσης αλκοολούχων με περιορισμένη εξωτερική επαφή ενώ άνοδος πάνω από 30% καταγράφεται την ίδια περίοδο σε τζιν, λικέρ και απεριτίφ.Read More »
Αλκοολούχα ποτά: Τι καταναλώνουμε στην Ελλάδα – Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις σε κρασί, μπύρα, ούζο Αλκοολούχα ποτά: Τι καταναλώνουμε στην Ελλάδα – Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις σε κρασί, μπύρα, ούζο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και η καταβολή για το φόρο εισοδήματος

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και η καταβολή για το φόρο εισοδήματος


Οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Φορολογικά βάρη της περασμένης χρονιάς, άνω των 2 δισ. ευρώ, καλούνται να σηκώσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Στις 29 τρέχοντος μηνός, λήγει η προθεσμία για την καταβολή της 8ης δόσης για το φόρο εισοδήματος 2023 φυσικών και νομικών προσώπων, της 10ης δόσης του περυσινού ΕΝΦΙΑ, των δόσεων ρυθμισμένων χρεών και επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και των τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

Παράλληλα αδειάζει η «κλεψύδρα» για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία αλλά και για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση.

Ειδικότερα στους «ανοιχτούς» λογαριασμούς με την εφορία συγκαταλέγονται:

Η τελευταία δόση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023 συνολικού ύψους 410 εκατ. ευρώ. Η τελευταία δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 2023 συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ. Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2023 με το ποσό να φθάνει τα 250 εκατ. ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 που συνολικά αγγίζουν το 1,206 δισ. ευρώ, αν και το μεγαλύτερο ποσό έχει εισπραχθεί. Δόσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή και ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών

Επίσης ο χρόνος μετρά αντίστροφα και λήγει στο τέλος του μήνα για:

Την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας:
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία με λίγα κλικ από τον υπολογιστή τους ή ακόμη και από κινητό τους τηλέφωνο. Όσοι καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω από τον Απρίλιο καθώς πριν το Πάσχα θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους μέχρι το τέλος του μήνα και αποφασίσουν να το θέσουν ξανά σε κυκλοφορία τον Απρίλιο και να το κρατήσουν έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν τα 9/12 του ετήσιου ποσού, κερδίζοντας έτσι έκπτωση 25% στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων:
Οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2024. Μετά την προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης. Οι σύζυγοι, πριν επιλέξουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους για την εφορία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις χωριστές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου, από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου.
Read More »
Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και η καταβολή για το φόρο εισοδήματος Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και η καταβολή για το φόρο εισοδήματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
 Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας


Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ανακοινώνει ότι από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 , θα λειτουργήσει ΝΕΑ Εισαγωγική Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου της ΄Ενωσης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να ονομαστούν Διαιτητές Ποδοσφαίρου, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και καταθέτοντας τη σχετική Αίτηση , στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας, από Δευτέρα 5/02/2024 έως και την Παρασκευή 16/02/2024, και ώρες από 9.30 έως 16.00.

Προυποθέσεις:

1) Ηλικία από 16 ετών (συμπληρωμένα) έως 32 ετών.

2) Απολυτήριο Λυκείου (Για τους έχοντες ηλικία από 16 έως 18 ετών απολυτήριο Γυμνασίου και Βεβαίωση ότι συνεχίζουν τις σπουδές τους).

3) Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.

4) Οι ανήλικοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Υπεύθυνη Δήλωση με γραπτή συγκατάθεση Γονέα/Κηδεμόνα .

5) Χρηματικό παράβολο δέκα (10) ευρώ.

Η διάρκεια της Σχολής θα είναι περίπου σαράντα (40) ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσπρωτίας (Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ»).

Ο τομέας της Διαιτησίας Ποδοσφαίρου, δίνει πολλές προοπτικές εξέλιξης και η συμμετοχή αξίζει!

Από την Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος: Νικόλαος Αθανασίου

Τηλ. 6742858352
Read More »
Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας  Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

ΕΡΓΑΝΗ: Πού κυμάνθηκαν οι μισθοί το 2023

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
ΕΡΓΑΝΗ: Πού κυμάνθηκαν οι μισθοί το 2023Αυξημένος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου το 2023 έναντι του 2022 κατά 47.246 νέες θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας σε ετήσια βάση αύξηση κατά 2,10%.

Ειδικότερα, από την επεξεργασία των στοιχείων τα οποία αντλήθηκαν από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στο πλαίσιο της ετήσιας κατάθεσης των καταστάσεων προσωπικού του συνόλου των επιχειρήσεων, που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το έτος 2023, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι (ως φυσικά πρόσωπα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανέρχονται σε 2.296.845.

Ωστόσο, καθώς ορισμένοι από τους προαναφερόμενους κατέχουν περισσότερες από μία θέση εργασίας, προκύπτει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σε θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 2.419.220 (σύνολο καλυμμένων θέσεων εργασίας).

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι 122.375 άτομα απασχολούνται σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το έτος 2022, οι εργαζόμενοι (ως φυσικά πρόσωπα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανέρχονταν σε 2.249.599, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν σε θέσεις εργασίας ανέρχονταν σε 2.361.342 (σύνολο καλυμμένων θέσεων εργασίας).

Το ύψος των μισθών το 2023

Με βάση τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το 2023, 284.134 εργαζόμενοι (12,37%) είχαν μηνιαίες αποδοχές έως 500 ευρώ, για 77.145 εργαζόμενους (3,36%) το εύρος του μηνιαίου μισθού κυμάνθηκε από 501 ευρώ έως 600 ευρώ, 54.505 εργαζόμενοι (2,37%) έλαβαν μισθό από 601 ευρώ έως 700 ευρώ και 293.928 εργαζόμενοι (12,80%) είχαν μηνιαίες αποδοχές από 701 ευρώ έως 800 ευρώ.

Επίσης, το εύρος του μηνιαίου μισθού κυμάνθηκε από 801 ευρώ έως 900 ευρώ για 193.472 εργαζόμενους (8,42%), ενώ 329.847 εργαζόμενοι (ποσοστό 14,36%) έλαβαν μηνιαίες αποδοχές από 901 ευρώ έως 1.000 ευρώ.

Από 1.001 ευρώ έως 1.200 ευρώ έλαβαν 373.163 εργαζόμενοι (16,25%), το ποσοστό των εργαζομένων που αμείφθηκε από 1.201 ευρώ έως 1.500 ευρώ έφτασε το 11,21% (257.574 εργαζόμενοι) και 208.623 εργαζόμενοι (9,08%) είχαν μηνιαίες αποδοχές από 1.501 ευρώ έως 2.000 ευρώ.

Τέλος, το εύρος του μηνιαίου μισθού κυμάνθηκε από 2.001 ευρώ έως 2.500 ευρώ για 92.565 εργαζόμενους (4,03%), 48.401 εργαζόμενοι (2,11%) έλαβαν μηνιαίες αποδοχές από 2.501 ευρώ έως 3.000 ευρώ, ενώ ο μισθός ήταν μεγαλύτερος από 3.000 ευρώ για 83.488 εργαζόμενους (3,63%).

Read More »
ΕΡΓΑΝΗ: Πού κυμάνθηκαν οι μισθοί το 2023 ΕΡΓΑΝΗ: Πού κυμάνθηκαν οι μισθοί το 2023 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Σκρέκας: “Θα ιδρυθούν 12 νέες μορφές επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά”

Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024
Σκρέκας: “Θα ιδρυθούν 12 νέες μορφές επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά”


Όλες οι νομικές μορφές θα μπορούν να συστήνονται με πρότυπο καταστατικό και με πρόσθετο περιεχόμενο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συντάσσουν και να υποβάλλουν το καταστατικό της εταιρείας τους

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζεται πως: «Μέσα σε ελάχιστο χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, από σχεδόν ένα μήνα που απαιτείται σήμερα, θα μπορούν να ιδρύονται επιχειρήσεις επιπλέον δώδεκα διαφορετικών νομικών μορφών, με την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα», με αφορμή την Υπουργική Απόφαση που έχει ως θέμα «Πρότυπα καταστατικά για τη σύσταση εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας».

Όπως αναφέρεται, «ο απαιτούμενος χρόνος για την ηλεκτρονική σύσταση μειώνεται στο ελάχιστο. Εντός των επομένων μηνών και σε μόλις δέκα λεπτά με κόστος από 15 έως 18 ευρώ, ένας επιχειρηματίας μπορεί να κάνει σύσταση εταιρείας με μοναδικό εργαλείο τον προσωπικό του υπολογιστή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τώρα ο ενδιαφερόμενος νέος επιχειρηματίας χρειαζόταν πολύτιμο χρόνο -που μπορούσε να υπερβεί και τον έναν μήνα- καθώς έπρεπε να επισκεφτεί τουλάχιστον τρεις διαφορετικές υπηρεσίες (Υπηρεσία ΓΕΜΗ Επιμελητηρίου, αρμόδια ΔΟΥ και ΕΦΚΑ).

Όλες οι νομικές μορφές θα μπορούν να συστήνονται με πρότυπο καταστατικό και με πρόσθετο περιεχόμενο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συντάσσουν και να υποβάλλουν το καταστατικό της εταιρείας τους.

Οι 12 νομικές μορφές οι οποίες εντάσσονται επιπλέον, είναι οι εξής:

– Ετερόρρυθμη εταιρεία κατά μετοχές (από 01/05/2024)

– Κοινοπραξία (από 01/05/2024)

– Αστική Εταιρεία (από 01/05/2024)

– Αστικός Συνεταιρισμός (από 01/07/2024)
– Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (από 01/07/2024)

– Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας (από 01/07/2024)

-Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (από 01/10/2024)

– Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (από 01/10/2024)

– Συνεταιρισμός Εργαζομένων (από 01/10/2024)

– Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία (από 01/12/2024)

– Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (από 01/12/2024)

-Ευρωπαϊκή Εταιρεία (από 01/12/2024)

Σε δήλωσή το ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως
«συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά για να σπάσουμε τα δεσμά τής γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί επαγγελματίες και πολίτες» και προσέθεσε: «Το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που οικοδομεί η κυβέρνηση είναι έμπρακτο. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής σύστασης εταιρείας επεκτείνεται και σε ακόμα 12 νομικές μορφές. Απλουστεύονται χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προάγεται και διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων. Η απλοποίηση, τυποποίηση και ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία στην ρίζα της. Η κυβέρνησή μας αλλάζει την Ελλάδα και το αποδεικνύει καθημερινά».
Read More »
Σκρέκας: “Θα ιδρυθούν 12 νέες μορφές επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά” Σκρέκας: “Θα ιδρυθούν 12 νέες μορφές επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτά” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Σελίδες