Τριάντα εκ. ευρώ για επιχορήγηση επιχειρήσεων της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Τριάντα εκ. ευρώ για επιχορήγηση επιχειρήσεων της Ηπείρου Ο Περιφερειάρχης αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη ζητήσει 30 εκ. ευρώ από το συνολικό ποσό που έχει εγκρίνει η Ε.Ε. 

Ανακοίνωσε πως οι λεπτομέρειες της πρόσκλησης (ύψος χρηματοδότησης, όροι υποβολής προτάσεων) θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ενώ αυτή θα υλοποιηθεί από την ΕΥΔ ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 και τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας, όπως με τα άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν υλοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα (ηλεκτρονικό επιχειρείν, πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης, δράσεις αγροδιατροφής). 

Εξήγησε πως θα τεθεί σε λειτουργία πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο θα εισάγονται τα στοιχεία των επιχειρήσεων, οι οποίες πρέπει να έχουν τζίρο άνω των 5.000 ευρώ, με τα ποσά της επιχορήγησης να κυμαίνονται από 2.500 μέχρι 10.000 ευρώ. Έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις που είχε κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς η Ήπειρος είχε ήδη καλύψει και το ποσοστό της υπερδέσμευση του προγράμματός της για τις επιχειρήσεις. 

Με την παρούσα εξέλιξη η υπερδέσμευση του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 θα «αγγίξει» το 230%, εκτίμησε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Οφείλω να σας ενημερώσω πως μέχρι τις 31/12/2020 ίσως χρειαστεί να «κόψουμε» κάποιο έργο. Αν και στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης για τα Διασυνοριακά Προγράμματα, ζήτησα να εντάξουν κάποια έργα, που είναι ενταγμένα αλλά όχι υλοποιημένα ακόμα στο πρόγραμμα της Ηπείρου».
Read More »
Τριάντα εκ. ευρώ για επιχορήγηση επιχειρήσεων της Ηπείρου Τριάντα εκ. ευρώ για επιχορήγηση επιχειρήσεων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Συνεχής η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Συνεχής η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία της Ηπείρου Η Περιφέρεια έχει συνδράμει τα νοσοκομεία της Ηπείρου σε ο, τι της έχει ζητηθεί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε προ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, προσθέτοντας όμως ότι η Περιφέρεια «δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος». 

Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, ανέφερε πως ό, τι ζητηθεί από τη Διοίκησή του θα γίνει, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν κοντέινερ για αποσυμφόρηση χώρων. 

Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απόρροια της οποίας είναι η διενέργεια άμεσων ιχνηλατήσεων από την Περιφέρεια, ενώ αντίθετα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ. «Εμάς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνουν ούτε το δικαίωμα να εκδίδουμε ανακοινώσεις και παρότι βοηθήσαμε στα πάντα. Κάπου υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας», υπογράμμισε, για να απευθύνει κάλεσμα προς τον κόσμο «να ακούει» και να εφαρμόζει τα μέτρα.
Read More »
Συνεχής η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία της Ηπείρου Συνεχής η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Διασφαλίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Διασφαλίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»Διασφαλίστηκε η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ανακοίνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «ο στόχος αυτός επετεύχθη», υπενθυμίζοντας ότι αποτελούσε προτεραιότητα της.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «έχει προβλεφθεί η παράταση του προγράμματος στο σχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. με τίτλο: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ». Η πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο Κεφάλαιο Ε' «ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», άρθρο 29 «Παράταση της διάρκειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 229 Ν.4635/2019».
Read More »
Διασφαλίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Διασφαλίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην ΉπειροΣυνολικά 411 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου Σεπτεμβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 89 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Σήμερα, 01/10/2020, δηλώθηκαν 411 επιπλέον κρούσματα. Από τα 378 εγχώρια κρούσματα, τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 40 κρούσματα αφορούν ΜΦΗ στην Αττική), ενώ 7 συνδέονται με τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. αναλυτικότερα: 
26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
7 κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
272 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 59 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με
γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 411 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.
2961 (15.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7755 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 393 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο Καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα Covid - 4 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Τη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου ζητάει ο Θωμάς Πιτούλης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Τη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου ζητάει ο Θωμάς ΠιτούληςΠΡΟΣ:
Γενικό Γραμματέα
Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο Παναγιώτη

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις το τελωνείο Μαυροματίου στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και δύο μήνες.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει δημιουργήσει οικονομικό στραγγαλισμό τόσο στη Θεσπρωτία όσο και στη Νότια Αλβανία όπου το 95% των χωριών είναι Ελληνόφωνα και κατοικούν αποκλειστικά Βορειοηπειρώτες.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας αλλά και με την συνεπικουρία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, θεωρούμε ότι θα αποτελούσε βέλτιστη λύση το άνοιγμα του τελωνείου, πάντοτε με την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας, (κλιμάκιο Ε.Ο.Δ.Υ, ταχείς έλεγχοι κ.λ.π).
Όμως αν αυτή δεν είναι εφικτή, παρακαλώ όπως εξετάσετε την περίπτωση λειτουργίας του, με προώθηση ατόμων και εμπορευμάτων, μόνον προς Αλβανία.
Μια τέτοια λύση δεν επηρεάζει πουθενά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. τέτοια κίνηση θα έδινε μια ανάσα στους επαγγελματίες ένθεν και κείθε των συνόρων.
Σήμερα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πάνω από 300 χιλιόμετρα, διαγράφοντας μεγάλο κύκλο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, από το τελωνείο στην Κακαβιά Ιωαννίνων.
Θεωρώντας ότι θα εξεταστεί προς την θετική κατεύθυνση το αίτημά μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένω στην διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις ή στοιχεία.

Με τιμή
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Read More »
Τη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου ζητάει ο Θωμάς Πιτούλης Τη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου ζητάει ο Θωμάς Πιτούλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας
Τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις νευραλγικές θέσεις των Αντιδημάρχων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες, που τους μεταβιβάζονται είναι οι εξής:
  1. Βασίλειος Γκόλιας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού 
  2. Κωνσταντίνος Τσουμάνης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης 
  3. Ελευθέριος Κώστας, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τουρισμού, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Διοικητικών Υπηρεσιών 
  4. Χριστίνα Τζέλλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κυκλικής Οικονομίας
  5. Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής
  6. Γεράσιμος (Μάκης) Φουσέκης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Και με το νέο σχήμα διοίκησης συνεχίζουμε με ζήλο και αποφασιστικότητα να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε έναν και μοναδικό στόχο: να είμαστε αποτελεσματικοί. Οι νέοι αντιδήμαρχοι, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους τους, θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο που τους κληροδοτήθηκε, με την δέσμευση της έγκαιρης και ολοκληρωμένης απόδοσής του στην κοινωνία. 

Αλλαγή προσώπων στην Διοίκηση σημαίνει νέα νοοτροπία, προσαρμογή και ανάπτυξη. Σημαίνει αποδοχή του σημαντικού έργου που έχει ήδη γίνει και αποτελεσματική διαχείρισή του προς υλοποίηση των προσυμφωνημένων στόχων. 

Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους απερχόμενους αντιδημάρχους για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και να τους ευχηθώ να παραμείνουν εξίσου ενεργοί και αποτελεσματικοί, πλέον ως δημοτικοί σύμβουλοι. 

Στους νέους αντιδημάρχους και σε όσους παρέμειναν εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, με ακλόνητη την πεποίθηση ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Καλή και αποδοτική θητεία!»
Read More »
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Εξελίξεις αναφορικά με την δέσμευση δωματίων για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Εξελίξεις αναφορικά με την δέσμευση δωματίων για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε το μεσημέρι της Τετάρτης 30/9/2020 από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας H-D CLUB HELLAS (Harley Davidson), η συνεργασία της Λέσχης με το γραφείο AirExelixi (υπεύθυνος κος Τάκης Φρατζής) έχει διακοπεί και οι συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί με το εν λόγω γραφείο στο όνομα του H-D CLUB HELLAS για την υλοποίηση της δράσης SUPER RALLY 2020 δεν ισχύουν και δεν αναγνωρίζονται από την Λέσχη. 

Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω εξέλιξη, που αφορά καθαρά τις σχέσεις της Λέσχης με τους συνεργάτες της, ΔΕΝ επηρεάζει την ομαλή υλοποίηση της δράσης, η οποία προγραμματίζεται να υλοποιηθεί κανονικά τον Μάιο του 2021 (υπό την προϋπόθεση φυσικά των εκάστοτε μέτρων που θα ισχύουν λόγω της πανδημία Covid-19). 

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας H-D CLUB HELLAS (Harley Davidson) ενημερώνει παράλληλα τους ήδη συμβεβλημένους επιχειρηματίες στην διαμονή, ότι η κεντρική διαχείριση των δωματίων και των κλινών για την φιλοξενία των επισκεπτών μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης, θα γίνει από την Λέσχη. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες υλοποίησης της δράσης, διατηρεί την αιγίδα του στην Λέσχη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης τον Μάιο του 2021 και θα ενημερώσει το επόμενο διάστημα τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, σχετικά με τον τρόπο μίσθωσης των δωματίων τους ή πιθανή νέα συνεργασία της Λέσχης με τουριστικό γραφείο, άμεσα με την λήψη σχετικής ενημέρωσης από την Λέσχη.
Read More »
Εξελίξεις αναφορικά με την δέσμευση δωματίων για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021 Εξελίξεις αναφορικά με την δέσμευση δωματίων για την υλοποίηση του SUPER RALLY 2021 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΣτο τελωνείο του Μαυροματίου συναντήθηκαν αυτές τις ημέρες οι δήμαρχοι Πρέβεζας και Φοινικαίων κύριοι Νικόλαος Γιωργάκος και Χρήστος Κίτσος όπου συζήτησαν το θέμα συνεργασίας των δύο φορέων για την απορρόφηση κονδυλίων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΣΟΛΙΣ για εξοικονόμηση ενέργειας, από το οποίο επωφελούνται και οι δύο δήμοι. 
Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης, ο διευθυντής του τελωνείου Κώστας Παππάς και ο διαχειριστής προγραμμάτων κ. Ντίνος Παπαπολύζος.

Σχετικά με το πρόγραμμα ΣΟΛΙΣ ο δήμαρχος Φοινικαίων ζήτησε από τους Πρεβεζιανούς βοήθεια σε θέματα πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο δήμαρχος Πρεβέζης δεσμεύτηκε ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί εντός των δύο ετών που έχει προγραμματιστεί.
Εν τω μεταξύ, επί της ευκαιρίας αυτής, ο δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Κίτσος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Α/περιφερειάρχη και τους όμορους δήμους που στήριξαν δυναμικά την απαίτηση του δήμου και κατοίκων Φοινικαίων να ανοίξει το τελωνείο του Μαυροματίου, που είναι ζωτικής σημασίας όσο για την ιατρική περίθαλψη των υπερηλίκων και ευπαθών, τόσο και για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Από δημάρχου Πρεβέζης κ. Γιωργάκου και Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη για την επίλυση αυτού του σοβαρού θέματος.
Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τις άμεσες επαφές της 55χρονης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τις άμεσες επαφές της 55χρονηςΑρνητικά βρέθηκαν όλα τα δείγματα από τις άμεσες επαφές της 55χρονης, από την Ηγουμενίτσα, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό.

Η 55χρονη, που είναι ασυμπτωματική, παραμένει σε καραντίνα.

Όλες οι άμεσες επαφές της, άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος που έδωσαν δείγματα στο Νοσοκομείο Φιλιατών, στα πλαίσια της διενέργειας της ιχνηλάτησης από την ΠΕ Θεσπρωτίας, βρέθηκαν αρνητικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φόβος για διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τις άμεσες επαφές της 55χρονης Ηγουμενίτσα: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τις άμεσες επαφές της 55χρονης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση ΓΕΜΗ για την Βεβαίωση των οφειλόμενων τελών του

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση ΓΕΜΗ για την Βεβαίωση των οφειλόμενων τελών τουΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την κατωτέρω ανακοίνωση του ΓΕΜΗ, όπως αυτή εμφανίζεται κατά την είσοδο των υπόχρεων στην εφαρμογή https://services.businessportal.gr/

Καθώς το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και παρά τις συνεχείς ενημερώσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με αυτό την τελευταία πενταετία, θα επηρεάσει σημαντικό αριθμό μελών, σας καλούμε να εξετάσετε τις εκκρεμότητες σας μέσω της ανωτέρω εφαρμογής του ΓΕΜΗ. 

Παράλληλα ενημερώνουμε τα μέλη μας, με ανεξόφλητες οφειλές στο ΓΕΜΗ, ότι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπ. ΓΕΜΗ του Φορέα μας, προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών και εκκρεμοτήτων, στα τηλ 2665029484 - 486 - 487 και e-mail: mitroa@e-thesprotias.gr, mitroa2@e-thesprotias.gr, tameio@e-thesprotias.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν στα ανωτέρω email τα στοιχεία της επιχείρησης τους (οπωσδήποτε το ΑΦΜ), και θα λαμβάνουν απάντηση με όλες τις εκκρεμότητες τους στο ΓΕΜΗ εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. 

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση που εμφανίζεται στο ΓΕΜΗ: 

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΣΕ Δ.Ο.Υ., ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ Κ.Ε.Δ.Ε. 

Ενημερώνονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, ότι υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο Γ.Ε.ΜΗ., μέσα στις προθεσμίες, που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β' 2623/31-12-2014), δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης και σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν το καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., το εν λόγω τέλος (σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ), αποστέλλεται, από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου, στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)». Κατόπιν αυτών, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ, όλους όσους ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ, να τα ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, μέχρι την 30-10-2020 , προκειμένου να μην γίνει βεβαίωσή των στην Δ.Ο.Υ., όπου τυχόν εκπρόθεσμη εξόφλησή των επιβαρύνεται με προσαυξήσεις. Για τα ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ που δεν θα εξοφληθούν, η διαδικασία βεβαίωσής των, θα αρχίσει από την 15/11/2020 [σύμφωνα με τις κείμενες Διατάξεις και την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αριθμ.1197/16-05-2019 (ΦΕΚ 1911/Β/28-05-2019)].»
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση ΓΕΜΗ για την Βεβαίωση των οφειλόμενων τελών του Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση ΓΕΜΗ για την Βεβαίωση των οφειλόμενων τελών του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος


Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020 στις 10 π.μ. – 2 μ.μ.


Read More »
Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Στην τελική ευθεία το il porto τρίαθλο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Στην τελική ευθεία το il porto τρίαθλο στην ΗγουμενίτσαΌλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 5ου «il porto triathlon», που θα διεξαχθεί την Κυριακή (4/10) στην Ηγουμενίτσα και διοργανώνουν από κοινού η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Οι συμμετοχές στο φετινό αγώνα, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ειδικά στην δύσκολη, λόγω κορωνοϊού, εποχή που ζούμε, καθώς 172 αθλητές και αθλήτριες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Από τους συμμετέχοντες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Χρήστου Γαρέφη (παγκόσμιος πρωταθλητής), Παναγιώτη Πολύζου, Παναγιώτη Σιούτα (περσινοί νικητές και πανελληνιονίκες), καθώς και των Δημήτρη Λέκου, Χρήστου Γείτονα, Γιάννη Γιαταγάνα, Αλέξανδρου Αργύρη, Μάνου Μοίρα, Στεφανίας Πολυχρονίδου και του παγκόσμιου πρωταθλητή διαχρονικών αθλητών Νίκου Ριτσώνη.

Την Κυριακή το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 08.30 με το sprint (750 μ. κολύμβηση, 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) και θα ολοκληρωθεί με την κατηγορία opympic (1.500 μ. κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο). Στις 12.30 θα γίνουν οι απονομές των νικητών. 

Αισιόδοξος για την επιτυχία των αγώνων είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Καραγιάννης. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την μεγάλη συμμετοχή. Έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων ετών και πιστεύω ότι οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Αναμφίβολα, θα ευχαριστηθούν και οι συμμετέχοντες, αφού μέσα στην περίοδο δεν είχαν μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε και όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας».
Read More »
Στην τελική ευθεία το il porto τρίαθλο στην Ηγουμενίτσα Στην τελική ευθεία το il porto τρίαθλο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου: "Να παρέμβει ο Υπουργός Εργασίας για το "μπούλινγκ" του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020
Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου: "Να παρέμβει ο Υπουργός Εργασίας για το "μπούλινγκ" του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες" Εν μέσω πανδημίας και με το σύνολο των επιχειρήσεων του Περιφερειακού Τύπου να βιώνει τις δυσκολότερες μέρες στην ιστορία του κλάδου, επέλεξε ο ΕΔΟΕΑΠ να ασκήσει αδικαιολόγητες πιέσεις προς τους εκδότες αποστέλλοντας τους εξώδικα, απαιτώντας να ασφαλίσουμε τους μισθωτούς μας στους κλάδους ασφάλισης του Οργανισμού και παράλληλα να υποβάλλουμε την Αναλυτική Κατάσταση Εσόδων (ΑΚΕ) και να καταβάλλουμε την αντίστοιχη εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών μας από 1-12-2017. 

Πρόκειται για το παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό χαράτσι που μας επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, παρ' ότι ακόμη κι αυτοί που το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα ωφελήσει τον ΕΔΟΕΑΠ (που υποτίθεται θέλουν να στηρίξουν), αλλά και το ότι ο περιφερειακός τύπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό. 

Κι όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της σχετικής προσφυγής του συνόλου των Ενώσεων της χώρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Αφού εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την διαμαρτυρία μας για τη στάση του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και την μέχρι σήμερα σιωπή των κομμάτων του Κοινοβουλίου που όλα μαζί ψήφισαν αυτό το αδιανόητο και πρωτοφανές χαράτσι και στη συνέχεια -επίσης όλα μαζί- έσπευσαν να μας επισημάνουν (έστω και ψιθυριστά!) ότι οι διαμαρτυρίες μας είναι δικαιολογημένες (!!!), αποστείλαμε εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την παρέμβαση του για όσα αδιανόητα πράττει ο ΕΔΟΕΑΠ -παρ' ότι εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής μας στο ΣτΕ, ελπίζοντας αυτή τη φορά να απαντήσει και το -κυριότερο- να πράξει τα αυτονόητα. Την επιστολή συνυπογράφουν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου: Προς τον κ. Γιάννη Βρούτση, 

Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Αξιότιμε κ. Υπουργέ 

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας (26-6-2020), η οποία αφορούσε την πίεση που ασκούσε ο ΕΔΟΕΑΠ, μέσω εξωδίκων προς τα μέλη των Ενώσεων μας για καταβολή των οφειλών τους και την επαπειλούμενη κοινοποίηση τους στο ΚΕΑΟ, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή. Όπως σας γνωστοποιήσαμε και σε συνάντηση που είχαμε παλαιότερα (3-2-2020), αλλά και με προηγούμενες επιστολές μας, οι Ενώσεις των επαρχιακών περιφερειακών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση της εισφοράς 2% επί του τζίρου στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων μας στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ). Ενώ λοιπόν αναμέναμε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., ήρθε η πανδημία που πλήττει όλον τον πλανήτη, να βάλει φρένο σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε σχέδιο και επιδίωξή μας. Αυτό όμως δυστυχώς δεν ισχύει για όλους, μιας και η διοίκηση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δεν πτοήθηκε από τίποτα και μετά την κήρυξη της χώρας μας σε καραντίνα, εκατοντάδες εφημερίδες της περιφέρειας έλαβαν "απειλητικές" επιστολές από τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. για να πληρώσουν το 2% που ηθελημένα όλοι μας δεν πληρώνουμε μιας και το θεωρούμε άδικο και ότι θα εκπέσει στο Σ.τ.Ε. Η πίεση αυτή κλιμακώθηκε μετά τη λήξη της καραντίνας, καθώς -ως φαίνεται- η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι τα προβλήματα στα περιφερειακά ΜΜΕ λύθηκαν ως διά μαγείας εν μια νυχτί. Το Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συνεχίζοντας την άσκηση πίεσης προς τους συναδέλφους μας, αποστέλλει εξώδικα τις τελευταίες μέρες προς τα μέλη των Ενώσεων μας, με την επισήμανση ότι αν δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αυτές θα διαβιβαστούν προς το ΚΕΑΟ για τις εκ μέρους του ενέργειες είσπραξης της απαίτησης του Οργανισμού. Σας κάνουμε για μια ακόμη φορά γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στον επαρχιακό τύπο, που υποχρεωτικά πρέπει να ασφαλιστούν στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και οι επιχειρήσεις που πρέπει να καταβάλουν το 2% του τζίρου τους, δεν έχουν την παραμικρή απολαβή για όσα καλούνται να καταβάλουν. 

Επιπροσθέτως, η διοίκηση ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. αρνείται να καταβάλει οποιαδήποτε παροχή σε ασφαλισμένους με μερική απασχόληση, μιας και υποστηρίζει ότι αυτό δεν το επιτρέπει το καταστατικό τους. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να ζητούν τα ασφάλιστρα. 

Επίσης, αρνούνται να ασφαλίσουν εκδότες που οι επιχειρήσεις τους απασχολούν λιγότερους από πέντε εργαζόμενους πλήρης ασφάλισης. Τέλος, ενώ ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. ζητάει αναδρομικά από το 2017, όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισε στα χρόνια αυτά να συμβληθεί στην Περιφέρεια με γιατρούς, ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, όπως έχει κάνει για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Καλείται δηλαδή όλη η Περιφέρεια να πληρώσει χρήματα που θα ωφελήσουν μόνο τους ασφαλισμένους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι σε περίπτωση ασθένειας πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες υγείας, ενώ σε περίπτωση νοσηλείας μας μοναδική μας διέξοδος είναι τα κρατικά νοσοκομεία. 

Μια ματιά στην λίστα με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα που είναι συμβεβλημένος ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη τα λέει όλα... 

Ενώ λοιπόν καλούμαστε να πληρώσουμε τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Αξιότιμε κύριε υπουργέ, 

Σας παρακαλούμε όπως πάρετε άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. προς τα μέλη μας. Ειδικότερα, θα επιθυμούσαμε να δώσετε σαφή εντολή στο Κ.Ε.Α.Ο. να μην βεβαιώσει οποιαδήποτε οφειλή μέχρι και την οριστική έκδοση της απόφασης του Σ.τ.Ε. μιας και η βεβαίωση των οφειλών θα μας στερούσε την ασφαλιστική ενημερότητα. Ωστόσο, θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στέλνονται τέτοιου ύφους επιστολές μέσα σε περίοδο πανδημίας και ενώ εσείς έχετε ήδη εκδώσει εγκύκλιο για παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών. Για τις Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου OI ΠΡΟΕΔΡΟΙ 

E.I.E.T.: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ 

Ε.Δ.Ι.Π.Τ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ
Read More »
Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου: "Να παρέμβει ο Υπουργός Εργασίας για το "μπούλινγκ" του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες" Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου: "Να παρέμβει ο Υπουργός Εργασίας για το "μπούλινγκ" του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020 Rating: 5

Σελίδες