Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 28χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στηρίζει τις αγροκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στηρίζει τις αγροκτηνοτροφικές κινητοποιήσειςΤο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, όπως η κατάργηση τους φόρου στο πετρέλαιο, το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, η μη εφαρμογή της μειωμένης ΚΑΠ, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η διασφάλιση κατώτατων εγγυημένων τιμών, η ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, η εντατικοποίηση των ελέγχων για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, η αποζημίωση για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100%.

Για μας που ζούμε κοντά σε αγροτικές περιοχές, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, έχουμε συγγενείς, φίλους, γνωστούς που ασκούν αυτά τα επαγγέλματα, συνομιλούμε και γνωρίζουμε τα προβλήματά τους, δεν τους θυμόμαστε μόνο, όταν βγαίνουν στα μπλόκα.

Ειδικά για τη Θεσπρωτία, που βιώνει δημογραφικό μαρασμό και οικονομική στασιμότητα, η επιβίωση και η ανάπτυξη κερδοφόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, πρέπει να θεωρείται συνώνυμη της ανάπτυξης όλου του τόπου.

Εκτός αυτού, οι έμποροι, ως επαγγελματική τάξη που δεχόμαστε κυβερνητικά χτυπήματα από την εποχή της πανδημίας, με αποκορύφωμα τον νέο φορολογικό νόμο, νιώθουμε στο πετσί μας τι σημαίνει να δουλεύουμε χωρίς αντίκρισμα.

Τίποτα δεν χαρίζεται! Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας, μέχρι τη δικαίωση!

Το ΔΣ του ΕΣ Ηγουμενίτσας
Read More »
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στηρίζει τις αγροκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στηρίζει τις αγροκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Η Σοφία Κατσάρη νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Η Σοφία Κατσάρη νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ


Στις 15 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

Πρόεδρος είναι  η κα Σοφία Κατσάρη 

ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ      
  1. Κατσάρη Σοφία Πρόεδρος Δήμος Ηγουμενίτσας
  2. π.Ελευθέριος Κωνσταντής Αντιπρόεδρος Ιερά Μητρόπολη 
  3. Κολιομίχος Σπυρίδων Γενικός Γραμματέας Δήμος Φιλιατών
  4. Παππάς Πέτρος Ταμίας Δικηγορικός Σύλλογος
  5. Ζιάγκου Κων/να Μέλος Εργαζόμενη του Κ.Π.
  6. Πιτούλης Θωμάς Μέλος Π.Ε. Θεσπρωτίας
  7. Μπάλλας Φώτιος Μέλος Δήμος Σουλίου

Read More »
Η Σοφία Κατσάρη νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ Η Σοφία Κατσάρη νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Συνολικά θα καταβληθεί το ποσό των 99.530.022 ευρώ σε 90.011 δικαιούχους

Πληρωμές με ποσό πάνω από 99 εκατ. ευρώ πραγματοποιούν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα δοθεί συνολικά το ποσό των 99.530.022 ευρώ σε 90.011 δικαιούχους.

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:
σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθούν 13.730.022 ευρώ σε 33.181 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.
έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθούν 22.800.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Τα επιδόματα και οι πληρωμές της ΔΥΠΑ

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:
20 εκατ. ευρώ σε 36.000 δικαιούχους για επίδομα ανεργίας και λοιπά επιδόματα,
17 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης,
700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας,
300.000 ευρώ σε 500 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και
25 εκατ. ευρώ σε 300 δικαιούχους για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».
Read More »
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες από 17:00, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα με θέμα: «Η νέα Φορολογική & Ασφαλιστική πραγματικότητα στις επιχειρήσεις» στην κατάμεστη αίθουσα ΕΛΛΙΝΙΟΝ του Ξενοδοχείου ANGELIKA PALLAS στην Ηγουμενίτσα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος καλωσόρισε τους εισηγητές και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους ευχόμενος να απαντηθούν όσο το δυνατό περισσότερα ερωτήματα, έκανε ειδική αναφορά στην αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Λογιστών Θεσπρωτίας ΕΛΦΕΕ και ειδικά με τον Πρόεδρό του κο Χ. Κισσόπουλο και παρουσίασε συνοπτικά προβληματισμούς και αδικίες που έχουν εντοπιστεί μετά τις φορολογικές ασφαλιστικές τροποποιήσεις.

 Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας κος Χρήστος Κισσόπουλος τονίζοντας την ανάγκη ενεργοποίησης των ιδίων των επιχειρηματιών για την ενημέρωση και κατανόηση των αλλαγών που έχουν επέλθει, σημειώνοντας ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η αρμονική και στενή συνεργασία με τους λογιστές τους, ειδικά ενόψει των υψηλότατων προστίμων που έχουν εξαγγελθεί.

Οι κεντρικές εισηγήσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό πραγματοποιήθηκαν από τους κ.κ. Καθηγητές Αλέξη Μητρόπουλο και Γιώργο Χριστόπουλο αντίστοιχα, και με το πέρας τους απαντήθηκαν πολλές απορίες συμμετεχόντων και από τους συνεργάτες τους κ.κ. Δημήτρη Μπολόφη, Αριστοτέλη Κολοβό & Δημήτρη Πετρόπουλο (Εργατολόγοι).

Παρά την μεγάλη διάρκεια της εκδήλωσης, και της ανάγκης έκτακτης αναχώρησής τους υπό τον κίνδυνο αποκλεισμού τους λόγω σχετικών πιθανών αγροτικών κινητοποιήσεων, δεν κατέστη δυνατό να απαντηθούν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων και οι κύριοι εισηγητές έθεσαν στην διάθεση των μελών μας, τα στοιχεία επικοινωνίας τους προκειμένου να τους αποσταλούν όσα ερωτήματα δεν συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και δεσμεύθηκαν ότι θα απαντηθούν.

Στοιχεία επικοινωνίας εισηγητών:

Δρ. Αλέξης Μητρόπουλος & συνεργάτες: www.enypekk.gr / τηλ. 210-3603340 & 3614503 / am@alexismitropoulos.gr

Δρ. Γιώργος Χριστόπουλος: www.mental.gr / τηλ. 210-6727149 & 6721585 / g.christopoulos@mental.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςRead More »
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ
Εκφράζουμε την αμέριστη και χωρίς όρους συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, που παλεύουν για την επιβίωσή τους κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

Η πολιτική της ΕΕ έχει φέρει αύξηση του κόστους παραγωγής και εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους την ίδια στιγμή που στα ράφια των s/m οι τιμές εκτοξεύονται.

Οι συνταξιούχοι ζουν χρόνια την περικοπή των συντάξεων και την κλοπή του 13ου και 14ου μηνιάτικου, πληρωμένων μια ζωή με ιδρώτα και αίμα.

Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται για να αποτρέψουν τα χειρότερα και να διεκδικήσουμε ΟΛΑ τα κλεμμένα.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια καταστολής των δίκαιων αγώνων αγροτών-εργατών-συνταξιούχων-αυτοαπασχολουμένων.

Απέναντι στην ανάλγητη πολιτική φτωχοποίησης του λαού από ΕΕ και κυβέρνηση να υψώσουμε δυνατό-ταξικό μέτωπο αγώνα αγροτών-εργατών-αυτοαπασχολουμένων-συνταξιούχων.

Μέχρι τη νίκη μαζί σας!
Read More »
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Ο κύκλος των εκδηλώσεων για το 2024 ξεκινάει για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με μία ενδιαφέρουσα διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα “Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του μουσείου.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στα 3.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας του ελληνισμού με αναφορά στους σημαντικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν την ιστορική ταυτότητά του.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Read More »
Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ν Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη με μπλόκα, συγκεντρώσεις και αποκλεισμό αυτοκινητόδρομων. Το δίκιο του αγώνα τους είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της κυβερνητικής επιχείρησης συκοφάντησης και τρομοκρατίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, το διώξιμο του παραγωγού από τη γη του ευθύνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πολιτική που δεν ικανοποιεί τις διεκδικήσεις ζωτικής σημασίας βγάζει τους αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσα στα οποία είναι και τα αγροτικά προϊόντα των οποίων η τιμή πολλαπλασιάζεται πολλές φορές από το χωράφι ως το ράφι.

Παράλληλα, καταδικάζουμε όλες τις προσπάθειες καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων από την Κυβέρνηση της ΝΔ, που έπεσαν στο κενό γιατί βρήκαν απέναντί τους συσπειρωμένους και αποφασισμένους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Αφορά κυριολεκτικά την επιβίωσή μας, όπως οι δικοί μας αγώνες αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που προβληματίζεται αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει νιώσει από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυναμική της ύπαρξης μαζικού, οργανωμένου κινήματος, το οποίο κατακτά μικρές και μεγάλες νίκες.

Αντίστοιχες νίκες μπορεί να πετύχει και το κίνημα των αγροτών.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ν Θεσπρωτίας
Read More »
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Οι ημερομηνίες

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Οι ημερομηνίες


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου στους δικαιούχους συνταξιούχους, πολλοί εκ των οποίων θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου.

Τα χρήματα των συντάξεων θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους συνταξιούχους κατά μία εργάσιμη ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη πληρωμή, μετά τις 5 το απόγευμα. Δηλαδή όσοι πληρώνονται Δευτέρα, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους το απόγευμα της Παρασκευής.
Read More »
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Οι ημερομηνίες Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Οι ημερομηνίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

295.000€ για τα σχολεία της Θεσπρωτίας | Η κατανομή ανά Δήμο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
295.000€ για τα σχολεία της Θεσπρωτίας | Η κατανομή ανά Δήμο


Κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων εξακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ (54.664.484,00€) σε Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2023-2024, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων αρμοδιότητας των οικείων Δήμων, για το χρονικό διάστημα απασχόλησής τους έως και τον Ιούνιο του 2024.

Η κατανομή ανά Δήμο:
Δ. Ηγουμενίτσας: 217.349€
Δ. Σουλίου: 51.694€
Δ. Φιλιατών: 27.022
Read More »
295.000€ για τα σχολεία της Θεσπρωτίας | Η κατανομή ανά Δήμο 295.000€ για τα σχολεία της Θεσπρωτίας | Η κατανομή ανά Δήμο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Αργίες 2024: Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα - Δείτε τα τριήμερα του έτους

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Αργίες 2024: Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα - Δείτε τα τριήμερα του έτους


Η Καθαρά Δευτέρα είναι η επόμενη αργία που έχουμε και πέφτει φέτος στις 18 Μαρτίου.
Δείτε όλες τις αργίες και τα τριήμερα του 2024:
Καθαρά Δευτέρα: 18 Μαρτίου 2024
25η Μαρτίου: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
Πρωτομαγιά: Τετάρτη 1 Μαΐου
Μεγάλη Παρασκευή: 3 Μαΐου 2024
Μεγάλο Σάββατο: 4 Μαΐου 2024
Κυριακή του Πάσχα: 5 Μαΐου 2024
Δευτέρα του Πάσχα: 6 Μαΐου 2024
Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
Δεκαπενταύγουστος: Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
28η Οκτωβρίου: Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
Χριστούγεννα: Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024
Σύναξη της Θεοτόκου: Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024
Τα τριήμερα του 2024Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2024: 16 – 18 Μαρτίου
Τριήμερο 25ης Μαρτίου 2024: 23 – 25 Μαρτίου
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2024: 22 – 24 Ιουνίου
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου 2024: 26 – 28 Οκτωβρίου
Τετραήμερο Πάσχα 2024: 3 – 6 Μαΐου.
Διήμερο Χριστουγέννων 2024: Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου.
Read More »
Αργίες 2024: Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα - Δείτε τα τριήμερα του έτους Αργίες 2024: Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα - Δείτε τα τριήμερα του έτους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»


Η «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας» (Π.Σ.Ε.), διοργανώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στις 25 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα 11.00΄. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση, ένα διαχρονικό θεσμό που συνταυτίστηκε με τη δράση της Π.Σ.Ε.

Συμμετέχουν, φέτος, εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο με 1500 χορευτές/τριες. Επιπλέον, πλήθος μουσικών και κομπανιών, η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Π.Σ.Ε. με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Π.Σ.Ε. με κυρατζή τον
Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ειδικότερα, συμμετέχουν οι κομπανίες, Θοδωρή Γεωργόπουλου, «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ», Τάσου Μαγκλάρα, Βασίλη Γεραγόρη, Αντώνη Κακούρη. Τραγουδούν οι Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Γιάννης Καψάλης, Μιχάλης Ζάμπας, Νίκος Καλαμίδας, Φάνης Κατσιώτης, Βαγγέλης Κώτσου, Κώστας Λεοντίδης, Ματίνα Τζήκα, Δημήτρης Τσίπρας.

Φέτος οι Ηπειρώτες, στην ενότητα «Ηπειρώτικες Γέφυρες» στην Ελλάδα και τον Κόσμο, θα καλωσορίσουν τους Θεσσαλούς.

Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός για όλες και όλους.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2024». Τη δική σας πίτα!
Read More »
Εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Παραμένουν σε θέσεις μάχης στα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα ,( και στον τόπο μας), πραγματοποιώντας καθημερινά συντονισμένες πολύμορφες δράσεις

Οι αγρότες απαιτούν μέτρα για να μπορούν να επιβιώσουν στα χωριά τους, για να μπορούν να παράγουν. Γι’ αυτό διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.

Οι αγρότες παλεύουν για την διεκδίκηση τόσο της δικής τους αξιοπρεπούς διαβίωσης, όσο και για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων για το λαό. Για καλές τιμές στο χωράφι και φθηνές στο ράφι.

Και έχουν δίκιο, γι’ αυτό και ο λαός είναι με το μέρος τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ σε συνεδρίαση του ομόφωνα αποφάσισε να συμπαρασταθεί στους αγώνες των αγροτών.

Δεν θα μπορούσαμε οι συνταξιούχοι να μην εκφράσουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας. Γιατί η ίδια πολιτική τσακίζει και τις συντάξεις μας. Πολύ περισσότερο που και τους δικούς μας αγώνες και τα δικά μας αιτήματα, η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Δείχνει «συμπάθεια», αλλά δεν ικανοποιεί επικαλούμενη «τον στενό δημοσιονομικό χώρο».

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

Η Ένωση Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν ολόπλευρα στους αγώνες των αγροτών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δώρης Δήμας Παναγιώτης Παππάς
Read More »
Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Το τμήμα χάντμπολ της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Το τμήμα χάντμπολ της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα


Το Σάββατο 3/2/2024 το τμήμα χάντμπολ της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα για τη νέα χρονιά παρουσία του προέδρου της ομάδας κ. Νίκου Καραγιάννη σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιαβου".
Τρεις αθλητές της ομάδας κέρδισαν από μια δώροεπιταγή των 50€ για αγορά αθλητικών ειδών από το κατάστημα ΧΡΟΝΗΣ SPORTS και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους 3 μεγάλους χορηγούς της ομάδας, στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΑΚΡΗ Ο.Ε., στον Γκαμπρέλα Δημήτρη Supermarket Μαζαρακιά και στον Θωμαζο Σάββα SAVVAS Petrol.
Ο πρόεδρος και η διοίκηση εύχονται καλή χρονιά, υγεία και επιτυχίες στον προπονητή και τους αθλητές της ομάδας και ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς για τη στήριξή τους!
Read More »
Το τμήμα χάντμπολ της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα Το τμήμα χάντμπολ της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ


Η πρώτη Α δόση για το Επίδομα παιδιού 2024 θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαρτίου 2024, σε όσους θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, την προηγούμενη ημέρα της πληρωμής δηλαδή την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Επισημαίνεται ότι πλέον, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ότι για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα παιδιού και στις αγρότισσες μητέρες με ένα ή δύο παιδιά

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποφάσισε να διευρύνει τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού και στις αγρότισσες μητέρες με ένα και δύο παιδιά.

Να σημειωθεί πως το επίδομα παιδιού ήδη καταβάλλεται στις τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμμάτων παροχής χρηματικών βοηθημάτων που χρηματοδοτούνται από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ.
Τέλη Μαΐου το επίδομα παιδιού στις αγρότισσες με ένα ή δύο παιδιά

Μία αγρότισσα μητέρα με ένα παιδί θα λαμβάνει στον λογαριασμό της 300 ευρώ, ενώ μητέρα με δύο παιδιά το ποσό των 500 ευρώ. Το επίδομα για τις τρίτεκνες αγρότισσες παραμένει στα 700 ευρώ και για τις πολύτεκνες 1.000 ευρώ το χρόνο. Με βάση τα στοιχεία της συμμετοχής των δικαιούχων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για το 2023, από την επέκταση αυτή, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 5.000 μητέρες με ένα παιδί και 7.000 μητέρες με δυο παιδιά.

Read More »
Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης (+ΦΩΤΟ)


Συνελήφθη χθες (20-02-2024) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 95 εκατοστών,
· εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας (τέντα ανάπτυξης φυτών, λαμπτήρας με ανακλαστικό και μετασχηματιστής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος) και
· φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 10, 7 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

e- ΕΦΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Τι πρέπει να κάνουν

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
e- ΕΦΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Τι πρέπει να κάνουν


Νομοθετική ρύθμιση έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία και θα οριοθετήσει εξαιρέσεις, μεταξύ εκείνων των ελευθέρων επαγγελματιών που χάνουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω χρεών. Ο e-ΕΦΚΑ «χτυπά καμπανάκι» σε όσους έχουν ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του, αφήνοντας ανεξόφλητες οφειλές. Αν έως το τέλος του μήνα δεν αποπληρώσουν τα χρέη τους, τότε θα χάσουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης, που τους παρέχει.

Με άλλα λόγια θα πάψει να τους καλύπτει τα έξοδα για την αγορά φαρμάκων, όπως και για νοσηλεία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα χάσουν το δικαίωμα για νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν και ελεύθερη πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις της νέας ρύθμισης

Πάντως προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά των ασφαλισμένων από μια τέτοια εξέλιξη το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική ρύθμιση: Συγκεκριμένα, θα καθοριστούν εξαιρέσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται τα ανήλικα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών (έμμεσα μέλη) τα οποία θα διατηρήσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα, ακόμη και εάν την χάσει ο γονέας.

Στις εξαιρέσεις θα ενταχθούν και όσοι δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές (πχ Θεσσαλία), αλλά και τα ΑμεΑ.

Σε κάθε περίπτωση, χιλιάδες μη μισθωτοί θα πρέπει να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ όσον αφορά τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το 2023, καθώς στις 29 Φεβρουαρίου λήγει η ισχύουσα από το περασμένο καλοκαίρι ασφαλιστική τους ικανότητα.

Εάν έχουν οφειλές, μη ρυθμισμένες, τότε θα χάσουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης.

Ήδη στον ΕΦΚΑ διενεργούνται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός όσων έχουν οφειλές, ώστε να ενημερωθούν και να σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν σε 24 δόσεις, βάσει της πάγιας ρύθμισης που ισχύει, τα χρέη τους προς τον ΕΦΚΑ.

Έχει γίνει ξεκάθαρο άλλωστε σε κάθε τόνο πως από την τρέχουσα χρονιά, την ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να την έχουν μόνο οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που δεν έχουν χρέη προς το ΚΕΑΟ και όλοι οι μη μισθωτοί που, παρόλο που έχουν οφειλές, τις έχουν ρυθμίσει.

Μάλιστα, το 2023 ήταν η τελευταία χρονιά που ίσχυσε η ευνοϊκή προϋπόθεση λήψης ιατροφαρμακευτικής ικανότητας, μόνο με την κάλυψη των εισφορών που αντιστοιχούν στο σκέλος της υγείας. Πλέον, οι μη μισθωτοί θα πρέπει να καταβάλλουν ή να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους. Κάτι που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους, από την 1η Μαρτίου, θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη: Ειδική μέριμνα θα υπάρξει όπως προαναφέρθηκε μόνον για τα ανήλικα τέκνα τους, τα ΑμεΑ, αλλά και τους επαγγελματίες στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές.

Πώς μπορούν να «τακτοποιηθούν» οι εκκρεμότητες

Υπολογίζεται πως πέρυσι, και με την ευνοϊκή διάταξη να ισχύει από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, έμειναν τελικά εκτός, περίπου 400.000 μη μισθωτοί, που είχαν και έχουν δικαίωμα για νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ, με ελεύθερη πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Την περασμένη χρονιά, οι μη μισθωτοί, προκειμένου να λάβουν ασφαλιστική ικανότητα έπρεπε να καταβάλλουν έστω το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για τον κλάδο υγείας, σε σχέση με την ασφαλιστική κλάση που έχουν επιλέξει οι ίδιοι για το 2022.

Στην πράξη, και για τουλάχιστον το 90% των μη μισθωτών που επιλέγουν την 1η χαμηλή ασφαλιστική κατηγορία, το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί, εάν επέλεγαν την καταβολή μόνο των εισφορών υγείας, ήταν 723,6 ευρώ, για ολόκληρο τον χρόνο.

Από φέτος όμως, πρόκειται να εφαρμοστεί το μοντέλο του ελέγχου του συνόλου των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για κάθε μη μισθωτό ασφαλισμένο, ξεχωριστά.

Έτσι, θα προσφέρεται η δυνατότητα παροχών υγείας μόνο στην περίπτωση που έχει καταβληθεί ή καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου το σύνολο των εισφορών για υγεία και για σύνταξη (κύρια, επικουρική και εφάπαξ), για το 2023.

Εναλλακτικά, θα προσφέρεται η λύση της ένταξης των χρεών του οφειλέτη στην πάγια ρύθμιση των έως 24 δόσεων, με την υποχρέωση της εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων εξόφλησης που θα έχουν προκύψει, για να δοθεί ασφαλιστική ικανότητα.
Read More »
e- ΕΦΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Τι πρέπει να κάνουν e- ΕΦΚΑ: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Τι πρέπει να κάνουν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Κοπή πίτας και βράβευση των αθλητών του Ναυταθλητικoύ Όμιλου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Κοπή πίτας και βράβευση των αθλητών του Ναυταθλητικoύ Όμιλου Ηγουμενίτσας


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο πνευματικό κέντρο «Πάνθεον» πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη βράβευση των αθλητών του για τις διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2023!

Τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας τίμησαν με την παρουσία τους o βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, πλήθος αντιδημάρχων, επικεφαλής παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων, των σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας καθώς και οι γονείς, φίλοι και μέλη του @Ναυταθλητικου ομίλου Ηγουμενίτσας.

Ο τυχερός της βραδιάς έλαβε δώροεπιταγή προσφορά από το κατάστημα αθλητικών ειδών Χρόνης Σπορ και οι βασιλόπιτες ήταν προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Παύλος!
Read More »
Κοπή πίτας και βράβευση των αθλητών του Ναυταθλητικoύ Όμιλου Ηγουμενίτσας Κοπή πίτας και βράβευση των αθλητών του Ναυταθλητικoύ Όμιλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

ΕΚΑ: Ζητούν αυξήσεις μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
ΕΚΑ: Ζητούν αυξήσεις μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


Το θέμα της ακρίβειας, αλλά και η ανάγκη για αύξηση των μισθών, τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Κουλούρης, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε, προέκυψε μέσα από την ανάγκη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των καταναλωτών, να ενημερωθούν κατά τρόπο έγκυρο, επιστημονικό και χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, «που μηδενίζουν το οικογενειακό εισόδημα της μέσης Ελληνίδας και του μέσου Έλληνα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι τα συνδικάτα αγωνίζονται με κάθε μέσο που διαθέτουν, χωρίς ιδιοτέλεια και συμφέροντα, προκειμένου να υπάρξει ένα ανάχωμα στις συνέπειες αυτής της ζοφερής κατάστασης.

Σύμφωνα τον κ. Κουλούρη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας έχει θέσει στο επίκεντρο της δράσης και των διεκδικήσεών του για το επόμενο διάστημα τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Για τον λόγο αυτό, προκηρύξαμε 24ωρη παναττική απεργία την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024», σημείωσε ο κ. Κουλούρης, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία προκήρυξε γενική απεργία στις 17 Απριλίου 2024.

«Τα συνδικάτα καταγγέλλουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με βασικό σύνθημα “η ακρίβεια στον Θεό-οι μισθοί στα τάρταρα-θέλουμε πραγματικές αυξήσεις-θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει ξεφύγει, εξαϋλώνει το εισόδημα των εργαζομένων και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις ανέχειας τους χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και, γενικότερα, τους πλέον ευάλωτους.

Τέλος, ο κ. Κουλούρης απαρίθμησε τις κύριες διεκδικήσεις, οι οποίες είναι οι εξής:«Η πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

Η ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης και των Περιφερειών για τον γρήγορο, άμεσο και αποτελεσματικό έλεγχο των πρακτικών αισχροκέρδειας.

Η μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών, όπως το βρεφικό γάλα, το παστεριωμένο γάλα, τα δημητριακά, το τυρί, τα αλλαντικά, το κοτόπουλο, το χοιρινό, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι βρεφικές πάνες, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και τα απορρυπαντικά.

Η αύξηση των μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Η επαναφορά του δώρου των εορτών και του επιδόματος αδείας στα προ μνημονίων επίπεδα για τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο υπολογισμός του χρονικού διαστήματος 2012-2023 για την προσαύξηση του μισθού των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, λόγω των τριετιών.

Η άμεση επαναφορά του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και η αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Οι εντατικοί έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων από τα εργατικά ατυχήματα».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γεώργιος Γαβρήλος, σχολίασε ότι η ακρίβεια και ο «πληθωρισμός απληστίας» δημιουργήθηκαν από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Ο κ. Γαβρήλος δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές, που ασκούνται και έδωσε έμφαση στην υλοποίηση κοινωνικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρήλο, οι αγώνες της επόμενης περιόδου πρέπει να επικεντρωθούν στην εφαρμογή και στην επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γαβρήλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα, προκειμένου να αναδείξουν τα ζητήματα της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, αλλά και την ανάγκη για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Μουλκιώτης, επεσήμανε ότι, παρόλο που ο φαύλος κύκλος της ακρίβειας κλείνει τρία χρόνια, τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση δεν έχουν καταφέρει καν να την μετριάσουν και αυτό αποδεικνύεται από τα δεδομένα.

«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πραγματική μάχη κατά της ακρίβειας. Η χώρα μας φιγουράρει συστηματικά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη ως προς το ύψος του πληθωρισμού, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με ποσό κάτω από τα 800 ευρώ», προσέθεσε ο κ. Μουλκιώτης, ο οποίος διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η επαναφορά του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ενίσχυση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος, χαρακτήρισε μύθο αυτό το οποίο λέγεται ότι «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για τις επιχειρήσεις».

Όπως είπε, «εργαζόμενοι υπάρχουν. Το θέμα είναι να προσφέρονται ικανοποιητικές απολαβές και αξιοπρεπείς όροι εργασίας».

Εκ μέρους της Νέας Αριστεράς μίλησε ο Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος τάχθηκε κατά των ευέλικτων και ελαστικών σχέσεων εργασίας και υπέρ της μισθωτής εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο δράσης για τη διαμόρφωση ενός νέου οράματος, με αύξηση των μισθών, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μείωση του ωραρίου εργασίας, χωρίς μείωση του μισθού.

Όπως υπογράμμισε, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το χρονικό διάστημα 2012-2023 για την προσαύξηση των μισθών, λόγω των τριετιών.

Ο κ. Νεφελούδης προέταξε επίσης τα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, καθώς και το ζήτημα της στεγαστικής συνδρομής για εργαζόμενους και ανέργους.

Κλείνοντας, ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι προϋπόθεση για την τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας είναι η ενισχυμένη παρουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Τον χαιρετισμό της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετέφερε η Μαρία Ζαχαρία, η οποία δήλωσε αλληλεγγύη στους απεργιακούς αγώνες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, αναφέρθηκε σε ορισμένες πρωτοβουλίες της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως είναι η κατάθεση προτάσεων νόμου για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού για τους υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για την πρόληψη του εργασιακού mobbing και για την ισότητα των φύλων στην εργασία. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και ερώτηση για τα εργατικά ατυχήματα.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΑ, Γιώργος Κακαριάρης, ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), Χρήστος Γούλας, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση για τον κατώτατο μισθό το 2024, που είναι η αύξησή του στα 908 ευρώ μηνιαίως.

Όπως εξήγησε, το 2023, ο μικτός διάμεσος μισθός πλήρους απασχόλησης εκτιμάται στα 1.443 ευρώ μηνιαίως, με το 60% του διάμεσου μισθού, που είναι το κατώφλι της σχετικής φτώχειας, να ανέρχεται στα 866 ευρώ.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας το 2023 και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό για το 2024, ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να ανέλθει στα 908 ευρώ, ώστε να υπάρξει ουσιαστική προστασία των μισθωτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό από την ακρίβεια, να απεγκλωβιστούν από την παγίδα της σχετικής φτώχειας και να μην μεταβληθεί η θέση τους στη διανομή του εισοδήματος.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη τμήματος Περιβάλλοντος και Διεθνών Σχέσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Δρ. Χριστίνα Θεοχάρη.


Read More »
ΕΚΑ: Ζητούν αυξήσεις μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΚΑ: Ζητούν αυξήσεις μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας


Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών έδειξαν μια σειρά σωματεία του Νομού Θεσπρωτίας, Τρίτη 20 Φλεβάρη, ημέρα πανελλαδικής δράσης.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ, της ΕΛΜΕ, της ΕΝΩΣΗΣ συνταξιούχων του ΟΑΕΕ παρευρέθηκαν στο μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας επιδίδοντας ψηφίσματα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα τους και ενισχύοντας με την παρουσία τους το μπλόκο και τον συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.
Read More »
Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Ήπειρος.. Δεύτερη φτωχότερη στη χώρα, στις φτωχότερες της Ευρώπης- Οι ανακοινώσεις της Eurostat

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024
Ήπειρος.. Δεύτερη φτωχότερη στη χώρα, στις φτωχότερες της Ευρώπης- Οι ανακοινώσεις της EurostatΤο δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ καταγράφει η Ήπειρος μεταξύ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαική Ένωση. Στην τελευταία θέση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο και την προτελευταία μοιράζονται η Ήπειρος με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Τα στοιχεία αυτή την φορά έρχονται από την Eurostat και αποτυπώνουν το μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη, κάτω του 75% του μέσου όρου της ΕΕ, ήταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Αττικής, το 2022 με το Βόρειο Αιγαίο να καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2022 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) στις περιφέρειες της ΕΕ κυμάνθηκε από 40% του μέσου όρου της ΕΕ στο Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας, έως 286% στη Νότια Ιρλανδία.

Μετά τη Νότια Ιρλανδία, οι περιφέρειες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν το Λουξεμβούργο (257% του μέσου όρου της ΕΕ), η Ανατολική και η Κεντρική Ιρλανδία (247%), η Πράγα της Τσεχίας (207%) και η περιφέρεια της πρωτεύουσας των Βρυξελλών (196%).

Το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε αυτές τις περιφέρειες, σύμφωνα με τη Eurostat, μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την υψηλή εισροή εργαζομένων που μετακινούνται και από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί.

Οι ελληνικές περιφέρειες

Αντίθετα, στη χαμηλότερη κατάταξη του περιφερειακού κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2022 ήταν το Σεβεροζαπάντεν στη Βουλγαρία (40% του μέσου όρου της ΕΕ), το Βόρειο Αιγαίο (41%) και το Severen Tsentralen στη Βουλγαρία (42%).

Ειδικότερα για τις ελληνικές περιφέρειες, μετά το Βόρειο Αιγαίο η Eurostat καταγράφει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Ήπειρο (και οι δύο με 47% του μέσου όρου της ΕΕ) και στη Δυτική Ελλάδα (49%). Ακολουθούν η Θεσσαλία (52%), η Κεντρική Μακεδονία (53%), η Κρήτη (56%), τα Ιόνια Νησιά (57%), η Πελοπόννησος (59%), η Δυτική Μακεδονία (60%), το Νότιο Αιγαίο (67%), η Στερεά Ελλάδα (72%) και η Αττική (90%).

Στην ΕΕ το 2022, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε σε 231 από τις 242 περιφέρειες, ενώ μειώσεις σημειώθηκαν σε 11 περιφέρειες.

Οι δύο περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου του ΑΕΠ ήταν στην Πορτογαλία: το Αλγκάρβε με +17% και η Região Autónoma da Madeira (+14,2%). Ακολουθούν η νότια περιφέρεια της Ιρλανδίας (+13,5%), το Illes Balears στην Ισπανία (+12,5%) και το Brabant Wallon στο Βέλγιο (+10,9%) .

Η πιο σημαντική πτώση καταγράφηκε σε δύο περιφέρειες της Βουλγαρίας: στο Yugoiztochen (-3,1%) και στο Σεβεροτζαπάντεν (-1,7%), ακολουθούμενη από την Κορσική στη Γαλλία και το Észak Magyarország στην Ουγγαρία (και οι δύο -1,2%).

Σημειώνεται ότι χαμηλά στην κατάταξη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι και δύο υπερπόντιες περιφέρειες της Γαλλίας: το Μαγιότ (30%) και η Γουιάνη (40%).


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ήπειρος.. Δεύτερη φτωχότερη στη χώρα, στις φτωχότερες της Ευρώπης- Οι ανακοινώσεις της Eurostat Ήπειρος.. Δεύτερη φτωχότερη στη χώρα, στις φτωχότερες της Ευρώπης- Οι ανακοινώσεις της Eurostat Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 Rating: 5

Σελίδες