ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή το πρωί σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
 H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή το πρωί σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή το πρωί σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟ": ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες άλλης μιας απόπειρας της συγκυβέρνησης να βαφτίσει το κρέας ψάρι.

Να εμφανίσει την ψήφιση των μέτρων ως την απαρχή καλύτερων ημερών για τον τόπο.

Είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί έως σήμερα, ίσως μέχρι το επόμενο.

Ένα ψέμα που έχει χτιστεί πάνω σε πέντε μύθους που διακινούσε η Κυβέρνηση τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Ο πρώτος μύθος είναι ότι η αξιολόγηση καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά.

Ότι η σημερινή συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη που μπορούσε να είχε κλείσει ως το περασμένο φθινόπωρο.


Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση εξελίχθηκε σε μια ακόμα πανωλεθρία της κυβέρνησης.

Οι θεσμοί πήραν όχι μόνο ότι προβλεπόταν στο αρχικό πακέτο, αλλά και όλα όσα είχαν σχεδιαστεί να γίνονται κατά τους μήνες των καθυστερήσεων.

Πήραν όμως και τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, που δεν υπήρχαν στο τραπέζι το περασμένο φθινόπωρο

Όσο η Κυβέρνηση συζητούσε αντί να κυβερνά, η οικονομία πήγαινε χειρότερα.

Το είπε τις προάλλες η Κομισιόν, που ψαλιδίζει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, το χρέος και την ανεργία.

Το είπε και το Υπουργείο Οικονομικών που κατέβασε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη από το 2,7 στο 1,8%.

Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η καθυστέρηση της συμφωνίας κόστισε στην οικονομία 2 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για τους πρώτους μήνες του 2017.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι η συμφωνία καθυστέρησε με σκοπό να πάρουμε μια μεγαλύτερη ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Την ελάφρυνση, να θυμίσω, που είχαν πάρει πίσω οι θεσμοί μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν μετά τη λήξη της προγράμματος, δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2018.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι στο νομοσχέδιο των μέτρων δεν περιλαμβάνεται κάποια ρητή και σαφής πρόβλεψη ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος.

Την ίδια ώρα είναι στο αέρα και η είσοδός μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Έβαζε η κυβέρνηση μπροστά το χαρτί του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας ότι ανάλογο πλεόνασμα μπορεί να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, άρα δε χρειάζονται άλλα προληπτικά μέτρα για μετά το 2018.

Άλλος μύθος αυτός…

Ο τρίτος.

Πρώτα απ’ όλα γνωρίζουμε όλοι μας πού οφείλεται κατά κύριο λόγο το πλεόνασμα αυτό.

Έχουν υπερφορολογηθεί τα πάντα.

Μόνο ένα μικρό μέρος, από τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε πάρει γι’ αυτό το σκοπό, έχει πάει σε οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Και, αφού θα έχουμε ανάλογο πλεόνασμα και τα επόμενα χρόνια, αφού ο κύριος Τσίπρας λέει ότι πέτυχε το 2016 οκτώ φορές μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που ήθελε, γιατί δεν επιστρέφει ένα μικρό κομμάτι της υπέρβασης, για να δώσει μια ανάσα στην κοινωνία που δοκιμάζεται;

Αυτή ήταν και η κοστολογημένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί δε χρηματοδοτεί από τώρα όλες τις θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Γιατί δε μειώνει τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%;

Γιατί δεν καταργεί τον φόρο στο κρασί;

Καλωσορίζουμε παρ’ όλα αυτά την υιοθέτηση της πρότασής μας για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που θα ανακουφίσει τους αγρότες από τα δυσβάσταχτα έξοδα παραγωγής.

Αλλά, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, υπάρχουν άλλοι δύο μύθοι που πραγματικά ξεπερνάνε κάθε όριο πολιτικού θράσους.

«Δε θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα απ’ όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο από το 2019 και μετά» έλεγε ο Πρωθυπουργός.

Και φέρνει μέτρα 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι και το 2021.

Που φορτώνουν με νέα βάρη όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας…

Μείωση των κυρίων και των επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση ειδικών μισθολογίων…

Νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, που θα φτάνει μέχρι και το 28%.

Περικοπές σε επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Κατάργηση δεκάδων άλλων που, υποτίθεται, θα ενσωματωθούν ως δαπάνες στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Και έρχομαι στον πέμπτο και μεγαλύτερο μύθο, που είναι τα περίφημα αντίμετρα.

Δεν ισχύει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αυτόματα, αν πιάσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Τα αντίμετρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι το πλεόνασμα ξεπερνά το 3,7% του ΑΕΠ και για όσο επιτρέπει το ποσοστό της υπέρβασης.

Αφού, βέβαια, συμφωνήσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι θεσμοί.

Για να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα στο ακέραιο πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 με 5,7% του ΑΕΠ, δηλαδή πλεόνασμα πάνω από 10 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Πιστεύει κανείς ειλικρινά, ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα τέτοιο μέγεθος, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ότι είναι αδύνατον;

Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι αγαπητοί συνάδελφοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, τα αντίμετρα ως «πακέτο» δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Και, ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο προσβάλλεται η νοημοσύνη των πολιτών, όταν η Κυβέρνηση τους παίρνει ένα καρβέλι ψωμί, με την υπόσχεση να τους επιστρέψει κάποτε μερικά ψίχουλα!

Σε αυτούς τους μύθους, κυρίες και κύριοι, στηρίχθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της συγκυβέρνησης!

Ένα τέταρτο, ουσιαστικά Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς αντίμετρα, χωρίς ελάφρυνση του χρέους.

Ε, λοιπόν σε αυτή την απάτη η Νέα Δημοκρατία άλλοθι δε δίνει!

Οι Έλληνες έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα για την παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία.

Δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΊΑ


Read More »
"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟ": ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟ": ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Η ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017


Ο πελαργός της Εγνατίας ήρθε φέτος στη φωλιά του στις 26 Μαρτίου 2017. Στις 14 Μαΐου είχαμε και την πρώτη εκκόλαψη αυγού από τα συνολικά 4 της φωλιάς ενώ στις 15 Μαίου φαίνεται και ο δεύτερος νεοσσός. 

Σε συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά εξασφάλισε τα βίντεο από την στιγμή της πρώτης εκκόλαψης αλλά και από τον δεύτερο νεοσσό, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι youtube του φορέα διαχείρισης στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό της Εγνατίας που κάθε χρόνο φροντίζει να έχουμε στη διάθεσή μας αυτά τα μοναδικά στιγμιότυπα από τη φωλιά του πελαργού - έμβλημα της Εγνατίας, όπως φαίνονται από τη κάμερα κυκλοφορίας ακριβώς πάνω από τη φωλιά που επισκευάστηκε το 2016 από το Φορέα Διαχείρισης.


Read More »
Η ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχων με την Εγνατία Α.Ε. με θέμα τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στα γραφεία της Εγνατίας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Απόστολο Αντωνούδη. 

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την πορεία της μελέτης για τον οδικό άξονα, που θα συνδέει το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το Τελωνείο Μαυροματίου, συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Εγνατίας Α.Ε. και έγινε αναλυτική παρουσίαση των προτεινόμενων λύσεων και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης της μελέτης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το εν λόγω έργο.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες και των δύο Δήμων οι οποίοι θα εργαστούν μαζί και συντεταγμένα, προκειμένου να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του. 


 
Read More »
Συνάντηση Δημάρχων με την Εγνατία Α.Ε. με θέμα τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου Συνάντηση Δημάρχων με την Εγνατία Α.Ε. με θέμα τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσας: Μεικτό Πρατήριο "ΛΩΛΗΣ" τώρα και με ΕΚΟ GAS

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017


Σας ενημερώνουμε πως πλέον στο πρατήριο μας, μπορείτε να προμηθευτείτε και υγραέριο κίνησης ΕΚΟ GAS σε ανταγωνιστικές τιμές.

Επισκεφθείτε μας τώρα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.
Τηλ. 2665027807

Το Υγραέριο αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση, έναντι της Βενζίνης και του Πετρελαίου, συνδυάζοντας οικολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα. Δεν περιέχει (κυρίως) Βενζόλιο, Πολυμερείς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες και έχει ελάχιστο Θείο.

Προστατεύει καλύτερα τον κινητήρα των οχημάτων, κυρίως λόγω της απουσίας Μεθανόλης και Αιθανόλης.

Είναι πολύ πιο οικονομικό, απαιτώντας πολύ μικρότερη οικονομική δαπάνη ανά γέμισμα για τα ίδια χιλιόμετρα.  


Read More »
Ηγουμενίτσας: Μεικτό Πρατήριο "ΛΩΛΗΣ" τώρα και με ΕΚΟ GAS Ηγουμενίτσας: Μεικτό Πρατήριο "ΛΩΛΗΣ" τώρα και με ΕΚΟ GAS Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Σας κάνουμε γνωστό ότι στα Ιωάννινα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων , οι οποίες είναι οι μοναδικές στον Ελληνικό χώρο που έχουν κατασκευασθεί με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την άνετη και ασφαλή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία .

Το έργο αυτό αποτελεί «Έργο Ζωής» για τους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και ικανοποίηση και χαρά για την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει συμβάλλει στην υλοποίηση του, προσφέροντας τη δυνατότητα στα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους να νοιώσουν ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Προκειμένου λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τη λειτουργία των ΣΥΔ και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινωνική πολιτική που αφορά τα ΑμεΑ , η Περιφέρεια Ηπείρου σας προσκαλεί σε ευρεία ενημερωτική και επιστημονική συνάντηση αρχών και φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαϊου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο Διοικητήριο, με την παρουσία των στελεχών της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και της Προέδρου του Δ.Σ κυρίας Νατάσσας Μπέγκα.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη τόσο για να τιμήσουμε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και για να συμβάλλουμε στην επιτυχία της λειτουργίας των ΣΥΔ, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλης της Ηπείρου και αποτελούν πρότυπο μοντέλο διαβίωσης και προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Ηγουμενίτσα: Συνάντηση για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια «απογύμνωσης» των δομών υγείας του Δήμου μας και ειδικότερα στην προωθούμενη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου.

Είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές δομές του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου και εκτός Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, να μην σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις εν κρυπτώ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας, αλλά αντίθετα να προβούν σε ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στον Υπουργό Υγείας». 


 
Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Η αλήθεια για τον δρόμο στους Σπαθαραίους Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Διαφορετικά είναι τα πράγματα αναφορικά με την υπόθεση του κλειστού δρόμου στο χωριό Σπαθαραίοι του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το περιβάλλον του 72χρονου που προσήχθη και όχι συνελήφθη (όπως αναφέραμε στην αρχική μας ανάρτηση), η ιστορία ξεκινάει πριν από περίπου 7 χρόνια όταν έγινε ο αναδασμός στην περιοχή του χωριού Σπαθαραίοι.

Πριν από το αναδασμό στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε χωματόδρομος.

Μετά όμως από την αναδιανομή του αναδασμού, η συγκεκριμένη έκταση περιήλθε στην κυριότητά του.

Το νέο σχέδιο του αναδασμού, προέβλεπε την κατασκευή μίας μικρής γέφυρας με την οποία θα εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες των γειτονικών χωραφιών.

Έκτοτε, με καλή διάθεση και αναγνωρίζοντας την ανάγκη διέλευσης των συγχωριανών του, ο 72χρονος άφησε τον δρόμο ανοιχτό, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση της τότε Δημοτικής Αρχής Μαργαριτίου, πως η γέφυρα θα φτιαχτεί  μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Πέρασαν όμως 7 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κατασκευαστεί η προαναφερόμενη γέφυρα, και σε συνδυασμό με την απόφαση του νόμιμου ιδιοκτήτη για αξιοποίηση της περιουσίας του, προχώρησε στην απόφαση για την περίφραξη της, ώστε να τη διαμορφώσει κατάλληλα για γεωργική εκμετάλλευση.

Το πρωί της Πέμπτης το σημείο επισκέφθηκε Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας που υποσχέθηκε πως θα δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, με την κατασκευή της γέφυρας.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρηθούν οι υποσχέσεις και οι εκπρόσωποι της πολιτείας να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες, δίνοντάς τους λύσεις και όχι δημιουργώντας έριδες.Read More »
Η αλήθεια για τον δρόμο στους Σπαθαραίους Ηγουμενίτσας Η αλήθεια για τον δρόμο στους Σπαθαραίους Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Δεν δίστασαν να ληστέψουν γιαγιά ηλικίας 100 ετών

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, εχτές (17.05.2017) το πρωί, σε σπίτι στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπής, ηλικίας 100 ετών και αφού την ακινητοποίησαν, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Δεν δίστασαν να ληστέψουν γιαγιά ηλικίας 100 ετών Δεν δίστασαν να ληστέψουν γιαγιά ηλικίας 100 ετών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά λόγω εργασιών του αποχετευτικού δικτύου

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 η οδός Θ. Ρίγγα από το Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη έως την λαϊκή αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω εργασιών του αποχετευτικού δικτύου.

Και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 η οδός Δ. Καραχάλιου από την λαϊκή αγορά έως το περίπτερο ( μεταξύ των δύο φαναριών) θα παραμείνει κλειστή για τον ίδιο λόγο. 
Για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας τις παραπάνω 2 ημέρες ο πεζόδρομος της πόλης θα είναι ανοιχτός για όλα τα οχήματα.


 
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά λόγω εργασιών του αποχετευτικού δικτύου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραμυθιά λόγω εργασιών του αποχετευτικού δικτύου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2017-2018

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
 • Πληροφορικής
 • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
 • Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
 • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητες:
 • Βοηθός Νοσηλευτή
 • Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
 • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
 • Αισθητικής Τέχνης
 • Κομμωτικής Τέχνης

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
 • μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
 • κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
 • απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου

Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. γίνονται τον Ιούνιο.

Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών
Τηλ./ Fax : 26640 22257  


 
Read More »
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2017-2018 Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών: Τομείς ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2017-2018 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την απονομή πτυχίων του Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017


Read More »
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την απονομή πτυχίων του Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την απονομή πτυχίων του Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Ημερήσιο πανηγύρι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Read More »
Ημερήσιο πανηγύρι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Ημερήσιο πανηγύρι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017
Στό πλαίσιο τῆς ψυχικῆς τόνωσης τῶν πιστῶν μέσα ἀπό τή λειτουργική ζωή τῆς Ἐκκλησίας, στό γραφικό ὁμώνυμο παρεκκλήσι στήν Κεστρίνη Θεσπρωτίας, θά τιμηθεῖ ἡ ἀνακομιδή καί ἡ μετακομιδή τῶν λειψάνων τοῦ θαυματουργοῦ ἁγίου Νικολάου, τό Σάββατο 20 Μαΐου.

Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 19:00 μ.μ., θά ψαλλεῖ πανηγυρικός Ἑσπερινός.

Τό Σάββατο 20 Μαΐου θα τελεστεῖ Ὄρθος καί Θεία Λειτουργία με κήρυγμα καί ἀρτοκλασία. Θά ἀκολουθήσει, μέ πρωτοβουλία κατοίκων, παραδοσιακό πανηγύρι.

Στό παρεκκλήσι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὅπου ὑπῆρχαν ἐρείπια παλαιοῦ ναοῦ καί ἡ φύση εἶναι πανέμορφη, συναισθάνεται κανείς πώς ἡ πίστη, μέσα ἀπό τήν Ὀρθόδοξη ζωή, γίνεται ἀφετηρία γιά γόνιμες δραστηριότητες, γιά ἔργα καί προσφορά, πού νοηματίζουν τή ζωή. 


 
Read More »
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: 3ήμερο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Ποταμός Αχέροντας στο ρου του χρόνου και της φύσης» στις 91, 20 & 21 Μαΐου.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, τον Δήμο Σουλίου, τον Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων, μόνιμους και αναπληρωτές, που υπηρετούν σε σχολεία των Δ/νσεων Εκπ/σης ως εξής:

Δ/νσεις Π/θμιας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτα, Κέρκυρας, Καστοριάς, Λευκάδα, Κεφαλληνίας, Γρεβενών, Κοζάνης.

Δ/νσεις Δ/θμιας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας, Καστοριάς, Λευκάδα, Κεφαλληνίας, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας

Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 18:30. Οι θεωρητικές εισηγήσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν αποσταλεί στις Σχολικές Μονάδες και θα πρέπει να υποβάλλονται δια μέσου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Δ/νσης Εκπ/σης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: goo.gl/kUpXq2
 


 
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: 3ήμερο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου ΚΠΕ Φιλιατών: 3ήμερο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017 Rating: 5

Σελίδες