Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους για ένα χρόνο

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους για ένα χρόνο


Μηνιαίο ειδικό επίδομα ύψους 200 ευρώ καταβάλλει ο ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια άνεργους αλλά υπό προϋποθέσεις .

Το επίδομα αυτό χορηγείται σε Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους κρατών μελών της ΕΕ που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και στους οποίους έχει λήξει η 12μηνη τακτική επιδότηση και που είναι 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής:

1.Δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας 2 μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.
Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία 2 μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.

2.Οι εξαιρέσεις

Δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.

3.Οι προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος
Οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί το επίδομα είναι οι εξής:
-Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

4. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα από κάθε πηγή με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης του προ-προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος φορολογικού έτους του ανέργου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του. Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .
Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσμίας 2 μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά, μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
Read More »
Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους για ένα χρόνο Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους για ένα χρόνο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις για “Αντώνης Τρίτσης”, προσλήψεις και συνέδριο της “Βιώσιμης πόλης”

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις για “Αντώνης Τρίτσης”, προσλήψεις και συνέδριο της “Βιώσιμης πόλης”


Την Πέμπτη 16-12-2021, αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Φάνη Μπέλλο, παρακολούθησε το ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ: «Σχεδιάζοντας σήμερα το περιβάλλον του αύριο», που οργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο πρόεδρος της Βιώσιμης Πόλης κ. Δημήτρης Καφαντάρης.


Πραγματοποιήθηκε σειρά παρουσιάσεων μεταξύ άλλων από τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με επιστήμονες των αντίστοιχων πεδίων από το ΕΜΠ, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς και επιστημονικών συνεργατών του Δικτύου Πόλεων της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ. Στο περιθώριο του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε πιθανές ευκαιρίες χρηματοδότησης για έργα που προγραμματίζει ο Δήμος για το έτος 2022.


Ακολούθησε Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, όπου και εγκρίθηκε η είσοδος του Δήμου Σουλίου ως μέλος του δικτύου.

Την Παρασκευή 17-12-2021, η αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την προώθηση των προτάσεων του Δήμου Σουλίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.


Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σουλίου επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ κ. Γιάννη Καραγιάννη, με τον οποίο και συζήτησε θέματα μείζονος σημασίας για πολλούς από τους Δήμους της χώρας, όπως είναι οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι δυσκολίες χρηματοδότησης κ.α.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις για “Αντώνης Τρίτσης”, προσλήψεις και συνέδριο της “Βιώσιμης πόλης” Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις για “Αντώνης Τρίτσης”, προσλήψεις και συνέδριο της “Βιώσιμης πόλης” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

72 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
72 τα νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 9
ΠΕ Θεσπρωτίας 9
ΠΕ Ιωαννίνων 38
ΠΕ Πρέβεζας 16


Read More »
72 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο 72 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

1η ανάβαση Παραμυθιάς (Άγιος Δονάτος – Ελευθεροχώρι)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
1η ανάβαση Παραμυθιάς (Άγιος Δονάτος – Ελευθεροχώρι)


Σήμερα στις 18-12-2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη με αντιπροσωπεία του αθλητικού σωματείου Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτων (ΕΛ.ΕΤ.Α.), στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σουλίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παραμυθιάς.

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή αγώνα μηχανοκίνητων αυτοκινήτων που αναμένεται να διεξαχθεί το διήμερο 30-31 Ιουλίου 2022 και αφορά την 1η ανάβαση Παραμυθιάς με αφετηρία την περιοχή του Συνοικισμού Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς και τερματισμό τον οικισμό Ελευθεροχωρίου.


Το Σάββατο 30 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και την Κυριακή 31 Ιουλίου ο κύριος αγώνας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση με τη συμμετοχή πληρωμάτων και επισκεπτών αναμένεται να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τις ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού και να συμβάλλει στη γενικότερη τουριστική προβολή της περιοχής.
Read More »
1η ανάβαση Παραμυθιάς (Άγιος Δονάτος – Ελευθεροχώρι) 1η ανάβαση Παραμυθιάς (Άγιος Δονάτος – Ελευθεροχώρι) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Διακομιδή 7χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Διακομιδή 7χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικούΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 7χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.Read More »
Διακομιδή 7χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδή 7χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε η ομάδα Μίνι του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε η ομάδα Μίνι του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε αναδείχθηκε η ομάδα του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, απέναντι στην ομάδα της Νικόπολης Πρέβεζας, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.

Για την ομάδα του Πρωτέα αγωνίστηκαν οι : Κόρος Ανδριανός, Λουκάς Χρήστος, Σπύρου Χρήστος, Κωλέτσης Παύλος, Λώλης Βασίλης, Μάνος Λεωνίδας, Λαμπίρης Στέφανος, Πανταζής Εφραίμ, Πήχας Νικόλας, Βέρμπης Κωσταντίνος, Αντωνάκης Ειρηναίος.Συγχαρητήρια στους αθλητές και των δύο ομάδων για την προσπάθεια τους και την επίδειξη αθλητικού πνεύματος σε όλη τη διάρκεια του τελικού!

Read More »
Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε η ομάδα Μίνι του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε η ομάδα Μίνι του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και δώρα στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Σελεύκειας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και δώρα στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Σελεύκειας


Αμέτρητα ήταν τα παιδικά χαμόγελα στο σχολείο μας!
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, μοίρασε με πολύ αγάπη ,σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τα χριστουγεννιάτικα δωράκια τους!
Ξύλινες μολυβοθήκες με το αρχικό γράμμα του ονόματος του κάθε παιδιού, βιβλίο με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ημερολόγιο τοίχου και ένα ξύλινο γούρι!
Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΚΥΨΕΛΗ και τα παιδιά του σχολείου, στολίσαμε το κυλικείο και το μεταμορφώσαμε σε ένα σοκολατένιο και λαχταριστό ζαχαρόσπιτο.
Μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σοκολατούχα ροφήματα νόστιμα σοκολατένια ντόνατς και πολύχρωμα ζαχαρωτά.


Η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας ήταν απερίγραπτη!!Τα παιδιά μας το απόλαυσαν και τους αξίζουν πολλά ....γιατί ήταν... "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ"
Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση του συλλόγου μας!!!
Πρώτα από όλα την Διευθύντρια του σχολείου μας για την πολύτιμη στήριξή της.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το ΚΔΑΠ ΚΥΨΕΛΗ για τον υπέροχο στολισμό του κυλικείου μας ,την Δέσποινα (Πιπίνα) Ζεϊμπέκογλου για τα σοκολατούχα ροφήματα, το κατάστημα NANOU DONUTS HOUSE για την ευγενική προσφορά τους και φυσικά όλες εκείνες τις μανούλες , που είναι δίπλα μας και μας προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους!!
Δεν τελειώνουμε εδώ για εφέτος ,έπεται και συνέχεια ...
Read More »
Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και δώρα στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Σελεύκειας Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και δώρα στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Συλλαλητήριο την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Συλλαλητήριο την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΣΤΙΣ 6:00μμ, ΣΤΟΝ ΟΤΕ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα, μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα.
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους, παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Η «πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση της ενέργειας» έχουν εκτοξεύσει επίσης τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές των προϊόντων.
Την ιδέα στιγμή ο κρατικός προϋπολογισμός που συζητιέται και ψηφίζετε αυτές της ημέρες στη Βουλή, για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός και βαθιά ταξικός, όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επιβεβαιώνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να ματώνουμε. Για άλλη μια φορά το μόνο που φέρνει είναι θυσίες δίχως τέλος, περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό. Απαράδεκτες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σύστημα υγείας να συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για έργα υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Το μόνο που αυξάνεται στον προϋπολογισμό είναι οι πολεμικές δαπάνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε., οι επιδοτήσεις και η χρηματοδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το μόνο που θα δούμε για μια ακόμα χρονιά, είναι η τσέπη μας να αδειάζει για να γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ώρα που μπουκώνουν με νέα κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα αντισταθμιστικά μέτρα που εξαγγέλλουν δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των εισοδημάτων μας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός ματώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, ματώνουμε για να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών μας, για τα ενοίκια και την θέρμανση των σπιτιών μας, για τους πράσινους λογαριασμούς του ρεύματος. Ούτε ένα ευρώ απ΄τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης και της πράσινης οικονομίας τους, δεν προβλέπεται για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ
Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.
Είναι πρόκληση την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.
Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δις και συνολικά στα 7,5 δις. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ
Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα όλα αυτά τα χρόνια, απέναντί μας έχουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η ακρίβεια και τα χαράτσια, πάνε χέρι – χέρι με τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα δικαιώματα μας και τη ζωή μας. Πάνε χέρι – χέρι με τη δουλειά λάστιχο, με την απλήρωτη εργασία, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με τα 10ωρα – 12ωρα, με το χτύπημα της ζωής και της δράσης των συνδικάτων.
Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έδωσαν θάρρος σε πολλούς εργαζομένους. Απέτρεψαν την επιδείνωση της θέσης τους σε μια σειρά χώρους, ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης εργασίας, για την ασφάλεια και την υγεία σε χώρους δουλειάς.
Μόνος δρόμος για όλους εμάς, διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και κάθε λαϊκή οικογένεια είναι η οργάνωση στην πάλη, με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:
Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.
Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους – εργαζόμενες, τους ανέργους και όλο το λαό της πόλης μας να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο, για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια, και τον βάρβαρο κι αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Τρίτη 21 Δεκέμβρη, στις 6:00 μμ, στον ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!
Read More »
Συλλαλητήριο την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Συλλαλητήριο την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ελληνικό Δωδεκαήμερο από το "Αβγό"

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021

Ηγουμενίτσα: Ελληνικό Δωδεκαήμερο από το "Αβγό" Read More »
Ηγουμενίτσα: Ελληνικό Δωδεκαήμερο από το "Αβγό" Ηγουμενίτσα: Ελληνικό Δωδεκαήμερο από το "Αβγό" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021
Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΟ ESPO συνεχάρη το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Λιμάνι του Βίγκο (Ισπανία) για την πιστοποίηση τους μέσω του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης (PERS) της EcoPorts. 
Ως αφοσιωμένο μέλος του Δικτύου EcoPorts, η Ηγουμενίτσα αποτελεί μέρος του εδώ και μια δεκαετία, έχοντας ενταχθεί στο 2011.

Η Isabelle Ryckbost,Γενική Γραμματέας του ESPO, σχολίασε:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι το λιμάνι του Βίγκο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ανανεώνουν για άλλη μια φορά το πιστοποιητικό EcoPorts PERS. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συνοχής με τα ελληνικά νησιά και στη διασφάλιση της συνδεσιμότητας μικρών αποστάσεων με την Ιταλία. Οι πράσινες προσπάθειές του καθιστούν το συνολικό του προφίλ ακόμα πιο βιώσιμο. Το λιμάνι του Βίγκο είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι στον κόσμο και συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με έναν θεμελιώδη προσανατολισμό προς τη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να έχουμε αυτά τα δύο λιμάνια μέρος του Δικτύου EcoPorts για μεγάλο χρονικό διάστημα."

Ο Valter Selén,Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής του ESPO και Συντονιστής EcoPorts, δήλωσε: 
«Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε δύο λιμάνια να συνεχίζουν να αξιοποιούν τη μακρά ιστορία τους στο Δίκτυο EcoPorts. Και οι δύο λιμένες έχουν πιστοποιηθεί πέντε φορές, με την επαναπιστοποίηση να απαιτεί σημαντική και συνεχή αυτοβελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Είναι λοιπόν ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα από το λιμάνι του Βίγκο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να πιστοποιηθεί εκ νέου και αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για το τι είναι το Δίκτυο EcoPorts».
Read More »
Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες