Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον πανηγυρικό εορτασμό του Ιερού Ναού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
19:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία
20:30 Περιφορά της Ιερής Εικόνας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019
7:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:30 Επίσημη Δοξολογία

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Σ. Λώλος

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Δωρεά από Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz και τον εκπρόσωπο της K. Τουζλίδη Χρήστο για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό.

Η PHI είναι μια Μη Κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1995 στην Γαλλία και από το 2005 έγινε Διεθνής Ανθρωπιστικού χαρακτήρα και οργανώνει και βοηθάει με φαρμακευτικό υλικό τους αναξιοπαθούντες της Γαλλίας αλλά και όλου του κόσμου.

Read More »
Δωρεά από Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Οδός Βιβλιοθήκης"

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Σ.Ο.Π.Θ.)
Προς: 1) Κο Δήμαρχο Ηγ/τσας
2) Κάθε άλλο αρμόδιο-νυν ή μελλοντικό

Οδός Βιβλιοθήκης

Στην πόλη μας επικρατούσε για αρκετά χρόνια η παράδοξη κατάσταση οι κάτοικοι να στερούνται στοιχειωδών πολιτιστικών δομών και υποδομών. Η κατάσταση αυτή διαιωνίστηκε ως τις μέρες μας . Φαίνεται όμως πως αρχίζει πλέον κάτι ν’ αλλάζει.

Η αρχή έγινε με τη ΄΄δειλή΄΄ αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς εστίας. Σύντομα τα ΄΄λιμνάζοντα΄΄ ύδατα της πόλης μας θα ταράξει η παράδοση του υπαίθριου θεάτρου στη θέση Τσιμπουρίκι. Ακολουθεί, όπως μαθαίνουμε (και μακάρι να είναι αλήθεια) η ανάπλαση – αξιοποίηση του αστικού μας αλσυλλίου και η αναστήλωση του ενετικού κάστρου που περιβάλλεται από αυτό.

Για να αξιοποιηθούν όμως σωστά οι προαναφερόμενες υποδομές (και οι άλλες που θα προστεθούν αργότερα) και να προσφέρουν στον τόπο μας, για να γίνουμε συμμέτοχοι και δημιουργοί πολιτισμού εκτός από θεατές -καταναλωτές, απαιτείται κάτι ακόμα (η σωστή στελέχωση και διαχείριση των παραπάνω είναι αυτονόητες), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό – ο καταλύτης, το πρωτογενές υλικό – η επαφή με το βιβλίο. Όλο το πολιτιστικό οικοδόμημα στηρίζεται σε αυτό.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μία αξιόλογη βιβλιοθήκη που θα συμβάλει στην ανάδειξη ενός ικανού αριθμού δημοτών με επαρκή αναγνωστική εμπειρία, αισθητική παιδεία και κριτική αντίληψη, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους θεματοφύλακες και τους κοινωνούς του πολιτιστικού μας τοπικού γίγνεσθαι.

Ελπίζουμε έτσι, σταδιακά, να ξεπηδήσει μια γενιά νέων ανθρώπων, που θα είναι πιο εξοικειωμένη με τα πολιτιστικά στοιχεία, θα στηρίζει και προωθεί εναργέστερα την πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη, που θα επανδρώσει άξια τις κρίσιμες θέσεις στους σχετικούς φορείς και θα οδηγήσει στις συνθέσεις του μέλλοντος!

Το εγχείρημα της εγκαθίδρυσης μιας ζωντανής βιβλιοθήκης είναι δύσκολο. Γιατί δεν αρκεί απλά ένας χώρος και ένας άνθρωπος που να φυλάει τα ράφια των βιβλίων. Αυτό θα ήταν αποδεκτό μόνο ως ένα αρχικό στάδιο και προσωρινά. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί ή να χτιστεί ένα κτήριο κατάλληλο, ΄΄ζεστό΄΄ και λειτουργικό, να στελεχωθεί από ανθρώπους που έχουν τα εχέγγυα και αγαπούν το αντικείμενο, τέλος θα πρέπει να συνδεθεί με την υπόλοιπη πολιτιστική δραστηριότητα και τη ζωή της πόλης μας εν γένει.

Για να αγκαλιαστεί από τους Δημότες και να καταστεί και ένα πρακτικά χρήσιμο εργαλείο θα μπορούσε, εκτός από το βασικό κορμό της ελληνικής γραμματείας-λογοτεχνίας να αναπτύξει θεματικά παρακλάδια που να σχετίζονται με τις πολιτιστικές δομές (π.χ. θεατρικό τμήμα), με την τοπική ιστορία, με τοπικά χαρακτηριστικά (π.χ. παραδοσιακή αρχιτεκτονική), με τοπικές γεύσεις (γαλακτοκομικά, πίτες), δραστηριότητες (π.χ. θαλασσινές ασχολίες), τοπικές καλλιέργειες, με ΄΄τοπικά΄΄ επαγγέλματα (συλλογή βοτάνων, μελισσοκομία, τυροκομία), κ.α.

Για να είναι ελκυστική στους νέους θα πρέπει να μετατραπεί σε πόλο έλξης με σύγχρονους όρους - επαρκές στυλ, ψηφιακές και απεικονιστικές δυνατότητες, συνδεσιμότητα, παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις.

Για να τονίσουμε τη σημασία της και να αναδείξουμε το επίτευγμα αυτό θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την οδό που τη φιλοξενεί, οδό βιβλιοθήκης.

Εμπρός λοιπόν συνδημότες, διεκδικήστε την! Εμπρός λοιπόν πάσης φύσεως αρμόδιοι, υλοποιήστε την!

Για την Σ.Ο.Π.Θ.
Η τριμελής επιτροπή:
1) Νίκος Θεοδώρου
2) Αλέξανδρος Τζίμας
3) Άλκης Φάτσιος

Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Οδός Βιβλιοθήκης" ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Οδός Βιβλιοθήκης" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Υποψήφιος με τον συνδυασμό Λώλου ο Ηλίας Τσακίρης

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Συνεχίζουμε ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί σε νέα πρόσωπα και ιδέες.
Ο συνδυασμός μας Δύναμη Προοπτικής μεγαλώνει και υποδέχεται δυναμικές προσωπικότητες για την διατήρηση της δυναμικής μας πορεία.
Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ηλία Τσακίρη, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που επιχειρεί στον τομέα της τροφοδοσίας και αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες του τόπου μας. Δραστήριος, διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για την περαιτέρω ισχυροποίηση και ανάπτυξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Καλή επιτυχία Ηλία!
Read More »
Υποψήφιος με τον συνδυασμό Λώλου ο Ηλίας Τσακίρης Υποψήφιος με τον συνδυασμό Λώλου ο Ηλίας Τσακίρης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου η Βασιλική Πάντου

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία ανακοινώνει

Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας με ανθρώπους ικανούς και άξιους χωρίς διαχωριστικές γραμμές.
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στη Δημοτική μας ομάδα την κυρία Βασιλική Πάντου.
Βασιλική σου ευχόμαστε καλή επιτυχία ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσας.

Η κυρία Πάντου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

《Αρκετοί με ξέρετε 38 χρόνια από τότε που πηγαίναμε μαζί σχολείο!
(και καθόμασταν στο διπλανό θρανίο!)
Πολλοί με ξέρετε 17 χρόνια από τότε που έγινα μητέρα και απέκτησα τον πρώτο μου γιο. (Δύο στο σύνολο τα αγόρια μου)
Ακόμη πιο πολλοί με ξέρετε 13 χρόνια από τότε που δραστηριοποιούμαι στην πόλη της Ηγουμενίτσας ως ελεύθερος επαγγελματίας, με την ιδιότητα του Διακοσμητή.
(Ο αριθμός 13 που τα πάντα ανανεώνει και τα πάντα από-ανα-δια-μορφώνει)
Εν έτη 2019 αποφάσισα να συστηθώ και μ’ ένα άλλο πρόσωπο συμμετέχοντας πιο ενεργά για τον Δήμο μου, θέτοντας την υποψηφιότητα μου σαν δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής και υποψήφιο για Δήμαρχο κ. Γιάννη Γόγολο.

Βασικό μου μέλημα είναι να βοηθήσω, όπως μπορώ κι εγώ,με κάθε τρόπο, ν΄αλλάξουμε έστω και κάτι στην καθημερινότητα μας.
Με πάντα θετική αύρα και ενέργεια.
Το ερώτημα είναι: σηκώνουν τα πλακόστρωτα της πόλης, τις γόβες μίας δημοτικής σύμβουλου;
Η απάντηση είναι: δεν είναι απαραίτητο να φοράει γόβες. Μπορεί να φοράει και αθλητικά!》
Read More »
Στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου η Βασιλική Πάντου Στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου η Βασιλική Πάντου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην Ήπειρο μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


«Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει αποδείξει στα οκτώ περίπου χρόνια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα την αποτελεσματικότητά της, τόσο στην υλοποίηση των έργων, όσο και στους ρυθμούς απορρόφησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες – συνέχισε- συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και είναι γεγονός πως χάρη στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιούνται βασικά έργα υποδομής, απλώνεται δίχτυ προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενισχύονται επιχειρηματικές δράσεις κ.α..».

Υπενθύμισε επίσης πως στο προηγούμενο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ηπείρου υπερκάλυψε κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο Π.Ε.Π. και διέθεσε έργα για να καλυφθούν απορροφήσεις κοινοτικών πόρων σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα (Interreg, Αλιείας).

Διεκδικούμε πόρους από κάθε άλλο πρόγραμμα είπε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας μεταξύ άλλων το HELENA, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το Interreg, το ETEAN.

Αναφερόμενος στο τρέχον ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μόνη στη χώρα που μετέφερε από το προηγούμενο στο νέο μόλις το 6%, υλοποιώντας έτσι νέα έργα, ενώ επεσήμανε πως εκπληρώνεται στο ακέραιο το βασικό ζητούμενο που είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, επιτυγχάνοντας στο τέλος του χρόνου τον στόχο ν+3.

Όσον αφορά την κατάταξη στην απορρόφηση, για την οποία η Περιφέρεια Ηπείρου εμφανίζεται να βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης επί των 13 περιφερειών, εξήγησε πως στην πραγματικότητα γίνεται σύγκριση ανόμοιων προγραμμάτων, καθώς δύο περιφέρειες της χώρας της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου είναι ενταγμένες στο «στόχο 2» και τα Επιχειρησιακά τους προγράμματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η Ήπειρος δηλαδή στην κατηγορία της (με ποσοστό 23,87%) βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις έντεκα Περιφέρειες, των οποίων ο μέσος όρος ανέρχεται σε 22,98% και χωρίς να έχει μεταφορά έργων από το προηγούμενο.

Αναφερόμενος στους ρυθμούς υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τα εξής στοιχεία:  
 • έχουν εκδοθεί 73 προσκλήσεις ύψους 282.755.484 ευρώ που καλύπτουν το 83,9% του προγράμματος.
 • έχουν ενταχθεί 304 έργα ύψους 228.658.722 ευρώ που αντιστοιχούν στο 67,8%,
 • οι νομικές δεσμεύσεις έχουν καλύψει ήδη το 41,7% του προγράμματος
 • οι δαπάνες ανέρχονται στο 21,22%.


Επίσης πέραν αυτών:

Από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια 32,6 εκ. ευρώ και έχουν ήδη ενταχθεί οι ΣΜΑ με προϋπολογισμό 12,3 εκ. ευρώ, τα Δίκτυα αποχέτευσης στους Δήμους Ζηρού και Ν. Σκουφά με προϋπολογισμό 10.3 εκ ευρώ και υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για την κατασκευή των «πράσινων σημείων» προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια, καθώς: έχει εκδοθεί πρόσκληση ύψους 4,61 εκ. ευρώ για εγγειοβελτιωτικά έργα, Έχουν ενταχθεί έργα ύψους 5.516.000 εκ. ευρώ για αγροτική οδοποιία, εξασφαλίζοντας με παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής αύξηση του προϋπολογισμού που ήταν 2.4οο.000 ευρώ, έχουν ενταχθεί δαπάνες 2.570.000 ευρώ στο πρόγραμμα Leader.

Από το INTERREG η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει μέχρι σήμερα στο Interreg έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ περίπου. Ορισμένα από αυτά δημιουργούν σημαντικές υποδομές ανάπτυξης, όπως είναι η αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, Αμαράντου, Καβασίλων, Πρέβεζας με συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα με 2, 96 εκ. ευρώ, η μονάδα κομποστοποίησης Άρτας με 1,669 εκ. ευρώ, η κατασκευή κόμβου μεταξύ Εγνατίας και ΒΙΟΠΑΘΕ με 2,328 εκ. ευρώ και άλλες δράσεις για τα αρωματικά φυτά, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό κ.α..

Πέραν αυτών πρέπει να επισημανθεί το γεγονός της ένταξης των 1.000 νέων γεωργών.


Ενίσχυση Επιχειρήσεων

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στα προγράμματα Επιχειρηματικότητας:

«Στο Ε.Π. της Ηπείρου- είπε- έπρεπε να γίνει και ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Κληθήκαμε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης να το υλοποιήσουμε. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στο πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔ, είμαστε η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδος που υλοποίησε και υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα, έχοντας ήδη δημοσιεύσει πρόσκληση για την αγροδιατροφή, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Οι άλλες Περιφέρειες δεν έκαναν καμία ενέργεια. Και όταν στις 23 Δεκεμβρίου η Κεντρική Διοίκηση διαπίστωσε την πρόοδο, δεν ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ για συνεισφορά της Ηπείρου στο πρόγραμμα του ΕΠΑΝΕΚ «ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών ΜΜΕ».

Ανακοίνωσε δε και μια θετική εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, με το επιπλέον ποσό των 150 εκ. ευρώ που διέθεσε το Υπουργείο, θα ενταχθούν άλλα 73 επενδυτικά σχέδια από την Ήπειρο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 11,7 εκ. ευρώ, με τη βάση να πέφτει στο 87,45. Αυτά πρόκειται να προστεθούν στα 291 επ. σχέδια που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα και αντιστοιχούσαν στο 45% του συνολικού αριθμού της κατηγορίας που είναι ενταγμένη η Ήπειρος.


Πρόγραμμα για ανεργία

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας πως όλες οι δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια μπορούν να συμβάλλουν στο ΑΕΠ περί το 12%. «Υπάρχουν Περιφέρειες με μεγαλύτερο ΑΕΠ από της Ηπείρου, που συνεχίζουν να παρουσιάζουν μείωση. Αντίθετα στην Ήπειρο υπάρχει αύξηση 1,5% που βέβαια δεν μας ικανοποιεί. Η αγωνία μας για την Ήπειρο είναι τεράστια. Έχουμε ετοιμάσει δικό μας πρόγραμμα για πρόσληψη ανέργων. Απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, τελειόφοιτους ΑΕΙ –ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες που θα λαμβάνουν 700-1000 ευρώ μηνιαίως συν την ασφάλισή τους για να προσληφθούν από επιχειρήσεις για 18 μήνες για την απόκτηση δεξιοτήτων και για εργασιακή εμπειρία, με την υποχρέωση της επιχείρησης να τους κρατήσει στην εργασία για επιπλέον τέσσερις μήνες. Αυτό είναι πρωτοπορία της Περιφέρειας Ηπείρου. Και μη νομίζει κανένας ότι είναι σημερινό ή χθεσινό πρόγραμμα. Είναι εγκεκριμένο στο Ε.Π. μέσω των Επιτροπών Παρακολούθησης του προγράμματος «Ήπειρος», εκεί που εμείς πήραμε άριστα και θεωρούν ότι είναι το καλύτερο στην Ελλάδα».

Read More »
Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην Ήπειρο μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην Ήπειρο μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Σουλίου με την οικογένεια Bvlgari

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Απόλυτα πετυχημένη η συνάντηση με την οικογένεια Βούλγαρη (BVLGARI) στη Ρωμη .

Μεταφέραμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευεργεσία τους στην Παραμυθιά και ενημερώσαμε τους απογόνους της οικογένειας Άννα και Paolo Βούλγαρη για τις εξελίξεις στην ανακατασκευή και λειτουργία του κτιρίου Βούλγαρη .

Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την παρουσία μας.

Θετική ανταπόκριση υπήρχε στην πρόταση μας ,για τη συνδρομή τους στη διαμόρφωση και λειτουργία της αίθουσας προς τιμή της οικογένειάς τους οπως προβλέπεται απο τη μελέτη.

Μετά τη χρηματοδότηση με 2.500.000 € της επαναχρησιμοποίησης του πρώην σχολείου Βούλγαρη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΠαΝΕΚ, σε πολυχώρο Τέχνης, Ιστορίας , Πολιτισμού και Εκπαίδευσης η διασφάλιση της αρωγής της οικογένειας Βούλγαρη καταμαρτυρούν ότι το ιστορικό κτίριο Βούλγαρη θα αποτελέσει το διαμάντι της Παραμυθιάς και όλης της Ηπείρου .

Το νερό μπήκε στο αυλάκι !
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Σουλίου με την οικογένεια Bvlgari Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Σουλίου με την οικογένεια Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές του Δήμου Ηουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές του Δήμου Ηουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές του Δήμου Ηουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Λογοτεχνικά περάσματα του Γιάννη Βέλλη στην ΕΕΛ

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», σας προσκαλεί
τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ., στην παρουσίαση
της λογοτεχνικής εκδήλωσης:
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ του ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΛΛΗ
μέλους της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», Γεν. Γραμματέα της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ»
Read More »
Λογοτεχνικά περάσματα του Γιάννη Βέλλη στην ΕΕΛ Λογοτεχνικά περάσματα του Γιάννη Βέλλη στην ΕΕΛ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Στο 17,3% η ανεργία στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Στο 18,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ' τρίμηνο πέρυσι, μειωμένο μεν κατά 2,5 μονάδες από το 21,2% του δ' τριμήνου 2017, αλλά οριακά αυξημένο σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2018 (18,3%).

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 881.099 άτομα, και ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ μειώθηκε κατά 12,5%, σε σχέση με το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων (αναζητούν εργασία ένα έτος ή περισσότερο) ανέρχεται σε 611.483 άτομα.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15- 19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30- 44 ετών, στο Νότιο Αιγαίο, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας.

Ειδικότερα, στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας είναι 14,7% και στις γυναίκες 23,7%.

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 19 ετών (52,7%) και 20- 24 ετών (38,3%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 29 ετών (28,6%), 30- 44 ετών (18%), 45- 64 ετών (14,8%) και 65 ετών και άνω (11%).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (25,3%), η Δυτική Ελλάδα (24%) και το Βόρειο Αιγαίο (22,1%). Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (19,9%), η Αττική (18,9%), το Νότιο Αιγαίο (18,9%), η Στερεά Ελλάδα (18,6%), η Θεσσαλία (18,3%), η Ήπειρος (17,3%), οι Ιόνιοι Νήσοι (16,6%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (16,5%), η Πελοπόννησος (13,5%) και η Κρήτη (12,3%).

Οι βασικοί λόγοι που σταμάτησαν οι άνεργοι να εργάζονται είναι είτε διότι η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (28,7%) είτε διότι απολύθηκαν (23,4%). Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (19,3%) εργαζόταν στον κλάδο των ξενοδοχείων και εστίασης. Σε ό,τι αφορά στο επάγγελμα της προηγούμενης εργασίας τους, το μεγαλύτερο ποσοστό (30,9%) απασχολούνταν στην παροχή υπηρεσιών ή ως πωλητές. Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 20,6%.

Η πλειονότητα των ανέργων (69,4%) αναζητεί εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι), ενώ ποσοστό 92,4% των ανέργων αναζητεί εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 21,5%, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι λαμβάνουν επίδομα ή βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 13,1%.

Η πλειονότητα των μη ενεργών ηλικίας 15- 74 ετών δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν (46,6%), ή έχουν περάσει περισσότερα από 8 έτη από τότε που σταμάτησαν την τελευταία τους εργασία (28,3%).

Από τα άτομα που εργάστηκαν μέσα στα τελευταία 8 έτη, το μεγαλύτερο ποσοστό σταμάτησε να εργάζεται επειδή συνταξιοδοτήθηκε (60,2%), ή επειδή η εργασία του ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (12%).

Οι βασικοί λόγοι που δεν αναζητούν εργασία οι μη ενεργοί είναι ότι βρίσκονται σε σύνταξη (37,1%), ή εκπαιδεύονται (24,2%). Το 1,6% των μη ενεργών αναζητεί εργασία, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμο να την αναλάβει και το 1,5% δεν αναζητεί εργασία επειδή πιστεύει ότι δεν θα βρει ή δεν γνωρίζει πού θα απευθυνθεί.

Σε ό,τι αφορά στην απασχόληση, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.833.745 και η απασχόληση μειώθηκε 1,6%, σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2018 και αυξήθηκε 2,6%, σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2017.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολούμενων εργάζονται ως μισθωτοί (66,8%), ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό (22%). Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται για τους βοηθούς στην οικογενειακή επιχείρηση. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εμφανίζεται μείωση στην απασχόληση για τους βοηθούς στην οικογενειακή επιχείρηση και αύξηση για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό.

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται σε 9,2%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία σε 7,1%. Η μερική απασχόληση εμφανίζεται αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ελαφρά μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η προσωρινή απασχόληση έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων είναι οι εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσιών και πωλητές (23,1%) και οι επαγγελματίες (19,6%). Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στους ανειδίκευτους εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες και η μεγαλύτερη αύξηση στους επαγγελματίες. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζεται στα ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων (46%) δηλώνει ότι εργάστηκε 40- 47 ώρες την εβδομάδα αναφοράς, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (26,3%) δηλώνει ότι εργάστηκε 48 ή περισσότερες ώρες. Η πλειονότητα των απασχολουμένων (85%) δηλώνει ότι εργάστηκε τις συνήθεις ώρες, ενώ το 10,2% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εργάζεται περισσότερες ώρες. Το 2,2% δηλώνει ότι έχει και δεύτερη εργασία, ενώ το 2,1% αναζητεί εργασία αν και εργάζεται.

Με βάση την κατανομή του πλήθους των απασχολουμένων σε ευρείες ομάδες επαγγελμάτων, παρατηρείται ότι την περίοδο α' τρίμηνο 2008- δ' τρίμηνο 2018, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό των απασχολουμένων σε μη χειρωνακτικά επαγγέλματα χαμηλής ειδίκευσης, μειώνεται το ποσοστό των απασχολουμένων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα με εξειδίκευση, ενώ παραμένει σχετικά σταθερό το ποσοστό των απασχολουμένων σε γεωργικά και στοιχειώδη επαγγέλματα και στα μη χειρωνακτικά επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης.

Με βάση την εξέλιξη του ποσοστού των απασχολουμένων σε ευρείς τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά την περίοδο α' τρίμηνο 2008- δ' τρίμηνο 2018, διαπιστώνεται αύξηση του ποσοστού όσων εργάζονται στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, τα ξενοδοχεία και την εστίαση και μείωση του ποσοστού όσων εργάζονται στις κατασκευές και τη βιομηχανία.
Read More »
Στο 17,3% η ανεργία στην Ήπειρο Στο 17,3% η ανεργία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ευχαριστεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Κύριε Διοικητά

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας απευθυνθήκαμε σε εσάς ζητώντας τη βοήθειά σας ώστε να μας προμηθεύσετε με εξοπλισμό γραφείου για τις υπηρεσίες της Δ.Α. Θεσπρωτίας προκειμένου να μπορούμε να εξυπηρετούμε άμεσα τον πολίτη και να βελτιώσουμε ταυτόχρονα τις συνθήκες εργασίας των μελών μας.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας. Μεγάλες ποσότητες από καρέκλες γραφείου, γραφεία, ντουλάπες και ερμάρια απεστάλησαν από την τράπεζα στην Διεύθυνσή μας ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας έτσι το εργασιακό περιβάλλον των μελών μας.

Είναι δυστυχώς γενικά αποδεκτό ότι βρισκόμαστε ως χώρα σε μια εποχή όπου κύριο χαρακτηριστικό της είναι η λιτότητα. Συνεπώς το όποιο βοήθημα προς τις υπηρεσίες είναι όχι μόνο καλοδεχούμενο αλλά θα το χαρακτηρίζαμε ευεργετικό για τα μέλη μας.

Αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για εμάς τους αστυνομικούς όταν θεσμοί, οργανισμοί ακόμα και οι συμπολίτες μας αναγνωρίζοντας την προσφορά μας και το δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την ασφάλειά τους, μας ενισχύουν έμπρακτα βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας μας.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν θερμά και υποσχόμαστε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για την ασφάλεια του πολίτη όσο δύσκολο, επίπονο και επώδυνο και αν είναι αυτό.-

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ευχαριστεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ευχαριστεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Με μεγάλη έκπληξη ένας Ευρωπαίος πολίτης με ρώτησε πρόσφατα για τα θιγόμενα θέματα της ιστορικής μας πόλης, που από ότι φαίνεται είναι γνωστή για τον πολιτισμό της, την ιστορίας και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας πέρα από τα σύνορά μας.

· Έχει το ιστορικό Φιλιάτι χρόνο για άλλη μια χαμένη τετραετία?
· Μπορεί να αντέξει την ραγδαία υποβάθμιση της καθημερινότητας και αργού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών?
· Μπορεί να παραμείνει βρώμικο με δυσλειτουργικές υπηρεσίες , με καχεκτική οικονομική δραστηριότητα και χωρίς νέες μεγάλες υποδομές?
· Θα ενεργοποιηθούν οι άνθρωποι που έχουν γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δημοτικές εκλογές?

Όποιος όμως γνωρίζει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στο αγαπητό μας Φιλιάτι, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 είναι μια άχρωμη και χωρίς ηλεκτρισμό διαδικασία, ΜΗ ικανή για να προκαλέσει ακόμη και τον ενδιαφέρον των απόδημων ή εκτός Φιλιάτι εταιροδημοτών.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι μάλλον βολεύονται με τα λιμνάζοντα ύδατα και αναζητείται η πέτρα που θα αναταράξει τα νερά και συνεπώς την ερχόμενη προεκλογική περίοδο, δίνοντας της χρωματισμό!

Η αδράνεια μας, αναγνωρίζεται και εκτός συνόρων, πιθανώς είναι ένα αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών πολλών πρώην και νυν υποψήφιων Δημάρχων, που άλλοτε φιλοδοξούν να δοξαστούν κρυπτώμενοι, μη λέγοντας επί της ουσίας τίποτα ουσιαστικό που απαντά στα απλά ερωτήματα που μου έθεσαν οι Ευρωπαίοι φίλοι μου και αποφεύγουν να μιλήσουν διότι απλά οι περισσότεροι εξ αυτών, μάλλον δεν έχουν επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση, και άλλοτε, πιθανώς αποτελούν βασικές κομματικές επιλογές που υπηρετούν άλλες στοχεύσεις που σχετίζονται περισσότερο με τον κομματικό μηχανισμό πάρα με την ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως διοικητικός όρος.

Άν προκύψει Δήμαρχος που μετά από μια νέα τετραετία θα χαρακτηρισθεί ως άσχετος με τα της πόλης του Φιλιάτι ή ένα πολιτικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται μόνο για ρόλους μεταγραφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή της Περιφέρειας ή της Χώρας, αντιμετωπίζοντας την πόλη ως σκαλοπάτι προόδου καριέρας, ας μην περιμένει κανείς ουδεμία ουσιώδης θετική εξέλιξη στο Δήμο μας.

Ερωτάσθε ποιος θα καλέσει εκείνους που έχουν την πραγματική γνώση περί των θιγόμενων θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδράμουν με την συμμετοχή τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019?

Read More »
Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών Άρθρο του Παναγιώτη Ντάτση για τον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Έξυπνες πόλεις, η καραμέλα που για κάποιους άρχισε να πικρίζει - Απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Ηγουμενίτσας Γ. Ντάνη στον Γ. Γόγολο

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Ηγουμενίτσας Γ. Ντάνη στον Γ. Γόγολο:

Ο μετασχηματισμός ενός Δήμου σε “έξυπνο”, αποτελεί μια διαδικασία πολυεπίπεδη και χρονοβόρα, που σίγουρα δεν μπορεί να αντιγραφεί, αφού οφείλει να προσαρμοστεί στα ιδιαίτερα δεδομένα κάθε Δήμου. Επίσης όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και φίλος, Δημήτρης Παπαστεργίου στο 7ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις, πρέπει να προσέχουμε το ψηφιακό κενό που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ κοινωνίας και Δήμου.

Προτού όμως ένας Δήμος προχωρήσει στη υλοποίηση έξυπνων λύσεων, επιβάλλεται να προηγηθούν συγκεκριμένες αλλαγές στο εσωτερικό του περιβάλλον. Η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού πρέπει να γίνει κατανοητή απ’ όλους, δημότες, υπαλλήλους και αιρετούς, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κοινωνοί του εγχειρήματος και να το υποστηρίξουν με κάθε τρόπο.

Ενδεικτικά σε ότι αφορά τον Δήμο Ηγουμενίτσας:
 1. Έχει επεκταθεί το Πληροφορικό Σύστημα με ψηφιοποίηση αρκετών διαδικασιών όπως λ.χ. η διαχείριση των καυσίμων και του στόλου των οχημάτων, η ψηφιοποίηση των εγγράφων και η εκκίνηση της διαδικασίας ηλεκτρονική διακίνησης τους κ.α.
 2. Έχει υλοποιηθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αντικατάστασης και αναβάθμισης των υπολογιστών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, ενώ έχει γίνει αντικατάσταση των κοστοβόρων μηχανημάτων εκτύπωσης.
 3. Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε αρκετά σημεία του Δήμου.
 4. Έχει πραγματοποιηθεί επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του Δήμου με έμφαση στην πρόσβαση της από κινητές συσκευές και στην διευκόλυνση της πλοήγησης της από ΑμεΑ, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει η τουριστική προβολή του Δήμου
 5. Έχει γίνει προμήθεια της εφαρμογής Novoville μέσω της οποίας καταγράφονται τα προβλήματα και γίνεται η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών καθιστώντας πιο άμεση την επικοινωνία του Δημότη με τις υπηρεσίες του Δήμου.
 6. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης “έξυπνης” στάσης στην Πλατεία Δημαρχείου.
 7. Έχει εγκριθεί η υποβληθείσα πρόταση, που αποσκοπεί στην “έξυπνη” διαχείριση του στόλου των απορριμματοφόρων, την οποία όμως ορισμένοι δεν ψήφισαν.
 8. Έχει ενταχθεί στο Interreg Greece – Italy 2014-2020, στον άξονα για την εξοικονόμηση ενέργειας, η πρόταση για έξυπνο φωτισμό που στοχεύει στην απομακρυσμένη διαχείριση, στη μείωση του κόστους λειτουργίας καθώς και στη βελτιστοποίηση της συντήρησης των αντίστοιχων δικτύων ηλεκτροφωτισμού (προϋπολογισμού 248.905,20€).
 9. Έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο αστικό δίκτυο του Δήμου (προϋπολογισμού 8.069.635,37€).

Όλα τα παραπάνω,σε συνδυασμό με την σταδιακή δημοσίευση ανοιχτών δεδομένων, αλλά και το υπό σύνταξη Σχέδιο – Οδικό Χάρτη για τον Μετασχηματισμό του Δήμου μας με την προωθούμενη εκπαίδευση των πολιτών, αποτελούν απάντηση σε όσους από την μία μιλούν για πολιτικό πολιτισμό ενώ από την άλλη είναι αυτοί που λαϊκίζουν και ψεύδονται.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Δήμος μας ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρών σε Συνέδρια και Workshop για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως το 7ο Smart Cities Conference, κυρίως όμως θα συνεχίζεται η προσπάθεια μετατροπής του σε έναν έξυπνο Δήμο προς όφελος των πολιτών.

Η παραπληροφόρηση δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού!

Γεώργιος Β. Ντάνης
Μηχανικός Πληροφορικής (MSc), Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου
Επιστημονικός Συνεργάτης Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Έξυπνες πόλεις, η καραμέλα που για κάποιους άρχισε να πικρίζει - Απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Ηγουμενίτσας Γ. Ντάνη στον Γ. Γόγολο Έξυπνες πόλεις, η καραμέλα που για κάποιους άρχισε να πικρίζει - Απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Ηγουμενίτσας Γ. Ντάνη στον Γ. Γόγολο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Την Πέμπτη 14/03/2019 το Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη-συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Θεσπρωτίας κ. ΝΤΙΝΗ Φώτιο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία και ενημέρωση και αφορούσε πολλά θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί από όλους μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να εμπεδώσουμε από άκρη σ’ άκρη του νομού το αίσθημα ασφάλειας και να μεταδώσουμε στους πολίτες την πεποίθηση ότι η αστυνομία στέκεται δίπλα τους για να προσφέρει λύση σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν.
Από την πλευρά μας αναφερθήκαμε κυρίως στα εξής ζητήματα που απασχολούν εντόνως την καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού της Διευθύνσεως το τελευταίο διάστημα:
α) Στόλος οχημάτων της Διεύθυνσης. Ειδικότερα αναφερθήκαμε στη τραγική κατάσταση την οποία βρίσκονται τα περισσότερα οχήματα καθώς και στο γεγονός ότι δύο (2) από τα καλύτερα οχήματα είναι αποσπασμένα στην Κέρκυρα και ζητήσαμε να γίνουν προσπάθειες να επιστρέψουν. Επιπλέον ζητήσαμε την επιστροφή ενός οχήματος το οποίο βρίσκεται στην ΥΤΕΒΕ από το Σεπτέμβριο του 2018. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να εκτελούνται περιπολίες από το Α.Τ. Ηγουμενίτσας με τα υπάρχοντα οχήματα τόσο για την ασφάλεια των συναδέλφων όσο και για αυτή των πολιτών.
β) Κτηριακό Δ.Α. Θεσπρωτίας. Αναφερθήκαμε στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Α. Θεσπρωτίας και η ανάγκη εύρεσης νέου πιο σύγχρονου και λειτουργικού και με πρόσβαση στους ΑΜΕΑ. Επίσης ζητήσαμε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να γίνει στατική μελέτη για το υπάρχον κτήριο και να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι επικίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.
γ) Σκοπός κρατητηρίων. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρχει σκοπός κρατητηρίων στα κεντρικά κρατητήρια της Διεύθυνσής μας. Η συνεχής μη τοποθέτηση σκοπού κρατητηρίων εγκυμονεί κινδύνους για τους συναδέλφους που εκτελούντα καθήκοντα του Αξ. Υπηρεσίας καθόσον είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψή τους αλλά δεν έχουν καμία οπτική επαφή με αυτά. Άραγε ποιος θα ευθύνεται αν συμβεί κάτι κακό με τους κρατούμενους;
δ) Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Επισημάναμε στον κ. Διευθυντή τις δυσλειτουργίες του εφαρμοζόμενου σχεδίου φύλαξης του Λιμένα. Ειδικότερα αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι καθημερινός για κάποιες ώρες την ημέρα ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν αστυνομεύεται καθώς όλες οι αστυνομικές δυνάμεις απασχολούνται εκεί.
ε) Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να γίνουν κάποιες μετακινήσεις χωρίς την θέληση του προσωπικού διαταράσσοντας την υπηρεσιακή και οικογενειακή τους ηρεμία. Οι μετακινήσεις αυτές αναμφισβήτητα είναι νόμιμες είναι όμως και ηθικές;
στ) Ζητήσαμε την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης σκοπιάς στο πίσω μέρος της Διεύθυνσης η οποία θα παρέχει τόσο τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες όσο και τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας για το προσωπικό. Η ήδη υπάρχουσα είναι ακατάλληλη για χρήση.
ζ) Τέθηκε το ζήτημα της αστυνόμευσης της Εγνατίας οδού. Επειδή καθίσταται αδύνατη η αστυνόμευσή από το Τ.Τ. Ηγουμενίτσας λόγο της μη ύπαρξης της απαραίτητης δύναμης ζητήσαμε να δρομολογηθούν οι ενέργειες για τη σύσταση νέας υπηρεσίας Τροχαίας Εγνατίας οδού.
Ο κ. Διευθυντής, αφού μας άκουσε προσεχτικά, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση όσων εκ των ανωτέρω θεμάτων περνούν από τα χέρια του ενώ τα υπόλοιπα θα προωθηθούν αρμοδίως.
Θεωρούμε σημαντική την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο σε προγενέστερη συνάντηση αναδείξαμε στον κ. Διευθυντή, αυτό της αναπλήρωσης των Διοικητών των Υπηρεσιών από Αξιωματικούς, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Διευθυντή για το ενδιαφέρον που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και για την υπόσχεση που μας έδωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε και αν μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα καθημερινότητας του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο δίκαιο αίτημά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Αγαπητοί Συγχωριανοί, η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σελεύκεια από τους περισσότερους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, πρέπει να μας απασχολεί και είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας.

Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση που οργανώνουμε, να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί, και όχι μεμονωμένα και κομματικά.

Ώστε να έχουμε τη δύναμη «Ανεξάρτητοι», να διεκδικήσουμε με μια φωνή, αυτά που μας αναλογούν.

Πρώτη Συνάντηση : την Κυριακή 17/03/2019
Ξενοδοχείο "Σέλευκος Παλλάς” ώρα 12:00

Με εκτίμηση,
Οι φίλοι και Συγχωριανοί
Read More »
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

67χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο ταξί του

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Νεκρός μέσα στο ταξί βρέθηκε ένας 67χρονος στην Άρτα. Ο άνδρας αγνοούνταν τις τελευταίες ώρες και τον αναζητούσε ο γιος του, ο οποίος είχε ανησυχήσει καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει τον πατέρα του.

Ο γιος του τελικά ήταν αυτός που τον εντόπισε και ήρθε αντιμέτωπος με την τραγωδία.

Το ταξί βρισκόταν στον λόφο Περάνθης. Ο 67χρονος νεκρός στην θέση του οδηγού.

Έφερε τραύμα στο κεφάλι από πιστόλι παλαιού τύπου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ο ιατροδικαστής. Από όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν προκύπτει ότι ο 67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Read More »
67χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο ταξί του 67χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο ταξί του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Θετικό πρόσημο για την απασχόληση στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019

5.094 αναγγελίες πρόσληψης έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η «Εργάνη». Στο διάστημα του ίδιου μήνα αποχώρησαν οικειοθελώς 1.401 εργαζόμενοι. Υπήρξαν 510 καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου ενώ για 2.409 εργαζόμενους έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ισοζύγιο απασχόλησης στην Ήπειρο είναι θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 774 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που χάθηκαν. Σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Η αναλυτική εικόνα όπως διαμορφώνεται στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:


Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες πρωταγωνιστούν ο τουριστικός κλάδος, οι υπάλληλοι γραφείου και οι ανειδίκευτοι εργάτες.

Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».
Read More »
Θετικό πρόσημο για την απασχόληση στην Ήπειρο Θετικό πρόσημο για την απασχόληση στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

To 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας σε ορειβατική εξόρμηση στο Τσιπουρίκι

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


To 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας αυτό το Σάββατο 16/3 προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 7-15 ετών σε ορειβατική εξόρμηση στο Τσιπουρίκι, με εθελοντική παρουσία έμπειρου οδηγού του Ελληνικού Ορειβατικού Συλόγου Ηγουμενίτσας.
 
Δηλώσεις συμμετοχής/υπεύθυνη δήλωση γονέων στις 10:30 λίγο πριν την πορεία στα γραφεία Ελευθερίας 17 (έναντι Super Market Ένωσης).
 
Ώρα Εκκίνησης πορείας 11:00 από το Γραφείο του Συστήματος.
Ώρες δράσεις: 3,5h .
Συμμετοχή Δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 6979220719 - Σπυρίδων Τσαμπούκογλου
Read More »
To 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας σε ορειβατική εξόρμηση στο Τσιπουρίκι To 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας σε ορειβατική εξόρμηση στο Τσιπουρίκι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Νέα ημερομηνία υποβολής φακέλων για το Υπομέτρο «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, δημοσιοποιεί την 1η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020», με ΑΔΑ: ΨΙΙΙ4653ΠΓ-ΕΨ9.

Συγκεκριμένα:
Με την ανωτέρω τροποποίηση ορίζεται ως νέα περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης από 22 Μαρτίου έως και 4 Ιουνίου 2019, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2019.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών και συγκεκριμένα από τις 5 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουνίου 2019 (στην περίπτωση που η αίτηση στήριξης αποσταλεί ταχυδρομικά, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου), οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.
Σε ότι αφορά στα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων, ο μέσος όρος του ατομικού αγροτικού εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών μπορεί να περιλαμβάνει τα διαθέσιμα φορολογικά στοιχεία των ετών 2016, 2017 και 2018 (φορολογικές δηλώσεις των ετών 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα) με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η υποβολή φορολογικών στοιχείων (Ε1 και Ε3) και εκκαθάριση αυτών για το φορολογικό έτος 2018.

Read More »
Νέα ημερομηνία υποβολής φακέλων για το Υπομέτρο «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» Νέα ημερομηνία υποβολής φακέλων για το Υπομέτρο «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 20η Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1.Παράταση λειτουργίας των δομών Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φιλιατών και συνέχιση της χρηματοδότησής τους από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και Εθνικούς Πόρους.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς


2.Συζήτηση και λήψη απόφασης και προσδιορισμός ενεργειών μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. υπουργικής απόφ. αριθμ. οικ. 2/6748/ΔΛΚ/24-01-2019,του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη λόγω μείζονος σημασίας του θέματος.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς


3.Υποβολή αιτήματος για έγκριση πρόσληψης τακτικού προσωπικού για το πρόγραμμα<< ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>>.
- Εισηγητής: κ. Μποροδήμος Ιωάννης


4.Αποδοχή επιχορηγήσεων – Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.
- Εισηγητές: κα. Παππά – Μάλλιου Ουρανία, κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


5.Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: << Ίδρυση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλασσσίων μεσογειακών ιχθύων 10 στρ., που προέρχεται από διάσπαση και μετεγκατάσταση μέρους υφισταμένης πλωτής μονάδας συνολικής έκτασης 37,5 στρ. (2 πάρκα), που λειτουργεί στη θέση ΧΑΣΟΜΕΡΙ Λωρίδας Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών , ΠΕ θεσπρωτίας>>>> της μονάδας Ιχθυοκαλλιεργειών ΓΡΑΜΜΟΣ ΑΕ.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς


6.Εκμίσθωση καταστήματος ιδιοκτησίας Δήμου Φιλιατών στην Τ.Κ. Σαγιάδας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς


7.Παραίτηση τακτικού μέλους και ορισμός νέου τακτικού μέλους της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: κα. Παππά – Μάλλιου Ουρανία


8.Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση δημοτικών οδών του Δήμου Φιλιατών".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


9.Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου " Διαμόρφωση πηγής Ραβοστίβας.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


10.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής (Λούτσα) περισυλλογής νερού στο όρος Τσαμαντά".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος11.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση - συντήρηση δρόμου στην τ.κ. Κοκκινολιθαρίου".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


12.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση - συντήρηση δρόμου στην τ.κ. Μαλουνίου".
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


13.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε τ.κ. Κεντρικής και Ανατολικής Μουργκάνας."
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


14.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «διαμορφωση χωρου και ασφαλτοστρωση δρομου πλησιον ιερασ μονησ ραγιου» .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


15.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Γαρδικίου».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


16.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Καλλιθέας Δήμου Φιλιατών».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


17.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


18.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διοργάνωση Roadshow για την παράκτια διακυβέρνηση και τον βιώσιμο τουρισμό στα πλαίσια του έργου COASTING

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο COASTING, θα διοργανώσει 4ήμερο Roadshow στις 18-21 Μαρτίου με σκοπό την βελτίωση της παράκτιας διακυβέρνησης στη Θεσπρωτία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη βιώσιμων μορφών τουρισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Ολοκληρωμένη Παράκτια Διακυβέρνηση για τον Βιώσιμο Τουρισμό – COASTING» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg-MED, έχοντας ως στόχο την ανταλλαγή εμπειριών με Ευρωπαϊκές περιφέρειες προκειμένου να βελτιώσει τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Θεσπρωτίας μέσω εργαλείων πολυεπίπεδης διακυβέρνησης όπως οι Συμβάσεις Ακτών που εφαρμόζονται σε άλλες Ευρωπαϊκές περιφέρειες όπως η Μασσαλία.

Μέσω των δράσεων του COASTING τα εργαλεία πολυεπίπεδης διακυβέρνησης θα προσαρμοστούν στις ανάγκες προώθησης της ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια των αρχών της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζώνης (Integrated Coastal Zone Management).

Το Roadshow που θα διοργανώσει η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας θα λάβει χώρα στην Ηγουμενίτσα, στους Φιλιάτες και στα Σύβοτα με στόχο να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει σχετικά με το έργο και τα εργαλεία πολυεπίπεδης διακυβέρνησης τους εμπλεκόμενους φορείς και τις ομάδες ενδιαφέροντος της παράκτιας ζώνης της Θεσπρωτίας, και να κάνει τα πρώτα βήματα προς τη σύνθεση και δημιουργία ενός μηχανισμού παράκτιας διακυβέρνησης.

Read More »
Θεσπρωτία: Διοργάνωση Roadshow για την παράκτια διακυβέρνηση και τον βιώσιμο τουρισμό στα πλαίσια του έργου COASTING Θεσπρωτία: Διοργάνωση Roadshow για την παράκτια διακυβέρνηση και τον βιώσιμο τουρισμό στα πλαίσια του έργου COASTING Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019 Rating: 5

Σελίδες