Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους στα Σύβοτα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017


Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο σκάφος αναψυχής ''KITIBUSA'' σημαίας Γερμανίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διενεργηθέντα ελέγχου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 


Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη σύμβασης ναύλωσης για το ''KITIBUSA'', καθότι ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του το είχε εκναυλώσει σε δύο (02) ημεδαπούς για τη χρονική περίοδο από 01-09-2017 έως και 05-09-2017, χωρίς τo σκάφος να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. 

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους. 


 
Read More »
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους στα Σύβοτα Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ένας ακόμα Αλβανός εντοπίστηκε στα σύνορα με 32.600 ευρώ αδήλωτα μετρητά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε Αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, μεταφέροντας 32.600 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτουμένη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ήτοι το 25% του ανωτέρω ποσού. 


Σημειώνουμε ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι υπάλληλοι του τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν, αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα, συνολικά 90.460,00 ευρώ.


 
Read More »
Ένας ακόμα Αλβανός εντοπίστηκε στα σύνορα με 32.600 ευρώ αδήλωτα μετρητά Ένας ακόμα Αλβανός εντοπίστηκε στα σύνορα με 32.600 ευρώ αδήλωτα μετρητά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα: Νεκρός 24χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017Σήμερα (04-09- 2017), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 4 ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων (Μαυρούδι Θεσπρωτίας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Δ.Χ. φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 24χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας. 
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Θρήνος στην Ηγουμενίτσα: Νεκρός 24χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο Θρήνος στην Ηγουμενίτσα: Νεκρός 24χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Πέθανε το 1972 σε ηλικία περίπου 130(!!!) ετών περίπου και ήταν 100 χρόνια ιερέας!!!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017

Αριστερά (με το σταυρό) ο αείμνηστος παπαΔημήτρης Λιόντος

Δεν γνωρίζουμε, από στατιστική άποψη, αν είναι ο μακροβιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (το πιθανότερο είναι να είναι), αλλά στις 1-12-1972 πέθανε σε ηλικία περίπου 130 (!!!) ετών ο παπαΔημήτρης Λιόντος από τη Βερενίκη Ιωαννίνων, ένας καλοσυνάτος, σεβάσμιος, αγαπητός, κοινωνικός και δημιουργικός, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, άνθρωπος, έχοντας συμπλήρωσει 100 έτη ιερωσύνης. 


 
Ο αείμνηστος ιερέας π. Γεώργιος Κολιούσης, από το ίδιο χωριό, γράφει σχετικά στο βιβλίο του "Απομνημονεύματα": 
"Ο μικρός μαθουσάλας, ιερέας π. Δημήτριος Λιόντος, ήταν γέννημα και θρέμμα του χωριού Βερενίκη. Απεβίωσε στις 1-1-1972. Έζησε περίπου 130 χρόνια. Εκατό χρόνια έζησε ιερωμένος και περίπου τριάντα χρόνια ήταν λαϊκός. Όταν κοιμήθηκε ο παπάς είχε και τετράγγονα. Αν και κληρικός, πολέμησε το 1912 ως οπλαρχηγός για την ελευθερία" 
(+Παπαγιώργη Κολιούση, "Απομνημονεύματα", σελ. 164, Βερενίκη 1991). 


 
Read More »
Πέθανε το 1972 σε ηλικία περίπου 130(!!!) ετών περίπου και ήταν 100 χρόνια ιερέας!!!  Πέθανε το 1972 σε ηλικία περίπου 130(!!!) ετών περίπου και ήταν 100 χρόνια ιερέας!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Εξώδικη δήλωση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς σε εφημερίδα για άρθρο περί παραίτησής του

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017


Ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος απέστειλε την 21η Αυγούστου 2017 εξώδικη δήλωση στην εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε», ως ιδιοκτήτρια της εφημερίδας με τον τίτλο «Ορθόδοξη Αλήθεια», με την οποία, σύμφωνα με το Νόμο, την κάλεσε να ανακαλέσει το επιλήψιμο και αναληθές δημοσίευμα της 2ας Αυγούστου 2017, κατά το οποίο:

1) Φέρεται ο Σεβασμιώτατος να παραδίδει την διοίκηση της Μητροπόλεως «λόγω κοπώσεως».

2) «Επίκεινται εκλογές στην Μητρόπολη Παραμυθίας τον Οκτώβριο».

3) «Μητροπολίτες παζαρεύουν» την εκλογή νέου Μητροπολίτη, μεταξύ άλλων, και στην Μητρόπολη Παραμυθίας.


Όπως δήλωσε ο Σεβασμιώτατος με την άνω εξώδικη δήλωσή του όλα τα παρατιθέμενα στο δημοσίευμα πραγματικά περιστατικά είναι αναληθή. Ουδέποτε ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι είναι «κουρασμένος» ή ότι προτίθεται να παραδώσει τη διοίκηση και βεβαίως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος πράγματι ενδιαφερόταν για την αλήθεια και την διαπίστωση της ικανότητας άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου δεν είχε παρά να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας (http://www.imparamythias.gr/) και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν όλες τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη.


Είναι προφανώς αναληθές ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν» την εκλογή νέου Μητροπολίτη και στην Μητρόπολη Παραμυθίας, αφού η εκλογή Μητροπολίτη πραγματοποιείται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η μόνη Αρμόδια. Μάλιστα τα «παζαρέματα» απάδουν προς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες ενός Αρχιερέα, ο ισχυρισμός δε αυτός προσβάλλει και την Ιεραρχία, αφού της αποδίδονται κατά το δημοσίευμα «παζαρέματα» για την παραίτηση ενός Αρχιερέα και την εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας.

Παραμυθιά, 28 Αυγούστου 2017
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Read More »
Εξώδικη δήλωση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς σε εφημερίδα για άρθρο περί παραίτησής του Εξώδικη δήλωση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς σε εφημερίδα για άρθρο περί παραίτησής του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Aνακαινίζεται εξ ολικλήρου εσωτερικά ο ναός της Μονής Γηρομερίου (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017


Σκαμμένος ολόκληρος ο ναός της ιστορικής Μονής Γηρομερίου στη Θεσπρωτία, ανακαινίζεται εξ αρχής εσωτερικά. 
Τα συνεργεία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξαναπιάσουν δουλειά και με βάση τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό η ανακαίνιση θα είναι ολοκληρωμένη, αλλά και συνταιριστή πρός την αρχική μορφή και δομή του ναού. 


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση του ναού, που, όπως ανέφερε ο ηγούμενος π. Μεθόδιος Ντελής, κρίθηκε αναγκαίο, καθώς η φθορά του χρόνου είχε αφήσει έντονα τα σημάδια της και χρειαζόταν επείγουσες ριζικές παρεμβάσεις. 
Η χρηματοδότηση προέρχεται από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύστερα από υποβολή τεκμηριωμένων μελετών, και η αγωνία των πατέρων της Μονής είναι να υπάρξει όσο το δυνατό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Οι ακολουθίες τελούνται στο παρεκκλήσι, μέσα στη Μονή, των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, που κατασκευάστηκε πρόσφατα. 
Ο ναός της Μονής, μικρών διαστάσεων, έχει κτιστεί τμηματικά. 
Αρχιτεκτονικά, ανήκει στον τύπο των τετρακιονίων σταυροειδών εγγεγραμμένων μετά τρούλου. Πιθανώς, αρχικά να ήταν του τύπου της μονόκλιτης βασιλικής, ενώ η σημερινή του μορφή, δηλαδή τα τέσσερα τμήματά του, είναι αποτέλεσμα ανακαινίσεων διαφόρων εποχών. 
Η ανέγερση του κυρίως ναού, έγινε το 1568 κατόπιν χορηγίας του Βοεβόδα της Ουγγροβλαχίας Οξυώτη ή Αξιώτη από την Πωγωνιανή. 
Κτίσμα της ίδιας εποχής θεωρείται ο εξωνάρθηκας, ενώ το ιερό και ο νάρθηκας είναι προγενέστερα κτίσματα, του πρώτου Ναού, πιθανώς του 14ου αιώνα. Read More »
Aνακαινίζεται εξ ολικλήρου εσωτερικά ο ναός της Μονής Γηρομερίου (+ΦΩΤΟ)  Aνακαινίζεται εξ ολικλήρου εσωτερικά ο ναός της Μονής Γηρομερίου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άλλες δύο συλλήψεις στο λιμάνι

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017

Στη σύλληψη δύο (02) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άλλες δύο συλλήψεις στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Άλλες δύο συλλήψεις στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός 59χρονης στο ''CRUISE EUROPA''

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, πρωινές ώρες χθες, από το ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE EUROPA'' σημαίας Ιταλίας, για περιστατικό τραυματισμού 59χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος στο αριστερό πόδι και το δεξί χέρι της, έπειτα από πτώση της στο κατάστρωμα.


Το ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας, κατέπλευσε στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από όπου η 59χρονη αλλοδαπή τραυματισθείσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός 59χρονης στο ''CRUISE EUROPA'' Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός 59χρονης στο ''CRUISE EUROPA'' Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

10 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017


Στη σύλληψη δέκα (10) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες του Σαββάτου και πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
10 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 10 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες