Πρέβεζα: Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Πρέβεζα: Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Πρέβεζα: Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νίκος Κουρκούλης - Χρήστος Χολίδης στο Asteria Live

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 20182 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΑSTERIA LIVE ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!
ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 6970598560


 
Read More »
Θεσπρωτία: Νίκος Κουρκούλης - Χρήστος Χολίδης στο Asteria Live Θεσπρωτία: Νίκος Κουρκούλης - Χρήστος Χολίδης στο Asteria Live Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Δημοτική βραδιά από τον Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Δημοτική βραδιά από τον Δήμο Φιλιατών Δημοτική βραδιά από τον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Στις 17 Αυγούσου το Αντάμωμα Σουλιωτών

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Στις 17 Αυγούσου το Αντάμωμα Σουλιωτών Στις 17 Αυγούσου το Αντάμωμα Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εθνικό πρωτάθλημα τένις για κορίτσια & αγόρια 16 ετών

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί πανελλήνιο τουρνουά αντισφαίρισης. Περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 16 ετών μαζί με τους συνοδούς - προπονητές τους, θα βρίσκονται στην πόλη μας για 4 ημέρες. 
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας "ΤΙΤΑΝΗ" υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α. και της Δ' Ένωσης Αντισφαίρισης και με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας, ώστε να στηρίξετε τις προσπάθειες των αθλητών και να παρακολουθήσετε αγώνες υψηλού επιπέδου από τους καλύτερους αθλητές της κατηγορίας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εθνικό πρωτάθλημα τένις για κορίτσια & αγόρια 16 ετών Ηγουμενίτσα: Εθνικό πρωτάθλημα τένις για κορίτσια & αγόρια 16 ετών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έντονη αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Αχέροντα

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Την Δευτέρα 23η Ιουλίου 2018η Δημοτική Αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο ΣΟΥΛΙΟΥ με τα εξής θέματα:

1. Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών: Συλλογή- Αποκομιδή απορριμμάτων (ΔΕ Αχέροντα) . (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ)

Η διοίκηση του δήμου βλέπει τη λύση της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας ως την ιδανική, καθώς όπως υποστηρίζει, τόσο τα οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν επαρκούν, όσο και το υφιστάμενο προσωπικό(οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες .

Συγκεκριμένα από τη ερχόμενη εβδομάδα η Διοίκηση του Δήμου θα παραδώσει κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβο που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραδώσει τον τομέα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας. Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση δεν αποτελεί «εφεύρημα» της Δημοτικής Αρχής, αλλά μια σχεδιασμένη προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του χρυσοφόρου φιλέτου της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο από το 2001, από την εποχή του «Καποδίστρια» συνέχεα με τον «Καλλικράτη» και θα ολοκληρωθεί με το πρόσφατο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1» και η οποία υλοποιείται από κυβερνήσεις, δημάρχους και περιφερειάρχες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι αντιμνημονιακοί αλλά στη καθημερινότητα τους υιοθετούν και τα μνημόνια και τον Καλλικράτη. Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι επαναστάτες αλλά όταν έρχεται η στιγμή της υλοποίησης των λόγων τους κρύβονται πίσω από νόμους και διατάγματα. Είναι αυτοί που λένε ψεύτες εκλεγμένους συνδικαλιστές διότι μάχονται για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο Δήμο με πλήρη δικαιώματα και για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία.Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Διοίκηση του Δήμου Σουλίου ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, έβγαζε κατά καιρούς ψηφίσματα συμπαράστασης ή ψηφίσματα για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, και απολύσεις έκανε και σε ιδιωτικοποιήσεις προχωρεί . Αλήθεια τι λένε σήμερα εκείνες οι δυνάμεις που είναι χέρι χέρι με τη Διοίκηση. Θα νιώσουν κάποια στιγμή την ανάγκη ν’ απολογηθούν;

Σήμερα θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ποιοι μας διοικούν και για το ποιοι θέλουν να μας εκπροσωπούν. Παίρνουμε θέση, απορρίπτουμε όλες εκείνες τις πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη ή μας υποβαθμίζουν.

Δεν είναι τέλος καθόλου τυχαίο ότι χρόνια τώρα δεν επανδρώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και το απαιτούμενο αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ενώ οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν και θα κληθούν μάλιστα να καταβάλλουν ακόμη περισσότερα αφού η ιδιωτικοποίηση είναι συνώνυμο της αύξησης των δημοτικών τελών.

Τίθεται λοιπόν ένα επίπλαστο δίλημμα στους κατοίκους της περιοχής : Θα συνεχίσει ο Δήμος να διαχειρίζεται τα απορρίμματα και τον καθαρισμό των χώρων, όταν με τις τόσες ελλείψεις υπάρχει «πρόβλημα με τη δημόσια υγεία και πρόβλημα τουριστικής εικόνας» ή θα ανατεθεί σε ιδιωτική επιχείρηση, που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το «δύσκολο έργο», «γλιτώνοντας» ο Δήμος από μια ακόμη υπηρεσία, άρα αύξηση δημοτικών τελών;

Παρόμοιο δίλημμα θα τεθεί και για την πιθανή εκχώρηση και άλλων τομέων του Δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους είναι ο προάγγελος του ξεπουλήματος και άλλων υπηρεσιών (όπως της υπηρεσίας ύδρευσης, των παιδικών σταθμών, του βοήθεια στο Σπίτι κ.α.).


Εμείς σαν εργαζόμενοι στους Δήμους εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Σουλίου να δώσει τον τομέα καθαριότητας στους ιδιώτες. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες, κάθε λαϊκή οικογένεια, να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτές τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και να οργανώσουμε την πάλη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία.

Διεκδικούμε :
Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη ιδιωτών. Αυτός ο φορέας θα κάνει τις μελέτες, τις χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων με επιστημονικά κριτήρια. Θα επιλέγει τη μέθοδο διαχείρισης με προτεραιότητα τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με ταφή του μικρού υπολείμματος σε χώρους που θα χωροθετεί το κράτος με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Σχεδιασμένη αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με βάση τις ειδικές συνθήκες κάθε χωριού.
Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.
Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ)
Καμία ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που ρημάζουν το λαϊκό εισόδημα.
Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους δημότες της.

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 και ωρα 20.00 στην αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου ΣουλίουΓια το Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Έντονη αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Αχέροντα Θεσπρωτία: Έντονη αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

ΉΠΕΙΡΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4549/2018 άρθρο 27 (ΦΕΚ 105Α/14.6.2018) και την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2284Β/15.6.2018), το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επιχειρούν για άλλη μία φορά να επιβάλουν στους επιστήμονες που παρέχουν Ειδικές Θεραπείες (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κλπ) μια έμμεση σύμβαση με επαχθείς και ασαφείς όρους, η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο: την οριζόντια μείωση της δαπάνης για τα παιδιά και τους εφήβους που χρήζουν ειδικών θεραπειών.

Εμείς οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής στην περιοχή της Ηπείρου, μέσω και των τοπικών συναντήσεων που πραγματοποιήσαμε, αποφασίσαμε, ότι δεν θα δεχθούμε καμία εκβιαστική έμμεση σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ, με όποια μορφή και εάν προταθεί. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία παρέμβαση στο θεραπευτικό μας έργο και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε παιδιά και εφήβους. Επιπλέον υποστηρίζουμε τους γονείς που ως ασφαλισμένοι καταβάλουν κάθε μήνα τις εισφορές τους, ήδη ταλαιπωρούνται με ατέρμονες διαδικασίες γραφειοκρατίας και με μεγάλες αναμονές σε διαγνωστικές μονάδες για έγκριση ή ανανέωση των γνωματεύσεών τους.

Ιδού λοιπόν πως διαμορφώνεται η νέα κατάσταση και πώς θίγονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων γονέων και παιδιών:

Έχει ήδη αποφασιστεί, αυθαίρετη μείωση του προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, χωρίς να υπάρχει μια επιδημιολογική μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

Την μείωση αυτή ζητούν να επωμιστούμε εμείς, αφού με τους μηχανισμούς του rebate (υποχρεωτικής έκπτωσης) και του claw back (μελλοντικού κουρέματος), σε περίπτωση υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού που θεωρείται δεδομένη, θα πρέπει να επιστρέψουμε αυτά που θα έχουμε λάβει παρόλο που θα αφορούν δεδουλευμένες υπηρεσίες μας.

Η πρόταση του κράτους είναι να πραγματοποιείται η θεραπεία από ιδιώτες θεραπευτές αμισθί μέσω των “voucher”, δηλαδή με μία ‘υποσχετική’ ενός χαρτιού κενού αντικρίσματος χωρίς ακριβή προσδιορισμό του ύψους ή του χρόνου αποπληρωμής του επαγγελματία ενώ οι υποχρεώσεις του ιδιώτη προς εργαζομένους, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια και έξοδα λειτουργίας θα πρέπει να καταβάλλονται εμπρόθεσμα.

Διαταράσσονται για άλλη μια φορά τα θεραπευτικά προγράμματα χιλιάδων παιδιών, σε όλη την Ελλάδα, με πρόχειρες και εκβιαστικές αποφάσεις, χωρίς καμία απολύτως πρότερη διαβούλευση. Οι γονείς είναι εκείνοι που θα πρέπει να αναζητήσουν - και αν βρουν - άλλο θεραπευτή που θα θέλει να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ή θα αποδεχθεί την πληρωμή του με voucher.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την ανέξοδη δήθεν κοινωνική πολιτική, την οποία καλείται να πληρώσει ένας ολόκληρος κλάδος των ειδικών θεραπευτών του οποίου απειλείται σοβαρά η επιβίωση. Η πολιτική ηγεσία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να συζητήσει πάνω σε λύσεις που προάγουν έναν εξαιρετικά ευαίσθητο κλάδο, προασπίζοντας έτσι τα δικαιώματα των παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Αντ’ αυτού καταφεύγει σε αιφνιδιαστικές και άδικες αποφάσεις, όχι μόνο για μας τους επαγγελματίες, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Απευθυνόμαστε στους γονείς, σήμερα που τα κοινωνικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δέχονται επίθεση και τίθενται υπό αμφισβήτηση: Εμείς βρισκόμαστε δίπλα τους, ως σύμμαχοι. Δεν κρίνεται μόνο η επιβίωση των επαγγελμάτων μας. Διακυβεύεται και η δική τους δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους την φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση
1. Αγαπίδου Κατερίνα

2. Βέρμπη Χριστίνα

3. Βερυκόκου Σοφία

4. Βιρβιδάκη Ιωάννα-Ελένη

5. Γαλάνη Ηλιάννα

6. Γεωργοπούλου Νεφέλη

7. Γκαραβέλα Ματίνα

8. Γιαννούλα Δέσποινα

9. Γιώτη Ελευθερία

10. Γούλα Τερέζα

11. Γούσης Βασίλης

12. Δάλλα Βικτωρία

13. Δήμου Ξένια

14. Δρόσος Κωνσταντίνος

15. Κανάκη Αφροδίτη

16. Καρίπογλου Ευσταθία

17. Κάλλη Σύλβια

18. Κατσάνου Αλεξάνδρα

19. Κελεσίδης Σωτήριος

20. Κοτόρου Λαμπρινή

21. Κοντοδήμου Δήμητρα

22. Κολόκα Γιάννα

23. Κιορπέ Χαρά

24. Κιοσέγλου Ειρήνη

25. Κωσταγιάννη Κωνσταντίνα

26. Κωνσταντοπούλου Θεοδώρα

27. Λιάσκα Σταυρούλα

28. Λιβέρης Διονύσιος

29. Μάτσια Αναστασία

30. Μαριάς Γιάννης

31. Μαυρογιώργου Γεωργία

32. Μπούργου Κατερίνα

33. Μπούρα Ευθυμία

34. Μίντζα Όλγα

35. Μωραΐτη Αθανασία

36. Μώκας Αναστάσιος

37. Νικηφορίδου Νόπη

38. Νούσια Αναστασία

39. Ντούτση Όλγα

40. Οικονόμου Νατάσα

41. Παϊλα Νικολέττα

42. Παρσοπούλου Αθηνά

43. Πανταζής Μανώλης

44. Πανής Αθανάσιος

45. Παπατόλη Γεωργία

46. Παπαχρήστου Ουρανία

47. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα

48. Τάτση Δανάη

49. Τσαφαντάκη Άννα - Μαρία

50. Τσιμπλοκούκος Αλέξης

51. Τσιόκου Μαρία

52. Σαργκλίδης Γιώργος

53. Σιώζου Γεωργία

54. Σιώζιου Κωνσταντίνα

55. Σγουρούδη Αγγελική

56. Στεργίου Ειρήνη

57. Στεφάνου Χριστίνα

58. Σούπη Ευαγγελία

59. Σωτηροπούλου Ροδάνθη

60. Ουτσαβλή Αφροδίτη

61. Ρούτση Χριστίνα

62. Χελάς Ευριπίδης

63. Χριστίδου Μαγδαλινή

Read More »
ΉΠΕΙΡΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΉΠΕΙΡΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

«Φωτιά» τα καύσιμα και στην Ήπειρο - Στην Θεσπρωτία η ακριβότερη βενζίνη

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


«Καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγράφεται στην Ολλανδία με το λίτρο να κοστολογείται στα 1,66 ευρώ ενώ η χώρα μας έρχεται δεύτερη με 1,64ευρώ το λίτρο. Στις τιμές αυτές δεν υπολογίζονται οι μεγάλες αποκλείσεις που καταγράφονται μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρα μας.

Στην Ήπειρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών και τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες το ρεκόρ τιμών κατέχει ο Νομός Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά στην Άρτα η τιμή της αμόλυβδης φτάνει στο 1,632 ευρώ και του πετρελαίου στο 1,416.

Στην Θεσπρωτία η τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στο 1.676 και του πετρελαίου στο 1,441.

Στο Νομό Ιωαννίνων η τιμή της αμόλυβδης φτάνει στο 1,630 και του πετρελαίου στο 1,420 και τέλος στο Νομό Πρέβεζας η τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στο 1,630 και του πετρελαίου στο 1,404 ευρώ.

Γιατί είναι ακριβά τα καύσιμα στη χώρα μας;

Με μέση τιμή τα 1,64 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης το 1,20 ευρώ είναι οι φόροι των καυσίμων ενώ μόλις τα 0,54 λεπτά αντιστοιχούν τα κόστη διύλισης , τα μεταφορικά κόστη και τα κέρδη πρατηριούχων και εταιρειών.

Πόσο κερδίζει το δημόσιο από τις πωλήσεις βενζίνης;

Οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων, οι πρατηριούχοι και οι προμηθευτές καυσίμων υπολογίζεται πως κερδίζουν περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, μόνο για την βενζίνη ενώ το Ελληνικό δημόσιο βάζει τα κρατικά ταμεία 2,6 με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ το έτος.


 
Read More »
«Φωτιά» τα καύσιμα και στην Ήπειρο - Στην Θεσπρωτία η ακριβότερη βενζίνη «Φωτιά» τα καύσιμα και στην Ήπειρο - Στην Θεσπρωτία η ακριβότερη βενζίνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018
Γράφει ο Χρήστος Γκορέζης, για την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ

Αν και το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός”, δείχνει σαν την απολυτή λύση για την αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης, ωστόσο και σύμφωνα με τα στοιχειά του ΟΑΕΔ, μόλις 12  επιχειρήσεις  της Θεσπρωτίας, έχουν  ενταχθεί στο πρόγραμμα για την παροχή διαμονής στους δικαιούχους.
Ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα σε 140.000 Έλληνες να κάνουν δωρεάν διακοπές άλλα και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να αυξήσουν την εγχώρια πελατεία τους, και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  αφού η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 12 μήνες.
Συνολικά, και σύμφωνα με πληροφορίες της Τιτάνης, 14 επιχειρήσεις συμπλήρωσαν την αρχική αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ως πάροχοι, με 2 περιπτώσεις να μην ολοκληρώνουν την διαδικασία για διάφορους λόγους.
Από τις 12 επιχειρήσεις διαμονής της Θεσπρωτίας, οι 8 είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι και 4 κλινών, 3 ξενοδοχεία μέχρι και 3 αστέρων, καθώς και 1 κάμπινγκ.
Οι 8 επιχειρήσεις είναι στα Σύβοτα, οι 3 στην Γλυκή και η μία στην Πέρδικα.
Από τους 140.000, η Θεσπρωτία αναμένεται να απορροφήσει κάτι λιγότερο από 100, ενώ ο μειωμένος αριθμός οφείλεται αποκλειστικά στο μειωμένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων διαμονής για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δελτίων κοινωνικού τουρισμού είναι η 31η Αυγούστου 2018.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:
-πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας  μητρότητας ή
-έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
-είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:
-δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
-δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
-τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
-τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
-οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
-οι συνοδοί ΑμεΑ.


Read More »
Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός” Μόλις 12 επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Καλοκαίρι στο Μουσείο»

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, εγκαινιάζοντας μία νέα δράση με τον γενικό τίτλο «Καλοκαίρι στο Μουσείο», διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το διήμερο 30-31 Ιουλίου, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες του.
Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μη με πετάς δεν είμαι σκουπίδι» για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η εξοικείωση με τις έννοιες Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση, που αποτελούν το τρίπτυχο της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκινώντας από τις πρακτικές που εφαρμόζονταν στην αρχαιότητα και καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές κατηγορίες υλικών που ήταν σε χρήση στην αρχαιότητα (πηλός, μέταλλα, γυαλί, λίθος, οργανικά υλικά) και αντιλαμβάνονται τη σημασία που είχε η εξοικονόμηση για τις αρχαίες κοινωνίες μαθαίνοντας για τους διάφορους τρόπους αξιοποίησης των «απορριμμάτων». Περνώντας από το χθες στο σήμερα, θίγεται το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων στις σύγχρονες κοινωνίες, η αναγκαιότητα και οι προϋποθέσεις της ανακύκλωσης, ενώ τα παιδιά ενημερώνονται για τα διάφορα είδη υλικών και απορριμμάτων και τον σωστό τρόπο διαλογής, έτσι ώστε να αναλάβουν ενεργή δράση ως υπεύθυνοι πολίτες.
Ώρα έναρξης: 10:00
Διάρκεια προγράμματος: 2:00΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
Την Τρίτη 31 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άραγε τι έτρωγαν;» για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει να γνωρίσουν τα παιδιά τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων μέχρι και τη βυζαντινή περίοδο, να τις συγκρίνουν με τις σημερινές, να πληροφορηθούν για τις βασικές ομάδες τροφίμων που συναντάμε στην αρχαιότητα και τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και, τέλος, να εξοικειωθούν με τα μαγειρικά σκεύη και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που φιλοξενούνται στη μόνιμη έκθεση του μουσείου. Γίνεται αναφορά στις ομάδες τροφίμων που ήταν ιδιαίτερα αγαπητές αλλά και στις τροφές που ήταν άγνωστες στους αρχαίους Έλληνες, στον τρόπο μαγειρέματος των τροφών, στα βασικά γεύματα και στα σκεύη προετοιμασίας και σερβιρίσματος του φαγητού αλλά και στα σκεύη μεταφοράς και αποθήκευσης του λαδιού και του κρασιού, στα ιδιωτικά και επίσημα γεύματα αλλά και στον τρόπο προμήθειας των προϊόντων.
Ώρα έναρξης: 10:00
Διάρκεια προγράμματος: 2:00΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 8 παιδιών.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Καλοκαίρι στο Μουσείο» Ηγουμενίτσα: «Καλοκαίρι στο Μουσείο» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τουρνουά 3οn3 από 11-13 Αυγούστου

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Τουρνουά 3χ3 θα γίνει στις 11 με 13 Αυγούστου στην Ηγουμενίτσα στα γηπεδάκια της οδού Γράμμου.

Αναλυτικά:Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του 1ο τουρνουά 3on3 στην πόλη μας,τώρα έρχεται το 2ο συνεχόμενο τουρνουά.Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα(3+2 παίχτες) και ελάτε και στο φετινό τουρνουά να διεκδικήσετε το τρόπαιο του νικητή αλλά και να διασκεδάσατε παίζοντας μπάσκετ σε ένα από τα ανοιχτά γήπεδα της πόλης
Σας περιμένουμε όλους με χαρά,όρεξη και αθλητικό πνεύμα!
Δηλώστε συμμετοχή έως 09/08/2018 αφήνοντας μήνυμα στο προφίλ: Σωτήρης Μπακάλης ή στο email:sotirismpakalis98@gmail.com αναφέροντας μας τα εξής στοιχεία
Όνομα Ομάδας και Παιχτών
Αρχηγό Ομάδας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τουρνουά 3οn3 από 11-13 Αυγούστου Ηγουμενίτσα: Τουρνουά 3οn3 από 11-13 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου, Δημοτικές Εκλογές 2019 - «Κλεισθένης»

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Σύμφωνα με τον «Κλεισθένη», ο Δήμος Σουλίου, ο οποίος έχει περισσότερους από 10.000 κατοίκους (10.063 ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου και 10.185 ο de facto πληθυσμός ο οποίος λαμβάνεται υπόψη για τις εκλογικές διαδικασίες), χαρακτηρίζεται ως Μεσαίος Ηπειρωτικός Δήμος.

Ο Δήμος Σουλίου συνεχίζει να αποτελείται από τις ίδιες εκλογικές περιφέρειες (δημοτικές ενότητες) Παραμυθιάς (εκλεγόμενοι 20), Αχέροντα (εκλεγόμενοι 6) και Σουλίου (εκλεγόμενος 1) που εκλέγουν και τους αντίστοιχα αναγραφόμενους σε παρένθεση δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι και πάλι 27 συνολικά.

Οι τοπικές κοινότητες οι οποίες έχουν πλέον των 300 κατοίκων και εκλέγουν τοπικά συμβούλια των οποίων ο αριθμός αναγράφεται δίπλα στην κάθε μία είναι οι: Παραμυθιάς (πλέον των 2.000 κατοίκων 7μελές), Γαρδικίου, Γλυκής, Σκανδάλου, Γκρίκας, Ζερβοχωρίου, Καρβουναρίου, Καριωτίου, Κρυσταλλοπηγής, Νεοχωρίου, Ξηρολόφου και Προδρομίου (πλέον των 300 κατοίκων 5μελή).
Όλες οι υπόλοιπες κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων εκλέγουν μόνο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που μπορούν να περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο μπορεί να είναι συνολικά από 27 έως 36, εκ των οποίων το 40%, και ήτοι 14 στους 36, πρέπει να είναι γυναίκες. Ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια (δυνατότητα προσαύξησης 30% επί των εκλεγομένων), είναι Παραμυθιά (έως 26 υποψήφιοι), Αχέροντας (έως 8 υποψήφιοι) και Σούλι (έως 2 υποψήφιοι), (προστίθεται 30% επιπλέον σε κάθε εκλογική περιφέρεια και ένας επιπλέον στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν λιγότερους από 5 δημοτικούς συμβούλους).Οι υποψήφιοι σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων που εκλέγουν τοπικά συμβούλια (πληθυσμός πλέον των 300 κατοίκων) και μπορούν να περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο είναι από 7 έως 9 για τα 7μελή τοπικά συμβούλια και από 5 έως 8 για τα 5μελή τοπικά συμβούλια. Το ίδιο ποσοστό υποψηφίων γυναικών, και ήτοι 40%, ισχύει και για τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων.
Η εκλογή προέδρων των κοινοτήτων με πληθυσμό έως τριακοσίων (300) κατοίκων γίνεται με χωριστή κάλπη και με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όλων των μεμονωμένων υποψηφίων.
Οι κάτοικοι των εκλογικών περιφερειών Παραμυθίας και Αχέροντα μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια. Οι κάτοικοι της εκλογικής περιφέρειας Σουλίου 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.
Για τα τοπικά συμβούλια που αποτελούνται από 7 μέλη οι ψηφίζοντες έχουν δικαίωμα να βάζουν 2 σταυρούς ενώ για τα 5μελή μόνο 1 σταυρό.
Για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με πληθυσμό έως τριακοσίους (300) κατοίκους, για τους οποίους υφίσταται ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι κάτοικοι των κοινοτήτων αυτών μπορούν να βάζουν 1 μόνο σταυρό στον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος θα πρέπει ο συνδυασμός του να λάβει το την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων (50% +1 ψήφο) από την πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας. Αν δεν συμβεί αυτό τότε η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στην αρχική εκλογική διαδικασία.
Για τις εκλογές αυτές ισχύει η απλή αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων. Το εκλογικό μέτρο, που προκύπτει από τα έγκυρα ψηφοδέλτια διαιρούμενα με τον συνολικό αριθμό εδρών των εδρών (27), καθορίζει από τον πρώτο γύρο τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέξει η κάθε παράταξη.
Μετά την κατανομή των εδρών σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, εκλέγονται οι υποψήφιοι του συνδυασμού που έχουν τους περισσότερους σταυρούς σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες την έδρα την παίρνει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός στην περιφέρεια αυτή.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»
Πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας που έχει πάνω από 300 κατοίκους εκλέγεται ο επικεφαλής ενός από τους δύο πρώτους συνδυασμούς με ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων της κοινότητας, η οποία διεξάγεται την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου της δημοτικής περιόδου.
Πρόεδρος κοινότητας που έχει πληθυσμό κάτω από 300 κατοίκους εκλέγεται ο υποψήφιος που θα πάρει τους περισσότερους σταυρούς στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Αντιδήμαρχοι του δήμου (οι οποίοι μπορεί να είναι μέχρι 4) μπορούν να ορίζονται και από την αντιπολίτευση αν όμως το εγκρίνει η πλειοψηφία των μελών της παράταξης στην οποία ανήκει ο προτεινόμενος.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Άλλος υποψήφιος μπορεί να εκλεγεί μόνον αν συγκεντρώσει τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Επιτρέπεται η προσχώρηση δημοτικού συμβούλου σε άλλη παράταξη αν αυτή εγκριθεί από τα 2/3 των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί.
Δύο ή και περισσότερες παρατάξεις μπορούν να συνενωθούν σχηματίζοντας νέα παράταξη αν συμφωνήσει και υπογράψει το σύνολο των μελών των παρατάξεων.
Η απλή αναλογική και η απεξάρτηση της εκλογής των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων κοινοτήτων από τους συνδυασμούς των δημάρχων είναι δύο από τις σημαντικές εκλογικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες, κατά την άποψή μου, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
Φυσικά όλα τα παραπάνω, τα οποία προβλέπονται από τον νόμο «Καλλικράτη» όπως τροποποιήθηκε με τον «Κλεισθένη», θα πρέπει να επισημοποιηθούν και με την έκδοση εγκύκλιου του υπουργείου εσωτερικών.

Σταύρος Κωστάρας

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Έδρα: Παραμυθιά: Ιστορική έδρα: Σαμονίδα
Πληθυσμός (de facto) 10.185
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 7.543
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ 2.178 γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ 464
Read More »
Δήμος Σουλίου, Δημοτικές Εκλογές 2019 - «Κλεισθένης» Δήμος Σουλίου, Δημοτικές Εκλογές 2019 - «Κλεισθένης» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Θερμά συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Μιχαήλ Καχριμάνης, πατέρας του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Μαχητής της ζωής, ακούραστος εργάτης, ευτύχησε να δει εγγόνια και δισέγγονα.

Σήμερα Δευτέρα, στις δώδεκα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει στην Αγία Παρασκευή του Μετσόβου.

Θερμά συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και στην οικογένειά του.


 
Read More »
Θερμά συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη Θερμά συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Ανδρέου, που ξεχώρισε στο χώρο της θεσπρωτικής εστίασης...

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Ένας πολύ καλοσυνάτος και δραστήριος άνθρωπος, ο Χριστόφορος Ανδρέου, που ξεχώρισε στο χώρο της θεσπρωτικής εστίασης, δημιουργώντας, με τα παιδιά του, την αίθουσα εκδηλώσεων "Andreou Palace", έφυγε από τη ζωή. 
Δεν ήταν απλά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ήταν πρώτα ένας επιτυχημένος άνθρωπος. 
Ο ανθρωπισμός του ήταν το στοιχείο εκείνο, που τον έκανε να ξεχωρίζει, αλλά και να πρωτοπορεί. 
Είχε "νόστιμη" καρδιά. 
Και αυτή τη "νοστιμιά" της καρδιάς του τη γνώρισαν πολλοί. 
Μπορεί τα φαγητά της επιχείρησής του να είναι γευστικά, ωστόσο ο εσωτερικός κόσμος του ίδιου ήταν μια μοναδική απόλαυση. 
Στις κοινωνικές συναναστροφές του φαινόταν τα πλουσιοπάροχα συναισθήματά του. 
Φαινόταν κυρίως η όρεξή του για μια αληθινή ζωή. 
Αυτή οραματίστηκε από τα πρώτα φτωχικά του χρόνια, γι' αυτή πάλεψε και αυτή κατέκτησε. 
Αλλά και αυτή άφησε ως ψυχική κληρονομιά στα παιδιά του. 


Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Ανδρέου, που ξεχώρισε στο χώρο της θεσπρωτικής εστίασης...  Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Ανδρέου, που ξεχώρισε στο χώρο της θεσπρωτικής εστίασης... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Την Πέμπτη το μεγάλο πανηγύρι στην Πόβλα Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Την Πέμπτη το μεγάλο πανηγύρι στην Πόβλα Φιλιατών Την Πέμπτη το μεγάλο πανηγύρι στην Πόβλα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6979628210

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος 25 Ιουλίου θα βρισκόμαστε στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας με χορό ελεύθερο για να πέρασουμε μια δυνατή βραδιά.!!
Τραγούδι:Μάκης Κιαμος Μαρία Τσάνη Γρηγόρης Λιόλης Ράνια θεοχάρη.


 
Read More »
Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στις 27 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Στις 27 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ Ηγουμενίτσα: Στις 27 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018
Πωλείται οικόπεδο 351 τ.μ. στην περιοχή Πούσι - Λιόφατα Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M LIDL.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987318081 και 2666041395Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα,

τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr 


Read More »
Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα - ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΩΛΗΤΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018
 
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
(ΟΔΟΣ ΚΟΥΓΚΙΟΥ - ΚΙΑΦΑΣ πλάτους 12μ)
Με οικοδομική άδεια σε ισχύ
(Για πενταώροφη οικοδομή + πυλωτή + υπόγειο + στέγη + πρόβλεψη για πισίνα)
Τηλ. Επικοινωνίας
6946151200
6945224594


Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar του ΚΔΑΠ μεΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar του ΚΔΑΠ μεΑ Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar του ΚΔΑΠ μεΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Πωλείται γαιωτεμάχιο συνολικού εμβαδού 5.188 μ2 ,στην θέση Αγία Παρασκευή Συβότων του δήμου Ηγουμενίτσας, του νομού Θεσπρωτίας.

Το γαιωτεμάχιο έχει πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος νησιά των Παξών και την Νότιο Κέρκυρα.

Απέχει από την θάλασσα 350,00 μ., έχει δρόμο νερό και ρεύμα.

Με άδεια Δόμησης, κατάλληλο και για τουριστικές επιχειρήσεις.

Τηλ.επικ.6932388522 


 

Read More »
Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018


Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν άτομα με όρεξη και φιλοδοξίες, για την στελέχωση, του τμήματος πωλήσεων.

Προϋπηρεσία καθώς και γνώσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων θα προτιμηθούν.

Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο mai: epigeo.gr@gmail.com


 
Read More »
Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων Ζητούνται άτομα για τμήμα πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5

Σελίδες