Να κλείσουν τα καταστήματα στο Δρέπανο επιμένουν οι ΟΛΗΓαρχες - Αύριο η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022
Να κλείσουν τα καταστήματα στο Δρέπανο επιμένουν οι ΟΛΗΓαρχες - Αύριο η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 πρόκειται να συζητηθούν, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δύο αιτήσεις ακύρωσης της ΟΛΗΓ ΑΕ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την ακύρωση των διακηρύξεων δημοπρασίας εκμίσθωσης του καταστήματος ΣΟΧΟ στο Δρεπάνου και του καταστήματος ΚΕΝΤΡΙΚΟ.
Με την αίτηση ακύρωσης ο ΟΛΗΓ ΑΕ ζητά  την ακύρωση ή άλλως την εξαφάνιση των διακηρύξεων δημοπρασίας εκμίσθωσης των δύο δημοτικών καταστημάτων, που από το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει δημοπρατήσει και ήδη οι εκμισθωτές τα λειτουργούν.


Με τη κίνηση αυτή, τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δείχνουν για ακόμα μία φορά, πως όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Ηγουμενίτσας, αλλά αντίθετα κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους, ώστε να τη φρενάρουν.

Μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία επιλογής και "εκδούλευσης", για το ποιοί επαγγελματίες με καντίνες θα λειτουργήσουν στις παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγυαλίου;

Είναι η ίδια διορισμένη διοίκηση που από τη μία ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στη δημοτική αρχή έχει "τελειώσει", (αναγνωρίζοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό την κυριότητα του Δρεπάνου από το Δήμο Ηγουμενίτσας) και από την άλλη προσπαθεί να ξανακλείσει τα δύο δημοτικά καταστήματα.
Και μάλιστα με αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που εάν η απόφαση είναι υπέρ της ΟΛΗΓ, θα δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο που θα παρασύρει και άλλα κομμάτια του Δρεπάνου, όπως π.χ. το δημοτικό κάμπινγκ!!!

Είναι η ίδια διορισμένη διοίκηση μια Ανώνυμης Εταιρίας που θέλει να εισπράξει και πάλι τα έσοδα της παραλίας, μεταφέροντας όμως τα έξοδα συντήρησης και καθαριότητας στο Δήμο και στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών της Ηγουμενίτσας. 

Λες και το πρόβλημα της παραλίας του Δρεπάνου είναι τα δύο δημοτικά καταστήματα. 
Κοιτάξτε την "καμπούρα" σας, κύριοι και κυρία του ΟΛΗΓ, και δώστε πειστικές απαντήσεις για το πρόβλημα που δημιούργησαν οι καντίνες στην παραλία και αφήστε την εκλεγμένη δημοτική αρχή, να σχεδιάζει (με όποιον τρόπο νομίζει και που θα κριθεί για αυτό) το μέλλον της πόλης και των δημοτών.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή, παρακολουθεί αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, παρά τις συσκέψεις και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις.
Και αυτό διότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, από τις 31 Ιανουαρίου 2022, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη παραχώρηση των καντινών στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγυάλι.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας πρέπει να δώσει λύση άμεσα, ακόμα και εάν χρειαστεί να σπάσει "δυνατά" αυγά. Δεν αρκούν οι μεσίστιες σημαίες.
Εκτός και εάν υπέκυψε στους τραμπουκισμούς...
Read More »
Να κλείσουν τα καταστήματα στο Δρέπανο επιμένουν οι ΟΛΗΓαρχες - Αύριο η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Να κλείσουν τα καταστήματα στο Δρέπανο επιμένουν οι ΟΛΗΓαρχες - Αύριο η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022 Rating: 5

Ο ενεργειακός σας σύμβουλος είναι πλέον γεγονός!!!

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022
Ο ενεργειακός σας σύμβουλος είναι πλέον γεγονός!!!

Δεν αλλάζεις απλά πάροχο αλλά αποκτάς μια ολόκληρη ομάδα που είναι διαρκώς δίπλα σου για τις ανάγκες της επαγγελματικής ή οικιακής παροχής σου!

Η nrg με τη δύναμη της Motoroil και η SPS με την εμπειρία της στο χώρο της ενέργειας από το 2016 δε σας προσφέρουν απλά μια σύνδεση για τη παροχή του ρεύματος σας μα τη δυνατότητα να έχετε δίπλα σας μία ομάδα ενεργειακών συμβουλών χωρίς καμία χρέωση. Με τα σημερινά δεδομένα στο χώρο της ενέργειας χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα πάροχο . Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα απλό συμβόλαιο και μια επαφή μέσω τηλεφώνου ,χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας με άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις.
-Ποιος θα σας προστατεύσει επιλέγοντας το ιδανικό πρόγραμμα για εσάς;
-Από ποιον θα ενημερώνεστε για τις εξελίξεις σε θέματα φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ,για τα επιδοτούμενα προγράμματα που θα υπάρξουν για την ενεργειακή σας αυτονομία;
-Ποιος μπορεί να σας δώσει λύσεις σε θέματα ΔΕΔΔΗΕ και διαδικασιών;
-Ποιος θα σας συμβουλεύει για τη σωστή διαχείριση των καταναλώσεων του χώρου σας και θα σας ενημερώνει για τις λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές που υπάρχουν στην αγορά;
Αποκτήστε πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, απλά με μια επίσκεψη στα γραφεία μας η ενός ραντεβού στο χώρο σας.

‘’Δεν είμαστε ακόμα ένα πάροχος ρεύματος – είμαστε ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σας σύμβουλος!!Δεν είσαστε οι πελάτες μας ,είσαστε οι καθημερινοί μας συνεργάτες΄΄

Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα.
➡️ George Verbis Επίσημος Συνεργάτης
📱 6974613977
📱 6993236888
📱 6947709601
☎️ 2665 100324
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil"
Read More »
Ο ενεργειακός σας σύμβουλος είναι πλέον γεγονός!!! Ο ενεργειακός σας σύμβουλος είναι πλέον γεγονός!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022 Rating: 5

8 Μάρτη: Η θέση της γυναίκας είναι στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022
8 Μάρτη: Η θέση της γυναίκας είναι στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

Της Ρέας Γραμματά, δασκάλας στο 3ο Δημ.Σχολείο Ηγουμενίτσας, 
μέλους των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ…
Για όλα τα λαϊκά στρώματα Πόλεμος σημαίνει θάνατος, πείνα , εξαθλίωση, προσφυγιά.
Για τις γυναίκες του λαού αυτές οι συνέπειες είναι δέκα φορές πολλαπλάσιες.
Διπλά και τριπλά εκτεθειμένες στον κίνδυνο του θανάτου, ξεσπιτωμένες και ευάλωτες σε κάθε είδους εκμετάλλευση, είναι τα τραγικότερα θύματα του πολέμου, με την αγωνία να προστατέψουν παιδιά και γερόντους, κυνηγημένες, μόνες, αβοήθητες και παγιδευμένες στον όλεθρο που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές με τις επεμβάσεις τους.
Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει για τις γυναίκες ο πόλεμος.
Η αβάσταχτη οδύνη για τα παιδιά που χάνονται, για τους συζύγους και τους αδερφούς που σκοτώνονται…
Μάνες γεμάτες φόβο και απόγνωση για τη μέρα που θα ξημερώσει, νεαρά κορίτσια με τσακισμένα όνειρα για τη ζωή και ανήμπορες γερόντισσες που στη δύση της ζωής τους βρίσκονται αντιμέτωπες με το χειρότερο εφιάλτη…
Στον πόλεμο που άνοιξαν η επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και η εισβολή των Ρώσων στο έδαφος της Ουκρανίας, οι εικόνες των χιλιάδων μανάδων που αγκαλιά με τα παιδιά τους τρέχουν να γλιτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και τη φρίκη του πολέμου, αφήνοντας πίσω άντρες , αδερφούς και γέροντες γονείς, είναι γροθιά στο στομάχι …
Εικόνες που προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται για να αξιοποιηθούν στην πολεμική προπαγάνδα της μιας ή της άλλης πλευράς, προπαγάνδα που με ξεδιάντροπη υποκρισία παπαγαλίζουν και τα εγχώρια ΜΜΕ.
Αυτοί είναι « πραγματικοί πρόσφυγες»!!, ακούσαμε τον Μηταράκη και όλους όσους κάνουν «εμπόριο» με τον πόλεμο και πολιτική με το δράμα των προσφύγων. Οι «άλλοι» ήταν ψεύτικοι, λαθραίοι και υγειονομικές βόμβες!
Λες και δεν υπήρχαν αντίστοιχες εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού από τα δεκάδες μέτωπα που άναψαν τη φωτιά τους τα γεράκια του πολέμου. Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν ,Ιράκ, Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη, χώρες της Αφρικής … Πόσες και πόσες γυναίκες δεν θαλασσοπνίγηκαν αγκαλιά με τα βρέφη τους, δεν βρέθηκαν φυλακισμένες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο έλεος των ΜΚΟ, δεν κάηκαν στα κοντέινερ μαζί με τα παιδιά τους, δεν έγιναν θύματα βιασμών αποτέλεσμα του εθνικιστικού μίσους , δεν βρέθηκαν παγιδευμένες σε κυκλώματα εμπόρων και αισχρών εκμεταλλευτών, δεν αντιμετώπισαν φράχτες και συρματοπλέγματα, δεν κυνηγήθηκαν από στρατιωτικά σώματα, δεν χυδαιολογήθηκαν από φασίστες και ρατσιστές υπάνθρωπους, δεν κακοποιήθηκαν από διάφορους «φιλάνθρωπους»...
Ο κατάλογος των εγκλημάτων και της κτηνωδίας του ιμπεριαλισμού δεν έχει τέλος και δεν σταματά ούτε στα σύνορα της «πολιτισμένης» ΕΕ , που θεωρεί τους λαούς και των χωρών της εξίσου αναλώσιμους για τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
ΌΧΙ, αυτό δεν λέγεται «επιλεκτική ευαισθησία»! Είναι ο αδίστακτος κυνισμός όλων των εκπροσώπων του συστήματος στη χώρα μας κι όλων που κυβέρνησαν, πάντα συντασσόμενοι με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» όπως ορκίζονται, του «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ» , που έδωσαν και δίνουν γη, αέρα , θάλασσες και λιμάνια στους φονιάδες των λαών, για να πετάνε, να περνάνε και να ανεφοδιάζονται οι στρατοί που κομματιάζουν χώρες και ανοίγουν νέους κύκλους οδύνης και ολέθρου. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των σκοτωμένων παιδιών!
Τι σημαίνουν για τις γυναίκες του λαού μας όλα αυτά; Τις αφορούν και πόσο;
Πόσο τις αφορά ένας πόλεμος που απειλεί να επεκταθεί; Με συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κοινωνικού αναχρονισμού, φασιστικοποίησης και ακόμα πιο στυγνής εκμετάλλευσης σε όλα τα πεδία της ζωής τους;
Πόσο τις αφορά να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε έναν κόσμο που η αποκτήνωση, ο σκοταδισμός και η αποχαύνωση επιβάλλεται ως «κανονικότητα»; Πόσο τις αφορά το εθνικιστικό και σωβινιστικό δηλητήριο που ποτίζεται η νεολαία για να πάει στη σφαγή με προθυμία, αν χρειαστεί;
Αλλά και πόσο τις αφορά να έχουν ψωμί και δουλειά ; Πόσο τις αφορά ο λογαριασμός του ρεύματος που δεν έχουν να πληρώσουν, το πετρέλαιο που δεν έχουν να ζεσταθούν; Η ακρίβεια που τσακίζει το ήδη φτωχό εισόδημά τους; Η επιδείνωση όλων των όρων της ζωής τους;
Να γιατί οι γυναίκες οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού κινήματος, στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους ,για τη συναδέλφωση όλων των λαών, για να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γιατί πρέπει να απαιτήσουν από τα σωματεία τους να σταματήσουν να σιωπούν και να καταγγείλουν το έγκλημα, να οργανώσουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
Γιατί είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης και σ΄αυτό το πρώτιστο καθήκον των λαών οι γυναίκες ποτέ δεν έλειψαν, το «μισό του ουρανού» ήταν εκεί ! Γιατί αυτό το πρώτιστο και σπουδαίο καθήκον, για να υπηρετηθεί έχει ανάγκη «το αλάτι της γης»!
Read More »
8 Μάρτη: Η θέση της γυναίκας είναι στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα 8 Μάρτη: Η θέση της γυναίκας είναι στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022 Rating: 5

263 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022
263 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 33
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 150
ΠΕ Πρέβεζας 60

Read More »
263 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 263 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες, σε καφέ μπαρ της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022
Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες, σε καφέ μπαρ της Ηγουμενίτσας


Πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ και αναστολή λειτουργίας για το επόμενο δεκαπενθήμερο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ηγουμενίτσα.
Το πρόστιμο και το λουκέτο επιβλήθηκε μετά από έλεγχο της Αστυνομίας στο καφέ-μπαρ κατά τον οποίο διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών.
Από την Αστυνομία βεβαιώθηκαν συνολικά 12 πρόστιμα κατά το τελευταίο 24ωρο για παράβαση των μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της πανδημίας.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες, σε καφέ μπαρ της Ηγουμενίτσας Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες, σε καφέ μπαρ της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022 Rating: 5

Σελίδες