Προσβολή για την Ορθοδοξία η έκδοση "Δαίμονες στο ράσο" στην έκθεση βιβλίου Τιράνων, με εξώφυλλο τον άγιο Κοσμά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017


Μεγάλη προσβολή, απρόκλητη και αδικαιολόγητη, για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό αποτελεί η έκδοση "Djaj në ueladon", [("Δαίμονες στο λούστρο (ράσο)"] του Sejdi Kondi, που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση βιβλίου στα Τίρνα και η οποία έκδοση, ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας, έχει εξώφυλλο τον άγιο Κοσμά, τον ιερομάρτυρα που αντιστάθηκε στο ραγιαδισμό, και τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιο, μια προσωπικότητα με παγκόσμια λάμψη, λόγω του πολύπλευρου ποιμαντικού και κοινωνικού έργου του. 
Ο καθένας, βέβαια, μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, αλλά τέτοιου είδους συγγραφές υποδαυλίζουν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και διχάζουν τους ανθρώπους, σε μια εποχή, που η αγάπη, η ειρηνική συνύπαρξη και η αλληκοτανόηση είναι απαραίτητα συστατικά στοιχεία επιβίωσης των λαών και των κρατών. 
Κύκλοι της Ελληνικής Μειονότητας εκφράζουν "έντονη ανησυχία, αγανάκτηση και περιφρόνηση για την παρουσίαση, στην έκθεση βιβλίου στα Τίρανα, μιας έκδοσης, καθόλου άξιας για την κοινωνία στην οποία ζούμε, και συγχρόνως έντονα προσβλητικής προς την Ορθόδοξη κοινότητα". Ταυτόχρονα καταγγέλεται η προκλητική αδιαφορία των κρατικών αρμόδιων οργάνων, η ανοχή και στήριξη των διοργανωτών της έκθεσης στο έργο αυτό. 
Και προστίθεται: 
"Να τολμάς σήμερα, σ’ ένα κόσμο με ευαίσθητες διαθρησκευτικές ισορροπίες, που έχουν τάση εύκολης διαταραχής, να προσβάλλεις αγίους, αλλά και τον προκαθήμενό μας, το σεβαστό Αρχιεπίσκοπο μας, που συγχρόνως είναι και μία παγκόσμια αναγνωρισμένη και σεβαστή θρησκευτική προσωπικότητα, αποτελεί όχι μία φθηνή προσβολή, απεχθέστατη παρεμβολή, αλλά και σκόπιμη υποκίνηση με στόχο την προώθηση του διαθρησκευτικού διχασμού". 
Οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας τονίζουν ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα πιστεύω τους, να καταπατά τα θρησκευτικά τους δικαιώματα και να δυναμιτίζει τη διαθρησκειακή συμβίωση. 


 
Read More »
Προσβολή για την Ορθοδοξία η έκδοση "Δαίμονες στο ράσο" στην έκθεση βιβλίου Τιράνων, με εξώφυλλο τον άγιο Κοσμά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο  Προσβολή για την Ορθοδοξία η έκδοση "Δαίμονες στο ράσο" στην έκθεση βιβλίου Τιράνων, με εξώφυλλο τον άγιο Κοσμά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Ανακαλύπτοντας τις πτυχές του μαθητή και βοηθώντας τον να εξελιχθεί"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: "Ανακαλύπτοντας τις πτυχές του μαθητή και βοηθώντας τον να εξελιχθεί" Ηγουμενίτσα: "Ανακαλύπτοντας τις πτυχές του μαθητή και βοηθώντας τον να εξελιχθεί" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017· Δεν έχουμε απορίες για το τι πρόκειται να γίνει άλλωστε συμμετείχαμε στην ενημέρωση που έγινε σε επίπεδο επικεφαλείς των παρατάξεων.

· Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της προέδρου του Γραικοχωρίου για την θέση Γκανί που ξέρουμε ότι υπάρχει ρήγμα. Όπως επίσης και τις ανησυχίες για το τι θα γίνει στις προστατευόμενες περιοχές natura, η σε αναπτυγμένες ήδη τουριστικές περιοχές π.χ. Σύβοτα. Έχουμε δε υπό όψη την απόφαση του Δήμου Ζαγορίου. Το πρόβλημα, για μας δεν είναι τόσο οι σεισμογραφικές μετρήσεις όσο το τι θα γίνει αν βρεθεί τελικά πετρέλαιο και στηθούν εξέδρες άντλησης σε τέτοιες περιοχές .

· Εδώ αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του κεντρικού σχεδιασμού στην οικονομία. Είναι κατανοητό όμως ότι κεντρικός σχεδιασμός δεν μπορεί να υπάρξει σε μια οικονομία που κίνητρο της όποιας ανάπτυξης είναι το κέρδος του κάθε καπιταλιστή επενδυτή, στην προκειμένη περίπτωση της ισπανικής πολυεθνικής repsoil. Είναι αυτονόητο δε ότι όσο το ρίσκο της επένδυσης μεγαλώνει ,και όσο το κέρδος από την επένδυση αυξάνεται, τόσο οι όποιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες θα υποβαθμίζονται μέχρι και την εξαφάνιση τους .· Με αυτά τα δεδομένα μια τέτοιου είδους επένδυση μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κοινωνικοποιημένης παραγωγής με εργατικό λαϊκό έλεγχο , και κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση τω λαϊκών συμφερόντων και όχι το κέρδος της όποιας πολυεθνικής repsoil.

· Στο ερώτημα του κ. Δήμαρχου αν θέλουμε ανάπτυξη η όχι η απάντηση είναι πάλι με το «αφελές» ερώτημα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

· Άραγε αν βρεθεί πετρέλαιο στην περιοχή μας θα μειωθεί το έξοδο θέρμανσης και κίνησης στην λαϊκή οικογένεια; Αλήθεια θα κοστίζει φθηνότερα το πετρέλαιο στους αγρότες σε μια αγροτική περιοχή σαν την δικής μας; Η απάντηση είναι προφανής, τα όποια κέρδη θα τα αποκομίσει η πολυεθνική repsoil. Ο λαός και ο τόπος τι θα κερδίσει;

· Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η αύξηση της κερδοφορίας μιας πολυεθνικής εταιρείας αποτελεί εθνικό στόχο!!!

· Αν μέσα σε αυτόν τον προβληματισμό προσθέσουμε το γενικότερο ξεπούλημα εθνικών πόρων που γίνεται στο όνομα του «χρέους» και της «ανάπτυξης» αλλά και ότι οι πείρα λέει ότι οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα (Ιράκ, Συρία κλπ) τότε πρέπει να σαν Δ.Σ. απορρίψουμε την πρόταση της πολυεθνικής.

· Με αυτές τις σκέψεις η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει τη εισήγηση να διατεθούν δημοτικοί χώροι για την έρευνα της εταιρείας.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας


Read More »
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Φώτης Ζγούρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017


Αγαπητοί φίλοι, επαγγελματίες της Θεσπρωτίας,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την υποψηφιότητά μου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Πάσχο, στις εκλογές στις 3 και 4 Δεκεμβρίου του 2017, στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστώ στις εκλογές του Επιμελητηρίου μας, και σε αυτό με προέτρεψε η τιμητική πρόταση του κ. Πάσχου, ο υπερκομματικός συνδυασμός και το όραμα και η όρεξη για δουλειά προς όφελος όλων των επαγγελματιών του Νομού μας.

Τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπερβαίνουν τα κομματικά όρια και ζητούν λύσεις από όλους μας, ενωμένους, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές περιβάλλον για το κοινό μας μέλλον. Ας γίνουν αυτές οι εκλογές το έναυσμα για ακόμα περισσότερες δράσεις, για περισσότερη καινοτομία και ενημέρωση, για ανάπτυξη για όλους τους επαγγελματίες της Θεσπρωτίας.

Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στις εκλογές, επιλέγοντας τον υποψήφιο της αρεσκείας σας, γιατί το μέλλον μας θα το αποφασίσουμε εμείς – όχι οι άλλοι για εμάς!

Με τιμή,
Ζγούρης Φώτιος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Τ 6972835328
Email: fotis_zgouris@yahoo.gr


Read More »
Φώτης Ζγούρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Φώτης Ζγούρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

1.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή - Ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των δράσεων σε όλη την Ήπειρο.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017


Περίπου 1.500.000 ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της περιφέρειας για την προβολή του τουρισμού, για ολόκληρη την Ήπειρο. Ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη μετά από αποφάσεις τόσο της οικονομικής επιτροπής όσο και του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι προσφορές θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Το ζητούμενο βέβαια, είναι αν θα δούμε αλλαγή στο δόγμα της τουριστικής προβολής, που μέχρι τώρα περιλαμβάνει μια διαχρονική, σχεδον μονόπλευρη προβολή των Ιωαννίνων, σε βάρος βέβαια των άλλων νομών και κυρίως της Θεσπρωτίας, η οποία είναι η περισσότερο “ριγμένη” από τις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί, πως το νέο στρατηγικό σχέδιο της Π.Η για την τουριστική προβολή, περιλαμβάνει ως πρώτο άξονα, την «ολοκληρωμένη προβολή – προώθηση της Ηπείρου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού» και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ελπίδες για δικαιότερη κατανομή των δράσεων.

Το πρόγραμμα που έχει προκηρυχθεί, περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις με στόχο την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος, ενώ υπάρχουν και 2 καινοτόμες δράσεις, όπως η λειτουργία γραφείου τουριστικής δημοσιότητας και η οργάνωση τοπικού γαστρονομικού φεστιβάλ.

Επίσης περιλαμβάνει, τις κλασικές δράσεις όπως η οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για hosted buyers, συμμετοχές σε εκθέσεις, αναβάθμιση του τουριστικού portal, δημιουργία και αναπαραγωγή προωθητικού υλικού, σχεδιασμό αναμνηστικών δώρων καθώς και υπηρεσίες προβολής και ενημέρωσηςΣτόχος εκτός από την προώθηση της Ηπείρου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με απώτερο στόχο τον τουρισμό 12 μηνών. Γι' αυτόν τον λόγο, θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα στις αγορές Σουηδίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και των Βαλκανίων, ενώ στο εσωτερικό έμφαση δίνεται στις περιοχές που διασυνδέσουν οι δύο οδικοί άξονες, της Εγνατίας και της Ιόνιας.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί, πως κάποια στιγμή θα πρέπει να δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα των σχετικών δράσεων, κυρίως των fam trips των hosted buyers, οπου και είναι το πιο εύκολο για την συλλογή των αποτελεσμάτων.

Κλασικό παράδειγμα ήταν το ανοργάνωτο ταξίδι που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα hosted buyers του εξωτερικού στην Θεσπρωτία, οπού θα είχε ενδιαφέρων να δούμε τι έγραψαν στα μέσα που διαχειρίζονται, κυρίως οι δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.


 
Read More »
1.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή - Ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των δράσεων σε όλη την Ήπειρο. 1.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή - Ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των δράσεων σε όλη την Ήπειρο. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Ανκόνα Ιταλίας προς λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στη μία (01) εκ ων τεσσάρων (04) κύριων μηχανών του πλοίου. 

Το “EUROFERRY OLYMPIA” κατέπλευσε με καθυστέρηση στον λιμένα Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια πενήντα οκτώ (58) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ.Ε. τριάντα ένα (31) Φ/Γ και τρία (03) τρέιλερ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA Ηγουμενίτσα: Μηχανική βλάβη στο EUROFERRY OLYMPIA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Σελίδες