Νέα λουκέτο σε καφέ-μπαρ στην Ηγουμενίτσα, πρόστιμο και σε πελάτες

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021
Νέα λουκέτο σε καφέ-μπαρ στην Ηγουμενίτσα, πρόστιμο και σε πελάτεςΚαμπάνα έπεσε από την αστυνομία σε καφέ μπαρ που λειτουργούσε πέραν των επιτρεπόμενων στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου το κατάστημα βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τρεις πελάτες.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ και τέθηκε σε δεκαπενθήμερη αναστολή ενώ στους τρεις πελάτες βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον καθένα.

Το τελευταίο 24ωρο από τους ελέγχους που έκανε η αστυνομία βεβαιώθηκαν εξήντα παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.
Read More »
Νέα λουκέτο σε καφέ-μπαρ στην Ηγουμενίτσα, πρόστιμο και σε πελάτες Νέα λουκέτο σε καφέ-μπαρ στην Ηγουμενίτσα, πρόστιμο και σε πελάτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021 Rating: 5

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τον θάνατο του Λευτέρη Κωνσταντίνου

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τον θάνατο του Λευτέρη ΚωνσταντίνουΑνακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά της θλίψη, καθώς και τα συλλυπητήρια στους οικείους του, για τον θάνατο του Λευτέρη Κωνσταντίνου, εξέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το χαμό του Λευτέρη Κωνσταντίνου, ενός αληθινού στυλοβάτη της δημοτικής μας μουσικής. Απλός και ταπεινός, και με χαμόγελο, υπηρέτησε την παράδοση με συνέπεια και αξιοπρέπεια. Ήταν πάντα κοντά στην Πανηπειρωτική και συμμετείχε με χαρά σε όλες τις εκδηλώσεις της.
Αθόρυβος και μεθοδικός, με μεράκι και πίστη τραγούδησε με πάθος και αυταπάρνηση τον καημό, τη δημιουργία, την ξενιτιά, τα βάσανα, αλλά και την προκοπή του Ηπειρώτη.
Με θλίψη εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του διατυπώνουμε παράλληλα και τις ευχαριστίες μας για τη μεγάλη του προσφορά.
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τον θάνατο του Λευτέρη Κωνσταντίνου Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τον θάνατο του Λευτέρη Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021
Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ προς το Επιμελητήριο ΘεσπρωτίαςΟ σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας <<Η ΣΤΟΡΓΗ>>, ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την δωρεά υγειονομικού υλικού στα πλαίσια της πανδημίας του COVID-19, καθώς και εκπαιδευτικού υλικού τόσο στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς, , όσο και στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο.
Με αυτές τις πράξεις ανθρωπιάς νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και παίρνουμε δύναμη υλική και ψυχική για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας.
Read More »
Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021 Rating: 5

Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021

Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑΠληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, οι καταγγελίες από προσωπικό του ΕΦΚΑ, για αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στα τμήματα των κατά τόπου διευθύνσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2 του ΠΔ 8/2019 ( Οργανισμός Ηλεκτρονικού Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) σε όλα τα Τμήματα των Τοπικών Διευθύνσεων προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ κλάδου/ειδικότητας Διοικητικού-Οικονομικού ή υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ του κλάδου/ειδικότητας Πληροφορικής ή ΠΕ Αναλογιστών ή ΠΕ Μηχανικών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ κλάδου/ ειδικότητας Διοικητικού-Λογιστικού ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ του κλάδου/ειδικότητας Πληροφορικής ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ του κλάδου/ειδικότητας Μηχανικών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ κλάδου/ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων». 

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 1 του ΠΔ 8/2019 « τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα διορισμού ή πρόσληψης καθορίζονται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τον καθορισμό των προσόντων διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα». 

Τέλος το άρθρο 45 παρ 3 του Ν. 4674/ 2020 το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 84 του ν. 3528/2007 ορίζει ότι « Ως Προϊστάμενοι Τμήματος ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας επιλέγονται υπάλληλοι ΠΕ ή TE ή ΔΕ, κατά τα ειδικώς προβλεπόμενα στις οικείες οργανικές διατάξεις, εφόσον κατά την τελευταία τριετία έχουν αξιολογηθεί τουλάχιστον δύο (2) φορές με βαθμολογία από 75 έως 100 στις εκθέσεις αξιολόγησης, μετά από την οριστικοποίηση αυτών από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και: α) κατέχουν τον βαθμό Α` και έχουν τρία (3) έτη πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας ή β) έχουν τον Α` βαθμό και έχουν ασκήσει για τουλάχιστον ένα (1) έτος καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος.

Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες, τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι, υπάλληλοι με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από άλλους υπαλλήλους και οι οποίοι δεν έχουν ασκήσει ποτέ τα καθήκοντα του Προϊσταμένου και πως δεν υπήρξε ποτέ από το Φορέα κάποια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις αυτές.

Το βασικότερο δε από όλα και το αναφέρει ρητά ο νόμος 4674/20, ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει προϊστάμενος τμήματος εάν δεν έχει υπηρετήσει σε αυτή την θέση έστω και για ένα χρόνο. Κάτι που φαίνεται να μην έχει τηρηθεί σε όλες τις περιπτώσεις, αδικώντας παράφορα υπαλλήλους που για δεκαετίες έχουν υπηρετήσει ευσυνείδητα την υπηρεσία.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως οι τοποθετήσεις έχουν γίνει καθαρά με κομματικά κριτήρια και θα καλέσουμε την ηγεσία της διοίκησης του ΕΦΚΑ, να επανεξετάσει τις αποφάσεις του.  

Read More »
Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑ Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021 Rating: 5

Σελίδες