Διευκρίνηση του Υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Με αφορμή δημοσιεύματα του επαρχιακού Τύπου σχετικά με την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Το Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ανώτατα ιδρύματα της περιοχής, του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια, να είναι βιώσιμο και να διασφαλίζει στους φοιτητές του σπουδές υψηλού επιπέδου.


 
Read More »
Διευκρίνηση του Υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Διευκρίνηση του Υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Ντελαπάρισε μπετονιέρα - Σώος ο οδηγός της

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018


Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός μπετονιέρας που κινούνταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς, στη διασταύρωση Παρακαλάμου.

Εξ αιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος αλλά και της κλίσης που έχει ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην άκρη του δρόμου.

Από το ατύχημα ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Βέβαια χρειάστηκε να επιστρατευθεί γερανοφόρο όχημα για να μπορέσει να σηκώσει την μπετονιέρα από το οδόστρωμα.


 
Read More »
Ντελαπάρισε μπετονιέρα - Σώος ο οδηγός της Ντελαπάρισε μπετονιέρα - Σώος ο οδηγός της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τηn Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, αφού έλαβε υπόψη την επιστολή Ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών για τις επικείμενες μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, καθώς και την εισήγηση του κ. Δημάρχου,

Αποφάσισε ομόφωνα
τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:
(Απόφαση Δ.Σ. 03/2018)

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση των δομών υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας, που πρόκειται να επιδεινωθεί μετά την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει εθελούσια μετακίνηση προσωπικού ανεξαρτήτως των αναγκών της δομής.

Η πολιτική αυτή στον κρίσιμο τομέα της υγείας, θα οδηγήσει όλες τις δομές της και ιδιαίτερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, που βρίσκεται στην παραμεθόριο, σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση,

· Να καλύψει άμεσα τα κενά που υπάρχουν.

· Να αντικαταστήσει άμεσα το προσωπικό το οποίο πρόκειται να μετακινηθεί.

· Να λειτουργήσει τις δομές που χρειάζεται ο τόπος και ιδιαίτερα το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, χωριστά όμως από τη Α’ βάθμια δομή υγείας στην Ηγουμενίτσα.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς Βουλευτές.

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δονάτος Μαρτίνης


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων ως προστάτη των Ευζώνων , διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ , στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “Πάνθεον” και σας προσκαλούμε στα εγκαίνια το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30.

Η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια , παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα το έργο της που καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την δύσκολη εκπαίδευση τους , τις ιδέες και τα συναισθήματά τους , καθώς επίσης και την παραδοσιακή στολή τους που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα. Αποτελείται από 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων.Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια , αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. (http://www.thesprotia.gr/).

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES. www.anek.gr/

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Κυριακές 10:00 -14:00 ,

Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Read More »
Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Ο Αντώνης Μουντάκης επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Ο Αντώνης Μουντάκης επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, μετά από τις εκλογές που διενεργήθηκαν το Σάββατο το πρωί.
Ο κ. Μουντάκης, ιδιοκτήτης της εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες Χανίων Κρήτης, θα βρίσκεται στην ηγεσία της ΕΙΕΤ και για τη νέα θητεία.

Ο ίδιος, μετά την επανεκλογή του δήλωσε:
 
Οφείλω θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους από ολόκληρη τη χώρα που για τέταρτη συνεχή τετραετία εξέφρασαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Το γεγονός ότι με τίμησαν με την ψήφο τους οι 53 από τους 54 συναδέλφους που ψήφισαν στις εκλογές του Σαββάτου 10-2-2018, με τιμά ιδιαίτερα, όμως παράλληλα αυτή τους η καθολική στήριξη αυξάνει τις ευθύνες μου για τη συνέχεια.
Καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, του οποίου θα έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, νιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα που ξεκινήσαμε το 2014 με την ίδια ζέση και τους ίδιους κοινούς στόχους για το συμφέρον του κλάδου και των μελών της Ε.Ι.Ε.Τ.

Με βάση την εμπειρία μιας πολύ δύσκολης τετραετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα προβλήματα του κλάδου ήταν μεγάλα και πολλά, ενώ παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε "βουνό" προβλημάτων για την επιβίωση του συνδικαλιστικού μας φορέα που πολλές φορές κινδύνευσε με λουκέτο, θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να υλοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερους στόχους από αυτούς που έχουμε θέσει από κοινού.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω ένα προς ένα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στάθηκαν με υπευθυνότητα στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησαν σημαντικά ούτως ώστε να λειτουργήσουμε σαν γροθιά, να παλέψουμε για τα μεγάλα προβλήματα που κληθήκαμε να διαχειριστούμε και παράλληλα να αποκαταστήσουμε το κύρος της ιστορικής μας Ένωσης. Με ομοφωνία και ομοθυμία, χωρίς ποτέ να παρεκκλίνουμε των κοινών στόχων μας, δώσαμε μια τετραετή μάχη και πετύχαμε πολλά και σημαντικά. Αναμφίβολα μπορούσαμε και περισσότερα, όμως έχουμε πλέον και την εμπειρία και την θέληση να πράξουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον γενικό γραμματέα Γαβριήλ Γαλανομάτη που -λόγω συνταξιοδότησης- δεν θα συμμετάσχει στο νέο Δ.Σ. Τον ευχαριστώ για την τετραετή προσφορά του και του εύχομαι κάθε τι καλό για τη συνέχεια.
Στον Σταύρο, τον Σπύρο, τον Κωνσταντίνο, την Σμαρώ, τον Νίκο και τον -νεοφερμένο- Γιώργο, εύχομαι μια καλή τετραετία, γόνιμη και επωφελή για το κλάδο μας.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τόσο στην γραμματέα -και "ψυχή"- της Ε.Ι.Ε.Τ. Χριστίνα Τσιμιδάκη, όσο και στον νομικό μας σύμβουλο Φώτη Πανταζή και εύχομαι ανάλογη συνέχεια και την επόμενη τετραετία.

Υ.Γ. 1: Έστω και ως υστερόγραφο, να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους συντοπίτες μου Κισαμίτες, στους οποίους οφείλω πολλά. Όταν το 1992 ξεκίνησα την εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες" (θα το πω, ίσως για πρώτη φορά, δημόσια), είχα επιφυλάξεις για την μακροημέρευση της. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, θεωρώ πως όσα έχω πετύχει (πολλά ή λίγα) οφείλονται ΚΑΙ σ' αυτούς.

Υ.Γ. 2: Και ένα -φαινομενικά- κλισέ, όμως για μένα είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια μου που στήριξε όλες τις επιλογές μου. Στην Ελένη που, μετά από 12 χρόνια, μάλλον συνήθισε την εμμονή μου με την Ε.Ι.Ε.Τ., οπότε είναι προετοιμασμένη για το τι την περιμένει και την επόμενη τετραετία! Αλλά και στον Κωνσταντίνο και την Μαρικίτα που είναι οι πιο αυστηροί, αλλά συνάμα και πιο ουσιαστικοί κριτές των επιλογών μου.


 
Read More »
Ο Αντώνης Μουντάκης επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Ο Αντώνης Μουντάκης επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης έργων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018


Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι λόγω εκτέλεσης έργων υποδομής, θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Λυρικών Ποιητών στο Λαδοχώρι, έως και το τέλος του Φεβρουαρίου.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης έργων Ηγουμενίτσα: Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης έργων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018Ο κύριος Ιωάννης Bέλλης δήλωσε για την υποψηφιότητα του :


"Σήμερα συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ως Ειδικός Γραμματέας. Όσοι φίλοι & μέλη της Π.Ε.Λ. πιστεύουν ότι η υποψηφιότητά μου είναι χρήσιμη σε αυτή, για τη συνέχεια, μπορούν να με ψηφίσουν, στις εκλογές που έρχονται σε λίγες ημέρες. Αλλά και εάν δεν με ψηφίσουν, γιατί έχουν δεσμευτεί κάπου αλλού, φίλοι και μέλη της Π.Ε.Λ. θα είμαστε και μετά τις εκλογές. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια όλων των υποψηφιοτήτων. Δεν είμαστε εχθροί, με κανένα, αλλά εν δυνάμει σύμμαχοι σε μια νέα προσπάθεια για μια καλύτερη και δυνατότερη Π.Ε.Λ., προς όφελος των μελών και γενικότερα της λογοτεχνικής κοινότητας στην Ελλάδα."Γιάννης Βέλλης


Ο Ιωάννης Β. Βέλλης γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967. Ηπειρώτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς. Από το 1982 ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος, Ειδικός Γραμματέας και κριτής της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών Πανελλαδικών και Τοπικών Συλλόγων. 

ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει συμμετάσχει, ως Σύνεδρος, σε «Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο» – Σαμοθράκη (1995). Βραβευμένος σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, για Ηπειρώτες δημοσιογράφους, μαζί με δημοσιογράφους των Αθηναϊκών Εφημερίδων, της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου («Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας», 2001). Μέλος, για 3 χρόνια, της συγγραφικής ομάδας «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» (Εκδόσεις Χατζηϊακώβου Α.Ε., Θεσσαλονίκη). Εκδότης, Διευθυντής σύνταξης, Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος, επιμελητής και σύμβουλος έκδοσης πολλών εντύπων (με κυκλοφορία σε Ελλάδα -Κύπρο – Ευρώπη – Αμερική) από το 1984 μέχρι σήμερα( Εκδότης – διευθυντής, εκδόσεων: KUMITE WORLD, IN FIGHT SPORT, NATIONAL GREEK MARTIAL ARTS, NATIONAL E.C.F.PO. GREECE, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΙΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣ, IONIKI-NET.GR,). Συνεργάτης, φωτοειδησεογράφος, του «NEAFON», του μεγαλύτερου Ελληνικού γερμανόφωνου πολιτιστικού Περιοδικού της Ευρώπης, μέχρι το κλείσιμό του. Ιδιοκτήτης και γενικός διαχειριστής δημοσιογραφικών ιστοσελίδων & φόρουμ με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη.
Υπήρξε σύμβουλος του Ο.Ε.Ε.Κ. Συμμετείχε στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων, για την υποστήριξη του έργου της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ., στις εξετάσεις πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας: «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων». Εκπαιδευτής κρατικών Ι.Ε.Κ. Έχει συνεργαστεί με βιομηχανίες και ανώνυμες εταιρείες, ως ανώτερος οικονομικός υπάλληλος. Έχει οργανώσει την «MARTIAL ARTS EXPO 2006 – Greece & Cyprus» στην Αθήνα, την πρώτη Αθλητική Έκθεση – Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών & μαχητικών σπορ Ελλάδας και Κύπρου. Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το 2012 κυκλοφορεί το βιβλίο ποίησης «ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA»), το 2013 τα «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA»), το 2016 τις «ΡΩΓΜΕΣ» (Εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»). Το έτος 2017 κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του «κι αν αλλάξω τον κόσμο; ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» (Εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»), καθώς και το e-book ποίησης: «ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ» (Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ). Το 2018, έχει επίσης στο στάδιο προγραμματισμένης κυκλοφορίας δύο μυθιστορήματα: «Κράτος των αδυνάτων στη χώρα των λιπόσαρκων», «Στο πέρασμα της καρδερίνας», τέσσερις ποιητικές συλλογές. Τα έτη: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ» δημοσίευσε ποίημα του. Το 2015, συμμετέχει στο «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΟΣΤΡΙΑ». To 2015 συμμετέχει ως κριτής στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος & Νουβέλας, το 2016 στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος και Πανελλήνιους διαγωνισμούς Σχολικής ποίησης , το 2017 στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Μυθιστορήματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Αττικής, καθώς και σε έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας. Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» από το 2017. Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΥΝ. -Π.Ε.» (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» (FIAP) [μέχρι το 2004. Από το 2011 και πάλι μέλος του Δ.Σ. της μέχρι τον Μάρτιο 2013. Δημιουργός και διαχειριστής της ομάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο Facebook]. Μέλος της Διεθνούς Φωτογραφικής Ένωσης «IMAGE SANS FRONTIERE». Mέλος της Καλλιτεχνικής Φωτογραφικής ομάδας «ΦΩΣ (Πολύτροπος Εικόνα)». Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ – ΦΟΙΒΟΣ».
Από το 1992 μέχρι και σήμερα έχει αποσπάσει δεκάδες Βραβεύσεις Ελληνικές αλλά και Διεθνείς .

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του δραστηριότητα συνυπογράφει από το 1993 μέχρι και σήμερα ένα πολυσχιδές έργο ενισχύοντας κάθε πτυχή Προστασίας , Αλληλεγγύης , Ανάπτυξης , & Εθελοντισμού της Τοπικής Κοινωνίας . Έχει τιμηθεί από εμπλεκόμενους Συλλόγους ενώ ο ίδιος έχει διατελέσει Ιδρυτής , Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος αλλά και μέλος πολλών εξ’αυτών.
Επί χρόνια εθελοντής αιμοδότης και μετά από προσωπική επιλογή δωρητής οργάνων. Στις πρώτες δέκα (10) θέσεις υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Β’ Αθήνας, στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Δημοτικής παράταξης ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, το 2012. Γραμματέας του Τομέα Αστικού Σχεδιασμού – Περιβάλλοντος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Διοίκησης της Δημοτικής παράταξης ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, το 2013. Ιδρυτικό μέλος του «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» (2015). Μέλος των Φίλων της Φύσης (πρώτο αναπλ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δράσεις Ηπείρου, ομάδα επικοινωνίας).Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece» ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: «Εκδηλώσεις μνήμης Κώστα Καρυωτάκη – ΠΡΕΒΕΖΑ2018». Με αφορμή, τη συμπλήρωση 90 χρόνων απ’ το θάνατο του μεγάλου ποιητή στην Πρέβεζα.
Οι εκδηλώσεις, θα μπορούν να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο μέσα από τη συνεργασία Δήμου, Συλλόγων, Φορέων, κινήσεων πολιτών. Όσοι συμμερίζεστε, αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να προωθήσετε την πρόταση στο προφίλ, την ομάδα, τη σελίδα σας, το περιοδικό, την εφημερίδα σας. Πρωτοβουλία καλών προθέσεων, με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του. Ώστε η Πρέβεζα, κάθε Ιούλιο, από το 2018 και μετά, να είναι τόπος συνάντησης ποιητών, λογοτεχνών γενικότερα, απ΄όλο τον κόσμο. 


Read More »
Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Η μίνι συναυλία της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018
Read More »
Η μίνι συναυλία της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Η μίνι συναυλία της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018
Το Ψυχο-Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ηγουμενίτσας, ο Σύλλογος Αστυνομικών Θεσπρωτίας τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών «των εν υπηρεσία πεσόντων Αστυνομικών». 
Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας κατακλύσθηκε από Αστυνομικούς ε.ε. όσον και από Αστυνομικούς ε.α. μετά συζύγων και λοιπών συγγενών. 
Επίσης παρέστησαν πολλοί πολίτες, που τιμούν τους πεσόντες Αστυνομικούς όσον και το έργο της Αστυνομίας. 
Το Μνημόσυνο τελέσθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερης συγκίνησης και μετά το πέρας αυτού δόθηκε καφές από τον Σύλλογο στην Λέσχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Αστυνομικών για αυτή την πρωτοβουλία που δείχνει τον σεβασμό τους προς τους Συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους πιστοί στο καθήκον.


 
Read More »
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 43χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018
Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 43χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 43χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Καταγγελία του Μιχάλη Πασιάκου για την πτώση του Θεογέφυρου στο δελτίο ειδήσεων του STAR

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018Read More »
Καταγγελία του Μιχάλη Πασιάκου για την πτώση του Θεογέφυρου στο δελτίο ειδήσεων του STAR Καταγγελία του Μιχάλη Πασιάκου για την πτώση του Θεογέφυρου στο δελτίο ειδήσεων του STAR Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Έντονη σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία πριν λίγα λεπτά

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 07.58, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρο το Νομό Θεσπρωτίας.

Είχε ένταση 3,7 βαθμούς ρίχτερ και εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικα της Ηγουμενιτσας, με επίκεντρο την Πλακωτή Θεσπρωτίας, ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Θεσπρωτία και τα Γιάννενα, με τους κατοίκους να πετάγονται έξω από τα σπίτια τους.Read More »
Έντονη σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία πριν λίγα λεπτά Έντονη σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία πριν λίγα λεπτά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες