ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ»

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ»

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/26331-13.jpg
 
Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκινά το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" την ΔΕΥΤΕΡΑ 2-11-2015, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ (έναρξη Τρίτη 03-11-2015):
ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-10 π.μ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (έναρξη Δευτέρα 02-11-2015)
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30
Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30
Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας, μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας συμμετοχής τους (Παρασκευή 6-11-2015). Η παράδοση τους θα γίνεται στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.

Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.

Υπεύθυνος Προγράμματος: Γιαννάκος Αλέξανδρος

Τηλ. 2665360019
FAX : 2665360019-2665026346

Email: pakppo@1345.syzefxis.gov.gr

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αύριο ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Ηγουμενίτσα: Αύριο ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Θεσπρωτία τη διοργάνωση έχει αναλάβει για 2η συνεχή χρονιά, η ομάδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ : Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos)

και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες. Το 2014, δημιουργήθηκε η ομάδα «Θεσπρωτία : Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας», που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.

Στην ομάδα μας, η οποία απαριθμεί πάνω από 200 μέλη, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/events/951956848183482

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών 
και Υποστηρικτών Θεσπρωτίας
Τζάνη Ανθούλα
Κάτση Σύλβια
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αύριο ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015 Ηγουμενίτσα: Αύριο ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Υλοποίηση Προγράμματος Κατάρτισης στο ΚΠΕ Φιλιατών

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Υλοποίηση Προγράμματος Κατάρτισης στο ΚΠΕ Φιλιατών

Την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών ενέκρινε το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.
Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής για την Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών» διαρκείας 260 ωρών το οποίο θα παρακολουθήσουν 25 άτομα

Μετά το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση.
Οι καταρτιζόμενοι δε θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιατών στη Βρυσέλλα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΠΕ Φιλιατών τηλ.: 26640-22000,e-mail: kpefilia@otenet.gr
Read More »
Υλοποίηση Προγράμματος Κατάρτισης στο ΚΠΕ Φιλιατών Υλοποίηση Προγράμματος Κατάρτισης στο ΚΠΕ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Συνελήφθη, χθες (30-10-2015) το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι, ο 49χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός φυγόποινος

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός φυγόποινος


Συνελήφθη, χθες (30-10-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός φυγόποινος Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός φυγόποινος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

1.700 μαθητές αγκάλιασαν το κάστρο των Ιωαννίνων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
1.700 μαθητές αγκάλιασαν το κάστρο των Ιωαννίνων (+ΒΙΝΤΕΟ)
«Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων.
Πάνω από 1.700 μαθητές από τα σχολεία όλου του νομού, με τον ενθουσιασμό, το κέφι και το χαμόγελο τους, έστειλαν το μήνυμα πως η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είναι υπόθεση των πολιτών.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μαγικό. Ενώνουμε τα χέρια ενώνουμε δυνάμεις για να δείξουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει προσπάθεια. Όταν είμαστε όλοι μια γροθιά μπορούμε να κερδίζουμε. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στα παιδιά.

Δίπλα στον μοναδικό «καμβά» που συνθέτουν η λίμνη και το Κάστρο, οι εκατοντάδες μαθητές πρόσθεσαν την «πινελιά» του ενθουσιασμού, της αισιοδοξίας, της βεβαιότητας: Μπορεί να συμβεί!

«Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα της νίκης. Τα Γιάννενα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολίτες αυτής της πόλης, ξεκινώντας από τους νέους, αγκαλιάζουν τη προσπάθεια για να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», είπε ο κ. Μπέγκας.

Δείτε τo βίντεο της εκδήλωσης, όπως το απαθανάτισε η κάμερα του Γιώργου Γεωργούλα, σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη
 
Read More »
1.700 μαθητές αγκάλιασαν το κάστρο των Ιωαννίνων (+ΒΙΝΤΕΟ)  1.700 μαθητές αγκάλιασαν το κάστρο των Ιωαννίνων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

http://www.antinews.gr/media/2015/10/tzitzikostas-allazoume-osa-mas-kratoun-sto-xtes.jpg

Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί αρχικά το παζάρι της Παραμυθιάς ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη πόλη της Ηγουμενίτσας όπου θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας , ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του με ανοιχτή ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στις 13.30 .
Read More »
Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015
Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης

 http://left.gr/sites/left.gr/files/adonis20131219.jpg

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας θα βρεθεί την Τρίτη το απόγευμα, ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης θα φτάσει στην Ηγουμενίτσα στις 19.00 και μισή ώρα αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Στις 20:15 θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη στο πολιτιστικό κέντρο "Πάνθεον"
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015 Rating: 5

Σελίδες