Ερώτηση Γιόγιακα για την απώλεια δημόσιων εσόδων από τη διέλευση φορτηγών τρίτων χωρών

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018Tη λήψη μέτρων για τον έλεγχο φορτηγών τρίτων χωρών στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας προκειμένου να καταβάλλονται οι νόμιμοι δασμοί ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Απώλεια εσόδων λόγω της ανεξέλεγκτης διέλευσης φορτηγών τρίτων χωρών»

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία τα προερχόμενα από τρίτες χώρες φορτηγά οχήματα που εισέρχονται σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να έχουν στις δεξαμενές καυσίμων τους έως 200 λίτρα πετρελαίου. 
Για την υπερβάλλουσα ποσότητα καυσίμου, η οποία πρέπει να καταμετράται στον εκάστοτε μεθοριακό σταθμό της χώρας εισόδου, επιβάλλεται δασμός.
Αποτελεί ωστόσο κανόνα τα προερχόμενα φορτηγά οχήματα από Τουρκία και άλλες χώρες όπως το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία να εισέρχονται στη χώρα μας με 1.000 και πλέον λίτρα στη δεξαμενή καυσίμου τους, έχοντας εφοδιαστεί με φθηνότερο – αφορολόγητο – καύσιμο σε συνοριακούς σταθμούς της Τουρκίας. 
Προκειμένου τα φορτηγά αυτά να μην καταβάλλουν δασμό για την υπερβάλλουσα ποσότητα καυσίμου εισέρχονται από την Τουρκία στη Βουλγαρία και στη συνεχεία εισέρχονται στον ελλαδικό χώρο είτε μέσω των συνοριακών σταθμών Ορμένιου και Προμαχώνα.
Η ανεξέλεγκτη διέλευση φορτηγών επιφέρει σημαντική απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία. Μόνο από τη μη καταβολή του φόρου (δασμού) καυσίμου, του τέλους διέλευσης και των διοδίων τα απολεσθέντα έσοδα αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ ετησίως καθώς υπολογίζονται σε 1.000 ευρώ ανά διερχόμενο φορτηγό, επί 200 φορτηγά που διέρχονται ημερησίως από τους μεθοριακούς σταθμούς των Κήπων και των Ευζώνων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εάν και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει με σκοπό τη διεξαγωγή των προβλεπόμενων ελέγχων σε μεθοριακούς σταθμούς της χώρας μας και την καταβολή των νόμιμων δασμών και τελών από τα εισερχόμενα στην Ελλάδα φορτηγά τρίτων χωρών.


 
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την απώλεια δημόσιων εσόδων από τη διέλευση φορτηγών τρίτων χωρών Ερώτηση Γιόγιακα για την απώλεια δημόσιων εσόδων από τη διέλευση φορτηγών τρίτων χωρών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Μουσείο Κατοχής: Αναγκαίο για την διατήρηση της μνήμης των εγκλημάτων των Τσάμηδων

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018


Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας έκανε πριν από λίγο καιρό μια ενδιαφέρουσα πρόταση που μάλλον πέρασε απαρατήρητη:να μπορούν οι απόγονοι των Τσάμηδων, που το 1944 λόγω της εγκληματικής τους δράσης στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να περάσουν στην Αλβανία, να επισκέπτονται τους τόπους των γονέων και των παππούδων τους για ανθρωπιστικούς λόγους.

Θα έλεγα και για παιδαγωγικούς λόγους, κάτι που λησμόνησε να το πει ο υπουργός.

Όπως γίνεται με εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανούς μαθητές εδώ και δεκαετίες που επισκέπτονται στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων τους τόπους εγκλήματος των προγόνων τους. Όχι για να αισθανθούν συλλογική ευθύνη και ντροπή για τη φρίκη που με πρωτοβουλία των παππούδων τους συντελέστηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, αλλά για να προσεγγίσουν την ιστορία βιωματικά, για να μάθουν τη σύγχρονη ιστορία μέσα από τη φυσική παρουσία στους τόπους της φρίκης. Και βεβαίως για να τιμήσουν με την επίσκεψη αυτή τη μνήμη των θυμάτων, αναγνωρίζοντας τους ρόλους του θύτη και του θύματος, χωρίς ναι-μεν-αλλά και συμψηφισμούς.

Βεβαίως τους ίδιους τόπους επισκέπτονται και ομοϊδεάτες των δραστών, ενδεχομένως για να θαυμάσουν κρυφά τα κατορθώματα των προγόνων τους και να τιμήσουν τη μνήμη των «δικών τους» νεκρών, ίσως των νεκρών φρουρών των στρατοπέδων από τις εξεγέρσεις των θυμάτων πριν οι τελευταίοι αντιμετωπίσουν την κάνη ή το υδροκυάνιο. Πάντως Γερμανός πολιτικός, και μάλιστα με κυβερνητικό πόστο, που να ζητά από την Τσεχία ή την Πολωνία να επιτραπεί και στους βιολογικούς απογόνους των θυτών – με την όποια μορφή είχαν και με όποιον ρόλο έδρασαν οι τελευταίοι στην κατεχόμενη ανατολική Ευρώπη – να επισκέπτονται τους τόπους της φρίκης για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν έχει προκύψει ακόμη.

Μνημεία για τους SS και τους συνεργάτες τους που προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στην πραγμάτωση του σχεδίου της ναζιστικής Γερμανίας στην Τσεχία και την Πολωνία, με το σκεπτικό ότι άνθρωποι ήταν κι αυτοί που αγωνίζονταν με ηρωισμό και αυταπάρνηση για τα δικά τους ιδανικά, θα αργήσουν να στηθούν. Μπορεί από τότε να πέρασαν πάνω από 75 χρόνια, αλλά οι μνήμες είναι ζωντανές και ο πόνος δεν έχει βγει ακόμη από τις καρδιές των θυμάτων. Το παρελθόν δεν έχει γίνει ακόμη «ουδέτερη» ιστορία.Δεν είχε όμως μόνο η ανατολική Ευρώπη τόπους φρίκης. Ολόκληρη η Θεσπρωτία είναι ένα φυσικό ιστορικό μουσείο για τη βιωματική μελέτη της δράσης των συνεργατών των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων κατοχής με στόχο την απόσχιση της περιοχής και την προσάρτηση στην Μεγάλη Αλβανία.

Αλλά για να έχει νόημα μια εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψη μαθητών ελληνικών ή αλβανικών σχολείων – για να ικανοποιηθεί και η επιθυμία του Αλβανού υπουργού εξωτερικών – στη Θεσπρωτία,πρέπει πρώτα η Ελλάδα να οργανώσει ένα μουσείο κατοχής και αντίστασης στην περιοχή αυτή, στο οποίο να συγκεντρώνονται και να εκτίθενται τεκμήρια των τρομοκρατικών πράξεων εκείνων που μισούσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και για τέσσερα χρόνια πάσχιζαν να «εκκαθαρίσουν» την «Τσαμουριά»από την παρουσία τους και να την «απελευθερώσουν».

Με τον τρόπο αυτό θα καταρρεύσει, ακόμη και για όσους συνεχίζουν μέχρι σήμερα λες και ζούμε στο 1943, να πιστεύουν στον μύθο που στο πλαίσιο της «ταξικής πάλης» δημιουργήθηκε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο γύρω από τη συμμετοχή των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας στην αντίσταση κατά του Άξονα μέσω της δήθεν ένταξής τους στις γραμμές του λεγόμενου «μικτού τάγματος» του 15ου συντάγματος του ΕΛΑΣ στα Φιλιατοχώρια κατά τη διάρκεια της κατοχής. Από τα ίδια τα γερμανικά αρχεία προκύπτει ότι αυτό το «τάγμα» δεν είχε ούτε καν τη δύναμη ενός λόχου, στον οποίο ένα τμήμα, όχι μεγαλύτερο από τη δύναμη μιας διμοιρίας, ήταν Τσάμηδες της Θεσπρωτίας που μετά την άνοιξη του 1944 θεώρησαν ότι μπορούν να ξεπλύνουν το προηγούμενο, πλούσιο σε εγκλήματα, βιογραφικό τους με την ένταξη στον ΕΛΑΣ και τη συμμετοχή στις εμφύλιες συγκρούσεις.

Για προφανείς λόγους ούτε οι Έλληνες μαθητές, ούτε οι μαθητές από τη γειτονική και φίλη χώρα έχουν σήμερα τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα τέτοιο μουσείο τοπικής ιστορίας, διότι κανείς δεν φρόντισε αυτό να υπάρχει. Όχι μόνο μουσείο τοπικής ιστορίας δεν υπάρχει, αλλά οι Έλληνες μαθητές δεν μαθαίνουν ποτέ στο σχολείο την πραγματική ιστορία της κατεχόμενης Θεσπρωτίας και το ρόλο της αλβανο-μουσουλμανικής μειονότητας στη εκτεταμένη βία που εκδηλώθηκε την ίδια περίοδο εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού.

Οι Αλβανοί μαθητές τουλάχιστον κάτι μαθαίνουν, διότι μεριμνά γι αυτό ο κρατικός αλβανικός εκπαιδευτικός εθνικισμός μέσω των εγχειριδίων Ιστορίας και Γεωγραφίας. Απλά τα μαθαίνουν από την ανάποδη – για αυτό και η διαμαρτυρία ότι δεν επιτρέπεται στους απογόνους των Τσάμηδων να στήσουν μνημεία στη Θεσπρωτία για τη δοσιλογική τους δράση.

Ένα εκπαιδευτικό μουσείο για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και τη βιωματική μάθηση με τις επισκέψεις μαθητών σε αυτό, όμως, θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα σχολικό εγχειρίδιο, όσο καλό και αν ήταν το τελευταίο.

Γιατί στο μουσείο οι μαθητές θα είχαν την ευκαιρία μέσα από τα εκθέματά του να μάθουν την ιστορία «από τα κάτω»: από τη σκοπιά της καθημερινότητας της εποχής. Να δουν πώς ακριβώς εκδηλώθηκε σε όλη την περίοδο της Κατοχής η τρομοκρατία των ένοπλων συμμοριών των Αλβανοτσάμηδων – «Τούρκοι» ήταν η λαϊκή έκφραση της εποχής για τη μειονότητα αυτή – εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού.

Συμμοριών που είχαν την πλήρη στήριξη των ομοθρήσκων τους και την απεριόριστη ανοχή και αρωγή της κατοχικής δύναμης στο εγκληματικό τους έργο. Εκεί θα μπορούσαν π.χ. να διαβάσουν ή να δουν στην οθόνη πώς ένας συνομήλικός τους, ο δεκατριάχρονος τότε μαθητής Αναστάσιος Ντούσης από το Γραικοχώρι, περιγράφει στην από 24.2.1943 κατάθεσή του στην (κατοχική) ελληνική αστυνομική αρχή τη δολοφονία του παππού του:

«Χθες το βράδυ που ετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, εγώ με τη μικρότερη αδερφή μου εκοιμώμεθα στο ένα δωμάτιο και στο άλλο ο παππούλης μου. Εκεί που πήγε να ιδεί τι γίνεται στο παράθυρο, δεν γνωρίζω πώς τον βάρεσαν με τα ντουφέκια, εκείνοι που πυροβολούσαν έριξαν μαζί τέσσερις ντουφεκιές. Τότε άκουσα τον παππούλη μου που λέγει στη θεία μου ότι τον σκοτώσανε, αλλά εμάς δεν μας είπε τίποτε, ούτε και τον είδαμε πού τον είχαν τραυματισμένον. Από το φόβο μας που ερχόσαντε οι σφαίρες στο σπίτι μας δεν ξέραμε τι να κάμουμε, ο παππούλης μου φώναξε τους γειτόνους, αλλά κανείς δεν απαντούσε. Τότε έπεσε χάμω στο πάτωμα και μου είπε να του βάλω στην πλάτη ένα μαξιλάρι και κάθησα κοντά του διότι εφοβούμουν διότι ρίχνανεπρος το παράθυρο ντουφέκια και μας φοβέριζαν. Ο παππούς είπε να μη φοβούμαι, άρχισε να τραγουδεί ένα τραγούδι σιγά και έπειτα δυνατά και μετά δεν μίλαγε καθόλου. Τότε εφωνάζαμε εμείς, αλλά κανένας δεν μας άκουγε. Ποιοι ήταν εκείνοι που επυροβόλαγαν δεν τους είδα, διότι από το παράθυρο δεν ήτο δυνατόν να βγάλουμε το κεφάλι μας και να δούμε τούτους».

Χιλιάδες τέτοιες και πολύ πιο άγριες και απάνθρωπες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Θεσπρωτία από το 1941 μέχρι το 1944 στο πλαίσιο της τρομοκράτησης του χριστιανικού πληθυσμού με σκοπό τη δημιουργία μιας «Τσαμουριάς» χωρίς Ρωμηούς, αφού όπως διέδιδαν στα καφενεία και στις πλατείες οι Τσάμηδες, το «Ρωμαίικο» είχε χαλάσει.Μέχρι σήμερα όχι μόνο στα σχολεία, όπως είπαμε, δεν μαθαίνουν ο,τιδήποτε οι μαθητές για την κατοχή και την αντίσταση στη Θεσπρωτία, αλλά ούτε και στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το θέμα δεν θεωρείται αρκετά «προοδευτικό» για να περάσει το ιδεολογικό τεστ και να πάρει τη θέση του στη διδακτέα ύλη, ενώ για τους περισσότερους ιστορικούς και διδακτικολόγους του μαθήματος της Ιστορίας θεωρείται ύποπτο «εθνικοφροσύνης», εφόσον σ’ αυτό εμπλέκεται ο…Ζέρβας.

Η σημερινή αλβανική προπαγάνδα, επομένως, δεν χρειάζεται να ιδρώσει προκειμένου να πετύχει την αναίρεση της ιστορικής πραγματικότητας με τους προκλητικούς αναθεωρητικούς μύθους για τον απλό λόγο ότι τέτοια πραγματικότητα σε επίπεδο σχολικών εγχειριδίων ή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων δεν υφίσταται ούτε και προβλέπεται σύντομα να συγκροτηθεί, λόγω γενικευμένης «αντι-εθνοκεντρικής» προκατάληψης.

Το μόνο που μπορεί κανείς βάσιμα να ελπίζει είναι ότι οι καθημερινές γροθιές στο στομάχι που προσφέρει την τελευταία δεκαετία στους Έλληνες η επίσημη αλβανική προπαγάνδα για το λεγόμενο Τσάμικο θα ξυπνήσει αναγκαστικά από τον βαθύ ιδεολογικό λήθαργο ακόμη και εκείνους που χρειάζονται σειρήνες για να διακόψουν το ροχαλητό τους.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όπως πίστευαν και οι παλιοί… 
Απο την huffingtonpost


Read More »
Μουσείο Κατοχής: Αναγκαίο για την διατήρηση της μνήμης των εγκλημάτων των Τσάμηδων Μουσείο Κατοχής: Αναγκαίο για την διατήρηση της μνήμης των εγκλημάτων των Τσάμηδων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Από 1η Αυγούστου (!!!) ξεκινάει το καλοκαίρι για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018

Μία γυναίκα κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία της Ηγουμενίτσας.. 
Και θα είχε χάσει την ζωή της αν δεν είχαν προστρέξει για βοήθεια οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι παραλιακού καταστήματος.

Παραλίες που πήραν γαλάζιες σημαίες, αλλά ακόμη και τώρα δεν έχουν ναυαγοσώστη.

Και όπως φαίνεται δεν θα έχουν καθόλη την διάρκεια του Ιουλίου, μήνα δηλαδή με πολύ μεγάλη προσέλευση τουριστών.

Θα έχουν όμως ναυαγοσώστη τον… Σεπτέμβριο! 
Μέχρι το τέλος μάλιστα του μήνα.

Κι αυτό προκύπτει από τον διαγωνισμό που δημοσίευσε μόλις πριν λίγες μέρες ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Η διακήρυξη δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες και η σύμβαση αυτών που θα προσληφθούν θα έχει διάρκεια από την 1η Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!

Πάλι καλά που δεν άφησαν την πρόσληψη για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη!
 
Read More »
Από 1η Αυγούστου (!!!) ξεκινάει το καλοκαίρι για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Από 1η Αυγούστου (!!!) ξεκινάει το καλοκαίρι για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018Συνελήφθη, χθες (04-07-2018) αργά το απόγευμα στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω διωκτικά έγγραφα:

· ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, για το αδίκημα της ληστείας, πράξη που έλαβε χώρα την 16-08-2011 στον Πλάτανο Μαγνησίας

· καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα Σύλληψη αλλοδαπού στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Σε στρατηγικό κόμβο Logistics μετατρέπεται η Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις στον ορίζοντα

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018


Σε κόμβο logistics πρόκειται να μετατραπεί η Ελλάδα λόγω της κομβικής γεωγραφικής της θέσης. Η αρχή με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, η ραγδαία ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα logistics Parks που έρχονται φέρνουν ένα αέρα αισιοδοξίας για την χρήση των μεγάλων υποδομών που ολοκληρώθηκαν και περιμένουν χρήστες. 

Σήμερα ο κλάδος των Logistics καλύπτει το 10,8% του ΑΕΠ και τα περιθώρια γιγάντωσης του είναι πολύ μεγάλα. Τα σημερινά σκόρπια σε όλη τη χώρα αποθηκευτικά κέντρα, πρόκειται να αλλάξουν να μεταφερθούν σε πολυχρηστικά μεγάλα κέντρα όπως στο Θριάσιο και στον Γκόνο και να διεκδικήσουν ένα νέο κομμάτι από την πίτα που μεγαλώνει και διευρύνεται στις μεταφορές εμπορευμάτων. 

Στο Εμπορευματικό του Θριασίου Πεδίου έκτασης 600 στρεμμάτων η σύμβαση είναι προ των πυλών και μιλάμε για μία επένδυση 180εκατ.ευρώ σε βάθος δεκαετίας για την κατασκευή αποθηκευτικών και διοικητικών κτιρίων 240.000 τετραγωνικών μέτρων. 

Το πρώην στρατοπέδου Γκόνου, όπου θα αναπτυχθεί το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο, έχει έκταση 672.000 τ.μ και η θέση του χαρακτηρίζεται προνομιακή. Διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ καθώς και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναμένεται να απελευθερώσει δυνάμεις και να αυξηθούν γεωμετρικά οι ανάγκες για χώρους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. 
Σε αυτό ο χώρος στον Γκόνο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Ξανά στο Θριάσιο ετοιμάζεται ένα νέο μεγάλο ΣΔΙΤ από τον ΟΣΕ για την εκμετάλλευση των 1.650 στρεμμάτων, όπου και βρίσκονται οι αποθήκες Κ1 και Κ2 και η σιδηροδρομική υποδομή έτοιμη με τις επενδύσεις που χρειάζονται να είναι λίγες. 
Συγκεκριμένα, θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών και την ολοκλήρωση σειράς έργων υποστηρικτικών λειτουργιών όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.α.). 
Το συγκεκριμένο έχει και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μιας και ο διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2019.
Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη logistics Parks σε άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως στην Ηγουμενίτσα, το Βόλο και την Πάτρα. Ο κλάδος των logistics όπως φαίνεται είναι η μεγάλη αναδυόμενη δύναμη στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας και αυτό θα σημάνει μία σειρά από εξελίξεις σε επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα. 
Είδαμε την δυναμική παρουσία της πολυεθνικής GEFCO ενώ παρουσία στον εμπορευματικό τομέα μέσω του σιδηρόδρομου έχουν τόσο οι Ιταλοί της FS μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Αυστριακοί της OBB μέσω της Rail Cargo Goldair όσο και των Ρουμάνων που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. 


 
Read More »
Σε στρατηγικό κόμβο Logistics μετατρέπεται η Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις στον ορίζοντα Σε στρατηγικό κόμβο Logistics μετατρέπεται η Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις στον ορίζοντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών»

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί, η επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών», με την οποία ολοκληρώνεται η ακαδημαϊκή χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», που αποτελεί τη δεύτερη κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Κάθε χρόνο από το 2010, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα υιοθετεί ένα Δήμο της Ηπείρου. Οι ερευνητές του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, στο οποίο πραγματοποιείται το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μαζί με τους σπουδαστές, και τους διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος μελετούν συστηματικά τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στη συνέχεια διατυπώνονται προτάσεις με ψύχραιμη ματιά, επιστημονική τεκμηρίωση και αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας που θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε περιοχής. Οι προτάσεις θεμελιώνονται πάνω στην ταυτότητα, το υφιστάμενο δυναμικό και τις δραστηριότητες κάθε Δήμου. Κυρίως, όμως, αναδεικνύουν και τεκμηριώνουν πλευρές που «ξεκλειδώνουν» νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες με ανοικτές εκδηλώσεις.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018, η περιοχή μελέτης του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» ήταν ο Δήμος Φιλιατών. Μια περιοχή μεγάλη σε έκταση που απλώνεται από τα γαλανά νερά του Ιονίου μέχρι τα άγρια βουνά της Μουργκάνας. Εκτός από την εξαιρετική φυσική ομορφιά με τα ποικίλα τοπία, ο Δήμος Φιλιατών έχει σημαντική ιστορία, αξιόλογες παραγωγικές δυνατότητες και, κυρίως, ανθρώπους φιλόξενους που αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να δώσουν τη μάχη να τον κρατήσουν ζωντανό, ειδικά τις απομονωμένες ορεινές του περιοχές. Γι’ αυτό και η ερευνητική ομάδα του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας μαζί με τους σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Περιβάλλον και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών» αντιμετώπισαν την περιοχή, όχι μόνο με τα κριτήρια και τα εργαλεία της επιστήμης αλλά και με κέφι και αγάπη, ώστε να δώσουν μια φρέσκια ματιά στην τοπική κοινωνία, να συντελέσουν στο ζωντάνεμα της συζήτησης για το μέλλον του τόπου. Οι εργασίες που παρουσιάζονται στην ημερίδα προσεγγίζουν πολλά θεματικά πεδία, συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη προσέγγιση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του Δήμου Φιλιατών.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη και μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό. Καλούμε την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες της ημερίδας.

Πληροφορίες: τηλ:26560 29040 και στην ιστοσελίδα http://mountains.ntua.gr


Read More »
Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών» Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Ο Στέλιος Ρόκκος ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018
Read More »
Ο Στέλιος Ρόκκος ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος Ο Στέλιος Ρόκκος ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι και την Παρασκευή 06 – 07 – 2018 .

Τα γραφεία των παιδικών σταθμών του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί εως τις 6 το απόγευμα , προς εξυπηρέτηση των μητέρων μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων εγγραφής μέσω ΕΣΠΑ .

ΕΙΣΟΔΟΣ από το ΚΑΠΗ Ηγ/τσας μετά τις 2 το μεσημέρι.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2665360021, 2665360018.


Read More »
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Δωρεά από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την μεγάλη προσφορά της σε τρόφιμα, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών έγινε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία και παραχωρήθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο. Η παράδοση έγινε την Παρασκευή 28/06/2018 και ώρα 12:00 στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας στον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πάκο Δημήτριο.

Για άλλη μια φορά η Ένωση Αστυνομικών επιβεβαιώνει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους πολίτες.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).


Read More »
Δωρεά από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Φαρμακείο του κ. Κάτσιου Νικόλαου

Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Κάτσιο Νικόλαο για την δωρεά φαρμάκων και την συνεχή στήριξη και βοήθεια του σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.


Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Φαρμακείο του κ. Κάτσιου Νικόλαου  Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Φαρμακείο του κ. Κάτσιου Νικόλαου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες