https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πεστάνη - Κρυόβρυση | Η Πατρίδα που δεν χάθηκε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
Πεστάνη - Κρυόβρυση | Η Πατρίδα που δεν χάθηκε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ)Πεστάνη - Κρυόβρυση 
Ειναι κτισμένη στους πρόποδες ενός βουνού .
Σε επικλινές και βραχώδες μέρος περικυκλωμένη από βουνά . 
Κύρια ασχολία των κατοίκων τότε ήταν η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια της ελιάς .
Έχοντας περάσει πολλές δύσκολες στιγμές οι κάτοικοι της , ήρθε και το χαριστικό "χτύπημα" του εγκέλαδου . 
Ήταν το 1979, όταν οι Πεστανιώτες ξεριζώθηκαν από το χωριό τους.
Το Κράτος, είναι αλήθεια, έστω και λίγο καθυστερημένα, με τις δυνατότητες που τότε διέθετε, στάθηκε στο πλευρό των σεισμοπλήκτων κατοίκων. 
Έκανε όμως το λάθος να εμπιστευθεί τις τύχες τους στην Αυτοδιοίκηση. 
Κάποιοι θα μιλήσουν και για κομματικά πάθη..... 
Έτσι μετά το σεισμό οι κάτοικοι διασκορπίστηκαν στα γύρω χωριά, αφού πρώτα για διάστημα δύο-τριών μηνών έμειναν σε σκηνές. 
Καθώς τα χρόνια πέρασαν καμία κρατική πρόνοια δεν πάρθηκε για το «χτυπημένο» από τον Εγκέλαδο χωριό. 
Τους τελευταίους μήνες κάποιοι ξεκίνησαν δειλά - δειλά να εγκαθίστανται μόνιμα στην Κρυόβρυση, ενώ κάποιοι άλλοι πηγαινοέρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. 


Music : FesliyanStudios Background Music https://www.youtube.com/watch?v=Ys18q...
Πεστάνη - Κρυόβρυση | Η Πατρίδα που δεν χάθηκε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ) Πεστάνη - Κρυόβρυση | Η Πατρίδα που δεν χάθηκε ποτέ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες 

Ντοκουμέντο: Ο Μαζάρ Ντίνο θέτει τους ένοπλους Τσάμηδες στην υπηρεσία των Ναζι


Σαν σήμερα,στις 23 Μαΐου του 1945,με την υπ’ αριθμ. 344 απόφασή του, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 
Οι Τσάμηδες προσδοκούσαν τη «Μεγάλη Αλβανία» και στόχος τους ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν. 
Στη συνέχεια θα ζητούσαν να ενσωματωθούν στο αλβανικό κράτος.
Οι κύριοι εκφραστές αυτής της ιδέας ήταν τα αδέλφια Νουρί και Μαζάρ Ντίνο. 
Ένοπλοι Τσάμηδες συνόδευσαν τον ιταλικό στρατό κατά τη σύντομη προέλασή του στο ελληνικό έδαφος τον Νοέμβριο του 1940. 
Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον χριστιανικών χωριών. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι τους έδιναν υποσχέσεις ανεξαρτησίας. 
Οι καταδρομείς της γερμανικής μεραρχίας Εντελβάις έκαναν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, προκειμένου να εξολοθρεύσουν τα χωριά της περιοχής, τα οποία θεωρούσαν ότι ενίσχυαν το ελληνικό αντάρτικο. 
Ο Μαζάρ Ντίνο και ο αδελφός του Νουρί (αρχική φωτογραφία) είχαν την πλήρη στήριξη των γερμανών διοικητών. 
Έτσι, όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς ξεκίνησαν τις συλλήψεις συνοδεία γερμανού αξιωματικού. 
Χρόνια αργότερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θανάσης Γκόντοβος, εντόπισε μετά από έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων τον οποίο είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων στην περιοχή!... 
23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες 23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 17
ΠΕ Πρέβεζας 0


23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη


Η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας ή του… ΟΛΗΓ τείνει να μετατραπεί σε εμπόλεμη. 
Ο Δήμος και λοιποί φορείς όψιμα ανακάλυψαν ότι κινδυνεύει να περάσει στον ιδιώτη που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού ακόμη και ο δρόμος που… πατούνε!

Ο ΟΛΗΓ φυσικά ως δικαιούχος της ζώνης αυτής προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι (3 ημέρες πριν είχε καθαριστεί και από το Δήμο Ηγουμενίτσας).


Ξερά δέντρα κόπηκαν, φοίνικες καθαρίστηκαν, σκουπίδια απομακρύνθηκαν..

Και μεσούσης αυτής της εκστρατείας βρέθηκε τυχαία μαζί με τα στελέχη του ΟΛΗΓ και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας..

Καταπληκτικές αυτές οι συμπτώσεις…

Φυσικά αναμένεται μετά τις θέσεις του για την φαρμακευτική κάνναβη, ο τοπικός βουλευτής να τοποθετηθεί δημόσια και για την χερσαία ζώνη!
Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

Τουρνουά BEACH VOLLEY 2x2 στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
Τουρνουά BEACH VOLLEY 2x2 στην Ηγουμενίτσα


Τουρνουά BEACH VOLLEY 2Χ2 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/05/2021 από τη ΟΒ Ηγουμενίτσας της ΚΝΕ στην παραλία του ΔΡΕΠΑΝΟΥ στην Ηγουμενίτσα με σύνθημα: “ Πέρνα στην αντεπίθεση ο αθλητισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ μας”


Η συμμετοχή πλήθους νεολαίων έδειξε την επικαιρότητα του συνθήματος και την δυνατότητα αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας για ανάπαυση, διασκέδαση, πολιτισμό και αθλητισμό κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια για παραχώρηση του χώρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τουρνουά BEACH VOLLEY 2x2 στην Ηγουμενίτσα Τουρνουά BEACH VOLLEY 2x2 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο κι αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείο

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021
Πρόστιμο 3000€ και αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείοΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (22-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (14) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(13) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(1) παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ και (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείο, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Πρόστιμο κι αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείο Πρόστιμο κι αναστολή λειτουργίας σε παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021

Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη 

....Λίγα χιλιόμετρα απ τις δαντελωτές ακτές της,  η Θεσπρωτία κρύβει στον "κόρφο"  της, μικρά πολύτιμα πετράδια  , σμαραγδένια  ύδατα  που βγαίνουν απ τα σπλάχνα της και κατρακυλούν  από τις πλαγιές των αγέρωχων βουνών της. Μαγικές ροές  που πριν πάνε να ανταμώσουν το καταγάλανο Ιόνιο, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να σμίξετε μέσα σε βίρες και ρεματιές,  να δροσιστείτε και να "γευτείτε" την αέναη, άγρια ομορφιά της Θεσπρωτίας.
       
Video Editing:Σωκράτης Τζάνης

.  Δέσες, Πολύδροσο (Βλαχώρι)
                         
.  Βόθνες, Στενά Λάγγαρη

                               
                      

                          

.  Μαυροβιρός, Κρυονέρι (Λίμποβο)
                         
                   

Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη Θεσπρωτία: Άγρια Ομορφιά - Του Λεωνίδα Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 23, 2021 Rating: 5
Από το Blogger.