Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου ο Νίκος Αθανασίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019
Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι, Συμπολίτισσες και Συμπολίτες του Δήμου Σουλίου,

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελεί έναν θεσμό «λαϊκό», που ανήκει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Είναι ένα πεδίο δημιουργίας, συνεργασίας και ενότητας, απαγκιστρωμένο από πολιτικές παρατάξεις και χρώματα.

Από παιδί έχω μάθει να μιλάω μαζί σας με την γλώσσα της καρδιάς, κοιτάζοντας σας κατάματα. Ο ξύλινος πολιτικός λόγος άλλωστε δεν μου ταιριάζει, γιατί είμαι ένα κομμάτι δικό σας. Γέννημα θρέμμα της μαρτυρικής Παραμυθιάς, μεγαλωμένος στα γραφικά σοκάκια της.

Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση και γνωρίζω καλά τις ανάγκες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας, του Δήμου Σουλίου. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να αναπτύξω μαζί σας μία σχέση προσωπική, μία σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, μα πάνω απ΄ όλα στην ειλικρίνεια. Πάντοτε είχα σαν αρχή και βασικό στόχο το καλό του δήμου μας, το κοινό καλό. Είχα όμως και την ευκαιρία να αποκτήσω την κατάλληλη εμπειρία, ώστε να είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα προβλήματα του τόπου μας.

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι,

θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Σουλίου έχοντας την πεποίθηση ότι θα πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τιμώντας με, με την εμπιστοσύνη σας για να κατακτήσουμε ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ καλύτερο, για εμάς και τα παιδιά μας, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ελπίδας, ανάπτυξης και δημιουργίας.

Έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας τους εγχειρήματος αυτού, όπως προστάζει ο «Κλεισθένης»,

Απευθύνομαι στους πολίτες που αποτελούν την ζωντανή ιστορία του τόπου μας,

Απευθύνομαι στους νέους που ενσαρκώνουν την ελπίδα και την αισιοδοξία,

Απευθύνομαι στους πολίτες που μας ενώνουν οι αναμνήσεις, τα όνειρα και οι προσδοκίες μας,

Απευθύνομαι στους πολίτες που πιστεύουν στο Μέλλον και στην προοπτική για την επόμενη μέρα του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια ισόρροπης ανάπτυξης σε όλη την επικράτειά του.

Σέβομαι την διαφορετικότητα και την αντίθετη άποψη, θα επιδιώξω την σύνθεση, τις ευρύτερες συναινέσεις γιατί πιστεύω ότι με την συνεννόηση και την ειλικρίνεια μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε δύσκολες προκλήσεις που θα έρθουν.

Είμαι ευτυχής που στην απόφαση μου αυτή βρήκα συνοδοιπόρους, συνεργάτες με όνειρα για τον τόπο μας, που είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για μας που ζούμε στο Δήμο Σουλίου και θα κάνουμε το καθετί για να φτιάξουμε το Δήμο μας, ομορφότερο, καλύτερο, φιλόξενο. Παίρνω δύναμη από τους συνεργάτες μου, να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι αφήνοντας στην άκρη τα κομματικά στεγανά και να διεκδικήσουμε ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ καλύτερο για όλους μας. «Είμαι, γιατί είμαστε».

Η πρωτοβουλία μου να θέσω την υποψηφιότητά μου ενώπιον της κρίσης σας, συνιστά και προσωπικό στοίχημα για την υπέρβαση των προβλημάτων, την βελτίωση της καθημερινότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου άσκησης αυτοδιοικητικής εξουσίας, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο των αρχών της Ενότητας, της Συνεργασίας και της Αποφασιστικότητας .

Ως δημοτική ομάδα στοχεύουμε και διεκδικούμε με την ψήφο σας, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλους τους δημότες – πολίτες και τους φορείς, ακούγοντας και ενσωματώνοντας τις προτάσεις τους. Γνωρίζουμε ότι σήμερα οι παράγοντες της επιτυχίας είναι περισσότεροι και πολύ πιο σύνθετοι από ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Με βάση το νέο μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ανάλογες προθέσεις εξέφρασαν τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι συνυποψήφιοι. Χαιρετίζω αυτές τις υποψηφιότητες, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο υγιής ανταγωνισμός αποτελεί ουσιώδες γνώρισμα της Δημοκρατίας. Ευχή μου -ανεξάρτητα από την πρόθεση που έχει καθένας- το αποτέλεσμα να είναι προς όφελος του Δήμου μας.

Με τη δύναμη του Θεού και με τη στήριξη όλων των Πολιτών, η πορεία μας στο Δήμο Σουλίου ξεκινάει επίσημα σήμερα.

Γιατί ο Δήμος Σουλίου Αξίζει για εμάς τα Πάντα

Γιατί Όλοι Μαζί ΜπορούμεΣας ευχαριστώ,

Νίκος Γ. Αθανασίου

Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου

Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού

Read More »
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου ο Νίκος Αθανασίου Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου ο Νίκος Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019


Νέα οδικά έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες που βελτιώνουν το οδικό δίκτυο, αποκαθιστούν ζημιές και ενισχύουν την οδική ασφάλεια δρομολογούνται με σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.


Ειδικότερα:

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για «Ζωτικό – Μπεστιά»

Από την Ο.Ε. κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και απομένει πλέον η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ζωτικό – Μπεστιά», προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο αποπερατώνεται ο οδικός άξονας «Τύρια (Εγνατία Οδός)- Σιστρούνι», με τον οποίο αλλάζει η φυσιογνωμία της περιοχής της Λάκκας Σουλίου και δίνεται διέξοδος και προς την περιοχή Λούρου της Π.Ε. Πρέβεζας. Ανάδοχος του έργου, είναι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

Δύο κυκλικοί κόμβοι σε Άρτα και ένας στην Πλαταριά

Με αποφάσεις της Ο.Ε. δημοπρατούνται τρεις κυκλικοί κόμβοι, με τους οποίους θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων σε Άρτα- Θεσπρωτία.
Στην Άρτα δημοπρατήθηκε διπλός κυκλικός κόμβος σε Ελεούσα- Εργατικές κατοικίες με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, βάσει μελέτης που παραδόθηκε δωρεάν στην Περιφέρεια από τον μελετητή κ. Γ. Μπασσά.
Στη Θεσπρωτία δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος Παραμυθιάς επί της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, που αφορά το τρίγωνο Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Σύβοτα με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ.

Ανάδοχοι έργων

Εκτός των ανωτέρω, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα οδικά έργα:
«Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα – Νεράιδα – όρια Νομού», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ.Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Πιστιανά έως Σκούπα», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μάκης Α.Τ.Ε.Ε.
«Αποκατάσταση βατότητας και άρση επικινδυνότητας λόγω κατολίσθησης στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη θέση γέφυρα Παλαιοχωρίου Τ.Κ. Αθαμανίου», προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αναστάσιος Κ. Τάσιος.
«Αποκατάσταση οδού προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Ράχη Άρτας», προϋπολογισμού 115.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μάκης Α.Τ.Ε.Ε.
«Προμήθεια υλικών για την προστασία πρανών επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Τρικάλων και της επαρχιακής οδού Μετσόβου - Ανηλίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
«Αποχέτευση ομβρίων επί της 9ης επαρχιακής οδού στην Τ.Κ. Βαργιάδων» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: Α. & Π. Λάμπρης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Επίσης αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι και για παρακάτω έργα που αφορούν αγροτικές υποδομές της Π.Ε. Άρτας:
«Καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 39.500 ευρώ. Ανάδοχος: Σπυρίδων Ζιώβας ΕΔΕ
«Κατασκευή διώρυγας προσαγωγής προς νερόμυλο Κρυονερίου και συρματοκιβωτίων προστασίας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Απ. Παπαϊωάννου.
«Επένδυση τμημάτων αρδευτικών διωρύγων στην περιοχή Ράχης» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 74.200 ευρώ. Ανάδοχος: Σπυρίδων Ζιώβας.


Προς υπογραφή συμβάσεις έργων

Με αποφάσεις της Ο.Ε. κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των παρακάτω έργων, για τα οποία πλέον εκκρεμεί η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους:
«Αποκατάσταση οδού Προσήλιο - Συρράκο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος.
«Αποκατάσταση ακρόβαθρων έδρασης γέφυρας μπέλεϋ στη διαδρομή Μέτσοβο – Ανήλιο (περιοχή Παναγιά)», προϋπολογισμού 122.000 ευρώ. Ανάδοχος Τσομπίκος Δημήτριος.
«Βελτίωση δρόμου από θέση "Ζάβατο" μέχρι θέση "Μορσί" στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας – Β’ φάση», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σωτήρης Μάμαλης.
«Βελτίωση βατότητας δρόμου Κρυονέρι – Ναζαίοι Δ.Κ. Τζουμέρκων» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.
«Συντήρηση–βελτίωση της επαρχιακής οδού Καστανιά–Τετράκωμο Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε.
«Συντηρήσεις – Βελτιώσεις οδικών τμημάτων - κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ηλίας Κατσιμπόκης

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση των παρακάτω νέων έργων:
«Αποκατάσταση οδού Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνης», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
«Αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών του ποταμού Σαραντάπορου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
«Αποκατάσταση - βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αποστραγγιστικές τάφρους στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλα ΠΕ Άρτας (Β' φάση)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
«Αποκατάσταση - συντήρηση της επαρχιακής οδού (13) από Αστραποκαμένο – Κλειδί – Χελώνα – Αγία Παρασκευή Σκουληκαριά» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ
«Βελτίωση-αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων (ΤΚ Βίγλας, ΤΚ Γραμμενίτσας, ΤΚ Κωστακιών) και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά (ΤΚ Σελλάδων, ΤΚ Αγίας Παρασκευής)», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ
Διαμορφώσεις - Ασφαλτοστρώσεις αύλειων χώρων 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ
«Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΠΕ 100 Φ500 PN 12,5 Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου (θέση Πριάλα Α3-Α4) του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 63.215 ευρώ.
«Εργασίες ανακαίνισης στο επιμελητηριακό κτίριο Άρτας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Ροδοτοπίου

Στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περιλαμβάνεται επίσης και ένα έργο πολιτισμού. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοτοπίου Δήμου Ζίτσας – Συντήρηση στερέωση αγιογραφιών τέμπλου», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η Ο.Ε. Θεοφυλάκος Π. & Γεωργιάδης Γ.

Τέλος, η Ο.Ε. ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ύψους 24.800 ευρώ για τις «Εργασίες καθαρισμού Λούρου ποταμού στα όρια του Δ.Δ Παναγιάς».

Read More »
Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Ρομποτικές δημιουργίες μαθητών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019


Ο WRO Ηπείρου, οργανωτής του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για τις ρομποτικές δημιουργίες των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική (για τον Ν. Ιωαννίνων) μη-διαγωνιστική κατηγορία του Νηπιαγωγείου θα διεξαχθεί τηνΚυριακή 3 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες του Γυμνασίου «Πρωτέας» και «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» καθώς και η κατηγορία του Λυκείου «Smart Cities» θα διεξαχθούν τηνΚυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ. στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων.

Τέλος, οι κατηγορίες του Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», «Εποικισμός του Άρη» και «Ποδόσφαιρο 2×2» θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός, προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.
Read More »
Ρομποτικές δημιουργίες μαθητών Ρομποτικές δημιουργίες μαθητών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Εγκαίνια καταστήματος βιολογικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019
Σας περιμένουμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγκάρδια στήριξή σας και να σας προσφέρουμε μια ποικιλία προϊόντων που ετοιμάσαμε ειδικά για την περίσταση!
Read More »
Εγκαίνια καταστήματος βιολογικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα Εγκαίνια καταστήματος βιολογικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη 37χρονος με ποσότητα ηρωίνης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019

Συνελήφθη, την Τρίτη (29-01-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα και συνελήφθη ο 37χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (4,1) γραμμαρίων,

· μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε σκόνη, βάρους (0,5) γραμμαρίων,

· δύο κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 37χρονος συλληφθείς με ακόμα έναν 36χρονο ημεδαπό, εμπλέκονται, σε προγενέστερο χρόνο, σε υπόθεση κατοχής και άλλης ποσότητας ηρωίνης, βάρους (7,6) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 37χρονος με ποσότητα ηρωίνης Συνελήφθη 37χρονος με ποσότητα ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Δωρεάν εξοπλισμός (πιάτα και αποκωδικοποιητές) σε 80 χωριά και οικισμούς της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι έχει ήδη ξεκινήσει, και στους τρεις Δήμους του νομού μας, η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας».

Ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν δεκάδες χωριά και οικισμοί σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, ο αποκλεισμός δηλαδή από το ελεύθερο τηλεοπτικό σήμα, επιτέλους λύνεται. Η καθολική πρόσβαση σε ελεύθερη και δωρεάν τηλεόραση, είναι ένα δικαίωμα στο οποίο δε χωρούν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. 80 χωριά και οικισμοί της Θεσπρωτίας μπαίνουν επιτέλους στον τηλεοπτικό χάρτη.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έφερε το νόμο 4563/2018. Με το νόμο αυτό χρηματοδοτεί και υλοποιεί τη δράση που αφορά την κάλυψη των περιοχών, στις οποίες μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν έπιαναν τους ελεύθερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δράση αυτή περιλαμβάνει 3.587 οικισμούς της χώρας, και αφορά πάνω από 500.000 συμπολίτες μας.

Η διαδικασία για να επιδοτηθεί κάποιος είναι απλή. Εφόσον η περιοχή της μόνιμης κατοικίας του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές του αναφέρονται στο παράρτημα του νομοσχεδίου, ο πολίτης απευθύνεται στο ΚΕΠ του οικείου Δήμου και υποβάλει την αντίστοιχη αίτηση. Ο δικαιούχος δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση καθώς παραλαμβάνει τον εξοπλισμό αξίας 110€ (πιάτο και αποκωδικοποιητή), εντελώς δωρεάν.

Οι δικαιούχοι οικισμοί σύμφωνα με το νόμο 4563/2018 είναι:

Δήμος Ηγουμενίτσας

Κρυόβρυση, Λάκκα, Καλοδικί, Κόδρα, Μαργαρίτι, Μορφάτι, Παλαιόκαστρο, Πυργί, Σπαθαραίοι, Αγίος Γεώργιος, Γεροπλάτανος, Αρίλλας, Βουνίστρα, Καραβοστάσι, Πέρδικα, Αργυρότοπος, Πλαταριά, Σκορπιώνα, Σύβοτα, Φασκομηλιά

Δήμος Σουλίου

Αβαρίτσα, Αγία Κυριακή, Ελαταριά, Νεοχώρι, Πολύδροσο, Ραχούλι, Σεβαστό, Χρυσαυγή, Άγιος Γεώργιος, (δ.κ. Παραμυθιάς), Άγιος Γεώργιος, (τ.κ. Νεοχωρίου), Άγιος Δονάτος Βρυσοπούλα, Καλλιθέα, Καρβουνάρι, Καρυώτι, Κεφαλόβρυσο, Κρυσταλλοπηγή, Κυρά Παναγιά, Νεράιδα, Ξηρόλοφος, Παγκράτι, Προδρόμι, Γλυκή, Σκάνδαλο, Αγορά, Ποταμιά, Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Σαμονίδα, Τσαγγάρι, φροσύνη

Δήμος Φιλιατών

Άγιοι Πάντες, Άγιος Νικόλαος, Ανάβρυτο, Αχούρια Μαλουνίου, Βελετζινα, Γηρομέρι, Γολά, Δάφνη, Δονάτος, Καλλιθέα, Κεραμίτσα, Κοκκινιά, Κυπάρισσος, Κρυονέρι, Κωτσικα, Μαλούνι, Μαυρονέρι, Μηλέα, Ξέχωρο, Παλαιοχώρι, (τ.κ. Αγίων Πάντων) Παλαιοχώρι (τ.κ. Παλαιοχωρίου), Παλαμπάς, Πλαίσιο, Πλάτανος, Ποταμιά, Σοκολακατικα, Τσαμαντάς, Φοινίκι, Χλομος

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά τη διαδικασία της αίτησης, καλό είναι οι συμπολίτες μας να πριν πάνε στα ΚΕΠ, να ενημερωθούν από τους αντίστοιχους διαδικτυακούς τόπους των τριών Δήμων:

1) Δήμος Ηγουμενίτσας:
https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/enhmerwsh/news/574-dt-dig271218

2) Δήμος Σουλίου:
https://dimossouliou.gov.gr/anakinosis/prosvasi-ton-monimon-katikon-ton-periochon-ektos-tileoptikis-kalypsis-stous-ellinikous-tileoptikous-stathmous-lipsis-ethnikis-emvelias-n-4563-2018/

3) Δήμος Φιλιατών:
http://www.filiates.gr/epikaira/anakoinosis/959-anakoinwsi_thleoptiki_kalypsi.html

Read More »
Μ. Κάτσης: Δωρεάν εξοπλισμός (πιάτα και αποκωδικοποιητές) σε 80 χωριά και οικισμούς της Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης: Δωρεάν εξοπλισμός (πιάτα και αποκωδικοποιητές) σε 80 χωριά και οικισμούς της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019


Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή και τον νυν δημοτικό σύμβουλο Άρη Μαρέτα επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν κάλεσμα συμπόρευσης και στήριξης σε όλες τις προσεχείς αναμετρήσεις των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

Συναντήθηκαν με τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας ιατρό Γιώργο Λύγκα με τον οποίο συζήτησαν τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας (υποχρηματοδότηση, έλλειψη ιατρικού προσωπικού, «ορφανές» βάρδιες σε γιατρούς και ΕΚΑΒ, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή).

Τέλος περιόδευαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.

Επόμενος σταθμός της Λαϊκής Συσπείρωσης η Γλυκή το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου.
Read More »
Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019


Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων Οργάνων του Συλλόγου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Γραφείο του Συλλόγου, Κτίριο Ε.Ι.Ν. (Παλιά Μαθητική Εστία), 28ης Οκτωβρίου 11, 2ος Όροφος, και ώρες 11:00 π.μ μέχρι 14:00 μ.μ.

Η εκλογική διαδικασία αφορά:
1. Την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
2. Την εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής

Τα μέλη του Συλλόγου που ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα στην εκλογική παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ. Σ. στα παρακάτω τηλέφωνα:

Βαρβέλης Άγγελος: 694 57 51 665
Βρακά Σταυρούλα: 690 66 90 196
Τούλας Προκόπης: 694 60 87 641

Δηλώσεις υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21:00.


Μήνυμα απερχόμενου Δ. Σ.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες της Τρίτεκνες οικογένειες που στήριξαν το Σύλλογο στα 2 αυτά χρόνια. Θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να πάρετε μέρος στην εκλογική διαδικασία, είτε ως υποψήφιοι για τα συλλογικά όργανα είτε με το να δώσετε το παρών την ημέρα τον εκλογών.

Ο Σύλλογος μας εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση περιοχή.

Τα μέλη του παρόντως Δ. Σ. ήμαστε στην πλειοψηφία μας κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να προβάλλουμε το Σύλλογο (ο οποίος εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη σε έκταση περιοχή) όσο θα θέλαμε, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου και να ξεπεραστούν και οι δυσκολίες που υπήρχαν τα προηγούμενα 2 χρόνια, πιστεύουμε ότι στο νέο Δ. Σ. που θα εκλεγεί θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας. Θα χαρούμε να δούμε υποψήφιους άλλα και να εκλέγονται μέλη στο Δ. Σ. του Συλλόγου οικογένειες που κατοικούν στο Δήμο Σουλίου, στο Δήμο Φιλιατών, στην Πέρδικα, στα Σύβοτα κτλ.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Με εκτίμηση,
τα μέλη του Δ. Σ. του
Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας
Read More »
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019 Rating: 5

Σελίδες