Δήλωση του Θανάση Πορφύρη για τη μη αποδοχή της θέσης του Περιφερειακού Συμβούλου

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Σήμερα, 21.3.2018 υπέβελα την παραίτηση από την από την θέση του Περιφερειακού Συμβουλου λόγω των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων!
Θα ήθελα να συγχαρώ τον 2ο επιλαχών κο Δημήτρης Τάτσης και να του ευχηθώ μια δημιουργική θητεία προσφέροντας τα μέγιστα για την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Ηπείρου στον αγώνα που δίνει ο Περιφερειάρχης μας για την υλοποίηση του πολύπλευρου σχεδίου για την αναμόρφωση της!
Να ευχηθώ στον κο Άποστολο Βαγγέλη να ξεπεράσει τα οποία προβλήματα των οδήγησαν στην παραίτηση του.
Τέλος να σας ευχαριστήσω όλες και όλους σας που με τιμήσατε με την ψήφος σας!
Θα συνεχίσω να προσφέρω τα μέγιστα δυνατά για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας!

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Β. Πορφύρης


 
Read More »
Δήλωση του Θανάση Πορφύρη για τη μη αποδοχή της θέσης του Περιφερειακού Συμβούλου Δήλωση του Θανάση Πορφύρη για τη μη αποδοχή της θέσης του Περιφερειακού Συμβούλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Η Ηγουμενίτσα είναι η νικήτρια πόλη στα βραβεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 – EUROPEANMOBILITYWEEK στην κατηγορία για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους. Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μένα ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας η βράβευση της πόλης μας, ως νικήτρια, με το «Βραβείο για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους». Η τιμητική αυτή διάκριση, ανήκει σε όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό και φυσικά στους δημότες της Ηγουμενίτσας.

Η βράβευση αυτή δεν σηματοδοτεί για μας το τέλος της διαδρομής, αλλά την αφετηρία της πορείας μας προς μια πόλη περιβαλλοντικά καθαρή, με βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στις προτεραιότητες μας είναι να προωθήσουμε τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, ενισχύοντας μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την αλλαγή της κουλτούρας των κατοίκων.»


Read More »
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Η μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας θα κυματίσει την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Η μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας θα κυματίσει την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Η σημαία που έχει διαστάσεις 25χ14 μέτρα (350 τ.μ.)., κατασκευάστηκε με έξοδα των μελών της εθνοφυλακής και θα σηκωθεί με την βοήθεια γερανού, το πρωί της Κυριακής, απέναντι από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας.

Την ίδια ημέρα, θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην πόλη και περίπου 80 εθνοφύλακες.Read More »
Η μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας θα κυματίσει την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Η μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας θα κυματίσει την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα κέρδισε το βραβείο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 για τις μικρές πόλεις

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018
 
Πρωτιά της Ελλάδας και της Ηγουμενίτσας στις Βρυξέλλες, καθώς η μικρή ακριτική πόλη-λιμάνι της Ηπείρου κέρδισε για το Ευρωπαϊκό βραβείο βιώσιμης κινητικότητας!
Η Ηγουμενίτσα διεκδίκησε το βραβείο της νικήτριας πόλης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 και είχε αναδειχτεί υποψήφια μαζί με δύο άλλες, το Lindau της Γερμανίας και το Tivat του Μαυροβουνίου, ανάμεσα σε 2.500 πόλεις, που συμμετείχαν στη διοργάνωση τον περασμένο Σεπτέμβρη. 


Πολίτες και τοπικοί φορείς στον Δήμο της Ηγουμενίτσας συνεργάστηκαν, έχοντας ως κοινό στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Ανέλαβαν δράσεις για μια «καθαρή» και «ισότιμη» αστική κινητικότητα και ο Δήμος Ηγουμενίτσας για πρώτη φορά είχε μία φιλόδοξη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτέμβρη 2017 .
 

Σε δήλωση του ο βουλευτής Μάριος Κάτσης αναφέρει: 
«Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στην ομάδα για αυτήν την πρωτιά, που ανοίγει νέους και σπουδαίους δρόμους και αναδεικνύει την πόλη μας ως Ευρωπαϊκή, κρίσιμο κόμβο, στη μακροπεριφερεια Ιονίου - Αδριατικής και ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου. Τον Ιούνιο περιμένουμε στην Ηγουμενίτσα τους Ευρωπαίους εταίρους για τον εορτασμό!»


 
Read More »
Η Ηγουμενίτσα κέρδισε το βραβείο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 για τις μικρές πόλεις Η Ηγουμενίτσα κέρδισε το βραβείο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 για τις μικρές πόλεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Περιφερειακός σύμβουλος ο Δημήτριος Τάτσης, στην θέση του Αποστόλη Βαγγελή

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Την θέση του παραιτηθέντος απο το αξιωμα του Περιφερειακού Συμβούλου Αποστόλη Βαγγελή, καταλαμβάνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της paramythia-online.gr, o Δημήτριος Τάτσης.

Ο Δημήτριος Τάτσης που εκλέχτηκε 2ος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, καταλαμβάνει την θέση του Βαγγελή, αφού ο πρώτος επιλαχών Θανάσης Πορφύρης, δεν δεχτηκε την θέση, μιας και όπως σαν αναφέραμε την Παρασκευή, υπήρχε επαγγελματικό κόλλημα.

Μάλιστα οπως αποκαλύπτει η paramythia-online.gr, o Θανάσης Πορφύρης, πρωτοκόλλησε την παραίτηση του με αρ πρ. 35247/20318 στην περιφέρεια Ηπειρου,

O Δημήτριος Τάτσης, αναμένεται να αναλάβει την θέση του Περιφερειακού σύμβουλου, απο αυριο Πέμπτη 22 Μαρτίου.


 
Read More »
Περιφερειακός σύμβουλος ο Δημήτριος Τάτσης, στην θέση του Αποστόλη Βαγγελή Περιφερειακός σύμβουλος ο Δημήτριος Τάτσης, στην θέση του Αποστόλη Βαγγελή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τροχαία ατυχήματα σε Εγνατία και Ηγουμενίτσα, λόγω λαδιών στο οδόστρωμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Αυξημένη προσοχή πρέπει να έχουν οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσας.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξ αιτίας λαδιών που είχαν χυθεί από φορτηγό, δύο οδηγοί ΙΧ, έχασαν τον έλεγχό τους και προσέκρουσαν στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

Για περίπου μισή ώρα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας, από τη σήραγγα Βασιλικού μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο, όπου είχαν χυθεί τα λάδια και συνέβησαν τα δύο ατυχήματα.


Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε και πάλι από λάδια στο οδόστρωμα, στον κυκλικό κόμβο του λιμένα εσωτερικού.Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τροχαία ατυχήματα σε Εγνατία και Ηγουμενίτσα, λόγω λαδιών στο οδόστρωμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) ΠΡΟΣΟΧΗ: Τροχαία ατυχήματα σε Εγνατία και Ηγουμενίτσα, λόγω λαδιών στο οδόστρωμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Και νέα κατολίσθηση στην Ε.Ο Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Συχνό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Πρέβεζας και κυρίως στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
Αυτή τη φορά η κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου το πρωί, λίγο πριν τη Λούτσα, όπου μεγάλο τμήμα του βουνού υποχώρησε πέφτοντας στο δρόμο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. 
Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα τα οποία απομάκρυναν τα χώματα και τις πέτρες από το δρόμο, ενώ η τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία η οποία διεκόπη από το ένα ρεύμα για αρκετή ώρα.
Συνδρομή στο συμβάν είχαν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Εδώ και αρκετή ώρα η κυκλοφορία στο σημείο έχει αποκατασταθεί


 
Read More »
Και νέα κατολίσθηση στην Ε.Ο Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας  Και νέα κατολίσθηση στην Ε.Ο Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 40χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018
Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 40χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 40χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες στους επαγγελματίες της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με γενναιόδωρες προσφορές δώρων στους μαθητές στην αποκριάτικη εκδήλωση του σχολείου:

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες για τη συνδρομή τους, τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την υπομονή τους και την παρουσία τους αλλά και όλους τους μαθητές για τη βοήθεια και την όρεξή τους για διασκέδαση. Τέλος ευχαριστούμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας 
Η Πρόεδρος Χριστίνα Διαμάντη


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Χρηματοδότηση δήμων για δωρεάν Wi-Fi

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Ανοικτή πρόσκληση προς δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση που θα επιτρέψει την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. 
Η χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ ανά δήμο θα δοθεί κατά σειρά δήλωσης ενδιαφέροντος με κατάθεση της ειδικής αίτησης που θα είναι διαθέσιμη από μέσα Μαΐου.

Το πρόγραμμα, που ονομάστηκε WiFi4EU, θα δώσει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η πρωτοβουλία WiFi4EU έχει ως στόχο να συνδέσει «κάθε ευρωπαϊκό χωριό και πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020».

Σύμφωνα με την πρόταση, το κόστος συντήρησης του δικτύου θα καλύπτεται από τον δήμο. Τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι δήμοι είναι τα εξής. Από τις 20 Μαρτίου 2018 οι δήμοι θα πρέπει να εγγραφούν στην πύλη www.wifi4eu.eu. Η πρώτη πρόσκληση θα δημοσιευθεί στα μέσα Μαΐου του 2018 και οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη παρτίδα 1.000 κουπονιών WiFi4EU. Κατόπιν, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης, ενώ υπολογίζεται κάθε συμμετέχουσα χώρα να λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια. Κατά τα επόμενα δύο έτη, θα δημοσιευθούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το εγχείρημα υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ με 6.000 - 8.000 κοινότητες να έχουν επωφεληθεί από το εγχείρημα. «Χάρη στο πρόγραμμα WiFi4EU, οι τοπικές κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη συνδεσιμότητα πιο κοντά στους πολίτες, που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τις απεριόριστες δυνατότητες της ψηφιοποίησης. Πρόκειται για ένα βήμα προς την υλοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς», είπε η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ. Τα χρηματοδοτούμενα δίκτυα θα είναι απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.


 
Read More »
Χρηματοδότηση δήμων για δωρεάν Wi-Fi Χρηματοδότηση δήμων για δωρεάν Wi-Fi Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΕΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Με μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε αναμένονταν, πραγματοποιήθηκε στις 17/Μαρτίου/2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30:00 μ.μ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ που διοργάνωσε ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου κ. Δελλή Κωνσταντίνου.


Στην εν λόγω μουσική εκδήλωση συμμετείχαν εκτός της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου μας, οι:
· Η Φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας με Αρχιμουσικό τον κ. Τζάνη Κώστα.
· Η Φιλαρμονική Ελ. Χ Παγγές Δήμου Κόνιτσας με Αρχιμουσικό τον κ. Γεωργάνο Χρήστο &
· Η Φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς με Αρχιμουσικό τον κ. Δελλή Κων/νο

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Δήμου μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλης Γιόγακας, Ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Γκίκας οι πρόεδροι και επικεφαλής των Φιλαρμονικών Μπαντών καθώς και αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι μαζί με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας καθώς και πλήθους επισκεπτών από τις πόλεις της Ηγουμενίτσας της Κόνιτσας και της Παραμυθιάς παρακολούθησαν μέχρι το τέλος την μελωδική μουσική πανδαισία που παρουσίασαν ξεχωριστά και από κοινού οι προαναφερόμενες Φιλαρμονικές Μπάντες που συμμετείχαν στο εν λόγω Μουσικό Φεστιβάλ.

Στην Ομιλία του Ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς Προανήγγειλε την ετήσια Θεσμοθέτηση της εν λόγω εκδήλωσης καθώς και την ενίσχυση της Φιλαρμονικής μας με 74.000 χιλιάδες ευρώ για την πλήρη κάλυψη στων αναγκών σε μουσικά, ηχητικά όργανα και καινούργιες στολές για τους μουσικούς της Μπάντας μας που σημειωτέων αριθμεί πλέον 70 μαθητευόμενους . Επιπλέον ο Δήμαρχος μας γνωστοποίησε στην ομιλία του την σημαντική δωρεάν προσφορά του συμπατριώτη μας από την Αμερική κ. Αντώνη Βρακά, στην Φιλαρμονική του Δήμου μας, 18 μουσικά όργανα για να καλύψουν τις ανάγκες των Νέων και παλιών μουσικών της Μπάντας μας.

Ο Δήμος μας όπως πάντα βρίσκεται στο πλευρό των συμπατριωτών μας και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της μουσικής μας εκδήλωσης καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν σε αυτή.Read More »
ΦΙΛΙΑΤΕΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΦΙΛΙΑΤΕΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Δικτύωσης Ενημέρωσης Προνοιακών Δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας με Προέδρους – Εκπροσώπους Κοινοτήτων του Δήμου

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Συνάντηση δικτύωσης – ενημέρωσης των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας (Κέντρο Κοινότητας – Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στη συνάντηση είχε προσκληθεί το σύνολο των Προέδρων – Εκπροσώπων του Δήμου. Παρέστησαν οι κάτωθι: Γεωργίου Παναγιώτης εκπρόσωπος Κορύτιανης, Δήμου Κωνσταντίνος εκπρόσωπος Αγ. Βλασίου, Κομίνης Θωμάς Πρόεδρος Φασκομηλιάς, Κουμπής Θεόδωρος εκπρόσωπος Δράμεσης, Μπλέτσας Γεώργιος εκπρόσωπος Δρίμιτσας, Ντάσκας Αριστείδης εκπρόσωπος Γεροπλατάνου, Σπυρίδης Θωμάς Πρόεδρος Μαυρουδίου, Τσούτσης Θωμάς Πρόεδρος Καστριού, Φίλος Θεόδωρος εκπρόσωπος Μεσοβουνίου, Χρυσικόπουλος Βασίλειος Πρόεδρος Λαδοχωρίου.

Την συνάντηση συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Γεώργιος Ντάνης και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Αρχικά έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου και ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των παραπάνω δομών, με ιδιαίτερη έμφαση στον διαφανή και δίκαιο τρόπο εξυπηρέτησης των ωφελούμενων (αξιολόγηση αιτήσεων – ηλεκτρονικό σύστημα). Οι πρόεδροι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τον τρόπο που μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των δημοτών της περιοχής αρμοδιότητάς τους, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανείς πολίτης σε καμία Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα που να στερείται των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης και άλλων δομών που ήδη λειτουργούν (π.χ. ΚΕΠ Υγείας), αλλά και Δομών που προτίθεται να υλοποιήσει άμεσα.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.:2665028140, Φαξ:2665026886
E-mail: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.:2665021438, Φαξ:2665026787
E-mail: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28PηςP Οκτωβρίου 7, Τ.Κ.46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.:2665024245 Φαξ:2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kfIgoumenitsas/


Read More »
Συνάντηση Δικτύωσης Ενημέρωσης Προνοιακών Δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας με Προέδρους – Εκπροσώπους Κοινοτήτων του Δήμου Συνάντηση Δικτύωσης Ενημέρωσης Προνοιακών Δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας με Προέδρους – Εκπροσώπους Κοινοτήτων του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Α΄. ΓΕΝΙΚΑ

1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ώρα 12.00΄: Προσκύνημα των μαθητών και σπουδαστών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , παρουσία των Αρχών της πόλης.

Γ’. ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιερού Ναού. 
Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και συνοδεία των Αρχών και του λαού της πόλης.

Δ΄. ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

1. Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ

- Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ρεντζεπέρη Άννα, Φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.10΄.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
δ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

4.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
γ.- Τμήματος Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
ε. - Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
στ.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας
ζ.- Τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων-1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων
η.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΠΕΥΘΥΝΟ για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κ. Φάσια Γεώργιο

5.- Ώρα 12.30΄: Εθνικοί χοροί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας *
υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στο Λαδοχώρι.


Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για την καθυστέρηση στην παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Να ολοκληρωθεί η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τονίζει ότι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υπογραφή σημαίνει και σοβαρή καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο Πρόγραμμα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μείνουν για μήνες με μηδενικό εισόδημα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους: κ. Υπουργό Εσωτερικών κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για το “Βοήθεια στο Σπίτι”»

Με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107Α΄/31-7-2017) η διάρκεια του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ) καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών παρατείνονται από την λήξη τους μέχρι τις 31/12/2019. 
Οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος ορίστηκαν στα 60 εκ. ευρώ για κάθε πλήρες έτος της παράτασης και θα αντληθούν από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων».

Η διαχείριση των πόρων και οι διαδικασίες υλοποίησης του Προγράμματος καθορίζονται σε Προγραμματική Σύμβαση, που υπογράφεται μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.). 
Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έκδοση του ΦΕΚ περί παράτασης του ΒΣΣ, οι διαδικασίες για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων Φορέων η οποία μεταξύ άλλων καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης των Φορέων Υλοποίησης, δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανελληνίου συντονιστικού συλλόγων και σωματείων ΒΣΣ (23/2/2018) ο Υπουργός Εσωτερικών και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απέρριψαν αίτημα εκπροσώπων των εργαζομένων για συνάντηση στην οποία θα τίθετο και το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης. 
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης συνεπάγεται επιβράδυνση της ροής χρηματοδότησης προς τους Φορείς Υλοποίησης και επομένως αδυναμία έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΒΣΣ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν για μήνες με μηδενικό εισόδημα.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την παράταση του ΒΣΣ;

Πότε εκτιμάται ότι ξεκινήσει η καταβολή δεδουλευμένων για το 2018 και με ποιο χρονοδιάγραμμα;


 
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την καθυστέρηση στην παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ερώτηση Γιόγιακα για την καθυστέρηση στην παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Ημέρα καριέρας με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege/Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21/03/2018 και ώρα 15:30 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας/Intercollege/Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δ.ΙΕΚ ενημέρωση-παρουσίαση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ανωτέρω φορέων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά και τις προοπτικές απασχόλησης.

Η ενημέρωση-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τους κυρίους Δρ. Στυλιανό Μαυρομούστακο (Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λευκωσίας και Λάρνακας) και Τάσο Δημητρίου (Διευθυντής Τμήματος Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας).

Η ενημέρωση-παρουσίαση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δ/ντης του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
Ηλίας Μπούας


Read More »
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Ημέρα καριέρας με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege/Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Ημέρα καριέρας με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege/Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στο κτήριο του Κέντρου Υγείας η λειτουργία της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 ξεκινά η λειτουργία της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας, στο Δήμο Ηγουμενίτσης (Τ.ΟΜ.Υ Ηγουμενίτσας) η οποία βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα επί της οδού28ης Οκτωβρίου αριθμός 10(Παλαιό Κέντρο Υγείας).

Η Γραμμή επικοινωνίας με τη Γραμματεία της Τ.ΟΜ.Υ Ηγουμενίτσας είναι 2665361000.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας: tomyhgoumenitsa@1545.syzefxis.gov.gr

Η ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00 μέχρι να εκδοθεί νέα οδηγία από την Διοίκηση.

Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Στο κτήριο του Κέντρου Υγείας η λειτουργία της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας Ηγουμενίτσα: Στο κτήριο του Κέντρου Υγείας η λειτουργία της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επεκτείνεται σε όλη την παραλία, ο νέος πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018


Με την από 16/03/2018 απόφαση με αριθμ. 33 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. εγκρίθηκε η Διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση οδού- Διαμόρφωση πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου (πίσω από το κτήριο του Πάνθεον)».

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του, προχωρά σε μια σειρά από παρεμβάσεις. Ήδη βρίσκεται υπό υλοποίηση η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), ένα έργο που αναμένεται να περατωθεί άμεσα. Επίσης, έχει ανοίξει η περιοχή στο χώρο του Παλαιού Λιμένα στην πίσω πλευρά του παρκινγκ, έναντι της Περιφέρειας με ελεύθερη διέλευση για τον πολίτη. 
Πρόσθετα, μελλοντικά θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω διάνοιξη με την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων σε λοιπά σημεία του Παλαιού Λιμένα που θα ολοκληρώσει ένα μέρος του σχεδίου ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα μαζί με κάποιες συμπληρωματικές εργασίες.

Η νέα παρέμβαση, βάση της 33/2018 απόφασης, αφορά την περιοχή του παραλιακού μετώπου όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου.

Θεωρούμε ότι με μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να δώσουμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας μια νέα μορφή ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη. 
Η πεζοδρόμηση και η διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή περιοχή εκτός της κυκλοφοριακής κίνησης προσδίδει ασφάλεια και ποιότητα στην καθημερινότητα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Επεκτείνεται σε όλη την παραλία, ο νέος πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος Ηγουμενίτσα: Επεκτείνεται σε όλη την παραλία, ο νέος πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Πασχαλινή εκδήλωση τη Δευτέρα στην Σαγιάδα

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018
Read More »
Πασχαλινή εκδήλωση τη Δευτέρα στην Σαγιάδα Πασχαλινή εκδήλωση τη Δευτέρα στην Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, από τις 9:30 πμ έως τις 13:30 μμ, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδοτες, θα πρεπει να προσκομίζουν τον αριθμο ΑΜΚΑ τους

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»...

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό. 


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό εργαστήρι του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό εργαστήρι του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό εργαστήρι του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Ηγουμενίτσας κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου 25ης Mαρτίου

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Έχοντας υπόψη: 
1. Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την 20:00 ώρα τoυ Σαββάτου 24/03/2018.
2. Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης στο πλαίσιο εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 σε χώρους ευθύνης της Υπηρεσίας μας.
3. Τη Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 05 (Σ.ΜΕ.Α.Τ 05). 4. Τις διατάξεις του Άρθρου 52 του Ν.2686/1999(ΦΕΚ 57Α) “Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” όπως ισχύει.
5. Το άρθρο 173 του ΓΚΛΗ (ΦΕΚ 479/Β/78)
6. Την από 16/03/2013 σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
7. Το Αριθμ. Πρωτ.: 4142/16-03-2018 Έγγραφο Δήμου Ηγουμενίτσας.
8. Το Αριθμ. Πρωτ.:24700/755/14-03-2018 πρόγραμμα εορτασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
9. Το Αριθμ. Πρωτ.: 1892/20-03-2018 Έγγραφο Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από την οδό 8ης Δεκεμβρίου έως την οδό Βύρωνος από την 16:00 ώρα της 24/03/2018 έως το πέρας της λιτάνευσης. Τις ίδιες ώρες απαγορεύεται και η στάση και η στάθμευση στις ίδιες οδούς.

2. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης καθώς και την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από την 06:00 ώρα της Κυριακής 25/03/18 έως το πέρας της παρελάσεως:

Α. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από την οδό 8ης Δεκεμβρίου έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή.

Β. Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύψος του Δημοτικού Παρκινγκ (έναντι Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας) έως το ύψος της διασταύρωσης Παλαιού Τελωνείου.

3. Η παρούσα Απόφαση να γίνει ευρέως γνωστή με ανακοίνωση τύπου.

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλοίαρχος Λ.Σ - ΜΑΖΗΣ Αντώνιος


Read More »
Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Ηγουμενίτσας κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου 25ης Mαρτίου Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Ηγουμενίτσας κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου 25ης Mαρτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018 Rating: 5

Σελίδες