Θεσπρωτία: Στις φλόγες τυλίχθηκε οχημα στην Εγνατία (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016Στις φλόγες τυλίχθηκε Βαν ιδιωτικής χρήσης που κινούταν επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Ενημερώθηκε η πυροσβεστική της Παραμυθιάς και στο σημείο άμεσα κατέφθασαν 2 οχήματα με 4 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά, η όποια όμως κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα.

Φως στα αίτια της φωτιάς αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς
Read More »
Θεσπρωτία: Στις φλόγες τυλίχθηκε οχημα στην Εγνατία (ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Στις φλόγες τυλίχθηκε οχημα στην Εγνατία (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Εντοπισμός παράνομης κατασκευής στο Δέλτα Καλαμά

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Tο προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης μετά από εντοπισμό πρόχειρης κατασκευής (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν) και επικοινωνίας με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, προχώρησε σε συνεργασία με υπαλλήλους του ανωτέρω αστυνομικού τμήματος σε επί τόπου συστάσεις. 
 
Η κατασκευή που εντοπίστηκε εξυπηρετούσε πιθανόν ανάγκες άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας στις Εκβολές του ποταμού Καλαμά και συγκεκριμένα εντός της προστατευόμενης περιοχής "Ζώνη Α4-Δέλτα Καλαμά", όπως ορίζεται στην ΚΥΑ με αριθμό 36427 "Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των Στενών και Εκβολών των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Έλους Καλοδικίου και της ευρύτερης περιοχής τους, ως Περιοχών Προστασίας της φύσης και Περιφερειακών ζωνών" (ΦΕΚ 396/Δ΄/17,09,2009). 
 
Μετά από συστάσεις ξεκίνησε η διάλυση της πρόχειρης κατασκευής.


    
Read More »
Εντοπισμός παράνομης κατασκευής στο Δέλτα Καλαμά Εντοπισμός παράνομης κατασκευής στο Δέλτα Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Στους πολίτες πετάει την ευθύνη για τα σκουπίδια

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τον Δήμο καθαρό, όμως οι ελλείψεις σε προσωπικό δυσχεραίνουν το έργο μας.

Στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο Δήμος απευθύνεται σε όλους τους Δημότες ξεχωριστά και ζητάει την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίησή τους για να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 
Η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας. 
 
Έτσι:

· Δεν πετάω χαρτάκια ή άλλα μικροαντικείμενα στο δρόμο και χρησιμοποιώ τα ειδικά καλάθια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος!

· Βάζω τα σκουπίδια σε ανθεκτικές σακούλες τις οποίες κλείνω ερμητικά!

· Δεν αφήνω τα σκουπίδια μας δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά χρησιμοποιώ τον αμέσως πλησιέστερο, σε περίπτωση που αυτός ο κάδος είναι γεμάτος.

· Δεν μετακινώ τους κάδους απορριμμάτων για κανένα λόγο!

· Βγάζω τα οικιακά απορρίμματα βραδινές ώρες, ενώ τα απορρίμματα εμπορικών καταστημάτων και γραφείων μετά το κλείσιμο της αγοράς!

· Δεν σταθμεύω μπροστά στους κάδους απορριμμάτων!

· Φροντίζω ο ίδιος για την καθαριότητα του πεζοδρομίου μπροστά από το σπίτι ή το μαγαζί μου!

· Χρησιμοποιώ τους μπλε κάδους μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά!

· Δεν αφήνω δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ογκώδη αντικείμενα, αλλά τηλεφωνώ στην Υπηρεσία Καθαριότητας για να συνεννοηθώ για το σημείο, την ημέρα και την ώρα αποκομιδής τους!

· Δεν προκαλώ φθορές στον εξοπλισμό καθαριότητας και δεν καταστρέφω μνημεία, αγάλματα, παιδικές χαρές, πάρκα!

· Δεν αφήνω τις ακαθαρσίες του κατοικίδιου μου στο πεζοδρόμιο, αλλά εφοδιάζομαι με την ειδική σακούλα!

· Δεν βάφω με σπρέι ή κολλάω αυτοκόλλητα σε πινακίδες σήμανσης ή κάδους απορριμμάτων!

Δήμος Ηγουμενίτσας
Υπηρεσία Καθαριότητας
Τηλ: 2665 0 21150 / 2665022626
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Στους πολίτες πετάει την ευθύνη για τα σκουπίδια Δήμος Ηγουμενίτσας: Στους πολίτες πετάει την ευθύνη για τα σκουπίδια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διορθώθηκε η βλάβη στην αποχέτευση

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Διορθώθηκε αργά το βράδυ, η βλάβη στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, που είχε σαν αποτέλεσμα να χυθούν χιλιάδες λίτρα από βοθρολύματα έξω από το ΚΤΕΛ και την παραλιακή οδό.

Όπως ενημερωθήκαμε στο σημείο είχε βουλώσει ο αγωγός και μετά την επέμβαση του αποφρακτικού μηχανήματος της ΔΕΥΑΗ, λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, η ροή στο αγωγό είχε αποκατασταθεί.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους επιφυλακής της ΔΕΥΑΗ, οι οποίοι έδωσαν ολονύκτιο αγώνα ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί, πριν η πόλη ξυπνήσει και οι πρώτοι επισκέπτες φτάσουν στο ΚΤΕΛ και στο λιμάνι.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διορθώθηκε η βλάβη στην αποχέτευση Ηγουμενίτσα: Διορθώθηκε η βλάβη στην αποχέτευση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Αναγνώστης για την κατάσταση στα Σύβοτα

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Μετά από αρκετό καιρό επισκέφθηκα τα Συβοτα.
Μόνο που δεν με πήραν τα κλάματα από την καταστροφή που υπέστη η είσοδος του κόλπου κοντά σε ξενοδοχείο με το όνομα Αγίου!
Ενώ οι εργασίες είχαν ξεκινήσει προ 5ετας (περίπου), σταμάτησαν όμως κ πραγματικά ότι ζημιές προξένησαν στο φυσικό τοπίο επουλώθηκαν.
Όμως η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη!!! 
Ποιος θα θελήσει να επισκεφτεί τουριστικά μια περιοχή που είναι παντού άναρχα χτισμένη χωρίς σχέδιο, χωρίς ομοιομορφία.... 
Εγώ που πέρασα όλα μου τα καλοκαίρια από τότε που γεννήθηκα σ αυτό το μέρος έχω αηδιάσει....

Όλα σ αυτή τη χώρα πρέπει να γίνονται χωρίς σχέδιο κ κανόνες;;;

Πραγματικά σήμερα πόνεσε η καρδία μου με το θέαμα!!

Αν ξέρει κάποιος τι έχει γίνει μ αυτό το σημείο ας μας ενημερώσει κ μας.
Λυδία Δήμου
Read More »
Αναγνώστης για την κατάσταση στα Σύβοτα Αναγνώστης για την κατάσταση στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Επιτέλους και μία σωστή κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Καθαρίζουν με πιεστικά τον πεζόδρομο

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 και από ώρα 08:00 έως 10:00 π.μ., θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό με πιεστικό μηχάνημα στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και στις κάθετους αυτού οδούς Ελ. Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.

Καλούνται οι καταστηματάρχες να έχουν απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα από τις προσόψεις των καταστημάτων τους και να συνδράμουν στον καθαρισμό.

Επίσης όσοι συμπολίτες επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες καθαρισμού, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας
Σταύρος Ζήσης

Read More »
Επιτέλους και μία σωστή κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Καθαρίζουν με πιεστικά τον πεζόδρομο Επιτέλους και μία σωστή κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας - Καθαρίζουν με πιεστικά τον πεζόδρομο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

"Πλακώθηκαν" μεταξύ τους, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (26.07.2016) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 25 ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο ανωτέρω συλληφθέντες, αφού αρχικά διαπληκτίστηκαν σε αγροτική περιοχή στο Καλπάκι Ιωαννίνων, συνεπλάκησαν χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», όπου και νοσηλεύονται.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Read More »
"Πλακώθηκαν" μεταξύ τους, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν "Πλακώθηκαν" μεταξύ τους, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών προκηρύσσει Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με
σφραγισμένες προσφορές, προϋπολογισμού δαπάνης 124.991,70 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για την προμήθεια ΚΑΥΣΙΜΩΝ : ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ 2) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», ΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ, C.P.V.: 09135100-5 (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) & 09134100-8 (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ) για ένα (1) έτος, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις % στη μέση διαμορφούμενη τιμή χονδρικής πώλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας).
 
Δικαίωμα συμμετοχής
στο διαγωνισμό έχουν: α) τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, β) ενώσεις
προμηθευτών που υποβάλουν κοινή προσφορά, γ) συνεταιρισμοί, δ) κοινοπραξίες προμηθευτών. Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλουν την προσφορά. Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση εφόσον η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερομένα στο Ν.4155/2013 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α.  Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

Η Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής ορίζεται σε ποσό ίσο με το 2% επί του προϋπολογισμού της προμήθειας, εκτός Φ.Π.Α. (άρθρο 157, Ν4281/2014).

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (Προμηθευτές) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ - διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).

Χρόνος ισχύος προσφορών: 180 ημέρες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών: Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., από 27-08-2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 00:01, έως 02-09-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών: 08-09-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.
 
Τα αιτήματα για συμπληρωματικές πληροφορίες – διευκρινίσεις επί των εγγράφων του διαγωνισμού (διακήρυξης και Παραρτημάτων της) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
 
2.
Δημοσίευση της διακήρυξης αυτής στο τεύχος διακηρύξεων δημοσίων συμβάσεων της
Εφημερίδας της Κυβέρνησης
: 17-06-2016.
 
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Read More »
Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Τον ήρωα της Κατοχής ιατρό Τάσο Αναγνωστόπουλο τίμησε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

 
Στο εξαιρετικά οργανωμένο, απ' όλες τις απόψεις, και φημισμένο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο Πολύδροσο Σουλίου, η Αδελφότητα τίμησε τον ιδρυτή της, ιατρό Τάσο Αναγνωστόπουλο, ήρωα της Κατοχής. 
 
Γι' αυτόν, σ' ένα αφιέρωμα, που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί για τις οικογένειες του χωριού, μίλησε με παραστατικότητα, μεταφέροντας και προσωπικά βιώματα, ο συνταξιούχος δικηγόρος Χρήστος Μαρτίνης, δραστήριος και αποδοτικός πρόεδρος της Αδελφότητας. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνη, που η παλμώδης αναφορά του στον ήρωα γιατρό προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Παραμυθιάς Σταυρούλα Μπραΐμη, καθώς και ιερείς της περιοχής, αποτέλεσε μια εμβληματική φυσιογνωμία, καθώς παρά τις δυσκολίες της εποχής, όχι μόνο σπούδασε, αλλά απδείχθηκε και ανθρωπιστής. 
 
Ο Τάσος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στο Πολύδροσο στις 12 Απριλίου 1907. 
 
Τα πρώτα μαθήματα τα άκουσε στο Δημοτικό σχολείο Βλαχωρίου από το δάσκαλο Νικόλαο Χρ. Μπίτσα. 
 
Το 1926 ταξίδεψε στην Αίγυπτο, όπου εργαζόταν κοντά στα αδέρφια του και παράλληλα φοιτούσε στο σχολείο, απ' όπου απεφοίτησε από το 5/ξιο Γυμνάσιο το 1929. 
 
Το 1929 εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου και το 1934 πήρε το πτυχίο του γιατρού. 
 
Το 1935 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Παραμυθιά, όπου εξασκούσε το λειτούργημα του γιατρού. 
 
Στην Παραμυθιά εκτιμούσαν πολύ την ευθύτητα του χαρακτήρα του και τα αλτρουϊστικά του αισθήματα. 
 
Το 1936 ο γερουσιαστής Μπέμπης τον έστειλε στην Αίγυπτο για τη διενέργεια εράνου υπέρ του νοσοκομείου Φιλιατών. 
 
Συμμετείχε ως έφεδρος ανθυπίατρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. 
 
Λόγω της εθνικής του δράσης κατά την Κατοχή, συνελήφθη από τις στρατιωτικές αρχές Κατοχής. 
 
Κατά τη μεταφορά του στην Ιταλία στις 22 Ιανουαρίου 1943, το πλοίο ΤΖΕΝΟΒΑ που επέβαινε τορπιλίστηκε και ο ίδιος έχασε τη ζωή του. 
 
Read More »
Τον ήρωα της Κατοχής ιατρό Τάσο Αναγνωστόπουλο τίμησε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας  Τον ήρωα της Κατοχής ιατρό Τάσο Αναγνωστόπουλο τίμησε η Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

627.800 € στους δήμους για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016, στους δήμους της Ηπείρου τις πιστώσεις για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συνολικά στους 18 δήμους της Ηπείρου θα δοθεί το ποσό των 627.800,00 ευρώ. Αναλυτικά ανά Περιφερειακή Ενότητα δόθηκαν:

  • Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: 292.100,00 ευρώ
  • Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: 128.600,00 ευρώ
  • Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: 119.800,00 ευρώ
  • Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 87.300,00 ευρώ.
 
Ανά δήμο τα ποσά που δόθηκαν έχουν ως εξής:
 
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας: 59.700,00 ευρώ
Δήμος Σουλίου: 17.300,00 ευρώ
Δήμος Φιλιατών: 10.300,00 ευρώ

 
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 2.600,00 ευρώ
Δήμος Δωδώνης: 4.000,00 ευρώ
Δήμος Ζαγορίου: 2.000,00 ευρώ
Δήμος Ζίτσας: 21.800,00 ευρώ
Δήμος Ιωαννιτών: 236.500,00 ευρώ
Δήμος Κόνιτσας: 8.600,00 ευρώ
Δήμος Μετσόβου: 10.000,00 ευρώ
Δήμος Πωγωνίου: 6.600,00 ευρώ

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Δήμος Αρταίων: 101.500,00 ευρώ
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: 5.700,00 ευρώ
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 4.200,00 ευρώ
Δήμος Νικολάου Σκουφά: 17.200,00 ευρώ

Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Δήμος Ζηρού: 27.600,00 ευρώ
Δήμος Πάργας: 22.900,00 ευρώ
Δήμος Πρέβεζας: 69.300,00 ευρ
Read More »
627.800 € στους δήμους για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων 627.800 € στους δήμους για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α.

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

Με τη συμμετοχή 306 αθλητών από 27 σωματεία όλης της χώρας, διεξήχθη στο Κέντρο Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα Λίμνη Ιωαννίνων, η Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που περιελάμβανε τις κατηγορίες Παίδων- Κορασίδων και Α.Μ.Ε.Α.

Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετείχε με 25 αθλητές που στελέχωσαν 7 πληρώματα, κέρδισε 5 συνολικά μετάλλια (2 ασημένια, 3 χάλκινα) και μετά την ολοκλήρωση του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας όλων των κατηγοριών (ανδρών/γυναικών, κάτω των 23, εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων) κατέκτησε την 4η θέση στη γενική κατάταξη.

Όλα τα πληρώματα του Δ.Ν.Ο.Η. αγωνίστηκαν στους τελικούς και οι αθλητές μας, ηλικίας 14 έως 16 ετών, κατατάχθηκαν ως εξής :

Ασημένιο Μετάλλιο :

- Ιωάννου Στεφανία, Βέρμπη Φλωρένια (2Χ σκιφ κορασίδων)
- Αναστάσιος Βρύσης (2Χ σκιφ Α.Μ.Ε.Α.)


Χάλκινο Μετάλλιο

- Κώτσια Σαββίνα (2Χ σκιφ Α.Μ.Ε.Α.)

- Κλεφτάκης Ανδρέας, Κάτσενος Πέτρος, Κλεφτάκης Κων/νος, Ιωάννου Θεόδωρος (4κωπος παίδων)

- Μπέζας Ιάσων, Κώτσης Σωτήριος, Κώτσης Σπυρίδων, Καρβούνης Σπυρίδων, Κώτσης Γεώργιος, Γεωργάκης Σπυρίδων, Στάθης Παναγιώτης, Μυγδάλης Βασίλειος, Σγουρός Κων/νος (8κωπος μετά πηδαλιούχου παίδων).

Τέταρτη θέση
- Λούπα Μαργαρίτα, Χριστοφίδη Ευγενία – Μαρία (2κωπος κορασίδων)

Πέμπτη θέση
- Κάτσιου Σοφία, Καλαγάνη Βικτωρία, Ματρακούκα Ελευθερία, Κουλούρη Φωτεινή (4κωπος κορασίδων).

Συγχαίρουμε τους αθλητές και τους προπονητές μας, Κιτσάτη Κωνσταντίνο, Κοτσινή Πέτρο και Μπρέστα Άννα, που απέδειξαν ότι η σκληρή και συστηματική δουλειά φέρνει πάντα επιτυχίες και που εξαργύρωσαν τους κόπους όλης της χρονιάς με αυτή τη μεγάλη βαθμολογική επιτυχία για το Σύλλογό μας.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους αθλητές μας κατηγορίας Α.Μ.Ε.Α., Αναστάσιο Βρύση και Σαββίνα Κώτσια και την προπονήτριά τους Άννα Μπρέστα ,για την εξαιρετική εμφάνισή τους, που έκανε περήφανο το Σύλλογό μας, χαρίζοντάς του δύο πανελλήνια μετάλλια.

Ευχαριστούμε τους βαλκανιονίκες αθλητές μας, συνοδούς πληρωμάτων Α.Μ.Ε.Α., Δημάκο Ελευθέριο και Βαγενά Κωνσταντίνο, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε. για την αρωγή και συμπαράστασή του, χάρη στην οποία συμμετείχαμε σε όλες τις φάσεις του 82ου πανελληνίου πρωταθλήματος και επιτύχαμε την τέταρτη θέση κατάταξης ανάμεσα σε 27 σωματεία όλης της χώρας.
Read More »
5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α. 5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Ν.Ο.Η. ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Τη διαδικασία, το σκεπτικό και τις ακριβείς περιοχές της Θεσπωτίας που προτείνεται να ενταχθούν στο Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που απευθύνει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής Θεσπρωτιάς αναφέρεται σε επιστολή του Δήμου Ηγουμενίτσας από την οποία προκύπτει ότι ο προσδιορισμός των νέων περιοχών Natura 2000 έγινε ερήμην των τοπικών αυτοδιοκητικών Αρχών ενώ ενδέχεται να δυσχεράνει την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στα Σύβοτα και την Πέρδικα. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης - Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: «Ένταξη περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000»

Στον ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ενότητα Δημόσια Διαβούλευση) προτείνονται 100 νέες περιοχές προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι η πρόταση προέκυψε κατόπιν αξιολόγησης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την οποία το Δίκτυο χρειάζεται να συμπληρωθεί με νέες περιοχές ώστε να καλύπτει με επάρκεια την προστασία των τύπων οικοτόπων και των ειδών κοινοτικού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται επίσης ότι οι προτάσεις, επεκτάσεις υφιστάμενων περιοχών και νέες περιοχές, βασίστηκαν σε «μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ - έργο εποπτείας) αλλά και λοιπές τεκμηριωμένες μελέτες και χρησιμοποιώντας κατάλληλα κριτήρια».

Στις προτεινόμενες νέες περιοχές (Ειδική Ζώνη Διατήρησης) ανήκει η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τη Νότια Κέρκυρα και τους Νήσους Παξούς και Αντίπαξους έως την Πάργα και τον Μύτικα (χάρτης ΣΥΝ7) η οποία περιλαμβάνει και τη θαλάσσια περιοχή από την Πλαταριά έως και τα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Δήμο Πάργας, συμπεριλαμβανομένων των Συβότων και της Πέρδικας που είναι κέντρα οικονομικής δραστηριότητας και περιοχές υψηλής τουριστικής ανάπτυξης. Με έγγραφό του προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αρ. Πρωτ. 16945/22-7-2016) ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την ένταξη των παραπάνω περιοχών της Θεσπρωτίας στο Δίκτυο Natura 2000 διότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην υλοποίηση επενδύσεων όπως η δημιουργία τουριστικών καταφυγίων στα Σύβοτα και την Πέρδικα και ο σχεδιασμός καταδυτικού πάρκου στα Σύβοτα. Προς τούτο επικαλείται τη σχετική εμπειρία από τις υφιστάμενες περιοχές του Δικτύου στον Δήμο Ηγουμενίτσας (Δέλτα Καλαμά και Έλος Καλοδικίου). Στον δε επίλογο της επιστολής αναφέρεται ότι τα όρια της νέας περιοχής δεν είναι σαφή με τον τρόπο που αποτυπώνεται στον χάρτη ΣΥΝ7 και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο προσδιορισμός της έγινε ερήμην της τοπικής αυτοδιοικητικής Αρχής και των λοιπών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν τούτων

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και με ποιο τρόπο είχαν ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι για την έναρξη και τη λήξη της δυνατότητας υποβολής σχολίων στον ιστότοπο του Υπουργείου,

- Εάν η προσθήκη ειδικά των νέων Ειδικών Ζωνών Διατήρησης στον Πίνακα Προστατευόμενων Περιοχών του ν.3937/2011 θα γίνει με τροποποίηση νόμου και, εάν ναι, πότε αναμένεται να κατατεθεί,

και αιτούμαι όπως κατατεθούν τα παρακάτω έγγραφα:

- Η Μελέτη 1 του έργου εποπτείας που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ καθώς και οι άλλες μελέτες με τις οποίες τεκμηριώθηκε η επιλογή της νέας περιοχής στον χάρτη ΣΥΝ7.

- Αναλυτικό και ψηφιοποιημένο χάρτη της προτεινόμενης νέας Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (Ε.Δ.Ζ.) του χάρτη ΣΥΝ7.

- Κατάλογος των Δήμων και των λοιπών τοπικών φορέων της Θεσπρωτίας που απέστειλαν σχόλια μέσω της διαδικασίας που όρισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον ιστότοπό του.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000 ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Γέμισε βοθρολύματα η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016


Λίγο μετά τις 11, το βράδυ της Τρίτης, "έσκασε" το φρεάτιο έξω από το νέο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας και από το καπάκι χύνονται στο οδόστρωμα χιλιάδες κυβικά από βοθρολύματα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε τι οφείλεται η βλάβη, ούτε μέχρι αυτή την ώρα 00:35 είδαμε κάποιον υπεύθυνο από την ΔΕΥΑΗ να έχει φτάσει στο σημείο.

Τα βοθρολύματα έχουν φτάσει μέχρι την παραλιακή οδό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα μεταφέρουν τα υγρά σε όλη την πόλη.

Οι θαμώνες των δύο καφετεριών που λειτουργούν στο σημείο, τράπηκαν σε άτακτη φυγή καθώς η μυρωδιά σε όλη την περιοχή είναι ανυπόφορη.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr 
Read More »
Γέμισε βοθρολύματα η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Γέμισε βοθρολύματα η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Σελίδες