111 rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Φιλιάτι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

111 rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Φιλιάτι


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο και από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στην πόλη των Φιλιατών

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 111 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Read More »
111 rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Φιλιάτι 111 rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικώνΑπάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύδη κ. Κ. Χήτα, έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Θανάσης Πορφύρης.

Ο κ. Χήτας ρωτούσε: 
Προτίθεσθε, πράγματι, εγκαταστάσεις του «Ο.Λ.ΗΓ.» να τις μετατρέψετε σε χώρους φόρτωσης αδρανών υλικών; 
Αν ναι, θα διερευνήσετε την προοπτική της μεταφοράς αυτής της δραστηριότητας σε χώρους μακριά από τον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην επιβαρυνθεί με τα ανωτέρω αναφερόμενα προβλήματα η πόλη;


Στην απάντησή του ο κ. Πορφύρης αναφέρει τα κάτωθι: 
  • Η εξυπηρέτηση των Ιονίων Νήσων δύναται να πραγματοποιείται κανονικά μέσω φορτηγών με τα επιβατηγά πλοία της γραμμής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 
  • Επιπρόσθετα, από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος χώρος φορτοεκφόρτωσης χύδην φορτίων, ο χώρος της Γ' Φάσης (ημερομηνία ολοκλήρωσης 4.2022) πλησίον της προβλήτας που χρησιμοποιείται από την της LAFARGE, κατόπιν τροποποίησης του MASTERPLAN και της ΑΕΠΟ για την αλλαγή από επιβατικό σε εμπορευματικό Λιμένα, όπως υποδεικνύεται και στο αριθ. πρωτ. 3122.1 ΤΟ4/49410/08-06-2016 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, πλην όμως οι εν λόγω διαδικασίες είναι χρονοβόρες. 
  • Τέλος, εξετάζεται και η λύση του χαρακτηρισμού κατ' εξαίρεση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Εξωτερικού και εκτός του αστικού ιστού, για ένα έτος και για τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο, με την σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής και με τον τρόπο που περιγράφεται στο ΦΕΚ 56 Α'/25.2.2004. 
  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του έτους ολοκληρώνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμένα και ως εκ τούτου η παρούσα Διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα δέσμευσης της Εταιρείας για περαιτέρω δράσεις πλην των ήδη ισχυόντων.
Διαβάστε επίσης: Θέλουν να βάλουν τα αδρανή υλικά μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Αντίδραση του τουριστικού κλάδου
Read More »
ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Στο δημοτικό συμβούλιο ζητάει να συζητηθεί το θέμα με τη μονάδα βιομάζας ο Ν. Κάτσιος

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Στο δημοτικό συμβούλιο ζητάει να συζητηθεί το θέμα με τη μονάδα βιομάζας ο Ν. ΚάτσιοςΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου
κ. Κων/νο Παππά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τις Δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,
Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στις Κοινότητες Προδρομίου, Ζερβοχωρίου, Χόικας και Γλυκής του δήμου μας, μας υποχρεώνει να σταθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα απέναντι στα ζητήματα που εγείρουν οι τοπικοί φορείς σχετικά με την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας.
Επειδή ως δημοτική παράταξη έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα στην αυτοδιοικητική μας κουλτούρα το διάλογο, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τη σύνθεση, ζητούμε να συμπεριλάβετε το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει μια διεξοδική και αναλυτική συζήτηση στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Με τιμή,
Νικόλας Ευ. Κάτσιος
Read More »
Στο δημοτικό συμβούλιο ζητάει να συζητηθεί το θέμα με τη μονάδα βιομάζας ο Ν. Κάτσιος Στο δημοτικό συμβούλιο ζητάει να συζητηθεί το θέμα με τη μονάδα βιομάζας ο Ν. Κάτσιος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Η πλάνη της αυταρέσκειας και η «ατομική» ... ευθύνη ... των πεύκων τα οποία δυστυχώς δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού - Του Γιάννη Στάθη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Η πλάνη της αυταρέσκειας και η «ατομική» ... ευθύνη ... των πεύκων τα οποία δυστυχώς δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού - Του Γιάννη ΣτάθηΗ πλάνη της αυταρέσκειας είναι μια τάση ερμηνείας των γεγονότων. 
Ειδικότερα σημαίνει ότι αποδίδουμε τις επιτυχίες στον εαυτό μας, ενώ τις αποτυχίες σε εξωγενείς παράγοντες.* . 
Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να σκεφτούμε πράγματα που έχουμε κάνει και να «καυχηθούμε» ότι όταν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, αυτό οφείλεται σαφώς στην «αναμφισβήτητη» ικανότητά μας. 
Ωστόσο όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, σαφώς «έφταιξε η κακιά η ώρα» , η κλιματική αλλαγή , το κακό ριζικό μας , οι άλλοι , οι προηγούμενοι… 
Ατέλειωτη λίστα με φταίχτες…
Το βασικότερο χαρακτηριστικό της μετριότητας και της ανεπάρκειας είναι ότι , το τυχαίο θετικό γεγονός παρουσιάζεται, ως αποτέλεσμα, ενδελεχούς και σε βάθος σχεδιασμού, σωστών δράσεων, συστηματικής οργάνωσης και ορθής στελέχωσης… 
Καριέρες χτίστηκαν με την επικοινωνιακή υπερπροβολή τυχαίων θετικών γεγονότων.
Και για να μην αδικήσουμε κανέναν όχι φυσικά μόνο στο κράτος αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. 
Φυσικά το γεγονός ότι η νέα κατάρρευση ξαναέφερε στην επιφάνεια την γύμνια του κράτους , δεν κάνει τους προηγούμενους καλύτερους ή αποτελεσματικότερους.. 
Στις εξετάσεις έχουν διαχρονικά αποτύχει όλοι…
Τι γίνεται όμως όταν τελειώσει η τύχη …
Τι γίνεται όταν πραγματοποιηθεί το ραντεβού της ανεπάρκειας με την σκληρή πραγματικότητα…?
Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία βασίζεται στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση αλλά όχι στον προγραμματισμό στο σχεδιασμό την μέθοδο και το σύστημα. 
Η χώρα μας είναι ένα κράτος φτωχό το οποίο προσπαθεί να ορθοποδήσει, μετά από μια ασύλληπτη δεκαετή οικονομική κρίση και φυσικά την καταστροφική κρίση της πανδημίας του κορονοιου. 
Ατυχώς , διαχρονικά, η πολιτική ηγεσία διοικεί ένα κράτος το οποίο βρίσκεται διαρκώς στα όρια αντοχής του. 
Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση των υποδομών της χώρας , αλλά και της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού.
Οποτεδήποτε συνέβη στη χώρα μας γεγονός, όπως πλημμύρες , ναυάγια , πυρκαγιές ,καταιγίδες, θεομηνίες ,σεισμοί, εθνικές κρίσεις τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά …. 
Το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης κρίσης βασίστηκε και βασίζεται σε δυνάμεις όπως , συγκυρία ,σύμπτωση , «επίκληση θείων δυνάμεων» , λήθη-κοντή μνήμη , τύχη (θεότητα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας) και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί εκτός από πρόβλεψη, σχεδιασμό ,οργάνωση ,εκπαίδευση και σχέδιο δράσης. 
Και φυσικά εάν μελετηθεί η επόμενη ημέρα , οι ευθύνες ανήκουν στους προηγούμενους , και οπουδήποτε άλλου εκτός από αυτούς φυσικά που έχουν την ευθύνη..
Φυσικά δεν πρέπει να συγχέουμε τα αποτελέσματα τα οποία απορρέουν από τον επαγγελματισμό, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση ορισμένων αποτελεσματικών στελεχών , με την ανεπάρκεια του κράτους και του πολιτικού συστήματος. 
Και για να μην είμαστε άδικοι , ούτε ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας έχει επιδείξει ικανοποιητικές επιδόσεις…
Από το κάδρο των ευθυνών πρέπει οπωσδήποτε να εξέλθουν, εναερίτες ,πυροσβέστες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι οι οποίοι όπως πάντα με αυτοθυσία έδωσαν το είναι τους για να σώσουν την χαμένη «αξιοπρέπεια» του κράτους…
Όλοι οι άλλοι απέτυχαν παταγωδώς.. 
Και το κόστος της αποτυχίας είναι για μια ακόμη φορά τεράστιες ζημιές…και η χαμένη τιμή του κρατικού μηχανισμού…
Η κακοκαιρία «Μήδεια», σάρωσε την πρωτεύουσα. 
Και για μια ακόμη φορά κατέδειξε την πλήρη αδυναμία του κράτους να αντεπεξέλθει σε σοβαρές καταστάσεις. 
Η «Μήδεια», έπληξε σφοδρά την Αττική και την Εύβοια . 
Οι πολίτες θα περίμεναν πως μετά από την συσσωρευμένη πείρα των τελευταίων ετών, ο κρατικός μηχανισμός και οι κυβερνώντες θα είχαν λάβει κάποια μέτρα, τουλάχιστον για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη.
Οι καταστροφές από τις πτώσεις των δέντρων στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τεράστιες. Ολόκληρα προάστια αποκλείστηκαν αμέσως. Χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, οι πολίτες βρέθηκαν σε δεινή θέση. Οι πολίτες αυτοί πρέπει να απολαμβάνουν κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να τους εξασφαλίσει.
Οι πολιτικοί λόγοι για την αποτυχία είναι πολλοί. Ίσως όμως ο πιο σημαντικός, είναι η μόνιμη υπερβολή της επικοινωνιακής διαχείρισης. 
Η υπερβολή στην προβολή των επιτυχιών της κυβέρνησης. 
Οι ατέλειωτοι ύμνοι. 
Όλα αυτά δημιούργησαν μια έκρηξη αλαζονείας , αυτοπεποίθησης και ψευδαίσθησης ικανότητας και αποτελεσματικότητας . 
Δυστυχώς οι ψευδαισθήσεις των επιτυχιών μετασχηματίστηκαν σε αλαζονεία. Υπήρξε αφελής και επιπόλαιη πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση, η οποία ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα προσέκρουε με σφοδρότητα στον σκληρό και αμείλικτο « τοίχο της πραγματικότητας».
Θεομηνίες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε αυτές να αφήνουν τις λιγότερες πιθανές καταστροφές και συνέπειες.
Κανένα κράτος στο κόσμο δεν μπορεί να διατηρεί ένα τεράστιο μηχανισμό, ικανό να προλαμβάνει και να διαχειρίζεται οποιαδήποτε σφοδρό καιρικό φαινόμενο. 
Ωστόσο δεν είναι αποδεκτό να καταρρέει η πρωτεύουσα της χώρας με μια σοβαρή χιονόπτωση… 
Διακόσιες πενήντα χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα… 
Και μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες παραμένουν στο σκοτάδι και το κρύο..
Το Κράτος ωστόσο έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι εκεί, στιβαρό, σταθερό και οργανωμένο και να συντονίζει όλες τις δράσεις. Δυστυχώς όμως .. οι διαπιστώσεις είναι άλλες.. Η γύμνια η ανεπάρκεια η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού αποδείχθηκε και αποδεικνύεται περίτρανα κάθε λεπτό που περνάει.
Αναμφισβήτητα υπάρχουν ευθύνες. 
Δίχως καμία αμφιβολία υπάρχουν υπεύθυνοι… 
Δεν περιμένει κανείς φυσικά, να έχουν την ευθιξία και να τις αναλάβουν. Θα κρυφτούν ξανά, όπως κρύβονται δεκαετίες τώρα, πίσω από τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα. 
Τις… θεομηνίες! 
Τη δύναμη του χιονιά , της φωτιάς, των υδάτων και των ανέμων…. Και φυσικά πίσω από την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών..
Για μια φορά ακόμα θα ακούσουμε πολλά, και φυσικά δεν θα γίνει απολύτως τίποτα .
Η τύχη και η συγκυρία να μην βρεθεί κανείς στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή σε συνδυασμό με «προσευχή και την επίκληση των θειων δυνάμεων»(τις οποίες τότε τις θυμόμαστε αλλά είναι αργά) είναι τα μόνα «μέσα» σωτηρίας στην Ελλάδα του 2021…
Είναι υποχρέωση των κυβερνώντων να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους η πολιτεία οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αυτό το απόλυτο φιάσκο.
..ή να θεωρήσουμε ότι μάλλον έφταιξαν τα πεύκα τα οποία δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού..και της κυβέρνησης….
Στην Ελλάδα οι υποδομές «δουλεύουν» μονό με ιδανικές και βολικές καιρικές συνθήκες….
Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2021

Υ.Γ. Παλαιότερα είχα δημοσιεύσει ένα κείμενο για την διαχείριση κρίσεων στην Ελλάδα…. Πολύ φοβούμαι ότι και αυτή η εργασία αλλά και το παραπάνω κείμενο εάν δημοσιευτεί τον επόμενο χρόνο πάλι επίκαιρα θα είναι.

• Rolf Dobelli, author of the bestseller - "The Art of Thinking Clearly" explaining about Self Serving Bias
Read More »
Η πλάνη της αυταρέσκειας και η «ατομική» ... ευθύνη ... των πεύκων τα οποία δυστυχώς δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού - Του Γιάννη Στάθη Η πλάνη της αυταρέσκειας και η «ατομική» ... ευθύνη ... των πεύκων τα οποία δυστυχώς δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού - Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Κρούσμα με Βρετανική μετάλλαξη και στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Κρούσμα με Βρετανική μετάλλαξη και στη ΘεσπρωτίαΕπτά κρούσματα με μεταλλάξεις στελεχών Νοτίου Αφρικής και Μεγάλης Βρετανίας έχουν επιβεβαιωθεί στα Γιάννινα και την Θεσπρωτία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο ΕΟΔΥ.

Στα Γιάννινα έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας και δύο με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής ενώ ένα ακόμη κρούσμα με μεταλλαγμένα στελέχη Μεγάλης Βρετανίας έχει επιβεβαιωθεί στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η γονιδιωματική ανάλυση ολοκληρώθηκε σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας,Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.
Read More »
Κρούσμα με Βρετανική μετάλλαξη και στη Θεσπρωτία Κρούσμα με Βρετανική μετάλλαξη και στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

1400 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 320 διασωληνωμένοι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
1400 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 320 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1400, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 176059 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1497 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6221 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 320 (69.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1256 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 181 (ημερήσια μεταβολή -14,22%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 215 ασθενείς.
Read More »
1400 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 320 διασωληνωμένοι 1400 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 320 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

21 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

21 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 5  

Π.Ε. Θεσπρωτίας 0  

Π.Ε. Ιωαννίνων 16  

Π.Ε. Πρέβεζας 0

Read More »
21 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 21 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Να ανοίξει το τελωνείο του Μαυροματίου ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας (ηχητικό)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Να ανοίξει το τελωνείο του Μαυροματίου ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας (ηχητικό)Να ανοίξει και πάλι το τελωνείο του Μαυροματίου στα Ελληνολβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό, Βασίλης Γιόγιακας σε συνέντευξή του στη ΕΡΑ Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως η λειτουργία του θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα «υπό διασφαλισμένες υγειονομικές συνθήκες και προϋποθέσεις» και θα αποτρέψει την είσοδο από «άλλες διαβάσεις».


Ο κ. Γιόγιακας σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα, φτάνουν στο νοσοκομείο Φιλιατών άνθρωποι που είναι άγνωστο από που προήλθαν, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου, «να έρθουν με τον ορθό δρόμο ώστε να μην αποτελέσουν πηγή διασποράς».

Εκτιμά δε ότι με την πάροδο του χρόνου, στα μέσα Μάρτη, θα επανεξεταστούν τα μέτρα για το τελωνείο Μαυροματίου ώστε να μπορούν οι Βορειοηπειρώτες να έρχονται στη χώρα «δια της νόμιμης οδού».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Β. Γιόγιακα μπορείτε να ακούσετε εδώ:Read More »
Να ανοίξει το τελωνείο του Μαυροματίου ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας (ηχητικό) Να ανοίξει το τελωνείο του Μαυροματίου ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας (ηχητικό) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου | Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς - επικοινωνιακούς λόγους

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου | Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς - επικοινωνιακούς λόγους Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη
(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) Κοινοποίηση: Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας
Βορείου Ελλάδος
Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο
(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Σε λίγες μέρες κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος συνεχούς παρουσίας μας για το ζήτημα της αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, αφού όλο το βάρος των ελέγχων στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης και διασποράς της πανδημίας Covid 19 έπεσε αποκλειστικά <<στην πλάτη>> του Έλληνα Αστυνομικού.
Σε καθημερινή βάση τεράστιος αριθμός Αστυνομικών, από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ηπείρου απασχολούνται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα ,σε περιπολίες και συνεργεία ελέγχων, με την φύλαξη των εμβολίων αλλά κυρίως σε σταθερά σημεία ελέγχου, όπως είναι τα διόδια Τερόβου, Τύριας, Δροσοχωρίου και Ακτίου σημεία όπως η Γέφυρα Καλογήρου, το Καλπάκι ,η Βροσίνα , η διασταύρωση Πάργας κ.α, προκειμένου να ελέγχονται οι διερχόμενοι πολίτες και όλα τα οχήματα για το αν φέρουν τις κατάλληλες βεβαιώσεις. Δεδομένου ότι με μία έγγραφη βεβαίωση ή με ένα sms ο κάθε πολίτης μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα, οι έλεγχοι προφανώς και γίνονται για στατιστικούς-επικοινωνιακούς λόγους . Όλη αυτή η διαδικασία, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και την ψυχολογική, κυρίως κόπωση του Αστυνομικού προσωπικού αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αποδεσμεύσει τους Αστυνομικούς από τα σταθερά μπλόκα και άμεσα οι συνάδελφοι μας να επιστρέψουν στους ελέγχους ουσίας , στις εποχούμενες περιπολίες και γενικότερα σε όλες εκείνες τις δράσεις που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και που στην ουσία είναι η κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τα Δ.Σ.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
ΑΡΤΑΣ ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΑΚΟΣ Β
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ Α
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Ε
Read More »
Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου | Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς - επικοινωνιακούς λόγους Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου | Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς - επικοινωνιακούς λόγους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Υπεγράφη η σύμβαση για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Υπεγράφη η σύμβαση για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΦιλιατώνΤην Πέμπτη 18/02/2021 υπεγράφη η σύμβαση του έργου "αλλαγή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης" στην πόλη των Φιλιατών.
Το έργο αξίας 1.700.000€ χωρίς Φ.Π.Α. ανέλαβε η εταιρία "ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.".
Συγχρόνως θα εκτελείται και το έργο "ασφαλτόστρωση των εσωτερικών δρόμων" της πόλης αξίας 850.000€ από την ίδια εταιρία.
Read More »
Υπεγράφη η σύμβαση για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών Υπεγράφη η σύμβαση για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την πορεία της πανδημίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την πορεία της πανδημίαςΤα τελευταία 24ωρα από τα Μέσα Ενημέρωσης διαχέονται πληροφορίες περί επικείμενης ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις «κόκκινες» για τον κορωνοϊό περιοχές της χώρας.

Σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις της Επιτροπής Επιστημόνων και προς διευκόλυνσή των μελών της για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την πραγματική εικόνα που υπάρχει, έχω την υποχρέωση να παραθέσω ορισμένα στοιχεία τα οποία - κατά τη γνώμη μου - πρέπει να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, μετά τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί τον περασμένο Οκτώβριο έχει καταφέρει να ελέγξει την διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στους δομημένους, συστηματικούς ελέγχους στην κοινότητα, στα ιδρύματα, στα νοσοκομεία, σε μαζικούς χώρους και σε πολλές επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και τον περασμένο Ιανουάριο ο αριθμός των δειγματοληψιών που έγιναν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανήλθαν σε 11.307, ενώ τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 14.225 δείγματα (χωρίς να περιλαμβάνονται οι της Κακαβιάς)

Αποτέλεσμα των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων ήταν τον Ιανουάριο ο μέσος όρος κρουσμάτων να μειωθεί στο 1,5 ανά ημέρα και ταυτόχρονα να περιοριστούν στο ελάχιστο οι νοσηλείες ασθενών με Covid- 19 στα δύο Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»).

Με το σταδιακό άνοιγμα σχολείων και αγοράς, η Ήπειρος παρουσίασε μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, κατά πολύ μικρότερη συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, με τον κύριο όγκο τους να «χρεώνονται» στην Π.Ε. Ιωαννίνων. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων, που δημιούργησαν εστίες διασποράς της νόσου. Όλες αυτές ελέγχθηκαν και συνεχίζονται να ελέγχονται από τις συστηματικές ιχνηλατήσεις, που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι υπηρεσίες Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου.

Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από όσα προανέφερα καθίσταται σαφές ότι η ένταξη της Π.Ε. Ιωαννίνων στις «κόκκινες» περιοχές, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, χωρίς ταυτόχρονα να συμβάλλει στη βελτίωση της εμφανιζόμενης επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής, η οποία είναι σαφώς καλύτερη και οφείλεται στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τους οποίους καλούμε να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση στην τήρηση των μέτρων. Ταυτόχρονα ζητάμε από τους ελάχιστους εκείνους που δεν τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα, να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που προκαλούν με τη στάση τους στην υγεία των συμπολιτών, στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι θα πράξουν το καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν.
Read More »
Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την πορεία της πανδημίας Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για την πορεία της πανδημίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Διενέργεια προανάκρισης για ληστεία σε βάρος τριών φοιτητών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Διενέργεια προανάκρισης για ληστεία σε βάρος τριών φοιτητώνΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενεργείται προανάκριση για ληστεία που έγινε σε περιοχή των Ιωαννίνων από δύο άγνωστους δράστες. 
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, το απόγευμα της 15-02-2021, οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν αιφνιδιαστικά σε δωμάτιο φοιτητικής εστίας όπου βρίσκονταν τρεις ημεδαποί -28χρονος, 19χρονη και 17χρονη- και με την άσκηση σωματικής βίας τους απέσπασαν ένα τάμπλετ (tablet).
Read More »
Διενέργεια προανάκρισης για ληστεία σε βάρος τριών φοιτητών Διενέργεια προανάκρισης για ληστεία σε βάρος τριών φοιτητών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε καφέ-μπαρ | 57 συνολικά παραβάσεις

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε καφέ-μπαρ | 57 συνολικά παραβάσειςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (57) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(41) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (9) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (4) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (18) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (10) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των (300) ευρώ, ως ακολούθως:
· (6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (4) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (1) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (1) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(4) για παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ειδικότερα:
· Επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας (15) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για παραμονή τριών (3) πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε καφέ-μπαρ | 57 συνολικά παραβάσεις Πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε καφέ-μπαρ | 57 συνολικά παραβάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίαςΤο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή, κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας, εξυπηρετώντας πάνω από 1.500 άτομα. 

Συγκεκριμένα:
Το έτος 2017 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) εξυπηρετήθηκαν 151 πολίτες.
Το έτος 2018 εξυπηρετήθηκαν 371 πολίτες.
Το έτος 2019 εξυπηρετήθηκαν 612 πολίτες.
Το έτος 2020 εξυπηρετήθηκαν 550 πολίτες.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ξανά στους συμπολίτες μας πως στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής για θέματα κοινωνικής υποστήριξης όπως π.χ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα, Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη κ.α.


Στελέχωση του Κέντρου
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας έχει στελεχωθεί με δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ/ΤΕ) και μία ΠΕ Ψυχολόγο.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46.100 Ηγουμενίτσα (Συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς)
Τηλ.: 26650-28140

Παρεχόμενες υπηρεσίες αναλυτικά
Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών
Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Εξυπηρέτηση και υποστήριξη παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Πληροφόρηση και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης όπως ΚΕΑ βοήθεια στο σπίτι ΚΗΦΗ κέντρα δια βίου μάθησης
Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας
Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.
Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο
Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη για μαθητές ΑμεΑ παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες Ρομά και Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας
Στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των γυναικών
Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Read More »
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίας Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α ΗγουμενίτσαςΑπό την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) της Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώθηκε θετική γνώμη προς φορείς υλοποίησης των παρακάτω έργων:

Προς Δήμο Αρταίων, για τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Αναβάθμιση Κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αρταίων- Α' ΦΑΣΗ» της Πράξης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτήρια του Δήμου Αρταίων- Α' ΦΑΣΗ» συνολικού προϋπολογισμού «960,000€».

Προς ΔΕΥΑ Δήμου Ηγουμενίτσας, για τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας» της Πράξης «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών της ΔΕΥΑΗ συνολικούπροϋπολογισμού1,596,382.2 ευρώ.

Προς Δ/νση Τεχνικών Περιφέρειας Ηπείρου, για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το υποέργο «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου, πρώην Δήμου Άνω Καλαμά και νυν Πωγωνίου προϋπολογισμού 696.500,01€, χωρίς ΦΠΑ. Προς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Προμήθεια συστήματος Ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης» της πράξης «Προσθήκη πενταόροφου Κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου», προϋπολογισμού 105.276 ευρώ.
Read More »
Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο τις Κ. Λαμπρούση Χριστίνας για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Συμβουλευτική Εισαγωγής Στερεών Τροφών μέσω της μεθόδου Baby led weaning

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021
Συμβουλευτική Εισαγωγής Στερεών Τροφών μέσω της μεθόδου Baby led weaningΗ διατροφή τις πρώτες 1001 μέρες ζωής του ανθρώπου ξεκινώντας από την εμβρυϊκή ζωή είναι καθοριστικές για την μελλοντική υγεία και ανάπτυξη του κάθε παιδιού. 
Μακριά από “έτοιμες” λύσεις και βρίσκοντας τη χρυσή τομή με αισθητηριακές εμπειρίες, μέσω της μεθόδου Baby led weaning βοηθούμε όλη την ανάπτυξη του παιδιού. 
Τι είναι Εισαγωγή Στερεών Τροφών αλλά και ποιοι τρόποι προσφοράς της τροφής στα βρέφη υπάρχουν μέσω της μεθόδου Baby Led Weaning. 

Συγκεκριμένα: 
• Πότε και πως γίνεται η εισαγωγή στερεών τροφών στα βρέφη σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ και το προφίλ του κάθε παιδιού. 
• Ποια είναι τα σημάδια ετοιμότητας; 
• Αλεσμένες τροφές και Baby-Led Weaning. 
• Πώς ξεκινάμε? 

Λόγω και των συνθηκών (covid-19) θα γίνονται συναντήσεις κατόπιν ραντεβού. 

Μώκας Τάσος Λογοθεραπευτής s.i. Πιστοποιημένος φροντιστής B.L.W. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας:26650-21186 Κιβωτός Εξέλιξης
Read More »
Συμβουλευτική Εισαγωγής Στερεών Τροφών μέσω της μεθόδου Baby led weaning Συμβουλευτική Εισαγωγής Στερεών Τροφών μέσω της μεθόδου Baby led weaning Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες